Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

Τα αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσουν στη γονιμότητα του άνδρα

Τα ζευγάρια που δυσκολεύονται να αποκτήσουν παιδί, θα μπορούσαν να αναζητήσουν βοήθεια στα αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Ε και ο ψευδάργυρος.
Μια νέα νεοζηλανδική επιστημονική μελέτη εστίασε την προσοχή της στους υπογόνιμους άνδρες- που είναι λιγότερο γόνιμοι από το μέσο όρο- και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι παίρνουν τέτοιου είδους ουσίες, έχουν τουλάχιστον τετραπλάσιες πιθανότητες να κάνουν τελικά παιδί σε σχέση με όσους δεν παίρνουν αντιοξειδωτικά συμπληρώματα.
Οι ερευνητές, υπό τη Μάριαν Σόουελ του πανεπιστημίου του Όκλαντ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό online περιοδικό "Τhe Cochrane Library", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, απέφυγαν πάντως να δηλώσουν ότι τα αντιοξειδωτικά σε κάθε περίπτωση θα βελτιώσουν την ανδρική γονιμότητα, λέγοντας ότι χρειάζονται και άλλες έρευνες πάνω στο θέμα, μεταξύ άλλων για να προσδιοριστεί ποιο αντιοξειδωτικό είναι πιο αποτελεσματικό.
Η υπογονιμότητα επηρεάζει περίπου έναν στους 20 άνδρες και ευθύνεται κατά το ήμισυ για την καθυστέρηση σύλληψης παιδιού. Μέχρι και το 80% των περιπτώσεων στους άνδρες εκτιμάται ότι οφείλεται στις συνέπειες του οξειδωτικού στρες στα κύτταρα του σπέρματος, που οδηγεί στη μείωση τόσο του αριθμού όσο και της ποιότητας (κινητικότητας) των σπερματοζωαρίων.
Το οξειδωτικό στρες προκαλείται, όταν μόρια γνωστά ως ελεύθερες ρίζες, τα οποία αποτελούν υποπροϊόντα του μεταβολισμού των κυττάρων, προξενούν ζημιές στο DNA και στην σωστή κυτταρική λειτουργία. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρα από τη δράση των ελευθέρων ριζών.Η μελέτη (μετα-ανάλυση) των Νεοζηλανδών επιστημόνων αξιολόγησε συγκριτικά τα πορίσματα 34 ερευνών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και συνολικά αφορούσαν σχεδόν 3.000 ζευγάρια που είχαν προβλήματα γονιμότητας και έκαναν κάποια θεραπεία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Αναλύοντας τις περιπτώσεις που τελικά κατέληξαν σε εγκυμοσύνη, οι ερευνητές συμπέραναν ότι όταν οι άνδρες έπαιρναν αντιοξειδωτικά, οι πιθανότητες επιτυχίας ήσαν υπερτετραπλάσιες. Όμως, ο δρ Μαρκ Σίγκμαν του πανεπιστημίου Μπράουν στις ΗΠΑ, εμφανίστηκε επιφυλακτικός, καθώς η δική του έρευνα για τη χρησιμότητα των αντιοξειδωτικών στη γονιμότητα, δεν είχε δείξει κάποια αξιόλογη βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος.
Επισήμανε μάλιστα, ότι επειδή οι μελέτες δεν χρησιμοποιούν τα ίδια είδη αντιοξειδωτικών, είναι αδύνατο να προσδιοριστεί η αποτελεσματικότητα κάθε ενός από αυτά τα συμπληρώματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Εκτός από συμπληρώματα, τα αντιοξειδωτικά υπάρχουν σε διάφορες τροφές, όπως οι τομάτες, το τυρί μοτσαρέλα και ορισμένα χόρτα.
Σε κάθε περίπτωση, οι ερευνητές υπογράμμισαν ότι τα υπογόνιμα ζευγάρια δεν πρέπει να επαφίενται στα αντιοξειδωτικά για να ξεπεράσουν το πρόβλημά τους.
«Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα αντιοξειδωτικά βλάπτουν. Όμως από τη στιγμή που δεν ξέρουμε ακριβώς ποια από αυτά ή σε ποιες δόσεις είναι ωφέλιμα, ιδίως για τη γονιμότητα, οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν τις αγοραστικές επιλογές τους βασισμένοι σε πολύ περιορισμένα δεδομένα», επισήμανε ο Σίγκμαν.

Link: Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία στη διεύθυνση: http://www2.cochrane.org/reviews/en/ab007411.html

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ

Οι άνθρωποι που πάσχουν από χρόνιες και δυνατές ημικρανίες, μπορεί να υποφέρουν, αλλά τουλάχιστον δεν χρειάζεται να ανησυχούν ότι θα πάθει κάποια βλάβη ο εγκέφαλός τους. Αυτή τη διαβεβαίωση παρέχει μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι και οι πιο δυνατοί πονοκέφαλοι δεν κάνουν κακό στα εγκεφαλικά κυκλώματα.
«Σχεδόν πάντα το πρώτο πράγμα που ρωτάνε οι ασθενείς με ημικρανίες είναι αν κινδυνεύει ο εγκέφαλός τους. Τώρα, μπορούμε να δώσουμε μια απάντηση: δεν πρέπει να ανησυχούν καθόλου», δήλωσε ο υπεύθυνος της νέας μελέτης γιατρός-νευροεπιδημιολόγος Κριστόφ Τζουριό, ερευνητής του πανεπιστημίου «Πιερ και Μαρί Κιουρί» του Παρισιού και του Ινστιτούτου INSERM.Οι ερευνητές εξέτασαν τις γνωσιακές και νοητικές ικανότητες σε περισσότερους από 800 ανθρώπους, ηλικίας άνω των 65 ετών, από τους οποίους περίπου το 15% υπέφεραν από ημικρανίες σε όλη σχεδόν τη ζωή τους και δημοσίευσαν τα πορίσματά τους στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερ.


ΣΧΕΔΙΟ, του Θεοχαρη Μπικηρόπουλου

Οι Γάλλοι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι πάσχοντες από χρόνιους πονοκεφάλους, κατά μέσο όσο, δεν διέφεραν σε τίποτε από τους υπόλοιπους όσον αφορά τις νοητικές επιδόσεις τους. Ακόμα και οι πιο ηλικιωμένοι που είχαν υποφέρει τις πιο βασανιστικές ημικρανίες επί χρόνια, δεν έδειχναν να έχουν υποστεί κάποια επίπτωση στις λειτουργίες του εγκεφάλου τους.Οι ημικρανίες πλήττουν κατά καιρούς περίπου ένα στα εννέα άτομα. Οι αιτίες είναι ακόμα ασαφείς, αλλά σχετίζονται με τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου και την φθορά των μικροσκοπικών εγκεφαλικών αρτηριών που τροφοδοτούν με αίμα την περιοχή αυτή. Αν και τέτοιες κακώσεις υπάρχουν στο εσωτερικό των μικροαγγείων του εγκεφάλου όσων πάσχουν από ημικρανίες, αυτό δεν φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο για πρόωρο εκφυλισμό των νοητικών λειτουργιών.

NOOZ.GR

ΜΑΖΙ DEEP PURPLE -ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Μια νέα μεγάλη μουσική συνάντηση θα γίνει τον Μάιο σε τρεις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Οι θρυλικοί Deep Purple, ένα από τα κορυφαία hard rock συγκροτήματα όλων των εποχών, επισκέπτονται τη χώρα μας για μια ακόμα φορά αλλά αυτή θα είναι μοναδική, αφού μαζί τους θα τραγουδήσει ο κορυφαίος rocker της Ελλάδας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.
Μια συνάντηση που έχει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά της πρώτης δυνατής ροκ συναυλίας του 2011. Η περιοδεία θα ξεκινήσει στις 20 Μαίου από την Αθήνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα συνεχίσει στις 21 Μαίου στην Πάτρα και θα περάσει από την Θεσσαλονίκη στις 23 Μαίου ενώ στις 25 Μαίου οι Deep Purple χωρίς τον Βασίλη θα τραγουδήσουν στα Ιωάννινα μαζί με τον George Gakis and the Troublemakers
Από τη μία οι Deep Purple έγραψαν ιστορία στην hard rock σκηνή, με τραγούδια όπως το Child in time, το Smoke on The Water ή το Soldier Of Fortune κ.α. Από την άλλη ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου παραμένει στην κορυφή της Ελληνικής ροκ σκηνής με τραγούδια όπως «Χαιρετίσμα», «Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα», «’Ασε με να κάνω λάθος» και τόσα άλλα.
Δύο ονόματα με ιστορία για πάνω από 35 χρόνια στο χώρο της μουσικής ενώνουν τις δυνάμεις τους και ξεκινούν με τις καλύτερες προυποθέσεις την καλοκαιρινή συναυλιακή περίοδο 2011 στην Ελλάδα.
Το αγγλικό ροκ συγκρότημα Deep Purple δημιουργήθηκε στο Χέρτφορντσαϊρ (Hertfordshire) το 1968. Μαζί με τους Λεντ Ζέπελιν και τους Μπλακ Σάμπαθ είναι ένα απ' τα πιο δημοφιλή Χέβι Μέταλ συγκροτήματα. Οι Deep Purple έχουν μπει στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες σαν το πιο θορυβώδες συγκρότημα και έχουν πουλήσει πάνω από 100.000.000 δίσκους, και είναι ενεργοί ως συγκρότημα από το 1968 ως σήμερα. Ο Ian Gillan με την παρέα του, επιστρέφουν ξανά και υπόσχονται ένα δυνατό line up, κάτι που το έχουν αποδείξει σε όλες τις εμφανίσεις τους στην Ελλάδα από το 1991 μέχρι σήμερα!Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου είναι αναμφίβολα η κορυφαία φωνή της Ελληνικής ροκ μουσικής. Λίγοι είναι οι αξιόλογοι καλλιτέχνες, που καταφέρνουν να μεγαλώσουν πολλές γενιές με τα τραγούδια τους χωρίς να χάνουν στιγμή τη δημιουργικότητα τους. Ανάμεσα στα τραφούδια που αγαπάμε και περιμένουμε να ακούσουμε και πάλι από τον Βασίλη, θα ακούσουμε και τα καινούργια του κομμάτια από τον δίσκο «Το παιχνίδι παίζεται ακόμα».Η προπώληση θα ξεκινήσει στις 26 Ιανουαρίου.

Οι χώροι των συναυλιών στις υπόλοιπες πόλεις θα ανακοινωθούν σύντομα!!!


DEEP PURPLE – ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ

ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

ΑΡΕΝΑ: 38 ΕΥΡΩ, ΚΕΡΚΙΔΕΣ: 43 ΕΥΡΩΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/01ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ PUBLIC, TICKET HOUSE ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟ www.ticketarena.grΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 210-9611240

ΤΟ ΝΕΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΝΔ......!
ΟΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΤΟΥ FACEBOOK

http://24wro.blogspot.com/2011/01/profile-facebook.html

ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

Πόσες αποδείξεις πρέπει να συνυποβάλετε για να μη χάσετε το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ; Εχετε μπόνους αν... προσκομίσετε παραπάνω από τις απαιτούμενες αποδείξεις; Αναγνωρίζεται ο λογαριασμός φυσικού αερίου ή τα ασφάλιστρα αυτοκινήτων;

Η συλλογή των αποδείξεων πήρε... νέα μορφή από το περασμένο έτος. Οι έχοντες εισοδήματα άνω των 6.000 ευρώ, αν δεν προσκομίσουν αποδείξεις χάνουν το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ και επιβαρύνονται με φοροποινή. Πριν φθάσετε στη συμπλήρωση της ετήσιας φορολογικής σας δήλωσης, καταπιαστείτε με τις αποδείξεις.
Κατ' αρχήν πάρτε στυλό και ξαναγράψτε τις αποδείξεις που έχουν σβηστεί, αν βέβαια μπορείτε να διακρίνετε έστω και αχνά τα στοιχεία τους. Ειδάλλως πετάξτε τες, καθώς σε ενδεχόμενο φορολογικό έλεγχο δεν θα τις αναγνωρίσει η εφορία.
Αθροίστε τόσο τον αριθμό των αποδείξεων όσο και την αξία τους. Και κυρίως μην κάνετε λάθος και ξεχάσετε να βάλετε αποδείξεις που αναγνωρίζονται από την εφορία.

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ: Τι κρατάτε, τι αγνοείτε, ποια λάθη κοστίζουν... http://24wro.blogspot.com/2011/01/blog-post_7652.html#ixzz1Bm9wQlOH

Ο Kλεάνθης Γρίβας στην Σχολή Γονέων ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ την Δευτέρα 24/1.
Το θέμα της ομιλίας του θα είναι “Ἡ Λέσχη Bildeberg”ΓΡΙΒΑΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ


ΓΡΙΒΑΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ - Κλεάνθης Γρίβας (1944): Ψυχίατρος, νευρολόγος, διδάκτωρ ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σπουδές: Ιατρική, Κοινωνιολογία. Τακτικός συνεργάτης πολλών περιοδικών και των εφημερίδων Θεσσαλονίκη (από το 1963) και Ελευθεροτυπία (Αθήνα). Συντάκτης της «Έκθεσης για τα Ναρκωτικά» της Ειδικής Επιτροπής του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (1986). Βιβλία 1.Ελλάδα 1940-1974 (Αθήνα, «Διάλογος», 1974). 2.Η Ελλάδα στον 20ό Αιώνα (Θεσσαλονίκη, 1981). 3.Αποδιοπομπαίος Τράγος: Ψυχική «Αρρώστια» και Τοξικομανία (Αθήνα, Μαλλιάρης, 1983). 4.Δημόσια Υγεία: Η Κακοποίηση της Κοινωνικοποίησης (Αθήνα, «Στοχαστής», 1984). 5.Ψυχιατρικός Ολοκληρωτισμός: Οι Ιστορικές και Κοινωνικές Παράμετροι της Ψυχιατρικής (διδακτορική διατριβή, Θεσσαλονίκη, «Ιανός», 1985) 6.Η Εξουσία της Βίας: Το Αδιέξοδο της Ανάπτυξης, Τρομοκρατία, Βία, Ναρκωτικά, Αυτοκτονία, Βιασμός, Ψυχιατρικός Ολοκληρωτισμός (Θεσσαλονίκη, «Ιανός», 1987). 7.Αντιπολιτευτική Ψυχιατρική: Μπροστά στο Αυταρχικό Θεραπευτικό Κράτος (Θεσσαλονίκη, «Ιανός», 1989). 8.Παπανδρεϊσμός (Θεσσαλονίκη, «Εκδοτική», 1989). 9.Ναρκωτικά και Εξουσία (Θεσσαλονίκη, «Εκδοτική», 1990). 10.Ναρκωτικά: Το Τίμημα της Καταστολής (Θεσσαλονίκη, «Εκδοτική», 1991). 11.Κάνναβη: Μαριχουάνα, Χασίς (Αθήνα, «Νέα Σύνορα», 1993). 12.Οπιούχα: Μορφίνη, Ηρωίνη, Μεθαδόνη (Αθήνα, «Νέα Σύνορα», 1995). 13.Απαγόρευση: Εργαλείο Εσωτερικής και Εξωτερικής Πολιτικής (υπό επεξεργασία).