Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Πράγματι, «δεν πάει άλλο»!... Ο κόμπος έφτασε στο χτένι!

NΑ, ΛΟΙΠΟΝ, που το ποτήρι ξεχείλισε. Και η λαϊκή οργή έφτασε στα όρια. Και η μεγάλη έκρηξη χτυπά την πόρτα του, ήδη εν διαλύσει, γκουβέρνου. Να που οι άνθρωποι της εξουσίας, μετά τα κωμικοτραγικά των «50 δισ.» και των «ημιυπαιθρίων» και των μπάσε - βγάλε στα τρέχοντα νομοσχέδια, αντιμετωπίζουν όχι απλώς χλεύη αλλά θεαματικό φασκέλωμα, με επωδό το «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν» του Απόστολου Κακλαμάνη...
ΜΗΠΩΣ τα παραλέω; Οχι, αν ανατρέξω στα 70 χρόνια θητείας στο έρμο λειτούργημα. Δεν θυμάμαι κυβέρνηση, εκλεγμένη από τον λαό, να έχει κάνει τόσα εγκληματικά, όσο και παιδαριώδη, λάθη όσα η σημερινή. Δεν θυμάμαι κόμματα εξουσίας να είναι υπερφορτωμένα με τόση καταφρόνια, όσο τα σημερινά. Και δεν θυμάμαι Βουλή να έχει στηρίξει τόσες αμαρτίες και τόσες παρανομίες, όσο η παρούσα (αυτή η πιο πλούσια Βουλή όλων των εποχών)...
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ η σημερινή κυρίαρχη αλήθεια; Χωρίς τις παραπλανητικές θεωρίες των στρατευμένων «αναλυτών», διαλεγμένες για να μην τους καταλαβαίνει ο απλός άνθρωπος, η πρώτη κυρίαρχη αλήθεια είναι ότι η δόλια πατρίδα έχει πνιγεί σε ένα κολοσσιαίο χρέος που όλο και ανεβαίνει. Και που θα φτάσει πολύ σύντομα στα 500 δισ., με εξίσου θηριώδεις τόκους και με πολυετή υποταγή στους δανειστές.
Η ΔΕΥΤΕΡΗ κυρίαρχη αλήθεια είναι ότι η άμοιρη πατρίδα στραγγαλίζεται από έναν μνημονιακό πύθωνα, που κάθε μέρα τη σφίγγει περισσότερο. Λίγοι γνωρίζουν ότι, το τερατώδες αυτό κατασκεύασμα (που έγινε πιο ισχυρό ακόμη και από το Σύνταγμα της χώρας) μαγειρεύτηκε στα κρυφά από την τρόικα και από τους «Νενέκους» της εξουσίας, πολύ πριν σερβιριστεί στην άβουλη και επιπόλαια Βουλή.
ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΝΕΚΟΙ σκλάβωσαν τη χώρα στον θηριώδη δανεισμό αφού πρώτα την τρόμαξαν πως, αν δεν λάβαιναν τα 120 δισ., δεν θα είχαν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις. Ψέμα! Τα ίδια είχαν πει και το 1989 επί Ζολώτα. Τα λεφτά θα βρίσκονταν. Ο λαός, όμως, κατάπιε τα ψέματα, η ξενοκρατία κέρδισε, η χώρα γδέρνεται.
ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ψέμα (αυτό όμως για καλό) είχε πει και ο Καποδίστριας το 1828 στους Έλληνες, για να τους πείσει να βάλουν την πατάτα στο τραπέζι τους. Ξεφόρτωσε ένα πλοίο με πατάτες και τις άπλωσε στην πλατεία του Ναυπλίου να τις πάρει δωρεάν η φτωχολογιά. Κανείς, όμως, δεν ενδιαφέρθηκε. Τότε ο κυβερνήτης έβαλε βλοσυρούς φρουρούς γύρω από τις πατάτες, τάχα να τις προστατεύσει από τους κλέφτες. Οι άνθρωποι πονηρεύτηκαν. «Για να τις φρουρεί έτσι ο κυβερνήτης, σκέφθηκαν, πάει να πει ότι αξίζουν». Και έτσι, την άλλη μέρα οι πατάτες έγιναν ανάρπαστες... Ηταν το πρώτο επικοινωνιακό παιχνίδι, με «θύμα» τον λαό. Αλλά τότε έγινε για το καλό του. Ο Καποδίστριας ήθελε να απαλλάξει την πατρίδα από την ξενοκρατία και από τους κοτζαμπάσηδες. Δι’ ο και έφαγε το κεφάλι του. Οι φοροφυγάδες Μαυρομιχαλαίοι και οι καραβοκύρηδες της Υδρας τον ξεπάστρεψαν, καλυμμένοι από τους Αγγλογάλλους.

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δεν έχει τέτοιο πρόβλημα. Δεν κινδυνεύει από τους ξένους «προστάτες», όπως ο λαοφιλής Καποδίστριας (που η Ελλάδα τον έκλαψε πικρά επί μήνες). Κινδυνεύει από τον οργισμένο λαό, ενώπιον του οποίου δεν τολμά πλέον να εμφανιστεί, όπως δεν τολμούν να εμφανιστούν ούτε οι υπουργοί του, ούτε οι βουλευτές του. Και εκτός των άλλων, βλέπει έντρομος τον εφιάλτη του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» να απλώνεται ιλιγγιωδώς...
ΙΣΩΣ, ΛΟΙΠΟΝ, να μην είναι μακριά η ώρα που πέντε - δέκα από τους αγνούς καπεταναίους του (με τη σιωπηλή ευλογία ηγετικών στελεχών όπως ο Κακλαμάνης, ο Βενιζέλος, ο Σκανδαλίδης, η Βάσω Παπανδρέου) θα του πουν: «Πρόεδρε, αρκετά, κάνε στην άκρη»... Και θα δώσουν «επείγουσα λύση», εν ονόματι του οργισμένου λαού. Γιατί, πράγματι, «δεν πάει άλλο». Ο κόμπος έφτασε στο χτένι! Η πατρίδα θέλει να ζήσει....
Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης

Ο Καραγκιόζης ζει για πάντα

Η φιγούρα του Καραγκιόζη, η παράγκα και οι άλλοι... Γενιές και γενιές μεγάλωσαν με το Χατζηαβάτη και το Κολλητήρι... την Αγλαϊα και τον Μπαρμπά Γιώργο. Λογικό, αν λάβουμε υπόψη μαρτυρίες όπου ο Καραγκιόζης ταξιδεύει στο χρόνο από το 1809 με αφετηρία τα Ιωάννινα.

Σωτήρης και Ευγένιος Σπαθάρης, Μάνθος Αθηναίος, Βάγγος Κορφιάτης και ο Σάββας Γκιτζάρης οι μεγαλύτεροι Καραγκιοζοπαίχτες. Σκοπός τους, να φτάσουν οι περιπέτειες και οι ιστορίες «της παράγκας» σε όλα τα χωριά, σε όλες τις πόλεις. Πιστοί στον παιδικό τους εαυτό, παθιασμένοι γυρνούσαν με ένα αμάξι από τόπο σε τόπο.
Μάλιστα, ο Σωτήρης Σπαθάρης είχε πει: «Ο Καραγκιόζης είναι η ζωή μου! Αν μου αφαιρέσουν αυτή την ανάγκη εγώ σε μια βδομάδα θα πεθάνω. Μόνο έτσι αισθάνομαι τα γέρικα κόκκαλά μου να ζωντανεύουνε και την ψυχή μου να μου μιλάει παιδιάστικα».


Τη σχέση Καραγκιόζη και Καραγκιοζοπαίχτη (Χρήστου Πατρινού) μας παρουσιάζει το «Παρασκήνιο» της ΕΡΤ, μια σχέση πολύ σημαντική όπως επιβεβαιώνει ο μεγάλος Σωτήρης Σπαθάρης σε σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο.

(ΕΡΤ, Τετάρτη 02/03 στις 23:00)
ΠΗΓΗ: www.golema.gr

Πέμπτη....Τσικνοπέμπτη
Τσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου,οι τρεις εβδομάδες που συμπεριλαμβάνονται στο τριώδιο είναι, η Απολυτή, η Απόκρεω και η Τυροφάγος. Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας (Απολυτή) σταματούσε η συνηθισμένη νηστεία της Τετάρτης και της Παρασκευής, ενώ στη δεύτερη εβδομάδα (απόκρεω) ίσχυε η νηστεία, έτσι η Τσικνοπέμπτη αποκτούσε ιδιαίτερη σημασία και εθεωρείτο εορτάσιμη ημέρα και το τραπέζι ήταν γιορτινό. Ονομάζεται τσικνοπέμπτη γιατί την ημέρα αυτή το δείπνο αποτελείται από κρέας ψημένο στα κάρβουνα ή τηγανισμένο, δυο τρόποι μαγειρέματος που βγάζουν έντονη τσίκνα.

Seleo.gr News

Ο ΑΡΗΣ ΕΛΠΙΖΕΙ.....

Πανέτοιμοι να γράψουν άλλη μια χρυσή σελίδα στη φετινή ευρωπαϊκή τους πορεία είναι σήμερα το βράδυ ο Γιάννης Μιχαλήτσος και οι παίκτες του Άρη. Το ραντεβού είναι κλεισμένο για τις 22.05 απέναντι στους ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Σίτι. Το ζητούμενο είναι ένα. Η πρόκριση στους "16" του Γιουρόπα Λιγκ.
ΤΑΧΑΛΙΑ

Hotelicious.gr

Εδώ και λίγες μέρες ξεκίνησε η λειτουργία της ιστοσελίδας Hotelicious.gr. Το Hotelicious.gr σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε λαμβάνοντας υπόψη τις συγκυρίες της εποχής με σκοπό να φέρει σε άμεση επαφή όσους αναζητούν κατάλυμα με τους ξενοδόχους αποκομίζοντας αμοιβαίο όφελος.Μέχρι σήμερα οι περισσότερες ιστοσελίδες είτε παρουσιάζουν λίστες με ξενοδοχεία είτε πακέτα προσφορών από τους ξενοδόχους. Το Hotelicious.gr αντιστρέφει αυτή τη λογική...βάζοντας τους υποψήφιους πελάτες να ορίσουν την ιδανική γι’ αυτούς τιμή, περιμένοντας στη συνέχεια τις προσφορές των ξενοδόχων.
Η σχετική διαδικασία είναι πολύ απλή: Ο υποψήφιος πελάτης υποβάλει ένα αίτημα προσφοράς ορίζοντας τον προορισμό, τις ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης, τον αριθμό ατόμων, το ποσό που προτίθεται να πληρώσει και το χρονικό διάστημα κατά το οποίο δέχεται προσφορές από τους ξενοδόχους-μέλη της ιστοσελίδας. Στη συνέχεια απλά περιμένει τις απαντήσεις-προσφορές των ξενοδόχων, επιλέγοντας αυτή που θεωρεί καλύτερη.
Η χρήση της υπηρεσίας είναι πολύ απλή αφού δεν υπάρχει μεσολάβηση πιστωτικών καρτών ή ηλεκτρονικών πληρωμών, είναι εντελώς δωρεάν και δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις!Url: http://www.hotelicious.gr/

Ο Πλάτωνας στα χέρια του Γουίλμπουρ

http://news247.gr/kosmos/paraksena/paixnidi_me_toys_titloys_klasikwn_vivliwn.787464.html


Από τη συνήθεια του Νταν Γουίλμπουρ να αλλάζει τους τίτλους κλασικών βιβλίων, δεν θα μπορούσαν φυσικά να γλυτώσουν τα ελληνικά έργα. Ο Οιδίποδας, η Οδύσσεια και το Συμπόσιο είναι μόνο μερικά από αυτά. Δείτε τι ονόματα απέκτησαν ....

Όσκαρ...αλά Ελληνικά...CINEMANIA

Τα Όσκαρ, τα σημαντικότερα κινηματογραφικά βραβεία στον κόσμο, μας έχουν προσφέρει αμέτρητες αξέχαστες στιγμές, πολλές από τις οποίες είχαν... ελληνικό χρώμα!


Με αφορμή τις υποψηφιότητες του «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου στην κατηγορία καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, του ελληνικής καταγωγής συνθέτη Αλεξάντρ Ντεπλά για το ιστορικό δράμα «Ο λόγος του βασιλιά» και της ελληνοαμερικανίδας ενδυματολόγου Μαίρης Ζόφρις – Ζαφειροπούλου για το γουέστερν «Αληθινό θράσος», η CINEMANIA παρουσιάζει το αφιέρωμα με τίτλο «Όσκαρ... αλά Ελληνικά», που θα προβληθεί την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, στις 12 τα μεσάνυχτα.
Λίγο πριν την 83η τελετή απονομής, ο Νίκος Γουλιάς μάς θυμίζει τις 15 συνολικά οσκαρικές βραβεύσεις και τις 42 ακόμα υποψηφιότητες από καλλιτέχνες του κινηματογράφου που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή είχαν ελληνικές ρίζες!
Στο… κόκκινο χαλί της εκπομπής, θα «παρελάσουν» μεταξύ άλλων οι βραβευμένοι με Όσκαρ Ερμς Παν (Ερμής Παναγιωτόπουλος), Κατίνα Παξινού, Ελία Καζάν (Ηλίας Καζαντζόγλου), Μάνος Χατζιδάκις, Τζορτζ Τσακίρης, Βασίλης Φωτόπουλος, Θεώνη Βαχλιώτη – Όλντριτζ, Ντιν Ταβουλάρις, Βαγγέλης Παπαθανασίου, Κώστας Γαβράς, Ολυμπία Δουκάκη, Αλεξάντερ Πέιν (Αλέξανδρος Παπαδόπουλος), Τζορτζ Μίλερ (Γιώργος Μηλιώτης) και Λούι (Ηλίας) Ψυχογιός.

CINEMANIA: Μια εκπομπή… για Όσκαρ!
Μεταδίδεται: Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, στις 12 τα μεσάνυχτα
Επιμέλεια – παρουσίαση: Νίκος Γουλιάς
Παραγωγή – σκηνοθεσία: Γιάννης Σανιώτης – Studio DSP

Χήρα Κουίν εναντίον Ελλάδας

Μεγάλη αποζημίωση για το κτήμα που είχε αγοράσει ο Άντονι Κουίν στη Ρόδο, διεκδικεί η χήρα του, Κάθριν

Επί του ζητήματος έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Αθήνα, Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ, με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών.
Η Κάθριν Κουίν, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα", κινητοποίησε για το λόγο αυτό και το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ.
Ο "Ζορμπάς" αγόρασε το Κτήμα Άντονι Κουίν, κοντά στην πλαζ Αφάντου και το Λαδικό, έναντι 64 χιλιάδων δραχμών αμέσως μετά τα γυρίσματα της ταινίας "Τα Κανόνια του Ναβαρόνε", αλλά ποτέ δεν απέκτησε τους τίτλους ιδιοκτησίας.
Σκοπός του, όπως έλεγε, ήταν να αποκτήσει έναν όρμο σε ελληνικό νησί για να δημιουργήσει κέντρο για καλλιτέχνες και κινηματογραφιστές, αλλά η γραφειοκρατία εμπόδισε να πάρει τους τίτλους ιδιοκτησίας.
Οι κυβερνητικοί παράγοντες αποκλείουν να του δοθούν τίτλοι ιδιοκτησίας μετά θάνατον, ενώ ούτε η Κάθριν Κουίν μπορεί εύκολα να λάβει αποζημίωση, καθώς θα πρέπει πρώτα το θέμα να περάσει από τη Βουλή.
Αυτός είναι και ο λόγος που η χήρα Κουίν, ζήτησε ακόμα και τη βοήθεια της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία θα έθετε το θέμα, εάν δεν είχε αναβληθεί, λόγω των γεγονότων της Αιγύπτου, η επίσκεψή της στην Ελλάδα.