Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΠΕΘΑΝΕ Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗΣ

Φτωχότερα είναι τα ελληνικά γράμματα από το πρωί του Σαββάτου, καθώς ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς του 20ου αιώνα, ο Ιάκωβος Καμπανέλης, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας...

Η ΑΞΙΑ

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ...ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΗΣΟ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
ΓΝΩΣΤΟΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΣΟ ΩΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΩΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΗΣ...!
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ....?
ΜΑ ΟΣΟΙ ΞΕ-ΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ή ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΛΕΙΝΟΝ ΑΣΤΥ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ...ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ,,...!!!!
Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΕΡΙΝΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ.
ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ALFA "ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ" ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΑΙΞΕ ΣΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ΕΙΔΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ -ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ- ΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ -ΒΛΕΠΕΤΕ ΦΩΤΟ- ΟΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ
ΑΝΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ....!
ΑΥΤΗ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ, ΚΑΘΩΣ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΛΕΟΝ  ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ....
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ....ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.

Ανοίγει και πάλι αυλαία το «Κάρολος Κουν»-άφαντοι οι δράστες

Στη θέση τους θα βρίσκονται ηθοποιοί και τεχνικό προσωπικό στο Θέατρο «Κάρολος Κουν» καθώς θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι προγραμματισμένες για σήμερα παραστάσεις, παρά το βαρύ πλήγμα που δέχτηκε ο χώρος από αγνώστους.

Το ιστορικό κτίσμα στη Πλάκα (Φρυνίχου 14) το κατώφλι του οποίου πέρναγε ένας από τους κορυφαίος θεατράνθρωπος της χώρας μας, ο Κάρολος Κουν, δεν έχασε την αίγλη του παρά την επίθεση σε αυτό από 45 περίπου άτομα με βόμβες μολότοφ

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/anoigei-kai-pali-aylaia-to-karolos-koyn-afantoi-oi-drastes

Tom Hanks...ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ?

http://24wro.blogspot.com/2011/02/tom-hanks.html

ΔΥΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Τρία σενάρια εξετάζει το υπουργείο Εσωτερικών για την απογευματινή λειτουργία των υπηρεσιών...του Δημοσίου που θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο παράλληλα με την εφαρμογή του οκταώρου:
* Την προσθήκη ενός απογεύματος που θα είναι 4 επιπλέον ώρες στο κανονικό ωράριο, που θα εφαρμοστεί τις ημέρες Τετάρτη ή Πέμπτη
* Την προσθήκη δύο απογευμάτων και ταυτόχρονη μείωση του ωραρίου την Παρασκευή
* Την τροποποίηση του ωραρίου ώστε καθημερινά οι πολίτες να εξυπηρετούνται μέχρι τις 15.30
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος», η κυβέρνηση καταλήγει στην πρόταση για προσθήκη δύο απογευμάτων και ταυτόχρονη μείωση του ωραρίου την Παρασκευή προκειμένου να εξασφαλίσει την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο Ενιαίο Μισθολόγιο θα προβλεφθεί στο επίδομα παραγωγικότητας επιπλέον αμοιβή για όσους υπαλλήλους εργάζονται σε υπηρεσίες αιχμής που συναλλάσσονται με πολίτες. Η προσθήκη 4 ωρών στο κανονικό ωράριο μία μόνο ημέρα την εβδομάδα φαίνεται ότι δεν καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή είναι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Αντίστοιχα το μέτρο της διευρυμένης τροποποίησης του ωραρίου μέχρι τις 15.30 αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρές αντιδράσεις από τους δημοσίους υπαλλήλους. Υπολογίζεται δε ότι θα αυξήσει το κόστος λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών χωρίς να επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα, αφού οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό, εργάζονται μέχρι τις 15.30.
Ως πλέον αξιόπιστη προκρίνεται η λύση της λειτουργίας δύο απογευμάτων, κυρίως την Τρίτη και την Πέμπτη, με μείωση του ωραρίου την Παρασκευή. Οι υπηρεσίες που θα αποκτήσουν και απογευματινή λειτουργία αναμένεται να είναι οι πολεοδομίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, οι δήμοι, οι περιφέρειες και οι εφορίες.
Θεσμός στην Ευρώπη η απογευματινή λειτουργία
Στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια η απογευματινή λειτουργία υπηρεσιών. Σε 11 χώρες έχει υιοθετηθεί η πρακτική λειτουργίας υπηρεσιών ένα απόγευμα την εβδομάδα, συνήθως Τετάρτη ή Πέμπτη, με διευρυμένο ωράριο για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Οι χώρες αυτές είναι η Αυστρία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Δανία, η Ιταλία, η Κύπρος, η Λετονία, η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Σλοβενία.Αντίστοιχα στην Εσθονία, τη Λιθουανία, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία και την Τσεχία μερικές υπηρεσίες έχουν υιοθετήσει την πρακτική του μειωμένου ωραρίου την Παρασκευή, διευρύνοντας το ωράριο, για την εξυπηρέτηση των πολιτών, δύο απογεύματα την εβδομάδα.

Σε 7 χώρες της Ευρώπης (Βουλγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σουηδία, Φινλανδία) και σε κάποιες υπηρεσίες στην Εσθονία και στο Λουξεμβούργο ισχύει η εξυπηρέτηση των πολιτών από τις δημόσιες υπηρεσίες μέχρι τις 16:00, οι οποίες ξεκινούν τη λειτουργία τους στις 8:30 το πρωί.

Έρευνες της κοινής γνώμης, που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν στη χώρα μας, έχουν δείξει ότι οι πολίτες, κυρίως αυτοί που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, επιθυμούν τη λύση της απογευματινής λειτουργίας δύο ημέρες την εβδομάδα σε ποσοστά μεγαλύτερα του 75%. Ειδικότερα για τη διεύρυνση του ωραρίου στις εφορίες και στα ασφαλιστικά ταμεία έχει συμφωνήσει το 72,3% των ερωτηθέντων πολιτών, για τους δήμους και τις περιφέρειες το 68,7% και για τις πολεοδομίες το 61,2 %.

Το 71,3% των πολιτών συμφωνεί με τη λειτουργία των υπηρεσιών αιχμής ένα απόγευμα την εβδομάδα, δηλαδή να υπάρχει η δυνατότητα τεσσάρων επιπλέον ωρών συναλλαγής με το κοινό από τις 4:00 μ.μ μέχρι τις 8:00 μ.μ. Για τη επιμήκυνση της λειτουργίας των συγκεκριμένων υπηρεσιών μέχρι τις 15:30 καθημερινά τάχθηκε μόνο το 66,9% του δείγματος.

Αντίθετη η ΑΔΕΔΥ
Η ΑΔΕΔΥ έχει αντιταχθεί με την καθολική εφαρμογή της διεύρυνσης του ωραρίου, γιατί θεωρεί ότι θα αυξήσει το κόστος λειτουργίας των υπηρεσιών και δεν θα αποδώσει τα ανάλογα αποτελέσματα. Οι υπάλληλοι των δημοσίων υπηρεσιών σε έρευνα, που είχε πραγματοποιήσει το υπουργείο Εσωτερικών το 2008, φαίνεται να συμφωνούν με το διευρυμένο ωράριο στις εφορίες (48,9%).


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Δύο απογεύματα την εβδομάδα στο δημόσιο http://24wro.blogspot.com/2011/02/blog-post_7529.html#ixzz1D4OLIXIS

ΤΙ ΜΑΣ ΓΕΡΝΑΕΙ

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι η πολύωρη ηλιοθεραπεία και το..
κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες στο δέρμα και να μας κάνει να δείχνουμε μεγαλύτεροι απ’ ό,τι είμαστε πραγματικά.
Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες καθημερινές δραστηριότητες που μας «γερνούν». Σύμφωνα με το διευθυντή του κέντρου που ασχολείται με τη διαδικασία της γήρανση του UCLA, δρ. Gary Small, υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που κάνουν το ρολόι του χρόνου να χτυπά γρηγορότερα απ’ όσο νομίζουμε.
Η υπερφαγία
Η υπερβολική κατανάλωση τροφής είναι σχεδόν σίγουρο ότι οδηγεί σε παχυσαρκία, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, διαβήτη τύπου 2 και άλλων ασθενειών.
Το να βλέπουμε τηλεόραση

Οι καθιστικές «δραστηριότητες», όπως το να παρακολουθούμε με τις ώρες τηλεόραση καθισμένοι στον αναπαυτικό καναπέ μας ή το να καθόμαστε πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή, μπορεί να επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης.

Η άσκηση είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που μπορεί να μας προσθέσει χρόνια ζωής μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου, ενώ ελαττώνει και τα επίπεδα στρες που είναι καταστροφικό για την καλή υγεία του οργανισμού μας.

Τρέξιμο

Παρόλο που 30 λεπτά μέτριας έντασης άσκησης καθημερινά μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων στην ενήλικη ζωή, ορισμένα είδη άσκησης επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης. Για παράδειγμα, το τρέξιμο καταπονεί τις αρθρώσεις ενώ υπάρχει και κίνδυνος για κατάγματα.

Η απομόνωση

Η αποφυγή των κοινωνικών συναναστροφών μπορεί να μειώσει τα επίπεδα μακροζωίας και την ποιότητα ζωής. Σύμφωνα με μια έρευνα του Χάρβαρντ η κοινωνικοποίηση αυξάνει την καρδιοαναπνευστική λειτουργία και μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας.

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Δραστηριότητες που μας γερνάνε… πριν την ώρα μας http://24wro.blogspot.com/2011/02/blog-post_1320.html#ixzz1D4NmCmKY

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ