Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ...

ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΜΟΥ....!

ΑΕΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΟΥ

ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΕ 1-0 ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΡΑΣΟΥΛΗ

Την έντονη πικρία του για τον διωγμό του από την ΕΡΤ εξέφρασε στο γράμμα που είχε δώσει στον Λευτέρη Παπαδόπουλο, ο σπουδαίος δημιουργός Μανώλης Ρασούλης, ο οποίος βρέθηκε νεκρός την Κυριακή στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη.
Η ιστορία του Μανώλη Ρασούλη έχει προκαλέσει θλίψη στο πανελλήνιο, καθώς ο τραγουδοποιός είχε πεθάνει 9 ημέρες πριν τον βρουν.
Η επιστολή εξηγεί εν μέρει για ποιο λόγο δημιουργός είχε κλειστεί στον εαυτό του με τη θλίψη να τον έχει καταβάλλει.
Στο γράμμα λοιπόν που δημοσιεύει ο στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος στην εφημερίδα “Τα Νέα”, ο Μανόλης Ρασούλης λέει πώς πληροφορήθηκε το κόψιμο της εκπομπής του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ που διατηρούσε τα τελευταία 6 χρόνια.
“Άρτι αφιχθείς από την Αυστραλία όπου πήγα για να αλλάξω παραστάσεις (...) πληροφορήθηκα ότι οι ιθύνοντες μου έκοψαν την εκπομπή”, λέει ο Μανόλης Ρασούλης.
“Η αλήθεια είναι ότι στενοχωρήθηκα µε τον τρόπο που µε πέταξαν στον κάδο, γιατί βασικά είµαι ένας απ’ αυτούς που υποστηρίζουν τις αξίες. Είµαι άνεργος και αχρήµατος και ηλικιωµένος. Σύνταξη δεν έχω πάρει ακόµα. Ευελπιστώ. Κι όπως ξέρεις, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Δεν έχω, πάντως, να πληρώνω ούτε και το νοίκι µου. “.
“Είµαι στο κουρµπέτι και το ραδιοφωνικό 50 χρόνια και ξέρω τι είναι τι και ποιος είναι ποιος. Η αυτογνωσία µου είναι πολύ ενισχυµένη. Αντί ν’ ακούν εµάς, που περάσαµε από 40 κύµατα και να µαθαίνουν, µόλις πήραν το σκήπτρο άρχισαν µε τη γνωστή εµπάθεια, απάθεια και αµάθεια τις εκκαθαρίσει”.
“Νοµίζω ότι µέσα στο γενικό και αποδεδειγµένο µπάχαλο, τέτοιες ανόητες εξουσιαστικότητες είναι καταδικασµένες και τιµωρητέες. Οποιος φοβάται τη γνώµη µου ή όποιος νοµίζει ότι είναι ανώτερος, ας βγει να µετρηθούµε στα φανερά.
Η χώρα δεν αντέχει άλλο κυνισµό, σαχλαµάρα, µπαλαφάρα, αµάθεια και αρχοντοχωριατισµό. Το µικρό µου έργο δείχνει ότι είµαι πειθαρχηµένος στα κοινωνικά ιδεώδη και στην παραγωγή κοινωνικής και εθνικής συνείδησης.
Ο υπουργός Πολιτισµού Τηλέµαχος Χυτήρης, ο Παπαδηµητρίου και ο Ταγµατάρχης µε ξέρουν χρόνια πολλά. Ποιος ιθύνων έβγαλε την απόφαση να µε διώξουν; Ας βγει να µας πει το σκεπτικό. Με το ίδιο σκεπτικό µε έδιωξαν το ‘84 και από την τότε ΥΕΝΕΔ, όταν είπα µια µαντινάδα που αφορούσε τον Κοσκωτά…”.

Η κ. ΠΑΓΚΑΛΟΥ

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη συγχώνευση δεκάδων σχολικών μονάδων σε όλους τους νομούς της χώρας, ενώ στους δρόμους πλέον δεν βγαίνουν μόνο γονείς, δάσκαλοι και μαθητές, αλλά και σύζυγοι πολιτικών στελεχών της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης γονείς και μαθητές του δήμου Σαρωνικού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, ενάντια στην κατάργηση του γυμνασίου Κουβαρά, παρουσία και του δημάρχου Πέτρου Φιλίππου.
Το αξιοσημείωτο είναι πως ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους βρίσκονταν και η σύζυγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Χριστίνα Χριστοφάκη.

ΙΑΠΩΝΙΑ

"Πολύ σοβαρή" χαρακτηρίζει πλέον ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Γιουκία Αμάνο, την κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα της ΒΑ Ιαπωνίας. "Η κατάσταση (...) είναι πολύ σοβαρή", σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι η βλάβη στον πυρήνα τριών αντιδραστήρων στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι έχει επιβεβαιωθεί....

Εγκρίθηκε η άδεια δημοπράτησης της ανέγερσης Πολιτιστικού Κέντρου ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Σάββας Χιονίδης: ΧΩΡΟΣ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ - ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Την έγκριση της άδειας δημοπράτησης της ανέγερσης Πολιτιστικού Κέντρου(κτίριο θεάτρου και πολιτιστικών εκδηλώσεων)στην πόλη μας, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.
Το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης θα υπερβεί τα 7.000.000 ευρώ και περιλαμβάνει την ανέγερση ενός κτιρίου με υπόγειο και 3 ορόφους. «Είναι ένας χώρος πολιτισμού υψηλών προδιαγραφών που έλειπε από την πόλη. Είναι ένα μεγάλο έργο που το δικαιούται ο νέος διευρυμένος Δήμος και πρόκειται να δώσει ανάσα σε θέματα πολιτισμού» τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.
Όπως είναι γνωστό το Κέντρο θα κατασκευαστεί στον ελεύθερο χώρο, ανατολικά των ΚΤΕΛ και θα είναι συνολικού εμβαδού 4.700 τ.μ., ενώ η χωρητικότητα του θεάτρου θα είναι 488 θεατές. Η μελέτη του ήχου έγινε με όλες τις υψηλές προδιαγραφές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ενώ η ταράτσα του κτιρίου(1650 τ.μ.) θα φιλοξενεί εαρινές και θερινές εκδηλώσεις.


Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, όπως ανέφερε ο κος Χιονίδης είναι συγκεκριμένο. Ειδικότερα, πρόκειται να υλοποιηθεί σε διάστημα 24 μηνών από την ημέρα έναρξης των εργασιών.

ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ.ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ

Πρόταση προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για την διοργάνωση ημερίδας κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Πιερίας Μαρία Μίχου
Η Ημερίδα θα διοργανωθεί από τις Επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας με θέμα «Νέα Φτώχεια και αναζήτηση δυνατοτήτων για την καθιέρωση ενός ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος».

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή το Ελληνικό Κοινοβούλιο μπορεί και πρέπει να ασχοληθεί με το φαινόμενο της νέας φτώχειας, αναδεικνύοντας με το δικό του τρόπο εφικτά μέτρα που μπορούν να το αναχαιτίσουν ή να το περιορίσουν.Η ΕΠΙΣΤΟΛΗΗ ελληνική κοινωνία βιώνει τις ραγδαίες επιπτώσεις της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης. Το μαρτύριο της κοινωνικής ανασφάλειας και της αβεβαιότητας πυροδοτεί την κοινωνική αποσταθεροποίηση. Η κοινωνική πραγματικότητα της νέας φτώχειας συνθέτει ένα περιβάλλον που απειλεί με παραίτηση ιδιαίτερα εκείνους που χειμάζονται από τις επιπτώσεις αυτής της κρίσης. Η απελπισία, η απόγνωση, ο θυμός, η οργή συσσωρεύουν κοινωνική πυρίτιδα στο κοινωνικό σύστημα με συνέπεια να μην απειλείται μόνο η κοινωνική συνοχή αλλά και η ίδια η κοινωνική γαλήνη ακόμα και από ένα απρόοπτο γεγονός.

Το ελληνικό Κοινοβούλιο ως θεματοφύλακας του δημόσιου συμφέροντος και ως αποδέκτης της κοινωνικής αγωνίας μπορεί και πρέπει να ασχοληθεί με το ενδημικό φαινόμενο της νέας φτώχειας, αναδεικνύοντας με το δικό του τρόπο εφικτά μέτρα που μπορούν να το αναχαιτίσουν ή να το περιορίσουν.

Η πρόληψη της ακραίας φτώχειας καθίσταται εκ των ων ουκ άνευ πρώτη προτεραιότητα. Με κοινωνικά δίκαιες ιεραρχήσεις και προτεραιότητες, είναι βέβαιο ότι ακόμα και από το υστέρημα μιας κοινωνίας μπορούν να βρεθούν πόροι ώστε η κοινωνία να βγει ακέραιη από τη δίνη αυτής της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Πολύ περισσότερο όταν ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης θέτουν σε αμφισβήτηση το αξιόπιστο της δίκαιης κατανομής των βαρών.

Κύριε Πρόεδρε,

Προτείνουμε την οργάνωση Ημερίδας από τις Επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας με θέμα «Νέα Φτώχεια & αναζήτηση δυνατοτήτων για την καθιέρωση ενός ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος»

Τηλεφωνική γραμμή SOS: 15900 για γυναίκες, θύματα βίας

«Μόνο το 2% των περιπτώσεων κακοποίησης γυναικών συμβαίνουν για μια και μόνη φορά. Για το υπόλοιπο 98% δεν υπάρχει τελευταία φορά»... Αυτό είναι το μήνυμα του τηλεοπτικού σποτ της Γ. Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του υπ. Εσωτερικών για την τηλεφωνική γραμμή 15900 που έχει αρχίσει να λειτουργεί από την περασμένη Παρασκευή και απευθύνεται σε γυναίκες (ενήλικες και ανήλικες) θύματα βίας.
Στελεχωμένη με εξειδικευμένο, επιστημονικό δυναμικό (που προσελήφθηκε μετά από εξετάσεις ΑΣΕΠ) η γραμμή έρχεται να υλοποιήσει ένα μεγάλο ζητούμενο του γυναικείου κινήματος επί δεκαετίες στη χώρα μας. Τη δημιουργία δομών για την αντιμετώπιση αυτού του τόσο ευαίσθητου και σοβαρού ζητήματος, που συνήθως παραμένει θανατηφόρα σιωπηλό πίσω από τους τοίχους των οικογενειακών εστιών.
Επιπρόσθετα, τα τελευταία χρόνια αφορά δεκάδες χιλιάδες γυναίκες που είναι θύματα διακίνησης για σεξουαλική εκμετάλλευση και τα οποία -όπως σημείωσε η υφ. Εσωτερικών κ. Θ. Τζάκρη- ανέρχονται σε 50.000 θύματα ετησίως στη χώρα μας. Η συγκεκριμένη γραμμή λειτουργεί σε ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά
Η κ.Τζάκρη σημείωσε ότι η γραμμή αποτελεί το πρώτο μιας σειράς έργων για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Ακολουθούν τον Σεπτέμβριο τα 14 Συμβουλευτικά Κέντρα στις αντίστοιχες Περιφέρειες και αργότερα οι 14 αντίστοιχοι ξενώνες. Όπως διευκρίνισαν η κ. Τζάκρη και η Γ.Γ. Ισότητας κ. Μαρία Στρατηγάκη, τόσο τα Κέντρα όσο και οι ξενώνες θα στελεχωθούν με εξειδικευμένο προσωπικό κοινωνικών επιστημών, που βρίσκεται διαθέσιμο στη δημόσια διοίκηση και θα στελεχώσει τις υπηρεσίες μέσω μετατάξεων.
Κι αυτό, όπως τονίστηκε, γίνεται για να παραμείνουν οι δομές στις τοπικές κοινωνίες και να μην αδρανήσουν μετά τη λήξη των κοινοτικών προγραμμάτων, όπως έχει γίνει στο παρελθόν με πολλές δράσεις κοινωνικής πολιτικής.
Αντίστοιχη επιδίωξη αποτελεί η δημιουργία δομών για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών στους δήμους. Όμως, όπως διευκρίνισε η κ. Τζάκρη, «αυτό αποτελεί ρητή αρμοδιότητα των δήμων. Υπάρχει πρόβλεψη στα οργανογράμματα αλλά εναπόκειται στην ευαισθησία των τοπικών αρχόντων ο τρόπος λειτουργίας και δράσης τέτοιων δομών. Πάντως οι δήμοι μπορούν να αξιοποιήσουν το προσωπικό που εργαζόταν στις κοινωνικές υπηρεσίες των Νομαρχιών».
H Γ.Γ. Ισότητας χρηματοδοτείται για την υλοποίηση του Εθνικού Προγράμματος για την ουσιαστική Ισότητα των δυο Φύλων με 60 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ. Από αυτά τα 30 εκατ. ευρώ περίπου διατίθενται για την πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας -με τα Συμβουλευτικά Κέντρα σε Περιφέρειες και Δήμους, τους ξενώνες φιλοξενίας, την τηλεφωνική γραμμή SOS για τις γυναίκες θύματα βίας και την εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης. Τα Συμβουλευτικά Κέντρα θα στελεχωθούν με 66 ειδικούς επιστήμονες και οι ξενώνες με 126 ειδικούς (9 άτομα σε κάθε ξενώνα)
Στο πλαίσιο της τηλεφωνικής γραμμής SOS 15900 θα παρέχονται πληροφορίες για την αναζήτηση πρώτων βοηθειών, ψυχολογική υποστήριξη, νομική αρωγή για τα βήματα που μπορεί να ακολουθήσει κάθε γυναίκα προκειμένου να αξιοποιήσει τις προστατευτικές διατάξεις του νόμου. Η δράση της τηλεφωνικής γραμμής θα ολοκληρωθεί με τη λειτουργία των ξενώνων όπου θα παραπέμπονται τα θύματα.
Η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών έχει ήδη παραδώσει το νομοσχέδιο με τις νέες διατάξεις, που δίνουν έμφαση σε μέτρα ευαισθητοποίησης και προστασίας των θυμάτων και όπου νομοθετούνται όλες οι μορφές βίας που ασκούνται σωματικά, ψυχολογικά, λεκτικά και ηθικά στις γυναίκες.
Ο νόμος κατοχυρώνει τα δικαιώματα των γυναικών θυμάτων -όπως το δικαίωμα στην πληροφόρηση και τη δωρεάν νομική βοήθεια- ενώ πραγματοποιεί μια θεμελιώδη αλλαγή σε σχέση με τις υπάρχουσες διατάξεις. Θέτει ως κορωνίδα της φιλοσοφίας του την προστασία του θύματος της έμφυλης βίας και όχι της οικογένειας, στο όνομα της οποίας συχνάκις θυσιάζεται, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ψυχολογική και σωματική της ακεραιότητα, η γυναίκα θύμα βίας.


Κλείνοντας η κ. Στρατηγάκη σημείωσε ότι «οι γυναίκες, θύματα βίας, μπαίνουν σε φαύλο κύκλο και θεωρούν ότι οι ίδιες προκαλούν τη βία. Αυτές τις γυναίκες πρέπει να προσεγγίσουμε και να καταλάβουμε ότι το φαινόμενο είναι μαζικό, αλλά δεν βγαίνει έξω από την οικογένεια. Για μένα, μια φεμινίστρια της μεταπολίτευσης, η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική».
ΝΟΟΖ

ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΕ...ΡΟΛΟ

ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ.
ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο τ. ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ.
Η 12ΧΡΟΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ, ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΑΣΥΓΚΙΝΗΤΟ  ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΕΤΑΞΕ ΣΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ....

**** ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΔΙΔΑΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙ "ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΩΝ" ΚΑΙ "ΓΥΨΟΥΣ"...ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΡΙΕΡΑ?
-ΠΑΛΙ ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΝΤΟΛ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ....****ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΧΤΟΥΝ ΠΟΤΕ..!!!!

ΜΑΣΤΙΓΑ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

Σε σύγχρονη μάστιγα εξελίσσεται η παχυσαρκία. «Ο παχύσαρκος είναι δυνητικά ασθενής, σύγχρονος ασθενής, προϊόν της σύγχρονης κοινωνίας» και η αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που προκύπτουν από την ασθένειά του επιβάλλεται να γίνεται στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων και θεσπισμένων κανόνων. «Στην Ελλάδα, διαφημίζονται δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό επεμβάσεις παχυσαρκίας που υπόσχονται μόνιμες λύσεις, με απόλυτη ασφάλεια, τη στιγμή που καμία επέμβαση δεν εξασφαλίζει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Με αυτό τον τρόπο πολλοί πάσχοντες πέφτουν θύματα εξαπάτησης και γι' αυτό η επιστημονική κοινότητα ζητά από την Πολιτεία τη θέσπιση Κέντρων Αριστείας, όπου οι πάσχοντες θα απευθύνονται και θα αντιμετωπίζονται με υπευθυνότητα και αξιοπρέπεια», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής και διευθυντής της Α' Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής, Γεώργιος Ζωγράφος. Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο επιστημονικής ημερίδας που διοργανώνεται στις 19 Μαρτίου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο με θέμα «Από τη χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στη μεταβολική χειρουργική».


Η παχυσαρκία αφορά όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από κοινωνικοοικονομικό στρώμα, αλλά ιδιαίτερα, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευάγγελος Μενενάκος, αφορά τις φτωχότερες τάξεις οι οποίες δεν προσέχουν τι τρώνε.

Η νοσογόνος παχυσαρκία σκοτώνει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο παγκόσμια, ενώ στην Ευρώπη και την Ελλάδα είναι υπεύθυνη για το 10-13% των θανάτων.

Στην Ελλάδα η νόσος έχει πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις και πλήττει αδιάκριτα γυναίκες και άνδρες σε όλες τις ηλικίες.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Συνεργασίας Ιατρικής και Κοινωνίας, επί 28.000 ατόμων προέκυψε ότι:

Tο 30% των Ελληνίδων γυναικών είναι παχύσαρκες (1η θέση στην Ευρώπη)

Tο 30% των Ελλήνων ανδρών είναι παχύσαρκοι (2η θέση στην Ευρώπη)

Tο 26% των αγοριών και το 19% των κοριτσιών ηλικίας 6-17 ετών είναι υπέρβαρα

H Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε ποσοστό παιδικής παχυσαρκίας.

Μετά το 2002, είπε ο κ. Μενενάκος, τα Ελληνόπουλα μαζί με τα παιδιά από τις ΗΠΑ είναι τα πιο παχύσαρκα παιδιά στον κόσμο.


Ο Έλληνας, τόνισε ο καθηγητής, κοινωνικοποιείται μέσω της εστίασης, εκφράσεις όπως «περάστε από το σπίτι για φαγητό, πού θα πάμε να φάμε κ.λπ.» δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο με τη συχνότητα που τις βρίσκουμε στη χώρα μας.Οι συνέπειες της νοσογόνου παχυσαρκίας στην υγεία είναι πολλαπλές και ιδιαιτέρως επικίνδυνες. Συγκεκριμένα προκαλεί:

Εμφάνιση σοβαρών μεταβολικών διαταραχών, όπως δυσλιπιδαιμίες (αύξηση της ολικής, της «κακής» χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, ελάττωση της «καλής» χοληστερόλης) και σακχαρώδη διαβήτη.

Επιβάρυνση του καρδιαγγειακού συστήματος (π.χ. εμφάνιση αρτηριακής υπέρτασης, στεφανιαία νόσος, καρδιακή ή και φλεβική ανεπάρκεια)

Υπογονιμότητα και στα δύο φύλα

Προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα (π.χ. εμφάνιση ή επιδείνωση του υπνοαπνοϊκού συνδρόμου)

Εκφυλιστική αρθροπάθεια, μια ιδιαιτέρως επώδυνη νοσολογική οντότητα

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, ακράτεια ούρων, χολολιθίαση ή και επιρρέπεια σε δερματικές λοιμώξεις

Ποικίλες ψυχολογικές διαταραχές. Σύμφωνα με τον κ. Μενενάκο ο παχύσαρκος ασθενής είναι και ψυχικά ασθενής. «Τον παχύσαρκο στην καλύτερη περίπτωση τον βλέπουμε και στη χειρότερη δεν τον βλέπουμε, κρύβεται, απομονώνεται».

Επίσης, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες έρευνες αναδεικνύουν τη συσχέτιση της παχυσαρκίας με ορισμένες μορφές καρκίνου, κυρίως του μαστού, του παχέος εντέρου και του ενδομητρίου, αλλά και της ουροδόχου κύστεως, του τραχήλου της μήτρας, των ωοθηκών και του προστάτη.Οι διαστάσεις του σοβαρού αυτού προβλήματος, που έχει μετατραπεί σε σύγχρονη μάστιγα, έγιναν ιδιαίτερα αισθητές τον περασμένο χειμώνα, είπαν οι ομιλητές. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, μεγάλος αριθμός των νεκρών από τη γρίπη Η1Ν1 ανήκει στην κατηγορία των πασχόντων από νοσογόνο παχυσαρκία. Επίσης, η πλειονότητα όσων νοσηλεύτηκαν στα νοσοκομεία είχε παχυσαρκία.

Η νοσογόνος παχυσαρκία, εκτός από τα εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο, κοστίζει ακριβά και στην παγκόσμια οικονομία καθώς, όπως τονίστηκε, ως ιατρικό πρόβλημα απορροφά το 2-8% των δαπανών για την υγεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η παχυσαρκία, τόνισε ο καθηγητής Γεώργιος Ζωγράφος, έχει λάβει πλέον κυριολεκτικά διαστάσεις επιδημίας. Σε συνδυασμό μάλιστα με την πλειάδα των σοβαρών νοσογόνων καταστάσεων με τις οποίες σχετίζεται, κατέστησε την αναζήτηση και θέσπιση ριζικότερων μέτρων, όπως η χειρουργική αντιμετώπιση, σχεδόν μοναδική λύση».

Η χειρουργική αντιμετώπιση διακρίνεται σε δύο κατηγορίες επεμβάσεων:

Α. Τις περιοριστικές επεμβάσεις (π.χ. γαστρικός δακτύλιος, επιμήκης γαστρεκτομή, γνωστή και ως γαστρικό «μανίκι»), οι οποίες αποσκοπούν στον περιορισμό της ποσότητας τροφής που μπορεί να λάβει ένα άτομο.

Β. Τις δυσαπορροφητικές επεμβάσεις (π.χ. χολοπαγκρεατική εκτροπή), οι οποίες δε στοχεύουν τόσο στον περιορισμό των ποσοτήτων της λαμβανόμενης τροφής όσο στην αποβολή («μη πρόσληψη») των επιπλέον συστατικών (θερμίδων) της τροφής που οδηγούν σε συσσώρευση λίπους και αύξηση του βάρους.

Για να υποβληθεί ένα ασθενής σε χειρουργική επέμβαση θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένα κριτήρια (π.χ. ηλικία, σωματικό βάρος, συνύπαρξη νοσημάτων).

Όπως είπαν οι καθηγητές, από την εμπειρία των χειρουργών της νοσογόνου παχυσαρκίας έχει αποδεχθεί πως οι επεμβάσεις αυτές μπορούν, μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να αποβούν αποτελεσματικές τόσο άμεσα όσο και σε βάθος χρόνου. Γι' αυτό θα πρέπει να εξατομικεύονται, να γίνονται μόνο σε Ειδικά Χειρουργικά Κέντρα και να τηρούνται με αυστηρότητα τα κριτήρια επιλογής του ασθενή,ο οποίος θα έχει προηγουμένως ενημερωθεί ενδελεχώς για την ασφάλεια των χειρουργείων καθώς και τις πιθανές επιπλοκές.


«Πρόκειται», κατέληξε ο κ. Ζωγράφος, «για επεμβάσεις με τεχνικές ιδιαιτερότητες και ενδεχομένως αυξημένη νοσηρότητα, για αυτό και απαιτείται χειρουργική εμπειρία, τόσο για την πραγματοποίησή τους όσο και για την αντιμετώπιση των πιθανών επιπλοκών τους».

Όσον αφορά το κόστος της επέμβασης, ο κ. Μενενάκος είπε ότι σήμερα «λόγω της οικονομικής κατάστασης, τα ασφαλιστικά ταμεία –σε αντίθεση με το παρελθόν που κάλυπταν ένα σημαντικό μέρος των εξόδων για τα χειρουργεία–, καλύπτουν πλέον σε μικρότερο ποσοστό μια επέμβαση για την αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας».
nooz.gr

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για την πρόκριση στον τελικό

Για τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ ο αποψινός (21:00, Conn-X TV) αγώνας στην Τούμπα είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ΟΠΑΠ.

all about sex

Η λέξη sex καταγράφτηκε για πρώτη φορά το 1382.
Η συχνότερη τοποθεσία των ενηλίκων για σεξ είναι η κρεβατοκάμαρα ενώ στο Νο2 βρίσκεται το αυτοκίνητο.
Ο σεξο-τουρισμός είναι γεγονός. Και οι γυναίκες όμως τον προτιμούν. Στατιστική μελέτη έδειξε ότι περίπου 1 εκατομμύριο γυναίκες από Αμερική και Ευρώπη κάνουν σεξουαλικό τουρισμό κάθε χρόνο, με αγαπημένους τους προορισμούς την Ιταλία, την Ελλάδα, την Κροατία, την Τουρκία και την Ισπανία.
Ανανάς και σέλερι κάνουν το σπέρμα γλυκό, ενώ ο Καφές και το Αλκοόλ πικρό. Όσο για τα συστατικά του, περιέχει ψευδάργυρο, κάλιο, φρουκτόζη και ελεύθερα αμινοξέα.

Σύμφωνα με το Κάμα Σούτρα, αν ένας άντρας πίνει γάλα καμήλας με μέλι μπορεί να έχει στύση 24 ώρες το 24ωρο.Καλύτερο και από το γνωστό μπλε χαπάκι δηλαδή.
Σεξ και στο γραφείο σύμφωνα με έρευνα. Περίπου το 50% των ανδρών και το 10% των γυναικών φαίνετε να έχουν κάνει σεξ στη δουλειά τους.


Περίπου το 52% των γυναικών προσποιείται τον οργασμό σε τακτική βάση. Κι αυτό γιατί μελέτες δείχνουν πως οι γυναίκες φτάνουν πιο εύκολα σε οργασμό όταν είναι μόνες παρά με σύντροφο. Από αυτές λοιπόν που δεν είναι μόνες, το 75% φτάνει σε οργασμό από το στοματικό σεξ συγκριτικά με το 25% που φτάνει από την συνουσία.

Οι γυναίκες που «μιλούν βρώμικα» κατά τη διάρκεια του σεξ είναι περισσότερες από τους άνδρες.
9.000.000.000 προφυλακτικά χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο παγκοσμίως.
Οι νέοι 15-19 ετών κάνουν πολύ πιο συχνά στοματικό sex παρά συνουσία.


15% των ανδρών και 60% των γυναικών δεν ευχαριστιούνται το sex την πρώτη φορά.


Τα γυναικεία στήθη είναι για την πλειοψηφία των ανδρών από τα πιο διεγερτικά σημεία, ανεξαρτήτως μεγέθους. Ενώ για τις γυναίκες οι γοφοί του άντρα είναι το πιο ελκυστικό κομμάτι.


Και το πορνό καλά κρατεί. Το συνολικό εισόδημα από την βιομηχανία πορνό στην Αμερική είναι 13 δις και στον κόσμο συνολικά 97 δις.
Σε πρόσφατη μελέτη, 21% των γυναικών που ερωτήθηκαν είπε πως το μήκος του πέος είναι «σημαντικό» και μόνο 1% απάντησε πως είναι «πάρα πολύ σημαντικό». Τελικά παίζει ή δεν παίζει ρόλο;
Μία από τις μεγαλύτερες μελέτες έδειξε πως περισσότερο από το 60% των ανδρών και 40% των γυναικών αυνανίστηκαν τον τελευταίο χρόνο. Όταν το δείγμα περιορίστηκε σε άτομα που συζούσαν και είχαν σταθερή σχέση, τα ποσοστά ήταν ακόμη μεγαλύτερα: 85% των ανδρών και 45% των γυναικών.
Τα σύγχρονα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι τα σεξουαλικά προβλήματα είναι πιο συχνά στις γυναίκες από ότι στους άνδρες. Απλώς, στον άνδρα τα σεξουαλικά προβλήματα (π.χ., αδυναμία στύσης ή πρόωρη εκσπερμάτιση) δεν κρύβονται εύκολα κι έτσι νομίζουμε πως είναι συχνότερα.
Οι άνδρες έλκονται από την όμορφη εξωτερική εμφάνιση, ενώ οι γυναίκες από τις οικονομικές δυνατότητες. Αυτό συνδέεται με την επιθυμία της γυναίκας να εξασφαλίσει την επιβίωση των παιδιών της.


Ερευνητές του McGill University στο Μόντρεαλ, επιστράτευσαν ειδική τεχνολογία και διαπίστωσαν ότι ο χρόνος που χρειάζονται οι άντρες για να ερεθιστούν βλέποντας πορνό είναι 664,6 δευτερόλεπτα (11 λεπτά), ενώ ο αντίστοιχος χρόνος για τις γυναίκες είναι 743 δευτερόλεπτα (12 λεπτά).
Από μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ (Berkeley) αποδεικνύεται ότι ο ανδρικός ιδρώτας διεγείρει τις γυναίκες, αυξάνοντας μεταξύ άλλων τον καρδιακό παλμό, την πίεση του αίματος και την αναπνοή τους, δημιουργώντας μια γενικότερη ευδιαθεσία. Ένας καλός λόγος να ιδρώσεις λίγο παραπάνω στο γυμναστήριο.
Πάνω από το 60% των ανδρών στον πλανήτη έχουν μετρήσει έστω και μία φορά το πέος τους σε στύση. Αν σκεφτείς μάλιστα πως από τις 7200 εκσπερματώσεις που θα βιώσει ένας άντρας στη ζωή του κατά μέσο όρο, οι 2000 θα είναι αποτέλεσμα αυνανισμού, μπορούμε όλοι να καταλάβουμε τη σχέση λατρείας που τρέφεις για το μόριό σου.
http://www.men24.gr/html/ent/826/ent.110826.asp