Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

ΓΙΑ ΤΟ 1821

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΄21.
 ΜΙΑ "ΑΛΛΗ" ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ...ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ 1821 ΤΟΥ ΣΚΑΙ...!!!

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ "ΦΑΓΩΘΟΥΜΕ" ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ?

to ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ Κ. ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ.

ΜΙΛΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ, ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ, ΤΡΙΣΕΓΓΟΝΟΙ ΗΡΩΩΝ...

Στην Ελλάδα το ραδιενεργό νέφος

Ραδιενεργό νέφος από τη Φουκουσίμα αναμένεται να φτάσει σε χαμηλές ποσότητες στην Ελλάδα. Συστηματικοί έλεγχοι για τα επίπεδα ραδιενέργειας. Οι εκτιμήσεις των ειδικών για τη χώρα μας

Ο Θούριος
Ως πότε παλικάρια, θα ζούμε στα στενά,


μονάχοι σα λιοντάρια, στες ράχες στα βουνά;


ως πότε παλικάρια, θα ζούμε στα στενά,


μονάχοι σα λιοντάρια, στες ράχες στα βουνά;


Καλύτερη μιας ώρας ελεύθερη ζωή,


παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή


παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή.


Σπηλιές να κατοικούμε, να βλέπουμε κλαδιά,


να φεύγωμ' απ' τον κόσμο, για την πικρή σκλαβιά


σπηλιές να κατοικούμε, να βλέπουμε κλαδιά,


να φεύγωμ' απ' τον κόσμο, για την πικρή σκλαβιά.


Καλύτερη μιας ώρας ελεύθερη ζωή,


παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή


παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή.


Να χάνωμεν αδέλφια, πατρίδα και γονείς,


τους φίλους, τα παιδιά μας, κι όλους τους συγγενείς


να χάνωμεν αδέλφια, πατρίδα και γονείς,


τους φίλους, τα παιδιά μας, κι όλους τους συγγενείς.


Καλύτερη μιας ώρας ελεύθερη ζωή,


παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή


παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή


παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή.

1821...o ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ

Τα Κλεφτόπουλα

Μάνα μου τα, μάνα μου τα κλεφτόπουλα,


τρώνε και τραγουδάνε, άιντε πίνουν και γλεντάνε.


Μα ένα μικρό, μα ένα μικρό κλεφτόπουλο,


δεν τρώει, δεν τραγουδάει, βάι δεν πίνει, δεν γλεντάει.


Μόν' τ' άρματα, μόν' τ' άρματα του κοίταζε.


Του ντουφεκιού του λέει: «Γεια σου Κίτσο μου λεβέντη!»


Ντουφέκι μου, ντουφέκι μου περήφανο


σπαθί μ ξεγυμνωμένο μια χαρά ήσουν το καμένο.


Τόσες φορές, τόσες φορές με γλύτωσες


απ' του εχθρού τα χέρια τα σπαθιά και τα μαχαίρια.Σαράντα παλικάριαΣαράντα παλικάρια παιδιά μου από τη Λεβαδιά,


όλα καλά κι αρματωμένα, ορέ πάνε για κλεψιά


όλα καλά κι αρματωμένα, ορέ πάνε για κλεψιά.


Στο δρόμο που πηγαίνανεν παιδιά μου βρίσκουν ένα γέροντα


Γειά σου, χαρά σου, γέρο λεβέντη, καλός τα παιδιά,


Γειά σου, χαρά σου, γέρο λεβέντη, καλός τα παιδιά.
Καλός τα παλικαριά παιδιά μου που πάτε βρε παιδιά


Πάμε για να πατήσουμε γέρο, ορέ την Τροπολιτσά


Πάμε για να πατήσουμε γέρο, ορέ την Τροπολιτσά.

Ο ΓΕΡΟ ΔΗΜΟΣ
Εγέρασα μωρές παιδιά, πενήντα χρόνια κλέφτης,τον ύπνο δεν εχόρτασα και τώρα αποσταμένος


θέλω να πάω να κοιμηθώ, εστέρεψε η καρδιά μου.


Βρύση το αίμα το 'χυσα σταλαματιά δε μένει.


Ποιος ξέρει από το μνήμα μου τι δέντρο θα φυτρώσει.


Κι αν ξεφυτρώσει πλάτανος, στον ίσκιο του από κάτω,


θα 'ρχονται τα κλεφτόπουλα τ' άρματα να κρεμάνε,


να πλένουν τις λαβωματιές το Δήμο να σχωρνάνε.Ο γερο-Δήμος πέθανε, ο γερο-Δήμος πάει.


Να 'τανε το '21Μου ξανάρχονται ένα ένα χρόνια δοξασμένα


να 'τανε το 21 να 'ρθει μια στιγμή


Να περνάω καβαλάρης στο πλατύ τ' αλώνι


και με τον Κολοκοτρώνη να 'πινα κρασί


Να πολεμάω τις μέρες στα κάστρα


και το σπαθί μου να πιάνει φωτιά


και να κρατάω τις νύχτες με τ' άστρα


μια Τουρκοπούλα (ομορφούλα) αγκαλιά


Μου ξανάρχονται ένα ένα χρόνια δοξασμένα


να 'τανε το 21 να 'ρθει μια βραδιά


Πρώτος το χορό να σέρνω στου Μοριά τις στράτες


και ξοπίσω μου Μανιάτες και οι Ψαριανοί


Κι όταν λαβωμένος γέρνω κάτω απ' τους μπαξέδες


να με ραίνουν μενεξέδες χέρια κι ουρανοί


Να πολεμάω τις μέρες στα κάστρα


και το σπαθί μου να πιάνει φωτιά


και να κρατάω τις νύχτες με τ' άστρα


μια ομορφούλα αγκαλιά


Μου ξανάρχονται ένα ένα χρόνια δοξασμένα


να 'τανε το 21 να 'ρθει μια βραδιά


 


Πιέσεις στην Πορτογαλία ενόψει Συνόδου

Στη σκιά της κατάρρευσης της κυβέρνησης Σόκρατες στην Πορτογαλία οι ηγέτες των 27 συναντώνται στις Βρυξέλλες για την περιβόητη "συνολική λύση" της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, ωστόσο η κρίσιμη απόφαση για τον Μηχανισμό Σταθερότητας θα είναι μισή λόγω... Μέρκελ.
Στην Πορτογαλία η κυβέρνηση μειοψηφίας του σοσιαλιστή Σόκρατες κατέρρευσε μετά την καταψήφιση του τέταρτου πακέτου λιτότητας τους τελευταίους 12 μήνες. Αναλυτές εκτιμούν ότι η εξέλιξη αυτή θα επιταχύνει την προσφυγή της Πορτογαλίας στο μηχανισμό στήριξης, στο δρόμο Ελλάδας και Ιρλανδίας.
Ήδη οι αγορές κλιμακώνουν τις πιέσεις:Σε νέα ιστορικά υψηλά αναρριχήθηκε το spread των πορτογαλικών ομολόγων- στις 480 μ.β. Το spread των ελληνικών ομολόγων κινείται στην περιοχή των 950 μ.β.
"Η Πορτογαλία πρέπει να εφαρμόσει αυστηρά τα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών στην οικονομία της αλλά και στην ευρωζώνη γενικά", δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Μανουέλ Μπαρόζο.
Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τόνισε ότι ενδεχόμενος δανεισμός στην Πορτογαλία θα γίνει "υπό αυστηρές προϋποθέσεις", δηλαδή με αντάλλαγμα τη λήψη σκληρών μέτρων οικονομικής λιτότητας. "Εναπόκειται στην πορτογαλική κυβέρνηση να ζητήσει τη βοήθεια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στήριξης (...) εάν δοθεί αυτή η βοήθεια, τούτο θα γίνει υπό αυστηρές προϋποθέσεις", είπε. Αναλυτικά οι εξελίξεις στην ΠορτογαλίαΗ καγκελάριος Μέρκελ, μιλώντας στην Bundestag, έπλεξε το εγκώμιο του Σόκρατες, κάνοντας λόγο για την "υπευθυνότητα και τη γενναιότητά του να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις". Σημείωσε δε ότι "είναι προτιμότερο να εστιάζουμε την προσοχή μας στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας στην Ευρώπη παρά να ανησυχούμε για την τήρηση των προγραμμάτων διάσωσης και άλλων υπερχρεωμένων κρατών".
Επανέλαβε την αντίθεσή της στην κοινή έκδοση ευρωομολόγου, παραδεχόμενη παράλληλα ότι η Γερμανία είναι η χώρα η οποία έχει επωφεληθεί περισσότερο από την κυκλοφορία του ευρώ.

Η πηγή των σεξουαλικών προτιμήσεων

Ένας νευροδιαβιβαστής, η σεροτονίνη, μια χημική ουσία στον εγκέφαλο, φαίνεται να ελέγχει τις σεξουαλικές προτιμήσεις, τουλάχιστον στα αρσενικά ποντίκια, τα οποία μπορούν να γίνουν αδιάφορα απέναντι στα θηλυκά, δείχνοντας παράλληλα ενδιαφέρον για άλλα αρσενικά, όπως αποκάλυψαν πειράματα Κινέζων επιστημόνων.
Είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι ένας γνωστός νευροδιαβιβαστής παίζει ρόλο στη σεξουαλική ζωή ενός θηλαστικού, αν και άλλοι επιστήμονες συστήνουν επιφύλαξη και αυτοσυγκράτηση για την εξαγωγή πρόωρων συμπερασμάτων, σχετικά με τη σημασία της ανακάλυψης, για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα. «Κανείς πριν δεν είχε σκεφτεί ότι η σεροτονίνη μπορεί να εμπλέκεται στις σεξουαλικές προτιμήσεις», δήλωσε ο κινεζικής καταγωγής ερευνητής Ζου-Φενγκ Τσεν της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σεν Λιούις.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Γι Ράο του Εθνικού Ινστιτούτου Βιολογικών Επιστημών του πανεπιστημίου του Πεκίνου, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC και το "Science", διαπίστωσαν ότι τα αρσενικά πειραματόζωα, στα οποία υπήρχε έλλειψη σεροτονίνης, έχασαν το ενδιαφέρον τους για τα θηλυκά. Όταν αυτά τα ποντίκια -τα οποία είχαν τροποποιηθεί έτσι ώστε ο εγκέφαλός τους να μην έχει αρκετά κύτταρα που παράγουν σεροτονίνη- κλήθηκαν να διαλέξουν μεταξύ συντρόφων στο ίδιο κλουβί, δεν έδειξαν κάποια προτίμηση είτε στα θηλυκά, είτε στα αρσενικά (τα μισά περίπου μεταλλαγμένα ποντίκια προτίμησαν να συνουσιαστούν με άλλα αρσενικά).
Όταν μόνο ένα άλλο αρσενικό εισήχθη στο κλουβί του αρσενικού ποντικιού με την μειωμένη σεροτονίνη, τότε το τελευταίο ήταν πιο πιθανό να επιθυμήσει να συνευρεθεί με το ομόφυλό του ζώο και να βγάλει έτσι κραυγές πρόσκλησης για συνουσία, κάτι που συνηθίζει, υπό κανονικές συνθήκες, να κάνει όταν θέλει να έχει σεξουαλική επαφή με ένα θηλυκό.
Ανάλογα πειραματικά αποτελέσματα επιτεύχθηκαν με ποντίκια στα οποία είχε αφαιρεθεί ένα γονίδιο, το οποίο βοηθά στην παραγωγή σεροτονίνης. Η προτίμηση, πάντως, για τα θηλυκά κατέστη δυνατόν να αποκατασταθεί, όταν εισήχθη πρόσθετη σεροτονίνη στον εγκέφαλο αυτών των τροποποιημένων πειραματόζωων. Οι επιστήμονες δεν ξέρουν ακόμα αν η σεροτονίνη επηρεάζει ανάλογα και τη συμπεριφορά των θηλυκών ποντικιών.
Οι ερευνητές, ωστόσο, διευκρίνισαν ότι το "φλερτ" στο εργαστήριο μεταξύ αρσενικών ποντικιών, λόγω έλλειψης σεροτονίνης, δεν μπορεί να αντιστοιχιστεί με την ανθρώπινη ομοφυλοφιλία. Παραμένει, έτσι, ακόμα ανοιχτό το ζήτημα αν η σεροτονίνη έχει κάποια σχέση με τη σεξουαλική συμπεριφορά και των ανθρώπων. «Θα ήμουν υπερβολικά προσεκτικός πριν προεκτείνω στους ανθρώπους αυτά τα ευρήματα για τα ποντίκια. Απλώς δεν ξέρουμε αρκετά για αυτό», δήλωσε ο Τσεν.
Η σεροτονίνη μεταφέρει μηνύματα μεταξύ των νευρώνων (εγκεφαλικών κυττάρων), παίζοντας ρόλο σε πολλές λειτουργίες, όπως ο ύπνος, η τροφή, η επιθετικότητα, η ψυχική διάθεση κ.ά. Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα συνήθως αυξάνουν το επίπεδο της σεροτονίνης στον εγκέφαλο και έχει αναφερθεί ότι, μεταξύ άλλων πιθανών παρενεργειών, μειώνουν τη σεξουαλική ορμή (λίμπιντο) σε ορισμένους ανθρώπους.
Ο καθηγητής νευροεπιστήμης Κιθ Κέντρικ του πανεπιστημίου Κέμπριτζ δήλωσε ότι υπάρχουν μερικές πολύ περιορισμένες ενδείξεις για διαφορετικές αντιδράσεις των επιλεκτικών αναστολέων της σεροτονίνης στον εγκέφαλο των ομοφυλόφιλων. Από την άλλη, πρόσθεσε, εδώ και χρόνια, χρησιμοποιούνται ευρέως ψυχοφάρμακα που είτε αυξάνουν είτε μειώνουν τη λειτουργία της σεροτονίνης και, ενώ συχνά έχουν αναφερθεί επιδράσεις στη σεξουαλική διέγερση, την παρορμητικότητα και την επιθετικότητα, δεν φαίνεται να υπάρχουν επιδράσεις στις σεξουαλικές προτιμήσεις και τον σεξουαλικό προσανατολισμό όσων παίρνουν αυτά τα φάρμακα.

Link: Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία (με συνδρομή) στη διεύθυνση: http://www.nature.com/nature/journal/vaop/ncurrent/full/nature09822.html

(ΕU – IMF barbarians listen up, Peoples of Europe are rising up)

Στο ευρωκοινοβουλίο μεταφέρθηκε το κλίμα δυσαρέσκειας εναντίον των πολιτικών, με θύμα αυτή τη φορά το υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο.
Η ένταση στην καρδιά των Βρυξελλών, προκλήθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με την ευκαιρία της επετείου από τη Μάχη του Μαραθώνα, την οποία διοργάνωσε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χρυσούλα Παλιαδέλη.
Όπως έχει συμβεί και στα προηγούμενα κρούσματα αποδοκιμασίας, οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο χώρο της εκδήλωσης όπου βρισκόταν ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και σήκωσαν πανό εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης και του ΔΝΤ. Ειδική αναφορά έγινε μάλιστα στην Κερατέα και τις διαμαρτυρίες που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή.
Το κίνημα ονομάζεται "Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που Αντιστέκεται κατά των Βρυξελλών", ενώ μέλος της Πρωτοβουλίας ζήτησε μετά τις ομιλίες και πριν την προβολή της ταινίας να παρέμβει για τρία λεπτά
Η συντονίστρια Χ. Παλιαδέλη αρνήθηκε και ζήτησε την εκκίνηση της ταινίας.
Η πρωτοβουλία συνέχισε την παρέμβαση της και άνοιξε πανό που ανέγραφε στα αγγλικά: «Βάρβαροι της EE και του ΔΝΤ ακούστε το καλά, οι λαοί της Ευρώπης ξεσηκώνονται ξανά». (ΕU – IMF barbarians listen up, Peoples of Europe are rising up)
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης η πρώην υπουργός Κ. Μπατζελή δε σταμάτησε να συμπεριφέρεται σαν να βρισκόταν σε τηλεπαράθυρο, εκτοξεύοντας προσβολές και ειρωνικά "μπράβο" προς τον ομιλητή και τα μέλη της Πρωτοβουλίας.

Ακολουθεί το περιεχόμενο της παρέμβασης μεταφρασμένο στα ελληνικά.
"2.500 χρόνια μετά τη μάχη του Μαραθώνα και 20 μόλις χιλιόμετρα από το τόπο της μάχης οι σύγχρονοι Έλληνες δίνουν μια άλλη μάχη.
Πρόκειται για τους κατοίκους της Κερατέας που παλεύουν ενάντια στους σύχρονους βαρβάρους. Αυτοί οι σύγχρονοι βάρβαροι δεν είναι από την Ασία, είναι από την Ελλάδα.
Είναι η αστυνομία του ελληνικού κράτους που την έχει στείλει εκεί η ελληνική σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση για να υπερασπιστεί μια παράνομη απόφαση.
Την απόφαση να δημιουργηθεί μία χωματερή στην Κερατέα που θα καταστρέψει αρχαιολογικό χώρο. Να πώς προστατεύει αυτή η κυβέρνηση τον ελληνικό πολιτισμό. Οι αστυνομικές δυνάμεις της κυβέρνησης μπαίνουν στις αυλές των σπιτιών, βρίζουν γυναίκες, ψεκάζουν με χημικά απλούς εργαζόμενους ανθρώπους και συμπεριφέρονται σα δυνάμεις κατοχής.
Ο αγώvaς των κατοίκων της Κερατέας είναι ένα σύμβολο της πάλης όλων των εργαζόμενων στην Ελλάδα.Ένα σύμβολο δίπλα και σε εκείνο, των 300 μεταναστών απεργών πείνας που νίκησαν και αφιέρωσαν τη νίκη τους σε ολόκληρη την εργατική τάξη της Ελλάδας.
Είναι αλληλέγγυοι στις εννιά γενικές απεργίες που έχουν γίνει ενάντια στις παράλογες πολιτικές του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης.
Οι σύγχρονοι βάρβαροι είναι οι Ευρωβουλευτές που ψηφίζουν αυτά τα μέτρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που καταργούν τη δημοκρατία με την «Νέα Οικονομική Διακυβέρνηση» που θέτει τους κρατικούς προϋπολογισμούς υπό τον έλεγχο ενός μη εκλεγμένου οργανισμού, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Δε θα επικρατήσετε. Αυτή η κρίση δε θα ναι οι Θερμοπύλες του εργαζόμενου λαού αλλά το δικό σας Βατερλώ".
http://news247.gr/ellada/politiki/gioyxaisma_ston_geroylano.814756.html
1821...ΘΑ ΠΑΝΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ?

Κατέρρευσε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας

Με ένα ηχηρότατο "όχι" η Βουλή της Πορτογαλίας έστειλε σπίτι του τον ηγέτη της χώρας Σόκρατες, ανοίγοντας παράλληλα την πόρτα στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.