Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΟΙΗΣΗ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ,ΑΠΟ ΤΟΝ Μ. ΝΑΒΡΟΖΙΔΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΙΣ  ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ  ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΝΔΟΛΙΑ:
http://www.youtube.com/watch?v=lBGloR2qE4g
ΕΚΛΑΨΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟ
Ο Robin Lane Fox δεν άντεξε τη συγκίνηση όταν είδε ένα βασιλικό διάδημα μιας γυναίκας που πέθανε πριν 2.300 χρόνια στην έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο στο φημιστό μουσείο Ashmolean της Οξφόρδης. Ο ακαδημαικός έχει γράψει εκτεταμένα για τον Μέγα Αλέξανδρο και τη ζωή του.
Τα περισσότερα εκθέματα της έκθεσης δεν έχουν ξαναβγεί από την Ελλάδα σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian. Η αρχαιολόγος Αγγελική Κοταρίδη έφερε κάποια εκθέματα κατευθείαν από τη Βεργίνα, συνεχίζει η εφημερίδα, όπου τα τελευταία 30 χρόνια αποκαλύπτονται θησαυροί.
Όμως συμπληρώνει ο Guardian, ότι στο μέλλον οι ανασκάφες αλλά και τα σχέδια για ένα μουσείο για αυτά τα εκθέματα θα εξαρτηθούν από τη πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Βρετανός ιστορικός σε έκθεση στην Οξφόρδη...

ΕΝΟΧΟΣ Ο ΠΑΝΙΚΑΣ...

ΚΡΙΘΗΚΕ ΕΝΟΧΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΙΠΤΕΙ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ...Ένοχος κρίθηκε πριν από λίγο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης. Η ποινή είναι η ίδια με την πρωτόδικη απόφαση. 12 μήνες με τριετή... αναστολή. Αυτό σημαίνει ότι εκπίπτει του αξιώματός του.
FIMOTRO

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ: "...ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ"..!!!

NTIΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣΗ Μεσογειακή διατροφή αναγνωρίστηκε από την "Ουνέσκο" ως παγκόσμια κληρονομιά.

 Άλλωστε "το ελαιόλαδο και η μεσογειακή διατροφή", που ήταν και το θέμα των Επιτροπών Κοινωνικών και Έρευνας της Βουλής είναι, όπως όλοι αναγνώρισαν, ειδικοί επιστήμονες και βουλευτές, ο προνομιακός χώρος για την Ελλάδα.
"Το ελαιόλαδο είναι "φάρμακο". Ορισμένα συστατικά του διαπιστώθηκε ότι δίνουν εξαιρετικά ευεργετικά αποτελέσματα στην καλή υγεία", ήταν η χαρακτηριστική επισήμανση του αναπληρωτή καθηγητή καρδιολογίας Ευστάθιου Ηλιοδρομίτη, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στις έρευνες, που έχουν γίνει χαρακτηρίζοντας "πολύ ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα τους".
"Η σωστή διατροφή θα μπορούσε να μειώσει κατά 30% τις φαρμακευτικές δαπάνες. Υπάρχουν συστατικά μέσα στην ελιά, που αν μπορεί μια εταιρία να απομονώσει, αυτές τις ουσίες θα είναι ένας θησαυρός. Ακόμα και στα απόβλητα των ελαιοτριβείων, μπορούμε να απομονώσουμε ουσίες, με πολύ μεγάλο όχι μόνο φαρμακευτικό, αλλά και οικονομικό ενδιαφέρον. Γι' αυτό είναι ανάγκη να αναδείξουμε τη φαρμακευτική δράση των μεσογειακών προϊόντων, ιδιαίτερα του ελαιόλαδου", υπογράμμισε
"Η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή προστατεύει από διάφορες μορφές καρκίνου, όπως του μαστού, αλλά και από καρδιαγγειακά νοσήματα και συνδέεται με την μακροβιότητα- "Δύο κουταλιές ελαιόλαδο μπορεί να αποτρέψει από ένα καρδιακό νόσημα", επεσήμανε μεταξύ άλλων η καθηγήτρια Διατροφής και Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών Αντωνία Τριχοπούλου.
"Η ελληνική διατροφή που έχει βάση του το ελαιόλαδο αναμφισβήτητα προάγει την υγεία", διαβεβαίωσε η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Μεσογειακής ελληνικής διατροφής.
"Το ελαιόλαδο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ακόμα και σαν "όπλο" εξαγωγικό. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα όχι μόνο για την υγεία αλλά και την οικονομία της χώρας. Μέσα από ένα καλό προϊόν μπορούμε να δώσουμε προώθηση στην ανάπτυξη της χώρας. Πρέπει να στηρίξουμε εμπορικά την προσπάθεια της χώρας με την ανάδειξη των προϊόντων της ελιάς σημείωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημήτρης Κρεμαστινός.
Και ο υφυπουργός Υγείας Χρήστος Αηδόνης στάθηκε ιδιαίτερα στην μεγάλη οικονομική διάσταση του θέματος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες που πρέπει να τις εκμεταλλευτεί. "Η μεσογειακή διατροφή με βάση το ελαιόλαδο είναι ένα εργαλείο, που αν το χρησιμοποιήσουμε σωστά και δεν μείνουμε σε πολιτικές "ατάκτως ερριμμένες", θα βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη της χώρας. Γι αυτό είναι ανάγκη να υπάρξει ένα ξεκάθαρο πεδίο εξειδίκευσης και στόχων", ανέφερε.
Επίσης, ο κ. Αηδόνης ανακοίνωσε την άμεση συγκρότηση επιστημονικής ομάδας η οποία, όπως είπε, θα έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και θα συμβάλει στην προσπάθεια ανάδειξης συγκεκριμένων πολιτικών για την προώθηση της μεσογειακής διατροφής. Πρόσθεσε ακόμα ότι έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο Παιδείας για την καθιέρωση ενός υγειονομικού μαθητικού χάρτη στα σχολεία
"Χρειάζεται συνολική ρύθμιση, επιστημονική τεκμηρίωση και υποστήριξη της με χρηματοδότηση. Η διατροφή των Αγιοριτών είναι άριστα μελετημένη συνταγή για την υγεία και την πρόληψη και έχουμε καθήκον να την προβάλουμε στο εξωτερικό", ανέφερε ο πρώην υφυπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ Έκτορας Νασιώκας.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Μόσιαλος, επεσήμανε ότι η Ελλάδα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην κατεύθυνση της δημόσιας υγείας και να πρωτοστατήσει στα μεσογειακά προϊόντα, συμπληρώνοντας όμως ότι, "χρειάζονται κίνητρα και αλλαγή συμπεριφορών".
Nooz.gr

 JAPAN, Ιαπωνία: 24 μέτρα μετακινήθηκε ο βυθός από το σεισμό!

Ο βυθός κοντά στο επίκεντρο του σεισμού της 11ης Μαρτίου μετακινήθηκε περίπου 24 μέτρα ανατολικά-νοτιοανατολικά και υψώθηκε κατά περίπου 3 μέτρα, σύμφωνα με έκθεση της ιαπωνικής ακτοφυλακής.
Ο μεγέθους 9 βαθμών σεισμός που συγκλόνισε την βορειοανατολική Ιαπωνία "χτύπησε" σε βάθος 24 χιλιομέτρων, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Η μετακίνηση του φλοιού μετρήθηκε σε απόσταση περίπου 130 χιλιομέτρων από την χερσόνησο Οσίκα στο νομό Μιγιάγκι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία. Η μετακίνηση του βυθού ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερη από εκείνη της ίδιας της χερσονήσου - ανατολικά - νοτιοανατολικά κατά 5,3 μέτρα - σύμφωνα με τη Γεωδιαστημική Αρχή Πληροφόρησης της Ιαπωνίας.
Ένα σημείο περίπου 40 χιλιόμετρα προς την ακτή από το επίκεντρο μετακινήθηκε περίπου 15 μέτρα ανατολικά-νοτιοανατολικά, μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo News επικαλούμενο την έκθεση αυτή.
Ο σεισμός, ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ιαπωνία, καθώς και το τσουνάμι που ακολούθησε προκάλεσε το θάνατο, κατά επιβεβαιωμένα στοιχεία, 12.494 ατόμων, αλλά από τις 16:00 (07:00 GMT), σήμερα άλλοι 15.107 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι, ανακοίνωσε η Εθνική Αστυνομία της Ιαπωνίας.
Nooz.gr

10 τρόποι για να χάσετε βάρος χωρίς να το καταλάβετε


όσο το δυνατόν ευκολότερη απώλεια... βάρους δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.


1. Ενισχύστε την πρόσληψη ασβεστίου
Η πλούσια σε ασβέστιο διατροφή φαίνεται να μετριάζει τη συσσώρευση λίπους σε περιόδους υπερσίτισης και αντίστοιχα να επιταχύνει την αποδόμηση λίπους κατά την εφαρμογή υποθερμιδικής δίαιτας. Έτσι η κατανάλωση προϊόντων πλούσιων σε ασβέστιο 3-4 φορές σε καθημερινή βάση θα σας βοηθήσει να κάψετε περίπου 100 θερμίδες περισσότερες την ημέρα.


2. Αποφύγετε το αλκοόλ για ένα μήνα
Τα αλκοολούχα ποτά δεν περιέχουν απλώς περιττές θερμίδες (7 θερμίδες ανά γρ.) περίπου τις διπλάσιες δηλαδή από αυτές που περιέχονται στις πρωτεΐνες και στους υδατάνθρακες) αλλά μειώνουν και τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα με αποτέλεσμα να ανοίγουν την όρεξη. Έτσι η αποφυγή ή η μείωση τους έστω και για ένα μόνο μήνα μπορεί να κάνει τη διαφορά.


3. Μην ξεχνάτε το πρωινό
Σύμφωνα με έρευνες, όσοι παραλείπουν τακτικά το πρωινό καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα από αυτούς που τρώνε το πρωί. Όταν παραλείπουμε γεύματα, τα επίπεδα της γλυκόζης μας πέφτουν κατακόρυφα με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ότι μας λείπει ενέργεια και να νιώθουμε πολύ πεινασμένοι. Έτσι καταφεύγουμε σε λιπαρές τροφές για να ικανοποιήσουμε όχι μόνο την πείνα μας αλλά και τις ενεργειακές μας ανάγκες με αποτέλεσμα να παίρνουμε βάρος.


4. Στην κουζίνα ολοταχώς
Το σπιτικό φαγητό δεν είναι μόνο πιο υγιεινό αλλά μας βοηθά να διατηρήσουμε και τη γραμμή μας. Απ' τη μία γιατί ελέγχουμε οι ίδιοι τα συστατικά αλλά και τον τρόπο προετοιμασίας του φαγητού μας κι από την άλλη γιατί μπορούμε να επέμβουμε είτε χρησιμοποιώντας προϊόντα χαμηλότερα σε λιπαρά είτε επιλέγοντας κάποιον λιγότερο ανθυγιεινό τρόπο μαγειρέματος, π.χ. αποφυγή τηγανίσματος κ.λ.π.


5.Το μέγεθος μετράει
To χάος γύρω από το ποιο είναι το σωστό μέγεθος μιας μερίδας φαγητού είναι ατελείωτο. Για να μην μπερδεύεστε λοιπόν έχετε στο νου σας ότι η μείωση της συνηθισμένης σας μερίδας κατά 15-20% θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος.


6. Ξεκινήστε με σαλάτα
Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση σαλάτας βοηθά να καταναλώνουμε περίπου 12% λιγότερες θερμίδες στο κυρίως γεύμα μας. Προσοχή όμως γιατί η αδυναμία στα πλούσια ντρέσινγκ μάς επιβαρύνει με 17% περισσότερες θερμίδες συνολικά.


7. Μοιραστέ τις θερμίδες
Μην παραλείπετε γεύματα για να μην εξαντλείστε και αναγκάζεστε να τρώτε τελικά το βράδυ, θεωρώντας ότι μπορείτε να πάρετε τις θερμίδες που χάσατε την υπόλοιπη μέρα όλες μαζί, χωρίς επιπτώσεις. Είναι πολύ καλύτερα να παίρνετε όλα τα γεύματα σας, δείχνοντας πάντα το απαραίτητο μέτρο, ούτως ώστε οι ενεργειακές σας ανάγκες να καλύπτονται κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας και όχι σε ένα μόνο μέρος της.


8. Προσέξτε τι πίνετε
Μπορείτε να «εξοικονομήσετε» μέχρι και 500 θερμίδες την ημέρα απλώς προσέχοντας τι πίνετε. Προτιμήστε τους φρέσκους χυμούς από λαχανικά που έχουν ελάχιστα ποσά απλών σακχάρων, αλλά και το τσάι, το γάλα με χαμηλά λιπαρά και φυσικά το νερό και αποφύγετε το αλκοόλ, τον καφέ και τη σοκολάτα. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται.


9. Εκτοπίστε το κορεσμένο λίπος
Η υπερκατανάλωση κορεσμένων λιπαρών (γαλακτοκομικά, βούτυρο, κόκκινο κρέας) σχετίζεται με πολλά προβλήματα υγείας. Μην ξεχνάτε πως το λίπος αποδίδει τις περισσότερες θερμίδες από κάθε άλλο θρεπτικό συστατικό. Γι' αυτό αντικαταστήστε την ολόπαχη μαγιονέζα σας με κάποια με χαμηλότερα λιπαρά, τις πλούσιες σάλτσες και ντρέσινγκ με λαδολέμονο ή βινεγκρέτ, τα γλυκά με αποξηραμένα φρούτα και δείτε τη διαφορά.


10. Γελάστε με την καρδιά σας
Νέες έρευνες έχουν δείξει ότι 15 λεπτά γέλιου την ημέρα μάς βοηθάνε να κάψουμε 10-40 θερμίδες ανάλογα με το βάρος μας και την ένταση με την οποία γελάμε. Επιπλέον το γέλιο αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και την καύση των θερμίδων μέχρι και 20%. Γελάστε λοιπόν. Ακόμα κι αν δεν χάσετε όλα τα κιλά που θέλατε, τουλάχιστον θα έχετε περάσει καλά.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: 10 τρόποι για να χάσετε βάρος χωρίς να το καταλάβετε http://24wro.blogspot.com/2011/04/10_07.html#ixzz1Iq7F4Se3

ΠΩΣ ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ...

Όλοι μας περνάμε αρκετές ώρες στον υπολογιστή, είτε λόγω δουλειάς..είτε λόγω παιχνιδιού, είτε βλέποντας ταινίες, είτε χαζεύοντας στο facebook. Μερικές φορές όμως κουράζονται τα μάτια και χρειαζόμαστε επειγόντως ένα διάλειμμα.
Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν πλέον για να τα προστατέψουμε και να μην έχουμε προβλήματα στο μέλλον;
- Πάντα κάνουμε ένα διάλειμμα 15 λεπτών για κάθε 1 ώρα που χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή.
- Φροντίζουμε ο υπολογιστής να είναι σε απόσταση τουλάχιστον 50 εκατοστών από τα μάτια μας, αλλά και η οθόνη να βρίσκεται στο κατάλληλο ύψος σε σχέση με το πώς καθόμαστε.
- Όταν νιώθετε ότι κουράζονται τα μάτια σας αφήστε για λίγο την οθόνη, κοιτάξτε μακριά, εστιάστε σε κάποιο αντικείμενο, κοιτάξτε από το παράθυρο, ή ακόμα καλύτερα κάντε και μια βόλτα να πα΄ρετε αέρα.
- Μην ξεχνάτε να τρώτε καλά, υγιεινά, καταναλώνοντας πολλά υγρά, φρούτα και λαχανικά.
Τα μάτια μας είναι πολύτιμα, ας μην ξεχνάμε να τα ξεκουράζουμε.Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Πώς να ξεκουράσετε τα μάτια σας από τον υπολογιστή http://24wro.blogspot.com/2011/04/blog-post_2179.html#ixzz1IpWrTiI8

ΣΗΜΡΑ ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ..ΠΕΜΠΤΗΣ...!!!!ΦΩΤΙΕΣ ΑΠΟ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ

Συνέντευξη- φωτιά του πρώην υπ. Οικονομικών "δυναμιτίζει" το κλίμα στη ΝΔ. Ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρει ότι ήθελε να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, ωστόσο ο Κ. Καραμανλής διαφωνούσε. Αποκαλύπτει ακόμη ότι από το 2004 υπήρχαν πιέσεις για προσφυγή στο ΔΝΤ.

ΤΣΕΛΣΙ -ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Ο-1 ΚΑΙ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ -ΣΑΧΤΑΡ 5-1

Σαφές προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επικρατώντας 0-1 εκτός έδρας της Τσέλσι στον αγγλικό "εμφύλιο". Την ίδια ώρα η Μπαρτσελόνα έκανε ακόμη μία επίδειξη δύναμης κόντρα στην ουκρανική Σαχτάρ, την οποία συνέτριψε με 5-1 στη Βαρκελώνη

Μπροστά ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, της τάξης του 1,8%, απέναντι στη ΝΔ, καταγράφεται σε δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία MRB και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Realnews

Στροφή στη νεότητα

Μπορεί ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων της Δύσης να αυξάνεται, ωστόσο οι πολίτες τις τελευταίες δεκαετίες τείνουν να επιλέγουν όλο και νεότερους ηγέτες. Θα καταλήξουν να είναι νεότεροι του μέσου πολίτη εάν συνεχιστεί η τάση. Αντίστοιχο φαινόμενο και στην Ελλάδα μετά τη μεταπολίτευση

Άντζελα Δημητρίου: "Δεν είμαι νονού"

Για πρώτη φορά μετά από τη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση με τους νονούς τη νύχτας, η Άντζελα Δημητρίου ξεσπά σε μια συνέντευξη ποταμό στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

***ΝΟΥΝΟΥ, ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΝΟΥ..!