Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

υπέροχες δημιουργίες του Γάλλου καλλιτέχνη Α.Geoffroy

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΣΤΟ:
http://24wro.blogspot.com/2011/02/blog-post_3074.html

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 1992-2011Το περπάτημα κάνει καλό στη μνήμη

Η μέτρια αεροβική σωματική άσκηση, όπως το απλό περπάτημα ή το ανεβοκατέβασμα σκαλοπατιών από ανθρώπους άνω των 55 ετών, είναι αρκετή για τη βελτίωση της μνήμης, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη, που έρχεται να επιβεβαιώσει τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Πίτσμπουργκ, Ιλινόις, Ράις και Οχάιο, υπό τον καθηγητή ψυχολογίας Κερκ Έρικσον και τον ʼρθουρ Κράμερ, διευθυντή του Ινστιτούτου Μπέκμαν, μελέτησαν 120 εθελοντές μεσήλικες, ηλικίας 55 - 80 ετών, που έκαναν καθιστική ζωή και δεν έπασχαν από άνοια.
Οι εθελοντές χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ομάδες, οι μεν άρχισαν να ασκούνται περπατώντας για 40 λεπτά τη μέρα επί τρεις μέρες την εβδομάδα και οι δε έκαναν άλλες σωματικές ασκήσεις, όπως εκτάσεις (στρέτσινγκ).
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, μετά από ένα χρόνο, τα άτομα της πρώτης ομάδας που έκαναν αεροβική άσκηση, εμφάνισαν διόγκωση κατά 2,12% και 1,97% κατά μέσο όρο του αριστερού και δεξιού ιππόκαμπού τους αντίστοιχα, ενώ οι ίδιες περιοχές μειώθηκαν στη δεύτερη ομάδα κατά 1,40% και 1,43% αντίστοιχα.
«Αν και η ατροφία του ιππόκαμπου είναι τελικά σχεδόν αναπόφευκτη με το πέρασμα του χρόνου, δείξαμε ότι ακόμα και μια ήπια άσκηση επί ένα χρόνο μπορεί να αυξήσει το μέγεθός του. Ο εγκέφαλος παραμένει εύπλαστος ακόμα και σε αυτή την ηλικία», δήλωσε ο Έρικσον.
«Με μια περιορισμένη επένδυση χρόνου και προσπάθειας, μπορείτε να επιφέρετε δραστικές βελτιώσεις στην μνήμη και την υγεία του εγκεφάλου και να γυρίσετε ανάποδα το ρολόι του χρόνου κατά περίπου δύο χρόνια», πρόσθεσε ο Κράμερ. Και οι δύο ερευνητές συμφώνησαν ότι όσο πιο έντονη είναι η άσκηση, τόσο μεγαλύτερα είναι δυνητικά τα οφέλη. Ο ιππόκαμπος είναι η εγκεφαλική περιοχή που σχετίζεται με την μακροπρόθεσμη μνήμη τόπων, ανθρώπων, γεγονότων και άλλων πραγμάτων. Είναι από τις πρώτες περιοχές που δείχνει σημάδια δυσλειτουργίας στη νόσο του Αλτσχάιμερ και εμφανίζει την πιο δραματική εκφύλιση στα γηρατειά, καθώς ο όγκος του μειώνεται κατά 1% έως 2% κάθε χρόνο.
Καθώς αυτό συμβαίνει, τα εγκεφαλικά κύτταρα συρρικνώνονται, κάνουν λιγότερες συνδέσεις μεταξύ τους και παράγουν λιγότερους νευροδιαβιβαστές, τις ουσίες που βοηθάνε στην επικοινωνία των νευρώνων και από τις οποίες εξαρτάται η καλή εγκεφαλική και νοητική λειτουργία.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Συνομιλίες με το φως» το μαγικό ταξίδι του καθηγητή Γιώργου Γραμματικάκη

Μια βραδιά λόγου και μουσικής με τον ακαδημαϊκό και συγγραφέα Γιώργο Γραμματικάκη φιλοξενεί το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 5 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.


«Συνομιλίες με το φώς» είναι ο τίτλος της παράστασης στην οποία η Επιστήμη συνομιλεί με την Μουσική έχοντας ως αφετηρία τα βιβλία του Γιώργου Γραμματικάκη «Η Αυτοβιογραφία του Φωτός» και η «Κόμη της Βερενίκης». Η αφήγηση είναι του Γιώργου Γραμματικάκη, ενώ οι μουσικές συνθέσεις και οι αυτοσχεδιασμοί ανήκουν στους μουσικούς David Lynch, Γιώτη Κιουρτσόγλου, Οδυσσέα Γραμματικάκη και η θεατρική ερμηνεία της Αλεξίας Καλτσίκης. Τους φωτισμούς έχει αναλάβει η Ελευθερία Ντεκώ και την επιμέλεια video ο Γιώργος Αργυροηλιόπουλος.«Γεννήθηκα πριν από αιώνες αιώνων, σε έναν Χώρο όπου δεν υπήρχε χώρος, και σε έναν Χρόνο όπου δεν υπήρχε χρόνος. Με ένα περίεργο ωστόσο τρόπο, αισθάνομαι ότι προϋπήρχα της γενέσεώς μου. Κι ενώ από τότε όλα έχουν αλλάξει, εγώ αισθάνομαι ότι τίποτε δεν αλλάζει. Η παρουσία μου μετρά το αιώνιο. Αυτό που ενισχύει την αυτοπεποίθησή μου είναι ότι η παρουσία μου έμοιαζε πάντοτε πρωταρχική: στους μύθους ή σε ό,τι ονομάζεται επιστήμη, στα έργα των θνητών αλλά και στις θρησκείες, το φως έπαιζε πάντοτε ρόλο ιδιαίτερο. Κατά καιρούς πολλοί διερωτήθηκαν για τη φύση του, και άλλοι πάλι έμειναν απλώς στον θαυμασμό και την αποδοχή. Εγώ λοιπόν, που είμαι το παλαιότερο, το αρχέγονο φως, ήρθε η ώρα να μιλήσω λίγο για τον εαυτό μου». Με αυτά τα λόγια αρχίζει την αυτοβιογραφία του το αρχέγονο φως στο βιβλίο του Γιώργου Γραμματικάκη «Η αυτοβιογραφία του Φωτός».

Οι «Συνομιλίες με το φως» είναι το μαγικό ταξίδι του καθηγητή Γιώργου Γραμματικάκη στην ιστορία του Σύμπαντος και της ζωής, που βασίζεται σε μια από τις μεγαλύτερες επιστημονικές ανακαλύψεις της εποχής μας: Την ύπαρξη ενός αρχέγονου φωτός, που φτάνει σήμερα στη Γη από όλες τις κατευθύνσεις του ουρανού. Η ανακάλυψη αυτή επιβεβαίωσε ότι το Σύμπαν γεννήθηκε από μια αδιανόητη, Μεγάλη Έκρηξη, πριν από 14 δισεκατομμύρια χρόνια.Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
Σάββατο 5 Φεβρουαρίου ώρα έναρξης 20:30

Αλμα 4,41%

 σημείωσε κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου, που τερμάτισε στις 1.663,60 μονάδες, ανταποκρινόμενος θετικά στην υποχώρηση του spread του ελληνικού 10ετούς ομολόγου και εν μέσω συζητήσεων για σημαντικές εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης του ελληνικού χρέους.

Πανάκριβη η βενζίνη στην Ελλάδα, πόσο έχει στις άλλες χώρες;

Κατά 48, 5% πληρώνουμε ακριβότερη την βενζίνη στην Ελλάδα, από την 1η Ιανουαρίου 2011, συγκριτικά με την ίδια ημερομηνία του περασμένου χρόνου.

Η ανιστόρητη ιστορία του 1821

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΧολέβαςΠολιτικός Επιστήμων
Εν αρχή ην η κ. Ρεπούση που προσπαθούσε να πείσει τα ελληνόπουλα ότι η Τουρκοκρατία ήταν μία ιδανική περίοδος για τους προγόνους μας. Στη συνέχεια ήλθε η τετράτομη ιστορία των Βαλκανίων που χρηματοδοτήθηκε από τον γνωστό χρηματιστή Τζορτζ Σόρος και κινείται στη ίδια γραμμή υπέρ των Οθωμανών. Μετά ήλθε στην επικαιρότητα η άποψη ότι πριν από το 1821 δεν υπήρχε συγκροτημένη ελληνική εθνική συνείδηση, αλλά οι Ευρωπαίοι Διαφωτιστές μάς έμαθαν να λέμε ...
ότι είμαστε Έλληνες. Όλα αυτά τα ιδεολογήματα συγκεντρώνονται σήμερα στη νέα τηλεοπτική σειρά του ΣΚΑΪ για το 1821. Δεν προσχωρώ σε συνωμοσιολογίες, αλλά πολλοί συμπατριώτες μας ευλόγως διερωτώνται αν υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την εργώδη αυτή προσπάθεια να ξαναγραφεί ή μάλλον να σβηστεί οριστικά η Ελληνική Ιστορία. Αφήνω την απάντηση στον κάθε νουνεχή αναγνώστη και θα ασχοληθώ με την αμιγώς ιστορική πλευρά της υποθέσεως.


Ερώτημα πρώτον. Έχει δίκιο η άποψη που προβάλλεται στη σειρά του ΣΚΑΪ ότι η εθνική συνείδηση των Νεοελλήνων διαμορφώθηκε μόλις λίγα χρόνια πριν από το 1821; Φυσικά όχι. Εκατοντάδες μαρτυρίες Ελλήνων και ξένων, κληρικών και λαϊκών, περισσότερο ή λιγότερο μορφωμένων διαψεύδουν τους συντελεστές της σειράς. Ελληνικό έθνος με συνείδηση ενότητος υπάρχει από την Αρχαιότητα. Ήδη τον 5ο αιώνα π.Χ. ο Ηρόδοτος καταγράφει τα συνδετικά στοιχεία που ένωναν τις ελληνικές πόλεις κράτη: Η κοινή καταγωγή, η γλώσσα, η θρησκεία, τα ομότροπα ήθη. Συνεχίζεται αυτή η συνείδηση στην ελληνιστική και βυζαντινή περίοδο, με αποκορύφωμα την απάντηση του Αυτοκράτορα της Νικαίας Ιωάννη Βατάτζη προς τον Πάπα Νικόλαο Θ΄ το 1250: Είμαστε το αρχαίο γένος των Ελλήνων, από το οποίο άνθισε η σοφία για όλον τον κόσμο. Συνεχίζεται με την τελευταία ομιλία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου όταν ονομάζει την Κωνσταντινούπολη «ελπίδα και χαρά πάντων των Ελλήνων».


Γύρω στο 1700 ο φλογερός ιεροκήρυκας Ηλίας Μηνιάτης παρακαλεί την Παναγία ως εξής: «Έως πότε το τρισάθλιον γένος των Ελλήνων έχει να ευρίσκεται εις τα δεσμά μιας ανυποφέρτου δουλείας;». Οι όροι Ρωμηός, Γραικός και Έλλην χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα και με παρεμφερή σημασία. Χαρακτηριστικό είναι το ποίημα του Ματθαίου Επισκόπου Μυρέων, ο οποίος το 1619 θρηνεί για την Άλωση χρησιμοποιώντας για το έθνος μας και τα τρία αυτά ονόματα. Από το 1529 έως το 1821 το δημοφιλέστερο ανάγνωσμα του λαού μας ήταν η «Φυλλάδα του Μεγαλέξανδρου» που θύμιζε την δόξα των αρχαίων προγόνων. Το 1708 ο Νικόλαος Μαυροκορδάτος στο έργο του «Φιλοθέου Πάρεργα» γράφει ότι είμαστε το γένος των «άγαν Ελλήνων», δηλαδή καθαρόαιμοι Έλληνες. Και οι καραβοκύρηδες επί Τουρκοκρατίας τοποθετούσαν στα πλοία τους ως ακρόπρωρα τις μορφές των Αρχαίων Ελλήνων. Λαός, λοιπόν, και διανοούμενοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι υπάρχει συνέχεια του Ελληνισμού.


Ερώτημα δεύτερο: Περνούσαν καλά οι Έλληνες επί Τουρκοκρατίας, με δικαιώματα και ελευθερίες, όπως ακούσαμε από τον ΣΚΑΪ στις 25.1.2011; Ας αφήσουμε τις μαρτυρίες της εποχής εκείνης να απαντήσουν:
Στα μέσα του 17ου αιώνος ο Γάλλος Ιησουίτης Ρισάρ καταγράφει τις εντυπώσεις του από την υπόδουλη Ελλάδα: «Να σκεφθεί κανείς ότι ουδέποτε από την εποχή του Νέρωνος, του Δομητιανού και του Διοκλητιανού έχει υποστεί ο Χριστιανισμός διωγμούς σκληρότερους από αυτούς που αντιμετωπίζει σήμερα η ανατολική Εκκλησία...». Τον 17ο αιώνα ο Μουσουλμάνος περιηγητής Εβλιγιά Τσελεμπή περιγράφει βιαίους εξισλαμισμούς και παιδομάζωμα στη Βέροια, στην Έδεσα και σε άλλες πόλεις. Το δημοτικό μας τραγούδι έχει καταγράψει τον θρήνο των μανάδων για τα παιδιά τους ως εξής: «Ανάθεμά σε Βασιλιά (σ.σ. Σουλτάνε) και τρισανάθεμά σε.... να μάσεις παιδομάζωμα , να κάνεις Γενιτσάρους... πέρσυ πήραν τον γιόκα μου φέτος τον αδελφό μου»! Περί το 1760 ο Ιωάννης Πρίγκος από το Πήλιο γράφει: «Τέτοιος βάρβαρος άδικος είναι ο Τούρκος». Στα τέλη του 18ου αιώνος ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης καταγράφει 87 από τα αναρίθμητα μαρτύρια Νεομαρτύρων, δηλαδή Χριστιανών που βασανίσθηκαν και θανατώθηκαν λόγω της Χριστιανικής τους πίστης. Ο Φωτάκος Χρυσανθόπουλος, υπασπιστής του Θ. Κολοκοτρώνη, στα Απομνημονεύματά του μάς δίνει μαρτυρία κρυφού σχολειού που οργάνωναν οι ιερείς φοβούμενοι τους Τούρκους.
Ερώτημα τρίτο: Οι κλέφτες ήσαν εθνικοί αγωνιστές ή φυγόδικοι εγκληματίες, όπως ακούσαμε από τον ΣΚΑΪ; Αν κάποιος Έλληνας έβλεπε τον Τούρκο να βιάζει την αδελφή του και επετέθη στον βιαστή, τότε ναι, ίσως κάποιοι από τους κλέφτες των βουνών να ήσαν φυγόδικοι. Αλλά από το άδικο δικαστήριο του κατακτητή. Σημαντική λεπτομέρεια, η οποία αποσιωπήθηκε. Όσο δε για την συνείδηση των ίδιων των κλεφτών, την εξηγεί ο Θ. Κολοκοτρώνης, ο οποίος ανδρώθηκε μέσα στην κλεφτουριά. Λέγει, λοιπόν, στον Άγγλο Ναύαρχο Χάμιλτον ότι οι κλέφτες και οι αρματολοί στα βουνά είναι η φρουρά του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, η οποία συνεχίζει ακόμη να πολεμά.


Ερώτημα τέταρτο: Ήσαν μόνο οικονομικά τα αίτια της Ελληνικής Επαναστάσεως; Αυτή τη μονομερή ερμηνεία την καθιέρωσαν κάποτε οι Έλληνες μαρξιστές, αλλά οι ίδιοι την απέσυραν στο συνέδριο του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών το 1981. Όμως αξία έχει η άποψη των ίδιων των αγωνιστών: Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, διεκήρυξε ο Αλ. Υψηλάντης τον Φεβρουάριο του 1821. Αγωνιζόμαστε για τον Χριστό και τον Λεωνίδα, έγραφε η προκήρυξη του Αθανασίου Διάκου που δημοσιεύθηκε σε ιταλική εφημερίδα της Τεργέστης. Αυτά προς το παρόν.

Κ.Χ. 1.2.2011

http://taxalia.blogspot.com/2011/02/1821.html

8+1 λόγοι υγείας για να κάνεις σεξ

Σεξ κατά του άγχους
Ένα από τα οφέλη του σεξ στην υγεία σου είναι και η μείωση του άγχους. Ερευνητές από την Σκωτία μελέτησαν τη συμπεριφορά 24 γυναικών και 22 αντρών υπό στρεσογόνες καταστάσεις. Αυτοί που είχαν καλή σεξουαλική ζωή τις αντιμετώπισαν σαφώς καλύτερα. Κι όλα αυτά γιατί το σεξ μειώνει την πίεση στο αίμα.
Το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Καλή σεξουαλική ζωή σημαίνει και καλή υγεία του σώματος. Δεν θα σε ζαλίσω με ιατρικούς όρους, απλά έχε στο μυαλό σου ότι το να κάνεις σεξ δυο φορές την εβδομάδα ανεβάζεις τα επίπεδα ενός αντισώματος που σε προστατεύει από κρυώματα και άλλες μολύνσεις. Άσε λοιπόν τα ντεπόν και τις εχινάκιες και ρίξε το στο σεξ.


Με το σεξ καις θερμίδες
Όπως δηλαδή και με κάθε αερόβια άσκηση. Με 30 λεπτά σεξ καις περίπου 85 θερμίδες ή και περισσότερο. Και όσο ανεβάζεις το χρόνο και τη συχνότητα, τόσο ανεβαίνει και ο αριθμός των θερμίδων. Αν δεν έχεις λοιπόν χρόνο και χρήμα για γυμναστήριο είσαι τυχερός που μπορείς να έχεις το γυμναστήριο στο κρεβάτι σου.
Το σεξ βελτιώνει το καρδιοαγγειακό σύστημα
Ενώ κάποιοι μεγαλύτεροί σου ανησυχούν μήπως πάθουν κανένα εγκεφαλικό την ώρα του σεξ, ερευνητές από την Αγγλία τα διαψεύδουν όλα. Όχι μόνο δεν κινδυνεύεις από εγκεφαλικό, άλλα σύμφωνα με έρευνά τους μειώνεις τις πιθανότητες στο μισό τόσο για εγκεφαλικό όσο και για ανακοπή, αν κάνεις σεξ δύο φορές την εβδομάδα. Καρδιογράφημα ή σεξ;
Το σεξ ανεβάζει την αυτοεκτίμησή σου
Η αυτοεκτίμηση ήταν ένας από τους 237 λόγους που ανέφερε το Πανεπιστήμιο του σεξ στο ερώτημα γιατί κάνουν σεξ οι άνθρωποι. Κοτζάμ πανεπιστήμιο το έβαλε, εγώ δεν θα το έβαζα στη λίστα μου;
Το σεξ βοηθά στην οικειότητα του ζευγαριού
Όπως κατάλαβες μιλώ από ιατρικής πλευράς, όποτε δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες της σχέσης. Θα σου πω όμως ότι το σεξ και οι οργασμοί αυξάνουν τα επίπεδα της λεγόμενης «ορμόνης της αγάπης», που βοηθά στο να αναπτυχθούν δεσμοί ανάμεσα σ’ ένα ζευγάρι. Φυσικά όλο αυτό δημιουργεί το αίσθημα την οικειότητας, αλλά και της γενναιοδωρίας προς τον σύντροφό μας. Δεν τα λέω εγώ, η επιστήμη.
Σεξ κατά του πόνου
Που σημαίνει αν έχεις πονοκέφαλο κτλ κάνε σεξ. Κι αυτό γιατί με το σεξ αυξάνονται τα επίπεδα της ενδορφίνης στον οργανισμό σου. Η συγκεκριμένη χημική ουσία οφείλεται για το αίσθημα της χαράς που νιώθεις και παράλληλα μειώνει το αίσθημα του πόνου. Για να σου δώσω κι ένα παράδειγμα να καταλάβεις, 48 άτομα που τους τρύπησαν το δάχτυλο με βελόνα, φυσικά μετά από σεξουαλική επαφή, δεν κατάλαβαν και πολλά.


Το σεξ μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του προστάτη
Όχι μόνο το σεξ, αλλά η εκσπερμάτωση γενικότερα. Αλλά υπάρχει καλύτερη από αυτή του σεξ; Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τους μεγαλύτερους. Από την ηλικία των 20 περίπου αρχίζει να δρα η εκσπερμάτωση σαν πρόληψη. Όποτε ξεκίνα τώρα και μέχρι τα 40 σου θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Σεξ κατά της αϋπνίας


Μια ουσία που εκκρίνεται στο σώμα σου κατά την διάρκεια του οργασμού βοηθά στον ύπνο. Και σίγουρα θα έχεις διαβάσει ότι ο καλός ύπνος βοηθά. Ξέχνα τη βαλεριάνα, κάνε σεξ, κι αν η καλή σου παραπονιέται γιατί κοιμάσαι αμέσως μετά, ρίξε τα όλα στην ωκυτοκίνη.
http://www.men24.gr/html/ent/456/ent.110456.asp

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ facebook ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ :Instagram.Path. Ping. Diaspora,Asmallwold.


To facebook µπορεί να είναι το µεγαλύτερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, δεν είναι όµως το µοναδικό.

Αν έχετε κουραστεί από τα share και τα like και δεν θέλετε να κοινοποιείτε στον…µισό πλανήτη πού βρίσκεστε και τι κάνετε ανά πάσα στιγµή, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Μια σειρά από νέα – ή όχι τόσο νέα – κοινωνικά δίκτυα επιτρέπουν την επικοινωνία µε επιλεγµένους φίλους, βάζοντας όµως ψηλά τον πήχυ της ιδιωτικότητας. Αλλες εφαρµογές πάλι συνεργάζονται και ενισχύουν τα υπάρχοντα δίκτυα, προσθέτοντας επιπλέον υπηρεσίες και ευκολίες.
Μία από αυτές είναι το Instagram. ∆εν αποτελεί από µόνο του ένα ξεχωριστό δίκτυο, αλλά είναι µια εφαρµογή που σας επιτρέπει να τραβάτε φωτογραφίες µε το iPhone σας και στη συνέχεια να τις ανεβάζετε όπου εσείς θέλετε. Με τη διαφορά ότι πριν από το ανέβασµα η εφαρµογή επιτρέπει στον χρήστη να παίξει µε τις φωτογραφίες, χρησιµοποιώντας ειδικά εφέ και άλλες τεχνικές που καθιστούν το τελικό αποτέλεσµα µοναδικό. Συνεργάζεται αρµονικά µε το facebook, το twitter,το Flickr, και άλλα δίκτυα, ενώ στους περίπου τέσσερις µήνες πουδιατίθεται στην αγορά το έχουν κατεβάσει περισσότεροι από 1 εκατοµµύριο χρήστες. Μάλιστα, αφού κανείς γραφτεί, µπορεί να αναζητήσει ποιοι άλλοι χρησιµοποιούν την εφαρµογή – φίλοι του ή όχι – και να έρθει σε επαφή µαζί τους, παρατηρώντας τι έκαναν µε τις δικές τους φωτογραφίες
Αντίστοιχη είναι ηλογική του Path. Ανκαι συνεργάζεται µε το facebook, επιτρέπει στους χρήστες τους να µοιραστούν τις φωτογραφίες τους µε µέχρι 50 άτοµα. Μάλιστα, οι φωτογραφίες αυτές δεν αποθηκεύονται στο facebook, αλλά στην εφαρµογή του Path. Η λογική – σύµφωνα µε την κατασκευάστρια εταιρεία – είναι να γίνει όλη η διαδικασία πιο προσωπική, όπως δηλαδή δείχνει κανείς το άλµπουµ των φωτογραφιών του στους φίλους του.
Αντίστοιχης λογικής, αλλά για τη µουσική και όχι τις εικόνες αυτή τη φορά είναι η εφαρµογή Ping. Αφού την κατεβάσει κανείς, αυτή συνδέεται µε το iTunes και ενηµερώνει τους φίλους του χρήστη για το ποια τραγούδια έχει αγοράσει από το ηλεκτρονικό κατάστηµα. Αντίστοιχα, µπορεί κανείς να µάθειποιος άλλος αγόρασε επίσης το ίδιο τραγούδι, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να σχολιάσουν τις επιλογές αγοράς.
Περισσότερο προσωπική είναι η Diaspora, ένα κοινωνικό δίκτυο το οποίο φτιάχτηκε για εκείνους που δεν θέλουν µε κανέναν τρόπο να αποκαλύπτουν τα προσωπικά στους στοιχεία και να τα αποθηκεύουν σε κάποια ψηφιακή τοποθεσία (server) που ελέγχεται από άλλους – ή µε άλλα λόγια από το facebook. H λογική είναι ότι το κάθε µέλος γράφεται σε κάποιον άγνωστο, ιδιωτικό server και έτσι τα στοιχεία του δεν φτάνουν ποτέ πλήρη στην κεντρική διαχείριση, προστατεύοντας µε τον τρόπο αυτό την ιδιωτικότητά του. Με τη διαφορά όµως ότι – µέχρι στιγµής τουλάχιστον – η υπηρεσία είναι υπερβολικά… διάσπαρτη, καθώς οι εγγραφές γίνονται αποκλειστικά και µόνο µε προσκλήσεις.Ακόµα ένα κοινωνικό δίκτυο βασισµένο στις προσκλήσεις είναι το Asmallwold, µε τι διαφορά ότι είναι επιτυχηµένο και αρκετά ακριβοθώρητο. Προκειµένου να µπει κανείς στην ιστοσελίδα απαιτείται πρόσκληση, ενώ το κάθε µέλος µπορεί να προσκαλέσει µόνο συγκεκριµένο αριθµό ατόµων. Επίσης, προϋπόθεση είναι να δώσει κανείς τα πραγµατικά του στοιχεία, ενώ οι ιδιοκτήτες έχουν το δικαίωµα να «πετάξουν» όποιον θέλουν από τον µικρό ψηφιακό κόσµο, χωρίς καµία απολύτως δικαιολογία. Πρόκειται δηλαδή στην πραγµατικότητα για ένα ιδιωτικό facebook για… λίγους και εκλεκτούς. Oσο για τις εσωτερικές συζητήσεις, µπορεί κανείς να ασχοληθεί µε ό,τι θέλει, µε έµφαση όµως στην καλή ζωή, τα ταξίδια και τις επαγγελµατικές – και όχι µόνο – γνωριµίες.Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Δεν υπάρχει μόνο το Facebook...Δείτε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης! http://24wro.blogspot.com/2011/02/facebook_7703.html#ixzz1CirDCtEH

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΣΤΟ facebook

http://24wro.blogspot.com/2011/02/video-facebook.html

ΜΙΚΡΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΕΣ

Σε ψυχολογική «παγίδα» της σύγχρονης εποχής εξελίσσεται στις ημέρες μας το άγχος, μια κατάσταση που θέτει τον οργανισμό σε διαδικασία συναγερμού και ετοιμότητα αντίδρασης μπροστά σε έναν απροσδιόριστο κίνδυνο... Η συνύπαρξη άγχους με κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας επιδεινώνει την κατάσταση του ασθενούς. Οι ειδικοί συνιστούν ασκήσεις χαλάρωσης και αναπνοής, σωστή διατροφή, άσκηση, συντροφιά με ευχάριστους ανθρώπους και ενασχόληση με μικρά πράγματα που ομορφαίνουν τη ζωή.
«Όταν πριν από μερικά χρόνια υπήρχε μια τάση να συζητείται πως στο εγγύς μέλλον τα θέματα της υγείας που θα απασχολούν τον άνθρωπο θα είναι περισσότερο τα προβλήματα της ψυχικής υγείας, κάποιοι το αμφισβητούσαν. Στη σύγχρονη εποχή τα προβλήματα ψυχικής υγείας, ανάμεσα στα οποία και το άγχος, έχουν καταστεί εξίσου σημαντικά με τα προβλήματα της σωματικής υγείας. Η θεραπεία ενός ασθενούς ο οποίος έχει και άγχος είναι δυσκολότερη από τη θεραπεία ενός ασθενούς που δεν έχει άγχος. Για παράδειγμα ένας καρδιοπαθής ο οποίος δεν έχει άγχος έχει λιγότερες επιπλοκές και η υγεία του βελτιώνεται γρηγορότερα, σε σύγκριση με έναν καρδιοπαθή ο οποίος έχει άγχος, που του προκαλεί μια συνεχή αίσθηση κινδύνου», επισημαίνει η ψυχολόγος και προϊσταμένη του καρδιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Ξάνθης, Μαρίνα Κατσικίδου, με αφορμή την αυριανή της διάλεξη σε εκδήλωση με θέμα "Ο σύγχρονος άνθρωπος και οι ψυχολογικές 'παγίδες' της εποχής", που διοργανώνει η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης στο Λαογραφικό Μουσείο της πόλης (8.00 μμ).
Όπως εξηγεί η κ. Κατσικίδου, ο σύγχρονος άνθρωπος βομβαρδίζεται με τέτοιες απαιτήσεις και ευθύνες από το περιβάλλον του, που φαίνεται απίστευτο να μην έχει αισθανθεί την ανάλογη πίεση, το άγχος και τη θλίψη από το γεγονός ότι είναι αναγκασμένος να κάνει περισσότερα από αυτά που αντέχει. Η οικονομική κρίση, η ανεργία και τα αδιέξοδα, στα οποία οδηγείται ο άνθρωπος, επιβαρύνουν την κατάσταση.
Τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατευτούμε από το άγχος ή για να το χαλιναγωγήσουμε; «Η γνώση μάς προστατεύει από το άγχος. Πρέπει να έχουμε επίγνωση του εαυτού μας, ώστε να μπορέσουμε να τον υποστηρίξουμε. Όταν βρεθούμε μπροστά σε μια κατάσταση που προκαλεί άγχος ας κάνουμε μία μικρή παύση, ας μετρήσουμε μέχρι το 20 και ας επικεντρωθούμε στο "εδώ και τώρα", αφήνοντας στην άκρη το παρελθόν που έφυγε και το μέλλον που δεν ήρθε, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», απαντά η κ. Κατσικίδου.
Προσθέτει ότι μικρές καθημερινές απολαύσεις, όπως ένα γεύμα, ένας περίπατος, ο κινηματογράφος, μια ευχάριστη συντροφιά αλλά και η άσκηση, η χαλάρωση και μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C θωρακίζουν τον άνθρωπο απέναντι στο άγχος.
«Πρέπει ακόμη να αντιμετωπίσουμε τις συνθήκες της ζωής μας. Αν δεν μπορούμε να τις αλλάξουμε να βρούμε έναν τρόπο να προσαρμοστούμε, διαφορετικά θα πρέπει να αλλάξουμε τις συνθήκες της ζωής μας και το περιβάλλον μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται», προσθέτει η κ. Κατσικίδου.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Μικρές απολαύσεις θωρακίζουν για το στρες http://24wro.blogspot.com/2011/02/blog-post_4961.html#ixzz1CiossxkM

Έρευνες για χρυσό στις Σέρρες

Στη δέσμευση δέκα στρεμμάτων στα Μαύρα Λιθάρια του νομού Σερρών, προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Πολύτιμα μεταλλεύματα στο υπέδαφος έδειξαν οι δειγματοληψίες. Η περιοχή έλκυε και στο παρελθόν του χρυσοθήρες

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ....ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχουν προχωρήσει σε περικοπές εξόδων, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της Nielsen για την καταναλωτική εμπιστοσύνη το τέταρτο τρίμηνο του 2010

Ειδικότερα, το 81% των Ελλήνων έχει μειώσει τις δαπάνες για αγορά νέων ρούχων, το 80% δαπανά λιγότερα για διασκέδαση εκτός σπιτιού και το 64% έχει στραφεί σε φθηνότερα προϊόντα, ώστε να καταφέρει να ισορροπήσει την μείωση της αγοραστικής δύναμης του.
Ενδεικτικό στοιχείο της ισχύουσας κατάστασης είναι η βουτιά εννέα μονάδων που κατέγραψε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο του 2010.
Έτσι, η χώρα έπεσε για πρώτη φορά στις 48 μονάδες, οδηγώντας τη χώρα στις τρεις τελευταίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς μόνο η Πορτογαλία και η Κροατία βρίσκονται χαμηλότερα με 45 μονάδες.Από τις εκτιμήσεις των Ελλήνων ούτε 2011 διαγράφεται ευοίωνο, καθώς το 83% εκτιμά ότι η χώρα δεν θα κατορθώσει να εξέλθει από την ύφεση εντός του τρέχοντος έτους.Ανήσυχοι οι πολίτες
Η οικονομική κρίση επηρεάζει το πορτοφόλι των καταναλωτών, με έναν στους πέντε καταναλωτές στην Ευρώπη να δηλώνει πως δεν του περισσεύουν καθόλου χρήματα. Το ποσοστό αυτό στη χώρα μας είναι ακόμα χειρότερο, καθώς δεν απομένουν έσοδα για έναν στους τέσσερις πολίτες.
Δεδομένων των συνθηκών, για το 40% των Ελλήνων η οικονομία παραμένει η μεγαλύτερη ανησυχία, το υψηλότερο στην Ευρώπη, ενώ το 34% δηλώνει ότι με τα χρήματα που του απομένουν ξεπληρώνει δάνεια, πιστωτικές κάρτες και χρέη, όταν το μέσο ευρωπαϊκό ποσοστό βρίσκεται στο 26%.
Στο ιδιαιτέρως υψηλό ποσοστό του 36% βρίσκεται η εργασιακή ασφάλεια, αποτυπώνοντας τους προβληματισμούς που έχει προκαλέσει η αυξημένη ανεργία που άγγιξε το 12,4% στο τρίτο τρίμηνο του 2010.
Όσες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται τον τελευταίο καιρό στη διεθνή επικαιρότητα για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καταλαμβάνουν και τις τελευταίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης για την Καταναλωτική Εμπιστοσύνη.
Στην αντίπερα όχθη, οι ευρωπαϊκές χώρες με την υψηλότερη Καταναλωτική Εμπιστοσύνη είναι η Νορβηγία (119), η Ελβετία (110) και η Σουηδία (103), ενώ η Τουρκία σημείωσε από τις μεγαλύτερες ανόδους (83 μονάδες έναντι 77 το περασμένο τρίμηνο), επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη οικονομική ανάπτυξη που γνωρίζει τους τελευταίους μήνες.

Πτώση Δείκτη Εμπιστοσύνης σε 25 από 52 χώρες
Με τις ελπίδες εξόδου από την οικονομική κρίση να έχουν εξανεμιστεί με το τέλος του 2010, η
παγκόσμια Καταναλωτική Εμπιστοσύνη έπεσε σε 25 από τις 52 χώρες της έρευνας.
Μπορεί ο παγκόσμιος δείκτης να έμεινε αμετακίνητος στις 90 μονάδες αλλά κατέγραψε πτώση δύο μονάδων σε σχέση με το ξεκίνημα του έτους, το πρώτο τρίμηνο, ενώ υπήρξε πτώση στις μισές χώρες του δείγματος σε σχέση με το περασμένο τρίμηνο.
Η Λατινική Αμερική και η Ασία παραμένουν οι γεωγραφικές περιοχές με την υψηλότερη Καταναλωτική Εμπιστοσύνη, με 100 και 97 μονάδες αντίστοιχα, καθώς η ύπαρξη αρκετών χωρών που βρίσκονται σε ραγδαία οικονομική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας.
Αντίθετα, ο δείκτης στη Βόρεια Αμερική βρίσκεται στις 83 μονάδες και στην Ευρώπη ακόμα χαμηλότερα, στις 78, αποκαλύπτοντας τα σημάδια απαισιοδοξίας που έχει αφήσει η οικονομική κρίση στις δυτικές κοινωνίες.
http://news247.gr/oikonomia/agora/dramatikes_perikopes_apo_toys_ellhnes.765682.html

ΠΑΟΚ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΠΑΟΚ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ

Αναλυτικά, όλες οι αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας:1950/51 Τελικός

11.03.51 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 4-0 (27' Μουράτης, 66' Δαρίβας, 75', 80' Δρόσος)

1970/71 Τελικός

09.07.71 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-1 (19' Αγγελής, 43' Γιούτσος, 81' Παμπουλής - 46' Σαράφης)

1972/73 Τελικός

17.06.73 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0 (46' Αγγελής)

1973/74 Τελικός

16.06.74 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-2 (4-3 πέναλτι) (50' Παρίδης, 72' Ασλανίδης-19' Τριαντάφυλλος, 79' Κρητικόπουλος)

1974/75 Ημιτελικός

28.05.75 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 4-0 (13' Περσίδης, 68', 88' Κρητικόπουλος, 71' Λοσάντα)

1975/76 Φάση των «16»

21.02.79 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-2 (6-5 πέναλτι) (17' Κρητικόπουλος, 61' Ρόρμπαχ - 7' Γκουερίνο, 53' Κερμανίδης)1979/80 Φάση των «16»

06.02.80 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2 (14' Γαλάκος - 12' Ορφανός, 25' Βασιλάκος)

1980/81 Τελικός21.06.81 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-1 (18' αυτ. Δαμανάκης, 61' Ορφανός, 89' Κουσουλάκης - 62' Δαμανάκης)

1985/86 Φάση των «64»

20.11.85 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-0 (4-3 πέναλτι)

1989/90 Φάση των «16»

10.01.90 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0 (12' Λαγωνίδης)

24.01.90 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0 (5-3 πέναλτι) (67' Μουστακίδης)

1990/91 Φάση των «16»

05.12.90 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0 (15' Τσιαντάκης, 80' Προτάσοφ)

09.01.91 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-0 (6' Τουρσουνίδης, 43' Στ. Μπορμπόκης, 52' Χοσάμ Χασάν)

1991/92 Τελικός

20.05.92 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1 (52' Σκαρτάδος - 63' Τσαλουχίδης)

27.05.92 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0 (21' Λιτόφτσενκο, 62' Τσαλουχίδης)

1996/97 Φάση των «16»

27.11.96 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2 (20' Ζουμπούλης - 48' Αλεξανδρής, 71' Τζόρτζεβιτς)

11.12.96 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1 (40', 58' Αλεξανδρής - 41' Τασιόπουλος)1999/00 Φάση των «16»

12.01.00: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1 (3' Αλεξανδρής, 54' Γιαννακόπουλος - 19' Φρούσος)

2000/01 Τελικός

12.05.01 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 4-2 (4' Εγκωμίτης, 31' Β. Μπορμπόκης, 46' Γεωργιάδης, 85' Ναλιτζής - 77' Τζόρτζεβιτς, 89' Χούτος)

2002/03 Προημιτελικά

26.02.03 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1 (10' Γεωργιάδης, 31' Μάρκος, 86' Οκκάς - 44' πέν. Γιαννακόπουλος)

12.03.03 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2 (76' Χούτος - 30' Γεωργιάδης, 32' Οκκάς)

2008/09 Προημιτελικά

04.02.2009 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0 (30' Κονσεϊσάο)

04.03.2009 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0 (2-0 παρ.) (46' Ντιόγκο, 110' Ντάρμπισαϊρ)theplayer.gr
Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Ολυμπιακός: Με σύμμαχο την προϊστορία http://24wro.blogspot.com/2011/02/blog-post_2538.html#ixzz1CiRghrSU

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΟΥΚΑΚΗΣ...Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ


Ο ίδιος δηλώνει μέγας «χαβαλετζής», θέλοντας ενδεχομένως να μας βοηθήσει να βρούμε το ζώδιο του..Γεννημένος στο μεταίχμιο Τοξότη-Αιγόκερω, υποδεικνύει με τον τρόπο του τον πρώτο, αφού τουλάχιστον σύμφωνα με τα συμβατικά κριτήρια ως «παιδί του Κρόνου» θα όφειλε να έχει ένα πιο «συμμαζεμένο» προφίλ.
Αντιθέτως σε όλη τη διάρκεια του reality του ...έδωσε να καταλάβει, τηρώντας παράλληλα την παράδοση που θέλει τους Κρητικούς παίκτες σε ανάλογα παιχνίδια να κλέβουν την παράσταση με τη γλωσσολαλιά και τα καμώματα τους.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Γιάννης Φουκάκης: Ο κουζουλός νικητής του Big Brother http://24wro.blogspot.com/2011/02/big-brother.html#ixzz1CiQFMzuC

Επεισόδια και τραυματίες στο Υπ. Υγείας

Συντάκτης:Άρτεμις Σκορδίλη


ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο έξω από το Υπ. Υγείας μεταξύ των γιατρών και δυνάμεων των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Βαρβάρα Ανεμοδουρά.
Τον τραυματισμό στο θώρακα της κ. Ανεμοδουρά, επιβεβαίωσε μιλώντας στο newsbomb.gr o Στάθης Τσούκαλος, πρόεδρος της Ε.Ι.Ν.Α.Π - Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.
Ο κ. Τσούκαλος που συνοδεύει αυτήν την στιγμή την ασθενή στον Ερυθρό και βρισκόταν μαζί της, την ώρα του τραυματισμού της από τα ΜΑΤ, έξω από το Υπ. Υγείας μας είπε: «Προσπαθήσαμε να μπούμε μέσα στο Υπουργείο για να συναντήσουμε τον Υπουργό. Οι άνδρες της αστυνομίας που βρισκόντουσαν εκεί, δεν μας επέτρεψαν να μπούμε, με αποτέλσμα να επικρατήσει ένταση και να τραυματιστεί η κ. Ανεμοδουρά.»Τα επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια πανιατρικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο πλαίσιο της τετράωρης στάσης εργασίας (9πμ-1μμ) των νοσοκομειακών γιατρών και της 24ωρης απεργίας των γιατρών του ΙΚΑ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του Υπουργείο Υγείας.http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/epeisodia-kai-traymaties-sto-yp-ygeias

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ"