Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Πέθανε σαν σήμερα, στις 4-2-1843

Ο Ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης γεννήθηκε στις 3 Απριλίου του 1770 στο Ραμαβούνι της Μεσσηνίας και πέθανε σε ηλικία 73 ετών, στις 4 Φεβρουαρίου 1843
Σημείο αναφοράς της ομιλίας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στη Πνύκα (1838) αποτελεί το παρακάτω απόσπασμα:
« Όταν αποφασήσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: «Που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;», αλλά , ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.

ECONOMISΤ: ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΡΓΟΥΝ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Για καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα των αλλαγών, κάνει λόγο ο Economist, εκτιμώντας παράλληλα ότι παρά το «εντυπωσιακό», όπως το χαρακτηρίζει, πρόγραμμα λιτότητας, οι αμφιβολίες παραμένουν για την ικανότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει πλήρως το χρέος της, ακόμα και έπειτα από επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου της τρόικας και την εφαρμογή εθελούσιας αναδιάρθρωσης... ΦΙΜΟΤΡΟ

ΤΡΑΠΕΖΕΣ : ΠΟΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΧΑΝΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ...

Τρόμος στις τράπεζες για τα δάνεια των οποίων οι δόσεις ξεπερνούν το 40% του εισοδήματος του δανειολήπτη. «Ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί τις συνέπειες που απορρέουν από το πτωχευτικό δίκαιο για τα νοικοκυριά και τις παρενέργειες που θα έχει η...

εφαρμογή του για τις τράπεζες» αναφέρει χαρακτηριστικά στην "H" υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλης τράπεζας, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Όπως λέει οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να τηρούν την αρχή του υπεύθυνου δανεισμού, που σημαίνει ότι δεν πρέπει το σύνολο των μηνιαίων δόσεων για κάθε είδους δάνεια (στεγαστικά, επισκευαστικά, καταναλωτικά, προσωπικά, ανοικτά, σπουδών κλπ) και για πιστωτικές κάρτες να υπερβαίνει το 40% του εισοδήματος του δανειολήπτη ή του νοικοκυριού.

Αυτή η σχέση όμως δόσεων /εισοδήματος δεν τηρήθηκε στο παρελθόν, και υπήρξαν περιπτώσεις δανειοληπτών που οι μηνιαίες δόσεις ξεπέρναγαν και το 60% του εισοδήματος τους, λέει και συμπληρώνει: Αν λοιπόν ο Χ δανειολήπτης έχει δανειστεί πάνω από το 40% του μηνιαίου εισοδήματος και πτωχεύσει, το δικαστήριο θα έρθει και θα πει στην όποια τράπεζα: ευθύνεσαι διότι δεν τήρησες την αρχή του υπεύθυνου δανεισμού και συνεπώς δεν δικαιούσαι να διεκδικείς το υπερβάλλον ποσό.

Και όπως είναι φυσικό τέτοιες δικαστικές αποφάσεις θα προκαλέσουν πρόσθετα προβλήματα στις τράπεζες.

Την περίοδο 2000 με 2008 (που ξέσπασε η κρίση) οι τράπεζες ήταν ελαστικές στα κριτήρια δανειοδότησης και τα περισσότερα πιστωτικά ιδρύματα ενέκριναν δάνεια καθ΄ υπέρβαση του ορίου 40%. Από το 2009 τα κριτήρια χορήγησης δανείων έγιναν αυστηρότερα και πλέον μπορούν να δανειστούν μόνο όσοι είναι «καθαροί» από υποχρεώσεις και έχουν -το δυνατόν- σταθερό εισόδημα.

«Τα πράγματα σε ότι αφορά τις χορηγήσεις δανείων έχουν αλλάξει για πάντα στην Ελλάδα» αναφέρουν τα τραπεζικά στελέχη. Ακόμα και αν αποκατασταθούν οι συνθήκες ρευστότητας τα πιστοδοτικά κριτήρια θα παραμείνουν το ίδιο αυστηρά.

Οι εύκολες χρηματοδοτήσεις του παρελθόντος αποδείχτηκαν καταστροφικές, και οδήγησαν σε ιδιαίτερα υψηλές επισφάλειες.

Το 2010 είχε δύο κύρια χαρακτηριστικά:

Πρώτον ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης ήταν για πρώτη φορά αρνητικός καθώς έκλεισε στο -0,2% του 2010 και δεύτερον τα «κόκκινα» δάνεια τρέχουν με διψήφιο ποσοστό.

Ειδικότερα, η αρνητική πιστωτική επέκταση οφείλεται κυρίως στα νοικοκυριά που παρουσίασαν μείωση στον ετήσιο ρυθμό πιστωτικής επέκτασης κατά 1,4% και των ελευθέρων επαγγελματιών κατά 0,8%. Αντίθετα ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης στις επιχειρήσεις διατηρήθηκε θετικός στο 1%.

Να σημειωθεί ότι το 2009 ο συνολικός ρυθμός πιστωτικής επέκτασης είχε διαμορφωθεί στο 4,1%, με τις επιχειρήσεις να είναι στο 5,1% και τα νοικοκυριά στο 3,1%. Τα υπόλοιπα των δανείων στις 31 Δεκεμβρίου 2010 διαμορφώθηκαν στα 257,13 δισ. ευρώ, έναντι 253,38 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο 2009.

Τα υπόλοιπα των νοικοκυριών ήταν 117,82 δισ. ευρώ, έναντι 119,63 δισ. ευρώ το 2009, τα στεγαστικά είχαν αρνητική πιστωτική επέκταση -0,4% από θετική 3,7% το 2009 και τα καταναλωτικά βρέθηκαν στο -4,2% από θετική πιστωτική επέκταση 2% το 2009.

Την ίδια ώρα οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των δόσεων «τρέχουν» με διψήφιο ποσοστό. Στις πιστωτικές κάρτες αγγίζουν το 20%, στα καταναλωτικά δάνεια έχουν φτάσει το 17% και προσεγγίζουν το 10% στα στεγαστικά

Καταρρίψτε τέσσερις μύθους για τον ύπνο...

Και ξενυχτήστε άφοβα...Πόσο ύπνο χρειάζεται ο μέσος άνθρωπος; Πώς αναπληρώνονται οι χαμένες ώρες; Πότε κοιμόμαστε πιο βαθιά και γιατί κάποιες φορές μας είναι δύσκολο να κλείσουμε τα μάτια; Οι απαντήσεις ίσως να μην είναι τόσο αυτονόητες…

Ο μύθος: Όλοι οι ενήλικοι πρέπει να κοιμούνται 7-8 ώρες κάθε βράδυ.
Η αλήθεια: Η ερώτηση «πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε;» δεν έχει μόνο μία απάντηση. Είναι αλήθεια ότι ο μέσος ενήλικος κοιμάται περίπου 7-8 ώρες. Ωστόσο, η απαραίτητη ποσότητα ύπνου εξαρτάται από την ηλικία, διαφοροποιείται από άτομο σε άτομο και ποικίλλει ανάλογα με τον τρόπο ζωής μας. Κάποιοι άνθρωποι δεν χρειάζονται παραπάνω από 4 ώρες, ενώ άλλοι ξεκουράζονται στο κρεβάτι τους έως και 10 ώρες. Δεν υπάρχει «φυσιολογική» ποσότητα ύπνου. Το κλειδί είναι να βρούμε τι είναι αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός μας και όχι να σχηματίσουμε μια απατηλή ιδέα περί φυσιολογικού.
Ο μύθος: Πρέπει να αναπληρώνονται όλες οι χαμένες ώρες
Η αλήθεια: Αν κάποιο βράδυ ξενυχτήσατε, δεν χρειάζεται να αναπληρώσετε όλο τον χρόνο που στερηθήκατε. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ερευνητικές ενδείξεις, επαρκεί το ένα τρίτο των χαμένων ωρών. Επιπλέον, ο ύπνος τις επόμενες νύχτες είναι βαθύτερος και με καλύτερα αποτελέσματα
Ο μύθος: Κοιμόμαστε πιο βαθιά όσο προχωρά η νύχτα
Η αλήθεια: Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ο ανθρώπινος οργανισμός περνά από κύκλους διαφορετικών τύπων ύπνου, άλλους ελαφρύτερους και άλλους βαθύτερους. Η φύση έχει προνοήσει έτσι ώστε ο οργανισμός να ξεκουράζεται ακόμη κι αν ο ύπνος είναι σύντομος σε διάρκεια, εξ ου και μερικές φορές, λίγες ώρες ύπνου μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα αναζωογονητικές
Ο μύθος: Οι διαταραχές ύπνου υποδεικνύουν ότι κάτι δεν πάει καλά
Η αλήθεια: Η περιστασιακή δυσκολία στον ύπνο είναι πολύ συνηθισμένη. Όλοι oι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου κάποια στιγμή στη ζωή τους. Τα περισσότερα από αυτά είναι προσωρινά και λύνονται από μόνα τους μόλις πάψει η αιτία που τα προκαλεί. Ωστόσο, περίπου 1 στους 10 υποφέρει από χρόνιες διαταραχές. Τα καλά νέα είναι ότι οι έρευνες δείχνουν πως ακόμη και οι πιο επίμονες μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς φαρμακευτική αγωγή.

http://24wro.blogspot.com/2011/02/blog-post_2052.html#ixzz1D1YQfkci

ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗΣ

Σε μονάδα εντατικής θεραπείας μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας νοσηλεύεται ο θεατρικός συγγραφέας Ιάκωβος Καμπανέλλης.
Ο 89χρονος συγγραφέας που πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση και μετά από επιπλοκή εισήχθη στην ΜΕΘ. Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται - σύμφωνα με πληροφορίες - ιδιαιτέρως σοβαρή.
Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες θεατρικούς συγγραφείς. Τα έργα του "Η Αυλή των θαυμάτων", "Παραμύθι χωρίς όνομα", "Βίβα Ασπασία", "Οδυσσέα γύρισε σπίτι" και "Το μεγάλο μας τσίρκο" (που αποτελούν απλά μέρος της εργογραφίας του) έχουν κυριολεκτικά σφραγίσει τη μεταπολεμική ελληνική θεατρική ιστορία, δημιουργώντας σχολή και εισάγοντας στο ελληνικό θέατρο τον νεορεαλισμό.
Στον ίδιο ανήκουν και τα σενάρια δύο ταινιών, που σήμαδεψαν το ελληνικό σινεμά: η ''Στέλλα'' του Μιχάλη Κακογιάννη και ο ''Δράκος'' του Νίκου Κούνδουρου.

ΛΟΒΕΡΔΟΣ -ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΕ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ

Παρέμβαση του υπουργείου Υγείας από τη Δευτέρα με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ώστε οι ασθενείς που ταλαιπωρούνται από την απεργία των γιατρών του ΙΚΑ να εξυπηρετηθούν από περίπου 16.000 συμβεβλημένους με ταμεία γιατρούς, από νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι τα μέτρα αυτά θα ισχύουν μέχρι τον Ιούνιο και όχι μόνον για τις ημέρες της απεργίας.
Μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων- στην οποία γίνεται η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας- ο κ. Λοβέρδος έστειλε το μήνυμα ότι αυτή την φορά την Πολιτεία δεν θα την σταματήσει ο «συντεχνιασμός», αλλά θα προχωρήσει στη θέσπιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας συνεχίζοντας μέχρι τέλους τον αγώνα της υπέρ του πολίτη.
Ανέφερε, επίσης, ότι η δημόσια ρητορική των ημερών αυτών δεν έχει να κάνει με το πολυνομοσχέδιο, αλλά με άλλα θέματα και πρόσθεσε ότι ο «αγώνας» αυτός γίνεται από ορισμένους συνδικαλιστές των γιατρών όχι από την πλειοψηφία τους γιατί- όπως είπε- δεν θέλουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας , «δεν την θέλουν γιατί από 7.000- 8.000 οι γιατροί του ΙΚΑ θα αυξηθούν σε 36.000».
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι από τη στιγμή που αποδεικνύεται ότι δεν ισχύει το επιχείρημά τους ότι το νομοσχέδιο μεταβάλλει τους γιατρούς σε συμβεβλημένους γιατρούς με 600 ευρώ το μήνα - καθώς ο νόμος ορίζει, από τις 15 Δεκεμβρίου που αναρτήθηκε, το αντίθετο ακριβώς - «γίνεται αντιληπτό ότι ο αγώνας αυτός γίνεται για λόγους, τους ίδιους που από τη δεκαετία του '80 δεν άφησαν κανένα υπουργό ούτε της ΝΔ ούτε του ΠΑΣΟΚ να θεσπίσει επιτέλους την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας».
«Δεν την θέλουν. Το πολεμούν αυτό. Αυτή τη φορά όμως αυτός ο αγώνας που γίνεται γι' αυτό το σκοπό - τον αδιαφανή και μη λεγόμενο - δεν θα είναι κερδοφόρος για τους γιατρούς του ΙΚΑ που μπαίνουν σε αυτή τη μάχη με αυτό τον τρόπο», σημείωσε, καταλήγοντας πως η πλειοψηφία επιδοκιμάζει, ενώ ανέφερε ότι τώρα που καταλαβαίνουν ότι το "πρόσημο" της απεργίας είναι ανύπαρκτο μπαίνουν στον κόπο να σκεφτούν «γιατί όλη αυτή η φασαρία».
Επίσης, έκανε λόγο για «περίεργη μορφή κινητοποιήσεων και καταλήψεων» και είπε ότι ο άξονας αυτών είναι ορισμένοι μείζονες συνδικαλιστές του ιατρικού χώρου που υποβοηθούνται στο να κρατάνε την κατάληψη μέρες από ορισμένους άλλους που έχουν μια "μαχητική προσέγγιση" της ιατρικής.
Αναφορικά με την κατάληψη στο Υπουργείο είπε ότι αφορά ένα κομμάτι της συνδικαλιστικής ηγεσίας των γιατρών, «κατά τεκμήριο προσανατολισμένο σε ένα πολιτικό χώρο». Δεν είναι όλοι, περνάνε κατά τις 12 το μεσημέρι και κάνουν δηλώσεις, συμπλήρωσε.
«Αυτό το μείγμα των ετερόκλητων στοιχείων ταλαιπωρεί χιλιάδες ασφαλισμένους και δημιουργεί, μιντιακό γεγονός», είπε και πρόσθεσε ότι χρωστάνε γι΄ αυτό εξηγήσεις, επειδή ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους, καθώς μέχρι προχθές στο ΙΚΑ είχαν αναβληθεί 300.000 ραντεβού.
Εξήγησε πως με την πρωτοβάθμια Υγεία, όπως διαρθρώνεται με το νομοσχέδιο, πολλοί γιατροί θα είναι πολύ κοντύτερα στον πολίτη.

Τέλος προανήγγειλε προσθήκη, στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο, για τους νοσοκομειακούς γιατρούς με την οποία τακτοποιούνται οι εφημερίες στα περιφερειακά νοσοκομεία, κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο Οικονομικών.
ΝΟΟΖ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΨΝΠΟ

Τα παιδιά θρηνούν την απώλεια ενός αγαπημένου τους προσώπου με διαφορετικό τρόπο από τους ενήλικες και η θλίψη τους μπορεί να μην είναι ανιχνεύσιμη...

Συχνά δεν εμφανίζουν όλα τα συμπτώματα των ενηλίκων, όπως ανημποριά ή απόσυρση γιατί δεν έχουν τη λεκτική ικανότητα να τα εκφράσουν. Η κατάλληλη ενημέρωση του παιδιού, η ενθάρρυνση έκφρασης των συναισθημάτων τους, οι «ζωντανές» αναμνήσεις του ανθρώπου που πέθανε, και η συμμετοχή στην οικογενειακή διαδικασία πένθους δεν είναι πηγές περαιτέρω άγχους και έντασης αλλά, οδηγούν σε καλύτερη αντιμετώπιση του πένθους προσφέροντας ανακούφιση και παρηγοριά.

Αυτά επισημαίνονται σε αναρτημένη ανακοίνωση, η οποία βασίζεται σε μελέτη γιατρών και ψυχολόγων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου και παρουσιάζεται στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της μελέτης εκτιμήθηκαν οι αντιδράσεις και η διαδικασία πένθους 10 παιδιών και ισάριθμων γονέων τους, που απευθύνθηκαν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου. Από τα 10 παιδιά μόνο τα 2 ξεσπούσαν σε κλάμα στη διάρκεια των συνεδριών στο νοσοκομείο και η συμπεριφορά τους ήταν η ίδια και στο σπίτι. Τα άλλα 8 έπαιζαν το ρόλο του «υποστηρικτικού ενήλικα» στο γονιό που θρηνούσε και δεν επέτρεπαν στον εαυτό τους να εκφράσει τα συναισθήματα θυμού, θλίψης ενοχής αλλά και άλλους φόβους. Μάλιστα αυτά τα 8 τα παιδιά δεν ζητούσαν υποστήριξη από κανένα διότι δεν ήθελαν να επιβαρύνουν την οικογένεια. Ωστόσο οι γονείς παρατήρησαν αλλαγές στις συνήθειες ύπνου, διατροφής και συμπεριφοράςΔιαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Πώς θρηνούν τα παιδιά την απώλεια ενός αγαπημένου; http://24wro.blogspot.com/2011/02/blog-post_4435.html#ixzz1D1Vmf9Gh

ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ..ΑΓΡΟΤΕΣ

Φαίνεται πως κάποιες φοιτήτριες στην Καλαμάτα επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τον αγροτικό τρόπο ζωής. Έτσι, νεαρές σπουδάστριες προχώρησαν σε όργια με αγρότες από την περιοχή.

Την προηγούμενη Τετάρτη, οι συγκεκριμένες φοιτήτριες είχαν κλείσει ραντεβού με αγρότες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καλαμάτας.
Λίγο αργότερα, άρχισαν να γυρίζουν σκληρό πορνό με σκηνές από ρωμαϊκά όργια!
Ωστόσο, το βίντεο με τις ερωτικές σκηνές κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Αυτό έγινε όταν μία κοπέλα από τις πρωταγωνίστριες του βίντεο, διαφώνησε με αγρότη.
Αυτό τώρα έχει ως αποτέλεσμα να τρέμουν αρκετοί από τους συμμετέχοντες στα όργια αφού μερικοί από αυτούς είναι δεσμευμένοι.
Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως οι κοπέλες εκβιάζουν τους αγρότες με τους δεύτερους να βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Πρωτοβουλία ανέλαβε το υπουργειο Υποδομών, έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις κοινοπραξίες παραχώρησης και τις τράπεζες, ώστε να μειωθούν οι τιμές στα διόδια.
Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης "συζητάμε τις μειώσεις των διοδίων και θα τις πετύχουμε. Τις συμβάσεις θα τις διορθώσουμε και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα. Τώρα συζητούν και οι παραχωρησιούχοι τις αλλαγές"..Ο υφυπουργός σημείωσε πως στη διαπραγμάτευση συζητούνται σχεδόν τα πάντα, όπως η δραστική μείωση της τιμής των διοδίων στα τμήματα που είναι υπό κατασκευή, η γενική μείωση των διοδίων στο σύνολο της παραχώρησης του κάθε αυτοκινητοδρόμου, η καθιέρωση εκπτωτικής πολιτικής εκ μέρους των εταιρειών που διαχειρίζονται τα διόδια, αλλά και η διευκόλυνση των τοπικών κοινωνιών με εκπτώσεις και μειωμένες τιμές.
Εντούτοις, ως υπουργός της κυβέρνησης, άφησε αιχμές και για τις αντιδράσεις και τα κινήματα "δεν πληρώνω", λέγοντας πως τα διόδια είναι μέρος της χρηματοδότησης των αυτοκινητοδρόμων και εάν συνεχιστούν όλα αυτά, τότε τα έργα κινδυνεύουν να μη γίνουν ενώ θα υπονομευθεί και το κύρος της χώρας.
Αποδέχτηκε πάντως, για ακόμα μία φορά, πως οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν κακές και το ΠΑΣΟΚ είχε διαφωνήσει.
Όπως όμως σημειώνεται, το μεσημέρι της ερχόμενης Κυριακής πραγματοποιείται νέα κινητοποίηση στο πλαίσιο της οποίας θα ανοίξουν τα διόδια.
Εικάζεται πως όλες αυτές οι κινητοποιήσεις και δη οι επερχόμενες, ανάγκασαν, κατά μία έννοια, την κυβέρνηση να κινηθεί πιο γρήγορα, ίσως και πιο αποφασιστικά στο θέμα της διαπραγμάτευσης με τις εταιρίες και τις τράπεζες.

Ευεργετική τροφή τα σαλιγκάρια

Αποτελούν εκλεκτό έδεσμα από την εποχή της Μινωικής Κρήτης... έχουν κατακτήσει τη δική τους θέση στις ευρωπαϊκές γκουρμέ κουζίνες, ενώ συχνά χρησιμοποιούνται για την παρασκευή φαρμάκων, ακόμα και καλλυντικών.

Ο λόγος για τα σαλιγκάρια που συγκεντρώνουν πολλά οφέλη για την υγεία. Τα 100 γρ. έχουν μόλις 60-90 θερμίδες λιγότερες από το κρέας διάφορων ψαριών, πτηνών και θηλαστικών, βοηθώντας στη διατήρηση της σιλουέτας.

Το περιεχόμενο σε πρωτεΐνη είναι υψηλό και κυμαίνεται από 10% έως 16%, ενώ οι συγκεντρώσεις σε νερό φτάνουν το 73-89%. Το λίπος των σαλιγκαριών είναι ωφέλιμο, καθώς παρέχει στον οργανισμό τα ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία θεωρούνται απαραίτητα, καθώς ο ανθρώπινος οργανισμός, μη μπορώντας να τα συνθέσει, πρέπει να τα λάβει με τη διατροφή του.
Παρεμποδίζουν την αθηροσκλήρωση και τη θρόμβωση και έχουν αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις, δρουν προληπτικά σε αλλεργίες, κατάθλιψη και άλλες ασθένειες του νευρικού συστήματος.
Όσον αφορά τα μέταλλα, το κρέας των σαλιγκαριών αποτελεί καλή πηγή ασβεστίου, φωσφόρου, μαγνησίου, καλίου και νατρίου. Ορισμένοι ερευνητές προτείνουν την κατανάλωση σαλιγκαριών ως εναλλακτική πηγή ασβεστίου και φωσφόρου, δύο πολύ σημαντικών συστατικών για την ανάπτυξη των οστών.
Το κρέας των ειδών αυτών αποτελεί καλή πηγή σεληνίου, το οποίο έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, προστατεύοντας από καρδιοπάθειες και ίσως από τον καρκίνο του προστάτη, συμβάλλοντας, επίσης, στη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές έρευνες, χημικές ουσίες (λεκτίνες) που απομονώθηκαν από το είδος Helix Pomatia μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πρόβλεψη και την έγκαιρη διάγνωση των μεταστάσεων σε ορισμένες περιπτώσεις καρκίνου, όπως ο καρκίνος του μαστού, των ωοθηκών, του οισοφάγου, του εντέρου και του προστάτη.

Τotefteri.blogspot.com

Ροζ βίντεο με φοιτήτριες και αγρότες στη Καλαμάτα!!!

Σάλος στην Καλαμάτα με την πληροφορία για ομαδικά όργια με φοιτήτριες και... εύπορους αγρότες σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης. Τι δείχνει το ροζ βίντεο που βιντεοσκόπησαν οι φοιτήτριεςΑνάστατη είναι η κοινωνία της Καλαμάτας, καθώς μια γαργαλιστική πληροφορία για ροζ βίντεο κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα τις τελευταίες μέρες. Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στην Καλαμάτα, την περασμένη Τετάρτη φοιτήτριες συναντήθηκαν με εύπορους αγρότες -υπεράνω υποψίας- σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης...Η συνάντηση είχε ερωτικό χαρακτήρα και οι φοιτήτριες επιδόθηκαν σε σεξουαλικά όργια με τους αγρότες. Υπήρχε όμως κάτι που οι ευυπόληπτοι κύριοι δεν γνώριζαν. Οι φοιτήτριες βιντεοσκόπησαν τα ομαδικά όργια και το ροζ βίντεο φέρεται να διέρρευσε σε γνωστό τσοντο-site κάτω από άγνωστες συνθήκες. Οι φοιτήτριες εκβιάζουν τους αγρότες οτι θα αποκαλύψουν τα όργια αν δεν τους δώσουν χρήματα. Η διαφωνία μιας φοιτήτριας με έναν από τους αγρότες έγινε αφορμή να μαθευτεί το ροζ σκάνδαλο αρχικά στην Καλαμάτα και σιγά-σιγά στο πανελλήνιο.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα στην Καλαμάτα, δεν αποκλείεται ο ίδιος ο αγρότης να έβγαλε το ροζ βίντεο στη φόρα έτσι ώστε να μην έχουν αντικείμενο εκβιασμού οι φοιτήτριες.

Το θέμα είναι σε εξέλιξη και οι συζητήσεις έχουν αρχίσει να ξεπερνούν τα όρια της Καλαμάτας, καθώς ένας από τους αγρότες κατάγεται από άλλη πόλη της Μεσσηνίας.
http://24wro.blogspot.com/2011/02/blog-post_9666.html#ixzz1CwNSkA00

Το ταλέντο στην μαγειρική δεν ήταν προαπαιτούμενο του έρωτός μας.

The King
Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω την άρνησή της να ασχοληθεί με το μαγείρεμα. Δώσαμε ένα σκασμό λεφτά για να εντοιχίσουμε τα πάντα κλωνοποιώντας την κουζίνα της κολλητής της, σαν να ράβουμε το ίδιο κουζινο-πατρόν. Αυτό που φτιάχνεις μια κουζίνα που δεν πρέπει επ' ουδενί να δείχνει κουζίνα, γιατί δεν σκοπεύεις να τη χρησιμοποιήσεις ουσιαστικά. Και έκανα τον πόνο μου γαργάρα για το inox ψυγείο-ντουλάπα με τη μπροστινή σπέσιαλ θήκη ψύξης για τα αλκοολούχα και τις μπύρες όταν θα βλέπαμε Champions League με τους δικούς μου κολλητούς. Και από τότε που φτιάξαμε το εικαστικό installation της κουζίνας στο σπίτι μας, το εξοπλίσαμε καταλλήλως ενόψει μιας δυνητικής φουάρ σπιτικού μαγειρέματος.

Έτσι οργανώσαμε ένα σερί σαββατιάτικων επιδρομών στο ΧΨΖ hip μαγαζί που έχει την καλύτερη σπάτουλα σιλικόνης (σαν αυτή που είχε δει μια φορά στη Μπαρμπαρίγου), τον ντιζαϊνάτο τρίφτη για την παρμεζάνα (αυτόν που μας έφεραν στο Τοm's Kitchen στο Chelsea), τα δύο γουόκ (ένα παραδοσιακό και ένα πιο μοντερνουά) και τα κατσαρολικά του Jamie Oliver γιατί της άρεσε (ντε και καλά) το motto του «ότι οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει να μαγειρεύει σε 24 ώρες», αλλά εις μάτην περίμενα το θαύμα (σημειώστε πώς στη θέση πλέον του Jamie είναι ο Σκαρμούτσος και όλη την ώρα μου πετάει σπόντες να χτυπήσω ένα «μανίκι» στο δεξί μου μπράτσο). Να τρώγονται, άραγε, εκείνα τα ντιζαϊνάτα μας πλακάκια;The Queen

Η λάσπη ήταν η βασικότερη πρώτη ύλη που χρησιμοποίησα στη μαγειρική. Το γεγονός πως, όταν καταπιανόμουν με την παρασκευή δημιουργιών από το συγκεκριμένο (άγευστο υποθέτω) υλικό, η ληξιαρχική ηλικία μου δεν είχε υπερβεί ακόμα τον μονοψήφιο αριθμό, τα φαγητά μου παρασκευάζονταν σε πλαστική κουζίνα που δεν είχε ανάγκη από ηλεκτρικό ρεύμα, υγραέριο ή οποιαδήποτε άλλη μορφή ενέργειας για να λειτουργήσει και τα γεύονταν μόνο άψυχοι συνδαιτημόνες μικρού μεγέθους -aka κούκλες- ουδέποτε με προβλημάτισε. Ούτε και με πτόησε από το να οραματιστώ πως όταν θα μεγάλωνα η κουζίνα μου θα μεγάλωνε μαζί μου και θα αποκτούσε εμφάνιση που θα με έκανε να φουσκώνω από περηφάνια για την ομορφιά της (άντε και για τη χρηστικότητά της).

Ήλπιζα, το ομολογώ, πως το τόσο ενδιαφέρον περιβάλλον το οποίο θα συνέθεταν τα ντιζαϊνάτα αντικείμενα και οι οικοσκευές θα άναβε φιτιλιά στην μαγειρική δημιουργικότητά μου και θα με αναδείκνυε σε top chef. Φρούδες ελπίδες. Όχι μόνο σπατάλησα ώρες ατελείωτες στην αναζήτηση του ιδανικού ατμομάγειρα, της πιο παραδοσιακής και συνάμα καλαίσθητης γάστρας και εκείνης της μπλε ρουαγιάλ φριτέζας που είχε πάρει το μάτι μου στην open kitchen κάποιου Μαδριλένικου εστιατορίου αλλά κατάφερα και τα βρήκα κιόλας. Και τι κατάλαβα; Όσο και αν έστησα την κορμοστασιά μου ανάμεσα στις ultra αποδοτικές οικοσκευές μου, ξεφυλλίζοντας μαγειρικές βίβλους των αγαπημένων μου σεφ το μοναδικό επίτευγμα για το οποίο κατάφερα να κομπάζω είναι εκείνα τα αβγά ποσέ (που μου πέτυχαν στην 14η προσπάθεια).

Προς τι η μουρμούρα όμως; Δεν εξισορροπείται η έλλειψη υπερμεγέθους ψυγείου για τα μπιρόνια του τσαμπιολί με τα υπέροχα κερασί ντουλάπια μας; Και δεν απολαμβάνει ο γκρινιάρης συμβίος μου τα καλομαγειρεμένα ντελίβερι στα ντιζαϊνάτα σερβίτσια μας; Δεν αρκεί;


http://www.queen.gr/SEX-SChESEIS/H-MAChH-TWΝ-FYLWΝ/item/2883-Dyo-dyo,-sthn-koyzina-dyo-dyo

ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΗΣ ....ΝΤΟΥΛΑΠΑΣ

Η ντουλάπα σας είναι γεμάτη μπλουζάκια από την εποχή που πηγαίνατε στο δημοτικό; Έχετε την τάση να συσσωρεύετε διαρκώς ρούχα που όμως πλέον δεν φοράτε, είτε γιατί δεν σας πάνε πια, είτε γιατί δεν σας αρέσουν, είτε γιατί απλά τα βαρεθήκατε; Μην ανησυχείτε, το ίδιο κάνουν και άλλοι!

Ρωτήστε τις φίλες σας και θα δείτε πως και αυτές έχουν ένα βουνό από άχρηστα ρούχα που όμως για κάποιο μυστηριώδη λόγο δεν φορούν πια. Εμείς προτείνουμε, να οργανώσετε ένα παζάρι ανταλλαγής ρούχων. Μια ωραία μέρα, αντί να πάτε για καφέ, κανονίστε να συγκεντρωθείτε όλες σε ένα σπίτι, φέρνοντας μαζί σας και όλα τα ρούχα που δεν φοράτε πια. Απλώστε τα επάνω σε κάθε ελεύθερη επιφάνεια του σπιτιού και ξεκινήστε την ανταλλαγή.
Όχι μόνο θα αποκτήσετε καταπληκτικά κομμάτια που πάντα επιθυμούσατε, αλλά θα ξεφορτωθείτε και ένα πελώριο όγκο ρούχων χωρίς να ξοδέψετε σεντ!

http://www.queen.gr/KALYTERH-ZWH/SAVE-TIME-SAVE-MONEY/item/3075-Anakyklwsh-roychwn

Οι σχέσεις εξ' αποστάσεως

Τι συμβαίνει όταν ξαφνικά βρίσκεστε μακριά από το σύντροφό σας; Οι σχέσεις εξ' αποστάσεως δεν είναι σπάνιο φαινόμενο και οι πιθανότητες να προκύψουν στη ζωή μας είναι εξαιρετικά υψηλές. Τι κάνουμε λοιπόν όταν χρειαστεί να φύγουμε μακριά από τον τόπο μας, τους φίλους, τους συγγενείς και φυσικά τον άνθρωπό μας;

Σαφώς, μια νέα αρχή για σπουδές ή δουλειά σε έναν άγνωστο τόπο είναι μια γοητευτική πρόκληση που εμπνέει. Δεν παύει όμως να είναι και κάτι δύσκολο που μας βάζει σε διαδικασία να διαμορφώσουμε νέους κύκλους φιλίας, διαφορετικές συνήθειες και μια άλλη καθημερινή ρουτίνα. Μέσα σ' αυτή τη ρουτίνα θα πρέπει να εντάξετε και τις επισκέψεις του αγαπημένου σας, οι οποίες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά οργανωμένες. Αν για παράδειγμα έχετε να τον δείτε έναν ολόκληρο μήνα ή και περισσότερο, θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε το Σαββατοκύριακο που μπορείτε να απολαύσετε μαζί, στο έπακρο.
Έτσι, δεν θα καταλήξετε να βλέπετε τηλεόραση στον καναπέ, εκτός αν είναι η αγαπημένη συνήθεια και των δυο σας. Μιλήστε προτού βρεθείτε για το πως θέλετε να είναι οι μέρες που θα περάσετε μαζί, κάντε τις προτάσεις σας και σχεδιάστε το διήμερο ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος που θα πάει χαμένος κάνοντας σχέδια. Το βέβαιο είναι πως οι πολύτιμες στιγμές που θα περάσετε μαζί θα είναι πιο όμορφες ακόμα και από τότε που μπορούσατε να βλέπεστε όποτε το επιθυμούσατε.

http://www.queen.gr/SEX-SChESEIS/SChESEIS/item/2148-Organwtheite

Οργασμοθεραπεία

Οι αμέτρητες έρευνες που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια δεν παύουν να μας εκπλήσσουν με τα απίστευτα θέματά τους και τα ακόμα πιο αδιανόητα πορίσματά τους.

Στη Σκωτία, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε άλλη μία έρευνα, η οποία απέδειξε πως –εκτός από το αλκοόλ- υπάρχει και άλλος ένας τρόπος να αντιμετωπιστεί ο φόβος της έκθεσης σε κοινό. Πρόκειται για τον αγνό παραδοσιακό, γνωστό σε όλους μας οργασμό, ο οποίος τελικά αποτελεί τη λύση για πληθώρα ψυχοσωματικών προβλημάτων.
Αν λοιπόν είστε ηθοποιός, τραγουδίστρια, στέλεχος μάρκετινγκ που πρέπει να κάνει πολλές παρουσιάσεις ή οτιδήποτε σχετικό, φροντίστε να έχετε ικανοποιηθεί πρώτα σεξουαλικά ώστε η απόδοσή σας να εκτοξευτεί στα ύψη. Το θέμα είναι που ακριβώς θα βρείτε έναν σεξουαλικό παρτενέρ λίγο πριν παρουσιαστείτε στο κοινό, αλλά υποθέτουμε πως αν θέλει κανείς, μπορεί να πετύχει τα πάντα!
http://www.queen.gr/SEX-SChESEIS/SEX/item/2160-Orgasmotherapeia

"Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια των Ξένων"

Η καθηγήτρια λογοτεχνίας Εμμανουέλα Κάντζια οργανώνει το σεμινάριο "Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια των Ξένων" στον Ελληνικό Κόσμο από αυτήv την Παρασκευή και για 8 εβδομάδες.


Θα εξεταστούν αποσπάσματα από τα έργα:
Chateaubriand, R., Οδοιπορικό
Flaubert, G., Το ταξίδι στην Ελλάδα
Fallmerayer, J.Ph., Περί της καταγωγής των σύγχρονων Ελλήνων
Lord, Byron, Επιλογές ποιημάτων
Wilde, O., Wolf, V., Μαρτυρίες, ημερολόγια
Renoir, Ε., Προσευχή στην Ακρόπολη
About, Ε., Η Ελλάδα του Όθωνος
Freud, S., Μια διαταραχή της μνήμης στην Ακρόπολη
Heidegger, M., Ταξίδι στην Ελλάδα
Miller, Η., Ο κολοσσός του Αμαρουσίου
Durrell, L., Πικρά Λεμόνια
Πατρίδα της αρχαίας φιλοσοφίας και ποίησης, κοιτίδα της δημοκρατίας, τόπος απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, σταυροδρόμι της Ανατολής και της Δύσης, η Ελλάδα των αρχαίων μνημείων και της σύγχρονης θλίψης δεν έπαψε ποτέ να προσελκύει ταξιδιώτες, επιστήμονες και ανθρώπους του πνεύματος.
Στη λογοτεχνία των περιηγητών του 19ου και 20ού αιώνα, η Ελλάδα πεθαίνει και ανασταίνεται, παρουσιάζεται σε όλο το μεγαλείο και τη φθορά της, γίνεται αντικείμενο σφοδρών επιθέσεων ή και εξιδανίκευσης, αλλά και σημείο αναφοράς σε πολιτιστικές αντιπαραθέσεις και προσωπικές διαδρομές.
Οι προβληματισμοί που προκύπτουν μέσα από την ανάγνωση αυτών των κειμένων είναι άκρως επίκαιροι σε μια περίοδο που η εικόνα της Ελλάδας σε πολιτιστική και οικονομική παρακμή κάνει το γύρο του κόσμου στα ΜΜΕ. Το σεμινάριο θα ξεκινήσει στις 4 Φεβρουαρίου 2011 και θα διαρκέσει για 8 εβδομάδες από τις 18:30 έως τις 20:30.

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πειραιώς 254, Ταύρος

Κόστος συμμετοχής: 200 ευρώ για μέλη του Συλλόγου Φίλων, 240 ευρώ για μη μέλη, 160 ευρώ για φοιτητές. Προκαταβολή για κράτηση θέσης 50 ευρώ.


Για κράτηση θέσεων επικοινωνήστε με τον κύριο Χρήστο Καραδήμα: 212 254 0480

Davell Crawford

Πιανίστας, οργανίστας και πάνω απ’ όλα τζαζ περφόρμερ ο Davell Crawford αγγίζει με την τέχνη του όλες τις όψεις και αποχρώσεις της roots music ερμηνεύοντας εντυπωσιακά την παραδοσιακή τζαζ, το γκόσπελ, το φανκ και το ρυθμ εντ μπλουζ. Παίζοντας πιάνο ήδη από παιδί, στα επτά του χρόνια, μπήκε από πολύ νωρίς στον χώρο της μουσικής ψυχαγωγίας. Στην εφηβεία του ηχογραφούσε και ταξίδευε συνεχώς σε όλο τον κόσμο, παίζοντας σε Ευρώπη, Ρωσία, Αφρική, Λατινική Αμερική και βαδίζοντάς στα χνάρια του θρυλικού Professor Longhair αλλά και του Dr John με τον οποίο συχνά εμφανίζεται, ο Davell Crawford τείνει να γίνει ένας σύγχρονος πιανιστικός μύθος. Μαζί του ο Joseph Dyson στα ντραμς και ο Mark Brooks στην κιθάρα και στο μπάσο.Half Note
Τριβωνιανού 17, Μετς, Αθήνα
Τηλ.: 2109213310

Πώς η εύρεση ονόματος στο νέο μέλος της οικογένειας μπορεί να αποτελέσει αφορμή για ένα βιβλίο.

Μπορεί οι πιο πολλοί από εμάς να έχουμε κληρονομήσει το όνομα μας από τους παππούδες μας, όμως στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού η εύρεση του κατάλληλου ονόματος ενός παιδιού απασχολεί τους μέλλοντες γονείς καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Η έμπνευση του βιβλίου «it's a boy - it's a girl» ήρθε για αυτό ακριβώς το λόγο. Δηλαδή, περίπου. Βλέπετε, αν κανείς σκεφτεί το μότο «το όνομα είναι μία καριέρα», θα καταλάβει γιατί η Kirsten Dietz –συγγραφέας του βιβλίου- διάλεξε πάνω από 300 φωτογραφίες από banners καταστημάτων, εταιρειών και κτηρίων, σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία.Όλες έχουν ως ονομασία το όνομα του ιδιοκτήτη. Η τέλεια απόδειξη ότι κάποια επαγγέλματα, χαρακτηρίζονται από συγκεκριμένα ονόματα. Η Kirsten κατέληξε όχι μόνο να κάνει ένα βιβλίο που θα βοηθήσει τους μέλλοντες γονείς, αλλά και ένα πολύ όμορφο φωτογραφικό άλμπουμ για να χαζεύετε για ώρες.Συγγραφέας: Kirsten Dietz

Εκδόσεις: Taschen

Amazon.co.uk

Μετά το Facebook… το parobook!!

Άλλη μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης; Άλλος ένας μιμητής του Facebook; Το Άνεργο-book... (Parobook στα ισπανικά) που κάνει τα πρώτα του βήματα ως κίνηση και ως βοήθεια ενάντια στην μάστιγα της ανεργίας, στην Ισπανία έχει ξεπεράσει πλέον σε χρήστες το 20% του συνολικού πληθυσμού!
Με μια πρώτη ματιά πρόκειται για ένα κλώνο του γνωστού Facebook, σε χρώμα κόκκινο!
Η μεγάλη διαφορά τους όμως,βρίσκεται στο περιεχόμενο των αναρτήσεων στους "τοίχους" του Άνεργο-book, πάνω στους οποίους γράφονται μηνύματα και αγγελίες εύρεσης εργασίας!
Μετρά λιγότερο απο μια εβδομάδα ζωής και όμως οι χιλιάδες ημερήσιες εγγραφές στην σελίδα έχουν κάνει δύσκολο το έργο των διαχειριστών της σελίδας, με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία της σελίδας σε ώρες αιχμής.
Κάθε λεπτό που περνάει 7 νέοι χρήστες εγγράφονται στην σελίδα αυτή, αναζητώντας κι αυτοί λίγη παρηγοριά από άλλους "παθόντες" ανέργους και με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να βρούν μια θέση εργασίας.
Λέτε να δούμε και κάτι ανάλογο στην Ελλάδα; Ο χρόνος θα δείξει...αλλά ας ελπίσουμε πως όχι!

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Μετά το Facebook… το parobook!! http://24wro.blogspot.com/2011/02/facebook-parobook.html#ixzz1CwHHER7J

Πόσες φορές θα θέλαμε να είμαστε αόρατοι από τους άλλους;

Πολλές. Σύντομα αυτό ίσως γίνει πραγματικότητα αφού η επιστήμη και η τεχνολογία βρίσκονται ένα βήμα πριν τον αόρατο...μανδύα.
Ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια ανάπτυξης ενός μηχανισμού που να κρύβει τα αντικείμενα από την κοινή θέα κάνοντάς τα αόρατα έγινε σε εργαστήριο στη Βρετανία. Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί αρκετοί τέτοιοι μηχανισμοί, οι οποίοι στην ουσία αυτό που κάνουν είναι να δημιουργήσουν μια αόρατη «τρύπα» στον χώρο, μέσα στην οποία είναι δυνατόν να κρυφτούν αντικείμενα.
Η τρύπα αυτή παραμένει αόρατη επειδή το φως περνάει γύρω της όπως το νερό που κυλάει γύρω από μια πέτρα στο ρυάκι και μετά συνεχίζει κανονικά την πορεία του. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση των λεγόμενων «μετα-υλικών»: πρόκειται για μεταλλικούς δακτυλίους ή σπειρώματα που έχουν χαραχθεί πάνω σε τυπωμένες πλακέτες κυκλωμάτων και μπορούν να δρουν ως «κεραίες» οι οποίες επιδρούν στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και αλλάζουν την πορεία της.
Ως σήμερα οι μηχανισμοί αυτοί είχαν καταφέρει να κρύψουν μικροσκοπικά αντικείμενα. Ομάδα ερευνητών από Πανεπιστήμια της Βρετανίας και της Δανίας κατά φερε να αναπτύξει έναν διαφορετικό μηχανισμό που έκανε αόρατο έναν ολόκληρο... συνδετήρα. Η εξέλιξη θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική επειδή ο συνδετήρας είναι ένα αντικείμενο αρκετά μεγάλο για να είναι ορατό με γυμνό μάτι.
Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι ερευνητές, σε αντίθεση με όλους τους προηγούμενους μηχανισμούς, δεν χρησιμοποίησαν «μετα-υλικά» αλλά φυσικούς κρυστάλλους του ασβεστίτη, ενός διαφανούς ορυκτού που μοιάζει με γυαλί. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η χρήση κρυστάλλων ασβεστίτη θα μπορούσε (θεωρητικώς) να οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός μανδύα που θα έκανε αόρατα ακόμη και αυτοκίνητα.
Οι ειδικοί αναφέρουν ότι θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω μελέτες με τους κρυστάλλους ασβεστίτη με στόχο τη δημιουργία τεχνητών κρυστάλλων που θα έχουν ιδιότητες «αορατότητας».
Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Πόσες φορές θα θέλαμε να είμαστε αόρατοι από τους άλλους; http://24wro.blogspot.com/2011/02/blog-post_5735.html#ixzz1CwGjP7Tu