Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ

ΣΥΝΔΙΑΖΕΙ ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ...
 ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΟΛΥ ΣΟΥΠΕΡ..!!

ΦΑΕ ΣΠΟΡΙΑ ΦΑΕ ΣΠΟΡΙΑ...

ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ...
ΤΣΙΚΙ ΤΣΙΚΙ  ΜΑΥΡΑ ΣΠΟΡΙΑ
ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ Η ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ..!!

ΑΣΜΑ ΗΡΩΙΚΟ=ΣΟΥΞΕ ΕΠΟΧΗΣ

ΠΑΜΕ ΚΑΜΑΡΑ..?

Μίλαν Κούντερα - Μη μ’ αγγίζεις
… Πώς να σε θέλω


που όλο απάθεια σωπαίνεις.


Μη μ’ αγγίζεις, δε σε θέλω!


Αν έλεγες τουλάχιστο και μόνο μια λεξούλα!


Αν έλεγες τουλάχιστο ένα γλυκό ψέμα!


Μίλα! Θα σε πιστέψω! Τα πάντα θα ανεχτώ!


Θ’ ακολουθήσω τα ψέματα σου σαν υπνοβάτισσα πάνω στην μαρκίζα!


Μ’ αγαπάς; Πες μου! Απάντησε:


Θα επεκταθώ μπροστά σου σα λιβάδι!


Θα σε καταπιώ μέσα μου όπως το δάσος το σκαθάρι!


Μόνο μίλα, λέγε μου ψέματα, απάντησε!...


… Αλλά εσύ μόνο κοιτάς. Για πολύ και αδιάφορα.


Μη μ’ αγγίζεις! Δε σε θέλω!


Δε σε θέλω! Θα ‘σαι η δυστυχία μου, ο θάνατος,


η μεγάλη μου φτώχεια!


Δε σε θέλω γιατί σε αγαπώ, γιατί το σώμα μου


είναι ένα κοπάδι άγρια πρόβατα,


που κανείς δε θέλει να τα φυλάξει!...


…Αχ,


τι κάνεις;… Με φιλάς!...


Αγαπημένε!...


Αγαπημένε μου!...


Εσύ…

4o Πανελλήνιο & 3o Πανευρωπαϊκό Επιστημονικό & Επαγγελματικό Νοσηλευτικό Συνέδριο
Ο Ιερώνυμος κατηγορεί το "1821"

Η σειρά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ "1821" απασχόλησε τη συνάντηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος με μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου Απογόνων Ηρώων του 1821. Έκανε λόγο για διαστροφή της ιστορίας και κακό αποτέλεσμα
Στους αγώνες και τα ιδεώδη των Ελλήνων, κατά την Επανάσταση του 1821, μίλησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πατριωτικός 'Ομιλος απογόνων αγωνιστών του '21.
"Σιγά, σιγά, μόνοι μας, με την αδράνειά μας, με την απερισκεψία μας ή και με την ατολμία μας, τα αφήνουμε να διαγράφονται από τη ζωή μας και τα αποτελέσματα είναι φανερά", ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος, ενώ σχολίασε την τηλεοπτική σειρά που προβάλλεται σχετικά με την επανάσταση του '21, επισημαίνοντας σημαντικές παραλείψεις.
"Και όλα να τα σβήσουν και όλα να τ' αλλάξουν, η ιστορία έρχεται και αποκαθιστά την αλήθεια από μόνη της, γιατί οι πέτρες, τα χειρόγραφα, το αίμα, τα χώματα, είναι αυτά που μιλούν και δίνουν τη δική τους μαρτυρία", υπογράμμισε ο Ιερώνυμος.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο ιστορικός και συγγραφέας, Σαράντος Καργάκος, ο οποίος σημείωσε ότι "το '21 παραμένει το μεγάλο σχολείο του απροσκύνητου ήθους"
Επισήμανε το γεγονός ότι διάφορα κέντρα "δρουν συστηματικά όχι για να προβάλλουν, αλλά για να προσβάλουν την επανάσταση", υπογράμμισε ότι "επιχειρείται ένα "κατέβασμα" του χθες για να μη φαίνεται το δικό μας νανικό ανάστημα σήμερα" και έκανε λόγο για "προσπάθεια να σβήσει το πατριωτικό αίσθημα για τη νεολαία".
"Εάν δεν μπορούμε να φανούμε ανώτεροι των προγόνων μας, τουλάχιστον ας μη φανούμε κατώτεροί τους", τόνισε από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ομίλου, Κωνσταντίνος Πλαπούτας

Τρέξιμο με φόντο τα Μετέωρα

Πολυμελής αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «Ζευς» στον Ημιμαραθώνιο «Θανάσης Σταμόπουλος»
Με 750 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή στα Τρίκαλα, ο 4ος Ημιμαραθώνιος «Θανάσης Σταμόπουλος»(Διαδρομή 21km 150m με αφετηρία την Καλαμπάκα και τερματισμό τα Τρίκαλα).

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας ‘’Ζευς’’ συμμετείχε με 29 αθλητές που τερμάτισαν όλοι με επιτυχία παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Συγκεκριμένα τερμάτισαν οι :

1ος Πάτσας Γεώργιος με χρόνο 1.19.34 στην 17η θέση

2ος Τραπέζας Δημήτριος με 1.21.54 στην 21η θέση

3ος Γερομιχαλός Ευάγγελος με 1.27.59 στην 51η θέση

4ος Γκίνος Γεώργιος με 1.31.58 στην 82 θέση

5ος Σιδηρόπουλος Λάζαρος με 1.35.26 στην 111η θέση

6ος Σοφιανίδης Νικόλαος με 1.38.26 στην 147η θέση

7ος Δαδάμης Στέργιος με 1.40.13 στην 161η θέση

8ος Μυστρίδης Αχιλλέας με 1.40.27 στην 167η θέση

9ος Κόνιας Αθανάσιος με 1.44.08 στην 219η θέση

10ος Τσαγκανάκης Ιωάννης με 1.45.40 στην 244η θέση

11ος Λέφας Γρήγόρης με 1.48.46 στην 283η θέση

12ος Κουτσιώτας Αντώνης με 1.49.07 στην 289η θέση

13ος Πούλιος Αλέξανδρος με 1.49.26 στην 297η θέση

14ος Κωντσταντόπουλος Γαρύφαλλος με 1.49.27 στην 298η θέση

15ος Φασούλας Αντώνης με 1.49.30 στην 299η θέση

16ος Τζητηρίδης Ευστλαθιος με 1.49.37 στην 300η θέση

17ος Λιακόπουλος Ιωάννης με 1.49.49 στην 306η θέση

18ος Ιωαννίδης Χαράλαμπος με 1.53.20 στην 337η θέση

19ος Γκολέμας Κώστας με 1.55.00 στην 362η θέση

20ος Γκόλτσιος Νικηφόρος με 1.57.39 στην 381η θέση

21ος Καραλιάς Θωμάς με 1.58.20 στην 388η θέση

22ος Κουκοδήμος Δημήτριος με 2.01.50 στην 411η θέση

23η Αγαθαγγελίδου Αγγγελική με 2,04.18 στην 426η θέση

24η Μπουντώλα Μερόπη με 2,13,15 στην 477η θέση

25ος Μυστρίδης Χρήστος με 2.14.08 στην 478η θέση

26ος Μωυσίδης Ηλίας με 2.15.53 στην 485η θέση

27ος Ευαγγέλου Νίκος με 2.22.08 στην 499η θέση

28ος Σούλας Δημήτρης με 2.28.05 στην 502η θέση

29η Κουκούλα Μαργαρίτα με 2.28.05 στην 503η θέσηΕπίσης ευχόμαστε καλή επιτυχία στα μέλη του συλλόγου μας που θα μας εκπροσωπήσουν στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ στις 10 Απριλίου 2011

1) Ιωαννίδη Χαράλαμπο

2) Πάτσα Γεώργιο

3) Γκίνο Γεώργιο

4) Σιδηρόπουλο Λάζαρο

5) Τραπέζα Δημήτρη

6) Δαδάμη Στέργιο

7) Γερομιχαλό ΕυάγγελοΣτο Μαραθώνιο του Μιλάνου στις 10 Απριλίου 2011 ευχόμαστε καλό τερματισμό στα μέλη μαςΦασούλα Αντώνη και Μπίσμπα Θωμά

Στο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Θεσσαλονίκης στα μέλη μαςΣτάθη Τζητηρίδη

Αλέξανδρο Πούλιο

Γκόλτσιο Νικηφόρο

Σοφιανίδη Νίκο

Γρηγοριάδη Δημήτρη

Παντελιάδη Παύλο

Σουραβλιά Παναγιώτη

Κούρτη Χρήστο
καθώς και σε όλα τα μέλη μας που θα τρέξουν στους αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων που θα γίνουν παράλληλα με τον Μαραθώνιο.
Επίσης μην ξεχνάτε να δηλώνετε συμμετοχή στον αγώνα του συλλόγου μας στο Διον την 15η Μαίου 2011 που γίνεται φέτος στη μνήμη του συναθλητή και μέλους του συλλόγου μας Σωτηρίου Ζγιάλτου . Πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας: www.zeusrunnersclub.gr


Με εκτίμηση
Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ»

Αγώνες Motocross για το κύπελλο Βορείου Ελλάδος

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ & ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ* ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

* ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ – ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ «ΘΕΩΝ»Εκατοντάδες επισκέπτες από τη Βόρειο Ελλάδα, αλλά όχι μόνο, αναμένονται την Κυριακή στις 11.00 το πρωί στην πίστα Λιτοχώρου προκειμένου να παρακολουθήσουν αγώνες motocross για το κύπελλο βορείου Ελλάδος 2011.

Η διοργάνωση γίνεται από τον σύλλογο μοτοσικλετιστών Λιτοχώρου Πιερίας. Συγκεκριμένα, θα είναι οι δεύτεροι αγώνες του 2011, η διοργάνωση των οποίων έχει ανατεθεί στον σύλλογο ενώ η όλη διοργάνωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου – Ολύμπου και της Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας Ελλάδος (ΟΜΕ).

Το Δ.Σ. του συλλόγου μοτοσικλετιστών Λιτοχώρου Πιερίας με ανακοίνωσή του καλεί κατοίκους του Δίου-Ολύμπου και ευρύτερα της Πιερίας και της Βόρειας Ελλάδας, αλλά όχι μόνο, να προσέλθουν και να παρακολουθήσουν αυτούς τους αγώνες.

Στην ανακοίνωση αυτή αναφέρονται τα εξής: «Πιστοί στην αγάπη μας για το συγκεκριμένο σπορ, από το 2003 που ξεκινήσαμε, προσπαθούμε χρόνο με το χρόνο να φέρουμε εις πέρας αρτιότερες διοργανώσεις, ώστε να ικανοποιούνται και οι αναβάτες-αγωνιζόμενοι, αλλά και να περνάνε ευχάριστα οι θεατές-επισκέπτες.

Γι αυτό και καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει την Κυριακή στη δημοτική πίστα motocross Λιτοχώρου και να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες των καλύτερων αναβατών της Ελλάδας, για τη διάκρισή τους σε αυτό το φανταστικό σπορ!

Οι χρονομετρημένες δοκιμές θα ξεκινήσουν στις 09:30 το πρωί ενώ η πραγματική δράση θα ξεκινήσει με τον πρώτο αγώνα στις 11:00 το πρωί. Σας περιμένουμε. Τηλέφωνο επικοινωνίας για οποιαδήποτε πληροφορία: Κουτρούλας Δημήτρης: 694473150».

Ο Κ. ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ

"Δεν ανέχομαι όμως την οικτρή αυτή απάρνηση της ιστορικής αλήθειας, συνοδευμένη, άλλωστε, και από την αξίωση να εισαχθεί στα διδακτικά βιβλία της Ιστορίας""Οι πολέμιοι της ιστορικής αλήθειας για την αδιάκοπη επί αιώνες πολλούς ύπαρξη του ελληνικού έθνους δεν επιτρέπεται να συγχέουν τη λεγόμενη συχνά «προγονοπληξία» με τη νηφάλια επίγνωση από τους σημερινούς Ελληνες των αρχαιότατων εθνικών τίτλων τους, εμπνευστική μάλλον προς εθνική αξιοπρέπεια ή και υποκινητική σε προσπάθεια για ιστορική μεγαλουργία."


Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος


Με την λαίλαπα των αδιάβαστων(;) που έχουν κατακλύσει την ελληνική δημόσια ζωή και με τη μοναδική τους ικανότητα να αναρριχώνται σε δημόσια αξιώματα(πρόσφατο το παράδειγμα της κ.Θ.Δραγώνα), η ελληνική κοινωνία ανάγκάζεται να επιστρέψει στα έδρανα του Δημοτικού. Καθότι ο κάλος των "φωταδιστών" είναι βαρύτατα ανίατος. Μα τόσο δύσκολο είναι να καταλάβουν πως η διαδικασία που γέννησε τα έθνη-κράτη στη Δύση, δεν έχει ουδεμία σχέση με τη δική μας περιοχή; Τι σχέση έχει η δημιουργία των δυτικών εθνών/κρατών -με ιστορικές αναφορές φεουδαρχίας,παπισμού,βασιλικών οίκων και συγκεκριμένες κοινωνικές σχέσεις και δομές-, με την ιστορία που αδιάκοπα εξελίσσεσται εδώ, στη Χερσόνησο του Αίμου(Βαλκάνια) και την καθ'ημάς Ανατολή πολύ πριν σταματήσει η Λουτέτσια(=Παρίσι) να κοσμείται αποκλειστικά από λασποκαλύβες, με ιστορικές καταβολές στην αρχαία Ελλάδα, τη Ρώμη και τη ρωμαιοκρατία του ελλαδικού χώρου, την Ανατολική Ρωμαική Αυτοκρατορία(Βυζάντιο), τον Οθωμανικό ζυγό και τέλος την ελληνική Επανάσταση. Άλλα μεγέθη, άλλες παραδόσεις, άλλες ιστορικές διαδικασίες. "Δεν το βλέπεις ρε κεφάλα, είναι αλλιώτικα από τ'άλλα!".


Εμ δε το βλέπουν. Σου λέει "αφού τα έθνη είναι αποτέλεσμα του Διαφωτισμού, της Γαλλικής Επανάστασης, της Αστικής Τάξης κλπ στη Δύση, έτσι θα 'ναι και εδώ, άρα δημιούργημα του 19ου αιώνα και το ελληνικό έθνος". Ωραία συλλογιστική, μαθητής της Ρεπούση είστε;Kαι έτσι αναγκάζεται ο αειθαλής Κ. Δεσποτόπουλος να γράψει. Μπας και ξεστραβωθούν. Και η Καθημερινή δημοσιεύει το άρθρο του στη στήλη "Γράμματα αναγνωστών"...


Θυμίζω. Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος: Νομικός, σύμβουλος του ΕΑΜ στη Κατοχή, εκτοπισθείς στη Μακρόνησο, πολυγραφότατος συγγραφέας, Καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ακαδημαικός, προταθείς το 1990 από τον ενιαίο Συνασπισμό(ΚΚΕ+ΕΑΡ) για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Όλο το άρθρο του:

" Κύριε διευθυντά

Παλλάδιο ηθικό των Ελλήνων της γενεάς μου, η επί αιώνες πολλούς παρουσία του ελληνικού έθνους στην ιστορία της ανθρωπότητας, από τους προ Χριστού χρόνους έως την εποχή μας και με συμβολή μεγαλουργό κάποτε, αμφισβητείται και πάλι, από Ελληνες τώρα μάλιστα, και χαρακτηρίζεται έωλο θεώρημα, γέννημα του ελληνικού ρομαντισμού του ΙΘ΄ αιώνα είτε κατασκεύασμα ιδεολογικό της εκπαιδευτικής πολιτικής του νεοσύστατου κράτους.


Δεν κατονομάζω πρόσωπα, εφόσον αδυνατώ να τα επαινέσω. Δεν ανέχομαι όμως την οικτρή αυτή απάρνηση της ιστορικής αλήθειας, συνοδευμένη, άλλωστε, και από την αξίωση να εισαχθεί στα διδακτικά βιβλία της Ιστορίας.

Επικαλούμαι, λοιπόν, τα εξής προς τους διδασκάλους της Ιστορίας ή και προς το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο:


1. Ο φιλόσοφος Πλήθων, στον 15ο αιώνα, είχε ζητήσει, πριν από την Αλωση, ο τελευταίος αυτοκράτωρ της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, να ανακηρυχθεί Βασιλεύς των Ελλήνων, ώστε και να συμμορφωθεί προς την ιστορική τότε πραγματικότητα.

 
2. Ο πρώτος μετά την Αλωση Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, απευθυνόμενος στους μοναχούς της Πάτμου, τονίζει προς αυτούς ότι με την περίσωση των ευρισκομένων στη Μονή χειρογράφων της αρχαίας ελληνικής γραμματείας συμβάλλουν στην επιβίωση του υπόδουλου Γένους.3. Ο Ιανός Λάσκαρις και άλλοι Ελληνες λόγιοι στην Ιταλία, πολύ πριν από τον 19ο αιώνα, όχι μόνο διδάσκουν τα κείμενα των αρχαίων Ελλήνων, αλλά και με αμείωτο ζήλο επιδιώκουν να προκαλέσουν πολεμική επιχείρηση των Δυτικοευρωπαίων για την απελευθέρωση των συγχρόνων τους Ελλήνων.


4. Στον 17ο αιώνα, ο Ελληνας Επίσκοπος Βελιγραδίου έγραφε για τον σύγχρονό του φιλόσοφο Θεόφιλον Κορυδαλλέα ότι δεν υστερεί όχι μόνο των διάσημων τότε φιλοσόφων της Ιταλίας, αλλά και των ημετέρων φιλοσόφων της αρχαίας εποχής.


5. Ο μέγας ζωγράφος Θεοτοκόπουλος, στον 17ο αιώνα, ονομάζεται για τους Ευρωπαίους «Ελ Γκρέκο», ο Ελληνας με όσα ένδοξα υποβάλλει τότε η λέξη αυτή, ενώ και υπενθύμιζε την ύπαρξη του Γένους των Ελλήνων, μεγαλουργού άλλοτε και υπόδουλου τότε.


6. Αλλά και στον 18ο αιώνα, Ελληνες έμποροι και λόγιοι, που ζούσαν και δρούσαν στις ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα στη σημερινή Ρουμανία, διατηρούσαν ακμαίο το ελληνικό φρόνημά τους, μάλιστα ήκμαζαν τότε οι «Αδελφότητες» Ελλήνων στην Ιταλία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.


7. Ο Διονύσιος Σολωμός, στον Υμνον εις την Ελευθερίαν, γραμμένον πριν να υπάρξει ακόμη ελληνικό ανεξάρτητο κράτος, όχι λοιπόν ως φερέφωνο της εκπαιδευτικής πολιτικής του, αναφέρεται σε «περασμένα μεγαλεία» και χαρακτηρίζει «σαν πρώτα αντρειωμένη» την ελευθερία, δηλαδή εμπνέεται από την ιστορική διάρκεια του ελληνικού έθνους.


8. Ο φιλελληνισμός, το υπέροχο αυτό κίνημα των ηθικά αισθαντικών Ευρωπαίων και Αμερικανών, εξηγείται μόνο από την πεποίθησή των ότι ένα μεγαλουργό στους αρχαίους χρόνους έθνος έχει εξεγερθεί για την απόσειση της επί αιώνες δουλείας του.


9. Εκφραστικότατο είναι και ό,τι διακήρυξε ο ραδιοσταθμός της Μόσχας τον Νοέμβριο του 1940: Οι Ελληνες στην Πίνδο έγραψαν νέον Μαραθώνα. Και ο ρωσικός φιλελληνισμός υπάρχει έντονος ήδη από τον δέκατο όγδοο αιώνα.


10. Δεν πρέπει να παραγνωρίζεται η συγκινητική αντοχή του ελληνικού φρονήματος συμπαγών ελληνικών πληθυσμών υπό εξουσία τουρκική επί αιώνες σε περιοχές των εσχατιών της Μικράς Ασίας και ιδιαίτερα του Πόντου, όπου η τοπική ελληνική γλώσσα διατήρησε χαρακτηριστικά στοιχεία της αρχαίας ελληνικής πολύ έκδηλα.
Η διαχρονική συνέχεια του ελληνικού έθνους, λοιπόν, είναι διάτορα μαρτυρημένη από την ιστορική πραγματικότητα και δεν είναι απλώς εφεύρημα του «ελληνικού ρομαντισμού του 19ου αιώνα», προς ιδεολογική στήριξη «εθνικών επεκτατισμών», όπως επιπόλαια γράφεται σε πρόσφατο δημοσίευμα. Στον 19ο αιώνα συζητήθηκε απλώς η «διαχρονική συνέχεια του ελληνικού έθνους» με αφορμή την αμφισβήτησή της από μη Ελληνες. Πριν δεν συζητούσαν γι’ αυτήν, καθώς δεν συζητεί κανείς για τα δεδομένα και αυτονόητα.

Οι πολέμιοι της ιστορικής αλήθειας για την αδιάκοπη επί αιώνες πολλούς ύπαρξη του ελληνικού έθνους δεν επιτρέπεται να συγχέουν τη λεγόμενη συχνά «προγονοπληξία» με τη νηφάλια επίγνωση από τους σημερινούς Ελληνες των αρχαιότατων εθνικών τίτλων τους, εμπνευστική μάλλον προς εθνική αξιοπρέπεια ή και υποκινητική σε προσπάθεια για ιστορική μεγαλουργία. Στους αρχαίους Ελληνες διάχυτη κατά Ηρόδοτον ήταν η πίστη ότι «απεκρίθη εκ παλαιτέρου του βαρβάρου έθνεος το ελληνικόν, εόν και δεξιώτερον και ηλιθίου ευηθείης απηλλαγμένον μάλλον». Η πίστη αυτή όμως δεν τους εμπόδισε να μεγαλουργήσουν.

Κωνσταντινος Δεσποτοπουλος - Ακαδημαϊκός - πρώην υπουργός Παιδείας "31-1-11

ΑΝ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΑΛΑ...ΠΑΡΕ ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ ΚΑΛΗ ΜΟΥ...!

Ο ΜΑΡΤΗΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ...
ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ "ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΙ" ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΑΙ ΥΠΕΚΥΨΑΝ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΘΥΜΙΣΑΝ ΄81....ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ-ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ-...

ΤΟ ΥΦΑΚΙ, ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ....ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΟΥΝ....ΟΠΩΣ ΕΙΘΙΣΤΑΙ!

ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΙΧΑΝ ΡΟΛΟ ΘΕΑΤΗ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΡΑΜΜΑΤΑ Η ΓΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΝΟΥΟΥΜΕ;
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ  ΠΡΩΤΑ
 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ...ΞΕΧΑΣΕΙ.

ο ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ Κ. ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ.

Ο ακαδημαϊκός - ιστορικός Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος δίνει απαντήσεις για την «αποκήρυξη» της Επανάστασης από τον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε'
Του ΤΑΣΟΥ Κ. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗ

ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ αναθεωρητές της ελληνικής ιστορίας, προσπαθούν να αλλάξουν τα ιστορικά δεδομένα, παρουσιάζοντας καινοφανείς απόψεις για να ανατρέψουν την ιστορική αλήθεια. Στόχος τους, να ξαναγράψουν την Ιστορία υπό το πρίσμα μιας κατευθυνόμενης, δήθεν «προοδευτικής» ιδεολογίας, με επικάλυμμα την «επιστημονική τεκμηρίωση» από θολές πηγές. Μειώνουν τον ρόλο της Εκκλησίας στην Επανάσταση του ’21, σπιλώνουν αγωνιστές (Κολοκοτρώνης) και τονίζουν ότι «η επίσημη Εκκλησία ήταν αντίθετη στην Επανάσταση και τους ελάχιστους ανώτερους κληρικούς που ελάμβαναν μέρος ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄ απειλούσε ότι θα αφορίσει».

Αποτελούν όμως, αυτά πραγματική αντίθεση της Εκκλησίας προς την Επανάσταση του ’21; Την απάντηση στους κατευθυνόμενους ιστορικούς δίνει, μέσα απ' τα γραφτά του, ο πιο αρμόδιος απ’ όλους, ο ακαδημαϊκός - ιστορικός Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος: «Είναι, φρονώ, ιστορικά επιπόλαιη μια τέτοια γνώμη. Αγνοείται από τους φορείς της ότι αποστολή της Εκκλησίας ήταν να σώσει ζωές Ελλήνων και ότι με την έναρξη της Επανάστασης το μέγα πλήθος των Ελλήνων, κατοίκων εκτεταμένων περιοχών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, βρέθηκαν αυτομάτως σε κατάσταση ομηρίας.

Και συνεχίζει ο Κ. Δεσποτόπουλος, αποστομώνοντας τους διαστρεβώτές της Ιστορίας.

«Εκινδύνευσε τότε να εξολοθρευθεί μέγα πλήθος Ελλήνων και οι άντρες της Φιλικής Εταιρίας να καταστούν ολετήρες του Γένους. Ο Σουλτάνος, έξαλλος όταν έμαθε την Επανάσταση, υπέγραψε διάταγμα εξοντωτικό των Ελλήνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Χρειαζόταν, όμως, να το προσυπογράψει και ο θρησκευτικός των Τούρκων ηγέτης. Και ο τότε, κάτοχος του αξιώματος αυτού, Χατζή Χαλίλ εφέντης, ανήρ φιλάνθρωπος, αρνήθηκε να το προσυπογράψει με το επιχείρημα ότι δεν επιτρέπει το Κοράνι σφαγή αθώων και μυστικά διαμήνυσε προς τον Πατριάρχη να τον ενισχύσει προς τη σωστική άρνησή του.

Τιμή και δόξα

«Για να σωθούν οι Έλληνες, ο μόνος τρόπος ήταν ο θρησκευτικός τους ηγέτης, ο Πατριάρχης, να αποκηρύξει την Επανάσταση. “Και ανήκει τιμή και δόξα στον Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε΄ για τη σωστική του υπόδουλου Γένους απόφασή του να προβεί σε αποκήρυξη της Επαναστάσεως του 1821”. Και αλίμονο για το γένος των Ελλήνων, αν δεν το έκανε.

Εξάλλου, επισημαίνουμε ότι ο αρχηγός της Επαναστάσεως, Αλέξανδρος Υψηλάντης, είχε διαμηνύσει από τον Ιανουάριο του 1821 προς τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη ότι ενδέχεται ο Πατριάρχης να προβεί σε αποκήρυξη της Επαναστάσεως, για να προστατεύσει τους Έλληνες των μη επαναστατημένων περιοχών, και η αποκήρυξη αυτή δεν θα εκφράζει το πραγματικό φρόνημά του (σ.σ.: αυτό το στοιχείο, οι... προοδευτικοί κατευθυνόμενοι ιστορικοί σκοπίμως το αποσιωπούν!» Δύο άντρες υπήρξαν τότε σωτήρες του έθνους. Ο Εθνομάρτυρας Πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄και ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο οποίος έσωσε την Επανάσταση με τη διπλωματική δεξιοτεχνία του, καθώς επέτυχε στο Λάιμπαχ να ματαιώσει απόφαση των εκεί συγκεντρωμένων αρχηγών των Μεγάλων τότε Δυνάμεων για επέμβαση του αντεπαναστατικού συνασπισμού των εναντίον του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων και, μάλιστα, για να επιτύχει τη ματαίωση αυτή, εδέησε να συντάξει ο ίδιος αποκήρυξη του Αλεξάνδρου Υψηλάντη ως Αρχηγού της Επαναστάσεως των Ελλήνων...

Δυο «αποκηρύξεις», λοιπόν, συνέβαλαν κρίσιμα για την περίσωση το 1821 του Γένους των Ελλήνων και για τη μη καταστολή με διεθνή σύμπραξη της απελευθερωτικής του Επαναστάσεως. Και αποτελεί σφάλμα οικτρό των ιστορικών η γνώμη για τις σωτήριες αυτές «αποκηρύξεις» ότι ενέχουν αντίθεση των αυτουργών τους προς την Ελληνική Επανάσταση.

 Αναδημοσίευση από την Real Newς -Ημερομηνία δημοσίευσης: 20-03-11

ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ...ΤΟΥ...ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ..!


Σαρωτικός για ακόμη μία βραδιά ήταν ο Λάκης Λαζόπουλος με το δικό του "Τσαντίρι"...

Με τη σάτιρά του και τον Αντώνη Ρέμο στο τελευταίο μέρος της εκπομπής του, άγγιξε ακόμη και το 60%. Ο Λάκης τρέλανε τα μηχανάκια της AGB και ό,τι έπαιζε απέναντι στα άλλα κανάλια πραγματικά το κατατρόπωσε. Στο γενικό σύνολο το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" έκανε 50,7%.Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: VIDEO: Μέχρι 60% έφτασε ο Λάκης! http://24wro.blogspot.com/2011/03/video-60.html#ixzz1HR52S319

Το σεξ... σκοτώνει


Το σεξ μπορεί να σκοτώσει με έμφραγμα, ιδίως όσους κάνουν καθιστική ζωή, σύμφωνα με νέα έρευνα. Οι απότομες εκρήξεις έντονης σωματικής δραστηριότητας, όπως το σεξ, μπορεί να αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφράγματος ή άλλου θανατηφόρου καρδιακού επεισοδίου

Κάντε έρωτα, όχι πόλεμο… Αμ δε! Ερεύνα του ιατρικού κέντρου Τufts της Βοστόνης έδειξε ότι η κατακόρυφη αύξηση της έντασης της σωματικής δραστηριότητας- όπως γίνεται όταν κάνουμε τζόκινγκ ή σεξ- αυξάνει σημαντικά και τον κίνδυνο να υποστεί κάποιος καρδιακή προσβολή, ειδικά όταν πρόκειται για ανθρώπους που δεν ασκούνται τακτικά.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι από καιρό γνωστό πως η φυσική δραστηριότητα που γίνεται με λάθος τρόπο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην καρδιά, αυτή η νέα έρευνα όμως συμβάλει στο να μετρηθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια ο κίνδυνος αυτός σύμφωνα με την επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Δρ. Ίσα Ντάχαμπεγκ.
Η ομάδα της ανέλυσε στοιχεία από 14 μελέτες και εξέτασε τη σχέση μεταξύ της άσκησης, το φύλο και τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών ή αιφνίδιου καρδιακού θανάτου.
Οι άνθρωποι έχουν 3,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθουν μια καρδιακή προσβολή ή να έχουν αιφνίδιο καρδιακό θάνατο όταν δεν ασκούνται. Το ποσοστό θανάτων είναι 2 ,7 φορές πιο πιθανό σε ανθρώπους που κάνουν σεξ και δεν ασκούνται τακτικά.
Οι μελέτες δείχνουν ότι ο κίνδυνος είναι μεν αυξημένος, όμως η περίοδος του αυξημένου κινδύνου είναι σχετικά σύντομη, μια έως δύο ώρες, στη διάρκεια και αμέσως μετά το τρέξιμο ή το σεξ. Για το λόγο αυτό, συνολικά μέσα σε ένα έτος ο κίνδυνος για τους αγύμναστους είναι υπαρκτός, αλλά παρόλα αυτά αρκετά μικρός.
Για παράδειγμα, σύμφωνα με υπολογισμούς, σε ένα δείγμα 10.000 ανθρώπων, αν όλοι αύξαναν απότομα τη σωματική δραστηριότητά τους (λόγω σεξ, τρεξίματος κ.α.) κατά μια ώρα μέσα στην εβδομάδα, μπορεί να σημειώνονταν δύο ή τρία περισσότερα περιστατικά θανατηφόρου εμφράγματος ετησίως.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΕΡΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΓΙΗΝΟ...

Στις 3000 περίπου σελίδες της απόρρητης έκθεσης Serpo, που αποκαλύφθηκε …στις 2 Νοεμβρίου του 2005 στο ευρύ κοινό..., περιγράφεται ένας εν ζωή εξωγήινος σε εγκαταστάσεις των Η.Π.Α.
Ο πρώην διευθυντής της CIA W.Casey, ο τότε Υπουργός Άμυνας C.Weinberger και διάφοροι επιστημονικοί σύμβουλοι αποκαλύπτουν στις απόρρητες σελίδες τα πάντα για τον εξωγήινο επιζών της συντριβής του Roswell, που ονομάζεται ΕΒE (Extraterrestrial Biological Entities).

Το 1947, μετά τη συντριβή, όλο το υλικό, οι νεκροί αλλά και ο επιζών εξωγήινος μεταφέρθηκαν αρχικά στην αεροπορική βάση του Roswell και στη συνέχεια στο Los Alamos, την ασφαλέστερη βάση στον κόσμο. Ενώ ένα μεγάλο μέρος του υλικού μεταφέρθηκε αργότερα στο Dayton του Οχάιο, που εδρεύει το εξωγήινο τμήμα τεχνολογίας της πολεμικής αεροπορίας των Η.Π.Α., ο ΕΒΕ στεγάστηκε σε ένα ειδικό χώρο στο Los Alamos και στη Sandia (Albuquerque).Ο ΕΒΕ (το όνομα του δόθηκε από το στρατό) δεν είχε ανθρώπινα χαρακτηριστικά, εκτός από τα μάτια, τα αυτιά και το στόμα. Ο οργανισμός του, το δέρμα του, το σύστημα της αναπνοής του, το αίμα του και το μυαλό του ήταν εντελώς διαφορετικά από εκείνα των ανθρώπων. Αν και ο ΕΒΕ δεν είχε φωνητικές χορδές όπως οι άνθρωποι, μέσω μιας χειρουργικής επέμβασης που του έγινε από τους στρατιωτικούς γιατρούς μπόρεσε να μιλήσει. Ήταν εξαιρετικά ευφυής και γρήγορα έμαθε αγγλικά, κυρίως από το στρατιωτικό προσωπικό που ήταν υπεύθυνο για την ασφάλεια και τη φροντίδα του.
Ο ΕΒΕ αποκάλυψε ότι ήταν από τον πλανήτη Serpo, 38,42 έτη φωτός από τη Γη στο σύστημα Ζέτα Reticuli και χρειάστηκε εννέα μήνες για να φτάσει στον πλανήτη μας. Η διάρκεια ζωής του είδους του είναι μεταξύ 350 και 400 χρόνια και μια δικιά τους μέρα διαρκεί περίπου 40 ώρες και μετριέται βάση των δύο ήλιων τους, που είναι εντελώς διαφορετικοί από τον δικό μας. Τα όντα Eben είναι φιλικά και δεν επιθυμούν να βλάψουν το ανθρώπινο είδος.
Τα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ο ΕΒΕ παρέμεινε ζωντανός μέχρι το 1952, και πριν πεθάνει ήταν φοβερά θυμωμένος από τη στιγμή που του ζητήθηκε να μάθει στο στρατιωτικό προσωπικό να χειρίζεται όλα τα αντικείμενα που βρίσκονταν στο ufo που συνετρίβει.
Στο τέλος της έκθεσης σημειώνεται, ότι εκτός από τους Eben υπάρχουν και άλλοι εξωγήινοι πολιτισμοί και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες το γνωρίζουν. Επίσης αναφέρεται ότι οι μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. έχουν συλλέξει πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Γη χιλιάδες χρόνια πριν, είχε επισκέπτες από διαφορετικούς εξωγήινους πολιτισμούς, χωρίς να αναφέρονται αναλυτικότερα.
Το 1961, φυλακίστηκε στον Καναδά ένας εξωγήινος του είδους Trantaloid, ο οποίος πέθανε ένα χρόνο μετά. Το 1988, ο Bob Lazar έβλεπε στην περιοχή 51 μέσα απ΄τα τζάμια, ένα κοντό γκρι πλάσμα που δεν έμοιαζε με άνθρωπο…
Η αυθεντικότητα των 3000 περίπου σελίδων της απόρρητης έκθεσης Serpo, δεν έχει επιβεβαιωθεί έως σήμερα ούτε από την Αμερικανική κυβέρνηση , ούτε από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: O εξωγήινος που επέζησε στη συντριβή του Roswell http://24wro.blogspot.com/2011/03/o-roswell_2289.html#ixzz1HQxFtJKa