Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Τα ψέματα βλάπτουν την υγεία;

Αν κάποιος ισχυριστεί ότι δεν έχει πει ποτέ ψέματα, μάλλον λέει… ψέματα! Όλοι, κάποια στιγμή στη ζωή μας, έχουμε πει ψέμα σε κάποιον, ακόμη κι αν αυτό είναι αθώο. Μερικοί από μας «πιαστήκαμε», άλλοι όχι. Αλλά οι περισσότεροι, νιώσαμε σίγουρα εκείνο το φρικτό συναίσθημα που ακολουθεί ένα ψέμα. Η επιστήμη έρχεται τώρα να αποδείξει, ότι το ίδιο απαίσιο συναίσθημα μπορεί να μας προκαλέσει πολλά ακόμη προβλήματα στο μέλλον.
Γιατί λέμε ψέματα
Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι άνθρωποι λένε ψέματα επειδή φοβούνται τις συνέπειες του να πουν την αλήθεια. Κάποιος που έχει κάνει λάθος, θέλει να αποφύγει να φανεί κακός ή χαζός, μπροστά στους άλλους κι έτσι επιλέγει να πει ψέματα για να κρύψει το λάθος του. Πολλοί από εκείνους που λένε ψέματα, το κάνουν ακόμη επειδή φοβούνται τις επιπτώσεις και την τιμωρία, που μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια της κοινωνικής αναγνώρισης και αδυναμία να ζήσουν μια πολυπόθητη ζωή.
Ποιες είναι οι παρενέργειες του λέει κανείς ψέματα;
Όλοι πιστεύουμε ότι μπορούμε να αποφύγουμε τις συνέπειες του να λέμε ψέματα, όμως στην πραγματικότητα αυτό δημιουργεί αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας:
Το να λέμε ψέματα, δημιουργεί τόσο σωματικές, όσο και ψυχολογικές συνέπειες. Όταν κάποιος λέει ψέματα, αρχίζει να νιώθει άγχος, το οποίο οδηγεί στην απελευθέρωση υπερβολικής κορτιζόλης, της ορμόνης που μειώνει περισσότερο την παραγωγή ενδορφινών (των ορμονών που προάγουν την ευτυχία). Η αυξημένη παραγωγή κορτιζόλης συνδέεται επίσης με το σχηματισμό ελκών.
Το σώμα αντιδρά ανάλογα με αυτό που νιώθουμε. Όταν λοιπόν αισθανόμαστε ανησυχία, η κορτιζόλη αυξάνει το επίπεδο σακχάρου στο αίμα και καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η νορεπινεφρίνη (ορμόνη που εκκρίνεται από τα επινεφρίδια) αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό κι έτσι ανεβαίνει και η πίεση του αίματος.
Το να λέει κάποιος ψέμετα, επιβαρύνει επίσης τη θέση του μέσα στην κοινωνία, καθώς νιώθει ότι έτσι δυσχεραίνεται η σχέση του με τους αγαπημένους του. Αυτό του προσθέτει επιπλέον άγχος, από όσο έχει ήδη για τη δουλειά ή για τα καθημερινά προβλήματα.
Μερικοί άνθρωποι αρχίζουν να έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση όταν λένε ψέματα, καθώς θεωρούν ότι η ακεραιότητά τους έχει αμφισβητηθεί. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την κατάθλιψη και μπορεί να οδηγήσει σε πολλές σωματικές και ψυχολογικές επιπλοκές στο μέλλον.Σύμφωνα με τους ασκούντες την ολιστική ιατρική, τα συνεχή ψέματα μπορεί να οδηγήσουν σε άγχος, κατάθλιψη, φυσικές καθώς και ψυχολογικές ασθένειες.
Ποια είναι τα αποτελέσματα της ειλικρίνειας για την υγεία μας;
Ορισμένες καταστάσεις, μπορεί να μας βάζουν στον πειρασμό να πούμε ψέματα. Όταν νιώθουμε έτσι, απλά πρέπει να χαλαρώνουμε! Λέγοντας την αλήθεια, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε λιγότερες συνέπειες για το σώμα και το μυαλό μας, σε σχέση με τις επιπτώσεις που ενδέχεται να εμφανιστούν μετά την «επίλυση» του προβλήματος, αφού πούμε ψέμα. Πρέπει να λέμε «συγγνώμη» όταν κάνουμε κάποιο λάθος. Ένα ψέμα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά άλλα ψέματα, στην προσπάθειά μας να δικαιολογήσουμε το πρώτο ψέμα. Μια απλή αλλά σημαντική λέξη, μπορεί να λύσει ένα πρόβλημα και να μας γλιτώσει από το να πούμε ένα άλλο ψέμα.
Όταν αναλαμβάνουμε την ευθύνη μιας δυσάρεστης κατάστασης, οι άλλοι αρχίζουν να μας σέβονται και να μας υποστηρίζουν.
Η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πρακτική και θα σας αναδείξει σε ένα άτομο άξιο σεβασμού. Θα είστε ένα αξιόπιστο άτομο, που λέει την αλήθεια και στο οποίο θα μπορούν οι άλλοι να βασιστούν. Τέλος, λέγοντας την αλήθεια, θα μπορείτε να κοιμάστε καλύτερα.
Συχνά, δε δίνουμε τη δέουσα προσοχή στα λόγια που επιλέγουμε. Οι υπερβολές επίσης ισοδυναμούν με ψέματα! Τα ψέματα έχουν άσχημες επιπτώσεις στην υγεία μας, ενώ μια ειλικρινής και έντιμη ζωή μπορεί να συμβάλει σε έναν υγιή νου, σώμα και πνεύμα. Τέρμα τα ψέματα λοιπόν!

NAFTEMPORIKI

Πως θα εξαγοράσετε τη θητεία

Έκπτωση από 30% έως και 50% στον εξαγοράσιμο χρόνο αναγνώρισης της στρατιωτικής θητείας αποκτούν πλέον οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα", το ΙΚΑ παρέχει πλέον οδηγίες για τη διαδικασία εξαγοράς του αναγνωριζόµενου χρόνου στρατιωτικής υπηρεσίας ως συντάξιµου, βάσει του νέου ασφαλιστικού νόµου.
Ειδικότερα, µε τις νέες ρυθµίσεις προβλέπεται ότι για τους ασφαλισµένους που θεµελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωµα από 1/1/2011 µέχρι 31/12/2014, µε βάση τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, το ποσό εξαγοράς του αναγνωριζόµενου χρόνου στρατιωτικής υπηρεσίας καταβάλλεται µειωµένο κατά 30%.
Αντίστοιχα, για όσους θεµελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωµα από 1/1/2015 και εφεξής το σχετικό ποσό καταβάλλεται µειωµένο κατά 50%, ανεξάρτητα από τον τρόπο καταβολής του, δηλαδή εφάπαξ ή σε δόσεις ή µε παρακράτηση του 1/3 της σύνταξης.
Σε καµία όµως περίπτωση το τελικά καταβαλλόµενο ποσό δεν µπορεί να είναι κατώτερο του 25πλάσιου του Ηµεροµισθίου Ανειδίκευτου Εργάτη (ΗΑΕ) που ισχύει κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης. Είναι ευνόητο ότι στο ποσό της εξαγοράς που θα προκύψει µπορεί να γίνει στη συνέχεια και η έκπτωση του 15% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής.
Παράδειγμα
Ασφαλισµένος θεµελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωµα το έτος 2011, µε αναγνώριση ενός έτους στρατιωτικής υπηρεσίας.
Αν οι αποδοχές του τελευταίου µήνα πλήρους απασχόλησής του πριν από την υποβολή της αίτησης αναγνώρισης ανέρχονται σε 1.500,006 ευρώ, το ποσό εξαγοράς στρατιωτικής υπηρεσίας θα ανέλθει σε 10,006 ανά ηµέρα (1.500,006: 30 x 20% = 10,006) και µετά τη µείωση του 30% σε 7,006 ανά ηµέρα.
Ετσι, για την αναγνώριση ενός έτους στρατιωτικής υπηρεσίας το ποσό είναι 2.520,006 (7,006 x 360 =2.520,006).

Έρωτας στα χρόνια της (οικονομικής) χολέρας

Όταν η φτώχεια μπαίνει από την πόρτα, ο έρωτας το σκάει από το παράθυρο, έλεγαν οι παλιοί. Και επειδή οι παροιμίες βγαίνουν μέσα από τη ζωή, η οικονομική κρίση και η λιτότητα δεν θα μπορούσε να αφήσει ανέγγιχτη τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στην Ελλάδα.
Όσοι θεωρούσαν ότι πρόκειται για μια ξενόφερτη γιορτή χωρίς νόημα, απέκτησαν περισσότερα βέλη στα φαρέτρα των επιχειρημάτων τους, αλλά και όσες γυναίκες κρατούσαν μούτρα, απαιτώντας να γιορτάσουν με όλους τους τύπους, πλέον είτε συμβιβάζονται, είτε κρατούν μούτρα για περισσότερες ημέρες.
Αλλά ακόμα και αυτοί που πιστεύουν ότι ο ρομαντισμός και ο έρωτας δεν έχει καμία σχέση με το χρήμα (δεν θέλω πικρόχολα σχόλια), φέτος θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν στη νέα οικονομική πραγματικότητα.
Τα συμπεράσματα αυτά δεν είναι απλώς ένας αυθαίρετος τρόπος να χτυπήσουμε τον Άγιο Βαλεντίνο (των καταστημάτων δώρων και των ανθοπωλείων), αλλά θεμελιώνονται και στα στοιχεία μεγάλης έρευνας για την ημέρα των ερωτευμένων.
Η έρευνα έγινε από την MRB, για λογαριασμό του Cosmo.gr-το μαγκαζίνο για επικαιρότητα, lifestyle και ψυχαγωγία- και συμμετείχαν 2.300 συμπολίτες μας.
Δώρα; Last year
Εν αρχή είναι το "τζάμπα". Σύμφωνα με την έρευνα της MRB, το 39% σχεδιάζει να περάσει τη φετινή γιορτή, αγοράζοντας κάποιο φθηνό και συμβολικό δώρο, ενώ το 36% δηλώνει ότι δεν θα πάρει τίποτα.
Το "Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω" στον έρωτα είναι πιο έντονο στους άνδρες και τους ηλικιωμένους και λιγότερο στις γυναίκες και στους νέους.
Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει και το "Do It Yourself", (δείτε εδώ και πάρτε ιδέες που μπορούν να σας σώσουν) με το 17% των ερωτευμένων να δηλώνουν ότι θα φτιάξουν κάτι με τα χεράκια τους για τον σύντροφό τους. Ένα μπουκέτο από τα τριαντάφυλλα του γείτονα, ένα γλυκό ή ένα home made δείπνο, μπορεί να είναι μια κάποια λύση, για να αποφευχθούν τα μούτρα(μεταξύ μας, αρκετά δύσκολο).
Σε πείσμα της οικονομικής κρίσης, ένα 5% επιμένει στα ακριβά δώρα, με στόχο να εντυπωσιάσει το έτερον του ήμισυ. Όσοι και όσες τα έχετε με αυτό το 5%, ευχόμαστε σε καλή μεριά!
Ξεκινώντας από το μηδέν
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ποσά που είναι έτοιμοι να ξοδέψουν οι ερωτευμένοι. Σύμφωνα με τις απαντήσεις των πολιτών το 19% θα ξοδέψει φέτος 0 ολόκληρα ευρώ για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.
Όσοι δηλώνουν ότι θα ξοδέψουν κάτι, το 41% θα χαλάσει μέχρι 51 ευρώ, ενώ το 28% δηλώνει πρόθυμο να ξεπεράσει και τα 50 ευρώ για χάρη του Αγίου με τα φτερά και τα βέλη.
Κατά μέσο όρο οι ερωτευμένοι, θα ξοδέψουν 49 ευρώ, με τους άνδρες να πληρώνουν φυσικά τα περισσότερα (25 ευρώ κατά μέσο όρο παραπάνω από τις γυναίκες), με στόχο να γλυτώσουν από τα μούτρα, την κρεβατομουρμούρα και πάσης φύσεως παρενέργειες που διαχρονικά προκαλούν οι λάθος χειρισμοί της συγκεκριμένης γιορτής.
Δεν μπορώ να σ' αγαπήσω, δώσε τη μουστάρδα πίσω
Η κρίση όμως δεν αδειάζει μόνο την τσέπη, αλλά σκοτώνει και την όρεξη. Το 37% των συμμετεχόντων στην έρευνα της MRB, δηλώνει ότι δεν έχει καμία όρεξη για τη γιορτή του έρωτα.
Ένα σημαντικό ποσοστό (41%) τονίζει ότι θα προσαρμόσει τη γιορτή στα μέτρα της κρίσης, κάνοντας οικονομικές επιλογές.
Ευτυχώς υπάρχουν και οι ταλιμπάν της αγάπης! Ένα 17% θα γιορτάσει σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ενώ υπάρχει και ένα 6% που θα ξεδώσει περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, έτσι για να μπει στο μάτι των αξιωματούχων της τρόικας, που δεν ενδιαφέρονται για τον έρωτα, ακόμα και αν τους κυνηγάει η Πετρούλα...

Το τηλεκοντρόλ του έρωτα!
Θα το έχετε παρατηρήσει και εσείς ότι ανάλογα με το περιεχόμενο των εκποµπών που παρακολουθούµε ...στην τηλεόραση επηρεάζεται και η σεξουαλική µας επιθυµία.


Σύμφωνα μάλιστα µε πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, οι ενηµερωτικές εκποµπές φαίνεται ότι επηρεάζουν αρνητικά τη λίµπιντο σε ποσοστό 84%, οι εκποµπές που διαχειρίζονται πιο ελαφρά θέµατα επηρεάζουν θετικά την ερωτική µας διάθεση σε ποσοστό 56%, ενώ οι σατιρικές - χιουµοριστικές εκποµπές «απογειώνουν» τη λίµπιντο σε ποσοστό που φτάνει το 77%.


Παρ’ όλα αυτά, σύµφωνα µε προγενέστερη µελέτη της ίδιας εταιρείας, το ποσοστό αποχής από το σεξ φτάνει στο 17% σε αυτούς που παρακολουθούν τηλεόραση πάνω από 2-3 ώρες την ηµέρα!

newsbomb.gr

ΟΙ ΑΔΥΝΑΤΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όχι μόνο οι όμορφες γυναίκες τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης στη δουλειά...αλλά και οι αδύνατες, σύµφωνα µε έρευνα του Πανεπιστηµίου της Φλόριντα.
Όπως προέκυψε από τη μελέτη, οι λεπτές πληρώνονται περισσότερο από µια γυναίκα κανονικού βάρους, πόσο µάλλον από µια υπέρβαρη.
Η εξήγηση που δίνεται από τους ερευνητές είναι ότι πιθανότατα οι αδύνατες γυναίκες είναι πιo πειστικές και πετυχαίνουν περισσότερα από τις υπόλοιπες στη δουλειά τους.
Αξίζει να σηµειώσουµε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και για τους άντρες, που φαίνεται ότι µε λίγα παραπάνω κιλά κερδίζουν και έξτρα χρήµα…newsbomb.gr

ΠΩΛΕΙΤΑΙ


Η Τρόικα ζήτησε να πουλήσουμε ότι μπορούμε για να μειώσουμε το χρέος της Χώρας μας...Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: ΕΛΛΑΣ: ΠΩΛΕΙΤΑΙ http://24wro.blogspot.com/2011/02/blog-post_4085.html#ixzz1DwCBaUeu
http://24wro.blogspot.com/2011/02/blog-post_4085.html

Η Εξ-ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

http://lib.teiser.gr/vivliografiko_deltio/sdo3.pdf

http://www3.lib.uom.gr/new_material/viewRec.asp?ID=267&from=newMat&languagePref=EL

http://www3.lib.uom.gr/new_material/newMat.asp?languagePref=EN

http://www.getitnow.gr/prod/*biblia-komiks*/biblia-sta-ellinika/logotehnia-dokimia/dokimia-meletes/i-eksoysia-tis-epikoinonias-grafeio-typoy-kai-dimosion-sheseon/prod761075pp/

http://www.aikaterineia.gr/2008/dt.html

«Βαλκυρίες» από τον Πάουλο Κοέλο

«Έχουμε την ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν σε τούτο τον κόσμο. Με τη δύναμη της αγάπης μας, της θέλησής μας, μπορούμε να αλλάξουμε το πεπρωμένο μας, καθώς και το πεπρωμένο πολλών ανθρώπων».


Ο ήρωας των Βαλκυριών είναι ένας άνθρωπος που θέλει να αλλάξει τη ζωή του και να ακολουθήσει ένα όνειρο: να πάει στην έρημο Μοχάβη για να βρει το φύλακα άγγελό του και να γνωρίσει επιτέλους σε βάθος τον εαυτό του και τον κόσμο γύρω του. Ο Πάουλο ξέρει ότι η έρημος δεν είναι τόσο άνυδρη και άδεια όσο φαίνεται. Κρύβει την ευκαιρία για νέες, μαγευτικές συναντήσεις, όπως του έχει πει ο Δάσκαλός του, ο Ζ. Μακριά από το χάος του κόσμου ζουν ένας νεαρός Δάσκαλος της Παράδοσης και μια ομάδα πολεμιστριών, οι Βαλκυρίες, που διασχίζουν την έρημο καβάλα στ' άλογά τους και θα βοηθήσουν τον Πάουλο να πετύχει το στόχο του.

Σε αυτό το μυθιστόρημα, που, όταν πρωτοεκδόθηκε ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του και που ακόμα και σήμερα παραμένει επίκαιρο, ο Πάουλο Κοέλο γράφει με ειλικρίνεια για τη μάχη του με το φόβο και την ανασφάλεια. Περιγράφει συναισθήματα και γεγονότα από την ίδια του τη ζωή και δείχνει τη λεπτή απόσταση ανάμεσα στη μαγική παράδοση στην οποία ανήκει και στον άνθρωπο που πραγματικά είναι ο ίδιος.Συγγραφέας: Πάουλο Κοέλο

Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α.Α. Λιβάνη

ΚΩΔΙΚΟΣ: Β1131

ISBN: 978-960-14-2245-9

BARCODE: 9-789601-422459

Ημερομηνία Έκδοσης: 04-10-2010

Τιμή χωρίς ΦΠΑ: 14,69

Τιμή με ΦΠΑ: 15,5

Είδος: Ξένη Λογοτεχνία

Σελίδες: 240

Διαστάσεις: 14x20,5

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΘΗΚΕ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ

http://lefteria.blogspot.com/2011/02/blog-post_340.html

ο dr -seen του ΕΡΩΤΑ...!!!!

http://www.drseeng.com/2011/02/blog-post_14.html#more

ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ

Την ώρα που τα χρήματα για κοινωνική πολιτική και πρόληψη λιγοστεύουν, όλο και περισσότεροι νέοι πέφτουν στα δίχτυα των εμπόρων ναρκωτικών.

Σύμφωνα με έρευνα του ΤΕΙ Αθηνών, από 827 σπουδαστές το 19,5% δήλωσε ότι συχνά ή περιστασιακά κάνει χρήση ναρκωτικών.
Από όσους δήλωσαν χρήστες, το 99,3% απαντά πως έχει δοκιμάσει χασίς, ενώ για την κοκαΐνη απαντά θετικά το 22,8%.
Το 13,8% έχει δοκιμάσει παραισθησιογόνα, το 10,3% τα club drugs, το 8% τα οπιούχα, ενώ το 3,4% μπήκε στον κόσμο των ναρκωτικών αρχίζοντας με τα υπνωτικά/αγχολυτικά χάπια.

Καθημερινή χρήση εμφανίζεται να κάνει το 7,5% των σπουδαστών, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 21 έτη

Ως βασικός λόγος έναρξης της χρήσης για το 26,8% ήταν η περιέργεια, ενώ το 26,1% ήταν η επιθυμία του.
Ένα ποσοστό 17,4% απάντησε πως το έκανε για να αντιμετωπίσει το άγχος που βίωνε και άλλο ένα 17,4% δήλωσε πως δεν γνωρίζει τον λόγο

Επίσης το 8% αναγνώρισε πως ήταν αποτέλεσμα των κοινωνικών συναναστροφών που είχε και το 2,9%.
Όσον αφορά το οικονομικό επίπεδο της οικογένειας των παιδιών, το 33,6% των χρηστών δηλώνει πως το μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα κυμαίνεται από 1.000 έως 2.000 ευρώ και το 26,1% από 2.000 έως 5.000 ευρώ.

Η πλειονότητα των χρηστών (41,2%) χαρακτηρίζουν ως "πολύ καλές" τις σχέσεις των γονέων τους, το 37,9% ως "καλές", ενώ μόνο το 9,1% τις χαρακτηρίζει "προβληματικές".
Η έρευνα, την οποία έκανε η επιστημονική ομάδα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του ΤΕΙ δημοσιεύτηκε στο "Έθνος της Κυριακής"


http://news247.gr/ellada/ereyna_sok_gia_th_xrhsh_narkwtikwn.777770.html

Σάρωσαν τα Grammy

Ήταν το πρόσωπα της βραδιάς και σήκωσαν συνολικά 4 Grammy! Ο λόγος για τους Eminem που κέρδισε βραβεία στις βασικές κατηγορίες της ραπ (καλύτερο ραπ τραγούδι και άλμπουμ), ενώ η εκκεντρική Lady Gaga έφυγε με το βραβείο καλύτερη γυναικείας ερμηνείας για το τραγούδι "Bad Romance", αλλά και το βραβείο καλύτερου ποπ άλμπουμ για το "Fame Monster".ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ,

http://news247.gr/kosmos/zoi/lady_gaga_kai_eminem_oi_megaloi_nikhtes.778047.html

ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ.....(ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΝΥΧΤΕΣ)

Μερίδιο στην ευτυχίαΘα φύγω τώρα, τώρα αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη,


απ΄ τη φυλακή των αμίλητων πολυκατοικιών


και τα ποτάμια


των πολύχρωμων αυτοκινήτων,


της γκρίζας πόλης,


γιατί στο πρόσωπό σου αντίκρισα


τον ήλιο


της αληθινής ζωής.


Θα φύγω


σε βουνά καταπράσινα και σε λιβάδια ανθόσπαρτα,


θα τρέξω αμέσως,


αγριολούλουδα και παπαρούνες θα μαζέψω


και από ανθοστόλιστες χωριάτικες αυλές,


θα κλέψω ζουμπούλια μοσχομυριστά και κρίνα και γαζίες.


Και όταν το σούρουπο


η απουσία σου αβάσταχτη θα είναι,


σαν άσπρο περιστέρι θα πετάξω,


πάνω από θάλασσες,


δάση


και μέσα σε ουρανούς


και θα΄ ρθω μπροστά σου,


όπου κι αν βρίσκεσαι, αγαπημένη


και όλα τα πολύχρωμα λουλούδια,


της πλάσης όλης, του κόσμου όλου,


μπουκέτο στα χέρια σου, θα αφήσω.


Για να χαμογελάς, συνέχεια,


από ευτυχία,


ολόιδια μ΄ αυτή που ακτινοβολεί το βλέμμα σου.


Ολόιδια μ΄ αυτή που ψάχνεις στους ανθρώπους.


Θέλω πάντα να χαμογελάς


–είσαι πιο όμορφη όταν χαμογελάς από ευτυχία-


για να κλέβω κι εγώ,


μερίδιο από την ευτυχία σου.

xRonIA PollA...LOVE IS IN THE AIR

HAPPY VALENTINES DAY...