Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Άγριο "ξύλο"

 από τον Μιχελάκη αυτή την ώρα στη ΝΕΤ και στη Στάη. "Λιβανίσατε τη κυβέρνηση για 20 λεπτά και αφιερώσατε στον Σαμαρά μόλις 50 δευτερόλεπτα"! "Είναι απαράδεκτο αυτή η συμπεριφορά στον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης"!

Σε 163,2 εκατ. ευρώ ανήλθε τον Μάρτιο του 2011 η αξία των ακάλυπτων επιταγών

Σε 163,2 εκατ. ευρώ ανήλθε τον Μάρτιο του 2011 η αξία των ακάλυπτων επιταγών, σημειώνοντας αύξηση 8,23% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2010. Σε τεμάχια ανήλθαν τον Μάρτιο του 2011 σε 15.812 παρουσιάζοντας αύξηση 5,41% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2010.

Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα του ιδίου έτους οι ακάλυπτες επιταγές τον Μάρτιο σημείωσαν μείωση 5,11% σε τεμάχια και 10,32% σε ποσά.
Το πρώτο τρίμηνο του 2011 το σύνολο των ακάλυπτων επιταγών ανήλθε σε 517,7 εκατ. ευρώ και σε τεμάχια σε 50.326.
Το πρώτο τρίμηνο του 2011 η αξία των απλήρωτων συναλλαγματικών ανέρχεται σε 65 εκατ. ευρώ. Σε τεμάχια ανήλθαν σε 38.663.

ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙA ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτα θύματα τα παιδιά
Ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία για τον κίνδυνο της φτώχειας, που συνδέεται με την βία κατά των παιδιών στην Ελλάδα. Οι αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και οι ανύπαρκτοι μηχανισμοί βοήθειας.

EL GRECO....

Δύο αριστουργήματα της ζωγραφικής, που είχαν εξαφανιστεί πριν... από μια δεκαετία περίπου, ανακάλυψε η ισπανική αστυνομία σε σπίτι στην ανατολική Ισπανία.

Πρόκειται για τα έργα «Η εμφάνιση της Παναγίας της Πιλάρ» του Φρανσίσκο Γκόγια, το οποίο χρονολογείται μεταξύ 1775 και 1780 και για το διάσημο «Ευαγγελισμό» του Ελ Γκρέκο, του 1570.
Οι δύο ελαιογραφίες, οι οποίες ανήκουν σε ιδιωτική συλλογή, είχαν παρουσιαστεί σε μια διεθνή έκθεση τέχνης στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Κατόπιν οι ιδιοκτήτες τους είχαν αναφέρει την εξαφάνισή τους, κατά την επιστροφή τους στην Ισπανία.
Η αστυνομία είχε καταχωρήσει τους δύο πίνακες σε μια βάση δεδομένων έργων τέχνης, εξαφανισμένων ή κλεμμένων, για να αποτρέψει την πώληση τους στο εξωτερικό. Οι έρευνες εντάθηκαν μετά από πληροφορίες τον περασμένο Οκτώβριο, για πιθανή πώλησή τους. Το σπίτι όπου εντοπίστηκαν τα έργα βρίσκεται στην περιοχή Αλικάντε.

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Βρέθηκαν χαμένα έργα του Ελ Γκρέκο και του Γκόγια http://24wro.blogspot.com/2011/04/blog-post_7556.html#ixzz1Jc0dUk3c

Δωδεκαθεϊστές στο εδώλιο

Έξι πιστοί του Δωδεκαθεϊσμού, παραπέμφθηκαν να δικαστούν από το Αυτόφωρο Μονομελές με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών και οι έξι αθωώθηκαν.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν σε επεισόδια το μεσημέρι της Πέμπτης στο τμήμα Μοναστηράκι-Θησείο της γραμμής του ΗΣΑΠ, το οποίο και κατέλαβαν, υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να καλυφθούν τα αρχαία ευρήματα που έχουν εντοπιστεί στο σημείο.
Προσφυγ κατά του ΗΣΑΠ
Για την υπόθεση του αρχαίου μνημείου προσέφυγαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο πολίτες σε βάρος του ΗΣΑΠ, του υπουργείου Πολιτισμού και του υπουργείου Οικονομικών με αίτημα να σταματήσουν τα έργα κατάχωσης.
Υπέρ της προσφυγής των πολιτών άσκησε παρέμβαση στο δικαστήριο η μη κυβερνητική οργάνωση Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα-Πλειάδες και ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, Κ. Διάκος.
Παράλληλα, με ασφαλιστικά μέτρα, ζητούν τη διακοπή των εργασιών μέχρι την εκδίκαση της κύριας αγωγής, αίτημα που έγινε δεκτό από το Μονομελές Πρωτοδικείο (Τμήμα Ασφαλιστικών).


Επιμένουν στην κατάχωση
Στο δικαστήριο κατέθεσε στέλεχος του ΗΣΑΠ, που υποστήριξε ότι το έργο είναι αναγκαίο επειδή η γραμμή είναι σε κακή κατάσταση και επιπλέον τόνισε ότι εξυπηρετεί καθημερινά 90.000 επιβάτες.
Η προϊσταμένη της Α΄ΕΠΚΑ κατέθεσε από την πλευρά της ότι η ανάδειξη του μνημείου είναι σημαντική μεν, αλλά υπάρχει πίεση, όπως είπε, από τον ΗΣΑΠ για την ανακατασκευή της γραμμής.
Για το θέμα της κατάχωσης του μνημείου η μη κυβερνητική οργάνωση Πλειάδες έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου καταγγέλλοντας το κράτος για παραβίαση του σεβασμού της ιδιωτικής ζωής, της προστασίας του περιβάλλοντος και της θρησκευτικής ελευθερίας.


news247.gr

Πότέ δε σε είχα αγαπήσει τόσο πολύ -Μπέρτολντ Μπρεχτ -

Ποτέ δε σε είχα αγαπήσει τόσο πολύ,
όπως εκείνο το δέιλι που σε άφησα
με κατάπιε το βαθυγάλαζο δάσος,
ψυχή μου,
που πάνω του, στα δυτικά,
κρέμονταν κιόλας
χλωμά τα άστρα.
Γέλασα αρκετά,
καρδιά μου,
γιατί συγκρούστηκα παίζοντας
με το σκυθρωπό πεπρωμένο
την ίδια ώρα
μέσα στο γαλανό δείλι του δάσους
αργοσβήναν κιόλας πίσω μου τα πρόσωπα.
Εκείνο το μοναδικό σούρουπο
όλα ήταν τόσο γλυκά
όσο δεν ήταν ποτέ ξανά να γίνουν
αλλά αυτό που μου απόμεινε είναι
μόνο πουλιά μεγάλα
που το δείλι
πετούν πεινασμένα στον
σκοτεινιασμένο ουρανό

Μπέρτολντ Μπρεχτ - Άκουσα πως τίποτα δε θέλετε να μάθετε

Άκουσα πως τίποτα δε θέλετε να μάθετε.
Απ' αυτό βγάζω το συμπέρασμα πως είσαστε εκατομμυριούχοι.
Το μέλλον σας είναι σιγουρεμένο - το βλέπετε
μπροστά σας σ' άπλετο φως. Φρόντισαν
οι γονείς σας για να μη σκοντάψουνε τα πόδια σας
σε πέτρα. Γι' αυτό τίποτα δε χρειάζεται
να μάθεις. Έτσι όπως είσαι
εσύ μπορείς να μείνεις
Κι έτσι κι υπάρχουνε ακόμα δυσκολίες, μιας κι οι καιροί
όπως έχω ακούσει είναι ανασφαλείς,
τους ηγέτες σου έχεις, που σου λένε ακριβώς
τι έχεις να κάνεις για να πας καλά.
Έχουνε μαθητέψει πλάι σε κείνους
που ξέρουν τις αλήθειες που ισχύουνε
για όλους τους καιρούς
μα και τις συνταγές που πάντα βοηθάνε.
Μιας και για σένα γίνονται τόσο πολλά
δε χρειάζεται ούτε δαχτυλάκι να κουνήσεις.
Βέβαια, αν τα πράματα ήταν διαφορετικά
Η μάθηση θα 'τανε υποχρέωσή σου.

Οι παράνομοι δεσμοί παντρεμένων..

...γυναικών,
παρουσιάζουν εκρηκτική αύξηση τα τελευταία χρόνια και οι γυναίκες έχουν σεξουαλικές σχέσεις με πολλούς συντρόφους, ακριβώς όπως και οι άνδρες όταν τους δοθεί η ελευθερία και η ευκαιρία.
Έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει μια σταθερή αύξηση των γυναικών που έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις κατά τα τελευταία τρία χρόνια και ότι η ηλικία, στην οποία οι γυναίκες αυτές κάνουν την πρώτη τους παράνομη σχέση, είναι σταδιακά όλο και μικρότερη. Οι γυναίκες που έκαναν παράλληλους δεσμούς πριν το 1960 ήταν μεταξύ 30 και 40 ετών. Στη δεκαετία του 1970 και του 1980, οι γυναίκες άρχιζαν τις εξωσυζυγικές σχέσεις στις ηλικίες 26 με 30, ενώ στη δεκαετία του 1990 λίγο μετά τα 20.
Σε μια άλλη έρευνα, που εξέταζε γιατί οι παντρεμένες γυναίκες απατούν το σύζυγό τους, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το κάνουν για να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για αυτοεκτίμηση. Η προσοχή ενός άλλου άνδρα, πέρα από τον άνδρα της και τα κομπλιμέντα του για τις ικανότητές της και για το σώμα της, ενισχύουν τον αυτοσεβασμό μιας γυναίκας.
Μια παράλληλη σχέση προσφέρει επίσης μια πρόσθετη συναισθηματική εγγύτητα και οικειότητα με ένα άλλο μέλος του αντίθετου φύλου. Μερικές φορές μια παράνομη σχέση γεννιέται από τη μοναξιά, όταν ο σύζυγος είναι απλά πολύ απασχολημένος για να μιλήσει με τη σύζυγό του. Μπορεί ακόμη μια γυναίκα να βρει εραστή επειδή αναζητά την βαθύτερη κατανόηση του εαυτού της και θέλει να διερευνήσει τις σκέψεις της με έναν άνθρωπο, ο οποίος της αποδεικνύει ότι νοιάζεται γι 'αυτήν.
Ένας άλλος λόγος για τους εξωσυζυγικούς δεσμούς των γυναικών είναι ο φόβος των γηρατειών, όπου μια γυναίκα αισθάνεται πιο νέα και πιο σέξι χάρις στη σεξουαλική επιθυμία του εραστή της για εκείνη.Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Τι σπρώχνει τις γυναίκες στο...κέρατο; http://24wro.blogspot.com/2011/04/blog-post_66.html#ixzz1JbGllasO

Οι οικονομολόγοι του ΠΑΣΟΚ θυμίζουν Κογκολέζους!

ΘΥΜΗΘΗΚΑ μια από τις πετυχημένες ατάκες του αλήστου μνήμης Θανάση Κανελλόπουλου. Είπε:
«…Οι οικονομολόγοι του ΠΑΣΟΚ θυμίζουν Κογκολέζους!.. Που πήγαν στον… Βόρειο Πόλο να διδάξουν τους Εσκιμώους πώς να προφυλάσσονται από το κρύο»!..
http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=37103

Η «Μηχανή του χρόνου» για τη μάστιγα του AIDS

Τα διάσημα θύματα του AIDS και οι τρομολαγνικές καμπάνιες που έγραψαν ιστορία, παρουσιάζονται στην κυριακάτικη «Μηχανή του χρόνου» (ΝΕΤ, 22.00) του Χρήστου Βασιλόπουλου.
Από τον Μπίλυ Μπο και τον Ιόλα, στον Φρέντι Μέρκιουρι, τον Άντονι Πέρκινς και τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ. Η συγκλονιστική ιστορία του περίφημου μπασκετμπολίστα Έρβιν Μάτζικ Τζόνσον και του ελληνοαμερικανού δύτη Γκρεγκ Λουγκάνις, στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος στο AIDS. Τα πρώτα διαφημιστικά σποτ με τους χάρους, τα δρεπάνια και τους τάφους, η στάση της εκκλησίας και η αμηχανία που προκάλεσε τη δεκαετία του ’80 η λέξη «προφυλακτικό» στο καθημερινό λεξιλόγιο. Στην εκπομπή μιλούν οι φίλοι του Μπίλυ Μπο: Μιμή Ντενίση, Στέλιος Παρλιάρος και Λέννα Ζαννιδάκη, ενώ ο Θοδωρης Σαράντης αποκαλύπτει την άγνωστη επίσκεψη του Φρέντι Μέρκιουρι στην Αθήνα και το νυχτερινό ξεφάντωμα στην Πλάκα. Για τις κοινωνικές και επιστημονικές συνέπειες, καταθέτουν τις μαρτυρίες τους οι γιατροί Γιάννης Κοσμίδης και Μάριος Λαζανάς, ο Κώστας Τσαρούχας, ο Γιώργος Λιάνης, η Λιάνα Κανέλλη και η Βάνα Μπάρμπα.Το 4ο Προσυνέδριό της ΝΤΟΡΑΣ

Το 4ο Προσυνέδριό της πραγματοποιεί η Δημοκρατική Συμμαχία στην Πάτρα, το Σάββατο, με αντικείμενο τις θέσεις του κόμματος για την Παιδεία και το Μεταναστευτικό. Παράλληλα, την Παρασκευή η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκινάει περιοδεία στη Δυτική Ελλάδα, συγκεκριμένα σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Στη χώρα της αχαφασίας

Η Αχαφασία είναι μια χώρα που έχει γύρω γύρω ξανθές και στη μέση πέτρες. Ενίοτε οι πέτρες σηκώνονται να χτυπήσουν τις ξανθές, αλλά εδώ ο κόσμος καίγεται και οι ξανθές χτενίζονται. Η χώρα της Αχαφασίας περνά δύσκολα τον τελευταίο καιρό. Αχαφασικός πρωθυπουργός και Αχαφασικοί υπουργοί, κάνουν ακόμα και τις πέτρες να υποφέρουν από τα σκληρά οικονομικά μέτρα. Όταν λέμε «υποφέρουν»… όχι όλοι. Κάποιες ξανθές, ευημερούν. Διότι η Αχαφασία, όπως όλες οι χώρες, έχει τηλεόραση...
(Του Α. Πυριοχου)


**** ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ, "ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ, ΔΕΣΤΕ ΤΟΥΣ -με αλυσιδες- ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ...ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ....

ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ
«Σεξουαλική κρίση» στη Θεσσαλονίκη

Η διαδραστική κωμωδία «Η σεξουαλική ζωή του κυρίου και της κυρίας Νικολαΐδη» της Δήμητρας Παπαδοπούλου ανεβαίνει μετά το Πάσχα στη Θεσσαλονίκη. Από τις 27 Απριλίου θα παρουσιάζεται στο Θέατρο Εγνατία για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Ο κύριος και η κυρία Νικολαΐδη (Μαρία Λεκάκη, Κλέων Γρηγοριάδης) περνούν σεξουαλική κρίση μέσα στην οικονομική κρίση και ο πιο φημισμένος ψυχοσεξολόγος της Ελλάδας (Γιάννης Ζουγανέλης) αναλαμβάνει να λύσει το πρόβλημα, βάζοντάς τους σε ένα group therapy στο οποίο συμμετέχει και το κοινό! Κοινό και ηθοποιοί γίνονται μία ομάδα ψυχοθεραπείας υπό τη διεύθυνση του αλλόκοτου γιατρού, ο οποίος καθοδηγεί όλους μαζί στη σεξουαλική ευτυχία.

Ο καλός Δίας, ο... αντιπαθής Αρης

Τι κοινό έχει το αθηναϊκό τετράδραχμο του 5ου π.Χ. αιώνα με το ευρώ; Το ίδιο σύμβολο, την κουκουβάγια. Και ποιοι θεοί του 12θεου δεν ήταν καθόλου αγαπητοί στους αρχαίους ημών προγόνους; Ο Ηφαιστος και ο Αρης.
Οι αποτυπώσεις τους σε νομίσματα που έφτασαν σε εμάς είναι ελάχιστες, εν αντιθέσει με την Αφροδίτη, τον Δία (φυσικά), αλλά και άλλες δευτερεύουσες θεότητες ή τον ημίθεο Ηρακλή. Τις παραπάνω πληροφορίες αλλά και άλλες, πολύ ιδιαίτερες, θα βρει ο ενδιαφερόμενος, ωραία δοσμένες, φιλικά στον επισκέπτη, στην περιοδική σπονδυλωτή έκθεση «Μύθος και Νόμισμα», που εγκαινιάζεται σήμερα (διάρκεια έως 27/11) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Νομισματικό Μουσείο, σε συνεργασία με τη Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank. Η έκθεση προσφέρει έναν διάλογο ανάμεσα στην ελληνική μυθολογία και τη νομισματοκοπία της αρχαιότητας και εστιάζει στην εικονογράφηση και τη χρήση του μύθου στις όψεις των νομισμάτων, από τον 7ο αι. π.Χ.
Στο ΕΑΜ θα παρουσιάζεται «Η εικονογράφηση του Μύθου», ενώ στο ΝΜ «Η χρήση του μύθου», σε συνολικά 500 περίπου νομίσματα, 22 μετάλλια και 15 χαρτονομίσματα που πλαισιώνουν γλυπτά, κεραμικά και πίνακες
Κεφαλές θεών και τα σύμβολά τους κοσμούν τη πρόσθια ή την οπίσθια όψη νομισμάτων των πόλεων και των βασιλείων της αρχαιότητας στην πρώτη από τις πέντε ενότητες της έκθεσης στο ΕΑΜ, «Το Δωδεκάθεο». Παραστάσεις όντων όπως είναι ο Γρύπας, η Σφίγγα, η Χίμαιρα ή η Μέδουσα περιλαμβάνει η ενότητα «Τα μυθικά όντα».
Στον σπουδαιότερο ήρωα της ελληνικής μυθολογίας, τον Ηρακλή, είναι αφιερωμένη η ενότητα «Ο ημίθεος Ηρακλής», σε μορφές που δεν είχαν τόση δύναμη αλλά διαδραμάτιζαν σημαντικό ρόλο, όπως ο Ασκληπιός στην Επίδαυρο ή ο Ηλιος στη Ρόδο,
«Οι δευτερεύουσες θεότητες», ενώ η πέμπτη ενότητα «Ηρωες και μυθικές ιστορίες» περιλαμβάνει απεικονίσεις ηρώων και μυθικών ιστοριών, κυρίως από την Ιλιάδα αλλά και μυθολογικούς κύκλους που σχετίζονται με τοπικές νομισματοκοπίες πόλεων
Τις παραστάσεις των μύθων όπως παρουσιάζονται στα νομίσματα και την ανάδειξη, με αυτό τον τρόπο, των ιδιαίτερων πτυχών τους επιδιώκει η έκθεση στο Νομισματικό.
Η φύση, οι θεοποιημένοι ποταμοί, οι νύμφες, οι συμβολισμοί των φυσικών φαινομένων, αλλά και τα αγαθά της γης που συνδέονταν ή προστατεύονταν από κάποιες θεότητες, αποτυπώθηκαν στα νομίσματα ως αναφορές στις πηγές πλούτου, τις τοπικές λατρείες και παραδόσεις. Η ανάγκη για ευημερία και μακροημέρευση των πόλεων αντικατοπτρίζεται στην αναγωγή της ίδρυσής τους σε κάποιον μυθικό οικιστή θεϊκής καταγωγής, όπως μαρτυρούν οι ιδρυτικοί μύθοι.Η απεικόνιση των τοπικών μύθων σχετίζεται με την επιθυμία των πόλεων να αυτοπροσδιοριστούν. Η αίγλη και η ισχύς που προσέδιδε η θεϊκή παρουσία στα νομίσματα αξιοποιήθηκαν και από τους ηγεμόνες, που αρχικά αποτύπωσαν τον θεϊκό προπάτορα της δυναστείας τους και αργότερα τις δικές τους μορφές ενδεδυμένες με τα σύμβολα των προπατόρων θεών.
Την επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης έχουν οι διευθυντές των δύο μουσείων Ν. Καλτσάς και Δ. Ευγενίδου και η επιμελήτρια της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank, Δ. Τσαγκάρη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα διεξάγονται δωρεάν στο ΕΑΜ, από την αρχαιολόγο Νικολέτα Ξυδέα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Σαν νόμισμα κυλήσει, μύθος θε ν' αρχινίσει» για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΡΑΛΗ

akarali@pegasus.gr

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11380&subid=2&pubid=61978974

Σοβαρό πλήγμα οι δηλώσεις Σόιμπλε,Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Ζοφεροί πλέον οι οιωνοί αναφορικά με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας πριν από το 2013, μετά τη δήλωση Σόιμπλε. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ήταν, μαζί με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, ένας από τους ελάχιστους αντιπάλους της εξώθησης της Ελλάδας σε αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της πριν από το 2013.

Oταν, λοιπόν, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βγαίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ντι Βελτ» και λέει ότι «κάτι πρέπει να γίνει» και «να ληφθούν περαιτέρω μέτρα» τον Ιούνιο, αν μια «λεπτομερής ανάλυση» που περιμένει και η οποία καταρτίζεται «σε στενό συντονισμό με την Κομισιόν και την ΕΚΤ... θέσει εν αμφιβόλω την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας», υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι «μέχρι το 2013 μια αναδιάρθρωση του χρέους γίνεται μόνο σε εθελοντική βάση», είναι προφανές ότι τα πράγματα είναι σκούρα για την Ελλάδα.

Δεν ωφελεί να κρυβόμαστε. Το μήνυμα που περνάει ο Σόιμπλε είναι ότι σε ενάμιση - δύο μήνες από σήμερα ενδέχεται η ΕΕ να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον σε θέση να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος της, οπότε θα περιέλθει σε κατάσταση χρεοκοπίας. Εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας πως έχει πολύ διαφορετικό βάρος να το λέει αυτό ένας οικονομολόγος ή να το γράφει μια σοβαρή εφημερίδα και εντελώς άλλο πράγμα να το υποστηρίζει δημοσίως ο υπουργός Οικονομικών της ηγεμονικής δύναμης της Ευρώπης, ο οποίος μάλιστα μέχρι τώρα και επί σχεδόν έναν χρόνο δεχόταν σφοδρότατες επιθέσεις στη χώρα του από πολύ πιο συντηρητικές θέσεις επειδή εμφανιζόταν στα μάτια των Γερμανών ως εξαιρετικά... ήπιος απέναντι στην Ελλάδα!
Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και οι εξελίξεις τρέχουν. Το γεγονός ότι ο Σόιμπλε για πρώτη φορά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης «σε εθελοντική βάση» του ελληνικού δημόσιου χρέους σημαίνει ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας ταλαντεύεται πλέον για το αν πρέπει να αλλάξει γραμμή στο θέμα αυτό.
Μέχρι τώρα το Βερολίνο ήταν αποφασισμένο να μην επιτρέψει τη χρεοκοπία καμιάς χώρας της Ευρωζώνης μέχρι το καλοκαίρι του 2013. Είχε μάλιστα αποφασίσει να πληρώσει μέσω του μηχανισμού στήριξης της ΕΕ όσα χρειαστούν για να επιβιώσουν οι υπό καθεστώς Μνημονίου χώρες (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και οποιαδήποτε άλλη χρειαζόταν ενδεχομένως) ώστε να μη χρεοκοπήσουν μέχρι τον Ιούνιο του 2013.
Τότε η γερμανική ηγεσία είναι αποφασισμένη να υπαγάγει στο καθεστώς «συντεταγμένης χρεοκοπίας» (δηλαδή στον μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, όπως αποκαλείται για επικοινωνιακούς λόγους ώστε να παραπλανά και να μη φοβίζει τον κόσμο) όλες τις χώρες που θα εξακολουθούν να έχουν ανάγκη ευρωπαϊκής χρηματικής βοήθειας, με πρώτη φυσικά την Ελλάδα.
Το γερμανικό κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο έχει ήδη γίνει απόφαση των ηγετών της ΕΕ και συνεχίζει να είναι αντικείμενο περαιτέρω επεξεργασίας στις επιμέρους προβλέψεις του, προβλέπει τότε τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στις ζημιές που θα προκύψουν από τη μείωση της αξίας των ελληνικών (και πορτογαλικών, ιρλανδικών κ.λπ.) ομολόγων κατά 30% ή 50% ή οποιοδήποτε άλλο ποσοστό.Μέχρι το 2013 όμως, όπως εξήγησε στη συνέντευξή του ο Σόιμπλε, οι κυβερνήσεις είναι αδύνατον να επιβάλουν μονομερώς το ύψος του «κουρέματος» της αξίας των κρατικών ομολόγων της Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας, χωρίς να κλονιστεί η εμπιστοσύνη σε όλα τα κρατικά ομόλογα των χωρών της Eυρωζώνης, αν προηγουμένως δεν έχουν συμφωνήσει εθελοντικά οι ιδιώτες επενδυτές (δηλαδή οι τράπεζες, οι διαχειριστές κερδοσκοπικών κεφαλαίων, τα ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.) για το ποσοστό του βάρους που θα δεχτούν να πληρώσουν.
Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι η επιβάρυνση των ιδιωτών θα είναι πολύ μεγαλύτερη μετά το 2013, όταν η συμμετοχή τους στα βάρη θα είναι θεσμοποιημένη και υποχρεωτική, παρά τώρα. Σε περίπτωση, δηλαδή, αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους σήμερα, το βάρος θα σηκώσουν σχεδόν αποκλειστικά οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

Ελληνικά ιδρύματα τα μεγάλα θύματα
Οι ελληνικές τράπεζες και τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία θα είναι οι οργανισμοί που θα δεχτούν το ισχυρότερο οικονομικό πλήγμα σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους. Τα ιδρύματα αυτά κρατούν το μεγαλύτερο τμήμα των ελληνικών κρατικών ομολόγων και μάλιστα σε ποσά που θα οδηγήσουν σε οικονομικό αδιέξοδο ακόμη και πολύ μεγάλες ελληνικές τράπεζες, αν το ποσοστό του «κουρέματος» υπερβεί το 25-30%. Ενδέχεται τότε να μην μπορούν να σώσουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ούτε οι συγχωνεύσεις και να ξεπουληθεί έναντι πινακίου φακής σε ξένους τραπεζικούς κολοσσούς που ήδη προετοιμάζονται για να αξιοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία.

Μετά το Πάσχα η "Σταύρωση"

Αναβολή για μετά το Πάσχα πήρε η ανακοίνωση των νέων μέτρων. Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, ριζικές μεταρρυθμίσεις στον εκλογικό νόμο και την απονομή της Δικαιοσύνης εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ

http://www.katerini.gr/

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Το ΠΑΣΟΚ παραπέμπει τον Τσοχατζόπουλο

Τη σύσταση Επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης («προανακριτικής»), για ενδεχόμενη δωροδοκία του Άκη Τσοχατζόπουλου, προκειμένου να συνάψει την επίμαχη σύμβαση «Αρχιμήδης» για τα τρία υποβρύχια από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ζητούν με πρότασή τους, εκατόν δώδεκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Απόστολο Κακλαμάνη.
Η Επιτροπή θα διερευνήσει και το ενδεχόμενο, να «ξέπλυνε» ο πρώην υπουργός τα χρήματα της δωροδοκίας, αγοράζοντας ακίνητα.
Στην πρότασή τους, οι βουλευτές επικαλούνται την δικογραφία που απεστάλη στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία, πριν απ’ την υπογραφή της σύμβασης, η εταιρεία Ferrostaal AG - HDW ανέπτυξε στην Ελλάδα όπως και σε άλλες χώρες, ένα σύστημα δωροδοκιών ανωτάτων πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, προκειμένου αυτοί να έχουν θετική άποψη και να ασκήσουν την επιρροή τους γι’ ανάληψη έργων από την ίδια.
«Τα χρήματα των δωροδοκιών, φαίνεται να κατέληγαν στους παραπάνω αξιωματούχους του ελληνικού κράτους, μέσω συμβούλων, δικηγορικών γραφείων της Ζυρίχης, ad hoc ιδρυομένων εταιρειών και μέσα από πολλές και δυσεξακρίβωτες διαδρομές», αναφέρεται στην πρόταση.
«Στην προκειμένη περίπτωση, φέρεται να καταβλήθηκε για δωροδοκίες, ποσοστό 4,5% επί του κοστολογίου («τζίρου») του έργου και το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 72-83 εκ. ευρώ. Ακόμη πρέπει να σημειωθεί, ότι οι δωροδοκούμενοι υπάλληλοι του ελληνικού κράτους, γνώριζαν σαφώς ότι το ποσόν των δωροδοκιών, τελικά μετακυλύετο σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, αφού τα χρήματα, η δωροδοκούσα γερμανική εταιρεία τα συνυπολόγιζε στην τελική τιμή προς τον πελάτη».
Στο παραπάνω πλαίσιο, η Επιτροπή θα διερευνήσει τις όποιες ποινικές ευθύνες του Άκη Τσοχατζόπουλου για ενδεχόμενη παθητική δωροδοκία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και νομιμοποίηση των εν λόγω εσόδων με τη μορφή της απόκτησης και κατοχής περιουσίας, «δεδομένου ότι ο ανωτέρω (σ.σ.: ο πρώην υπουργός), ενδεχομένως ζήτησε και έλαβε για τον εαυτό του ωφελήματα οποιασδήποτε φύσεως και ενδεχομένως απέκτησε ή κατέχει περιουσία, εν γνώσει ότι αυτή προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ.
Η συζήτηση της πρότασης των κυβερνητικών στην Ολομέλεια της Βουλής θα γίνει μετά το Πάσχα, στις 29 Απριλίου, και η απόφαση για τη συγκρότηση ή μη της προτεινόμενης επιτροπής θα ληφθεί κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας.
****ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟ1 ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ Νο 2  ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...ούτε, ούτε....ΑΠΛΑ ΜΕΤΑΝΟΙΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΕΞΙΜΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΤΩΝ ..."ΗΓΕΤΩΝ" ...ΟΤΑΝ ΣΕΡΒΙΡΙΖΑΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ τον ΛΑΟτζικο....
ΚΟΡΟΙΔΟ ΕΛΛΗΝΑΚΟ!!!!!

ΥΠΕΡΒΑΛΛΩΝ ΖΗΛΟΣ ή ΔΕ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥΡΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ....Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Οι πρωταπριλιάτικες φάρσες κρίνονται ιδιαίτερα επιτυχημένες όταν κατορθώσουν το βασικό τους στόχο, ενώ μπορούν να πάρουν ανατρεπτικές διαστάσεις όταν "θύματά" τους είναι πολιτικά πρόσωπα.

Ένα δημοσίευμα του blog Skopelosnews που ανέφερε ότι η Τουρκία διεκδικεί τη Σκόπελο μέσω τίτλων ιδιοκτησίας Οθωμανού ναυάρχου, ώθησε τον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ, Κυριάκο Βελόπουλο, να καταθέσει ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα.
Χωρίς να ελέγξει το δημοσίευμα στο skopelos-news.blogspot.com, στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν τα ονόματα ηθοποιών από το τούρκικο σήριαλ Gumus που προβάλλεται στη χώρα μας, έσπευσε να ρωτήσει για τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου και κατά πόσο θα υπάρξει ελληνική αντίδραση.
Η φάρσα αποκαλύφθηκε από το blog Skopelosnews, το οποίο μάλιστα ζήτησε συγγνώμη από τον βουλευτή Κυριάκο Βελόπουλο για την ταλαιπωρία. "Θέλουμε να σας ζητήσουμε συγγνώμη για την αναστάτωση που μπορεί να δημιουργήσαμε, όμως πρέπει να σας πούμε ότι όλα ξεκίνησαν από μία πλάκα που έκανε το blog skopelosnews για την 1η Απριλίου".

Σε ανάρτηση μάλιστα που έκανε το blog σημειώνεται ότι δεν φαντάστηκαν πως το θέμα θα έπαιρνε αυτές τις διαστάσεις, λόγος για τον οποίο και είχαν χρησιμοποιηθεί τα ονόματα όλων των ηθοποιών της σειράς "Ασημένια Φεγγάρια" σε μία προσπάθεια διακωμώδησης των τουρκικών σειρών που προβάλλονται στη χώρα μας.

Το “Καστελόριζο 2″…

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Ήταν μεσημέρι Παρασκευής 23 Απριλίου, πριν από έναν χρόνο, όταν το συνεργείο της ΕΡΤ πήρε εντολή να συνοδεύσει τον Γιώργο Παπανδρέου στο ακριτικό Καστελόριζο. Εκεί ..όπου, με φόντο μια… πράσινη βάρκα που αρμένιζε στα γαλήνια και αμέριμνα νερά του Αιγαίου, ο Πρωθυπουργός προχώρησε στο δραματικό, και ιστορικό πλέον διάγγελμα, για να εξηγήσει τους λόγους προσφυγής της Ελλάδας στον μηχανισμό οικονομικής στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Από τότε, το Μνημόνιο μπήκε στη ζωή μας, η Ελλάδα έγινε μια άλλη χώρα, με αισθητά περιορισμένα περιθώρια εθνικής κυριαρχίας και αυτοδιάθεσης. Το σκηνικό ωστόσο το οποίο είχε συνθέσει τότε το πρωθυπουργικό επιτελείο, ήταν επικοινωνιακά ενδιαφέρον: Από το ακροτελεύτιο σύνορο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, πολλαπλασιάζοντας τα επικοινωνιακά μηνύματα που έστειλε στο υποσυνείδητο του μέσου ψηφοφόρου. Πάνω απ’ όλα όμως, μεσημέρι Παρασκευής, μιας δύσκολης ώρας για τον Τύπο, που διευκόλυνε μονάχα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά ΜΜΕ. Ως γνωστόν άλλωστε… τα γραπτά είναι αυτά που μένουν, ενώ η εικόνα, όσο δυνατή και αν είναι, ξεθωριάζει. Αφήστε που περιορίζεται στο «φαίνεσθαι», και όχι το «είναι» της πραγματικότητας που καλείται να περιγράψει.

Λόγω της Παρασκευής όμως, ο Γιώργος Παπανδρέου πόνταρε τότε στο 48ωρο του Σαββατοκύριακου που θα ακολουθούσε, ώστε να μην δοθούν μεγάλες διαστάσεις στις αρνητικές πτυχές του διαγγέλματος από το Καστελόριζο. Κάτι δηλαδή που επαναλαμβάνει και σήμερα, με το «Καστελόριζο 2». Παρασκευή μεσημέρι, πρώτα υπουργικό συμβούλιο, μετά Κοινοβουλευτική Ομάδα, και στο τέλος Πολιτικό Συμβούλιο. Ακολουθεί και πάλι Σαββατοκύριακο. Και μάλιστα, αυτό που προλογίζει τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.

Η επικοινωνιακή στόχευση είναι και πάλι προφανής. Όπως και η στρατηγική της «συσσώρευσης» σημαντικών δράσεων μέσα σε ένα 24ωρο, ώστε τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν να… μπερδεύονται μέσα στην ποικιλία και την πολυπλοκότητά τους. Εκείνο ωστόσο που φαίνεται να μην κατανοούν στην Κυβέρνηση, είναι ότι το… sequel του Καστελόριζου αναμένεται από την κοινωνία όχι με προσμονή χαράς, αλλά με αγωνία στα όρια του τρόμου. Και το Σαββατοκύριακο, όπως και το Πάσχα που ακολουθεί, δεν θα λειτουργήσουν ως μηχανισμοί λήθης όσων ανακοινώνονται σήμερα. Στο σπίτι του ο καθένας, με την οικογένεια και τους φίλους του, και αργότερα στο χωριό του, θα συζητάει μονάχα το πόσο πιο βαθιά στην εθνική απόγνωση μας βύθισε το ΠΑΣΟΚ. Της δε απόγνωσης, ακολουθεί ως γνωστόν η αναζήτηση της λύτρωσης…

*** ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΦΙΛΕ ΜΑΝΟ...ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ...

ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΠ

Στις 10 π.μ. στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, πρόκειται να παρουσιάσει το Μεσοπρόθεσμο Στρατηγικό Σχέδιο της περιόδου 2012-2015, επί του οποίου ζητεί τη στήριξη και την ισχυρή δέσμευση του συνόλου του ΠΑΣΟΚ καθώς άλλες πολιτικές δυνάμεις και κόμματα δεν φαίνονται διατεθειμένα να παράσχουν συναίνεση.

Το πρόγραμμα, που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, «θέτει στόχους υλοποιήσιμους και ρεαλιστικούς, θέτει τα χρονοδιαγράμματα για την εκτέλεσή τους, καθώς και τους μηχανισμούς που θα εξασφαλίζουν την εκτέλεση αυτή», τόνιζαν χθες κυβερνητικοί αξιωματούχοι και σημείωναν ότι «είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται για ένα σύνολο μεμονωμένων παρεμβάσεων ή αποσπασματικών αξιοποιήσεων ή υπαγορευμένων από μια προσωρινή λογική επείγοντος».

4,1 ΡΙΧΤΕΡ ΣΕΙΣΜΟΣ

ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ -ΜΠΕΗΣ :ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΤΡΟΙΚΑ

ΔΕΙΤΕΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΛΤΕΡ
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Γ. ΑΥΤΙΑ.

*** " Η ΤΡΟΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ"...

*** "ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ.."

Φεστιβάλ Αθηνών: Τι θα δούμε σε Ηρώδειο και Επίδαυρο;

Κέβιν Σπέισι, Σταμάτης Φασουλής, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Πέτρος Φιλιππίδης, Δήμητρα Γαλάνη, Συλβί Γκιγιέμ είναι μερικοί μόνο από τους ''επώνυμους'' που μας δίνουν ραντεβού το καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου...

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Γιώργος Λούκος, παρουσίασε χθες το μεσημέρι στοι Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού, κυρίου Γερουλάνου.

ΤΑ MUST SEE ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Χωρίς καμία αμφιβολία η άφιξη του Kevin Spacey στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 29 και 30 Ιουλίου με τον ''Ριχάρδο Γ''' σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ, Sam Mendes, που πέρυσι παρουσίασε στην Επίδαυρο το ''Χειμωνιάτικο Παραμύθι'' με τον Ethan Hawke, είναι το γεγονός του καλοκαιριού. Μία από τις κορυφαίες τραγωδίες του Σαίξπηρ με έναν από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς του θεάτρου και του κινηματογράφου. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να δοθεί και μία τρίτη παράσταση, την Κυριακή, 31 Ιουλίου.
Η δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα του Σταμάτη Φασουλή στην Επίδαυρο, μετά την ''Ηλέκτρα'' του μερικά χρόνια πριν, δεν θα μπορούσε να μην αποτελέσει πόλο έλξης για το ευρύ κοινό. Πόσο μάλλον που οι ''Σκηνοβάτες'' του, μία σύνθεση από τραγωδίες και κωμωδίες Αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων ποιητών σε παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου., υποστηρίζονται από έναν ζηλευτό θίασο, που περιλαμβάνει τη Νένα Μεντή, τη Σοφία Φιλιπίδου, τον Νίκο Κουρή, την Τάνια Τρύπη, την Ελένη Κοκκίδου, τον Θανάση Αλευρά και άλλους εξαιρετικά ταλαντούχους ηθοποιούς. Ραντεβού λοιπόν, στις 15 και 16 Ιουλίου.

H Mόνικα στην Μικρή Επίδαυρο! Στις 8 και 9 Ιουλίου η πλέον ταλαντούχα τραγουδοποιός της γενιάς της παρουσιάζει καινούρια και παλιότερα τραγούδια της. Από τις ευχάριστες εκπλήξεις του προγράμματος, που θα προσελκύσει ορδές νεαρόκοσμου στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου.
Η ''Μέδουσα'' του ευφυέστατου Θωμά Μοσχόπουλου μάλλον θα συζητηθεί... Από τις 13 έως τις 17 Ιουνίου 16 ταλαντούχοι δημιουργοί και ερμηνευτές ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα αυτοσχέδιο συλλογικό έργο που προκύπτει από τη θεατρική διαδρομή που ακολουθούν οι συντελεστές της παράστασης. Με αφορμή το ναυάγιο της γαλλικής φρεγάτας ''Μέδουσα''΄το 1896, που προκάλεσε πολιτικό σκάνδαλο όταν αποκαλύφθηκε ότι επί δύο εβδομάδες οι αρχές είχαν αφήσει ναυαγούς στη θάλασσα 150 άτομα κατώτερης κοινωνικής τάξης! Κανείς δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς θα δει, αλλά η ματιά του Μοσχόπουλου έχει πάντα ενδιαφέρον...

Μία από τις σημαντικότερους δημιουργούς του παγκόσμιου θεάτρου, που επί 50 χρόνια υπηρετεί την θεατρική τέχνη με όχημα το φημισμένο Θέατρο του Ήλιου στο Παρίσι έρχεται ξανά στη χώρα μας. Η Ariane Mnouckhine θα παρουσιάσει το έργο ''Οι ναυαγοί της τρελής ελπίδας'' από τις 10 μέχρι τις 12 Ιουνίου και από τις 15 μέχρι τις 19 Ιουνίου σε χώρο που θα ανακοινωθεί προσεχώς. Η εμπειρία από την προηγούμενη επίσκεψή της είναι αρκετή για να μετατρέψει τις παραστάσεις μέσα σε λίγες ώρες σε sold out!Ακόμη ένας... προκλητικός ''Άμλετ''. Αυτή τη φορά δια χειρός Nikolai Kolyada, ενός εκ των διαμορφωτών της σύγχροης ρωσικής θεατρικής τέχνης. Από τις 7 μέχρι τις 9 Ιουλίου στο Πειραιώς 260, είναι βέβαιο ότι κάποιοι θα τον λατρέψουν και κάποιοι θα τον μισήσουν!Πριν έρθει στην χώρα μας για να σκηνοθετήσει την ''Οδύσσεια'' του Ομήρου για λογαριασμό του Εθνικού Θεάτρου τον μεθεπόμενο χειμώνα, ο κορυφαίος Αμερικανός σκηνοθέτης Robert Wilson παρουσιάζει τη ''Λούλου'' του Wedekind. Ένα αρστούργημα του εξπρεσσιονιστικού θεάτρου με την Angela Wingler στον ομώνυμο ρόλο. Το πού και το πότε θα ανακοινωθούν σύντομα.Sylvie Guillem. Δεν έρχεται πρώτη φορά, αλλά κάθε φορά είναι μοναδική. Η super star του κλασικού μπαλέτου έχει χιλιάδες fans στην χώρα μας και θα τους συναντήσει στο Ηρώδειο στις 19 και 20 Ιουλίου.Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη. Η Ορχήστρα των Χρωμάτων παρουσιάζει τη μουσική σύνθεση του Γιώργου Κουρουπού πάνω στον αριστουργηματικό Μονόγραμμα του Οδυσσέα Ελύτη, που φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή του. Όλα δείχνουν ότι προμηνύεται μια μαγική βραδιά στις 24 Ιουνίου στο Ηρώδειο.ΚΥΚΛΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΩΝ''Οι μονόλογοι στοιχίζουν λιγότερο!'' είπε αφοπλιστικά ο διευθυντής του Φεστιβάλ Γιώργος Λούκος, και σε καιρούς κρίσης είναι επόμενο να συμφέρουν και περισσότερο! Έτσι, από τις 9 μέχρι τις 20 Ιουλίου, δηλαδή σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί μονολογούν υπό την καθοδήγηση έμπειρων σκηνοθετών.Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σκηνοθετεί τον Γιάννο Περλέγκα στη ''Βρομιά'' του Ρόμπερτ Σνάιντερ (9-11 και 15-16 Ιουνίου), ο Άγγελος Παπαδημητρίου εμφανίζεται ανάμεσα σε 20 γυμνούς άνδρες ως ''Νάρκισσος'' δια χειρός Ελένης Πέγκα (20-22 Ιουνίου), η Ρούλα Πατεράκη ερμηνεύει και σκηνοθετεί τον ''Δαίμονα'' της Μαρίας Ευσταθιάδη (23 - 27 Ιουνίου), η Σοφία Σεϊρλή μονολογεί σε έναν μονόλογο βασισμένο στα έργα της Μέλπως Αξιώτη (3-5 Ιουλίου), ο Χρήστος Στέργιογλου ντύνεται ένα τραβεστί στο ΄΄Παρτάλι'' του Θεόδωρου Γρηγοριάδη (8-10 Ιουλίου), η Φιλαρέρη Κομνηνού ενώνει τις δυνάμεις της με την Άντζελα Μπρούσκου για μία διαφορετική ''Κλυταιμνήστρα'' (13-15 Ιουλίου) και ο Θανάσης Σαράντος ερμηνεύει Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη στο ''Όνειρο στο κύμα'' (18-20 Ιουλίου).ΕΠΙΔΑΥΡΟΣΕκτός από τους ''Σκηνοβάτες'' του Φασουλή και τον ''Ριχάρδο τον Γ''' με τον Spacey (που αναφέραμε στα must see), την αυλαία των παραστάσεων στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου σηκώνει την 1η Ιουλίου ο Πέτρος Φιλιππίδης με την ''Ειρήνη'' του Αριστοφάνη από τη Θεατρική Διαδρομή. Στις 8 και 9 Ιουλίου τη σκυτάλη παραλαμβάνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με τα ''Μικρά Διονύσια'', μία καλλιτεχνική σύνθεση με την οποία γιορτάζει τα 50 χρόνια ιστορίας του και συνοδοιπόρους τον Γιώργο Αρμένη, τον Σταμάτη Κροαυνάκη, την Ταμίλα Κουλίεβα, τον Νίκο Ψαρρά και άλλους ταλαντούχους ηθοποιούς. Στις 22 και 23 Ιουλίου το Απλό Θέατρο επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια (ακόμα θυμόμαστε τις εξαιρετικές Τρωάδες του) στην Επίδαυρο με τη ''΄Μήδεια'' του Ευριπίδη και την Αμαλία Μουτούση στον ομώνυμο ρόλο, ενώ τον ρόλο του Ιάσονα κρατά ο Χρήστος Λούλης. Τέλος, νωρίς νωρίς, από στις 6 Αυγούστου πέφτει η αυλαία του Φεστιβάλ με τη δεύτερη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, τον ''Ηρακλή Μαινόμενο'' του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, και τον Νίκο Καραθάνο και την Καρυοφιλλιά Καραμπέτη να συναντούν τον Θοδωρή Αθερίδη στο αρχαίο αργολικό θέατρο!

ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ
Εκτός από τη Μόνικα, ραντεβού στο μουσικό πρόγραμμα της Μικρής Επιδαύρου μας δίνουν φέτος ο Νίκος Πορτοκάλογλου (1-2 Ιουλίου), η Δήμητρα Γαλάνη και ο Vassilikos από τους Raining Pleasure (15 και 16 Ιουλίου) και η Μάνια Παπαδημητρίου σε ένα αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του (22 - 23 Ιουλίου).

ΝΟΟΖ

Κ.Κ.Ε. υπέρ Ψωμιάδη: "Μόνο ο λαός..."

Αποσπάσματα της τοποθέτησης του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεοδόση Κωνσταντινίδη στο περιφερειακό συμβούλιο στις 14/4/2011 σχετικά με το ζήτημα της καταδίκης του κ. Π. Ψωμιάδη περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας


«Είναι σε όλους γνωστό ότι το Κόμμα μας αλλά και η Λαϊκή Συσπείρωση είμαστε ..από θέση αρχής απέναντι στην πολιτική που ακολουθεί ο κ. Περιφερειάρχης, όπως ήμασταν απέναντι και κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Νομάρχη. Αντιπαλεύουμε μαχητικά αυτή την πολιτική και αντιστρατευόμαστε τόσο το περιεχόμενο όσο και τον τρόπο άσκησης της. Έχουμε σαφή πολιτική αντίληψη (εκτίμηση) ότι διαχρονικά εφαρμόζει την ενιαία στρατηγική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (τόσο στην αιρετή περιφέρεια όσο και στην πρώην Νομαρχία). Δεν συγκρούστηκε και δεν συγκρούεται με τις πολιτικές που θέλουν το λαό και τους εργαζόμενους στη γωνία.
Ωστόσο θεωρούμε ως μόνο αρμόδιο να κρίνει την πολιτική του και τον ίδιο προσωπικά, μόνο το λαό (της Κεντρικής Μακεδονίας) και το Περιφερειακό Συμβούλιο. Τα αστικά δικαστήρια, κατά τη γνώμη μας, δεν είναι αρμόδια να κρίνουν πολιτικές αποφάσεις και δράσεις.
Θέλουμε να σημειώσουμε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση της επιβολής ποινής, έχουμε να κάνουμε ουσιαστικά με την εφαρμογή του Καλλικράτη, θυμίζουμε ότι είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη και η μόνη παράταξη που τον καταγγείλαμε ως αντιδραστικό. Το ζήτημα δεν είναι αν νομοθέτησε ο Παυλόπουλος και υιοθέτησε ο Ραγκούσης, δεν έχει νόημα η αναζήτηση της πατρότητας του αντιδραστικού νομοθετήματος. Από τη στιγμή που και η δική σας παράταξη και εσείς προσωπικά στηρίξατε και στηρίζετε τον Καλλικράτη. Ως Περιφερειάρχης δεν είσαστε θύμα πολιτικής δίωξης, αλλά «θύμα» ενός αντιδραστικού νόμου τον οποίο στηρίζετε. Θυμίζουμε ότι το κόμμα που σας στηρίζει, αλλά και το κόμμα που κυβερνά, αρνούνται με πείσμα να εφαρμόσουν την απλή αναλογική για την εκλογή των περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων και την έμμεση εκλογή των Περιφερειαρχών και Δημάρχων. Μόνο σε μια τέτοια περίπτωση το περιφερειακό συμβούλιο θα είχε τη δυνατότητα να ελέγχει και να ανακαλεί, όταν χρειάζεται, τον έμμεσα εκλεγμένο περιφερειάρχη ή δήμαρχο. Πράγμα το οποίο δεν είναι εφικτό όταν 40% ή και λιγότερο, του εκλογικού σώματος, εκλέγει τα 3/5 των περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων.Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν. Καλούμε το λαό να αφήσει πίσω οριστικά και αμετάκλητα εσάς και τα σκάνδαλα σας και να αντεπιτεθεί ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ριζική αλλαγή στην εξουσία και την οικονομία. Μόνο τότε το λαϊκό κίνημα και οι εργαζόμενοι θα σταματήσουν να μετράνε καθημερινά το σάρωμα των δικαιωμάτων τους και τη βίαιη εξώθησή τους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.»

ΑΝΤΙΔΩΡΟ ...ΑΝΤΙ ΔΩΡΟ

ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΟ ΔΩΡΟ....


ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΙΓΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ 3 % ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ 30%...?

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ

ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ -ΜΠΕΗΣ ΣΤΟΝ ΑΛΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟΝ Γ. ΑΥΤΙΑ.

***ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

**** ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 4 ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.

ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Βιβλίο σκάνδαλο για τον Ιησού


Σάλο έχει προκαλέσει η κυκλοφορία του νέου αμερικανικού μυθιστορήματος  στο οποίο εμφανίζει τον Ιησού αλκοολικό, ναρκομανή και αμφιφυλόφιλο.

**** ΜΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΚΑΘΕ ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ....ΕΛΕΟΣ...!