Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

ΠΟΙΗΣΗKι ας είμαι εγώ
Έχω ανάγκη να ακούσω

λόγια τρυφερά

κι ας είναι όλα ψέμα.

Πες μου μια φράση ολόκληρη

γεμάτη από αγάπη,

κι ας μην την πιστεύεις.

Σφίξε το χέρι μου

μες το δικό σου

κι ας μην το νοιώθεις.

Φίλησε με, στο στόμα με κλειστά τα μάτια σου έστω για δύο λεπτά

κι ας ταξιδεύεις αλλού.

Μάτωσέ μου τα χείλη

κι ας με πληγώσεις.

Πες μου ψέματα κι ας τα πιστέψω.

Δώσε μου υποσχέσεις

κι ας μην τις κρατήσεις.

Γέμισε τα ποτήρια μας

κι ας μην πιεις.

Πιες στην υγειά μας κι ας πεθάνω.

Ξάπλωσε δίπλα

μου κι ας περιπλανιέσαι αλλού.

Αγκάλιασε με

κι ας είμαι εγώ…


ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΝΥΧΤΕΣ, ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟ, 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΜΟΣΚΩΦ

ΥΠΕΡΒΑΡΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ένα στα τέσσερα παιδιά κι ένας στους τέσσερις ενήλικες είναι υπέρβαροi...
ενώ τα ποσοστά του σακχαρώδη διαβήτη τύπου δύο, του μέχρι πρότινος χαρακτηριζόμενου ως διαβήτη των ενηλίκων, φτάνουν το 33% με 45% των νεοδιαγνωσθέντων περιστατικών στους εφήβους, γεγονός που αποδεικνύει ότι η μεσογειακή διατροφή στην Ελλάδα, απέχει κατά πολύ από τη θεωρία στην πράξΗ
Τα παραπάνω τόνισε η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος, Αμαλία Γιωτοπούλου, κατά τη διάρκεια της επιστημονικής εκδήλωσης με θέμα “Μεσογειακή διατροφή: Από τη θεωρία στην πράξη”, που έγινε την Κυριακή (03/04) στην Αθήνα από τα Κέντρα Μεσογειακής Δίαιτας - Διατροφής, Mediterranean Diet
Σύμφωνα με την κ. Γιωτοπούλου η παχυσαρκία στην παιδική και εφηβική ηλικία συμβάλλει σ’ ένα εύρος άμεσων, αλλά και μακροχρόνιων προβλημάτων, όπως σακχαρώδης διαβήτης, υπερλιπιδαιμίες, υπέρταση, άπνοια ύπνου, μυοσκελετικά, γαστρεντερικά και ψυχολογικά προβλήματα.
Υπέρβαρα παιδιά, ειδικά άνω των 7 χρόνων, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για παχυσαρκία και καρδιαγγειακά νοσήματα κατά την ενήλικη ζωή. Η συχνότητα εμφάνισής τους στα παιδιά σ’ όλο τον κόσμο ενδέχεται να αυξηθεί έως και 50% στα επόμενα 15 χρόνια
Από έρευνα που διεξήγαγε το Κέντρο Μεσογειακής Δίαιτας - Διατροφής, για τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών σχολικής ηλικίας (2.500 παιδιά) προέκυψε ότι:
Τρία στα δέκα παιδιά δεν τρώνε πρωινό, πέντε στα δέκα δεν παίρνουν σνακ από το σπίτι για το σχολείο, μόνο ένα στα δέκα παίρνει όλα τα γεύματα με την οικογένεια του και πέντε στα δέκα παιδιά τρώνε πάνω από δύο φορές την εβδομάδα κόκκινο κρέας.
Επιπλέον, προέκυψε ότι έξι στα δέκα παιδιά θεωρούν ότι τρέφονται σωστά, έξι στα δέκα γνωρίζουν τον όρο μεσογειακή διατροφή και τον συνδέουν με το ελαιόλαδο, επτά στα δέκα παιδιά διαβάζουν τη λήξη στις ετικέτες των τροφίμων και οκτώ στα δέκα παιδιά τρώνε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα φαγητό απ’ έξω.
Όπως ανέφερε η κ. Γιωτοπούλου, από το σύνολο των 1.200 παιδιών υπέρβαρων - παχύσαρκων, ηλικίας 8 με 12 χρόνων, εκ των οποίων το 60% ήταν κορίτσια και το 40% αγόρια, τα 174 (ποσοστό 14,5%) είχαν αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης ορού και τα 114 (ποσοστό 9,5%) είχαν αυξημένα επίπεδα σακχάρου.
Ύστερα από παρέμβαση για διάστημα ενός έτους στο σύνολο του δείγματος οι τιμές των βιοχημικών δεικτών, μειώθηκαν από 10 έως 30%.
Στην ηλικία των 16-17 χρόνων, οι 100 από τους 110 έφηβους, ποσοστό 90,9%, που επανεξετάστηκαν είχαν διατηρήσει σε φυσιολογικά επίπεδα τους βιοχημικούς δείκτες καθώς και το σωματικό τους βάρος.
Τέλος η κ. Γιωτοπούλου επισήμανε, ότι εκτός από την διατροφική διαπαιδαγώγηση των παιδιών κρίνεται απαραίτητη και η εκπαίδευση των γονέων στη μεσογειακή διατροφή.

New York Times: Κάτι κάνουν λάθος αυτοί οι Έλληνες...
Αναφορά στο πόσο ωφέλιμη είναι η μεσογειακή διατροφή, κάνει δημοσίευμα των New York Times, ο συντάκτης του οποίου διερωτάται ωστόσο, επικαλούμενος στατιστικά του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, πώς είναι δυνατόν η διατροφή μεσογειακών λαών όπως η Ελλάδα, να είναι τόσο λανθασμένη, ώστε ο ελληνικός πληθυσμός να είναι 75% υπέρβαρος,
Αρχικά, η παρατήρηση ότι οι βορειοευρωπαίοι έπασχαν σε μικρότερο ποσοστό από τη στεφανιαία νόσο μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο σε σύγκριση με πριν, αποδόθηκε από το Σουηδό ερευνητή Haqvin Mamrol στην έλλειψη γαλακτομικών, κρέατος και βουτήρου στη διάρκεια του πολέμου, που αποτελούν βασικές πηγές όλων των “κακών” διατροφικών συστατικών
Κατόπιν, γεννήθηκε η ιδέα της μεσογειακής δίαιτας από τις αντίστοιχες παρατηρήσεις του Ancel Keys στη Minnesota, ο οποίος αφού κατέγραψε τη συσχέτιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων στους Αμερικανούς, που διατρέφονταν με κορεσμένα λιπαρά, πραγματοποίησε μαζί με τη σύζυγό του μια έρευνα σε 7 χώρες, μεταξύ αυτών στην Ελλάδα, μεταπολεμικά, για να συμπεράνει ότι οι Αμερικανοί έτρωγαν λάθος και να προτείνει το μεσογειακό διατροφικό τρόπο.
Ο Keys κατέδειξε ότι η δίαιτα των φτωχών, στην οποία λείπει το κρέας και πλεονάζει η φακή, είναι καλύτερη από τις ακριβοπληρωμένες τροφές.
Η δίαιτα όμως έχει στην πραγματικότητα να κάνει με την επιθυμία, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, τονίζοντας πως η διατροφή που πρότεινε ο Keys και οι συνεργάτες του, απέχουν κατά πολύ από αυτά που επιθυμούν να τρώνε οι μεσογειακοί λαοί.

Kατά συνέπεια, οι σύγχρονοι μεσογειακοί λαοί δεν επιλέγουν αυτόν τον τρόπο διατροφής, ως πολύ φτωχικό και εδώ και δεκαετίες, προτιμούν το δυτικό life style, στο οποίο κυριαρχούν οι τροφές υψηλού κόστους, αλλά φτωχής βιολογικής αξίας.
Μεταξύ αυτών και εμείς οι Έλληνες καταναλώνουμε πολύ κρέας με τηγανητές πατάτες, milkshake, παγωτά και γαλακτοκομικά όλων των ειδών.
Σημειώνεται πάντως, ότι τον περασμένο χρόνο, η Unesco συμπεριέλαβε τη μεσογειακή δίαιτα μεταξύ των πολιτιστικών κληρονομιών, που χρήζουν προστασίας.

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Υπέρβαροι οι Έλληνες... http://24wro.blogspot.com/2011/04/blog-post_8929.html#ixzz1IUUZFaRi

ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Πολλές έρευνες υποστηρίζουν πως η μεγαλύτερη επαγγελματική επιτυχία έρχεται
όταν κανείς καταφέρει να ακολουθήσει ένα επάγγελμα, το οποίο το αντιμετωπίζει ως χόμπι και παρά τις πολλές ώρες εργασίας καταφέρνει να αισθάνεται γεμάτος και χαρούμενος, χωρίς καμία αίσθηση στρες ή μονοτονίας.
Σύμφωνα με τονκαθηγητή Deborah Legge και σύμβουλο ψυχικής υγείας στο Πανεπιστήμιο του Buffalo: «Υπάρχουν ορισμένες πτυχές της κάθε εργασίας που μπορούν να συμβάλλουν στη εμφάνιση κατάθλιψης ή και να την επιδεινώσουν»
Ποιες καριέρες, όμως, είναι εκείνες που… φλερτάρουν με τις πρώτες θέσεις στη λίστα των πιο καταθλιπτικών επαγγελμάτων;
1. Νοσοκόμοι ηλικιωμένων και παιδοκόμοι

Τα άτομα που εργάζονται στον τομέα προσωπικής φροντίδας ηλικιωμένων και παιδιών βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των ανθρώπων που πάσχουν από κατάθλιψη με ποσοστό 11 τοις εκατό για το 2010.

Μια απλή και καθημερινή τους ημέρα περιλαμβάνει την αποκλειστική φροντίδα άλλων, όπως το να τους ταΐσουν ή να τους κάνουν μπάνιο, ενώ συνήθως τα άτομα τα οποία προσέχουν είναι ανίκανα στο να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη ή την εκτίμησή τους, καθώς είτε είναι πολύ άρρωστοι και ηλικιωμένοι άνθρωποι είτε πολύ μικροί σε ηλικία ή απλώς δε χαρακτηρίζονται από τη συνήθεια να αναγνωρίζουν την προσφορά κάποιου. Αυτά υποστηρίζει ο Christopher Willard, κλινικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Tufts University and συγγραφέας του βιβλίου Child’s Mind, ο οποίος και προσθέτει:

«Είναι πραγματικά πολύ αγχώδες επάγγελμα το να έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους άρρωστους και να μην παίρνεις πίσω αρκετή θετική συναισθηματική ενίσχυση».2. Σερβιτόροι εστιατορίων

Στη δεύτερη θέση με μικρή διαφορά από την πρώτη συναντάμε τους ανθρώπους, οι οποίοι εργάζονται στα αγαπημένα μας εστιατόρια και μας σερβίρουν τις… λαχταριστές παραγγελίες μας. Οι σερβιτόροι είναι εκείνοι, οι οποίοι συνήθως έχουν χαμηλές χρηματικές απολαβές, αν και η εργασία τους είναι εξαντλητική, και ένα σωρό ανθρώπους πάνω από το κεφάλι τους να τους υπαγορεύουν τι πρέπει να κάνουν σε καθημερινή βάση.

Για να μιλήσουμε με ποσοστά, το 10 τοις εκατό των σερβιτόρων εν γένει δηλώνουν πως τουλάχιστον μια φορά μέσα στο προηγούμενο έτος πέρασε βαριάς μορφής κατάθλιψη, ενώ αν το αναγάγουμε σε φυλετικό επίπεδο, το 15 τοις εκατό των γυναικών που εργάζονται στο σέρβις ενός εστιατορίου αναφέρουν πως έζησαν πάνω από ένα καταθλιπτικό επεισόδιο για το 2010.

«Αυτή η δουλειά είναι πραγματικά πολύ άχαρη», υποστηρίζει ο Legge και προσθέτει: «Οι πελάτες συνήθως είναι πολύ αγενείς και απαιτείται έντονη σωματική δραστηριότητα. Όταν οι άνθρωποι σου ασκούν τόση έντονη ψυχολογική πίεση με τη συμπεριφορά τους και έχεις διανύσει χιλιόμετρα μέσα στο μαγαζί, τότε σου είναι πολύ δύσκολο να είσαι γεμάτος ενέργεια και να έχεις κίνητρο. Και αυτή η δουλειά απαιτεί να φαίνεσαι και να είσαι ευδιάθετος ».3. Κοινωνικοί λειτουργοί

Δεν προκαλεί και μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι οι κοινωνικοί λειτουργοί βρίσκονται πολύ κοντά στην κορυφή του παρόντος καταλόγου, αφού καθημερινά έχουν να κάνουν με παθογενή περιστατικά. Το να συναναστρέφεσαι με κακοποιημένα παιδιά, οικογένειες διαλυμένες και ανθρώπους που εν γένει βρίσκονται σε κατάσταση διανοητικής κρίσης, σε συνδυασμό με τη γραφειοκρατία και τα κωλύματα που αυτή δημιουργεί, σίγουρα έχει να κάνει σχέση με μια απαιτητική και γεμάτη άγχος δουλειά, η οποία ως λειτούργημα δεν έχει ωράριο, καθώς ασκείται 24 ώρες το 24ωρο και η οποία επιβαρύνει κατά πολύ την ψυχική υγεία.4. Όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας

Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει γιατρούς, νοσοκόμους, θεραπευτές και άλλους επαγγελματίες, οι οποίοι καθημερινά δίνουν σχεδόν τα πάντα στους άλλους με αποτέλεσμα τα ψυχικά αποθέματα που μένουν για τους ίδιους να υστερούν και να μη μπορούν να καλύψουν τις συναισθηματικές τους ανάγκες. Ακόμη, όσοι απορροφούνται επαγγελματικά σε τομείς της υγείας έχουν ένα ακανόνιστο και ασταθές ωράριο σχεδόν διαφορετικό κάθε ημέρα και σε συνδυασμό με μεγάλο φόρτε εργασίας, γεγονός που προκαλεί έντονο στρες. Επίσης, το να κρέμεται στην κυριολεξία η ζωή του άλλου από τα χέρια σου σίγουρα δίνει ένα έξτρα μπόνους στις πιθανότητες εμφάνισης άγχους και κατάθλιψης, και πόσο μάλλον όταν συναντάς περιστατικά που πραγματικά σοκάρουν και μόνο από την όψη.5. Καλλιτέχνες

Επαγγέλματα που έχουν να κάνουν σχέση με την ανάδειξη της καλλιτεχνικής φύσης, όπως ζωγράφοι, συγγραφείς, ηθοποιοί, συνδυάζονται με αβέβαιο ωράριο και πολλή απομόνωση.

Οι καλλιτέχνες συνήθως εμφανίζουν μεγάλα ποσοστά κυκλοθυμίας μέσα στην ημέρα, ενώ το 9 τοις εκατό αυτών εμφάνισε κατάθλιψη τουλάχιστον μια φορά για το 2010.

«Η κατάθλιψη δεν είναι ασυνήθιστη για τους καλλιτέχνες. Η είσοδός τους μάλιστα στο lifestyle ενισχύει σημαντικά την τάση τους για απομόνωση και συνεπακόλουθα αυξάνει τις πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη», υπογραμμίζει ο Legge.6. Δάσκαλοι- Καθηγητές

Οι απαιτήσεις για το επάγγελμα του δασκάλου ή του καθηγητή διαρκώς μεγαλώνουν. Δεν είναι μια δουλειά που χτυπά το κουδούνι και σημάνει η λήξη της, καθώς συνεχίζεται και μετά το σχολείο και μάλιστα για ώρες στο σπίτι. Και οι εκπαιδευτικοί, λοιπόν, βρίσκονται μέσα στη λίστα του «δεκάλογου» της κατάθλιψης, αφού η πίεση και το άγχος δε λείπουν καθόλου από τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τον Willard: «Στο επάγγελμα αυτό συναντάμε πολλές πιέσεις και μάλιστα από διαφορετικά ακροατήρια, όπως είναι τα παιδιά και οι γονείς τους. Υπάρχουν βασικά πρότυπα, εντούτοις οι απαιτήσεις είναι πολλές και ποικίλες. Αυτό δυσκολεύει αρκετά τους εκπαιδευτές να εκφραστούν ελεύθερα και πολλές φορές ξεχνούν το λόγο για τον οποίο μπήκαν σε αυτό το επάγγελμα».7. Διοικητικό προσωπικό τεχνικής υποστήριξης

Οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτόν τον τομέα μπορεί να βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, εντούτοις παίρνουν εντολές από κάθε κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τον Legge, εργάζονται με ασταθές πρόγραμμα και ακανόνιστο ωράριο, ενώ η συνολική προσφορά τους σε μια επιχείρηση –τι και αν δουλεύουν προς τη διευκόλυνση της ζωής όλων των άλλων-, συνήθως δεν εκτιμάται, γεγονός που ευθύνεται σημαντικά για την εμφάνιση κατάθλιψης.8. Μηχανικοί συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών

Στα αλήθεια, πως θα σας φαινόταν εάν κανείς σας φώναζε για δουλειά μόνο όταν κάτι έχει πάει στραβά; Αυτό από μόνο του αρκεί για να καταλάβει κανείς τι αντιμετωπίζουν κάθε ημέρα όσοι ασχολούνται με τυχόν βλάβες σε σπίτι ή επιχείρηση, όπως οι ηλεκτρολόγοι και οι υδραυλικοί, και γιατί τους συναντάμε στο παρόν «top ten».

Είναι μια δουλειά, όπου κανείς χρειάζεται να δουλεύει παραπάνω ώρες, αν και το πρόγραμμά του είναι ήδη βεβαρημένο, ενώ δε λείπουν τα «επείγοντα» περιστατικά και οι νυχτερινές… βάρδιες. Επιπροσθέτως, τα χρήματα που λαμβάνουν είναι πολύ λίγα εν συγκρίσει με τη δύσκολη και κουραστική δουλειά που έχουν να κάνουν, η οποία κατά κύριο λόγο σχετίζεται με το να καθαρίσουν τις… βρομιές του άλλου.9. Οικονομικοί σύμβουλοι και λογιστές

Αυτό και αν σου προκαλεί στρες! Οι περισσότεροι άνθρωποι δε μπορούν να διαχειριστούν τα οικονομικά τους, οπότε φαντάζεστε να είχατε εσείς την ευθύνη για χιλιάδες ή και εκατομμύρια ευρώ τα οποία ανήκουν σε άλλους;

«Απαιτείται τόση μεγάλη υπευθυνότητα στην οικονομική διαχείριση των άλλων, ενώ παράλληλα υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα ως προς την αγορά», τονίζει ο Legge και προσθέτει: «Βρίσκεσαι μπλεγμένος σε ενοχικό βαθμό, όταν οι πελάτες σου χάνουν χρήματα, οι οποίοι το πιθανότερο είναι ότι ξεσπούν επάνω σου και σε κατηγορούν για όλα».10. Πωλητές
Και φτάσαμε στο νούμερο δέκα, όπου απαντάμε τους ανθρώπους που βρίσκονται στις πωλήσεις. Υπάρχουν αναρίθμητοι λόγοι που αιτιολογούν την τάση για κατάθλιψη όσων ανθρώπων εργάζονται ως πωλητές, όπως το γεγονός ότι δουλεύουν με το «κομμάτι» και έτσι ποτέ δεν είναι σίγουροι για το πότε και το πόσο θα πληρωθούν. Επίσης, ταξιδεύουν πολύ και αυτό σημαίνει ότι ξοδεύουν πολύ χρόνο μακριά από το σπίτι, την οικογένεια και τους φίλους τους, χάνοντας σημαντικές στιγμές από τις ζωές των αγαπημένων τους ανθρώπων. Ακόμη, εάν δουλεύουν ως ανεξάρτητοι, τα οφέλη τους είναι συνήθως πολύ περιορισμένα
«Αυτή η αβεβαιότητα του εισοδήματος, η τεράστια πίεση για τα αποτελέσματα των πωλήσεων και οι πολλές ώρες εργασίας δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις να εμφανίσει κανείς υψηλά επίπεδα στρες και να υποφέρει από διάφορα καταθλιπτικά επεισόδια», καταλήγει ο Legge.
Τα παραπάνω, συνεπώς, είναι τα δέκα επαγγέλματα με το …μεγαλύτερο δείκτη επικινδυνότητας ως προς την εμφάνιση κατάθλιψης για το 2010
Εάν το επάγγελμά σας αντιστοιχεί σε ένα από τα προαναφερθέντα, φροντίστε να μειώσετε τα επίπεδα στρες στη ζωή σας και βρείτε έναν τρόπο να εκτονώνεστε στον ελεύθερό σας χρόνο. Εάν θέλετε τώρα να ακολουθήσετε ένα από αυτά τα επαγγέλματα, καλό θα ήταν να σκεφτείτε όλες τις εναλλακτικές!


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Τα 10 επαγγέλματα που οδηγούν στην κατάθλιψη! http://24wro.blogspot.com/2011/04/10_9851.html#ixzz1IUST0Bb8

Το φαγοπότι καλά κρατεί

Καταστρατηγούνται στην πράξη οι νομοθετικές ρυθμίσεις για περικοπές δαπανών και για μειώσεις σε μισθούς. Αποκαλύφτηκαν αυξήσεις σε μισθούς διευθυντών του ΟΣΕ της τάξεως του 25%. Η ΔΕΗ χορηγεί δάνεια με 1%, ενώ η νέα γενιά εξακολουθεί να εισπράττει χρυσά επιδόματα. Το ποσό των 45.965 ευρω διέθεσε η ΕΥΔΑΠ στον σύλλογο συνταξιούχων της με απόφαση της 24ης Νοεμβρίου 2010.
NEWS247.GR
Με ποσοστό 97,31% ο Φώτης Κουβέλης εξελέγη σήμερα πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, καθώς δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα.

Για την εκλογή προέδρου ψήφισαν 670 σύνεδροι, με τον Φ. Κουβέλη να λαμβάνει 652 ψήφους, ενώ υπήρχαν και 18 λευκά.
Αμέσως μετά την εκλογή του ο κ. Κουβέλης σε σύντομη δήλωσή του εξέφρασε την συγκίνησή του για το αποτέλεσμα και τόνισε ότι η μεγάλη αποδοχή τον δεσμεύει θετικά.

Ο πίνακας που έσπασε ταμεία

Σε δημοπρασία βγαίνει ο πίνακας που φαίνεται να σκιαγραφεί στην ταινία «Ο Τιτανικός» ο πρωταγωνιστής Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Η αρχική τιμή του πίνακα ξεκινάει από τις10.000 αγγλικές λίρες, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, εν μέσω οικονομικής κρίσηςΣτην πιο ερωτική σκηνή της ταινίας που έσπασε τα ταμεία το 1997, ο δημοφιλής ηθοποιός αποφασίζει να σκιαγραφήσει με τη βοήθεια μόνο ενός μολυβιού το σώμα της αγαπημένης του Κέιτ Γουίνσλετ, την οποία έχει ερωτευτεί σφόδρα.
Ο Ντι Κάπριο στην ταινία υποδύεται τον Τζακ Ντόνσον και η Κέιτ Γουίνσλετ την ανώτερης κοινωνικής τάξης Ρόουζ Κάλβερτ.
Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον ήταν υπεύθυνος για τον πίνακα που αναπαριστά την πρωταγωνίστρια ολόγυμνη, φορώντας μόνο ένα πολύτιμο διαμάντι στο λαιμό της, σχεδόν ξαπλωμένη στον καναπέ της υπερπολυτελούς καμπίνας της.
Ο ίδιος δεν παρέλειψε να βάλει μέχρι και τα αρχικά του Ντι Κάπριο στο εν λόγω αριστουργηματικό έργο και την ημερομηνία Απρίλιος 14, 1912, την αληθινή δηλαδή ημέρα πριν τη βύθιση του Τιτανικού.
Το έργο πωλείται από την αμερικανική εταιρία Premiere Pros σε δημοπρασία σήμερα Κυριακή.
Υπολογίζεται ότι θα φέρει έσοδα στην εταιρία της τάξεως των 7.000 έως 10.000 λιρών.
Ανταποκριτής στις ΗΠΑ δήλωσε μάλιστα ότι πρόκειται για «ένα θαυμάσιο αναμνηστικό μίας από τις ταινίες που εκείνη τη χρονιά έκανε ρεκόρ είσπραξης».

news247

ΟΛΥΠΙΑΚΟΣ - ΚΑΒΑΛΑ 3-1

ΟΛΥΠΙΑΚΟΣ - ΚΑΒΑΛΑ 2-1

Πιερικός - Λεβαδειακός 2-2

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Στην εξωτερική εμφάνιση φαίνεται πως δίνουν περισσότερο..
από οτιδήποτε άλλο σημασία, οι γυναίκες που αναρτούν σωρηδόν φωτογραφίες τους στο προφίλ τους στο facebook, το οποίο χρησιμοποιούν για να “συναγωνίζονται” τις υπόλοιπες, ως προς το ποια θα τύχει μεγαλύτερης προσοχής.
Αυτό προκύπτει από έρευνα, που πραγματοποίησαν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Buffalo, στις Ηνωμένες Πολιτείες και αφορούσε στην παρατήρηση 311 ανδρών και γυναικών, ηλικίας 23 ετών κατά μέσο όρο.
Στόχος των ερευνητών ήταν, να ανακαλύψουν και να κατανοήσουν πτυχές της προσωπικότητας των χρηστών σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.
Για να το επιτύχουν αυτό, “παρακολούθησαν” τις συνήθειες των συμμετεχόντων, όσον αφορά στη συχνότητα που αναρτούσαν φωτογραφίες ή έγραφαν κάτι στο προφίλ τους στο facebook ή το πόσο “φιλική” ήταν η συμπεριφορά τους.
Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν για τις ανάγκες της έρευνας ένα ερωτηματολόγιο. Από τις απαντήσεις τους, προέκυψε αυτό που, λίγο πολύ, όλοι υποψιάζονταν.
Υπήρχαν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες χρήστες του facebook, με πρώτη από όλες, την ταύτιση των γυναικών με την εικόνα τους και την προσοχή που θα “κερδίσουν” μέσα από μία φωτογραφία.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Michael A. Stefanone, οι γυναίκες που έχουν περισσότερο “ενημερωμένα” με φωτογραφίες τους προφίλ, έχουν και μεγαλύτερη "εμπιστοσύνη" στην εμφάνισή τους.
“Προσωπικά, βρίσκω ιδιαίτερα απογοητευτικό το γεγονός, ότι το 2011, τόσες πολλές νέες γυναίκες συνεχίζουν να διεκδικούν, να αναζητούν προσοχή μέσω της εξωτερικής τους εμφάνισης, εν προκειμένω, μέσω ανάρτησης όσο το δυνατόν περισσότερων φωτογραφιών στην προσωπική τους σελίδα, σαν να πρόκειται για κάποιου είδους αγγελία...”, υπογράμμισε ο ίδιος.
“Μάλλον, η συμπεριφορά αυτή αντικατοπτρίζει ακριβώς το πόσο λάθος είναι ταξινομημένες οι αξίες στην εποχή μας”, κατέληξε.
Σύμφωνα τέλος με τους ερευνητές, όσοι τείνουν να στηρίζουν την "ύπαρξή" τους στα μορφωτικά τους προσόντα, την καλλιέργεια, τους οικογενειακούς και φιλικούς δεσμούς, τείνουν να είναι και πολύ λιγότερο “online” και να ενδιαφέρονται λιγότερο για το τι έχουν να “πουν” ή... να δείξουν οι υπόλοιπους χρήστες του facebook.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Προσοχή αναζητούν οι γυναίκες που ποστάρουν συχνά φωτογραφίες στο facebook http://24wro.blogspot.com/2011/04/facebook_8327.html#ixzz1IT5loPYj

ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ CINEMANIA

ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ή ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΕΘΝΗ  ΚΑΡΙΕΡΑ ΩΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Δρ Δημήτρης Τερζάκης*


E-mail: dterzaki@otenet.gr

Ο πολιτιστικός τουρισμός ορίζεται ως η κυκλοφορία των ατόμων στα πολιτιστικά αξιοθέατα μακριά από τον τόπο κανονικής διαμονής, με την πρόθεση να συλλέξουν νέες πληροφορίες και εμπειρίες για να ικανοποιήσουν τις πολιτιστικές τους ανάγκες. Αυτή η μορφή τουρισμού είναι όλο και πιο δημοφιλής σε ολόκληρο τον κόσμο και επιβεβαιώνεται από μια έκθεση του ΟΟΣΑ το 2009, η οποία αναφέρεται στο ρόλο του πολιτιστικού τουρισμού για την περιφερειακή ανάπτυξη διαφόρων περιοχών του κόσμου.
Η ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού δεν δημιουργεί μόνο μια αίσθηση γνώσης και υπερηφάνειας για την τοπική ιστορία και ταυτότητα αλλά βοηθά στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, στην οικονομική ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε και στέλνει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για έγκριση την Πρόταση: ότι το Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς θα απονέμεται σε μνημεία και φυσικούς, αρχαιολογικούς, αστικούς ή πολιτιστικούς χώρους, οι οποίοι έχουν διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ιστορία, στον ευρωπαϊκό πολιτισμό και στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Το Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς θα μπορεί να απονέμεται και σε τόπους μνήμης, καθώς και στην άυλη κληρονομιά ως συνδεόμενη με ένα τόπο, συμπεριλαμβανομένης της σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομιάς. Μεταξύ των στόχων αυτής της νομοθετικής πρότασης είναι η ενίσχυση των γνώσεων των νέων για την κοινή πολιτιστική τους κληρονομιά και η τόνωση της συνείδησης της ευρωπαϊκής τους ταυτότητας, καθώς και η προβολή των χώρων ως τουριστικών προορισμών, περιορίζοντας ταυτόχρονα τις δυνητικές αρνητικές επιπτώσεις εις βάρος των χώρων ή της περιοχής η οποία τους περιβάλλει.
Στη πρωτοβουλία αυτή θα συμμετάσχουν μόνο τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη δυνατότητα να προεπιλέξουν το πολύ δύο χώρους ανά διετία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιλέγει ένα χώρο ανά κράτος και επί πλέον δίνεται η δυνατότητα στα κράτη μέλη να μπορούν να επιλέγουν χώρους από κοινού (διεθνικοί χώροι) στους οποίους θα δίνεται ιδιαίτερη προσοχή.
Για την Ελλάδα το Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς πρέπει να αποτελέσει τον καταλύτη για τη δημιουργία ενός Δικτύου Περιοχών Πολιτιστικής Κληρονομιάς το οποίο εμπλουτιζόμενο με ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ο Αθλητικός Τουρισμός, θα μπορέσει να αναπτύξει ένα καινοτόμο τουριστικό προϊόν, το οποίο θα συμβάλλει άμεσα στην Οικονομική Ανάπτυξη της Ελλάδος.
______________________________________

* Ο Δημήτρης Τερζάκης είναι καθηγητής Τ.Ε.Ι. Κρήτης και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Ερευνητικής Μονάδας Αθλητικού Τουρισμού Ελλάδος

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΕΘΝΟΣ, ΑΥΡΙΑΝΗ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΒΡΑΔΥΝΗ, ESPRESSO, REAL NEWS . ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑΚΛΗΡΩΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΣ: ".....ΣΕ 170 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΕΙΧΑΜΕ 23 ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ  ΔΙΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ..."

O NTINOS ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΤΗΣ ΦΛΕΣΣΑ...

Ἑνὸς λεπτοῦ σιγήἘσεῖς ποὺ βρήκατε τὸν ἄνθρωπά σας


κι ἔχετε ἕνα χέρι νὰ σᾶς σφίγγει τρυφερά,


ἕναν ὦμο ν᾿ ἀκουμπᾶτε τὴν πίκρα σας,


ἕνα κορμὶ νὰ ὑπερασπίζει τὴν ἔξαψή σας,


κοκκινίσατε ἄραγε γιὰ τὴν τόση εὐτυχία σας,


ἔστω καὶ μία φορά;


Εἴπατε νὰ κρατήσετε ἑνὸς λεπτοῦ σιγή


γιὰ τοὺς ἀπεγνωσμένους;
(ἀπὸ τὴ Συλλογή: «Ἀνυπεράσπιστος Καημός»)

ΤΕΛΟΣΤώρα ποὺ βρῆκα πιὰ μίαν ἀγκαλιά,


καλύτερη κι ἀπ᾿ ὅ,τι λαχταροῦσα,


τώρα ποὺ μοῦ ῾ρθαν ὅλα ὅπως τὰ ῾θελα


κι ἀρχίζω νὰ βολεύομαι μὲς στὴν κρυφὴ χαρά μου,


νιώθω πὼς κάτι μέσα μου σαπίζει.

ἈναστολήὍ,τι ὀνειρεύτηκα τόσα καὶ τόσα βράδια,


ὅ,τι πεθύμησα μὲ τόση ἀλλοφροσύνη,


ὅ,τι σχεδίασα μὲ τόσο πυρετό,


μόλις σὲ δῶ, γλυκιά μου ἐξουθένωση,


στὰ μάτια καὶ τὰ χείλη τὸ ἀναστέλλω,


γιὰ μία στιγμὴ πιὸ ἀπελπισμένη τὸ ἀναβάλλω,


γιατί μονάχα ὅταν τὰ χέρια μου σὲ χάνουν,


ἡ πονεμένη φαντασία μου σὲ κερδίζει.