Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Ζουν με το φόβο της απόλυσης

Σε 28% ανέρχεται το ποσοστό των εργαζομένων που φοβάται ότι θα χάσει την εργασία του δεδομένης της τρέχουσας οικονομικής κρίσης που επηρεάζει τις τάσεις της αγοράς εργασίας.
Οι τέσσερις στους δέκα εργαζόμενους εκφράζονται με μεγαλύτερη αρνητικότητα για τους εργοδότες τους σε σχέση με το παρελθόν, ενώ το 79% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα δικαιολογούσαν στη διοίκηση της εταιρίας όπου εργάζονται την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης μόνο αν αποφασιζόταν περικοπές και για την ίδια τη διοίκηση.
Υπό τις παρούσες συνθήκες, σύμφωνα με έρευνα της Workmonitor που διενεργήθηκε από την εταιρεία Randstad, το 40% των εργαζομένων δηλώνει ότι στο εργασιακό του περιβάλλον επικρατεί ανησυχία και ένταση.
Από τα αποτελέσματα της έρευνας φαίνεται ότι το 28% των εργαζομένων στην Ελλάδα φοβάται ότι θα χάσει την εργασία του, τη στιγμή που το 72% δηλώνει πως θα επιθυμούσε να απασχολείται σε κάποια άλλη θέση εργασίας.
Βάσει στοιχείων της έρευνας, το 16,8% των εργαζομένων άλλαξε εργασία τους τελευταίους 6 μήνες, από αυτούς που αποφάσισαν να αλλάξουν εργασία το 43% άλλαξε από προσωπική επιθυμία, το 34% επειδή επιθυμούσε να βρει καλύτερες συνθήκες εργασίας, το 26% των επειδή ήταν δυσαρεστημένοι από τον εργοδότη τους και 20% μετακινήθηκαν λόγω προσωπικής φιλοδοξίας - διεκδίκηση ανώτερης διοικητικής θέσης.
Σε σύγκριση με άλλες Ευρωπαϊκές αγορές, όπως αυτή της Ιταλίας, το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων στην Ελλάδα (90%), δηλώνουν ότι οι εργοδότες οφείλουν να προσφέρουν εκπαίδευση στους εργαζόμενους.
Ταυτόχρονα πάνω από τα 2/3 του δείγματος (70%) εκφράζει την πεποίθηση ότι η εκπαίδευση πρέπει να παρέχεται από το κράτος, όταν κάποιος εργαζόμενος χάσει την εργασία του.
Η ταυτότητα της έρευνας
Η έρευνα Workmonitor στοχεύει στην καταγραφή των προσδοκιών και του αισθήματος ασφάλειας των εργαζομένων στην αγορά εργασίας, καθώς και τις μετακινήσεις των εργαζομένων σε διαφορετικούς εργοδότες μέσα σε ένα 6μηνο πλαίσιο. Βοηθά παράλληλα στην κατανόηση των αισθητήρων της αγοράς και των τάσεων που διαμορφώνουν οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα. Εκτός από τις εργασιακές μετακινήσεις, μέρη της έρευνας αποτυπώνουν την εργασιακή ικανοποίηση και τα προσωπικά κίνητρα των εργαζομένων.
Διεξάγεται σε 23 χώρες σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας και δημοσιεύεται 4 φορές το χρόνο και αναδεικνύει τις τάσεις και την κινητικότητα της αγοράς εργασίας σε βάθος χρόνου.
Η ερευνά Workmonitor πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 400 ατόμων, το χρονικό διάστημα μεταξύ 21 Ιανουαρίου και 9 Φεβρουαρίου 2010.για λογαριασμό της Randstad από την εταιρία Survey Sampling International.

ΣΙΕΝΑ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ 4ης ΠΕΡΙΟΔΟΥ 75-65

SIENA -OLYMPIAKOS 63-58, 3η περιοδος

Η ΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ...

Την Τετάρτη το βράδυ, 30 Μαρτίου 2011, ολοκληρώθηκε η προσπάθεια που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο με σύγχρονους έλληνες συγγραφείς (Σερέφας, Παπάς, Καισαρίδης) επί σκηνής, με την παρουσίαση μιας πεντάδας ποιητών που ζουν και εργάζονται στην Κατερίνη.

Καινοτομία του εγχειρήματος ήταν πως οι ποιητές αυτοί εμφανίζονταν με καινούρια ποιήματα και μάλιστα με κείμενα τα οποία εστιάζονται στη θεματική της πόλης και του έρωτα. Ειλικρινά είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δει κανείς πώς αντιμετωπίζουν την πόλη τους οι σύγχρονοι ποιητές, πώς αποτυπώνεται η εικόνα της, ποια η γωνία της ματιάς τους, η κριτική ή επαινετική πρόσληψη της ζωής στον επαρχιακό βίο μιας σύγχρονης πόλης. Άξιζε να ακούσουμε χωρίς ίχνος έπαρσης και μεγαληγορίας (συνηθισμένα μειονεκτήματα της επαρχιώτικης στιχουργικής) όσα είχαν να μας πουν οι πέντε ποιητές κάτω από τις οδηγίες και τη σκηνοθετική φροντίδα του ηθοποιού και σκηνοθέτη Χάρη Αμανατίδη και τη συμβολή της λαμπρής ομάδας των ηθοποιών του θεάτρου «Πήγασος» που απέδωσαν θεατρικά τα ποιήματα, εκπλήσσοντας τους παρευρισκόμενους αλλά και τους ίδιους τους δημιουργούς που είδαν τις δημιουργίες τους, να μεταπλάθονται σαν πηλός στα χέρια της θεατρικής τέχνης…". Ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ για την εκδήλωση και τον ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΦΑ:


"Η θεατρική απόδοση ποίησης, ξάφνιασε ευχάριστα τους θεατές που παρακολούθησαν τη βραδιά «Έλληνες συγγραφείς επί σκηνής», στο θέατρο «Πήγασος».
"Είναι περιττό να μιλάει ο δημιουργός γι΄ αυτό που έγραψε.Ίσως είναι και παραπλανητικό ή και υπερβολικό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι μέσα από τις λέξεις ο καθένας μπορεί να ζήσει, να ξαναζήσει, να ξανακούσει ή να φανταστεί κάτι που έχει συμβεί, ή που θα μπορούσε να συμβεί ή που μπορεί να συμβεί ή που μπορεί να μη συμβεί ποτέ..
Οι εικόνες που έγιναν λέξεις από τους δημιουργούς, οι λέξεις που έγιναν πάλι εικόνες από τους ηθοποιούς, θρόνιασαν πάνω στη σκηνή του θεάτρου, αντανακλώντας ακτινοβόλο φως στους οφθαλμούς της καρδιάς των θεατών της πόλης. Της πόλης και του έρωτα τη συνάντηση, εμπνεύστηκε ο ανήσυχος και δημιουργικός Αντώνης Κάλφας. Ένας άνθρωπος που καταθέτει τη ζωή του στο βωμό της δημιουργίας, προσδοκώντας ίσως ο αδιόρατος καπνός, κάθε θυσίας, να «εξανεμιστεί» προς τους ουρανούς της τοπικής δημιουργίας, ίσαμε τα Πιέρια, εκεί ψηλά, στις ιέρειες των τεχνών, τις δικές μας Μούσες!
Πόσες άραγε ανθρωποώρες αφιερώνει ο Αντώνης Κάλφας, για να προκαλέσει τη δική μας ανάταση μέσα από τους δια-δρόμους της μυσταγωγίας, μιας τελετουργίας λόγου και τέχνης, της λογοτεχνίας; Προσφέρει, στην πόλη και στους πολίτες του κόσμου, σε όλους εμάς και στον καθένα χωριστά, μικρά λιθαράκια, το ένα πάνω στο άλλο, σαν βιβλία, με μεράκι και μαεστρία χτίζοντας το κάστρο του σύγχρονου πολιτισμού, εκεί που ίσως μπορούμε να οχυρώσουμε την ύπαρξή μας για να αντιμετωπίσουμε στον πόλεμο της πεζής καθημερινότητας και της παρακμής, τους βαρβάρους που προσπαθούν να τρυπήσουν την καρδιά του «Προμηθέα» που έχουμε μέσα μας…Όσες κι αν είναι οι πληγές και όσο «αίμα» κι αν χυθεί στον βράχο που είμαστε αλυσοδεμένοι, μας μένει στα χέρια ο ανεκτίμητος θησαυρός της φωτιάς. Της φλόγας του πολιτισμού". Ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ για το ποιητικό του έργο:
"Ποίηση και έρωτας είναι μια παλιά ιστορία, που βρίσκει τις ρίζες της στις απαρχές της ιστορίας του ανθρώπου.
Το ερωτικό στοιχείο, από καταβολής ποίησης, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα, από τα απαραίτητα στοιχεία του ποιοτικού λόγου. Ο οίστρος του έρωτα είναι σχεδόν ομώνυμος της ποίησης: ας μη ξεχνάμε ότι για τους αρχαίους, ο έρωτας στην ιδανική μορφή ταυτιζόταν με το λόγο και ο λόγος με τον έρωτα…. Όπως και με την ανδρεία. Η ποίηση είναι μια αντανάκλαση του έρωτα. Η νέα συλλογή περιλαμβάνει κυρίως ερωτικά ποιήματα και κλείνει έναν κύκλο δημουργίας 30 ετών. Θα μπορούσα να μιλήσω για 3 περιόδους:η συλλογή "Κάτι στιγμές"(66 ποιήματα) αφορά κείμενα που έχουν γραφεί μεταξύ 16-26 ετών, ο ΄"Κήπος με τα ρόμπολα"(73 ποιήματα) 26 ως 35 και "οι Αλκυονίδες Νύχτες"(120 ποιήματα) από 36 ως σήμερα ".Τις σελίδες των βιβλίων διανθίζω με σχέδια και ζωγραφιές για αισθητικούς λόγους αλλά και να συμπληρώσω με εικόνες όσα δε μπορώ να εκφράσω με τις λέξεις...Αρκετά ποιήματα έχουν μελοποιηθεί, κάποια έχουν συμπεριληφθεί σε Ουγγρική ανθολογία αφιερωμένη σε Ευρωπαίους ποιητές ή καλύτερα μη Ούγγρους...
30 χρόνια, 260 ποιήματα....Ο χρόνος ο δημιουργός και όχι χαμένος...Όλα ένα ταξίδι, με σταθμούς αναρίθμητους και ατέλειωτο πήγαιν έλα….παντού.
"Αλκυονίδες Νύχτες", μια ακόμη ανθολογία, ένα ακόμη ταξίδι αισθημάτων. Ένας ακόμη …σταθμός στο ταξίδι, που συνεχίζεται.Όσο συνεχίζεται η ζωή. Ως τον επόμενο σταθμό ….συνταξιδιώτες της ζωής και του ονείρου...".
DR SeenG

DR SeenG

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ, ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ...ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ. Ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΦΑ


Την Τετάρτη το βράδυ, ολοκληρώθηκε η προσπάθεια που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο με σύγχρονους έλληνες συγγραφείς (Σερέφας, Παπάς, Καισαρίδης) επί σκηνής, με την παρουσίαση μιας πεντάδας ποιητών που ζουν και εργάζονται στην Κατερίνη.

Καινοτομία του εγχειρήματος ήταν πως οι ποιητές αυτοί εμφανίζονταν με καινούρια ποιήματα και μάλιστα με κείμενα τα οποία εστιάζονται στη θεματική της πόλης και του έρωτα. Ειλικρινά είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δει κανείς πώς αντιμετωπίζουν την πόλη τους οι σύγχρονοι ποιητές, πώς αποτυπώνεται η εικόνα της, ποια η γωνία της ματιάς τους, η κριτική ή επαινετική πρόσληψη της ζωής στον επαρχιακό βίο μιας σύγχρονης πόλης. Άξιζε να ακούσουμε χωρίς ίχνος έπαρσης και μεγαληγορίας (συνηθισμένα μειονεκτήματα της επαρχιώτικης στιχουργικής) όσα είχαν να μας πουν οι πέντε ποιητές κάτω από τις οδηγίες και τη σκηνοθετική φροντίδα του ηθοποιού και σκηνοθέτη Χάρη Αμανατίδη και τη συμβολή της λαμπρής ομάδας των ηθοποιών του θεάτρου «Πήγασος» που απέδωσαν θεατρικά τα ποιήματα, εκπλήσσοντας τους παρευρισκόμενους αλλά και τους ίδιους τους δημιουργούς που είδαν τις δημιουργίες τους, να μεταπλάθονται σαν πηλός στα χέρια της θεατρικής τέχνης…

Ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ για την εκδήλωση και τον ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΦΑ:
"Η θεατρική απόδοση ποίησης, ξάφνιασε ευχάριστα τους θεατές που παρακολούθησαν τη βραδιά «Έλληνες συγγραφείς επί σκηνής», στο θέατρο «Πήγασος»."Είναι περιττό να μιλάει ο δημιουργός γι΄ αυτό που έγραψε.Ίσως είναι και παραπλανητικό ή και υπερβολικό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι μέσα από τις λέξεις ο καθένας μπορεί να ζήσει, να ξαναζήσει, να ξανακούσει ή να φανταστεί κάτι που έχει συμβεί, ή που θα μπορούσε να συμβεί ή που μπορεί να συμβεί ή που μπορεί να μη συμβεί ποτέ..

Οι εικόνες που έγιναν λέξεις από τους δημιουργούς, οι λέξεις που έγιναν πάλι εικόνες από τους ηθοποιούς, θρόνιασαν πάνω στη σκηνή του θεάτρου, αντανακλώντας ακτινοβόλο φως στους οφθαλμούς της καρδιάς των θεατών της πόλης. Της πόλης και του έρωτα τη συνάντηση, εμπνεύστηκε ο ανήσυχος και δημιουργικός Αντώνης Κάλφας. Ένας άνθρωπος που καταθέτει τη ζωή του στο βωμό της δημιουργίας, προσδοκώντας ίσως ο αδιόρατος καπνός, κάθε θυσίας, να «εξανεμιστεί» προς τους ουρανούς της τοπικής δημιουργίας, ίσαμε τα Πιέρια, εκεί ψηλά, στις ιέρειες των τεχνών, τις δικές μας Μούσες!
Πόσες άραγε ανθρωποώρες αφιερώνει ο Αντώνης Κάλφας, για να προκαλέσει τη δική μας ανάταση μέσα από τους δια-δρόμους της μυσταγωγίας, μιας τελετουργίας λόγου και τέχνης, της λογοτεχνίας; Προσφέρει, στην πόλη και στους πολίτες του κόσμου, σε όλους εμάς και στον καθένα χωριστά, μικρά λιθαράκια, το ένα πάνω στο άλλο, σαν βιβλία, με μεράκι και μαεστρία χτίζοντας το κάστρο του σύγχρονου πολιτισμού, εκεί που ίσως μπορούμε να οχυρώσουμε την ύπαρξή μας για να αντιμετωπίσουμε στον πόλεμο της πεζής καθημερινότητας και της παρακμής, τους βαρβάρους που προσπαθούν να τρυπήσουν την καρδιά του «Προμηθέα» που έχουμε μέσα μας…Όσες κι αν είναι οι πληγές και όσο «αίμα» κι αν χυθεί στον βράχο που είμαστε αλυσοδεμένοι, μας μένει στα χέρια ο ανεκτίμητος θησαυρός της φωτιάς. Της φλόγας του πολιτισμού".


Ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ για το ποιητικό του έργο:

Ποίηση και έρωτας είναι μια παλιά ιστορία, που βρίσκει τις ρίζες της στις απαρχές της ιστορίας του ανθρώπου.
Το ερωτικό στοιχείο, από καταβολής ποίησης, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα, από τα απαραίτητα στοιχεία του ποιοτικού λόγου.Ο οίστρος του έρωτα είναι σχεδόν ομώνυμος της ποίησης: ας μη ξεχνάμε ότι για τους αρχαίους, ο έρωτας στην ιδανική μορφή ταυτιζόταν με το λόγο και ο λόγος με τον έρωτα…. Όπως και με την ανδρεία.
Η ποίηση είναι μια αντανάκλαση του έρωτα. Η νέα συλλογή περιλαμβάνει κυρίως ερωτικά ποιήματα και κλείνει έναν κύκλο δημουργίας 30 ετών.Θα μπορούσα να μιλήσω για  3 περιόδους:η συλλογή "Κάτι στιγμές"(66 ποιήματα) αφορά κείμενα που έχουν γραφεί μεταξύ 16-26 ετών, ο ΄"Κήπος με τα ρόμπολα"(73 ποιήματα) 26 ως 35 και "οι Αλκυονίδες Νύχτες"(120 ποιήματα) από 36 ως σήμερα ".Τις σελίδες των βιβλίων  διανθίζω με σχέδια και ζωγραφιές για αισθητικούς λόγους αλλά και να συμπληρώσω με εικόνες όσα δε μπορώ να εκφράσω με τις λέξεις...Αρκετά ποιήματα έχουν μελοποιηθεί, κάποια έχουν συμπεριληφθεί σε Ουγγρική ανθολογία αφιερωμένη σε Ευρωπαίους ποιητές ή καλύτερα μη Ούγγρους...
30 χρόνια, 260 ποιήματα....Ο χρόνος ο δημιουργός και όχι χαμένος...Όλα ένα ταξίδι, με σταθμούς αναρίθμητους και ατέλειωτο πήγαιν έλα….
"Αλκυονίδες Νύχτες", μια ακόμη ανθολογία, ένα ακόμη ταξίδι αισθημάτων.Ένας ακόμη …σταθμός στο ταξίδι, που συνεχίζεται.
Όσο συνεχίζεται η ζωή. Ως τον επόμενο σταθμό ….συνταξιδιώτες της ζωής και του ονείρου...".

Τι πρέπει να τρώμε πριν το γυμναστήριο;

Το φαγητό είναι φίλος σας, αναφέρουν σωστά οι γυμναστές αν και για τους περισσότερους από εμάς, μάλλον εχθρός γίνεται καθώς σχεδόν με κάθε… μπουκιά ο δείκτης της ζυγαριάς ανεβαίνει.
Ωστόσο, οι ειδικοί αναφέρουν, πως υπάρχουν ειδικοί «τύποι» φαγητού για κάθε σκοπό. Έτσι, υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι που θα πρέπει να τρεφόμαστε αν θέλουμε να αδυνατίσουμε, να αποκτήσουμε γράμμωση ή να γεμίσουμε ενέργεια. Πολλοί από εμάς, κάνουν συχνά το λάθος να αθλούνται με άδειο στομάχι. Ένα ιδιαίτερα συνηθισμένο λάθος είναι να κάνουμε πρωϊνή γυμναστική με εντελώς άδειο στομάχι. Ο οργανισμός μας έχει ήδη κάψει το 80% των γλυκογόνων που μας δίνουν ενέργεια ενώ κοιμόμαστε και έτσι θα πρέπει να αναπληρώσουμε το ποσοστό αυτό μέσω της τροφής έτσι ώστε η άσκησή μας να έχει αποτέλεσμα.
Ναι στο γάλα, όχι στα πατατάκια…
Αν έχετε συνηθίσει να αθλείστε νωρίς το πρωί πριν τη δουλειά και αρχίζετε το τρέξιμο ή τη γυμναστική με εντελώς άδειο στομάχι, ήρθε η ώρα να αλλάξετε συνήθειες. Ο οργανισμός σας κατά τη διάρκεια του ύπνου έχει χάσει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, τα οποία και θα πρέπει να αναπληρώσετε με ένα γερό πρωινό.
Ένας φυσικός χυμός φρούτων, μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης με φυστικοβούτυρο για περισσότερη ενέργεια, μια μπανάνα και μερικά αμύγδαλα ή δημητριακά βρώμης με άπαχο γάλα είναι τα ιδανικότερα προϊόντα για ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά πρωϊνό.
Οι ώρες που χρειάζεται κάθε οργανισμός προκειμένου να κάψει κάποια συστατικά είναι οι εξής: απαιτούνται περίπου 4-6 ώρες για να αφομοιώσει ο οργανισμός μας το λίπος, 3 ώρες για την πρωτεϊνη και περίπου 2 ώρες για τους υδατάνθρακες.
Έτσι, αν πρόκειται να πάτε στο γυμναστήριο σε 15-30 λεπτά, φτιάξτε ένα εύκολο και απλό ρόφημα, που όχι μόνο θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός σας για να ανταπεξέλθει στο πρόγραμμα ασκήσεων αλλά και θα σας χαρίσει τα απαραίτητα εκείνα θρεπτικά συστατικά που θα επιταχύνουν τις διαδικασίες της καύσης.
Σε κάποιο μπλέντερ, προσθέστε άπαχο γάλα, μερικά παγωμένα φρούτα, μια μπανάνα και 2-3 αμύγδαλα και πιείτε το λίγο πριν ξεκινήσετε την προπόνησή σας. Αποφύγετε τις εύκολες λύσεις, όπως π.χ. ένα σακουλάκι με πατατάκια ή μια «μπάρα» δημητριακών καθώς αυτές οι μπάρες επειδή καταναλώνονται σε ποσότητες (2-3 κάθε φορά…) προκειμένου να χορτάσουμε συχνά φθάνουμε να καταναλώνουμε σχεδόν όσες θερμίδες έχει ένα παχυντικό γλυκό…
Σημαντική η διατροφή πριν αλλά και μετά την άσκηση
Ο χρυσός κανόνας επομένως που πρέπει να τηρούμε ευλαβικά είναι να θυμόμαστε κάθε φορά, περίπου πόσες ώρες χρειάζεται ο οργανισμός μας για να απορροφήσει τα συστατικά των τροφών, όπως αναφέραμε πριν, και βάσει αυτής της πληροφορίας να διαμορφώνουμε και το καθημερινό μας μενού.
Ωστόσο, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για τη σιλουέτα μας είναι και η πρώτη ώρα μετά την προπόνησή μας, όπου ο οργανισμός αναζητά πηγές τροφών για να αναπληρώσει τις χαμένες του δυνάμεις. Εκεί λοιπόν, θα πρέπει να στραφείτε σε ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεϊνες (π.χ. γάλα, αυγό, κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, δημητριακά κ.α.).

Για την πρόκριση ο ΠΑΟ, ΓΙΑ ΝΙΚΗ ο Ολυμπιακός

Η νίκη είναι μονόδρομος απόψε για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αν θέλουν να φανούν συνεπείς στο ραντεβού του φάιναλ φορ της Βαρκελώνης.

ΞΗΛΩΝΕΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ

Στοιχεία για την πορεία υλοποίησης του έργου μηχανογράφησης των νοσοκομείων έδωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Γνωστοποίησε ότι έχουν ήδη αντικατασταθεί δέκα διοικητές νοσοκομείων που δεν έπιασαν τους στόχους που τους είχαν τεθεί, ενώ σύντομα αναμένεται να αντικατασταθούν ακόμη είκοσι, αν δεν ανεβάσουν ταχύτητα. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι 102 νοσοκομεία έχουν προχωρήσει στην πλήρη μηχανογράφηση των στοιχείων τους, 26 δυσκολεύονται να φέρουν σε πέρας τη διαδικασία και τρία αδυνατούν προς το παρόν.

το κάθε χρώμα είναι για διαφορετική περίσταση


Κάθε φορά που θα δώσετε ένα τριαντάφυλλο υπαρχει κάποια θεωρία που λέει πως...το κάθε χρώμα είναι για διαφορετική περίσταση. Οι περισσότεροι δεν πιστεύουν σε αυτά και διαλέγουν το χρώμα του τριαντάφυλλου σύμφωνα με το πιο χρώμα τους αρέσει. Απλά για τους προληπτικούς θα αναφέρουμε το τι συμβολίζει το κάθε χρώμα.

Κόκκινο: Αγάπη και πάθος

Ροζ: Χαρά και θαυμασμός

Κίτρινο: Την φιλία αλλά και την προδοσία ταυτόχρονα

Λευκό: Απλότητα και ουδετερότητα

Πορτοκαλί: Το πάθος

Μωβ ή λιλά: Δυνατό έρωτα

Λαχανί: Την γονιμότητα

mix: Όταν κάτι είναι περίπλοκο


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Τι συμβολίζει το κάθε χρώμα των τριαντάφυλλων http://24wro.blogspot.com/2011/03/blog-post_2704.html#ixzz1IC3s2BWw

Το "Δεν Πληρώνω" πάει Βρυξέλλες

 ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Καμπάνια ενημέρωσης της Ευρώπης ξεκινάει το κίνημα "Δεν Πληρώνω" Θα επιχειρηθεί να υπάρξει συνάντηση με αρμόδιους στις Βρυξέλλες. Τα επιχειρήματα για τους αυτοκινητόδρομους και την τακτική των εταιρειών που τους εκμεταλλεύονται. Νέες κινητοποιήσεις από την Παρασκευή.

Ερώτηση με πρωτοβουλία της βουλευτού Πιερίας Μαρίας Μίχου

 την οποία συνυπογράφουν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά

Προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης και ΑνταγωνιστικότηταςΑπό το 2007 βιώνουμε μια παρατεταμένη περίοδο οικονομικής αστάθειας η οποία έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ευημερίας εκατομμυρίων πολιτών ανά τον κόσμο. Αιτία στάθηκε από τη μια πλευρά η αδηφάγος διάθεση ορισμένων επενδυτών για γρήγορα κέρδη και από την άλλη η αδυναμία του πολιτικού συστήματος να θέσει όρια στην κερδοσκοπία.Μπροστά στον κίνδυνο ενός ντόμινο τραπεζικών καταρρεύσεων οι Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο στήριξαν με χρηματικές εγγυήσεις όσες τράπεζες εμφάνιζαν σημαντικές επισφάλειες. Στόχος ήταν να επηρεαστεί όσο το δυνατόν λιγότερο η λειτουργία της αγοράς και η πραγματική οικονομία.

Στην χώρα μας παρότι οι τράπεζες δέχτηκαν την κρατική βοήθεια, δεν φρόντισαν να την διοχετεύσουν στην αγορά – τουλάχιστον στον βαθμό που θα έπρεπε – ώστε να ενισχυθούν οι δοκιμαζόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όσο η πρόσβαση των επιχειρηματιών στον τραπεζικό δανεισμό γινόταν όλο και πιο δύσκολη, τόσο αυξάνονταν τα λουκέτα, οι ακάλυπτες επιταγές, οι απολύσεις προσωπικού ή μείωση του ωραρίου απασχόλησης. Η πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων, Ελλάδας (Ι.Μ.Ε. – Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) δίνει το στίγμα της αγοράς.

Σύμφωνα με τα ευρήματά της, 8 στις 10 επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας, παράλληλα με την γενικότερη επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την συνολική απώλεια 100.000 θέσεων εργασίας μέσα στο 2010 αφού 1 στις 4 επιχειρήσεις προχώρησε σε μείωση προσωπικού. Ελπίζουμε μάλιστα, οι προβλέψεις για το 2011 να μην επαληθευτούν.Κύριοι Υπουργοί,Η Κυβέρνηση, εδώ και ενάμισι χρόνο καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να αντιστρέψει το κλίμα. Ο νέος επενδυτικός νόμος, η μετεξέλιξη του ΤΕΜΠΜΕ σε ΕΤΕΑΝ, τα φορολογικά κίνητρα για νέες επενδύσεις και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ είναι μερικές μόνο από τις δράσεις που στοχεύουν στην τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Παρ’ όλα αυτά, τα αποτελέσματά τους δεν φαίνεται να οδηγούν σε επαρκή ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, κάτι το οποίο είναι ζητούμενο στην προκειμένη φάση.Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:- Ποιά επιπλέον μέτρα πρόκειται να αναλάβετε το αμέσως επόμενο διάστημα για να ενισχύσετε την ρευστότητα των επιχειρήσεων;

- Ποιά συγκεκριμένα μέτρα θα λάβετε ώστε το νέο πακέτο ενίσχυσης των τραπεζών

να μεταφερθεί στην πραγματική οικονομία, διευκολύνοντας την πρόσβαση των επιχειρήσεων στον τραπεζικό δανεισμό;

- Με δεδομένο ότι οι επιχειρήσεις των μεγάλων αστικών κέντρων έχουν σε μεγάλο βαθμό διαφορετικές ανάγκες από τις αντίστοιχες της περιφέρειας, προτίθεστε να λάβετε ειδική μέριμνα για την περαιτέρω ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιφέρειας οι οποίες δοκιμάζονται εντονότερα από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης;

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΔΕΥΑΚ1 Σύμβουλος πλειοψηφίας Μπουσνάκης AστέριοςΠΡΟΕΔΡΟΣ
 Καρατζόγλου Χαράλαμπος

2 Σύμβουλος πλειοψηφίας Παπαγιαννούλης Αντώνιος Παπατολίκα Σιτζόγλου Βικτωρία

3 Σύμβουλος πλειοψηφίας Κεραμιδιώτης Ευστάθιος Γκουγκουρέλας Χρήστος

4 Σύμβουλος μειοψηφίας Mπογιατζής Χρήστος

5 Εκπρόσωπος εργαζομένων

6 Εκπρόσωπος Κοινωνικού φορέα ΕΚΑΣΚΕΜ

7 Δημότης Γκόλτσιος Λάζαρος Ηλιάδου Ανδρομάχη

8 Δημότης Τσακπουνίδου Ελένη Καζαντζανίδου

9 Δημότης Σιαμάγκας Γιώργιος Ντούρος Δημήτριος

Μονομετοχική

1 Σύμβουλος πλειοψηφίας Παπατολίκα Σιτζόγλου Βικτωρία ΠΡΟΕΔΡΟΣ Καρατζόγλου Χάραλαμπος

2 Σύμβουλος πλειοψηφίας Ντόντης Λάζος ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Λεμονόπουλος Χρήστος

3 Σύμβουλος μειοψηφίας Γκούνας Αθανάσιος

4 Εκπρόσωπος κοινωνικού φορέα Σύλλογος πιστοποιημένων εργοληπτών δημοσίων έργων

5 Δημότης Τσαβδαρίδης αναστάσιος Ναβροζιάδου Χαρούλα

6 Δημότης Μπάσδρας Αστέριος Δράντζιου Ολυμπία

7 Δημότης Μαλεζά Σοφία Αδαμόπουλος Κώστας

8 Δημότης Φώτης Ορέστης Τσιβανίδης Περικλής

9 Δημότης Παπαγεωργιάδης Ηλίας
 Δεμερτζίδης Διονύσιος


Δημοτικό Ραδιόφωνο

1 Σύμβουλος πλειοψηφίας Αθανασιάδης Παναγιώτης ΠΡΟΕΔΡΟΣ Λιακόπουλος Αθανάσιος

2 Σύμβουλος πλειοψηφίας Κυραϊλίδης Χρυσόστομος Παπαγιαννούλης Αντώνης

3 Σύμβουλος μειοψηφίας Στυλιανίδης αθανάσιος

4 Εκπρόσωπος κοινωνικού φορέα ΜΕΚ

5 Δημότης Μωυσιάδης Ελευθέριος ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Σταυριανίδου Ολγα

6 Δημότης Γκριμούλας Βασίλειος Μαλεζά Σοφία

7 Δημότης Καραγιαννίδου Τσακιρίδου Κυριακή Σωτηριάδου Μαρία


Κοινωφελής

1 Λεμονόπουλος Χρήστος ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ντόντης Λάζος

2 Μπερεδήμας Παναγιώτης Πούλιου Περδίκη Ασημίνα

3 Σύμβουλος μειοψηφίας Μαλτζάρης Ιωάννης

4 Σπυριδοπούλου-Παπαδοπούλου Ελένη Δράντζιου Ολυμπία

5 Κουκουλής Κων/νος Μπάσδρας Αστέριος

6 Σωτηριάδου Μαρία Καλαιτζίδης Γεώργιος

7 Τσιβανίδης Περικλής ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Αραβίδης Γεώργιος

8 Ελευθεριάδου Συμέλα Σιαμάγκας Γεώργιος

9 Αδαμίδης Θεοδόσης

10 Εκπρόσωπος κοινωνικού φορέα Ιατρικός Σύλλογος

11 Εκπρόσωπος εργαζομένωνΔημοτικό Ωδείο

1 Σύμβουλος Πλειοψηφίας Μπερεδήμας Παναγιώτης ΠΡΟΕΔΡΟΣ Παπατολίκα Σιτζόγλου Βικτωρία

2 Σύμβουλος Πλειοψηφίας Παπαζήσης Αναστάσιος ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Σατραζέμης Ζήνωνας

3 Σύμβουλος Πλειοψηφίας Γιουμίδης Αλέξανδρος Κυραιλίδης Χρυσόστομος

4 Σύμβουλος μειοψηφίας Μάντζιος Αντώνης

5 Σύμβουλος μειοψηφίας Φωτιάδης Νίκος

6 Δημότης Ζησοπούλου Μαρίνα Ελευθεριάδου Συμέλα

7 Δημότης Διαμαντοπούλου Τριανταφυλλιά Ηλιάδου Ανδρομάχη

8 Δημότης Παρασκευάς Πέτρος Κεραιλίδης Δημήτρης

9 Εκπρόσωπος εργαζομένωνΝΠΔΔ
1 Σύμβουλος Πλειοψηφίας Παπαδημητρίου Θωμάς ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σατραζέμης Ζήνωνας

2 Σύμβουλος Πλειοψηφίας Γκοτζαμανίδης Γεώργιος ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Παπαζιώγας Νικόλαος

3 Σύμβουλος Πλειοψηφίας Καρατζόγλου Χαράλαμπος Μπουσνάκης Αστέριος

4 Σύμβουλος μειοψηφίας Κυριακίδης Γεώργιος

5 Σύμβουλος μειοψηφίας Κοκαβίδης Γεώργιος

6 Δημότης Λαζαρίδου Ζαίρα Ελευθεριάδου Συμέλα

7 Δημότης Κεραηλίδης Δημήτριος Κουκουλής Κων/νος

8 Δημότης Αρβανιτίδου Ελισσάβετ Δράντζιου Ολυμπία

9 Δημότης Κορομπίλης Κων/νος Σταυριανιδου Ολγα

10 Δημότης Πατήρ Ιωακείμ Οικονομίκος Σιαμάγκας Γεώργιος

11 Δημότης Ηλιάδου Ανδρομάχη Μπαζάκου Στυλιανή

12 Δημότης Σωτηριάδου Μαρία Ζησοπούλου Μαρία

13 Δημότης Μιράντα Παππά Γκόλτσιος Λάζαρος

14 Δημότης Μαβίνης Αργύρης Διαμαντοπούλου Τριανταφυλλιά

15 Εκπρόσωπος εργαζομένων

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ

Α/Α

1 Σύμβουλος Πλειοψηφίας Παπαζήσης Αναστάσιος ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ντόντης Λάζος

2 Σύμβουλος Πλειοψηφίας Πούλιου Περδίκη Ασημίνα Μπατάλα Τζουμέρκα Καλλιόπη

3 Σύμβουλος Πλειοψηφίας Νατσιός Νικόλαος ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ιτσιος Γεώργιος

4 Σύμβουλος μειοψηφίας Μπίνιας

5 Σύμβουλος μειοψηφίας Ανανιάδης Σταύρος

6 Δημότης Δάφκος Ιωάννης Δράντζιου Ολυμπία

7 Δημότης Πολυχρόνης Κων/νος Σωτηριάδου Μαρία

8 Δημότης Κριθάρα Μαρία Σταυριανίδου Ολγα

9 Δημότης Καλαϊτζίδης Γιώργος Καραγιαννίδου Κική

10 Δημότης Ελευθεριάδου Έλλη Λαζαρίδου Ζαίρα

11 Δημότης Μυρωτή Παναγιώτα Αραβίδης Γιώργος

12 Δημότης Τσομπανοπούλου Μαρία Μαλεζά Σοφία

13 Εκπρόσωπος Γονέων

14 Δντης Σχολείου Μπουκλής φώτιος Καψάλης Αναστάσιος

15 Δντης Σχολείου Καραίσκος Δημήτριος Γκρίτζιας ΑστέριοςΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

1 Σύμβουλος Πλειοψηφίας Κυραιλίδης Χρυσόστομος ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ντόντης Λάζος

2 Σύμβουλος Πλειοψηφίας Γκοτζαμανίδης Γεώργιος Παπαζήσης Αναστάσιος

3 Σύμβουλος Πλειοψηφίας Αθανασιάδης Παναγιώτης Ιτσιος Γεώργιος

4 Σύμβουλος μειοψηφίας Μαλτζάρης Ιωάννης

5 Σύμβουλος μειοψηφίας Οφείδης Σάββας

6 Δημότης Καλαιτζής Χρήστος

7 Δημότης Ντούρος Δημήτριος ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Μπίλα Ματίνα

8 Δημότης Αποστολόπουλος Δημήτριος Μπάσδρας Αστέριος

9 Δημότης Μπιτόπουλος Βασίλης Αμανατίδου Μαργαρίτα

10 Δημότης Αραβίδης Γεώργιος Μαλεζά Σοφία

11 Δημότης Βρακόπουλος Αθανάσιος Φαρφούρης Γεώργιος

12 Εκπρόσωπος Γονέων

13 Δντης Σχολείου Γκανάτσιος Ιωάννης Αλεξίου Ιωάννης

14 Δντης Σχολείου Πρίντζιος Ηλίας Γκόρτσος Δημήτριος

15 Εκπρόσωπος μαθητώνΧιονοδρομικό

1. Γκουγκουρέλας Χρήστος αναπληρωτής Γκουτζιούλης Βαγγέλης

Την Κυριακή στις 7 το απόγευμα η Ντόρα Μπακογιάννη, θα εγκαινιάσει τα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Κατερίνη

Συνέντευξη τύπου της Ομάδα Πρωτοβουλίας Πιερίας, της Δημοκρατικής Συμμαχίας


Νέα δεδομένα στον εσωκομματικό διάλογο
Την πρώτη συνέντευξη τύπου, παραχώρησαν μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Πιερία, χθες και ενόψει της επίσκεψης της Ντόρας Μπακογιάννη στην Κατερίνη την ερχόμενη Κυριακή. Η πρόεδρος του κόμματος, θα εγκαινιάσει τα γραφεία του κόμματος, τα οποία όπως επεσήμαναν στη συνέντευξή τους τα μέλη της Ομάδας, θα αποτελέσουν ένα κύτταρο δημοκρατίας και διαλόγου, στην οργανωτική δομή του κόμματος.
Τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Κατερίνη (Γ. Ολυμπίου 2 α’ πάροδος), καλωσόρισαν τα ιδρυτικά μέλη της Συμμαχίας, Λευτέρης Μωυσιάδης, Ευάγγελος Αθανασιάδης και Νίκος Κατσαβός. «Είναι το πρώτο κάλεσμα που απευθύναμε και επιλέξαμε για αυτό τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, τους δημοσιογράφους του νομού Πιερίας», ανέφερε ο κ. Μωυσιάδης, επισημαίνοντας πως ακόμα τα γραφεία του κόμματος βρίσκονται σε διαδικασία «στησίματος», το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο, ενόψει των εγκαινίων που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 3 Απριλίου, από την Ντόρα Μπακογιάννη.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα βρίσκεται στην Κατερίνη στις 7 το απόγευμα της Κυριακής, όπου θα γίνει ο αγιασμός των γραφείων. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει σύντομη συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Πρωτοβουλίας του νομού Πιερίας, με την συμμετοχή της προέδρου. Μετά το πέρας της συνεδρίασης, η κ. Μπακογιάννη θα έχει την ευκαιρία να δει μέλη και φίλους της Δημοκρατικής Συμμαχίας, «τα οποία είναι πολλά», όπως είπε ο κ. Μωυσιάδης, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι ακόμα δεν μπορεί να έχει πλήρη εικόνα για τον αριθμό τους, αφού η διαδικασία εγγραφής γίνεται και απ’ ευθείας, μέσω της ιστοσελίδας της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Όπως τόνισε, το κάλεσμα αφορά όλους, μιας και δεν υπάρχουν προσωπικές προσκλήσεις. «Μπορεί να παραβρεθεί εδώ όποιος το επιθυμεί και όποιος θέλει να δει την Ντόρα Μπακογιάννη, για να συνομιλήσει μαζί της και να της καταθέσει προτάσεις ή και κάποιες ανησυχίες», είπε ο Λευτέρης Μωσυσιάδης, υπογραμμίζοντας πως στόχος της λειτουργίας των γραφείων της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι ηα φιλοξενήσουν «ένα κύτταρο Δημοκρατίας στο νομό μας», το οποίο θέλει να παράγει πολιτική με τη νέες ιδέες και αντίληψη. «Θέλουμε να αφήσουμε ένα θετικό πρόσημο, να βοηθήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων και να δώσουμε ευκαιρία και βήμα σε όποιον θέλει να συμμετέχει σ’ αυτήν την διαδικασία», τόνισε.

Την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη το προσυνέδριο του κόμματος
Το πρωί της Κυριακής (3 Απριλίου), η Ντόρα Μπακογιάννη θα βρίσκεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες του προσυνεδρίου του Κόμματος, με τρεις θεματικές ενότητες. Η πρώτη ενότητα αφορά την πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η δεύτερη αφορά την εξωτερική πολιτική και η τρίτη τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για το κοινωνικό κράτος.
Όσοι πολίτες έχουν κάποια συγκεκριμένη πρόταση, έχουν να καταθέσουν έναν συγκεκριμένο προβληματισμό και θέλουν να εισακουστούν, μπορούν να συμμετάσχουν στις εργασίες του προσυνεδρίου, οι οποίες θα διεξαχθούν στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Διαδικασία ανάδειξης επιτροπών σε κάθε νομό
Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τη δομή του κόμματος σε κάθε νομό, ο κ. Μωυσιάδης υπογράμμισε ότι διοικούσα επιτροπή υπό την έννοια του προεδρείου ή των γνωστών Νομαρχιακών Επιτροπών, δεν υπάρχει στη λογική της Δημοκρατικής Συμμαχίας. «Τα μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας, είναι ισάξια και δεν υπάρχουν πρόεδροι, γραμματείς κλπ.. Θεωρούμε ότι όλη η δομή που υπήρχε στις παλιές κομματικές δομές, δεν ενίσχυσε καμία διαδικασία διαλόγου επί της ουσίας. Το μόνο που δημιούργησε είναι ‘’παραγοντισμό’’ και τίτλους. Στη Δημοκρατική Συμμαχία τα μέλη είναι ισάξια και ο καθένας διαθέτει το χρόνο του, παρέχοντας τις γνώσεις του εκεί που πιστεύει πως είναι χρήσιμες.
Σίγουρα όμως, θα υπάρξει διαδικασία για την ανάδειξη των Ομάδων Πρωτοβουλίας, η οποία θα οριστικοποιηθεί στο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, 27-29 Μαΐου στην Αθήνα. Τότε θα οριστικοποιηθεί ο τρόπος ανάδειξης των Ομάδων Πρωτοβουλίας.

Μέχρι τότε, όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο διάλογο για την κατάρτιση του προγράμματος του κόμματος, μπορούν να έρχονται στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Κατερίνη, χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση. Οι πόρτες είναι ανοιχτές για όλους».

Επίκαιρη ημερίδα από το Επιμελητήριο Πιερίας με εισηγητές τον καθ. Αλ. Μητρόπουλο και τον οικονομολόγο Δ. Λέντζα


Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των ελεύθερων επαγγελματιών για την επίκαιρη ημερίδα που οργάνωσε το Επιμελητήριο Πιερίας με θέμα τις νέες ρυθμίσεις για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους, όπως διαμορφώνονται σήμερα με τις υποδείξεις της τρόικας και του ΔΝΤ. Η ημερίδα, στην οποία επικράτησε το αδιαχώρητο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 30 Μαρτίου, στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας και διήρκησε πάνω από 3 ώρες.
Ο Αλέξανδρος Μητρόπουλος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους, ανέλυσε το θέμα «Μνημόνιο και Συνταξιοδοτικά Δικαιώματα Ελεύθερων Επαγγελματιών». Στο τέλος της εισήγησης οι συνεργάτες του Διονύσης Τεμπονέρας και Αλεξάνδρα Στίγκα, Νομικοί με εξειδίκευση σε συνταξιοδοτικά ζητήματα, απάντησαν στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων.Επίσης, ο Οικονομολόγος-Φοροτεχνικός, Σύμβουλος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Δημήτρης Λέντζας εισηγήθηκε τα θέματα: «Αναστολή λειτουργίας επαγγελματικών εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων και νέες ποινικές κυρώσεις» και «ο νέος τρόπος εξόφλησης αγοράς αγαθών και υπηρεσιών από ιδιώτες από 1/ 4/ 2011 με αξία άνω των 3.000 ευρώ».
Στην ημερίδα παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, εκπρόσωποι Βουλευτών, ο πολιτευτής Αστέριος Τόκας, η Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ματούλα Βελώνη, τα μέλη της Διοίκησης κ.κ. Νίκος Αποστολόπουλος, Παύλος Μπατάλας και Γιάννης Πείδης, εκπρόσωποι ομοσπονδιών, σωματείων και συλλόγων καθώς και πλήθος επιχειρηματιών.

Ηλ. Χατζηχριστοδούλου

Την ημερίδα συντόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου. Στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ανάγκη για ένα σταθερό, ξεκάθαρο και ευνοϊκότερο καθεστώς φορολόγησης στις επιχειρήσεις. Επίσης, τόνισε ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις ακολουθούν λάθος δρόμο στη φορολόγηση των επιχειρήσεων, με αποκορύφωμα στις μέρες μας η φορολογία να αποτελεί τροχοπέδη για την επιχειρηματικότητα. Μάλιστα, παρέθεσε στοιχεία για το τί ισχύει στη φορολογική νομοθεσία των νεότερων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που, αντιθέτως με την ελληνική, ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα όρια τους.Σ. ΜαυρίδουΤην εκδήλωση χαιρέτισε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου

τονίζοντας ότι η γνώση των εξελίξεων που αφορούν θέματα

συνταξιοδότησης είναι μείζονος σημασίας. «Σε μια πρώτη ανάγνωση, ο

νέος νόμος μπορεί να φαίνεται απλός, όμως είναι περίπλοκος και για να

ομαλοποιηθεί η κατάσταση χρειάζεται να περάσουν τουλάχιστον 2-3

χρόνια. Τα πράγματα εμφανίζουν ιδιαίτερη δυσκολία γιατί ο κάθε

εργαζόμενος έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες (ηλικία, χρόνια

προϋπηρεσίας κ.ο.κ.). Ως πολιτικό πρόσωπο στηρίζω την

προσπάθεια που κάνουν όλοι οι φορείς για τη διασφάλιση των

εργασιακών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων. Οφείλουμε να

αντιμετωπίσουμε το θέμα άμεσα ώστε να δώσουμε ένα ελπιδοφόρο

μήνυμα σε όλους τους εργαζομένους», είπε η Αντιπεριφερειάρχης.Αλ. Μητρόπουλος

Ο Αλέξης Μητρόπουλος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις τού νέου ασφαλιστικού νόμου και του επικαιροποιημένου Μνημονίου στα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ελεύθερων επαγγελματιών, μια επαγγελματική ομάδα, που όπως είπε, δίνει σκληρή μάχη για την επιβίωσή της. Ο γνωστός εργατολόγος ανάφερε ότι «οι συντάξεις θα μειώνονται ενώ τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης θα αυξάνονται με τους νέους και τις γυναίκες να είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της μεταρρύθμισης».

Ο καθ. του εργατικού δικαίου σημείωσε ότι όλοι οι τομείς της δημόσιας και κοινωνικής δραστηριότητας, όλα τα εργασιακά συστήματα και οι παροχές του Κοινωνικού Κράτους, βρίσκονται στο στόχαστρο τού διαρκώς και προς το χειρότερο επικαιροποιημένου Μνημονίου. Αναφέρθηκε εκτενώς στην εφαρμογή των ασφαλιστικών νόμων 3863 και 3865/2010 και τόνισε ότι έρχονται περισσότερες αλλαγές. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην παρ. 9 του τέταρτου επικαιροποιημένου Μνημονίου της 23-2-2011 όπου αναφέρεται ότι «η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την επόμενη φάση μεταρρυθμίσεων στην Κοινωνική Ασφάλιση κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2011» και ότι «με σκοπό τον περιορισμό των αυξήσεων των δαπανών για τις συντάξεις, σε ποσοστό μικρότερο του 2,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2060, διατηρούμε την ετοιμότητά μας, εάν χρειαστεί, να προσαρμόσουμε περαιτέρω τις παραμέτρους των κυριότερων συνταξιοδοτικών Ταμείων. Θα υιοθετηθούν μεταρρυθμίσεις μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2011 και θα εφαρμοστούν από 1-1-2012 με επίκεντρο τα Επικουρικά Ταμεία».

Δημήτριος Λέντζας

Ο κ. Λέντζας εισηγήθηκε δύο επίκαιρα θέματα που αφορούν την επιχειρηματική δραστηριότητα. Το πρώτο αφορά το νέο ποινολόγιο όπως διαμορφώθηκε από τις τροποποιήσεις των άρθρων 76 του ν.3842/2010 & 16 του ν.3888/2010. Ο οικονομολόγος σημείωσε ότι «οι νέες διατάξεις ισχύουν και αφορούν αυστηρότερες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις με στόχο τη πάταξη της φοροδιαφυγής και τη προάσπιση του υγιούς ανταγωνισμού».

Τόνισε ότι «το κλείσιμο (αναστολή λειτουργίας) των επιχειρηματικών εγκαταστάσεων επιβάλλεται κάθε φορά που : 1) παρεμποδίζεται ο έλεγχος με χρήση βίας ή απειλών και 2) διαπιστώνεται παράβαση για μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση των προβλεπόμενων στοιχείων από το Κ.Β.Σ. κατά την πώληση ή διακίνηση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή για μη καταχώρηση στα πρόσθετα βιβλία της § 5 του άρθρου 10 του Κ.Β.Σ. συναλλαγών για τις οποίες δεν έχουν εκδοθεί τα σχετικά στοιχεία εσόδων

Αναφορικά με το δεύτερο θέμα, ο κ. Λέντζας ανέλυσε την υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία καθιερώνεται από την 1η Απριλίου 2011 έως 31η Δεκεμβρίου 2011 ότι όλα τα φορολογικά στοιχεία αξίας άνω των 3.000 ευρώ, που θα εκδίδονται για την πώληση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, θα εξοφλούνται αποκλειστικά μέσω τραπεζών, και από 1ης Ιανουαρίου 2012 το όριο των 3.000 ευρώ πέφτει εκ νέου στα 1.500. Δηλαδή, έως 31/12/2011 επιτρέπεται η εξόφληση με μετρητά μόνο για συναλλαγές μέχρι 3.000 ευρώ και από 1/1/2012 για συναλλαγές μέχρι 1.500 ευρώ.

ΕΛΛΑΣ-ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΗ ΧΑΓΗ

http://taxalia.blogspot.com/2011/03/blog-post_5538.html

GOOD MORNING KATERINI....!


MY BOOKS