Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

Εκτοξεύθηκε το Χρηματιστήριο

Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τις θετικές εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής. Άνοδο 5,15% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Τιμών. Αύξηση του όγκου συναλλαγών

Οι φυλές του έρωτα

Μια πρώην οικονομική αναλύτρια της Wall Street έχει προκαλέσει σάλο με το βιβλίο της "I Got The Fever: Love, What's Race Gotta Do With It?", το περιεχόμενο του οποίου αφορά το φλερτ με άνδρες άλλων φυλών.
Η Τζ. Σι Ντέιβις εξετάζει τους μύθους που πλανώνται στις σχέσεις εραστών από διαφορετική φυλή πχ ενός έγχρωμου και μιας λευκής.
Η ίδια ισχυρίζεται πως μέσω αυτού του βιβλίου θέλει να αποκαλύψει πικάντικα μυστικά της κρεβατοκάμαρας χρησιμοποιώντας μη πολιτικά ορθές απαντήσεις.
Μάλιστα για να το ολοκληρώσει πήρε εκατοντάδες συνεντεύξεις ενώ επιστράτευσε και τις δικές της εμπειρίες.Επί της ουσίας η Τζ. Σι Ντέιβις επιχειρεί να απαντήσει σε μερικά καυτά ερωτήματα όπως εαν οι Ασιάτες όντως αρέσκονται να έχουν πειθήνιες γυναίκες και εάν όλοι οι Ινδοί είναι άσσοι του Κάμα Σούτρα. Ομοίως εαν οι Λατίνοι εραστές είναι όντως τόσο καυτοί όσο λέγεται, και εάν οι έγχρωμοι είναι τόσο προικισμένοι.
Η ετυμηγορία της; Μεταξύ άλλων, οι Λατίνοι εραστές άνδρες είναι φαλλοκράτες και κτητικοί, οι Ασιάτες δεν λένε και πολλά στο κρεβάτι ενώ στους έγχρωμους άνδρες δεν τους αρέσει να μιλάνε για τον Al Sharpton.
Όπως λέει η ίδια κάποτε είχε ένας Ιρανό Εβραίο εραστή ο οποίος την ώρα του σεξ είχε πράγματι μια "τρομοκρατική έκφραση".
Το βιβλίο χωρίζεται σε πέντε κεφάλαια τα οποία πραγματεύονται ένα διαφορετικό ερωτικό "πυρετό" κάθε φορά: Salsa Fever, Yellow Fever, Jungle Fever, Curry Fever και Shiksa Fever.
Όπως τονίζει έχει γυρίσει όλη τη Νέα Υόρκη για να συλλέξει εκατοντάδες προσωπικές ιστορίες από το Μανχάταν μέχρι το Μπρούκλιν, το Μπρονξ, το Κουίνς κτλ.

ΝΕΜς247

Σεισμός, Ιαπωνία: Βοήθεια από την ΙΑΕΑ μετά τις νέες εκρήξεις

Την αποστολή ομάδας ειδικών της ΙΑΕΑ ζήτησε επισήμως η Ιαπωνία, μετά τις νέες εκρήξεις σημειώθηκαν στο επίπεδο του αντιδραστήρα 3 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα. Σοβαρό πρόβλημα και στον αντιδραστήρα 2. Εκτιμήσεις για πάνω από 10.000 νεκρούς. Ελλείψεις σε τρόφιμα.

Η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή εξασφαλίζει διεθνή διανομή

Ο σκηνοθέτης του «Ελ Γκρέκο» εξασφαλίζει διανόμη...στο εξωτερικό από τη Sony Pictures για τη νέα του ταινία «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι»Μετά την επιτυχία της ταινίας «Ελ Γκρέκο», η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» εξασφάλισε διεθνή διανομή από ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά major studio, τη Sony Pictures, ενώ τη διανομή της ταινίας στην Ελλάδα και την Κύπρο, έχει αναλάβει η κινηματογραφική εταιρεία Feelgood Entertainment σε συνεργασία με το ελληνικό γραφείο της Sony.

Τη σημαντική αυτή είδηση για τα ελληνικά δεδομένα ανακοίνωσε ο Γιάννης Σμαραγδής μαζί με τους συμπαραγωγούς και τους διανομείς της ταινίας, στη Συνέντευξη Τύπου της ταινίας λίγες μέρες πριν.

Ο Γιάννης Σμαραγδής είπε για τη νέα του ταινία: «Αυτό το έργο με τις αξίες που το διέπουν, θα ακουμπήσει πολλές ψυχές στις δύσκολες στιγμές που έρχονται». Η ταινία «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» πραγματεύεται την πραγματική ιστορία του Ιωάννη Βαρβάκη και ξεκινά από τα Ψαρά του Αιγαίου Πελάγους, φτάνει στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης στην Ρωσία, απλώνεται στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας για να καταλήξει στην διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, κατά την Επανάσταση του 1821.queen.gr
Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: http://24wro.blogspot.com/2011/03/blog-post_421.html#ixzz1GbSXdPvy

ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΦΑ, ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ, ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ 1918-2010.

ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Την απόφαση να απέχουν από τα μαθήματα τους οι περίπου 500 μαθητές του Κολινδρού πήραν από κοινού ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Κολινδρού και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, διαμαρτυρόμενοι για τη συγχώνευση του... γενικού λυκείου της περιοχής με εκείνο του Αιγινίου. Όπως ξεκαθαρίζουν σε ανακοίνωση τους οι φορείς του Κολινδρού, οι μαθητές δεν πρόκειται να μπουν στις τάξεις αν το υπουργείο προχωρήσει στην παραπάνω συγχώνευση. Υποστηρίζουν  ότι η συνένωση των δυο σχολείων θα είναι επιζήμια επειδή το ΓΕΛ Κολινδρού διαθέτει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις και υποδομές ενώ συν τοις άλλιος "τρέχει" μελέτη εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων με ετήσιο όφελος 60.000ευρώ.

http://taxalia.blogspot.com/2011/03/500.html

Μαζική αποχή μαθητών στην Κατερίνη

Διαμαρτύρονται για τις συγχωνεύσεις σχολείων...


Αποχή των μαθητών από όλες τις σχολικές μονάδες της δημοτικής ενότητας Κολινδρού Κατερίνης αποφάσισαν ο δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού, το συμβούλιο της δημοτικής Κοινότητας Κολινδρού και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη συγχώνευση του Γενικού Λυκείου της συγκεκριμένης περιοχής με αυτό του Αιγινίου.
Περίπου 500 μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, που φοιτούν σε έξι σχολικές μονάδες του πρώην δήμου Κολινδρού, θα απέχουν από τα σχολεία τους μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα.
Σε ανακοίνωση του δήμου Πύδνας - Κολινδρού αναφέρεται ότι η συνένωση των δύο σχολείων είναι επιζήμια τόσο για εκπαιδευτικούς όσο και για οικονομικούς λόγους, καθώς το ΓΕΛ Κολινδρού διαθέτει άρτιες εγκαταστάσεις και κτιριακή υποδομή, όπως γυμναστήρια, γήπεδα και πλούσια βιβλιοθήκη, ενώ έχει δρομολογηθεί μελέτη εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων που θα αποφέρει ετήσιο όφελος 60.000 ευρώ.
 http://24wro.blogspot.com/2011/03/blog-post_8626.html

Το αλκοόλ με μέτρο κάνει καλό στους ηλικιωμένους

Οι ερευνητές από διάφορους φορείς (Ιατρική Σχολή πανεπιστημίου Ανοβέρου, Τμήμα Ψυχιατρικής πανεπιστημίου Βόννης, Ιατρικό Κέντρο πανεπιστημίου Αμβούργου, πανεπιστήμιο Λειψίας, Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μονάχου), με επικεφαλής τον Ζίγκφριντ Βάϊερερ του Κεντρικού Ινστιτούτου Νοητικής Υγείας του Μανχάιμ, δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη (μετα-ανάλυση 23 δημοσιευμένων ερευνών πάνω στο ζήτημα διεθνώς) στο εξειδικευμένο περιοδικό για θέματα γήρανσης “Age and Ageing” της Oxford University Press.
Οι Γερμανοί επιστήμονες μελέτησαν 3.327 άτομα ηλικίας άνω των 75 ετών (με μέση ηλικία 80 ετών) επί χρονικό διάστημα τριών ετών. Οι ερευνητές συμπέραναν ότι η μακρόχρονη κατανάλωση αλκοόλ, ιδίως σε μεγάλες ποσότητες, βλάπτει τις νοητικές λειτουργίες και διευκολύνει την εκδήλωση της νευροεκφυλιστικής νόσου του εγκεφάλου, όμως αν η κατανάλωση είναι ήπια, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της νοητικής εκφύλισης. Συγκεκριμένα, υπολογίστηκε ότι η με μέτρο κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με ένα, κατά μέσο όρο, μειωμένο κίνδυνο κατά 30% για άνοια και 40% για Αλτσχάιμερ, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου.
Παραμένει πάντως ακόμα αβέβαιο αν όλα τα είδη αλκοόλ έχουν σχεδόν το ίδιο ευεργετικό αποτέλεσμα ή αν υπάρχουν διαφοροποιήσεις μεταξύ κρασιού, μπίρας και λοιπών αλκοολούχων ποτών. Μερικές παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι κυρίως το κρασί φαίνεται να παρέχει τα περισσότερα οφέλη.
Προηγούμενες μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι στο αλκοόλ μπορεί να αποδοθεί περίπου το 10% των συνολικών περιπτώσεων άνοιας στους ηλικιωμένους. Η νέα μελέτη αναδεικνύει τη συσχέτιση του αλκοόλ με άλλους θετικούς παράγοντες, όπως την ύπαρξη φίλων (οι κοινωνικές σχέσεις διευκολύνουν την κατανάλωση αλκοόλ με παρέα), την καλύτερη μόρφωση, το να μη ζει ο ηλικιωμένος μόνος του, την απουσία κατάθλιψης, τη σωστή διατροφή, τη σωματική άσκηση, τη νοητική εκγύμναση κ.α. Ακόμα όμως κι αν απομονωθούν αυτοί οι άλλοι θετικοί παράγοντες, μόνο του το αλκοόλ, σε μικρές έως μέτριες ποσότητες, σύμφωνα με τους Γερμανούς ερευνητές, φαίνεται να λειτουργεί προστατευτικά κατά της εγκεφαλικής άνοιας.
Δεν έχουν όμως όλοι οι ειδικοί παρόμοια γνώμη. Όπως δήλωσε στη βρετανική «Γκάρντιαν», ο καθηγητής νευροψυχοφαρμακολογίας του Imperial College του Λονδίνου Ντέιβιντ Νατ, αποτελεί μύθο η ιδέα ότι η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων αλκοόλ δεν βλάπτει τον οργανισμό, ενώ επεσήμανε ότι η βιομηχανία αλκοόλ αξιοποιεί κατάλληλα αυτή την πεποίθηση για να προωθήσει τα προϊόντα της. Όπως ανέφερε, «δεν υπάρχει ασφαλής δόση αλκοόλ» για μια σειρά από λόγους.
Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Νατ, το αλκοόλ είναι μια τοξίνη που σκοτώνει μικροοργανισμούς, γι’ αυτό χρησιμοποιείται για τη συντήρηση των τροφίμων και την αποστείρωση των ιατρικών οργάνων. Από την άλλη, όπως υποστηρίζει, «τα υποτιθέμενα καρδιαγγειακά οφέλη μιας χαμηλής κατανάλωσης αλκοόλ σε μερικούς μεσήλικες δεν μπορούν να αποτελέσουν απόδειξη ότι το αλκοόλ είναι ωφέλιμο…Μέχρι να γίνουν τα κατάλληλα πειράματα, δεν έχουμε απόδειξη ότι το αλκοόλ ωφελεί την υγεία».
Εξάλλου, προσέθεσε, το αλκοόλ αποδεδειγμένα αυξάνει τον κίνδυνο για τροχαία ατυχήματα, καρκίνο, έλκος κ.α., με συνέπεια, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, πάνω από 2,25 εκατ. άνθρωποι να πεθαίνουν ετησίως από αυτό.

http://news247.gr/health/nea/to_alkool_me_metro_kanei_kalo_stoy_hlikiwmenoys.804948.html

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ

Με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις να έχουν περιορίσει τις οικονομικές δυνατότητες των ελληνικών νοικοκυριών, δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο το παραδοσιακό χαρτζιλίκι των μικρών μαθητών.

Μετά από έρευνα που διενήργησε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή της ΓΣΕΕ σε ένα μεγάλο δείγμα στο Βόλο και άλλες εργατουπόλεις, το Εργατικό Κέντρο Βόλου προγραμματίζει εκστρατεία με κωδικό "Συμμαχία κατά της Ακρίβειας" μέσω της Επιτροπής Καταναλωτή που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο της Γραμματείας Καταναλωτή που λειτουργεί στο επίπεδο της ΓΣΕΕ.
Το μηνιαίο χαρτζιλίκι του παιδιού μιας μικρομεσαίας ελληνικής οικογένειας, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ανέρχεται στα 50 ευρώ, με τα 2/3 να δαπανώνται στο κυλικείο του σχολείου. Το ποσό βέβαια αυτό διαφοροποιείται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών της οικογένειας.
Οι γονείς χρησιμοποιούν τα χρήματα ως υποκατάστατο του κολατσιού, κατά 58,2% λόγω έλλειψης χρόνου να το προετοιμάσουν στο σπίτι και κατά 59% λόγω της προτίμησης των παιδιών για το κυλικείο. Ωστόσο, το 96,3% των γονέων θεωρεί ότι τα παιδιά θα πρέπει να διατρέφονται στα σχολεία.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι μικροί καταναλωτές δεν διαθέτουν πλήρη οικονομική ανεξαρτησία, με το 93,5% των γονιών να δηλώνει ότι επεμβαίνει στις αγορές που κάνει το παιδί. Ωστόσο, το 79,2% των γονιών δηλώνει ότι δίνει στο παιδί τη δυνατότητα να διαχειρίζεται το χαρτζιλίκι.
Τα πράγματα στην επαρχία λόγω του χαμηλότερου κόστους διαβίωσης είναι διαφορετικά, με την αγοραστική δύναμη να είναι αυξημένη κατά 19,5%.
Η ΓΣΕΕ, όπως τόνισε ο πρόεδρός της Γιάννης Παναγόπουλος κατά την παρουσίαση των συμπερασμάτων της έρευνας, προτίθεται να ζητήσει από την ΕΛΣΤΑΤ θεσμοθέτηση δείκτη μικρού καταναλωτή που να παρακολουθεί την εξέλιξη κόστους προϊόντων που αφορούν στα παιδιά.
Η έρευνα "Καταναλωτικές Συνήθειες των Παιδιών σύμφωνα με τις απόψεις των γονέων" πραγματοποιήθηκε σε δημοτικά σχολεία ολόκληρης της χώρας από το Σεπτέμβριο του 2010 έως το Φεβρουάριο του 2011, με τη συμπλήρωση 2.361 ερωτηματολογίων που διανεμήθηκαν από τα κατά τόπους Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα.

Το αλκοόλ έστειλε 3χρονο παιδί στο νοσοκομείο

 Μάρτιος 14 2011 14:56
Σοκ προκαλεί το γεγονός της νοσηλείας ενός τρίχρονου παιδιού, που καταγράφεται ως το νεότερο "θύμα" αλκοολισμού στη Βρετανία.
Οι ειδικοί εκφράζουν το φόβο πως το παιδί, στο οποίο χορηγείτο τακτικά αλκοόλ για περισσότερους από έξι μήνες, ενδεχομένως να έχει υποστεί εγκεφαλική βλάβη.
Το τελευταίο αυτό περιστατικό επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι η χαμηλή τιμή, η εύκολη πρόσβαση σε αυτό και το promotion δεν επιτρέπουν στους νέους να αναλογιστούν τις καταστροφικές για την υγεία τους συνέπειες.
Αξίζει να σημειωθεί πως από το 2008 έως το 2010 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο 13 παιδιά ηλικίας 3-12 ετών και 106 έφηβοι 13-16 ετών με προβλήματα αλκοολισμού, ενώ παρασχέθηκε άμεση βοήθεια σε 74 εφήβους που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία υπό την επήρεια αλκοόλ.
Η υπόθεση αυτή έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά από την αναγνώριση μίας οκτάχρονης ως της νεότερης αλκοολικής στη Βρετανία.

NEWS247.GR

press today