Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Σε νέα παράταση «οδεύουν» οι ημιυπαίθριοι

Την χορήγηση νέας δίμηνης παράτασης για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΥΠΕΚΑ. Οι αιτήσεις που έχουν μέχρι στιγμής κατατεθεί στα κατά τόπους πολεοδομικά γραφεία έχουν υπερβεί τις 500.000, και αφορούν την τακτοποίηση περισσότερων από 730.000 κλεισμένους ημιυπαίθριους.
Η νέα παράταση πάντως έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Σηφουνάκη, που υποστήριζε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.
Η ρύθμιση των ημιυπαίθριων μπορεί να υλοποιηθεί με χρονικό ορίζοντα τον Ιούνιο, οπότε και οι «καλλικρατικοί» δήμοι θα αποκτήσουν τα δικά τους πολεοδομικά γραφεία. Έως σήμερα οι πολεοδομίες υπάγονται διοικητικά στις νομαρχίες, ένα διοικητικό σχήμα το οποίο δεν θα υφίσταται μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία.
Οι διοικητικές αλλαγές επιτρέπουν στο υπουργείο να δώσει νέα παράταση στην εφαρμογή του νόμου, καθώς έτσι θα υπάρξουν περισσότερες αιτήσεις. Άλλωστε, οι ουρές στις πολεοδομίες ξεπερνούν τις 15 ώρες σε χρόνο αναμονής για την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών.
Παράλληλα, αναμένεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα καταθέσει διάταξη, που θα αποκλείει την καταβολή δημοτικών τελών για τους ημιυπαίθριους που έχουν ενταχθεί στις διαδικασίες τακτοποίησης, τουλάχιστον σε αναδρομική βάση, δίνοντας τέλος στο «σίριαλ» της προηγούμενης εβδομάδας, στο οποίο πρωταγωνίστησε ο υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος.
Νέοι ιδιοκτήτες στον «αέρα»
Ένα άλλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί όσον αφορά στους ημιυπαίθριους είναι ο «νεκρός χρόνος» που μεσολαβεί μεταξύ 2 Ιουλίου του 2009 και 28 Απριλίου 2010.
Όσοι ιδιοκτήτες έχουν αγοράσει νεόδμητα στο διάστημα αυτό, είτε είχαν υπογράψει συμφωνητικά αντιπαροχής με κατασκευαστές, αντιμετωπίζουν προβλήματα στην τακτοποίηση των ημιυπαιθρίων, με συνέπεια οι ιδιοκτησίες τους να μην μπορούν ούτε να πωληθούν ούτε να ενοικιαστούν.
Όπως, μάλιστα, εκτιμά ο πρόεδρος της Ένωσης Κατασκευαστών, Δημήτρης Καψιμάλης, μόνο για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η τακτοποίηση των χώρων αυτών, που σύμφωνα με τους υπολογισμούς ανέρχονται στις 100 χιλιάδες, θα μπορούσε να προσφέρει στο δημόσιο έσοδα της τάξης των 90 εκατ. ευρώ.

Eva Mendes: ''Οι Έλληνες είναι sexy!''

Όταν μία από τις πιο ''καυτές'' γυναίκες του πλανήτη μας αποκαλεί ''sexy λαό'', τότε σίγουρα μπορούμε να χαμογελάσουμε! Η εκρηκτική Eva Mendes μίλησε για τους Έλληνες και την Ελλάδα και είχε μόνο καλά λόγια να πει...

Μιλώντας στο ''Πρώτο Θέμα'' με αφορμή την πρεμιέρα στην χώρα μας της νέας της ταινίας ''Χθες το βράδυ'', η Eva Mendes εξήγησε ότι οι Έλληνες είναι τόσο πλούσιοι σε ιστορία ''και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο, γιατί είστε τόσο sexy!''.
Συγγνώμη, βρε Eva... Επειδή δηλαδή έχουμε στην πλάτη μας μια Αρχαία Ελλάδα, ένα Βυζάντιο και μια Τουρκοκρατία είμαστε sexy; Άλλο βίτσιο και τούτο!
Επίσης η γνωστή ηθοποιός θα ήθελε πάρα πολύ να υποδυθεί μια Ελληνίδα και εύχεται να της δοθεί η ευκαιρία να παίξει την Μαρία Κάλλας, Ήρεμα, Eva! Ας μείνουμε στους sexy Έλληνες κι ας αφήσουμε την Κάλλας στην ησυχία της...
nooz

Κάιλι Μινόγκ

Αέρα από αρχαία Ελλάδα έχει η νέα περιοδεία της Κάιλι Μινόγκ η οποία εμφανίστηκε στη Δανία ως αναδυόμενη Αφροδίτη να ξεπροβάλλει στη σκηνή του Jyske Bank Boxen μέσα από ένα χρυσό όστρακο.

Η 42χρονη τραγουδίστρια φαίνεται πως εμπνεύστηκε από την ελληνική μυθολογία για να προωθήσει τη νέα της δουλειά.

Το χρυσό και το άσπρο κυριάρχησαν στη σκηνή με την Μινόγκ να επιλέγει αέρινα ρούχα που παραπέμπουν στην αρχαία Ελλάδα.

http://news247.gr/kosmos/zoi/me_epirroes_apo_thn_arxaia_ellada_h_periodeia_ths_minogk.784906.html

Έρχεται ο "κρατικός υπάλληλος"

ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Ξεκίνησε η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία θα φέρει μετατάξεις και μεταγραφές. Εφαρμόζεται το Ενιαίο Μισθολόγιο. Εισάγεται η έννοια του κρατικού υπαλλήλου. Θα έχει τη δυνατότητα αλλαγής υπουργείων κάθε πέντε χρόνια. Αναμένεται μαζικό κύμα αιτήσεων για συνταξιοδότηση