Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

Perfume: The Story of a Murderer/Το Άρωμα – Tom Tykwer

ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟ STAR

ΣΙΓΑΣΙΓΑ ΞΥΠΝΑΜΕ

O καθηγητής Κώστας Μπέης,που ειπε τρια πράγματα σε τίτλους και άφησε ξερούς παρουσιαστές και θεατές।Με ευγένεια αλλά και συγκρατημένη οργή ,είπε οτι οι πνευματικοί άνθρωποι κακώς το εχουν βουλώσει।
Είπε πως η Δημοκρατία μας ειναι αστεία για τους εξης λόγους।Πρώτον γιατι απ το ογδόντα εννιά ,ζούμε με δανεικά για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και...μόλις σήμερα το πληροφορηθήκαμε।

Δεύτερον πως δέχθηκε -κατα παράβαση του Συντάγματος -Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να δεχθεί την υπογραφή του μνημονίου,με σχετική πλειοψηφία।


Υπάρχει και το τρίτο,αναρωτήθηκε τι στην ευχή κάνει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ,το...κορόιδο;Δεν βλέπει δεν ακούει τι γίνεται στην έρμη χώρα;;Ε όχι και να μην μιλάμε -ειπε-δεν θα κάνουμε επανάσταση, αλλά διάολε ,πως σχεδόν πενήντα χιλιάδες φοιτητές μου μεταλλαχθηκαν απορροφήθηκαν απ το σύστημα॥Από καρδιάς,τολμηρός,μεστός ,λόγος από ένα πρόσωπο που τιμά τον τίτλο του καθηγητή॥οχι απο αυτούς που καλεί ο Πρετεντερης...και που μάλλον κλήθηκε εκ λάθους στην τηλεόραση απ την όποια απέχει γιατι δεν βρίσκει ακροατές και ...συνομιλητες।Ισως γιαυτο προχώρησε στην αναγγελία Πανελλαδικής περιοδείας σε Πανεπιστημιακούς χώρους..τώρα που ξανοίγει ο καιρός...

ΜΕ 6-0 Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΦΕΤΕΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ6-0 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΑΕΚ...!!!!!!ΣΤΟ 72΄

5-0 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΕΚ..!!!!!! ΣΤΟ 67΄

4-0 στο 61 ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ


3-0 Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ 25¨Τα σημάδια του σεξ...Η συμπεριφορά των γυναικών κατά τη διάρκεια του φλερτ

Πολλά στοιχεία της συμπεριφορά των γυναικών κατά τη διάρκεια του φλερτ είναι αποτέλεσμα της εξέλιξης του. Ως αποτέλεσμα η επιστήμη μπορεί να μας πει πότε μια γυναίκα φλερτάρει.


Κάποτε ο Βρετανός γενετιστής J.B.S. Haldane είχε πει απαντώντας σε μια ερώτηση για το θεό: «Ξέρω μόνο ότι έχει μια προτίμηση στους σκαραβαίους αφού υπάρχουν τουλάχιστον τριακόσιες χιλιάδες ήδη. Επίσης λατρεύει το παιχνίδι της εύρεσης συντρόφου από τους ανθρώπους αφού κανένα στοιχείο της συμπεριφοράς μας δεν είναι πιο πολύπλοκο».
Στη σύγχρονη εποχή όμως πολλά στοιχεία της αναπαραγωγικής συμπεριφοράς έχουν αποκωδικοποιηθεί. Και στις περισσότερες περιπτώσεις ξέρουμε πότε μια γυναίκα φλερτάρει. Αρκεί να μπορούμε να διαβάσουμε τα σημάδια…

Φλερτάροντας

Όλες οι γυναίκες από τις ζούγκλες του Αμαζονίου μέχρι τα καφέ του Παρισιού φλερτάρουν με τον ίδιο τρόπο. Πρώτα χαμογελούν στο θαυμαστή στους, ανασηκώνουν τα βλέφαρα και μετά κοιτάνε αλλού. Πολύ συχνά επίσης καλύπτουν το πρόσωπο τους με τα χέρια τους και γελούν νευρικά καθώς κρύβονται πίσω από αυτά.. Η αλληλουχία αυτή είναι τόσο χαρακτηριστική που ο θεμελιωτής της ανθρώπινης ηθολογίας Irenäus Eibl-Eibesfeldt θεώρησε κληρονομική.Η «γλώσσα» των ματιών

Δεν είναι τυχαίο που το πέπλο έχει καθιερωθεί σε τόσες κουλτούρες. Η επαφή με τα μάτια φαίνεται ότι έχει άμεσο αποτέλεσμα και είναι δείγμα έντονου ενδιαφέροντος. Στις δυτικές κουλτούρες που επιτρέπεται η οπτική επαφή, πιθανοί σύντροφοι κοιτούν το ταίρι τους για δύο ή τρία δευτερόλεπτα κατά τα οποία οι κόρες διαστέλλονται. Στη συνέχεια αυτός που κοιτάει στρέφει το βλέμμα του μακριά. Ο άλλος είτε χαμογελάει (αποδοχή) είτε κοιτάει αλλού (απόρριψη).Στο μπαρ

Σύμφωνα με τον ανθρωπολόγο David Givens και το βιολόγο Timothy Perper που έχουν μελετήσει την ανθρώπινη συμπεριφορά σε μπαρ το φλερτ έχει πέντε χαρακτηριστικά σημεία. Η πρώτη φάση είναι αυτή της «αναζήτησης προσοχής» κατά την οποία οι γυναίκες χρησιμοποιούν κοινές (λικνίζονται, τεντώνονται, χαμογελούν) και μη κοινές τακτικές (γλείφουν το πάνω χείλος του στόματος, κοκκινίζουν) με τους άντρες. Συχνά όμως και όταν θέλουν να δηλώσουν «εδώ είμαι, έλα!» καμπυλώνουν τη μέση τονίζοντας τους γλουτούς και το στήθος.Συγχρονισμός

Ο συγχρονισμός τους σώματος είναι το τελικό και το πιο ενδιαφέρον σημείο του φλερτ. Καθώς οι εν δυνάμει εραστές αποκτούν οικειότητα αρχίζουν να κινούνται συγχρονισμένα και αυτό σταδιακά αυξάνεται. Όταν ο άντρας σταυρώσει τα πόδια του μετά από λίγο ακολουθεί η γυναίκα, αν γείρει ελαφρά στα αριστερά γέρνει και η γυναίκα στην ίδια μεριά κ.ο.κ. Από τους σκαραβαίους στις αρκούδες τα ζεύγη που φλερτάρουν επιτελούν ρυθμικές ακολουθίες για να εκδηλώσουν τις προθέσεις τους.Ταχύτητα

Το φλερτ στους ανθρώπους έχει κοινά χαρακτηριστικά με το φλερτ σε κατώτερα ζωικά είδη και το σύνηθες είναι η αργή προσέγγιση. Άντρες που είναι ιδιαίτερα επιθετικοί στην αρχή μπορεί να υποστούν την απόρριψη. Αν πλησιάσουν πιο κοντά, αγγίξουν πιο νωρίς ή μιλήσουν πιο πολύ από ότι πρέπει η διαδικασία χαλάει. Σε διάφορα είδη αράχνης το αρσενικό πρέπει να εισέλθει στο θάλαμο του θηλυκού ιδιαίτερα αργά προκειμένου να φλερτάρει και να αναπαραχθεί. Αν το κάνει πιο γρήγορα η θηλυκή αράχνη το κατασπαράσσει.Το γεύμα

Πιθανώς δεν υπάρχει πιο συνηθισμένο τελετουργικό στις δυτικές κοινωνίες από το γεύμα-ραντεβού. Αν ο άντρας φλερτάρει πληρώνει και τότε το θηλυκό ενστικτωδώς γνωρίζει ότι τη φλερτάρει. Σε όλο τον κόσμο οι άντρες προσφέρουν δώρα και φαγητό πριν το σεξ ενώ στο ζωικό βασίλειο δεν υπάρχει πιο διαδεδομένο τελετουργικό από την προσφορά φαγητού. Και με αυτό αποδεικνύουν τις ικανότητες τους ως κυνηγοί, προμηθευτές αγαθών και αξιόλογοι σύντροφοι για αναπαραγωγή.Οι οσμές

Ουσιαστικά το μόνο που δεν έχει διαλευκανθεί πλήρως σε σχέση με το τελετουργικό του φλερτ είναι επίδραση των οσμών. Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του οσφρητικό αποτύπωμα και γυναίκες μπορούν να αντιλαμβάνονται οσμές σε πολύ μικρότερες δόσεις ενώ η όσφρηση τους είναι ιδιαίτερη οξυμένη κατά την ωορρηξία. Οι οσμές μπορούν να απελευθερώσουν ένα σύνολο αναμνήσεων και έτσι η σωστή αντρική οσμή τη σωστή στιγμή μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον της γυναίκας.

Στις δυτικές κοινωνίες όμως όπως και σε πολλές ασιατικές οι σωματικές οσμές θεωρούνται προσβλητικές και είναι πιθανότερο να προκαλέσουν αποστροφή παρά αποδοχή. Πολλοί κοινωνικοί επιστήμονες το αποδίδουν στην επίδραση της διαφήμισης ή σε άλλους λόγους. Για παράδειγμα στη Ιαπωνία εξαιτίας των προκαθορισμένων γάμων, γυναίκες και άντρες ωθούνταν σε επαφή με συντρόφους των οποίων την ιδιαίτερη οσμή να θεωρούσαν απωθητική.
Ποιος είπε ότι η γνώση δεν είναι δύναμη;

http://www.men24.gr/html/ent/230/ent.59230.asp

Το λεξικό ακρωνυμίων του σύγχρονου άντραGT

Ευκαιρία να λύσουμε άπαξ μια τραγική παρεξήγηση : Gran Turismo βαφτίσαν πρώτοι απ’ όλους οι Ιταλοί -πες Ferrari να ξεμπερδεύουμε- γύρω στα μέσα των φίφτις τα πλήρη ορμονών και μούρης διθέσια (άντε το πολύ 2+2) αυτοκίνητά τους που είχαν τα κότσια να κάνουν μεγάλες αποστάσεις γρήγορα, με ασφάλεια και (θεός να την κάνει) άνεση.
Σκέψου έναν Μαρτσέλο Μαστρογιάνι πίσω απ’ το τετράκτινο ξύλινο τιμόνι και μια Ανίτα Έκμπεργκ στη θέση του συνοδηγού, το 1960, χρονιά του Dolce Vita, να ξεκινούν ξημερώματα από τη Fontana di Trevi για να πιουν έναν macchiato στην Piazza Firenze και είσαι μέσα.
Πριν χαρείς σου θυμίζω ότι ο πρώτος αερόσακος εμφανίστηκε σε αυτοκίνητο το 1980 (τον φόρεσε περήφανη μια Mercedes S-Class), οπότε σε περίπτωση ατυχήματος η Ανίτα θα γινόταν μωβ μα θα έμενε ζωντανή (αν και λίγο πιο flat) ενώ ο Μαρτσέλο θα έκλεινε εκεί τη λαμπρή καριέρα του.
Αδέρφια των GT είναι τα διάφορα GTI, GTO, GTV (Gran Turismo Iniezione, Gran Turismo Omologato,Gran Turismo Veloce) και αντιλαμβάνεσαι πλέον ότι είναι τεράστιο θράσος να κυκλοφορείς με έναν τρίμετρο ισπανικό, κορεάτικο, γαλλικό, γιαπωνέζικο ή γερμανικό κουβά που έχει το θράσος να αυτοαποκαλείται GTκάτι. Κι ας έχεις δίπλα συνοδηγό πιο προικισμένη από την Ανίτα.
CUNT
Canberra University Netball Team. Tι νόμιζες δηλαδή; Aρκεί να βρεις ένα Dedicated Infantry Combat Killer να παίζεις μαζί του. Τι νόμιζες δηλαδή;
M.Sc. , Ph.D, B.Sc.
Ναι, το γνωρίζω πως κάθε σπίτι σήμερα έχει μέσα του και ένα Bachelor, κάθε τρεις πόρτες βρίσκεις κι έναν Master of Science (Magister Scientiæ), ανά δυο ορόφους πέφτεις πάνω σε κάποιον φιλόσοφο με διδακτορικό. Γενικώς φιλόσοφο, στην Ελλάδα είμαστε.
Αν ξεκινάς τη συλλογή τώρα, στο λέω εξ’ αρχής για να μην άγχεσαι άνευ λόγου και ουσίας : όσα Bachelor, Master και διδακτορικά (με μικρό ή με μεγάλο δ) κι αν καρφιτσώσεις παράσημα πάνω σου, πάλι με οκτώ κατοστάρικα το μήνα, άντε εννιά θα βολευτείς. Αν φανείς τυχερός και δεν βολευτείς με δραχμές. Αν βέβαια φανείς πολύ τυχερός και δεις το χρώμα του χρήματος, όπως και να το λένε αυτό. Στην Ελλάδα είμαστε.
IMF, ECB
Κι ακριβώς επειδή στην Ελλάδα είμαστε, ως και η γιαγιά μου έμαθε τι σημαίνουν -ακόμη κι αν δεν αξιώθηκε ποτέ να πάρει το Lower- τα σατανικά αυτά αρχικά. Οφείλω βέβαια να ομολογήσω πως η γιαγιά μου ήταν εκ γενετής εστέτ άνθρωπος και ουδέποτε θα καταδεχόταν να συζητήσει σοβαρά με κάποιον που θα χρησιμοποιούσε βαρβαρισμούς τύπου Δου-Νου-Του και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θαρρείς και υπάρχουν κι απόκεντρες. Οφείλω επίσης να διευκρινίσω πως η γιαγιά μου πρόλαβε και πέθανε πριν πολλά πολλά χρόνια και υπ’ αυτή την έννοια ήταν μια πολύ τυχερή γυναίκα.
Και τις συντάξεις της πήρε ακέραιες και τα δώρα της χάρηκε και την θάψαμε με κανονικό φέρετρο. Έτσι που πήραν φόρα αυτοί, σε λίγο ακόμη και οι σακούλες με τα φερμουάρ που βλέπουμε στα CSI (βλ.λέξη) θα φαντάζουν πολυτέλειες.


FT, NYT, WSJ
Financial Times, New York Times, Wall Street Journal. Άλλο status να διαβάζεις μια τέτοια σε έναν συρμό του μετρό και άλλο να ξεφυλλίζεις Espresso ή κανένα έπος του Λιακόπουλου. Και τυφλός να είσαι (λέμε τώρα), πιο εύκολα βρίσκεις νύφη πουλώντας τόση έγκυρη μούρη.
Πρόσεχε μόνο ψωνάρα μη σου γίνουν συνήθεια οι NYT και ψάχνεις σταθμό «47-50 Sts-Rockefeller Ctr» για να αποβιβαστείς. Καλή είναι και η Νερατζιώτισα. Τι να πουν και οι Salonicans που βολεύονται ακόμη με τα αρθρωτά λεωφορεία τους απ’ όπου ούτε φωτεινή επιγραφή στην Τσιμισκή μπορείς να διαβάσεις, όχι John Plender στους FT.


CSI
Mη το παρακάνουμε, ακόμη και οι καλόγεροι ξέρουν τι θα πει CSI. Κάθε λεξικό που σέβεται τους αναγνώστες του όμως οφείλει να έχει παραπομπές επί παραπομπών, ας όψονται οι κωλοσακούλες παραπάνω.


ΜILF , COUGAR
Mother I'd Like to F@ck (με εκνευρίζουν αυτά τα @ που ξεφυτρώνουν εκεί που σπέρνεις u ), απλό, λιτό, κατανοητό. Το COUGAR είναι πιο ιντελεκτσουάλ ως ακρωνύμιο, οι αγγλοσάξονες επιμένουν πως σημαίνει Cultured, Older Unattached Gal After Romance γι αυτό και δεν είδαν προκοπή ως άντρες, λες απλά ένα «ζωντοχήρα σε οίστρο» (άσχετα αν έχει πάρει διαζύγιο και από τα οιστρογόνα) και that’s all, αυτός είναι γλωσσικός πλούτος.
Παίζεται και χωρίς ζωντοχήρες, αρκεί να έχουν προ πολλού ενταφιαστεί τα δεύτερα –άντα, μη σου πω ότι έχουν μουμιοποιηθεί κιόλας. Πολλά είπα, δεν χρειάζεται να επεκταθούμε σε λεπτομέρειες, ο Mike Nichols τα είπε και τα έδειξε όλα το 1967 με τον «Πρωτάρη». Έκτοτε όλοι κάναμε γονατιστοί το σταυρό μας μπας και αξιωθούμε να βρούμε τη δικιά μας Mrs Robinson. Μέχρι που ανακαλύψαμε μια μέρα ότι γίναμε συνομήλικοι μαζί της και μας κόπηκαν τα γόνατα.


IMDb
H Βίβλος των Κουτσογιαννόπουλων, των Τιμογιαννάκηδων, των wannabe Δανίκας. Ιnternational Movie Data Base. Διαβάζοντας μισή ώρα IMDb κάθε μέρα είσαι έτοιμος να κατατροπώσεις κάθε αντίπαλο αρσενικό που επιβουλεύεται την τρυφερή -και διψασμένη για Έβδομη Τέχνη- λεία σου.
Άλλη χάρη έχει να της θυμίζεις την πρώτη εμφάνιση της φρέσκιας φατσούλας του Johnny Depp στο «A Nightmare on Elm Street» 27 χρόνια πριν, άλλο κύρος να της λες υπαινικτικά ότι στο N.Y.P.D. "Deadly Circle of Violence" (1968) -τι γράφω ο άνθρωπος !!- ο Pacino ήταν παιδαράς ενώ σήμερα μοιάζει με βαμμένο σκαρπίνι, κι άλλο να παίρνεις τηλέφωνο ρωτώντας την όλο χαρά «πάμε μωρό μου να δούμε Ζουμπαίο και Ιουλιέττα σήμερα;».Ξεστραβώσου άθλιε και κλίκαρε.


PSA
Αν είσαι νέο και ατίθασο αγόρι το πολύ πολύ να σου θυμίζει Peugeot Citroën, καμία σχέση μικρό μου πόνι, σε διαβεβαιώ. Ένα ειδικό προστατικό αντιγόνο είναι για να δεις τι ζόρικα κόλπα σου ετοιμάζει ο προστάτης σου. Μόλις λοιπόν πάρεις με φόρα τη στροφή των 45, πρόσθεσε το Prostate Specific Antigen στη λίστα μαζί με τα ΗDL, LDL, SGOTT, CK και τα άλλα φοβερά και τρομερά αιματολογικά, για να ξέρεις που πατάς και που πηγαίνεις. Την τελευταία φορά που είδε ο ουρολόγος μου υπέρηχο και PSA 1,5 (νορμάλ είσαι μέχρι τα 4, μετά αρχίζουν τα άσχημα στροφιλίκια), μου είπε «καλό είναι αλλά βάλε στο πρόγραμμα περισσότερο σεξ και θα πέσει κι άλλο».
Επειδή όμως οι κατοικίδιες γυναίκες είναι πάρα πολύ σκληρά όντα, ακόμη και το λυπημένο ύφος σε συνδυασμό με χαρτί από γιατρό δεν αποδίδει καρπούς σήμερα. Βρες λοιπόν κι εσύ ένα ημιάγριο COUGAR και μην παλεύεις με την ηθική σου against doctor’s orders.
ΜΕΝ 24
Master Equipment Number. Το 24 είναι εξόχως επιθυμητό αλλά ευτυχώς προαιρετικό. Μπορείς και με 16 που είναι υποχρεωτικό. Κάτω από 15 δεν είναι επιθυμητό.

http://www.men24.gr/html/ent/133/ent.113133.asp

Απόρρητα τηλεγραφήματα του WιkiLeaks για Έλληνες πολιτικούς

Απόρρητα τηλεγραφήματα του WιkiLeaks για Έλληνες πολιτικούς, αλλά και για εθνικές υποθέσεις της χώρας, δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής».

Η πλειονότητά τους προέρχεται από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και αφορούν - μεταξύ άλλων - τη δράση της «17 Νοέμβρη», τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για το θέμα των Σκοπίων, το άνοιγμα της κυβέρνησης Καραμανλή προς τη Μόσχα, και τις σχέσεις Αθήνας - Λευκωσίας μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν.
Λεπτομερείς είναι οι αναφορές σε υπουργούς, ενώ ο Αμερικανός πρέσβης χαρακτηρίζει τον Θεόδωρο Πάγκαλο "επηρεασμένο από το γαλλικό μαοϊκό κίνημα", τον Κώστα Καραμανλή "Βούδα της ελληνικής πολιτικής σκηνής" και τον Ευάγγελο Βενιζέλο "έξυπνο, δεινό ρήτορα, που δεν αντέχει συζητήσεις με χαζούς".

Επίσης, περιγράφονται οι κυπριακές αντιδράσεις μετά το διορισμό της Ντόρας Μπακογιάννη στο υπουργείο Εξωτερικών.
Το στέλεχος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης διευκρινίζει στον Αμερικανό πρέσβη στη Λευκωσία άτι δεν ανήσυχη για το διορισμό της κ. Μπακογιάννη γιατί «κανένας Έλληνας δεν μπορεί να τσακωθεί μαζί μας, αλλιώς θα το πληρώσει ακριβά στην Ελλάδα».

Εκτενείς αναφορές για τις εκλογές του 2007


Σειρά τηλεγραφημάτων της αμερικανικής πρεσβείας λίγο μετά τις εκλογές του 2007 αναφέρουν για τον σημερινό πρωθυπουργό: "Ακόμη και αν νικήσει ο Παπανδρέου, το κόμμα χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας". Σύμφωνα με υποστηρικτές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δυστυχώς οι πλέον κατάλληλοι υποψήφιοι δεν συμμετέχουν στη διαδικασία".
Μετά την επικράτηση Παπανδρέου στην εσωκομματική διαδικασία, άλλο εμπιστευτικό τηλεγράφημα δείχνει πώς κάποιοι στο κόμμα εκφράζουν επιφυλάξεις για το αν θα καταφέρει να διατηρήσει την ηγεσία και αν έχει το όραμα για να φέρει το κόμμα στην εξουσία.
"Ο Παπανδρέου απομακρύνεται από την παραδοσιακή δυτική στάση του και καταφεύγει όλο και περισσότερα σε πατριωτικά – λαϊκιστικά σχόλια που θυμίζουν τον πατέρα του", γράφει η πρεσβεία το 2008.
Και συνεχίζει: "σε μία προσπάθεια να προσελκύσει παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και να θωρακίσει τη θέση του απέναντι σε κατηγορίες ότι ξεπουλιέται στους Αμερικανούς έχει καταφύγει το τελευταίο διάστημα σε αχαρακτήριστα αντιαμερικανικά σχόλια".
Πάντως σε εμπιστευτικό τηλεγράφημα της πρεσβείας του 2009, ο πρέσβης μιλά για "θετικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό που έχει Αμερικανίδα μητέρα που γεννήθηκε και σπούδασε στις ΗΠΑ".


Χαρακτηρισμοί για Πάγκαλο
Γλαφυρή είναι η αμερικανική πρεσβεία για τον Θόδωρο Πάγκαλο. Σε τηλεγράφημα αφού ανακοινώθηκε το νέο υπουργικό σχήμα, τον Οκτώβριο του 2009 ο αντιπρόεδρος παρουσιάζεται ως "επηρεασμένος από τα διδάγματα του Γαλλικού Μαοϊκού Κινήματος".


Ο ίδιος σε συνάντησή του με τον Αμερικανό πρέσβη, φέρεται να χαρακτήρισε την υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων "γελοία" και εξέφρασε την άποψη ότι "οι Μακεδόνες πρέπει να χρησιμοποιούν όποιο όνομα θέλουν".
Ο Αμερικανός διπλωμάτης σημειώνει ότι ο αντιπρόεδρος είναι "αρνητικός προς τον καπιταλισμό και βασικό μέλος της επαναστατικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ που βρισκόταν κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου".
Και καταλήγει: "Με μακρά ιστορία και ευμετάβλητη ιδιοσυγκρασία, μαχητικός πολιτικός, ο Πάγκαλος ξεχωρίζει για την καυστική γλώσσα που χρησιμοποιεί εκθέτοντας φίλους και εχθρούς".
Στα έγγραφα, ο Κώστας Καραμανλής εμφανίζεται ως "Βούδας της ελληνικής πολιτικής σκηνής" και ο Ευάγγελος Βενιζέλος "έξυπνος, δεινός ρήτορας που δεν αντέχει συζητήσεις με χαζούς".
http://news247.gr/kosmos/news/Wikileaks/sth_dhmosiothta_eggrafa_wikileaks.810707.html

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ, Η ΕΞ-ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΩΝ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ(ΠΡΟΛΟΓΟΣ: ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, "ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΝΥΧΤΕΣ" ΠΟΙΗΜΑΤΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2011

ΧορόςΦιγούρα θελκτική, αέρινη νεράιδα, θαρρείς απόκοσμη,
μελαχρινή ψιλή,
λυγερή καλλονή,
μεγάλαυχος ο χορός σου,
χορεύεις -κορυφαία του χορού,
αρχαίας τραγωδίας,
ανατολίτικα χορικά,
αγγίζεις με την αύρα σου τα εξημμένα πάθη,
στο χαμαιτυπείο της πολυανδρίας,
με μάτια κλειστά, βλέπεις τους εξιδρωματικούς πόθους μες στο σκοτάδι,
χαμόγελο στα ηδονόχαρα χείλη,
περιπαιχτικό,
κορμί πολυπόθητο, εκφραστικό και μεγαλόπρεπο,
σιωπηλή φιγούρα
ανθισμένη αμυγδαλιά
στου χειμώνα το κρύο,
ζεστή ελπίδα,
πιο ζεστή από το κόκκινο κρασί και από τη φλόγα στο δαδί,
τα άνθη σου, μηνύματα ερωτικά,
με προσήνεια καλοδεχούμενα, μόνη γητεύτρα,
τη νύχτα περικοσμείς, στο χοροστάσι του γλεντιού,
αλησμόνητη, σα μέγκενη τον πόθο, θα σμιλεύεις,
σε κάθε όνειρο θα μείνεις,
και στ΄ όνειρο
θα αντρώνεται ξανά το κάθε παλικάρι.
Καπρίτσιο


Ο λαιμός σου γυμνός
η κλείδα προκλητική,
οι βολβοί των αυτιών σου
σαν ώριμα φρούτα
-στολισμένοι με ασήμι-
τα χείλη σου κόκκινα κοράλλια
τα χέρια σου δροσερά
στολισμένα με χάντρες
με δάχτυλα πλοκάμια.
Τα στήθη σου περήφανα- κόκκινες σκληρές οι ρόγες ορθωμένες -προκλητικά,
πλημμυρισμένα πειρασμούς.
Ο ομφαλός
γυμνός και η κοιλιά στολισμένη με τατουάζ,
εκτεθειμένη στα βλέμματα
αλαβάστρινο κορμί.
Γυναίκα, λυγερόκορμη,
εκστατικός θαυμάζω την ομορφιά σου.
Γυναίκα, τρυφεροβλεπούσα και πεντάμορφη,
αγέρωχα θα στείλεις τα πλοία –εσύ- ξανά στην Τροία,
γεμάτα παλικάρια,
πολεμιστές της ζωής, πορθητές της ομορφιάς,
το κάλλος σου να κατακτήσουν σα λάφυρο,
με θυσίες και ζωές, με αγώνα, κόπο και αίμα
και στην εσχάτη,
με τέχνασμα και δούρειους ίππους,
τελικά
να το κερδίσουν…
Καπρίτσιο


Ο λαιμός σου γυμνός
η κλείδα προκλητική,
οι βολβοί των αυτιών σου
σαν ώριμα φρούτα
-στολισμένοι με ασήμι-
τα χείλη σου κόκκινα κοράλια
τα χέρια σου δροσερά
στολισμένα με χάντρες
με δάχτυλα πλοκάμια
Τα στήθη σου περήφανα- κόκκινες σκληρές οι ρόγες -
προκλητικά,
πλημμυρισμένα πειρασμούς.
Ο ομφαλός
γυμνός,
εκτεθειμένος στα βλέμματα
κορμί στη φαντασία μου
-υπηρέτης .
Γυναίκα,
-πρόκληση
πώς να μη θαυμάσω
την ομορφιά σου;
Γυναίκα, καλλονή,
αγέρωχα θα στείλεις τα πλοία –εσύ- ξανά στην Τροία, γεμάτα αρσενικά,
πολεμιστές της ζωής,
το κάλλος να κατακτήσουν σα λάφυρο, θυσίες και ζωές με αίμα να το κερδίσουν..
Kι ας είμαι εγώ


Έχω ανάγκη να ακούσω
λόγια τρυφερά
κι ας είναι όλα ψέμα.
Πες μου μια φράση ολόκληρη
γεμάτη από αγάπη,
κι ας μην την πιστεύεις.
Σφίξε το χέρι μου
μες το δικό σου
κι ας μην το νοιώθεις.
Φίλησε με, στο στόμα με κλειστά τα μάτια σου έστω για δύο λεπτά
κι ας ταξιδεύεις αλλού.
Μάτωσέ μου τα χείλη
κι ας με πληγώσεις.
Πες μου ψέματα κι ας τα πιστέψω.
Δώσε μου υποσχέσεις
κι ας μην τις κρατήσεις.
Γέμισε τα ποτήρια μας
κι ας μην πιεις.
Πιες στην υγειά μας κι ας πεθάνω.
Ξάπλωσε δίπλα
μου κι ας περιπλανιέσαι αλλού.
Αγκάλιασε με
κι ας είμαι εγώ…Αμαρτία


Ξαφνικά, απρόσμενα
η αμαρτία
πλησίασε τόσο κοντά
που η ανάσα της
προκάλεσε ρίγη
σύγχυση
και ζάλη στο μυαλό.
Για μια στιγμή
η ηδονή
γκρέμισε τα τείχη του δισταγμού σαν επαναστάτης,
η ελευθερία
τα δεσμά των φραγμών σου έσπασε,
κατέκτησε κάθε
πόθο.
Πόθε αμαρτωλέ,
της νύχτας γητευτή των ηδονών
μες την ελευθερία με υποδουλώνεις,
σκλάβος σου,
σαν πότη μεθυσμένο σε χαμαιτυπείο με παρασέρνεις
ερείπια η εικόνα μου στον κόσμο, τον διαβολικά πλασμένο.


…Ποιος κόσμος τάχα
είναι πιο αληθινός από αυτόν
που ζούμε, άνθρωποι
θνητοί,
μοιραίοι;
Ζω
μέχρι,
ο πόθος να βαφτιστεί αμαρτία
μια αμαρτία
που έχει το όνομά σου.

Ημέρα Ποίησης 2011 - «…γιατί η ποίηση είναι το μοναδικό μας άλλοθι!»

Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης εορτάζεται μαζί με την Ημέρα της Εαρινής Ισημερίας, στις 21 Μαρτίου. Φέτος και θεωρώντας πως εκδηλώσεις ποίησης και μελοποιημένης ποίησης μας είναι απαραίτητες όσο ποτέ, διοργανώνονται εκδηλώσεις, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη.
Την Κυριακή 20 Μαρτίου το πρωί, στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Ακαδημίας του Πλάτωνα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Γιατί η Ποίηση είναι στη Φύση μας!», που θα περιλαμβάνει αφηγήσεις ποιημάτων αφιερωμένων στην «Αρχαία Ελληνική Ερωτική Ποίηση», σε επιμέλεια της αρχαιολόγου Γεωργίας Παπαδάκη, αλλά και στο «Περιβάλλον».
Μια εκδήλωση περιπατητικής αφήγησης ποιημάτων, σε φυσικό τοπίο, με παράλληλη ξενάγηση στο χώρο. Θα απαγγείλουν αρχαία ερωτική ποίηση και ποίηση αφιερωμένη στη φύση, γνωστοί αρχαιολόγοι, αγαπημένοι ποιητές, εικαστικοί, δημοσιογράφοι, φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και απλοί ακροατές και θεατές που θα παραβρεθούν στην εκδήλωση.
Στη συνέχεια, η γυναικεία παραδοσιακή ορχήστρα Smyrna, θα μας συντροφέψει με τραγούδια για τη φύση και όχι μόνο!
Ώρα έναρξης: 12:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

Την Δευτέρα 21 Μαρτίου, ανήμερα της Ημέρας Ποίησης, το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη αφιερώνει την ημέρα στους νέους και διοργανώνει μια εκδήλωση ποίησης και μελοποιημένης ποίησης, με τίτλο «Με ήχο & στίχο».
Νεαροί ποιητές, όπως ο Νίκος Ερηνάκης und die Haken, σε ένα πρωτοποριακό πάντρεμα στίχων και πειραματικών ήχων και η Δήμητρα Κατιώνη σε ένα μάθημα ποίησης και βιολιού, Νέοι τραγουδιστές και τραγουδοποιοί, όπως ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης, ο Γιώργος Καπνίσης μαζί με τον Δημήτρη Φάκο, ο Ιωάννης Λάκης με την Άννα Στερεοπούλου στο πιάνο, η Fide Koksal, ο Δημήτρης Κωσταγιόλας και το Μουσικό Εργαστήριο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, θα παρουσιάσουν δικές τους μελοποιήσεις ποιημάτων, θα κάνουν ... stand up poetry θα απαγγείλουν και θα τραγουδήσουν μελοποιημένα ποιήματα καταξιωμένων ποιητών, όπως ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Γιώργος Σεφέρης, ο Γιάννης Ρίτσος, ο Νίκος Καββαδίας, ο Μανώλης Αναγνωστάκης, ο Άγγελος Σικελιανός και πολλών άλλων. Παράλληλα, στους χώρους του Ιδρύματος και για μία εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Ζωγραφικής των αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών, με θέμα «Εικονο – ποίηση».
Την εκδήλωση θα προλογίσει η ποιήτρια και συγγραφέας Παυλίνα Παμπούδη και θα διαβάσει αγαπημένα της ποιήματα.
Ώρα έναρξης: 20:00 μ.μ.Είσοδος: 5 ευρώ
Ας εορτάσουμε τον ερχομό της Άνοιξης, με Ποίηση και Μουσική, με χρωματιστά ποιήματα και τραγούδια…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΑΕΚ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΕΡΜΠΙ


ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ... ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΡΧΕΙΟ

ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΚΕ Ι ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ....


Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να ξανακάνει την Ελλάδα δημοφιλή προορισμό, διαβλέποντας το αυτονόητο πως ο τουρισμός είναι η μοναδική πτυχή οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα που έχει μέλλον.
Καιρός λοιπόν για ένα προσοδοφόρο τουριστικό άνοιγμα. Η gay αγορά είναι μια από τις πιο δυνατές του πλανήτη, οπότε τα «pink dollars» θα είναι σύμφωνα με την εφημερίδα «Αποκαλύψεις», ο βασικός λόγος που ο Παύλος Γερουλάνος ταξίδεψε και θα ταξιδέψει ξανά στην Αμερική.
Η ανάπτυξη του gay τουρισμού στην Ελλάδα είναι στις προτεραιότητες του ΥΠΠΟΤ και του ΕΟΤ, που καινοτομούν και φέτος με τη διοργάνωση του «Athens Rainbow Week»: μια εβδομάδα αφιερωμένη στους ομοφυλόφιλους της πατρίδας μας.
Θεωρούν πως αυτό θα αποτελέσει ένα ικανό βήμα προς το εξωτερικό, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα της Μυκόνου και της Τήλου αποτελεί «όαση» για τους απανταχού gay. Άλλωστε, όπως το χρήμα δεν έχει πατρίδα, δεν έχει και σεξουαλικές προτιμήσεις.
Λέγεται ότι φέτος η αγοραστική δύναμη των ομοφυλοφίλων θα αγγίξει παγκοσμίως τα 835 δις. δολάρια, ενώ η πρόβλεψη για του χρόνου είναι 2 τριΣ
Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού δαπανάται στις πέντε προσφιλείς χώρες που έχουν νομιμοποιήσει το γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών, οι οποίες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των δημοφιλέστερων –για τους ομοφυλόφιλους-προορισμών.
Τα ροζ δολάρια πέφτουν λοιπόν στην Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Νότια Αφρική και τον Καναδά, όπου τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια καταφεύγουν για να επισημοποιήσουν τη σχέση τους, και ακολουθούν τα κλασσικά «vacation spots» της Μυκόνου, της Ίμπιζα και του Λονδίνου.

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Gay προορισμός η Ελλάδα; http://24wro.blogspot.com/2011/03/gay.html#ixzz1H7wgvW7D

ΟΜΟΡΦΗ...ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ MEGA Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Κ. ΜΠΕΗΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΜΠΕΗ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ MEGA