Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

ΤΟΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρέθηκε σήμερα το μεγαλύτερο εμπορικό... αεροσκάφος του κόσμου, ένα Α380 το οποίο εκτελούσε την πτήση ΕΚ017 Ντουμπάι - Μάντσεστερ. Το… «τέρας» των αιθέρων προσγειώθηκε εκτάκτως στο αεροδρόμιο της Αθήνας στις 12:23, λόγω ιατρικού περιστατικού και μετά από δύο σχεδόν ώρες αναχώρησε και πάλι, με 480 επιβάτες.

ΠΟΣΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ...ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ...?

Την ώρα που η Ελλάδα βυθίζεται ολοένα και πιο πολύ στην οικονομική κρίση... τη στιγμή που οι θέσεις εργασίας είναι δυσεύρετες και το μηνιαίο εισοόδημα μειώνεται με ταχύτητες που δεν ελέγχουμε..φαίνεται πως οι Αφγανοί λαθρομετανάστες έχουν βρει τον τρόπο να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη..πολύ καλύτερη από τη δική μας , όσο και αν αυτό δεν μπορείτε να το πιστέψετε.
Σίγουρα θα σας έχει τύχει να περιμένετε σε κάποιο φανάρι και στη διάρκεια που αναμένετε ο φωτεινός σηματοδότης να ανάψει πράσινο, να πλησιάζει το παράθυρο σας κάποιος λαθρομετανάστης ζητώντας σας ψιλά. Και σίγουρα κάποιοι από εσάς έχετε δώσει.
Εχετε άραγε αναρωτηθεί ποτέ πόσα βγάζουν όλοι αυτοί που άλλοτε με ευγένεια, άλλοτε με θράσσος, ζητούν χρήματα από εσάς δίνοντάς τους τα τελικά? Ιδιοκτήτης κέντρου τύπου στον Νέο δρόμο αποκαλύπτει τα εξής στο nakedtv:
"Ομάδα Αφγανών λαθρομεταναστών, έρχεται κάθε απόγευμα στο μαγαζί μου για να τους μετατρέψω τα ψιλά σε χαρτονομίσματα. Η "είσπραξη" της ημέρας φτάνει τα 80€ ενώ κάποιες φορές τα ξεπερνά". Αν κάνετε την πράξη θα δείτε πως το αποτέλεσμα αγγίζει τα 2.500€ τον μήνα!! Για την ακρίβεια 2.480€. Και αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση.
Μήπως λοιπόν να πάμε και εμείς στα φανάρια? Συμφέρει.Οσα δεν βγάζει μια οικογένεια που και οι 2 δουλεύουν, τα βγάζει και με το παραπάνω ο κάθε αφγανός λαθρομετανάστης. Tα συμπεράσματα δικά σας..

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Αποκάλυψη: Πόσα βγάζουν οι Αφγανοί, από όλους εμάς, στα φανάρια... http://24wro.blogspot.com/2011/04/blog-post_7842.html#ixzz1JQy6autu

Μέχρι τις 26/4 τα αιτήματα των δήμων για προσλήψεις

Μέχρι τις 26 Απριλίου θα πρέπει να στείλουν οι δήμοι τα αιτήματά τους για την έγκριση προσλήψεων προσωπικού ορισμένου χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα, που απασχολούνται κυρίως στους τομείς της καθαριότητας.
Οι προσλήψεις αυτές των συμβασιούχων θα είναι υπό την έγκριση της αρμόδιας τριμελούς κυβερνητικής επιτροπής.
Στην σχετική εγκύκλιο, διευκρινίζεται δε ότι οι εγκρίσεις πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και οι συμβάσεις μίσθωσης έργου για το έτος 2011 περιορίζονται κατά 15 % σε σχέση με τις αντίστοιχες εγκρίσεις του έτους 2010.
Επίσης, σημειώνεται ότι με τροπολογία καταργείται η εξαίρεση από τον έλεγχο της τριμελούς επιτροπής, η πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, που απασχολείται σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των δήμων, εν αντιθέσει με τη δυνατότητα που παρεχόταν ως τώρα στους δήμους να εισπράττουν ανταποδοτικά τέλη και να προσλαμβάνουν προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα, χωρίς την έγκριση της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής, αλλά μόνο με τη λήψη απόφασης του οικείου συμβουλίου.
ΝΟΟΖ

Ολοκληρώθηκε η αποστολή των εντύπων φορολογίας εισοδήματος

Ολοκληρώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών η εκτύπωση και η αποστολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011.
Φέτος δεν στάλθηκαν έντυπα στους φορολογούμενους που υπέβαλλαν το 2010 τη δήλωσή τους ηλεκτρονικά, καθώς και σε όσους είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν φέτος τη δήλωσή τους ηλεκτρονικά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ν. 3842/2010, η ηλεκτρονική υποβολή είναι υποχρεωτική για όλους όσους ασκούν επάγγελμα ή επιχείρηση, καθώς και για όσους υποβάλλουν τη δήλωσή τους μέσω εξουσιοδοτημένου λογιστή.
Έτσι εκτυπώθηκαν και ταχυδρομήθηκαν μόνο 3,9 εκ. δηλώσεις (αντί για 5,6 εκ. που στάλθηκαν το 2010). Με το μέτρο αυτό εξοικονομούνται 3,7 εκ. ευρώ, 243 τόνοι χαρτιού, ενώ το περιβάλλον επιβαρύνθηκε με 600 τόνους λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα (CO2).
Όλα τα έντυπα των δηλώσεων καθώς και οι οδηγίες είναι προσβάσιμα μέσω του διαδικτύου από τον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, www.gsis.gr.

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ. 1992-2011

Παπαρήγα: Η χρεοκοπία έχει αρχίσει

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

"Η χρεοκοπία της Ελλάδας έχει αρχίσει, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί", εκτίμησε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Α. Παπαρήγα, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου σημειώνοντας ότι ήδη ένα μέρος του κεφαλαίου έχει υποτιμηθεί

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΧΕΠΑ

Την υπερηφάνεια και την ευγνωμοσύνη της μητέρας πατρίδας...

για τους απόδημους Έλληνες, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στην αντιπροσωπεία της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, η οποία τον επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα..."Είστε ένας δυναμικός Ελληνισμός της Αποδημίας, πολύ σημαντικός και καθρεφτίζετε στη χώρα που ζείτε τον δυναμισμό του Ελληνισμού", τόνισε ο κ. Παπούλιας.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, υπενθύμισε ότι και οι παππούδες των σημερινών αποδήμων αντιμετώπισαν κάποτε μια μεγάλη κρίση. "Την ξεπέρασαν όμως, ακριβώς γιατί είχαν αυτή τη δύναμη που έχει ο Έλληνας, προσαρμόστηκαν, δούλεψαν, δημιούργησαν και έτυχαν της αναγνώρισης από τον τόπο που εργάστηκαν και έμειναν", δήλωσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ακόμη στους Έλληνες που διέπρεψαν στο εξωτερικό, ενώ έκανε λόγο για τον Ελληνισμό που δίνει τόσα πολλά και στις δύο πατρίδες. "Ήρθαν τα πράγματα έτσι ώστε να έχετε δύο πατρίδες. Αλλά επειδή η Ελλάδα είναι πιο μικρή και πιο φτωχή, νομίζω ότι την αγαπάτε περισσότερο", πρόσθεσε.

Από την πλευρά της ΑΧΕΠΑ, ο Ύπατος Πρόεδρος Νικόλαος Καρακώστας τόνισε ότι η Οργάνωση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να βοηθήσει την Ελλάδα και την Κύπρο και σημείωσε ότι διαβεβαίωσε σχετικώς και τον Πρωθυπουργό, με τον οποίο συναντήθηκε νωρίτερα.

 http://24wro.blogspot.com/

80 ΧΡΟΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

http://www.nsph.gr/default.aspx?page=homeΗ Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας έχει μακρά ιστορία και αποτελεί μία από τις παλαιότερες Σχολές Δημόσιας Υγείας της Ευρώπης. Ιδρύθηκε το 1929 από την κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου (1928-1932) και τους Υπουργούς Υγιεινής Απόστολο Δοξιάδη και Αλέξανδρο Παππά, ως Υγειονομική Σχολή Αθηνών μετά από πρόταση της Οργάνωσης Υγείας της Κοινωνίας των Εθνών και τη συμβολή του Rockefeller Foundation. Η Σχολή από την ίδρυσή της στεγάζεται στο κτήριο “Ηραίον” στους Αμπελόκηπους των Αθηνών. Τα επίσημα εγκαίνια της έλαβαν χώρα στις 16 Μαρτίου 1931 με κάθε επισημότητα.


Από τις απαρχές λειτουργίας της η Σχολή μας έχει υποστηρίξει σε μείζονα βαθμό τη χάραξη εθνικών πολιτικών υγείας της χώρας με κύρια αποστολή τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας και την ανάληψη με ιδιαίτερη επιτυχία της αντιμετώπισης διαφόρων λοιμωδών νοσημάτων, όπως η ελονοσία, η φυματίωση, ο εξανθηματικός τύφος, τα οποία ταλάνιζαν χιλιάδες κατοίκους των αστικών κέντρων και της υπαίθρου, ενώ στην πρόσφατη ιστορία της η Σχολή συνέβαλλε στον έλεγχο και την αντιμετώπιση της πανδημίας του AIDS. Παράλληλα έχει συμβάλλει στην προστασία της υγείας του πληθυσμού με τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης μέσα από τη μελέτη και την επιστημονική έρευνα πάνω σε μία ευρεία βάση των επιστημών της δημόσιας υγείας.

 Με το άρθρο 12, παράγραφος 4 του Ν. 3685/2008 (ΦΕΚ 148 Α’), οι Μεταπτυχιακοί τίτλοι ειδίκευσης της ΕΣΔΥ είναι ισότιμοι προς τους μεταπτυχιακούς τίτλους ειδίκευσης των Α.Ε.Ι.

Η ΕΣΔΥ συνεργάζεται στενά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Είναι μέλος των κυριότερων οργανώσεων μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στη Δημόσια Υγεία, όπως η Ένωση Σχολών Δημόσιας Υγείας της Ευρωπαϊκής Περιοχής (ASPHER) - την προεδρία της οποίας είχε την περίοδο 1991-1993 - η Ευρωπαϊκή Ένωση Προγραμμάτων Σπουδών στις Υπηρεσίες Υγείας (EAPHSS), η Ευρωπαϊκή Ένωση Διοίκησης και Διαχείρισης Υπηρεσιών Υγείας (EHMA) και η Ομοσπονδία για τη Διεθνή Συνεργασία Ερευνητικών Κέντρων Υπηρεσιών και Συστημάτων Υγείας (FICOSSER) - την προεδρία της οποίας είχε για την περίοδο 2002-2006.
Επίσης, η ΕΣΔΥ συμμετέχει στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών ERASMUS - "Δια βίου Μάθηση".
Τέλος, η ΕΣΔΥ έχει σταθερούς και μόνιμους δεσμούς συνεργασίας με μεγάλο αριθμό Σχολών Δημόσιας Υγείας και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.


 Με αφορμή τον εορτασμό των ογδόντα χρόνων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα www.esdy.edu.gr σε φωτογραφικό υλικό, το οποίο θα ανανεώνεται και για το οποίο ζητούμε και τη δική σας συμβολή, ώστε να αναδείξουμε το σκοπό της Σχολής και το πλούσιο έργο της στη δημόσια υγεία. Ως εκ τούτου παρακαλούμε να συνεισφέρετε κι εσείς με τη σειρά σας αποστέλλοντας στο e-mail healtheconomics@esdy.edu.gr
φωτογραφικό και αρχειακό υλικό της Σχολής με χρονικό πεδίο από το 1931 και μέχρι σήμερα, το οποίο θα αναρτηθεί στο site και θα χρησιμοποιηθεί, επίσης, στο λεύκωμα, το οποίο θα εκδοθεί για την επέτειο ίδρυση της Σχολής μας.

Nέα έρευνα για τον έρπητα των γεννητικών οργάνων

Ο έρπητας των γεννητικών οργάνων είναι δυνατό να μεταδοθεί σε άλλα πρόσωπα, ακόμα κι αν ο φορέας δεν έχει συμπτώματα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που δείχνει ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος μόλυνσης και εγείρει το ζήτημα κατά πόσο θα ήταν σκόπιμο όλοι οι ενήλικες να ελεγχθούν για τη νόσο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Άννα Γουόλντ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (JAMA), σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, μελέτησαν περίπου 500 ανθρώπους, οι οποίοι όλοι είχαν βρεθεί με αντισώματα έρπητα στο αίμα τους (άρα είχαν κάποια στιγμή κολλήσει) και έδιναν επί έξι χρόνια συνεχώς δείγματα γεννητικών εκκρίσεων ανά ένα ή δύο μήνες.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι στην ομάδα που ανέφερε στα γεννητικά όργανά τους συμπτώματα του ιού του έρπητα HSV (herpes simplex 2), ο ιός ανιχνεύθηκε στο 20% των ημερών, ενώ στην ομάδα που δεν είχαν συμπτώματα, ο ιός ανιχνεύθηκε στο 10% των ημερών. Αυτό, κατά τους ερευνητές, σημαίνει ότι, όταν υπάρχουν συμπτώματα, ο ιός είναι παρών στην περιοχή των γεννητικών οργάνων κατά μέσο όρο μία στις πέντε μέρες, ενώ σε όσους δεν έχουν συμπτώματα, ο ιός πάλι είναι παρών, αλλά πιο αραιά, κατά μέσο όρο μια στις δέκα μέρες.
Ο ιός HSV προκαλεί ένα από τα πιο ευρέως διαδεδομένα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και εκτιμάται ότι έχει μολύνει περίπου 536 εκατ. ανθρώπους στον κόσμο. Κάθε χρόνο αναφέρονται 23,6 εκατ. περιστατικά έρπητα γεννητικών οργάνων διεθνώς από άτομα ηλικίας 15 έως 49 ετών. Οι περισσότερες νέες μολύνσεις προέρχονται από φορείς του ιού χωρίς συμπτώματα, με συνέπεια πολλοί άνθρωποι να μολύνουν τον σεξουαλικό σύντροφό τους, χωρίς να το γνωρίζει κανείς από τους δύο. Η νέα έρευνα έδειξε ότι όσοι έχουν συμπτώματα, έχουν κατά μέσο όρο 18 επεισόδια έκκρισης του ιού έναντι 12,5 «αόρατων» επεισοδίων όσων δεν έχουν συμπτώματα.
Οι περισσότεροι άνθρωποι που είναι φορείς του ιού, δεν το ξέρουν καν (σε ποσοστό 75% έως 90%). Για όσους έχουν συμπτώματα, αυτά μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ οδυνηρά, ενώ η ύπαρξη του ιού HSV αυξάνει την πιθανότητα μόλυνσης με τον πιο επικίνδυνο ιό HIV του AIDS. Σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις, ο ιός HSV μπορεί να μεταδοθεί από τις μητέρες στα μωρά κατά τη γέννησή τους, με πιθανώς θανατηφόρες συνέπειες.
Η εξάπλωση του ιού -που δεν θεραπεύεται οριστικά- εμποδίζεται με τη χρήση προφυλακτικών κατά τη συνουσία και με φάρμακα που καταστέλλουν τα συμπτώματά του. Όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτές οι μέθοδοι απλώς μειώνουν στο μισό τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Υπάρχει ένα αιματολογικό τεστ ανίχνευσης του ιού HSV-2, όμως πολλοί άνθρωποι δεν το έχουν κάνει ποτέ.
«Οι άνθρωποι με συμπτώματα δεν είναι στην πραγματικότητα παρά η κορυφή του παγόβουνου. Δεν θα έχουμε καμία επίδραση στην πανδημία, αν την αγνοούμε», δήλωσε η ερευνήτρια δρ Κριστίν Τζόνστον του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον. Από την άλλη όμως, υπάρχουν επιστήμονες που δεν πιστεύουν ότι ο γενικευμένος έλεγχος των ανθρώπων χωρίς συμπτώματα θα βοηθήσει πρακτικά στην καταπολέμηση του ιού, ενώ αντίθετα μπορεί να προσθέσει περιττό άγχος σε αρκετά άτομα

Τσίπρας: "Παραδοχή της κυβερνητικής αποτυχίας τα νέα μέτρα"

"Το Μνημόνιο έχει τελειώσει και μαζί του έχουν τελειώσει και αυτοί που το επέβαλλαν στον ελληνικό λαό", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι όσο και αν προσπαθεί να εξωραΐσει την κατάσταση για να πείσει τους βουλευτές της, δεν πείθει πια την ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι τα νέα μέτρα δεν είναι τίποτα άλλο από την παραδοχή αποτυχίας της πολιτικής της κυβέρνησης και τόνισε ότι είναι απαραίτητο να αλλάξει ρότα η χώρα "κι ένας νέος συνασπισμός εξουσίας που θα απεμπλέξει τη χώρα από το μνημόνιο της καταστροφής, θα προχωρήσει στην αναδιανομή του πλούτου και στην επιθετική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με διαγραφή μεγάλου μέρους του, μπορεί να δώσει λύση και προοπτική ελπίδας σ΄ αυτόν τον τόπο".
ΝΟΟΖ

ΑΝΕΚΔΟΤΑΚΙ

Μετά την ερωτική πράξη, ο σύζυγος ρωτάει την γυναίκα του:
- "Σ` άρεσε αγάπη μου;"
Εκείνη του απαντάει:
- "Σαν ταινία του Αγγελόπουλου ήταν".
" Δηλαδή" ξαναρωτά εκείνος: - "Εννοείς ότι είχε μεγάλη διάρκεια και πάω για χρυσό φοίνικα;"
- "Όχι" του λέει, "εννοώ ότι δεν κατάλαβα τίποτα !!!"


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Γρήγορα ανεκδοτάκια... http://24wro.blogspot.com/2011/04/blog-post_2248.html#ixzz1JOwu94nm

Τραγικές ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία

ΧΩΡΙΣ ΓΑΖΕΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Οι προμηθευτές των νοσοκομείων με αναλώσιμα υλικά, καταγγέλλουν τροφοδοσία από γερμανικές εταιρείες στην τριπλάσια τιμή. Ο υπουργός Υγείας ζήτησε έκτακτη ευρεία σύσκεψη η οποία αναμένεται εντος της ημέρας και διαβίβασε τις καταγγελίες στην επιτροπή προμηθειών. Στοπ από σήμερα στη προμήθεια ορθοπεδικών υλικών.

η Τζούλια Αλεξανδράτου ξαναχτυπά με νέο ροζ DVD, το οποίο θα κυκλοφορήσει σήμερα στα περίπτερα

Αυτή τη φορά η νεαρή μοντέλα, δεν θα είναι "σόλο" αλλά θα έχει μαζί της τη Βούλα Βαβάτση και την Ηλέκτρα Γαλανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ταινία είναι... "υψηλών" προδιαγραφών. Το πρώτο μέρος θα περιέχει τη "συμμετοχή" της Βούλας Βαβάτση με τους δύο Μαύρους της Τζούλιας, η συνέχεια δηλαδή του "Τζούλια και 2 Μαύροι".
Στο δεύτερο μέρος η Τζούλια Αλεξανδράτου και η Ηλέκτρα Γαλανού περνάνε από... "κάστινγκ" υποψήφιους ηθοποιούς για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους των ταινιών του Σειρηνάκη.

Έρχεται Τειρεσίας για κινητά και σταθερά

ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝΑδυναμία να πληρώσει τους λογαριασμούς τους σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία είναι το 25% των συνδρομητών. Αυξάνονται τα φέσια σε εταιρίες τηλεπικοινωνιών. Έρχεται "Τειρεσίας" για τους οφειλέτες

ο Θ. Πάγκαλος επέμεινε στην φράση του "Μαζί τα φάγαμε"

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος στον Βήμα 99,5 παραδέχτηκε ότι ο μέσος φορολογούμενος σηκώνει το βάρος της μεγάλης φοροδιαφυγής, δήλωσε καθώς τα υψηλά εισοδήματα καταφέρνουν με περίπλοκους και έμμεσους τρόπους να διαφεύγουν.

"Αυτά πρέπει να λυθούν" τόνισε ο κ. Πάγκαλος, υποστηρίζοντας όμως ότι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής "συναντάμε την κακοδαιμονία της κρατικής μηχανής". Τόνισε δε ότι ορισμένοι, όχι υπουργοί, όπως διευκρίνισε, δεν δείχνουν τη βούληση να συγκρουστούν με τα μεγάλα συμφέροντα.
Μάλιστα, ο Θ. Πάγκαλος επέμεινε στην φράση του "Μαζί τα φάγαμε" αλλά και στον χαρακτηρισμό "κοπρίτες", σημειώνοντας πως δεν αναφέρεται σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά σε εκείνους που προσλήφθηκαν με ρουσφέτι και που δεν παράγουν έργο.

"Όλοι έχουμε ευθύνες, σε διαφορετικό ποσοστό, αλλιώς ο πολίτης είναι άβουλος και έρμαιο των πολιτικών" ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας μάλιστα ότι οι βουλευτές εκλέγονται από τον λαό. "Τους ψήφιζαν γιατί ήλπιζαν ότι θα τύχουν της εύνοιάς τους", είπε.
Σημείωσε, ωστόσο, ότι διαφορετική ευθύνη έχει ένας βουλευτής με χιλιάδες διορισμούς και διαφορετική ένας πατέρας που περιμένει το διορισμό του παιδιού του. «Άλλη η ευθύνη του μαστροπού και άλλη η ευθύνη του πελάτη ενός χαμαιτυπείου» είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για το εαν βλέπει το τέλος του πολιτικού του βίου δεν το διέψευσε αναφέροντας ότι έπειτα από 30 χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας και ενώ διανύει την έβδομη δεκαετία της ζωής του πρέπει να αντιμετωπίζει το τέλος της πολιτικής του διαδρομής.
Ωστόσο, σημείωσε ότι αυτό δεν θα γίνει ούτε τους επόμενους μήνες ούτε τα επόμενα ένα ή δύο χρόνια.
Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προανήγγειλε την κατάθεση στη Βουλή, εντός των επόμενων εβδομάδων, δεύτερου νομοσχεδίου για συγχωνεύσεις οργανισμών. Οι υπάλληλοι των οργανισμών, όπως είπε, θα μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες, ενώ όσοι υπάλληλοι είναι ορισμένου χρόνου θα παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι τη λήξη της σύμβασής τους.
NEWS247.GR

ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 10μμ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΤ....
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ : ΔΙΑΣΗΜΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ AIDS

Ερώτηση Βουλευτή Κ. ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη


ΘΕΜΑ: Εισοδηματικά κριτήρια στα πολυτεκνικά επιδόματα;

Με ρητή δήλωσή του στην Βουλή ο Υπουργός Υγείας κ.Ανδρέας Λοβέρδος είχε δηλώσει ότι δεν θα θέσει η Κυβέρνηση όρια εισοδήματος για τη χορήγηση του επιδόματος στην πολύτεκνη μητέρα και του επιδόματος για το τρίτο τέκνο, απέσυρε δε τις σχετικές διατάξεις που είχε θέσει στο νομοσχέδιο, τις οποίες τόσο η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, όσο και πληθώρα αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας έχουν χαρακτηρίσει ως αντισυνταγματικές. Προέβη δε σε περικοπές του επιδόματος της πολύτεκνης μητέρας με το άρθρο 43 του Ν. 3918/2011, αφού στην μητέρα που έχει ένα τέκνο κάτω των 23 ετών χορηγεί ως επίδομα μόνο 44 ευρώ μηνιαίως!

Η Υπουργός Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη δηλώνει: «Στα επιδόματα για τρίτεκνους ή πολύτεκνους θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια, γιατί πιστεύουμε ότι είναι άδικο ένας τρίτεκνος ή πολύτεκνος, ο οποίος έχει υψηλό εισόδημα και μεγάλα περιουσιακά στοιχεία, να παίρνει και ένα επίδομα, όταν άλλοι που το έχουν περισσότερο ανάγκη δεν μπορούν να το πάρουν. Άρα θα γίνουν κάποιες ανακατατάξεις, θα υπάρξει εξορθολογισμός, αλλά ειδικά τα επιδόματα ανεργίας δεν μπορούν να κοπούν, διότι είναι ανταποδοτικά». Αναγγέλλει, η κ. Υπουργός ότι «θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια» στα πολυτεκνικά επιδόματα των 44 ευρώ μηνιαίως (!!!), κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα πολυτεκνικά επιδόματα έχουν «το χαρακτήρα κινήτρου προς τους νέους γονείς για τη δημιουργία πολυτέκνων οικογενειών, με στόχο την αντιμετώπιση του οξέος δημογραφικού προβλήματος της Χώρας», όπως κατ’ επανάληψη έχει αποφανθεί το ΣτΕ και δεν τους χορηγείται «γιατί έχουν ανάγκη» και ούτε αποτελεί «κοινωνικό επίδομα».

Μετά από τα παραπάνω ερωτάται η αρμόδια υπουργός

1.Προτίθεται να προχωρήσει στη θέσπιση εισοδηματικών στα πολυτεκνικά επιδόματα;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Κουκοδήμος

«ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΠΑΘΗ»

Το ορατόριο του Μιχάλη Αδάμη για ψάλτες, χορωδία και τάλαντα «ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΠΑΘΗ» θα παρουσιάσουν την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, η Xορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης(Διδασκαλία Γιάννης Αδαμίδης)και η Βυζαντινή Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κατερίνης(Διδασκαλία Θωμάς Κακάνης)στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως.
Πρόκειται για ένα έργο όπου ιστορείται σε τρία μέρη, η προδοσία του Ιούδα, η σύλληψη του Χριστού και η ανάκρισή του από τους Αρχιερείς και τον Πιλάτο, καθώς και η Σταύρωση.
Στα «Βυζαντινά Πάθη» η μελωδία αφήνεται ελεύθερα και ανάλαφρα, χωρίς να χάνει την ποιότητά της, πάνω σε αρμονικό βάθος που τα συστατικά του πηγάζουν από τη βυζαντινή μελωδική οργάνωση.

Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο συνθέτης του έργου Μιχάλης Αδάμης.
Συμμετέχουν οι σολίστ: Ηλίας Παπάζογλου(Χριστός), Κων/νος Μιχαλακόπουλος(Ευαγγελιστής), Παναγιώτης Εμμανουηλίδης(τάλαντα).

Διεύθυνση: Γιάννης Αδαμίδης.

Η εκδήλωση θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των «Ανοιξιάτικων Μουσικών Ημερών» του Δημοτικού Ωδείου Kατερίνης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση παρουσίασης του Ορατόριου «ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΠΑΘΗ», του Μιχάλη Αδάμη που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί - στο πλαίσιο των «Ανοιξιάτικων Μουσικών Ημερών» - την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011 και ώρα 20:30 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης

Παναγιώτης Μπερεδήμας

«Η Πιερία Θυμάται τον Κωστή Μοσκώφ»Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από την «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ μια ξεχωριστή εκδήλωση για το έργο του Κωστή Μοσκώφ. Του διανοούμενου, του ποιητή, του επαναστάτη, του ανθρωπογεωγράφου, του ανθρώπου των γραμμάτων και του πολιτισμού, του Έλληνα της οικουμένης. Ο ομιλητής πολιτειολόγος Κώσρας Ζουράρις μάγεψε με το θέμα του: «Κωστής Μοσκώφ – ο αχώρητος λόγος» παρουσιάζοντας ανάγλυφα την προσωπικότητα, τις ιδέες και τα οράματα του Μοσκώφ. Οι μουσικοί Δημήτρης Αμπερίδης και Δημήτρης Παππάς συνέβαλαν τα μέγιστα δίνοντας χρώμα και συναίσθημα, ο δημοσιογράφος Άκης Τάτσης άψογος ως συντονιστής, η Πόπη Μοσκώφ απάγγειλε υπέροχα ποιήματα του, ενώ το οπτικοακουστικό υλικό που προβλήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα συνετέλεσε στη σφαιρική προσέγγιση της σκέψης του κ. Μοσκώφ και της προσφοράς του στον ελληνισμό της «καθ΄ ημάς Ανατολής».

Το διοικητικό συμβούλιο του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ»ευχαριστεί θερμά όλους για την παρουσία τους και τη συμβολή τους στην άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης. Τους χορηγούς κ. Προβατίδη (βιβλιοπωλείο ‘’ ΜΑΤΙ’’) και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών Νίκου Μάρα και Κασσιανής Παταρίδου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των βουλευτών Πιερίας Θ. Παπαγεωργίου και Μ. Μίχου, ο αντιδήμαρχος κ. Γιουμίδης, ο πρώην νομάρχης κ. Παπαστεργίου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του τόπου μας.

«Καθυστερεί η απόδοση του 3% των αγροτών από τις ΔΟΥ στον ΕΛΓΑ»

Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου


Προς τους υπουργούς:

1.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

2.ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Κύριοι Υπουργοί,
Είναι γεγονός ότι από το Σεπτέμβριο του 2010 ψηφίστηκε ο νέος Νόμος περί γεωργικών ασφαλίσεων (Ν. 3877/2010) που καλύπτει το σύνολο της φυτικής και ζωικής παραγωγής στη χώρα και η ισχύς του άρχισε από 1-1-2011 και με τον παραπάνω Νόμο καταργήθηκε η παρακράτηση της εισφοράς του 3% επί των τιμολογίων πώλησης των αγροτικών προϊόντων υπέρ ΕΛΓΑ και καθορίζεται νέος τρόπος καταβολής της εισφοράς. Αυτή η διαδικασία αφορά την καλλιεργητική περίοδο του 2011 και εντεύθεν και οι νέες εισφορές που θα εισπραχθούν θα αρχίσουν να αποδίδονται στον ΕΛΓΑ από τον Ιούνιο και μετά.

Εκκρεμούν όμως οι πληρωμές των ζημιών του 2010 οι οποίες εκτιμώνται στα 80 εκατομμύρια ευρώ, περίπου. Οι ζημιές αυτές προβλέπεται να πληρωθούν από τις εισφορές που παρακρατήθηκαν από τους αγρότες με το προηγούμενο σύστημα του 3% επί των τιμολογίων πώλησης των αγροτικών προϊόντων που πούλησαν οι αγρότες εντός του 2010. Αυτές οι εισφορές που εισπράχθηκαν από εμπόρους, συνεταιρισμούς ενώσεις κ.τ.λ. έχουν αποδοθεί στις αρμόδιες ΔΥΟ και υπολογίζονται σε 77 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο έχει εγγραφεί εξάλλου και στον προϋπολογισμό του 2011.

Είναι κατανοητό λοιπόν ότι για προφανείς λόγους υπάρχει άμεση ανάγκη απόδοσης προς τον ΕΛΓΑ του παραπάνω ποσού, προκειμένου να προχωρήσει ταχύτατα στην πληρωμή του συνόλου των ζημιών που έπληξαν τις παραγωγές όλης της χώρας.

Με βάση τα πιο πάνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

-Γιατί δεν αποδίδουν οι ΔΥΟ τα αρμόδια προς τον ΕΛΓΑ ποσά που έχουν παρακρατήσει από τους αγρότες;

-Πότε θα αποδοθούν;

-Πότε θα προχωρήσει η διαδικασία αποζημιώσεων για τις ζημίες του 2010 στους αγρότες;


Αθήνα 5-4-2011

Ο Ερωτών Βουλευτής

Κωνσταντίνος Κουκοδήμος

Παρουσίαση του Βιβλίου «ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ»,του Άκη ΔημητριάδH

Από τον Σύλλογο Προστασίας Παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Εστίας Πιερίδων Μουσών «Εαρινές Ημέρες Μουσών»


Ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» παρουσίασε στο κοινό της Κατερίνης το βιβλίο που εξέδωσε «Οι Κυριακές στην Κατερίνη», του συντοπίτη μας-συγγραφέα Άκη Δημητριάδη, το πρωί της Κυριακής 10 Απριλίου, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης. Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Εστίας Πιερίδων Μουσών «Εαρινές Ημέρες Μουσών» που διοργανώνονται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Κατερίνης. Το βιβλίο αναδεικνύει την καθημερινότητα των ατόμων που μεγάλωσαν στο Ορφανοτροφείο της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης στη μεταπολεμική περίοδο.
Την εκδήλωσε άνοιξε με ένα σύντομο χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης κάνοντας αναφορά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Εστίας αλλά και στο έργο του ΒΕΝΙΑΜΙΝ και τη σημασία του για την τοπική κοινωνία.

Μιράντα Παππά
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η κα Μιράντα Παππά, Υπεύθυνη του γραφείου Πολιτισμού Β/θμιας εκπαίδευσης, η οποία ανέλυσε το βιβλίο, τονίζοντας: «Θα δυσκολευόμουν πολύ να χαρακτηρίσω ή να εντάξω το βιβλίο του Άκη Δημητριάδη στις διάφορες συνομοταξίες των βιβλίων που κυκλοφορούν. Δε μοιάζει με κανένα από αυτά. Δεν είναι Νουβέλα, δεν είναι μυθιστόρημα, δεν είναι επιστημονικό βιβλίο. Είναι όμως όλα μαζί. Εγώ προσωπικά θα το ονόμαζα ποίημα. Γιατί ποίημα είναι το ξέσπασμα της ψυχής, το απαύγασμα της συλλογικής έκφρασης μιας ομάδας ανθρώπων με τις υπέροχες δράσεις της, ενταγμένες σε μια άλλη μεγάλη ομάδα. Μια χούφτα ανθρώπων ,ξεριζωμένοι από της αλησμόνητες πατρίδες, ριζώνει στην Κατερίνη. Θεριεύει, απλώνει κλαδιά και ανθοβολεί. Η ανθοφορία, το μυστήριο αυτό της φύσης και της ζωής πανομοιότυπα εκφράζεται με γλαφυρότητα και ενάργεια μέσα στις 300 περίπου σελίδες στο βιβλίο του συγγραφέα».

Ιγνάτιος Μεϊμάρης
Για το βιβλίο μίλησε και ο Διευθυντής του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου για Εκπαιδευτική και οικονομική Ανάπτυξη δρ Ιγνάτιος Μεϊμάρης, ο οποίος τόνισε «ότι μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αναλύεται ο δεκάλογος της διοίκησης του συνοικισμού των Ευαγγελικών με θρησκευτικό φόντο. Το βιβλίο μέσα από τις περιγραφές του αναφέρεται στη ζωή και στις σχέσεις των κατοίκων γύρω από το ορφανοτροφείο». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο ομιλητής στους ποιμένες της εκκλησίας εκείνη την εποχή, τον Άργο και τον Σπύρο Ζωδιάτη, που η δράση τους περιγράφεται στο βιβλίο: «ήταν οραματιστές που γεννήθηκαν 50 χρόνια νωρίτερα από την εποχή μας. Άνθρωποι με ιδέες και πρακτικό μυαλό, εμπνευσμένοι από τον Θεό για το καλό των άλλων. Φυσικά και είχαν τις αδυναμίες αλλά κατόρθωναν να κάνουν τα αδύνατα δυνατά κάτω από δύσκολες συνθήκες και καιρούς».
Ευγένιος Παπαδόπουλος
Σχολιαστής στην εκδήλωση ήταν ο Ευγένιος Παπαδόπουλος (Ολύμπιος), συγγραφέας, ο οποίος εξήρε την προσπάθεια του συλλόγου που σήμερα επιτελεί ένα σημαντικό έργο στη στήριξη ορφανών παιδιών. Αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή του ότι πρέπει να παραδειγματιζόμαστε από ανθρώπους που θέτουν τη ζωή τους ανιδιοτελώς στην υπηρεσία του συνανθρώπου, κάτι που οι περισσότεροι δεν τολμούν ποτέ να εφαρμόσουν στην πράξη.
Άννα Βουτσά
Η εκπρόσωπος του Συλλόγου «BENIAMIN» και υπεύθυνη για το πρόγραμμα με τις μονογονεϊκές οικογένειες, Άννα Βουτσά, μίλησε για τα νέα προγράμματα του συλλόγου, όπως η ίδρυση της τράπεζας τροφίμων και ο η νέα πρωτοποριακή δομή που ιδρύει σπίτια όπου παιδιά σε κίνδυνο μπορούν να μεγαλώσουν μέσα σε οικογενειακή θαλπωρή. «Η αρχή που πρέπει να καθοδηγεί όλους τους ενήλικες όταν λαμβάνουν αποφάσεις για παιδιά θα πρέπει να είναι το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού. Ήμαστε υπόχρεοι απέναντι σε κάθε παιδί που έχει ανάγκη την βοήθειά μας», υπογράμμισε η κα Βουτσά.

Χάρης Αναστασίου

Τελευταίος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Χάρης Αναστασίου, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή στο ορφανοτροφείο κατά την περίοδο 1952-1960, στην οποία αναφέρεται το βιβλίο, όταν και φιλοξενούνταν 102 παιδιά: « Το ορφανοτροφείο άρχισε να λειτουργεί στις 22 Αυγούστου 1952. Μεγαλώσαμε στο καλύτερο ίδρυμα της εποχής. Φορούσαμε τα πιο σύγχρονα ρούχα και τρώγαμε τα καλύτερα φαγητά αφού είχαμε τον καλύτερο μάγειρα της εποχής, τον Αντώνη Κατσαρό. Εγώ προσωπικά για πρώτη φορά κοιμήθηκα σε δικό μου κρεβάτι τη μέρα που μπήκα στο ορφανοτροφείο στις 22 Νοεμβρίου 1952. Είμαστε ευγνώμονες γιατί βρέθηκε αυτό το ίδρυμα για να μας στεγάσει και να μας δώσει ότι χρειαζόταν ένα ορφανό παιδί στις δύσκολες εκείνες μέρες».

Στη συνέχεια, ο κ. Αναστασίου αναφέρθηκε στην ίδρυση του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» που στηρίχτηκε στην αντίληψη ότι «όπως το ορφανοτροφείο κάποτε μας φιλοξένησε, τώρα εμείς πρέπει να κάνουμε το ίδιο σε άλλα παιδιά που χρειάζονται τη βοήθειά μας». Ο «Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ» είναι ένας ανεξάρτητος φιλανθρωπικός φορέας, με έδρα την Κατερίνη, που ιδρύθηκε στις 22 Μαρτίου του 1994 και διοικείται από άτομα που μεγάλωσαν στο Ορφανοτροφείο Κατερίνης, τη δεκαετία του 1950. Το 2009 έγιναν αλλαγές στο καταστατικό του ΒΕΝΙΑΜΙΝ και από τότε μέλη μπορούν να γίνουν όποια μέλη της κοινωνίας συμμερίζονται τους στόχους του.

Από την ίδρυσή του, ο BENΙΑMIN έχει συμπαρασταθεί σε περισσότερα από 1000 παιδιά. Ξοδεύονται 8 - 9000€ κάθε μήνα για την υποστήριξη παιδιών. Από το 1994, ο Σύλλογος, χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση, έχει κατορθώσει να υλοποιεί σταθερά τη δέσμευσή του να βοηθήσει «παιδιά σε κίνδυνο», μέσα από έσοδα που προέρχονται αποκλειστικά από τα μέλη του αλλά και από ευαισθητοποιημένα άτομα ανά τον κόσμο, τα οποία συμμερίζονται τους στόχους και υποστηρίζουν έμπρακτα το έργο του. Μ’ αυτές τις αρχές θα συνεχίσει τη δράση του και στο μέλλον».
Σημειώνεται ότι την παρουσίαση είχε η Δημοσιογράφος Χριστίνα Σιδηροπούλου που στο ξεκίνημα της εκδήλωσης τόνισε ότι «για τη νεότερη γενιά, το ορφανοτροφείο είναι η εικόνα ενός κτηρίου στο κέντρο της συνοικίας των Ευαγγελικών και οι ιστορίες του γνωστές από τις μνήμες που επικαλούνται άνθρωποι που έζησαν εκεί. Είναι ευτύχημα όμως, που κάποια παιδιά μπόρεσαν και μεγάλωσαν σε εκείνο το οίκημα και όχι σε κάποιο απρόσωπο δημόσιο ίδρυμα. Όπως μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι σήμερα στους κόλπους της κοινωνίας μας λειτουργεί μια πρωτότυπη δομή, αυτή του Συλλόγου ΒΕΝΙΑΜΙΝ, που ορφανοί οι ίδιοι τους γνωρίζουν τις αδυναμίες και παραλείψεις, τις ανάγκες αυτών των παιδιών, και ήρθαν να ανοίξουν την αγκαλιά τους προσφέροντας την οικογενειακή θαλπωρή σε ορφανά παιδιά».
Ο Γιώργος Βατουσιάδης αφηγήθηκε ένα κείμενο που αναφέρονταν στον πρώτο διευθυντή του Ορφανοτροφείου, τον Όθων Οθωναίο. Επίσης, στο τέλος της εκδήλωσης το λόγο έλαβε το κοινό ενώ το βιβλίο διανεμήθηκε δωρεάν.

Συνάντηση-ενημέρωση, του βουλευτή Γιάννη Αμοιρίδη με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ για την καταβολή αποζημιώσεων

Ξεκινά η καταβολή αποζημιώσεων
Αποζημιώσεις σε παραγωγούς της Κατερίνης, Λιτοχώρου, Δίου, Ν. Τραπεζούντας, Σκοτίνας και Πύδνας για ζημιές που προκλήθηκαν έως και τον Ιούλιο του 2010
Ίσως και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να καταβληθούν οι αποζημιώσεις των αγροτών από τον ΕΛΓΑ, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης, από τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση.

Οι διαδικασίες αποπληρωμής των ζημιών που προκλήθηκαν μέχρι τον Ιούλιο του 2010 έχουν ολοκληρωθεί από τον Οργανισμό και αφορούν ζημιές από ανεμοθύελλα, βροχοπτώσεις και χαλάζι, σε καλλιέργειες ακτινιδίων, λαχανικών και τεύτλων, στις περιοχές Κατερίνης, Λιτοχώρου, Δίου, Νέας Τραπεζούντας, Σκοτίνας και Πύδνας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Αμοιρίδης, ο ΕΛΓΑ προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς και στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για αποζημιώσεις από καιρικά φαινόμενα και των υπολοίπων μηνών του 2010, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Τα εντάλματα καταβολή αποζημιώσεων βρίσκονται ήδη στο Λογιστήριο του Κράτους και εκτιμάται από τον ΕΛΓΑ ότι στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας θα καταβληθούν τα αντίστοιχα ποσά στους δικαιούχους αγρότες της Πιερίας, με την προϋπόθεση ότι θα λήξουν σύντομα, οι κινητοποιήσεις των υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

το να έχετε κατοικίδια βοηθάει και στην υγεία σας.

Αν πραγματικά αγαπάτε τα ζώα και ανήκετε στην υπεύθυνη εκείνη μερίδα ανθρώπων που τα μεγαλώνει και τα φροντίζει επιμελώς, τότε μάθετε ότι το να έχετε κατοικίδια βοηθάει και στην υγεία σας.
• Μειώνει το άγχος: Σε μια μελέτη του 2002 στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Μπάφαλο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν οι άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια αγχωτική κατάσταση, την αντιμετωπίζουν πιο ήρεμα όταν κοντά τους έχουν το κατοικίδιό τους, παρά κάποιο μέλος της οικογένειάς τους.

• Ρίχνει την πίεση: μπορεί καθημερινά να αντιμετωπίζουμε έντονες καταστάσεις, αλλά το να γνωρίζουμε ότι θα έχουμε αμέριστη αγάπη από το κατοικίδιό μας μας βοηθά στο να αντιμετωπίσουμε πιο χαλαρά κάτι έντονο. Έτσι πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το να έχει κανείς κατοικίδιο μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, ιδιαίτερα στους ασθενείς υψηλού κινδύνου.

• Βοηθάει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών: Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε σπίτια με κατοικίδια ζώα επωφελούνται με μυριάδες τρόπους, ιδίως στην συναισθηματική τους ανάπτυξη. Μαθαίνουν να εκφράζονται πιο σωστά και πιπο ανοιχτά. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι ένα αυτιστικό παιδί που έχει σκύλο, δείχνει μεγαλύτερα σημάδια καλυτέρευσης από ένα αυτιστικό παιδί χωρίς κατοικίδιο

Παρέμβαση ΤΕΔΚΝΑ για τη διάταξη που θέτει σε αργία τους αιρετούς

Την άμεση τροποποίηση της διάταξης που αφορά στη διάθεση σε αργία των αιρετών που καταδικάζονται πρωτόδικα για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος ζήτησε  η ΤΕΔΚΝΑ

ΑΛΤΕΡ, ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ, ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΩΡΑ

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ....

ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ -ΜΠΕΗΣ...ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΛΑΝΕ

Κασιμάτης: Αν δεν αλλάξει το αντισυνταγματικό μνημόνιο τότε υπάρχει και το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος.

Μπέης: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατώτερος της αποστολής του. Δεν μπορεί να προσποιείται τον ουδέτερο.

Σεισμός σήμερα στην προαναγγελθείσα εκδήλωση του πνευματικού κόσμου της χώρας, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα.....

« Ελληνική κρίση, για μια θεσμική μεταπολίτευση», η οποία συνεχίζεται μέχρι αργά το βράδυ.
Το μήνυμα που θέλει να περάσει ο πνευματικός κόσμος της χώρας στο λαό, όπως οι ίδιοι το καθόρισαν είναι αφενός η λέξη «ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ» και αφετέρου η εδώ και τώρα αλλαγή του Συντάγματος.
Εμείς που ζούμε σήμερα από κοντά αυτή την εκδήλωση, οφείλουμε να πούμε ότι η αγανάκτηση ξεχειλίζει ήδη στο ακροατήριο, που στη συντριπτική του πλειοψηφία αποτελείται από επιστήμονες, μέσα σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα με όρθιους. Οι φωνές και οι διαμαρτυρίες εναντίον της πολιτικής τάξης, οι οποίες υψώνονταν και διέκοπταν συνεχώς τους ομιλητές, έδειχναν τόση αγανάκτηση, που κάποιος μεταξύ των παρισταμένων είπε, πως αν αυτή η εκδήλωση μεταδιδόταν σε εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο, ξαφνικά θα έβγαινε ο λαός στους δρόμους.
Μεταξύ των πολλών παρεμβάσεων του ακροατηρίου, οι κορυφαίες στιγμές ήταν:Α) Όταν ο καθηγητής κ. Κασιμάτης απευθυνόμενος στο λαό είπε, πως αν δεν αλλάξουν οι όροι του μνημονίου που αφαιρούν την εθνική μας κυριαρχία και την ασυλία της δημόσιας περιουσίας, τότε υπάρχει η λύση του ακροτελεύτιου άρθρου 120 του Συντάγματος, που σημαίνει λαϊκή εξέγερση και
Β) Όταν ο καθηγητής κ. Μπέης είπε πως αισθάνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κατώτερος της αποστολής του. Δεν μπορεί να παριστάνει τον ουδέτερο είπε, και θα έπρεπε να είχε αναπέμψει το μνημόνιο.Όταν είπε αυτά τα λόγια ο κ. Μπέης ακούστηκαν από το ακροατήριο τέτοια λόγια κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας που δεν μπορούμε να τα επαναλάβουμε εδώ.

Ένα συμπέρασμα βγαίνει από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις αλλά και αντιδράσεις του ακροατηρίου.Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος, ο κόσμος ξέρει τι θέλει και θέλει εδώ και τώρα αλλαγή του Συντάγματος.
http://taxalia.blogspot.com/2011/04/blog-post_854.html

Οι Μακεδόνες χρησιμοποιούσαν τσιμέντο!

Ανταπόκριση του BBC στη Βεργίνα με αφορμή μεγάλη έκθεση μακεδονικών θησαυρών στην Οξφόρδη αποκαλύπτει τις πρωτοποριακές μεθόδους των μακεδόνων χτιστών καθώς - όπως προκύπτει - είχαν φτιάξει τσιμέντο πριν τους Ρωμαίους/.

μείωση στις τιμές των διοδίων

Τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τις θέσεις της κυβέρνησης για τα έργα που είναι σε εξέλιξη για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, που θα αφορούν, μεταξύ άλλων, και στον εξορθολογισμό του ύψους των διοδίων.

Η κρίση έκοψε το σεξ

Ούτε λίγο ούτε πολύ, περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ ξοδεύονται για την αγορά των λεγόμενων "life style" φαρμάκων, που κι αυτά ωστόσο με τη σειρά τους έχουν αρχίσει να δέχονται τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Το 2010 οι πωλήσεις τους σε όγκο υποχώρησαν κατά 6% και σε αξία κατά 23% ενώ η πορεία τους στους πρώτους μήνες του 2011 είναι μάλλον απογοητευτική, αφού η πτώση των πωλήσεων φτάνει στο 38%. Εξέλιξη που συνδέεται και με το γεγονός ότι έχουν τεθεί εκτός συνταγογράφησης.
Τρεις είναι οι κύριες κατηγορίες των "life style" φαρμάκων και αφορούν στη στυτική δυσλειτουργία, την παχυσαρκία και την διακοπή του καπνίσματος.
Αλλες κατηγορίες που συναντώνται είναι για την αντισύλληψη, την τριχόπτωση, τη δερματική γήρανση ή τη φλεβική ανεπάρκεια.
Ονομάστηκαν life style καθώς η χορήγησή τους έρχονταν να καλύψει ανάγκες που συνδέονται με την βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την ευεξία και εν τέλει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Χωρίς φυσικά σε καμία περίπτωση να παραγνωρίζεται η θεραπευτική τους αξία, αφού συνδυαστικά, ή για προφύλαξη χορηγούνται μαζί με κύρια την κύρια αγωγή για τα διάφορα νοσήματα. Εμφανίστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του '90, σημειώνοντας εκρηκτική αύξηση στα χρόνια που ακολούθησαν.
Πέρυσι μέσω φαρμακείων αγοράστηκαν 1.514.691 συσκευασίες φαρμάκων για τη στυτική δεισλειτουργία, την παχυσαρκία και τη διακοπή του καπνίσματος, αξίας 39,94 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον οργανισμό IMS Health. Oι πωλήσεις σε όγκο είναι μειωμένες κατά 6% σε σχέση με το 2009 και ο τζίρος κατά 23%. Την ίδια ώρα στο πρώτο δίμηνο του 2011, διατέθηκαν 222.767 συσκευασίες, που είναι 19% λιγότερες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, συνολικής αξίας 5,18 εκατ. ευρώ, που και αυτή με τη σειρά της είναι μειωμένη κατά 38%.
Τέλος και στο Viagra
Για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, η οποία αποτελεί μια φυσιολογική διαδικασία γήρανσης και μπορεί να συσχετίζεται με κάποιες παθήσεις όπως η καρδιοπάθεια ή ο διαβήτης, ξοδεύτηκαν πέρυσι 26,4 εκατ. ευρώ (898.701 συσκευασίες). Ποσό που είναι μικρότερο έναντι του 2009 κατά 11%. Στο πρώτο δίμηνο φέτος οι πωλήσεις τους διαμορφώνονται σε 3,6 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας εντυπωσιακή πτώση που φτάνει στο 30%.
Για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, η οποία αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση παθολογικών καταστάσεων, το 2010 πωλήθηκαν 204.021 συσκευασίες φαρμάκων, κατά 28% λιγότερες σε σχέση με το 2009. Η αξία των πωλήσεων είναι κι αυτή μειωμένη κατά 46% στα 9,08 εκατ. ευρώ. Στο πρώτο δίμηνο οι πωλήσεις είναι μειωμένες κατά 62% στις 885.377 ευρώ.Τη μικρότερη μείωση στις πωλήσεις καταγράφουν τα σκευάσματα για τη διακοπή του καπνίσματος. Ετσι το 2010 διατέθηκαν 411.969 συσκευασίες (-5% σε σχέση με το 2009), συνολικής αξίας 4,42 εκατ. ευρώ (-9% σε σχέση με το 2009). Στο πρώτο δίμηνο της χρονιάς όμως η αξία των πωλήσεων υποχωρεί κατά 21% στις 702.400 ευρώ.Επιπλέον, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο τζίρος από τις πωλήσεις αντισυλληπτικών υπολογίζεται στα 11 εκατ. ευρώ και για την τριχόπτωση στα 3 εκατ. ευρώ περίπου.