Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Το κρυφό άγχος σκοτώνει

Οι ειδικοί που διερευνούν τον τρόπο με τον οποίο το άγχος μετατρέπεται σε ψυχοσωματικές διεργασίες, επισημαίνουν ότι όταν ο ανθρώπινος οργανισμός βρίσκεται σε κατάσταση στρες, εκκρίνονται χημικές ουσίες και ορμόνες (πχ νοραδρεναλίνη, αδρεναλίνη) οι οποίες σε αυξημένες ποσότητες επιδεινώνουν τη λειτουργία των οργάνων με συνέπεια την εκδήλωση διαφόρων παθήσεων. Το πρόβλημα όμως δε σταματά εδώ καθώς οι παθήσεις αυτές προκαλούν επιπλέον άγχος στον ασθενή, δημιουργώντας έτσι έναν φαύλο κύκλο.
Ενώ η αρχική οδός της εκδήλωσης των νόσων είναι ψυχοσωματική (άγχος) στη συνέχεια εκδηλώνεται άγχος που είναι σωματοψυχικό, επισήμανε ο καθηγητής ψυχιατρικής στο ΑΠΘ, Απόστολος Ιακωβίδης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή το 1ο Συνέδριο Βιοψυχοκοινωνικής Προσέγγισης στην Ιατρική Περίθαλψη, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν αύριο στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το χρόνιο στρες επιβαρύνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και έτσι ο οργανισμός μένει εκτεθειμένος στην επίδραση ιών αλλά και των γονιδιακών διαταραχών.
"Ο ρόλος του στρες είναι καθοριστικός στη γένεση του καρκίνου. Έχει αποδειχτεί ότι το χρόνιο στρες έχει δυσμενή επίδραση στην εξέλιξη του γυναικολογικού καρκίνου" πρόσθεσε ο κ Ιακωβίδης.
Η σύγχρονη τάση στην θεραπεία όλων των παθήσεων είναι η ολιστική προσέγγιση δηλαδή η αντιμετώπιση του ασθενούς όχι μόνο από τον ειδικό γιατρό αλλά και από ψυχίατρο και ψυχολόγο. "Στο μήνυμα που θέλουμε να μεταφέρουμε είναι ότι θα πρέπει να εξετάσουμε και τη ψυχική πλευρά των αρρώστων" τόνισε ο κ Ιακωβίδης.
Η οικονομική κρίση ωθεί στην αυτοκτονία
Η οικονομική κρίση ωθεί όλο και περισσότερους Έλληνες στην αυτοκτονία. «Ενώ μέχρι τώρα οι περισσότερες απόπειρες αυτοκτονίας γίνονταν από γυναίκες, τον τελευταίο καιρό, λόγω της κρίσης, όλο και περισσότεροι άντρες επιχειρούν να δώσουν τέλος στη ζωή τους. Αν και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αριθμητικά στοιχεία, βλέπουμε ότι οι άντρες, που αποπειρώνται να αυτοκτονήσουν λόγω των χρεών, της ανεργίας και της αδυναμίας τους να βρουν δουλειά, είναι ηλικίας 40-50 ετών» επισήμανε η επίκουρη καθηγήτρια ψυχιατρικής στο ΑΠΘ, Ιωάννα Ιεροδιακόνου-Μπένου.


Εξάλλου η οικονομική κρίση σχετίζεται με τη κατάχρηση αλκοόλ, χωρίς όπως αυτή να είναι το μοναδικό αίτιο του αλκοολισμού. «Βλέπουμε κάποιες περιπτώσεις αλκοολισμού που συνδέονται με την οικονομική κρίση, αλλά εκτός από την κρίση υπάρχουν και άλλες αιτίες» ανέφερε από την πλευρά του ο αναπληρωτής καθηγητής ψυχιατρικής, Ιωάννης Διακογιάννης
http://news247.gr/health/nea/to_kryfo_agxos_skotwnei.807160.html

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ. 1992-2011

Ποτό για παραγωγικότητα στην δουλειά

Την κάπως προχωρημένη αυτή σκέψη ανέφερε στο CNN ο Ρόμπερτ Σάτον, καθηγητής της Επιστήμης της Διαχείρισης και της Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Stanford στην Καλιφόρνια, μετά από μια προσωπική του εμπειρία, όταν κάποιοι από τους μαθητές του τον κάλεσαν στην παρέα τους για να γιορτάσουν όλοι μαζί τον ερχομό της Παρασκευής παρέα με λίγο ουίσκι!
Μέσα από τις συζητήσεις που προέκυψαν ο Σάτον συνειδητοποίησε πως το γεγονός ότι έπιναν (σε φυσιολογικά πάντα επίπεδα) ενώ συζητούσαν, τους έκανε πιο χαλαρούς, πιο ευδιάθετους αλλά τους έφερε και πιο κοντά.
Αυτό το μικρό επεισόδιο αναδεικνύει το θετικό ρόλο που πολλές φορές παίζει το αλκοόλ, σύμφωνα με τους ειδικούς. Εκτός από τις γνωστές σε όλους μας επιδράσεις που έχει η υπερκατανάλωση ποτού, το να κάνεις ένα διάλειμμα από τη δουλειά πίνοντας μια μπύρα ή κάποιο άλλο ποτό σε χαλαρώνει και απελευθερώνει τις αισθήσεις σου. Η ψυχολογική και πνευματική πίεση που μπορεί να νιώθει κανείς παραμερίζεται, ενώ βγαίνει προς τα έξω ο πραγματικός εαυτός του καθενός, τουλάχιστον μέχρι κάποιο σημείο.
Όταν λοιπόν αυτό το “ευχάριστο διάλειμμα από τη δουλειά” γίνεται με μέτρο (για παράδειγμα το να πίνει κανείς μια φορά κατά τη διάρκεια της εργασίας του), η συνέχεια της δουλειάς είναι αποδοτικότερη, σύμφωνα με ανθρωπολόγους.
Πασίγνωστες και πετυχημένες αμερικανικές εταιρείες όπως αυτές της Hewlett-Packard's ή αυτές της Bloomberg, και Apple στη Silicon Valley συνηθίζουν, σύμφωνα με τον Σάτον, να κάνουν κάποιο μικρό "παρτάκι" όπου πίνουν όλοι μαζί για να ..."πάρουν δυνάμεις" για τη συνέχεια, ή για να γιορτάσουν κάποια επαγγελματική επιτυχία (κάτι που μάλλον είναι καθημερινό φαινόμενο στις συγκεκριμένες εταιρείες!).
Αυτό που πρέπει να προσέχουν οι εργαζόμενοι είναι να μην το παρακάνουν, καταλήγοντας ζαλισμένοι και τελικά ανίκανοι να συνεχίσουν τη δουλειά τους, αλλά και να μην φέρνουν σε δύσκολη θέση άλλους συνεργάτες τους, οι οποίοι για προσωπικούς ή θρησκευτικούς λόγους θέλουν να απέχουν από τα διαλείμματα που συνδυάζονται με ποτό.

http://news247.gr/health/nea/ena_pothraki_parapanw_mas_kanei_pio_apodotikoys_symfwna_me_ereyna.831893.html

Η Ρωσία τιμά τον ελληνικής καταγωγής Γιουρτσίχιν

Το παράσημο για τις εξαιρετικές "υπηρεσίες ενώπιον της πατρίδας" απένειμε σε πανηγυρική τελετή στην αίθουσα της Αικατερίνης στο Κρεμλίνο ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ στον ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτη Φιόντορ Γιουρτσίχιν, με αφορμή τα 50χρονα της πρώτης πτήσης του ανθρώπου στο Διάστημa
Πέραν του ομογενή κοσμοναύτη - στον οποίο είχε ήδη απονεμηθεί το 2008 η ύψιστη τιμητική διάκριση του ρωσικού κράτους, το παράσημο του Ήρωα της Ρωσίας -, τιμήθηκαν με διάφορα παράσημα και μετάλλια πολυάριθμα στελέχη του διαστημικού τομέα από τη Ρωσία και άλλες χώρες.
Ανάμεσά τους και τα έξι εν ζωή μέλη του πρώτου σώματος κοσμοναυτών, που εκπαιδεύτηκαν μαζί με το θρυλικό Γιούρι Γκαγκάριν: Βαλέρι Μπικόφσκι, Μπαρίς Βαλίνοφ, Βίκτωρ Γκαρμπάτκο, Βλαντίμιρ Σατάλοφ, καθώς και ο Αλεξέι Λεόνοφ, ο πρώτος άνθρωπος που βγήκε στο ανοιχτό Διάστημα και η Βαλεντίνα Τερεσκόβα, η πρώτη γυναίκα κοσμοναύτης.
Ο 52χρονος Θ. Γιουρτσίχιν εργάζεται ως "εκπαιδευτής κοσμοναύτης-δοκιμαστής πρώτης κατηγορίας" στην κορυφαία ρωσική διαστημική εταιρεία "Ενέργκια", την οποία ίδρυσε ο "πατέρας" των επανδρωμένων πτήσεων Σεργκέι Καραλιόφ.
Μεταξύ των τιμηθέντων με το παράσημο της Φιλίας ήταν και όλοι οι ξένοι αστροναύτες και κοσμοναύτες, που κατά καιρούς συμμετείχαν ή συνεργάστηκαν σε κοινές με τη Ρωσία επανδρωμένες πτήσεις όπως ο βετεράνος Αμερικανός αστροναύτης Τόμας Στάφορντ και ο πρώτος Γάλλος που πέταξε στο Διάστημα Ζαν Λου Κρετιέν.
Ο ομογενής κοσμοναύτης έχει ως σήμερα πραγματοποιήσει τρεις πτήσεις στο Διάστημα, έχει μεταφέρει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τη σημαία της Ελλάδας και της Κύπρου και στην τελευταία του πτήση από τον Ιούνιο έως το Νοέμβριο του 2010 είχε επιλέξει για το πλήρωμά του το παρατσούκλι "Όλυμποι".

ΤΟΥ Χ. ΠΑΣΑΛΑΡΗ ΣΤΗ REAL NEWS

Να αφήσω το κορίτσι μου να γίνει δημοσιογράφος;
ΕΒΔΟΜΑΔΑ του Τύπου αυτή που διανύουμε. Με απεργίες, με σκοτάδια στην ενημέρωση, με μαύρα μαντάτα σε όλα τα μέτωπα. Στη Σχολή που διδάσκω με πλησίασε την Τρίτη μια πανέξυπνη και αριστούχος, αλλά φτωχούλα, σπουδάστρια, με πήρε παράμερα και μου είπε σιγανά, μην την ακούσουν οι άλλοι:
- Δάσκαλε, φοβάμαι. Πες μου την αλήθεια. Αξίζει τον κόπο να συνεχίσω; Λυπάμαι τον δόλιο πατέρα μου. Σκοτώνεται να μου εξασφαλίσει τα δίδακτρα. Βλέπω όμως πως όλα σκοτεινιάζουν στο χώρο του Τύπου. Θέλω λοιπόν από σένα όλη την αλήθεια! Αξίζει να συνεχίσω; Θα βρω δουλειά; Θα προκόψω;
Με όλο το βάρος της ευθύνης που σηκώνουμε εμείς οι βετεράνοι του λειτουργήματος, το διακινδύνευσα:

- Ναι, να συνεχίσεις. Είσαι έξυπνη, είσαι αριστούχος, είσαι γενναία, είσαι νέα. Θα βρεις δουλειά, θα πας μπροστά...

- Το παίρνεις επάνω σου;

- Ναι, το παίρνω επάνω μου. Ορμα και μη δειλιάζεις!..

«Τι του λέω του παιδιού;», είπα μέσα μου, όταν την είδα να ξεμακραίνει με βήμα σταθερό...
ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ο ελληνικός Τύπος ζει τη χειρότερη κρίση της ιστορίας του. Οτι τα πέντε σπουδαιότερα δημοσιογραφικά συγκροτήματα έγραψαν ζημιές 108 εκατομμυρίων το 2010, υπερδιπλάσια του 2009. Και ότι εφέτος πάνε ακόμη χειρότερα; Οτι απώλεσαν το ένα πέμπτο των εσόδων τους, αφού οι κυκλοφορίες και οι διαφημίσεις έχουν πέσει τουλάχιστον κατά 20%; Οτι ιστορικές εφημερίδες και κανάλια βάζουν λουκέτο. Και ότι 680 εργαζόμενοι έχουν χάσει τη δουλειά τους.
ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΩ ότι τα πιο φτωχικά μέσα δημοσιότητας έχουν σταματήσει να πληρώνουν και ότι λειτουργούν με «τζαμπατζήδες». Και ότι, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση μελετά να κόψει τις κρατικές διαφημίσεις και τους ισολογισμούς, δηλαδή τις «φιάλες οξυγόνου» για τις... εφημερίδες.
ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, είπα στη μικρή αριστούχο να συνεχίσει. Και τούτο γιατί πιστεύω ότι στον χώρο του ελληνικού Τύπου έρχεται μια επανάσταση, που θα είναι ίσως το προοίμιο μιας ακόμη μεγαλύτερης. Εκείνης που αναμένεται στον χώρο της πολιτικής. Που σημαίνει ότι οι «μούχλες» του επαγγέλματος θα φύγουν (πλουσιότεροι, ίσως, από ό,τι ήσαν όταν εισέβαλαν στον χώρο). Και τα νέα παιδιά θα καταλάβουν τη θέση τους γιατί έχουν τρία σπουδαία προσόντα: Καθαρό «φάκελο», καλή μόρφωση και (το σπουδαίο δέλεαρ για τους εργοδότες) είναι φτηνά!
ΑΡΑ, ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ μαθήτρια, ζήτησε από τον πατερούλη σου λίγη υπομονή ακόμη, γιατί σε λίγα χρόνια θα έχει να καμαρώσει ίσως μια νέα Καλλιρρόη Παρρέν ή μια Ελένη Βλάχου ή μια Μαλβίνα Κάραλη ή μια Μαρία Χούκλη ή μια Ελενα Ακρίτα ή μια Σοφία Βούλτεψη ή μια από τις πολλές αρχισυντάκτριες, άγνωστες στο μεγάλο κοινό, που παίζουν ηγετικό ρόλο στα ΜΜΕ και που θα παίξουν αποφασιστικό ρόλο στην εξυγίανση του ελληνικού Τύπου...
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ, έχουν πολλούς να δοξολογήσουν και να τιμήσουν, αφού σαν σήμερα ένας από τους πρωτοπόρους δημοσιογράφους της επαναστατημένης Ελλάδας, ο Ιάκωβος Μάγερ, έπεφτε πολεμώντας τους Τούρκους στην «Εξοδο» του Μεσολογγίου. Και αφού λίγα χρόνια αργότερα, σαν σήμερα πάλι, το 1847, γεννιόταν στην Αμερική ο Τζόζεφ Πούλιτζερ, ο διάσημος εκδότης που καθιέρωσε το ομώνυμο βραβείο. Και που το κέρδισαν γενναίοι αγωνιστές της κάθαρσης, όπως αυτοί του σκανδάλου «Γουότεργκεϊτ»!..
ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ Ελληνες δημοσιογράφοι, της παλιάς και της νέας φρουράς, δικαιούνται ανάλογα βραβεία, καθώς έχουν βάλει το στήθος τους μπροστά στις μάχες για την «Εξοδο» της πατρίδας από τον σημερινό βούρκο. Τους ξέρετε, τους διαβάζετε, τους τιμάτε. Ωρα όμως να το πράξει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Για να γίνουν το παράδειγμα προς μίμηση των νεοτέρων, όπως η αριστούχος μαθήτρια και όλοι οι όμοιοί της...

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ

Την οργή της απέναντι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκφράζει...στην επίσημη ιστοσελίδα της η Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά” (UMD), όσον αφορά στα επίσημα έγγραφα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που “θέλουν” τους Σκοπιανούς να μιλούν “όχι μακεδονικά, αλλά την επίσημη γλώσσα της χώρας”.
Κατά συνέπεια, τα επίσημα μέλη της Οργάνωσης και οι υποστηριχτές της σε Ευρώπη, Βόρειο Αμερική, Αυστραλία και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, καλούν την ΕΕ να “άρει άμεσα αυτήν την άκρως προσβλητική πρακτική”.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, “η UMD θα ήθελε να πιστεύει, πως η συγκεκριμένη πρακτική δεν είναι παρά ένα λάθος της ΕΕ.
Ωστόσο, εάν δεν πρόκειται για λάθος, αλλά για εσκεμμένη και συνειδητή επιλογή, όπως πιστεύουμε ότι ισχύει, παραβιάζεται μία από τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ, καθώς μία ολοκληρωμένη Ευρώπη θα πρέπει να σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία όλων των λαών της”
“Είναι απεχθές να μην αναγνωρίζεις μία επίσημη γλώσσα που χρησιμοποιούν περισσότερα από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο. Είναι ειδεχθές να υποκύπτετε στις μηδαμινές και μικροπρεπείς μηχανορραφίες της Ελλάδας”, υποστήριξε ο πρόεδρος της Οργάνωσης, Metodija A. Koloski.
Συνεχίζοντας, οι Σκοπιανοί αναφέρουν πως “Μακεδόνες συγγραφείς γοήτευσαν τους συμπατριώτες τους με ζωντανές και γεμάτες έμπνευση ιστορίες, ενώ οι Μακεδόνες ποιητές τους μετέδωσαν το πάθος τους, μέσω των γεμάτων από νοήματα ποιημάτων τους, ανά το πέρασμα των αιώνων, πάντα στη μητρική τους γλώσσα, τη μακεδονική”.
Ακόμη, αναφέρεται ότι η μακεδονική γλώσσα έχει χρησιμεύσει ως “φάρος για να ενώσει τους Μακεδόνες, ιδιαίτερα όταν ήρθαν αντιμέτωποι με μεγάλους κινδύνους, όπως την εξέγερση του Ilinden το 1903, τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913 και τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους”.
“Η UMD πιστεύει ακράδαντα, ότι αυτή η ασέβεια ενός λαού, ιδίως όταν πρόκειται για έναν τόσο βασανισμένο λαό, είναι κατακριτέα”, καταλήγει το κείμενο, με τον εκπρόσωπο της Οργάνωσης να αξιώνει την άμεση αποκατάσταση της τάξης, μέσω της αναφοράς της γλώσσας των Σκοπιανών ως “μακεδονικής” και όχι απλώς “επίσημης”, στα επίσημα ευρωπαϊκά έγγραφα.Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: ΠΓΔΜ: Μιλάμε τη μακεδονική, όχι την επίσημη γλώσσα http://24wro.blogspot.com/2011/04/blog-post_3954.html#ixzz1JJxu226Q

«Από τον Ηρακλή στο Μέγα Αλέξανδρο: Θησαυροί από τη βασιλική πρωτεύουσα των Μακεδόνων, ένα ελληνικό βασίλειο στην εποχή της δημοκρατίας».


Με μια σεμνή τελετή εγκαινίων άνοιξε στο Μουσείο Ασμόλιαν της Οξφόρδης η μεγάλη έκθεση για το βασίλειο των αρχαίων Μακεδόνων, του οίκου των Τεμενιδών, με τίτλο: «Από τον Ηρακλή στο Μέγα Αλέξανδρο: Θησαυροί από τη βασιλική πρωτεύουσα των Μακεδόνων, ένα ελληνικό βασίλειο στην εποχή της δημοκρατίας».

Θεωρείται ίσως η σημαντικότερη αρχαιολογική έκθεση για την Ελλάδα στη Βρετανία. Περιλαμβάνει πρόσφατα ευρήματα από τις συνεχιζόμενες ανασκαφές στις Αιγές, την πρωτεύουσα του βασιλείου του Φιλίππου Β’, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Τα περισσότερα από τα εκθέματα, περίπου το 80%, προβάλλονται για πρώτη φορά στο κοινό, με την Οξφόρδη να επιλέγεται λόγω της στενής σχέσης με

την ελληνική αρχαιολογία και ιδίως το Μανόλη Ανδρόνικο, που ανακηρύχθηκε επίτιμος καθηγητής από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Παράλληλα, το Μουσείο Ασμόλιαν αποτελεί πόλο έλξης για ακαδημαϊκούς και φοιτητές από όλο τον κόσμο. Το 2010, μετά τη μεγάλη ανακαίνιση του μουσείου, 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες πέρασαν τις πύλες του.

Τα εκθέματα παρουσιάζουν…μία πιο καθημερινή και ολοκληρωμένη εικόνα της περιόδου της ακμής του βασιλείου των Μακεδόνων, αλλά και των περιόδων πριν από το Φίλιππο. Η έκθεση χωρίζεται σε τρία τμήματα: αντικείμενα που σχετίζονται με το βασιλιά και τις δραστηριότητές του, αντικείμενα που δείχνουν την ξεχωριστή θέση των γυναικών των Μακεδόνων και εκθέματα από την καθημερινή ζωή στο Παλάτι των Αιγών. Μεταξύ άλλων μπορεί να δει κανείς προσωπικά αντικείμενα του Φιλίππου, όπως το σπαθί του, λόγχες του και τις επικαλαμίδες του, την πρώτη ιστορικά προτομή του Αλέξανδρου, ένα εντυπωσιακό και σχεδόν ανέπαφο στεφάνι από σκαλιστά χρυσά φύλλα βελανιδιάς, μία τοιχογραφία ιδιαίτερης σημασίας που απεικονίζει τον Αλέξανδρο και τον πατέρα του σε σκηνή από κυνήγι, καθώς και δεκάδες εντυπωσιακά και ζηλευτά ακόμα και σήμερα γυναικεία κοσμήματα.

Οι υπεύθυνοι της έκθεσης χαρακτήρισαν το Παλάτι των Αιγών ως το πιο σημαντικό κτίριο της αρχαίας Ελλάδας μετά τον Παρθενώνα. Η ψυχή της έκθεσης, η διευθύντρια της 17ης Εφορίας Αρχαιοτήτων και μαθήτρια του Ανδρόνικου, Αγγελική Κοτταρίδη τόνισε ότι αποδεικνύεται από τα ευρήματα πως ό, τι ήταν ο Περικλής και η Αθήνα τον 5ο π.Χ. αιώνα, δηλαδή κέντρο διανόησης και τεχνών, ήταν ο Φίλιππος και η αυλή του τον επόμενο αιώνα.

Ο διακεκριμένος ιστορικός της Οξφόρδης, Ρόμπιν Λέιν Φοξ, στη σύντομη εισαγωγική παρουσίαση της έκθεσης δάκρυσε ενώπιον συναδέλφων του και δημοσιογράφων, λέγοντας ότι πρόκειται για την κορυφαία αρχαιολογική έκθεση που έχει γνωρίσει. Κατά τον κ. Λέιν Φοξ, το ιστορικό μήνυμα της έκθεσης είναι ταυτόχρονα και πολιτικό: «Οι Μακεδόνες ήταν ένα ελληνόφωνο βασίλειο στη βόρεια Ελλάδα και όσοι Σκοπιανοί υποστηρίζουν ότι εκεί βρίσκεται η Μακεδονία επιδεικνύουν άγνοια και η θέση τους είναι εξωφρενική. Είναι σαν να λένε ότι η Οξφόρδη βρίσκεται στη Λευκορωσία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρόμπιν Λέιν Φοξ.
Η έκθεση θα συνεχιστεί έως τις 29 Αυγούστου. Στη συνέχεια, κάποια από τα εκθέματα, ένας περιορισμένος αριθμός, θα ταξιδέψουν έως το Λούβρο για μια γενικότερη έκθεση για τους αρχαίους Μακεδόνες.

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Η απάντηση στα Σκόπια έρχεται από την...Οξφόρδη! http://24wro.blogspot.com/2011/04/blog-post_6171.html#ixzz1JJwoiFJM

ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΠΟΔΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΗΣ Κ.ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ
Ο ΝΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ, Ο τ. ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΟΔΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΟΤΕ ΓΙΝΟΥΝ, ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ.

Ο κ. ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ "ΚΟΥΒΑΛΩΝΤΑΣ" ΣΤΗ "ΦΑΡΕΤΡΑ" ΤΟΥ ΤΗ 12ΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΩΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ  ΔΙΕΙΣΔΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ -ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 3 ΘΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ 55% ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΟΥΝ-, ΕΝΩ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΟΔΑΣ, ΗΤΑΝ  ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΑΝΑΦΟΡΑ" ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ.
Ο ΝΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ, ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ...ΕΠΟΜΕΝΟ, ΚΑΘΩΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΝΗΜΑ....ΕΙΝΑΙ 3 ΔΥΝΑΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΤΩΝ ΝΕΟΤΕΡΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑ ΟΤΙ Η ΜΑΧΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ....
ΠΑΙΖΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΛΛΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΙΚΟΝΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ  ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ...ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ, ΟΣΟΙ ΠΡΟΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ.....

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟ ΘΑΡΡΟΣ ή ΠΕΡΙΣΣΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΤΗ ΒΡΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ....

*** ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑΝ ΜΕ ΚΑΛΟ ΜΑΤΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ  ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ, ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΗΔΗ ΣΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ", ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΟΡΟΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ....
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑ.Ο.Σ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ...ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΩ ΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ, ΤΟ 3-1 ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ 2-1-1...!

*** ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΓΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ"

Δολοφονία για μία προσπέραση...!

Τραγική κατάληξη είχε παράνομη προσπέραση στην εθνική οδό Άργους - Τρίπολης. Οι δύο οδηγοί ήρθαν στα χέρια με αποτέλεσμα ο ένας να καταλήξει στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το περιστατικό έγινε στην περιοχή του "Κολοσούρτη" και σε αυτό ενεπλάκησαν δύο άνδρες ηλικίας 52 και 35 ετών αντίστοιχα. Ο ένας οδηγός φέρεται να προσπέρασε τον άλλο παραβιάζοντας τον ΚΟΚ και σε άνοιγμα του δρόμου συνεπλάκησαν με γροθιές.
Το αποτέλεσμα ήταν ο 52χρονος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Άργους από τον συνεπιβαίνοντα γιό του, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η ασφάλεια Άργους που ενεργεί προανάκριση έχει ζητήσει την νεκροψία - νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου, ενώ παράλληλα αναζητά τον 35χρονο οδηγό του άλλου οχήματος

30χρονος κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου μέσω Ίντερνετ

Για αποπλάνηση ανηλίκου, μέσω διαδικτύου κατηγορείται ένας 30χρονος, Σερραίος, όταν μετά από έρευνα που έγινε σπίτι του από αστυνομικούς του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της αστυνομικής διεύθυνσης Αττικής, διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος, συνομιλούσε με μια 13χρονη παραπλανώντας την ότι είναι "καθηγήτρια μαθηματικών"
Οι έρευνες ξεκίνησαν όταν η υποψιασμένη μητέρα της 13χρονης απευθύνθηκε στο τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και γνωστοποίησε τη συνομιλία της κόρης της με την... άγνωστη υποτιθέμενη καθηγήτρια.
Μετά από την ψηφιακή έρευνα που ακολούθησε, εξακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά στοιχεία του δράστη, ο οποίος κατά την εξέτασή του, παραδέχθηκε ότι εισέρχονταν σε προγράμματα ανταλλαγής μηνυμάτων και ότι συνομιλούσε με την 13χρονη.
Εις βάρος του 30χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, με την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου μέσω διαδικτύου, ενώ σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Σερρών ο φερόμενος ως δράστης, δεν συνελήφθη, λόγω της παρέλευσης του αυτόφωρου.

nooz.gr

Συλλήψεις μελών του "Δεν Πληρώνω" στην Κόρινθο

Στο πλαίσιο της διαδικασίας του αυτοφώρου συνελήφθησαν δύο 40χρονες κι ένας 46χρονος, σχετικά με την υπόθεση συγκέντρωσης ατόμων του κινήματος ''Δεν Πληρώνω'' στην Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας, προχθές βράδυ, ύστερα από την εφαρμογή του νόμου για τη μη πληρωμή διοδίων.

Η μία εκ των δύο γυναικών αφέθηκε ελεύθερη, μετά την απολογία της και κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα υπηρεσίας, σήμερα τα ξημερώματα. Η δεύτερη συλληφθείσα και ο 46χρονος άνδρας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Κορίνθου, νωρίτερα, και στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι. Η προανάκριση συνεχίζεται.

Με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια των κοινών τους δηλώσεων, ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι τόνισε ότι "η ΕΕ είναι στο πλευρό της Ελλάδας", ενώ ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος, είπε: "Η προσπάθεια που καταβάλλουν οι πολίτες είναι επίπονη, αλλά αποδίδει καρπούς". "Πετύχαμε τη μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος στην Ευρώπη", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο ευρωπαίος αξιωματούχος αναγνώρισε ότι "οι θυσίες των πολιτών είναι πολύ μεγάλες", σημειώνοντας ωστόσο ότι "είναι απαραίτητο να προχωρήσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής".
"Το ζητούμενο είναι να υπάρχει προσήλωση στους στόχους και να προχωρήσουν οι καίριες διαρθρωτικές αλλαγές", είπε και συμπλήρωσε: "Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Ελλάδα είναι απαραίτητες και έπρεπε να έχουν προχωρήσει προ πολλού". Ο ίδιος επισήμανε ότι δεν πρέπει να κατηγορείται η Ευρώπη για τα μέτρα που οφείλει να λάβει η ελληνική κυβέρνηση.

Τα μυστικά της πτήσης του ΓκαγκάρινΝέα στοιχεία για την ιστορική πτήση του Γιούρι Γκαγκάριν στο διάστημα, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Διαπιστώθηκαν τεχνικά προβλήματα και λάθη που θα μπορούσαν να στοιχίσουν τη ζωή του
Η ιστορική πτήση του Γιούρι Γκαγκάριν στο διάστημα είχε στιγματισθεί από μία πλειάδα από τεχνικά προβλήματα και το διαστημόπλοιό του Βαστόκ, που είχε μεταφέρει τον πρώτο άνθρωπο στο διάστημα πριν μία 50ετία, δεν είχε τεθεί σε καλή τροχιά, αποκάλυψε τη Δευτέρα ένας ειδικός του ρωσικού διαστημικού τομέα.

"Κατά τη διάρκεια της πτήσης του Γκαγκάριν, διαπιστώθηκαν 11 κρίσιμες περιστάσεις, ή ανωμαλίες, με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας", τόνισε ο Μπαρίς Τσέρτοκ, πρώην βοηθός του Σεργκέι Καρόλιεφ, που θεωρείται ο πατέρας του ρωσικού διαστημικού προγράμματος, μεταδίδει το πρακτορείο Ιντερφάξ.
Τα προβλήματα ξεκίνησαν ακόμη πριν την εκτόξευση του Βαστόκ, όταν διαπιστώθηκε πως η όλη κατασκευή-των πυραύλων και του διαστημοπλοίου- του Γκαγκάριν ήταν κατά 14 κιλά βαρύτερη από το κανονικό, τόνισε ο 99χρονος σήμερα Τσέρτοκ.
Για να το ελαφρύνουν αποφασίσθηκε να κοπούν κάποια καλώδια, όμως κατά τη διάρκεια των εργασιών κόπηκαν κατά λάθος τα καλώδια για τη μέτρηση της πίεσης και της θερμοκρασίας στο διαστημόπλοιο, τόνισε ο Τσέρτοκ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της δημόσιας υπηρεσίας διαστημικών κατασκευών Γενεργκία.
Ο ειδήμονας αποκάλυψε και άλλο ένα σφάλμα, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να αποδειχθεί μοιραίο: το διαστημόπλοιο του Γκαγκάριν εκτοξεύθηκε σε εσφαλμένη τροχιά, γεγονός που σε περίπτωση μίας βλάβης θα προκαλούσε επιμήκυνση του χρόνου επιστροφής του στη γήινη ατμόσφαιρα, ίσως και για έναν μήνα, ενώ ο κοσμοναύτης διέθετε προμήθειες μόλις για μία εβδομάδα σε αυτήν την πτήση που διήρκεσε 108 λεπτά.

Ο Γκαγκάριν ήλθε αντιμέτωπος επίσης με διάφορα άλλα προβλήματα κατά τη διάρκεια της επανόδου του- η βαλβίδα τροφοδοσίας με οξυγόνο στο σκάφανδρό του δεν λειτούργησε αμέσως και το αλεξίπτωτο ενεργοποιήθηκε τυχαία- ακόμη πριν την προσγείωσή του σε απόσταση 600 χλμ. από το προβλεπόμενο σημείο, τόνισε ο ίδιος ειδήμονας.
news247.gr

Για ψώνια με τα απολύτως απαραίτητα

Δωροεπιταγή 100 λιρών θα έπαιρναν οι πρώτες εκατό γυναίκες που θα εμφανιζόντουσαν σε εμπορικό κέντρο του Έσσεξ της Μεγάλης Βρετανίας φορώντας τα εσώρουχά τους και ψηλοτάκουνες γόβες!!!!

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή Lakeside Shopping Center και όπως αποδείχτηκε ήταν μια τεράστια διαφημιστική επιτυχία για το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο καθώς εκατοντάδες γυναίκες εμφανίστηκαν φορώντας μόλις τα απολύτως απαραίτητα.

Άλλες με πολύχρονα εσώρουχα, άλλες με μονόχρωμα, κάποιες με τάγκα και στρινγκ … έκαναν τους περαστικούς να δουν τα ψώνια με άλλο μάτι.

"Ήταν μια καλή ιδέα. Μας άρεσε να έρθουν εδώ πανέμορφες γυναίκες φορώντας μόνο τα τακούνια τους και τα εσώρουχα τους" δήλωσε η Κίρα Μίμορ, εκπρόσωπος του εμπορικού κέντρου.
Το διαφημιστικό τέχνασμα είχε σχεδιαστεί για να προωθηθούν οι νέες κολεξιόν της άνοιξης στο εμπορικό κέντρο.
news247.gr

Λιγότερο ελκυστικά πακέτα τσιγάρων για λιγότερους θανάτους

Αν η αυστραλιανή Βουλή εγκρίνει αυτό το νομοσχέδιο, τότε η Αυστραλία θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα επιβάλλει κανονισμούς στον τρόπο που συσκευάζονται τα προϊόντα καπνού, ούτως ώστε αυτά να είναι λιγότερο ελκυστικά για τους καταναλωτές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κάπνισμα στην Αυστραλία απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς χώρους, στα στάδια, αλλά και σε πολλούς ανοικτούς χώρους, όπως πεζόδρομους και κάποιες παραλίες. Από τότε που άρχισε η απαγόρευσή του το κάπνισμα έχει μειωθεί σημαντικά.
Η ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας, Νίκολα Ρόξον, ανακοινώνοντας την προτεινόμενη νομοθεσία την απέδωσε στην προσπάθεια μείωσης των θανάτων που οφείλονται στο κάπνισμα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ιατρικού Συλλόγου, από την εφαρμογή του νέου μέτρου θα σωθούν έως και πέντε χιλιάδες ζωές, ετησίως.
"Η νομοθεσία για την απλή συσκευασία των τσιγάρων αποτελεί παγκόσμια πρωτιά και στέλνει ένα σαφές μήνυμα πως η αίγλη έχει φύγει. Τα πακέτα τσιγάρων θα προβάλλουν, πλέον, μονάχα εικόνες θανάτου και ασθενειών που προέρχονται από το κάπνισμα", είπε η υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι "τα νέα πακέτα έχουν σχεδιαστεί για να καταστήσουν σαφές στους καταναλωτές τις επιβλαβείς επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία".
Το κάπνισμα σκοτώνει 15 χιλιάδες Αυστραλούς ετησίως και το κόστος του φτάνει περίπου τα 31,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης.
Η British American Tobacco Australia (ΒΑΤΑ), υποστηρίζει ότι η πρόταση της κυβέρνησης συνιστά παράβαση του διεθνούς εμπορικού σήματος και των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά η κ. Ρόξον δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν φοβάται την ενδεχόμενη νομική αντίδραση των μεγάλων εταιριών καπνού.
Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το μέτρο μπορεί να ενθαρρύνει και την αύξηση της κατανάλωσης λαθραίου καπνού, με κόστος έως και ένα δισεκατομμύριο δολάρια στην οικονομία.
Η κα. Ρόξον κυκλοφόρησε εικόνες της προτεινόμενης συσκευασίας, η οποία θα είναι ματ λαδί χρώμα, δεν θα έχει εμφανή τα λογότυπα και θα έχει μεγάλες εικόνες των ασθενειών που προκαλούνται από το κάπνισμα. Η νέα συσκευασία επιλέχθηκε μετά από έρευνες που έδειξαν πως είναι η λιγότερο ελκυστική.
Το Αντικαρκινικό Συμβούλιο της Αυστραλίας, υποστηρίζει ότι η σημερινή γυαλιστερή συσκευασία των προϊόντων καπνού αποτελεί ουσιαστικά διαφήμιση για να προσελκύσουν νέους καπνιστές.
"Η έρευνά μας δείχνει ότι η συσκευασία είναι μια σημαντική αιτία που παρασύρει νέους στο κάπνισμα", είπε ο Ιαν 'Ολιβερ, διευθύνων σύμβουλος του Αντικαρκινικού Συμβουλίου, για να προσθέσει ότι "αυτή η κίνηση έχει τη δυνατότητα να είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα για τη δημόσια υγεία στην πρόσφατη ιστορία."


news247.gr

Μια 14χρονη μαθήτρια στην Κόρινθο γύρισε βίντεο, έχοντας ως πρότυπό της την Τζούλια Αλεξανδράτου.

Το βίντεο έκανε το γύρο του σχολείου. Απίστευτη δήλωση από τη μητέρα της που δεν βρήκε κάτι περίεργο στις πράξεις της!


Η προβολή της ροζ δράσης της Τζούλιας Αλεξανδράτου την έχει μετατρέψει δυστυχώς σε πρότυπο για αρκετά νεαρά κορίτσια.

Αυτό μαρτυρά και πρόσφατο περιστατικό στη Κόρινθο όπου μια 14χρονη μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου της πόλης έχει τραβήξει με το κινητό της βίντεο της ίδιας, στο οποίο εμφανίζεται σε γυμνές και ιδιαίτερα προκλητικές πόζες.
Όπως αποκαλύπτει, η ηλεκτρονική εφημερίδα της Κορινθίας sfedona.gr, η δράση της μικρής επίδοξης "Τζούλιας" είναι κοινό μυστικό σε μαθητές αλλά και καθηγητές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας η μητέρα της κοπέλας, η οποία κλήθηκε από το συμβούλιο καθηγητών, ανέφερε ότι το βρίσκει φυσιολογικό και ότι απλά η κόρη της έχει ταλέντο και... μιμείται την Τζούλια!
Από τη πλευρά του, ο γυμνασιάρχης του 1ου Γυμνασίου διαβεβαίωσε στην εφημερίδα ότι το σχολείο έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που έπρεπε να κάνει και το θέμα έχει λήξει, ενώ όταν τον πληροφόρησαν ότι το βίντεο κυκλοφορεί με όλες τις επιπτώσεις για την μαθήτρια, η απάντηση του ήταν ότι "αυτά δυστυχώς είναι τα αποτελέσματα της σημερινής τεχνολογίας".
Ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Η κοπέλα είναι καλή μαθήτρια με βαθμούς οι οποίοι κυμαίνονται από 15-17 ενώ σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν στους κύκλους αυτούς, η πρωταγωνίστρια ετοιμάζεται και για νέα γυρίσματα, πιο προχωρημένα αυτή τη φορά.

Πυροβόλησαν τον Μπαϊρακτάρη

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ

Την ώρα της επιστροφής στο σπίτι του το βράδυ της Δευτέρας, ο 61χρονος γνωστός ιδιοκτήτης σουβλατζίδικων, ήρθε αντιμέτωπος με αδίστακτους ληστές. Τον πυροβόλησαν τρεις φορές στα πόδια. Νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό.
news247.gr

Και επισήμως Τσερνόμπιλ η Φουκουσίμα

Οι αρχές της Ιαπωνίας αναβάθμισαν στο επίπεδο 7 τη σοβαρότητα της πυρηνικής κρίσης στον σταθμό της Φουκουσίμα, αξιολογώντας την πλέον ως ισότιμη με την πυρηνική καταστροφή στο Τσερνόμπιλ, το 1986.
Η διαρροή ραδιενεργών ουσιών από το εργοστάσιο του Νταϊτσί αντιστοιχεί περίπου στο 10% της ποσότητας ραδιενέργειας που είχε διαρρεύσει από το Τσερνόμπιλ, ανακοίνωσε η ιαπωνική υπηρεσία για την πυρηνική ασφάλεια."Η διαρροή ραδιενέργειας δεν έχει σταματήσει και η ανησυχία μας είναι ότι τελικά θα ξεπεράσει εκείνη του Τσερνόμπιλ", είπε στους δημοσιογράφους αξιωματούχος της TEPCO.
Αργα το βραδυ της Δευτέρας σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση 6,3 Ρίχτερ με αποτέλεσμα να ξεσπασει φωτιά στον αντιδραστήρα 4, που έσβησε μετά την παρέμβαση της Υπηρεσίας Αυτοπροστασίας.
Ο νέος σεισμός, είχε εστιακό βάθος στα 33 χιλιόμετρα υποθαλασσίως ενώ το επίκεντρο υπολογίζεται σε απόσταση 112 χιλιομέτρων νότιο-νοτιοανατολικά, της παραθαλάσσιας πόλης Χόσνου, στην επαρχία Τσίμπα, που γειτονεύει με το Τόκιο.
nooz.gr