Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

ΓΟΛΓΟΘΑ ΚΑΘΟΔΟΣ

"Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΜΠΟΛΑ"
ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΟΠΟΥΛΟΥΚοιτάζω από την κορυφή τον γολγοθά μου
σα μικρός θεός
τα μαρτύρια των σκέψεων μου
που
βασανίζονται τις νύχτες
που εσείς έρχεστε σαν άγγελοι διαφθοράς
να ξελογιάσετε
εκ νέου,
τις αγαθές προθέσεις των πόθων-εκτός
ορίων της ανθρώπινης μου λογικής –
Αν πάσχισα να ανέβω τον γολγοθά μου προσδοκώντας την Ανάσταση
η επιστροφή
δε θα είναι απλά η «κατηφόρα» μου στους πρόποδες της πραγματικότητας
αλλά η αποδοχή της ...

Η «Φωνή» Έντσον Κορντέιρο στο Half Note

«Φωνή» είναι το προσωνύμιο του Βραζιλιάνου τραγουδιστή Έντσον Κορντέιρο, o oποίος εμφανίζεται στο Half Note από τις 15 έως τις 21 Απριλίου.


Ο Έντσον Κορντέιρο καλύπτει τέσσερις οκτάβες με την εντυπωσιακή φωνή του και το πεδίο της έκφρασής του είναι εξίσου συναρπαστικό. Ερμηνεύει, όπερα, λάτιν, τζαζ, ροκ και χορευτική μουσική με την ίδια άνεση και ευκολία. Μπορεί να τραγουδάει την «Κάρμεν» του Μπιζέ ή άριες του Χαίντελ μαζί με κομμάτια της Τζάνις Τσόπλιν, Μπίλυ Χάλιντει δίνοντάς τους μια κοινή κατεύθυνση. Αυτό το χάρισμα τον διέκρινε από μικρή ηλικία και πριν καν ηχογραφήσει τον πρώτο του δίσκο. Στις ζωντανές εμφανίσεις του αποδεικνύει ότι είναι εκπληκτικός περφομερ.
Μαζί του στις εμφανίσεις του στην Αθήνα, δύο εξαιρετικοί κιθαρίστες σε ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις ο Charlson Ximenes και ο Eudinho Soares.
Πληροφορίες
Half Note, Τριβωνιανου 17, Μετς
Εως τις 21 Απριλίου

ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 14ου κύκλου μαθημάτων (17 Μαΐου - 23 Ιουνίου 2011) του Ελεύθερου Πανεπιστημίου της Στοάς του Βιβλίου.


Aναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

5 Μαθήματα για τον βυζαντινό πολιτισμό
Το Βυζάντιο σήμερα
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη (από 26/5) και ώρα 19.30-21.00
-Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ
Πρύτανης, Πρόεδρος τού Πανεπιστημίου τής Ευρώπης, Διευθύντρια τού Κέντρου Έρευνας Βυζαντινής Ιστορίας και Πολιτισμού και τής Χριστιανικής Εγγύς Ανατολής

Το Βυζάντιο στην ελληνική συνέχεια
-Αθανάσιος Μαρκόπουλος
Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας τού Πανεπιστημίου Αθηνών
Σύγχρονη θεώρηση τής βυζαντινής λογοτεχνίας
-Σπυρίδων Τρωιάνος
Καθηγητής τής Nομικής Σχολής τού Πανεπιστημίου Αθηνών
Από τη Ρωμαίων Πολιτείαν στη Ρωμανία.
Δέκα αιώνες εξέλιξης θεσμικών δομών και δικαϊκών θεσμών
-Αναστασία Τούρτα
Επίτιμη Διευθύντρια τού Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, Διευθύντρια τού Κέντρου τού Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων

Παρουσιάζοντας το Βυζάντιο: από τις ιδέες στη μουσειακή πράξη
-Νίκος Ζίας
Καθηγητής Ιστορίας τής Τέχνης τού Πανεπιστημίου Αθηνών
Ανταύγειες τής βυζαντινής τέχνης στην ελληνική ζωγραφική τού 20ού αι.
(Παπαλουκάς, Κόντογλου, Εγγονόπουλος, Αστεριάδης, Βασιλείου)
5 Μαθήματα για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη
Ο Παπαδιαμάντης και ο μύθος του: 100 χρόνια μετά
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη (από 18/5) και ώρα 19.30-21.00
Γεωργία Φαρίνου - Μαλαματάρη
Καθηγήτρια Τμήματος Φιλολογίας τού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αντιπρόεδρος τής Εταιρείας Παπαδιαμαντικών Σπουδών
- Ο Παπαδιαμάντης στην εποχή του: Ξανακοιτάζοντας τα τεκμήρια
- Η «Φόνισσα» και οι ερμηνείες της
π. Ευάγγελος Γκανάς
Ορθοδοξία και Παπαδιαμάντης: από τον μύθο στη μαρτυρία
Μάριος Μπέγζος
Καθηγητής Συγκριτικής Φιλοσοφίας τής Θρησκείας τού Πανεπιστημίου Αθηνών
Η «πολιτική θεολογία» τού Παπαδιαμάντη
Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλος
Φιλόλογος
Η γλώσσα τού Παπαδιαμάντη
5 Μαθήματα Ψυχολογίας
Η περιπέτεια τού ανθρώπινου ψυχισμού εν μέσω κρίσεων.
Φωτεινή Τσαλίκογλου
Καθηγήτρια Ψυχολογίας τού Παντείου Πανεπιστημίου, συγγραφέας
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη (από 18/5) και ώρα 17.00-18.30

-Ψυχική υγεία: Τα εύθραυστα όρια τού φυσιολογικού
- Κατάθλιψη. Πένθος και δημιουργία
- Ενδο-οικογενειακές σχέσεις και ψυχικές διαταραχές
- Η βία στη ζωή μας: Αλήθειες και ψέματα από τη μεριά τής ψυχολογίας
- Δημιουργία – τρέλα – πολιτισμός

5 μαθήματα για την ιστορία τής Αρχιτεκτονικής
Μάνος Στεφανίδης
Ιστορικός Τέχνης, επίκουρος καθηγητής τού Τμήματος Θεατρικών Σπουδών τού Πανεπιστημίου Αθηνών
Να γνωρίσουμε τα κτίσματα ν' αγαπήσουμε τους ανθρώπους
Ο Βιτρούβιος έθετε τρεις όρους για το επιτυχές αρχιτεκτόνημα: Τη χρησιμότητα, την ευστάθεια και το κάλλος (Utilitas, Firmitas Venustas) . Η νεωτερικότητα υποστηρίζει πως η μορφή υποτάσσεται στη λειτουργία (Form follows function). Τι συνδέει και τι όχι αυτές τις δυο θέσεις;

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη (από 17/5) και ώρα 17.00-18.30

- Ο Παρθενώνας της Αθήνας και οι παρθενώνες τής Ευρώπης. Κλασική έκφραση, νεοκλασικιστικές εμμονές και η πολυθρύλητη “κατάρρευση τού γούστου” στο δεύτερο ήμισυ τού 19ου αιώνα.
- Από την Αγία τού Θεού Σοφία στο Μπλε Τζαμί και από το Βυζάντιο στο Ισλάμ. Ο ιδεολογικός πόλεμος τού τετραγώνου και τού κύκλου. Οικοδομώντας το αδύνατο.
- Από τους καθεδρικούς ναούς τής γοτθικής εποχής στην Σχολή τού Σικάγου, το Bauhaus, τον Lewis Sullivan και τον Mies van der Rohe.
- Ένας τρούλος δεν φέρνει την άνοιξη. Πολλοί όμως; Από το Duomo τής Φλορεντίας στον ʼγιο Παύλο τού Λονδίνου και από το Πάνθεον τού Παρισιού στο Καπιτώλιο τής Ουάσινγκτον.
- Όπερες, δημόσια κτήρια, αεροδρόμια, ιδιωτικές κατοικίες. Απόψεις τού μοντέρνου και όψεις τού μεταμοντέρνου. Το οικοδομείν ως ρητορική. Ποιος χτίζει και για ποιον;
5 Μαθήματα θεάτρου
Από την αφήγηση στο θέατρο: μια πρόταση/ πρόκληση για τη θεατρική πράξη
Γιάγκος Ανδρεάδης
Καθηγητής τού Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού τού Παντείου Πανεπιστημίου
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη (από 17/5) και ώρα 19.30-21.00.
- Τα ερωτήματα, οι προκλήσεις και οι προοπτικές στην ερμηνεία τού αρχαίου δράματος και η σημερινή συνθήκη τού θεάτρου: διάλυση ή νέα αρχή;
- Η ανάμνηση μιας χαμένης ενότητας στο έπος και το δράμα και το παράδειγμα τής αφήγησης τού αρχαίου μαντατοφόρου: Όταν το πρόσωπο γίνεται ολόκληρος θίασος.
- Από τον Καραγκιόζη στη μαριονέτα, στο παραμύθι και το δημοτικό τραγούδι: Ο άνθρωπος /θίασος των λαϊκών πολιτισμών πηγή έμπνευσης για το θέατρο.
- Στις ρίζες τού θεατρικού μοντερνισμού: Η αποστασιοποίηση τού Μπρεχτ, και η ωμότητα τού Αρτώ: Διαμάχη και διάλογος των μοντέρνων με την τραγική κάθαρση.
- Μοντέρνο ή μεταμοντέρνο; Αναφορικότητα ή αυτό-αναφορικότητα; Κειμενικό ή σωματικό θέατρο; Από τον ανθρωπισμό σε κρίση, στον άνθρωπο/ κέντρο για νέες πολιτισμικές και σκηνικές συνθέσεις.

* Ο διδάσκων προτείνει τη συμμετοχή διακεκριμένων ηθοποιών στην παρουσίαση.
Πληροφορίες και δηλώσεις ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα: http://www.stoabibliou.gr και στα τηλέφωνα: 210-3244538 & 210-3253989

Ζητήθηκαν παραιτήσεις στη ΔΕΘ

Τις παραιτήσεις του πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Θ. Α.Ε., Γιάννη Κωνσταντίνου και του εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και αναπληρωτή Διευθυντή, Κώστα Μαυράκη, ζήτησε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

1700 ευρω από το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ "ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ", ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΙ...(στο ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ,τωρα)

Αυστηρά μέτρα για τον γάμο της χρονιάς

Η αντίστροφη μέτρηση για τον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον και οι αρχές της Βρετανίας κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Καθημερινή έλεγχοι κατά μήκος της διαδρομής. Ψάχνουν φανάρια και κάδους, αναζητώντας εκρηκτικούς μηχανισμούς

"MAIMOYδες" ΠΑΝΤΟΥ...

Νέα αποτελέσματα στις έρευνες για τον εντοπισμό παραποιημένων προϊόντων ("μαϊμού"), που διεξήχθησαν στο κέντρο της Αθήνας και στον Άλιμο, είχε το ΣΔΟΕ.

Συγκεκριμένα, μετά από έρευνες σε καταστήματα στην οδό Ερμού, διαπιστώθηκε η ύπαρξη εργαστηρίου κατασκευής δερματίνων ειδών (τσάντες, ζώνες κ.λπ.), τα οποία είναι προϊόντα απομίμησης γνωστών μεγάλων οίκων του εξωτερικού, και διατίθεντο σε καταστήματα λιανικής πώλησης, έναντι εκατοντάδων ευρώ ανά τεμάχιο.
Κατασχέθηκαν περίπου 250 τεμάχια δερματίνων ειδών, τόσο από το εργαστήριο, όσο και από το κατάστημα λιανικής, και διαπιστώθηκε πλήθος σοβαρών φορολογικών παραβάσεων.
Επίσης, η υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία στην περιοχή του Αλίμου, διενήργησαν έλεγχο σε υπόγειο και ισόγειο χώρο πολυτελούς οικίας, στον οποίο λειτουργούσε βιοτεχνία παραγωγής ενδυμάτων, στα οποία τοποθετούνταν σήματα επώνυμων οίκων και στη συνεχεία διατίθεντο ως δήθεν αυθεντικά.

Δύο εκ των καταστημάτων λιανικής πώλησης, που εφοδιάζονταν με τα ενδύματα, ανήκουν σε συγγενικά πρόσωπα του ιδιοκτήτη της βιοτεχνίας. Όλα τα αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας αναζητείται. Παράλληλα ελέγχονται τα περιουσιακά στοιχεία του.
Παράλληλα, σε αποθηκευτικούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα επί της οδού Ευριπίδου, βρέθηκαν 4.000 ζεύγη προϊόντων απομίμησης γνωστής αθλητικής εταιρίας, ενώ βρέθηκε και το τελωνειακό παραστατικό εισαγωγής τους, σύμφωνα με το οποίο εισήχθη σε εμπορευματοκιβώτιο συνολική ποσότητα 10.000 ζευγών.
Τα προϊόντα κατασχέθηκαν και συνεχίζονται οι έρευνες, τόσο για τον εντοπισμό της υπόλοιπης ποσότητας, όσο και των άμεσα εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Απολύσεις κορυφής στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρα"

Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ


Απολύθηκε η διοικητής και ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου "Αλεξάνδρα" για το θέμα της διακοπής εφημεριών. Η ΕΔΕ έδειξε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με τα υλικά. Νέα έρευνα ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος που καταγγέλλει σχέδιο υπονόμευσης του ΕΣΥ

ΑΝΟΙΞΗ, SPRING ART FOTOS
Η ΑΝΟΙΞΗ του ΜΑΓΚΡΙΤ

Ενεση-SOS έπειτα από έμφραγμα ή εγκεφαλικό

Μια ένεση σε ασθενείς μέσα σε 12 ώρες μετά την εκδήλωση εμφράγματος ή εγκεφαλικού, μπορεί να μειώσει σημαντικά (πάνω από 60%) τις ζημιές για τον οργανισμό, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, η οποία μπορεί να αποδειχτεί ορόσημο στην κλινική θεραπεία. Για μια ακόμη φορά, έλληνες ερευνητές που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, έπαιξαν ρόλο στη νέα ανακάλυψη.

N.A.B.

http://www.nooz.gr/science/enesi-sos-epeita-apo-emfragma-i-egkefaliko

Γέννησε η Φαίη Σκορδά!

Ένα πανέμορφο αγοράκι έφερε στον κόσμο πριν από λίγο η Φαίη Σκορδά! Η δημοφιλής παρουσιάστρια μπήκε στο μαιευτήριο σήμερα στις επτά το πρωί και γέννησε με φυσιολογικό τοκετό το απόγευμα. Μέσα στην αίθουσα του τοκετού ήταν διαρκώς μαζί της και ο Γιώργος Λιάγκας...

N.A.B.

NOOZ

ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ο κόσμος μας είναι γεμάτος από παράξενα γεγονότα εξωπραγματικά, δύσκολα να τα κατανοήσει ο ανθρώπινος νους, που όμως συμβαίνουν κάθε μερα, σε κάθε γωνιά της γης. Εδώ θα βρείτε μερικά…-Τα μήλα είναι αποτελεσματικότερα από την καφεϊνη στο να κρατούν τους ανθρώπους ξύπνιους το πρωί.
-Τα χαρτονομίσματα δεν κατασκευάζονται από χαρτί όπως πιστεύουν πολλοί. Στην πραγματικότητα είναι από βαμβάκι και λινό.
-Τουλάχιστον 9.000.000 άνθρωποι έχουν γενέθλια την ίδια μέρα με εσένα.
-Στη Βαβυλώνα,4.000 χρόνια πριν,συνηθιζόταν ένα μηνα μετά το γάμο ο πατέρας της νύφης να προσφέρει στο γαμπρό ένα υδρομέλι για να πίνει. Το υδρομέλι ήταν μπίρα με μέλι και επειδή το ημερολόγιο τότε βασιζόταν στη Σελήνη(moon), ο μήνας αυτός ονομάστηκε honeymoon.
-Στη Σκοτία, ένα νέο παιχνίδι επινοήθηκε. Ο τίτλος του ήταν “Gentlemen Only, Ladies Forbiden”, έτσι η λέξη GOLF εισήχθη στην αγγλική γλώσσα.
-Οι πιο νέοι γονείς στον κόσμο ήταν 8 και 9 ετών στην Κίνα, το 1910.
-Υπάρχει μια πόλη σε κάθε ήπειρο της Γης που ονομάζεται Ρώμη.
-Το 62 μ.Χ., ο Νέρωνας έστειλε σκλάβους στα Απέννινα Όρη για να του φέρουν φρέσκο χιόνι. Όταν επέστρεψαν οι σκλάβοι,πρόσθεσε φρούτα και μέλι και το έφαγε ως παγωτό.

Ν.Α.Β.

Μάσκα σοκολάτας

Σοκολατοθεραπεία για τόνωση της επιδερμίδας

Η σοκολάτα πέρα από ωραία γεύση έχει και θεραπευτικές ιδιότητες και αν τη χρησιμοποιή­σετε εξωτερικά ως καλλυντικό μπορείτε να προσφέρετε πολλά στην ομορφιά σας.
Μια σοκολατοθεραπεία στο σπίτι σίγουρα θα ανανεώσει το δέρμα και την όψη σας.
Η μαύρη σοκολάτα τονώνει την επιδερμίδα και βελτιώνει την υφή της, κάνοντάς την απαλή και λαμπερή.
Συνταγή για μάσκα σοκολάτας:
Υλικά:
Μαύρη σοκολάτα
Αμυγδαλέλαιο
Εκτέλεση:
Ρίξτε την κουβερτούρα μέσα σε μπεν μαρί ή μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων.
Μόλις λιώσει αναμίξτε τη με λίγες σταγόνες αμυγδαλέλαιου και άπλωσε τη στο σώμα σου ή ακόμα και στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσει
Άφησε την μάσκα για 20’ και μετά ξέβγαλέ τη με χλιαρό νερό.
Η αίσθηση που αφήνει είναι πραγματικά χαλαρωτική και απρόσμενα ευχάριστη.
N.A.B.

http://fe-mail.gr/pages/posts/beauty/beauty6728.php

http://ellas-andyindy.blogspot.com

ENA BLOG ME ΑΠΟΨΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ: ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, "Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ -ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ" -ΠΡΟΛΟΓΟΣ: ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣΈνα από τα κυρίαρχα θέματα που επηρεάζουν τη διαμόρφωση αλλά και την ποιότητα της ίδιας της πολιτικής, είναι η πολιτική επικοινωνία, δηλαδή η μεταβίβαση των θέσεων των δημόσιων φορέων προς τους πολίτες ή όποιον άλλο αποδέκτη επιλέξουν κατά περίπτωση


Ο αναγνώστης –χρήστης του βιβλίου, θα κατανοήσει την ιδιαιτερότητα της εργασίας σε ένα Γραφείο Τύπου, καθώς περιγράφει ατέλειωτες ώρες από τη ζωή και τη δράση , σε ένα νευραλγικό χώρο ανάμεσα στην εξουσία και την τέταρτη εξουσία…που αποτελεί μια γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στους πολιτικούς και τους πολίτες, μιας πορείας ανάμεσα στην πραγματικότητα και την εικονική πραγματικότητα που επιβάλλουν σήμερα στον κόσμο τα ΜΜΕ .


Το βιβλίο «Η εξΟΥΣΙΑ της Επικοινωνίας, Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων» είναι ένας πρωτότυπος χρηστικός οδηγός (μοναδικός στο είδος του στην Ελλάδα), ένα εγχειρίδιο, απαραίτητο για όσους εργάζονται (ή συνεργάζονται)σε Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων σε Δήμους, Νομαρχίες και Βουλευτικά Γραφεία, ιδιαίτερα στην Ελληνική επαρχία, απ’ όπου «απουσιάζουν» οι εταιρείες επικοινωνίας ή επαγγελματίες επικοινωνιολόγοι.


Το βιβλίο, είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμο σε δημοτικούς και νομαρχιακούς Συμβούλους, δημάρχους, νομάρχες, πολιτευτές και βουλευτές και υποψηφίους κάθε εκλογικής αναμέτρησης, καθώς καλύπτει τις ανάγκες επικοινωνίας για την επιτυχή παρουσίαση της δημόσιας εικόνας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εποχής της επικοινωνίας.


Στις σελίδες του θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για:


• Την οργάνωση και λειτουργία του Γραφείου Τύπου

• Το Γραφείο Τύπου της προεκλογικής εκστρατείας

• 60 υποδείγματα ομιλιών- χαιρετισμών και μηνυμάτων

• Παράρτημα με υποδείγματα επιστολών –προσκλήσεων, τηλεγραφημάτων , ευχετηρίων, αλληλογραφίας, ανακοινώσεων κ.α. για την καθημερινή λειτουργία του Γραφείου Τύπου

• Πρακτικές επικοινωνιακές συμβουλές και μυστικά

• Προσφωνήσεις επισήμων -πρωτοκόλλου

• Το εορτολόγιο

• «Είπαν –έγραψαν» (σοφά λόγια για την εξουσία, την επικοινωνία, τη διοίκηση, την προβολή).

Ένα βιβλίο για όσους ασχολούνται
με την Πολιτική και την Επικοινωνία.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΣΑΒΒΙΔΗ" ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΣΑΒΒΙΔΗΣ: τηλ.23510-29380Η Mariah Carey

Η τραγουδίστρια έμεινε όπως την γέννησε η μαμά της και, έχοντας στο πλευρό της το σύντροφό της Nick Cannon, φωτογραφήθηκε για το περιοδικό «Life and Style», λίγο πριν φέρει στον κόσμο τα δίδυμα που κυοφορεί!


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Ολόγυμνη πριν γεννήσει η Mariah Carey http://24wro.blogspot.com/2011/04/mariah-carey_19.html#ixzz1JydCVzch

PULITZER 2010

Οι εφημερίδες New York Times και Los Angeles Times, καθώς και το ανεξάρτητο online ProPublica ήταν οι πρωταγωνιστές των βραβείων Πούλιτζερ για το 2010.
Δημοσιογράφοι των New York Times κέρδισαν δύο Πούλιτζερ, για τα διεθνή θέματα και το σχολιασμό.
Οι Los Angeles Times πήραν το βραβείο του "ρεπορτάζ που προσέφερε υπηρεσία στο κοινό" για την υπόθεση των παχυλών μισθών, τους οποίους εισέπρατταν οι Αρχές στην πόλη Μπελ στη Καλιφόρνια.
Η έρευνα του ανεξάρτητου οργανισμού ProPublica για την προβληματική δράση της Wall Street απέσπασε το βραβείο ρεπορτάζ για αμερικανικά θέματα.
Το ProPublica είχε κερδίσει βραβείο και το 2010 σε έρευνα από κοινού με τους New York Times.

Βραβεία απέσπασαν ακόμη η Sarasota Herald-Tribune, η Chicago Sun-Times, η Star-Ledger, η Milwaukee Journal Sentinel και η Boston Globe.


Ο Μάικλ Κίφι της Denver Post κέρδισε το Πούλιτζερ σκιτσογράφου.
Για το φωτορεπορτάζ βραβείο πήρε η Washington Post.

Ο Παπακωνσταντίνου και η πτήση των 150.000 ευρώ(ΚΟΡΟΙΔΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ ΕΛΛΗΝΑΚΟ, ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟ ΔΝΤ)

Καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έγινε από την πλευρά του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου μετά τη δημοσίευση αποκαλυπτικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" την περασμένη Κυριακή, σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος αποφάσισε να πετάξει στην Ουάσινγκτον για τη Σύνοδο του ΔΝΤ, όχι στις οικονομικές θέσεις ή έστω στην business class, αλλά με το πρωθυπουργικό Gulfstream.
Αγνοώντας του χαλεπούς καιρούς και το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας, ο κ. Παπακωνσταντίνου προτίμησε το πρωθυπουργικό Gulfstream με ωριαίο πτητικό κόστος περί τις 6.000 ευρώ, πραγματοποιώντας με την συνοδεία του, μεταξύ των μελών της οποίας και ο μεγαλύτερος γιος του, ένα ταξίδι κόστους 150.000 ευρώ! Ένα ιλιγγιώδες ποσό στο οποίο δεν περιλαμβάνονται τα τέλη στάθμευσης και απογείωσης, τα οδοιπορικά και τα έξοδα διανυκτερεύσεων του πληρώματος.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", ο υπουργός Οικονομικών είχε αναχωρήσει με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος γύρω στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής και, προφανώς, η δικαιολογία για το πολυδάπανο ταξίδι στην αμερικανική πρωτεύουσα ήταν οι επαφές που έπρεπε να έχει με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ και τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.
Ωστόσο, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής υπήρχε πτήση της Lufthansa για Ουάσινγκτον μέσω Φρανκφούρτης, ενώ νωρίτερα και η Air France είχε πτήση από Αθήνα για την πρωτεύουσα των ΗΠΑ μέσω Παρισιού.
Το δε βράδυ της Παρασκευής (μεσημέρι ώρα ΗΠΑ) από το Λονδίνο υπήρχαν τρεις πτήσεις με προορισμό την Ουάσινγκτον.
Τα στοιχεία που έχει παραθέσει το "Πρώτο Θέμα" είναι, όπως και στην περίπτωση του σκανδάλου της Express Service, συντριπτικά.
Ωστόσο, ο κ. Παπακωνσταντίνου επέλεξε τη μέθοδο της σιωπής μπροστά στους εμβρόντητους πολίτες που καταδικάστηκαν σε μια πρωτοφανή οικονομική ύφεση και σε συνεχείς περικοπές εισοδημάτων, καθώς καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις για το υπέρογκο έξοδο των 150.000 ευρώ.

ΝΕΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
http://24wro.blogspot.com/2011/04/video_1376.html#more

Γιατί οι τηγανητές πατάτες είναι η καλύτερη παρηγοριά στο άγχος;

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι τηγανητές πατάτες και τα πατατάκια είναι τόσο ελκυστικά όταν αισθανόμαστε αγχωμένοι;

Μια νέα μελέτη έδειξε ότι τα αυξημένα επίπεδα αλατιού στον οργανισμό, μειώνουν τις στρεσογόνες ορμόνες και αυξάνουν τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, μιας ορμόνης που έχει χαρακτηριστεί ως η ορµόνη της αγάπης και μειώνει το στρες, καταπολεμά την κατάθλιψη και αυξάνει την εμπιστοσύνη. Έτσι εξηγείται γιατί οι τηγανητές πατάτες, τα πατατάκια και άλλα αλμυρά σνακς είναι τόσο ελκυστικά όταν αισθανόμαστε αγχωμένοι.
Η έρευνα, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Neuroscience και διαπίστωσε ότι η ανταπόκριση σε μια αγχωτική κατάσταση εξαρτάται από το πόσο αλάτι υπάρχει στο σώμα μας. Όταν τα επίπεδα αλατιού είναι υψηλά, ο εγκέφαλος δέχεται λιγότερη πίεση, συγκριτικά με τις περιπτώσεις όπου τα επίπεδα αλατιού είναι φυσιολογικά. Τα υψηλά επίπεδα αλατιού, η υπερνατριαιμία (υψηλά επίπεδα νατρίου, ενός σημαντικού μέρους του αλατιού), βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες
Επιπλέον, τα υπερνατριαιμικά πειραματόζωα της έρευνας, είχαν αυξημένα επίπεδα ωκυτοκίνης - της ένωσης που είναι γνωστή ως η «ορμόνη της αγάπης» για το ρόλο της στη δημιουργία κοινωνικών δεσμών μεταξύ εραστών, φίλων ή γονέων και παιδιώνι τα παιδιά. Η ωκυτοκίνη είναι ζωτικής σημασίας για τις διαδικασίες που επιτρέπουν στα συναισθήματα αγάπης και στην κοινωνική επαφή, να μειώνουν το άγχος (η επίδραση της ωκυτοκίνης είναι περίπλοκη και ακόμη κι αν δεν παράγει πάντα συναισθήματα αγάπης και την εμπιστοσύνης, αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα προς αυτή την κατεύθυνση).
Στα bars, συχνά προσφέρονται αλμυρά σνακς, προκειμένου να δημιουργηθεί το κυρίαρχο αίσθημα που προκαλεί η υπερνατριαιμία: δίψα. Και πράγματι, η κατανάλωση υγρών μπορεί να παρέχει μια ένδειξη ως προς το γιατί το αλάτι μπορεί να είναι αντιστρεσογόνο.
«Αυτό το ονομάζουμε Watering Hole Effect», αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας Eric Krause, επίκουρος καθηγητής ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Cincinnati. «Όταν είστε διψασμένοι, θα πρέπει να ξεπεράσετε ένα μέρος του φόβου και του άγχους, προκειμενου να βρείτε νερό».
http://www.clickatlife.gr/story/diatrofi/giati-oi-tiganites-patates-einai-i-kaluteri-parigoria-sto-agxos?id=1954462

Νηστέψτε, κάνει καλό!

Διανύουμε ήδη την Μεγάλη Εβδομάδα και η πατροπαράδοτη νηστεία αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας. Πλησιάζουμε στις ημέρες του Πάσχα και όλοι λίγο πολύ έχουμε αρχίσει να νηστεύουμε: αποφεύγουμε το κρέας, τα γαλακτοκομικά, τα αυγά, τα ψάρια και σε ορισμένες περιπτώσεις το λάδι. Όμως, πόσο ασφαλής είναι η νηστεία για την υγεία μας;Μπορούν όλοι να νηστέψουν; Τι πρέπει να προσέξουμε και τι να αποφύγουμε;


Η αλήθεια είναι πως η νηστεία μπορεί να ωφελήσει σημαντικά την υγεία μας, αλλά με προϋποθέσεις. Αποτελεί μια καλή ευκαιρία να αποφύγουμε τα κορεσμένα λιπαρά που κρύβονται στα ζωικά τρόφιμα και να μειώσουμε τα επίπεδα της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα μας.
Ακόμη, μπορεί να συνεισφέρει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης λόγω της μεγαλύτερης κατανάλωσης τροφών που περιέχουν κάλιο (φρούτα, λαχανικά, όσπρια και δημητριακά).
Άλλωστε, τα φρούτα και τα λαχανικά, πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ενώ η μεγαλύτερη πρόσληψη φυτικών ινών συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου και στην πρόληψη ενάντια σε ορισμένες μορφές καρκίνου.

Ακόμη, αν προσέξουμε, η νηστεία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σωματικού βάρους, βελτιώνοντας την υγεία και τη διάθεσή μας. Ωστόσο, παρά τα οφέλη, ο αποκλεισμός ζωικών τροφίμων συνεπάγεται και τη χαμηλή κατανάλωση ορισμένων πολύτιμων στοιχείων, όπως ο σίδηρος. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να συμπεριλάβουμε καθημερινά στη διατροφή μας τρόφιμα όπως όσπρια, σπανάκι, ξηρούς καρπούς και σόγια. Μάλιστα, πρέπει να τα συνδυάζουμε με τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη C (πορτοκάλια, ακτινίδια, μανταρίνια, φράουλες, κ.α.) ώστε αυξάνουμε την απορρόφηση του σιδήρου, και να αποφεύγουμε την κατανάλωση καφέ ή τσαγιού πολύ κοντά στα γεύματα.
Η πρόσληψη ασβεστίου, λόγω της χαμηλής κατανάλωσης γαλακτοκομικών, μειώνεται σημαντικά. Καλές πηγές ασβεστίου αποτελούν τα αμύγδαλα, το σουσάμι, το ταχίνι, τα φασόλια, το μπρόκολο, το σπανάκι, το λάχανο.
Τέλος, οι πρωτεΐνες που καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια της νηστείας είναι μικρότερης βιολογικής αξίας από τις ζωικές. Γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε συνδυασμούς όπως όσπρια με δημητριακά ή όσπρια με ρύζι.
Τη νηστεία θα πρέπει να την αποφεύγουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα γυναίκες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη, μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι και όσοι νοσούν. Αν παρόλα αυτά θέλουν να νηστέψουν, είναι καλό να συμβουλευτούν το γιατρό ή τη διαιτολόγο τους.Της Αθηνάς Μωραϊτη-Χατζηθάνου, Διαιτολόγου-Διατροφολόγου και επιστημονικού συνεργάτη του www.iator.gr .Είστε έμπνευση για τα παιδιά σας;

   Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να σηκώνουμε τα χέρια ψηλά κάθε φορά που πρέπει να είμαστε καλοί γονείς, αλλά, επί της ουσίας, τα πράγματα είναι απλά: ένα παιδί θέλει ενθάρρυνση, φροντίδα και λίγη έμπνευση από εσάς. Όλα τα άλλα θα τα κάνει μόνο του.

1. κάντε τη θεωρία, πράξη: αντί να δίνετε διαταγές, φροντίστε να αποτελέσετε έμπνευση για τα παιδιά σας. Μην επιλέγετε την εύκολη λύση του γονέα-ξερόλα. Καθίστε κοντά τους, βοηθήστε να καταλάβουν τα πράγματα που τα απασχολούν και, πού ξέρετε, ίσως τελικά μάθετε κι εσείς με τη σειρά σας κάτι καινούριο.
2. ενθαρρύνετε τις χειρονακτικές εργασίες: προσπαθήστε ενίοτε να κρατάτε τα παιδιά σας μακριά από την τεχνολογία και να δημιουργείτε μαζί τους απλά, καθημερινά, χειρονακτικά πράγματα: πάρτε σφυρί, καρφιά, ξύλο, πινέλα, χρώματα και φτιάξτε οτιδήποτε σας έρθει στο μυαλό. Με προσοχή και διάθεση, ίσως ανακαλύψετε όλοι μαζί μια κρυφή πτυχή των δυνατοτήτων σας.
3. δώστε στα παιδιά αρμοδιότητες κι ευθύνες. Δώστε τα εργαλεία που χρειάζονται για να αυτονομηθούν και να δημιουργήσουν αυτάρκεις προσωπικότητες. Μη τους κρατάτε σφτιχτά το χέρι και μη δραματοποιείτε την ίδια τη ζωή και τις πιθανές δυσκολίες.
4. επιβράβευση για την προσπάθεια, όχι για το αποτέλεσμα: μη περιμένετε το παιδί να έχει μόνο πρωτιές για να του πείτε μια ενθαρρυντική κουβέντα. Αντιθέτως, φροντίστε να το ενθαρρύνετε κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας, προκειμένου εκείνο να αντιληφθεί και να αποδεχτεί την εσωτερική του δημιουργικότητα. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί μαθαίνει ότι σημασία έχει να αντλείς πάντα δύναμη από τον εαυτό σου και ότι για τα πάντα υπάρχουν λύσεις.
Ν.Α.Β.

http://www.nooz.gr/woman/eiste-empneusi-gia-ta-paidia-sas


καλη λευτερια !

Κόντεψε να γεννήσει στο τηλεοπτικό πλατό του ''Πρωινού mou'', αλλα, όπως φαίνεται, τελικά θα ακολουθήσει τη... φυσιολογική οδό. Η Φαίη Σκορδά μπήκε στο μαιευτήριο σήμερα το πρωί και πολύ σύντομα θα κρατάει στην αγκαλιά της το μωράκι της. Στο πλευρό της φυσικά ο Γιώργος Λιάγκας
ΝΟΟΖ

George Clooney

Neel Kashkari. Σας λέει κάτι το όνομα; Η Washington Post αναφέρθηκε σε αυτόν με ένα άρθρο της με τίτλο ''The $700 Billion Man'' (Ο άνθρωπος των 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων) και ο George Clooney τον κάνει τώρα ταινία.

Η Άννα Διαμαντοπουλου έσβησε πρόστιμο 700.000 ευρώ

Με στόχο να έχουν έναν τόπο λατρείας οι κάτοικοι στην Ξάνθη και το χωριό Σμίνθη, η υπουργός Παιδείας έσβησε πρόστιμο στο τζαμί της περιοχής, ύψους 700.000 ευρώ. Η επιβολή προστίμου ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς τελούνταν έργα κατασκευής, χωρίς την απαιτούμενη άδεια. Πράσινο φως δόθηκε και πάλι στις εργασίες
news247.gr

ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ

ΣΟΚ ! ΕΙΔΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΑ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε μπροστά στα μάτια του νεαρός στην Κίνα ο οποίος υπήρξε...
αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία της αγαπημένης του!
  Η 23χρονη φοιτήτρια Qian Liu βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι της στο Τορόντο του Καναδά όταν σοκαρισμένος ο φίλος της ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές για το φονικό, καθώς την ώρα της επίθεσης συνομιλούσαν μέσω webcam.
  Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο νεαρός Κινέζος, ενώ συνομιλούσαν με την 23χρονη Qian ακούστηκε χτύπημα στην πόρτα του σπιτιού και ένας άγνωστος εμφανίστηκε μπροστά στην ανυποψίαστη φοιτήτρια ζητώντας να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνό της.
  Η 23χρονη δέχτηκε χωρίς να γνωρίζει τις πραγματικές προθέσεις του αγνώστου. Τότε, όπως δήλωσε ο νεαρός που παρακολουθούσε από την κάμερα, ο άγνωστος άντρας της επιτέθηκε και εκείνη άρχισε να παλεύει μαζί του.
  Σοκαρισμένος τηλεφώνησε αμέσως στην συγκάτοικο της 23χρονης αλλά η αστυνομία έφτασε στο σημείο 10 ώρες αργότερα. Βρήκαν την άτυχη κοπέλα δολοφονημένη και ημίγυμνη στο υπόγειο του σπιτιού ενώ ο υπολογιστής είχε κάνει φτερά.
  Οι αρχές διεξάγουν έρευνες κυρίως για τον εντοπισμό του υπολογιστή που αναμένεται να ρίξει φως στις συνθήκες της δολοφονίας της νεαρής κοπέλας.
Ν.Α.Β.
http://24wro.blogspot.com/2011/04/webcam.html#more

ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ....

   Αν και αρχικά «έκλεψε τις εντυπώσεις» με το απλό προφίλ και τους χαμηλούς τόνους που επιχείρησε να κρατήσει...φαίνεται πως η Kate Middleton έχει αρχίσει να προκαλεί την αντίδραση των βρετανικών – και όχι μόνο – μέσων ενημέρωσης με τις επιλογές της «Βουτηγμένα» στην χλιδή είναι από το πρώτο πράγμα μέχρι το τελευταίο, με τον απλό κόσμο να αντιδρά στις ανακοινώσεις τίγκα στα εκατομμύρια, σε μια εποχή που επιβάλλει αν μη τι άλλο οικονομικές θυσίες και περιορισμούς άνευ προηγουμένου.   Το συνολικό κόστος του γάμου του Williamκαι της Kateαναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 28 και 36 εκατομμυρίων ευρώ, με τις υπηρεσίες ασφαλείας να κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο των εξόδων της τελετής. Οι αριθμοί προκαλούν πραγματική ζάλη:
  Τουλάχιστον 22 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να διατεθούν μόνον για το security, το οποίο περιλαμβάνει ακόμη και ελεύθερους σκοπευτές που θα επιβλέπουν τις περιοχές γύρω από το Westminster Abbey.
  Πάνω από 580.000 ευρώ θα στοιχίσουν τα λουλούδια, ενώ στα 35.000 ευρώ θα κυμανθεί το κόστος του νυφικού. Μιλήσατε για γαμήλια τούρτα; 55.000 ευρώ για την… σοκολατένια απόλαυση, ενώ πάνω από 100.000 ευρώ θα κοστίσουν τα εδέσματα των μπουφέδων. Μα τι θα φάνε πια;
Στο τέλος να μου το θυμηθείτε. Τα 7.500 ευρώ που στοίχισαν οι βέρες του ζεύγους από ουαλικό χρυσό θα αποδειχθεί ότι ήταν το φθηνότερο από όλα…
  Όπως έγινε γνωστό, οι γονείς της νύφης θα διαθέσουν για τον γάμο περίπου 100.000 ευρώ. 100.000 ευρώ μπροστά στα 30 εκατομμύρια; Τώρα τι να σας πώ; Εδώ κολλάει γάντι το γνωστό ρητό «ποιος θα πληρώσει την νύφη», γιατί όπως αποδεικνύεται η νύφη θα πληρώσει σταγόνα στον ωκεανό.


Ν.Α.Β.

http://24wro.blogspot.com/2011/04/read-more-httpwwwenimerwsicom201104blog.html

Aπολαύστε γραπτό μαθητή από τις φετινές εξετάσεις

Ν.Α.Β.
http://andronianoi.ucoz.com/news/apola_ste_grapt_mathht_ap_ti_fetin_exet_sei/2010-07-06-6325

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ...

Οι κουκουβάγιες είναι τα μόνα πουλιά που μπορούν να δουν το μπλε χρώμα!

Ο ελέφαντας είναι…
το μόνο θηλαστικό που δεν μπορεί να πηδήξει!
Ο πιγκουίνος είναι το μόνο πτηνό που μπορεί να κολυμπήσει αλλά δεν πετάει!
Το 1/4 από τα κόκκαλα μας είναι στα πόδια!
Κατά μέσο όρο τρώμε 35.000 κουλούρια σε όλη μας τη ζωή!
Ο Charles Osborne είζε λόξυγγα για 69 χρόνια!
Ν.Α.Β.


Προεμμηνοροϊκό σύνδρομο, αντιμετωπίζεται;

  Όλες οι γυναίκες λίγο πολύ έχουν συμπτώματα πριν την περίοδο – είναι κακοδιάθετες, μπορεί να πουν μια κουβέντα παραπάνω, έχουν πόνους στην κοιλιά και στην μέση.   Τα συμπτώματα του προεμμηνοροϊκού συνδρόμου περιλαμβάνουν καταθλιπτική διάθεση, άγχος, νεύρα χωρίς λόγο και αιτία, μειωμένο ενδιαφέρον για καθημερινές δραστηριότητες, πονοκέφαλο. Σε γυναίκες με προεμμηνοροϊκό σύνδρομο (PMS) όλα τα παραπάνω συμπτώματα παίρνουν σοβαρή μορφή και συνήθως χρειάζονται κατάλληλη θεραπεία για να μπορέσουν να λειτουργήσουν φυσιολογικά.
  Το προεμμηνροροϊκό σύνδρομο επηρεάζει το 3 – 8% των γυναικών και ξεκινά με την ωορρηξία. Στο δεύτερο μισό του κύκλου η σεροτονίνη – ορμόνη που ευθύνεται για το αίσθημα ευφορίας στον άνθρωπο -- για λόγους που δεν είναι ακόμα γνωστοί μειώνεται. Αυτός είναι και ο λόγος που σε κάνει έξω φρενών χωρίς λόγο ή σε κάνει να κλαις για ώρες.
Υπάρχει θεραπεία;
  Σε σοβαρές περιπτώσεις χορηγούνται αντικαταθλιπτικά ή αντισυλληπτικά. Βέβαια δεν μπορείς εσύ να κρίνεις αν η περίπτωσή σου είναι "βαριά", μόνο ο γιατρός είναι αρμόδιος για κάτι τέτοιο, γι'αυτό αν έχεις υποψίες ότι μπορεί να ανήκεις σε αυτό το ποσοστό γυανικών συζήτησέ το με τον γιατρό σου και θα σου πει εκείνος τι να κάνεις.
 Αν τα συμπτώματά αυτά υπάρχουν αλλά σε μικρότερη ένταση τόσο ώστε να μην επηρεάζουν ή εμποδίζουν την καθημερινότητά σου υπάχρουν μερικοί τρόποι αυτοβοήθειας.
1. Λήψη βιταμίνης D
2. Μείωση της καφεϊνης
3. Άσκηση για να αυξήσεις τα επίπεδα ενδορφίνης – ορμόνη που εκκρίνεται για απάλυνση του πόνου και που δημιουργεί συναισθηματική ηρεμία.              
N.A.B.
http://andronianoi.ucoz.com/news/proemmhnoro_k_s_ndromo_antimetwp_zetai/2010-03-09-5740

2oς ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «ΔΙΟΝ» 15 Μαΐου 2011

Στη μνήμη του συναθλητή και μέλους του συλλόγου Σωτηρίου Ζγιάλτου ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ
Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας ‘ΖΕΥΣ’ σε συνεργασία με τον Δήμο Δίου - Ολύμπου διοργανώνει και προκηρύσσει τον 2ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου «ΔΙΟΝ» συνολικής απόστασης 14300μ. Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η 15η Μαΐου 2011, ημέρα Κυριακή.
Ο ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας ‘ΖΕΥΣ’ καλεί τους ανεξάρτητους δρομείς, τους συλλόγους δρομέων υγείας, τους συνδέσμους βετεράνων αθλητών στίβου, αλλά και τους φιλάθλους, να δώσουν το παρών σ’ έναν αγώνα, που τείνει να καταστεί θεσμός.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ
Αφετηρία ορίζεται το δημαρχείο στην Κονταριώτισσα και τερματισμός το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών στο Δίον. Πρόκειται για μια όμορφη διαδρομή επίπεδη και ασφαλτοστρωμένη σε όλο το μήκος της, που θα ακολουθήσει την εξής πορεία: (Δημαρχείο Κονταριώτισσας - Άγιος Σπυρίδωνας - Βροντού - Καρίτσα – Δίον - Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών.)
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:30 π.μ. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στο Δημαρχείο, στην Κονταριώτισσα για την παραλαβή των αριθμών τους.
Όλα τα προσωπικά αντικείμενα των αθλητών κατά την διάρκεια του αγώνα θα μεταφερθούν στο χώρο τερματισμού απ’ όπου και θα γίνει η παραλαβή τους, μετά το πέρας του αγώνα.
Η διαδρομή σε όλο το μήκος της, θα επιτηρείται από την Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών του Δήμου Δίου - Ολύμπου, την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας, τον Ποδηλατικό Περιβαλλοντικό Όμιλο ΄΄ΔΙΑΣ΄΄ Κατερίνης και τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας. Στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα θα συνδράμουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κονταριώτισσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βροντούς καθώς και οι ορειβατικοί σύλλογοι Καρίτσας, Αγίου Σπύρίδωνα, Βροντούς.Eπίσης εθελοντές από το τοπικό διαμέρισμα του Δίον και εθελοντές του ΑΠΣΔ Πιερίας ‘’ΖΕΥΣ’.
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
Για την μετακίνηση των αθλητών πριν και μετά τον αγώνα, λεωφορείο θα ξεκινήσει από τον χώρο τερματισμού στον ΔΙΟΝ στις 9 π.μ., ενώ - αμέσως μετά τις απονομές - θα μεταφέρει και όσους αθλητές σταθμεύσουν τα οχήματα τους στην αφετηρία(δημαρχείο Κονταριώτισσας).
ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Για άνδρες και γυναίκες
18-29
30-39
40-49
50-59
60-69
70+
Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης, αλλά και οι τρεις πρώτοι κάθε ηλικιακής κατηγορίας(άνδρες και γυναίκες). Επιπρόσθετα, στους τρεις πρώτους και πρώτες της γενικής κατάταξης θα δοθούν αθλητικά δώρα. Οι τρεις πρώτοι στη γενική κατάταξη ανδρών και γυναικών δεν θα βραβευθούν στις επιμέρους κατηγορίες.
Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθούν πρωτότυπα μετάλλια, διπλώματα καθώς και αναμνηστικά του Δήμου Δίου- Ολύμπου. Επίσης, θα παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους δρομείς και τους συνοδούς τους να επισκεφτούν δωρεάν και να ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό μουσείο και στην αρχαιοθήκη του Δίου.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ο Σύλλογος Κριτών Στίβου Πιερίας θα φροντίσει για την έγκαιρη και έγκυρη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του αγώνα.
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του ΕΕΣ και η Διασωστική Ομάδα Νομού Πιερίας θα παρέχουν την υγειονομική κάλυψη του αγώνα με τον σχεδιασμό και την δημιουργία υγειονομικών σταθμών και μονάδων. Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής καθώς και στον τερματισμό θα λειτουργούν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών. Επίσης, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα θα υπάρχει γιατρός που θα παρακολουθεί την εξέλιξη του.
ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ
Σταθμοί νερού θα είναι εγκατεστημένοι στο 4ο, 8ο και 12ο χλμ. Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί, φρούτα καθώς και πλούσιος μπουφές.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 18 ετών ΔΕΝ θα επιτραπεί.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2011. Για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.
Η αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής γίνεται με fax στο 2351351111 (να αναγράφεται η ένδειξη ‘Υπόψη κου Δημήτρη Γρηγοριάδη’). Εναλλακτικά, με την αποστολή email στο apsd.zeus@gmail.com .
Στις δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται τα εξής στοιχεία των αθλητών: όνομα, επώνυμο, ηλικία, σύλλογος, τόπος διαμονής, τηλέφωνο.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για πληροφορίες που αφορούν στον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στους: Καραλιά Θωμά 6977779024 και Δημήτρη Τραπέζα 6972890371. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συλλόγου μας (http://www.zeusrunnersclub.gr) για να δείτε το χάρτη της διαδρομής, καθώς και για άλλες σχετικές πληροφορίες .
Με εκτίμηση,
Οι διοργανωτές

Μαραθώνιες Διαδρομές σε Ελλάδα και Εξωτερικό για τον Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ»


  Με εξαιρετική επιτυχία και με συμμετοχές εντός και εκτός συνόρων άνοιξε η αυλαία της ανοιξιάτικης αγωνιστικής περιόδου για τα μέλη του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ». Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Στον Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ(Θεσσαλονίκη)» συμμετοχή και τερματισμό με επιτυχία είχαν οι αθλητές:
1) Τσιμούρας Αθανάσιος στην 40η θέση με χρόνο 3.06.10
2) Παντελιάδης Παύλος στην 100η θέση με χρόνο 3.26.15
3) Γρηγοριάδης Δημήτρης στην 124η θέση με χρόνο 3.30.10
4) Σουραβλιάς Παναγιώτης στην 140η θέση με χρόνο 3.33.29
5) Σοφιανίδης Νικόλαος στην 154η θέση με χρόνο 3.35.42
6) Κούρτης Χρήστος στην 230η θέση με χρόνο 3.30.12
7) Τσαγκανάκης Ιωάννης στην 255η θέση με χρόνο 3.54.10
8) Τζητηρίδης Ευστάθιος στην 257η θέση με χρόνο 3.54.22
9) Πούλιος Αλέξανδρος στην 332η θέση με χρόνο 4.09.12
  Στην ίδια διοργάνωση και συγκεκριμένα στον αγώνα των 10.000μ. καταγράφηκαν 606 συνολικά τερματισμοί. Από τον σύλλογο τερμάτισαν οι εξής:
1) Κρυστάμτζης Ιωάννης στην 98η θέση με χρόνο 0.47.38
2) Γκολέμας Κωνσταντίνος στην 205η θέση με χρόνο 0.52.25
3) Καραλιάς Θωμάς στην 206η θέση με χρόνο 0.52.27
4) Μυστρίδης Χρήστος στην 221η θέση με χρόνο 0.52.50
5) Γκόλτσιος Νικηφόρος στην 236η θέση με χρόνο 0.53.24
6) Μπουντώλα Μερόπη στην 421η θέση με χρόνο 0.59.36
7) Πουρσανίδης Δημήτριος στην 435η θέση με χρόνο 1.00.42
8) Χρυσοπούλου Δήμητρα στην 460η θέση με χρόνο 1.01.29
9) Ξυγωνάκης Παναγιώτης στην 548η θέση με χρόνο 1.07.33
     Σε ό,τι αφορά τις αποστολές στο εξωτερικό:
Στον Μαραθώνιο της Ιταλίας(Μιλάνο) σε συνολικά 3405 τερματισμούς τον σύλλογο εκπροσώπησαν οι:
1) Μπίσμπας Θωμάς στην 1109η θέση σε χρόνο 3.42.44
2) Φασούλας Αντώνης στην 2576η θέση με χρόνο 4.23.09
Στον Μαραθώνιο της Ολλανδίας(Ρότερνταμ), που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές ταξίδεψαν και εκπροσώπησαν τον σύλλογο τερματίζοντας με επιτυχία οι:
1) Τραπέζας Δημήτρης με χρόνο 2.55.43
2) Πάτσας Γιώργος 3.09.42
3) Γερομιχαλός Ευάγγελος με 3.25.14
4) Γκίνος Γιώργος με 3.38.17
5) Σιδηρόπουλος Λάζαρος με 3.41.50
6) Δαδάμης Στέργιος 4.06.02
7) Ιωαννίδης Χαράλαμπος με 5.05.02
8) Σούλας Δημήτριος με 5.47.42
9) Κουκούλα Μαργαρίτα με 5.47.42
  Στον τοπικό αγώνα ορεινού τρεξίματος στην Σφενδάμη τερμάτισαν τα εξής μέλη:
1) Νίκος Σοφιανίδης στην 55η θέση με χρόνο 2.24.48

2) Τζητηρίδης Στάθης στην 88η θέση με χρόνο 2.41.46
3) Μπερεδήμας Ιωάννης στην 114η θέση 2.49.39
4) Γκολέμας Κώστας στην 132η θέση 2.56.12
5)Kαραλιάς Θωμάς στην 161η θέση με 3.12.15
   Στον αγώνα με την επωνυμία Ταΰγετος Challenge 2011, τον σύλλογο εκπροσώπησε ο Τάσος Κωνσταντινίδης καταλαμβάνοντας την 96η θέση με χρόνο 8:00:41.
Στον 1ο Ορεινό Ορειβατικό Ημιμαραθώνιο Πάϊκου, που διοργάνωσε ο Ορειβατικός Σύλλογος Περιηγητών Γουμένισσας, με τα χρώματα του συλλόγου έτρεξε ο Χρήστος Μυστρίδης καταλαμβάνοντας την 126η θέση (χρόνος 3:34:16).
Στον Ημιμαραθώνιο Ριζόμυλος – Κερασιά(Μαγνησία), τον σύλλογο εκπροσώπησαν και τερμάτισαν με επιτυχία οι:
1)Λέφας Γρηγόρης στην 44η θέση με χρόνο 1:50:35
2)Kουτσιώτας Αντώνης στην 48η θέση με χρόνο 1:51:34.

Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κ.Κουκοδήμου

Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κ.Κουκοδήμου προς 1. την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και 2.τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και ΔικτύωνΘΕΜΑ: ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΗΘΑΙΑ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ – ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ
Σε συνέχεια της από 11/05/2010 ερώτησης μου σχετικά με την εναρμόνιση της Ελληνικής Νομοθεσίας στην εγκατάσταση μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας και της απάντησης από μέρους του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στις 04/06/2010 ότι η σχετική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στους αμέσως επόμενους μήνες θα ήθελα να σας παραθέσω τα παρακάτω στοιχεία:

1) Οι σχετικές Οδηγίες Μελετών Οδικών Έργων εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Δημοσίων Έργων στις 16/12/2010 δηλαδή 6 μήνες μετά την διαβεβαίωση σας ότι αναμένεται άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας.

2) Έχουμε διανύσει διάστημα τεσσάρων μηνών από την έκκριση της και ακόμα δεν έχουν γίνει οι παρακάτω ενέργειες, οι οποίες απαιτούνται για την πλήρη και ουσιαστική ενσωμάτωση του πρότυπου ΕΝ – 1317 από την χώρα μας :

α ) Δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ.

β ) Η Συντονιστική Επιτροπή των Υπουργείων Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την «Ενσωμάτωση των Ευρωπαϊκών Τεχνικών Προδιαγραφών για Δομικά Προϊόντα και την Μεταφορά στην Ελληνική Νομοθεσία του Σχετικού Κοινοτικού Δικαίου, στα πλαίσια της Οδηγίας 89/106/ΕΟΚ για την προαγωγή της Ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Αγοράς Κατασκευών και Δομικών Υλικών» δεν έχει ακόμα συγκροτηθεί ώστε να προχωρήσει η έκδοση της αντίστοιχης Κ.Υ.Α

γ ) Δεν έχουν αναμορφωθεί : i) η Τεχνική Συγγραφή Υποχρεώσεων και το Τιμολόγιο Εργασιών του ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ , ώστε να συμπεριλαμβάνέται η νέα Ο.Μ.Ο.Ε σε όλα τα προς δημοπράτηση έργα και να αναθεωρηθούν όσα έργα είναι υπό εκτέλεση και δεν συμπεριλάμβαναν την οδηγία ΕΝ – 1317, ώστε να κατασκευαστούν με βάση τις νέες οδηγίες μελετών.

Όλα τα ανωτέρω έχουν ως αποτέλεσμα να εκτελούνται αυτήν την στιγμή έργα που καθιστούν την χώρα μας – μη σύννομη – με βάση την Ευρωπαϊκή Οδηγία που τέθηκε σε εφαρμογή από 01/01/2011, αλλά το κυριότερο ότι κατασκευάζουμε Οδικά Δίκτυα αμφιβόλου Οδικής Ασφάλειας τα οποία θα χρησιμοποιούμε τα επόμενα 25 – 30 χρόνια.

Μετά από τα παραπάνω ερωτούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί :

- Ποιες είναι οι ενέργειες που προβλέπεται να γίνουν ώστε να εναρμονιστεί πλήρως η Ελλάδα με το πρότυπο ΕΝ – 1317 και να αρθούν τα ανωτέρω προβλήματα;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Κωνσταντίνος Κουκοδήμος

ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1

 

 


ΠΑΙΖΟΥΝ:
Άλκις Κούρκουλος, Τάσος Νούσιας, Τέτα Σαββάτη, Μελίνα Μποτέλη, Φίλιππος Σοφιανός, Νόνη Ιωαννίδου, Τόνυ Δημητρίου, Ρεγγίνα Παντελίδη, Ειρήνη Μπαλτά, Κώστας Κρομμύδας, Μάριος Ιορδάνου, Γιάννης Καρατζογιάννης, Γιώργος Σίσκος, Ανατολή Αθανασιάδου, Ορέστης Τρίκας, Σοφία Καζατζιάν, Δημήτρης Γάλλος, Γιώργος Ρήγας, Γεννάδιος Πάτσης, Δέσποινα Πογκά, Αργυρώ Μίχα, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Χάρης Χαραλάμπους, Γεράσιμος Κικλής, Αναστάσιος Κολοβός, Νεκταρία Γιαννουδάκη


ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Στράτος Μαρκίδης

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: MS MEDIA

ΣΕΝΑΡΙΟ: Υβόννη Μεταξάκη

ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΣΑΒΒΙΔΗ" ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΣΑΒΒΙΔΗΣ: τηλ.23510-29380Κανόνες που πρέπει να ξέρουν οι γυναίκες

1. Αν νομίζεις ότι είσαι χοντρή, πιθανότατα είσαι. Μην ρωτάς εμάς. Αρνούμαστε να απαντήσουμε. 2. Μάθε να χρησιμοποιείς το…
κάθισμα της τουαλέτας. Αν είναι ανεβασμένο, κατέβασέ το
3. Μην κόβεις τα μαλλιά σου. Ποτέ. Τα μακριά μαλλιά είναι πάντα πιο ελκυστικά από τα κοντά.
4. Γενέθλια, του Αγίου Βαλεντίνου και επέτειοι δεν είναι αναζητήσεις για να δεις αν μπορούμε να βρούμε το ιδανικό δώρο για μια ακόμη φορά!
5. Αν ρωτήσεις μια ερώτηση για την οποία δεν θες απάντηση, περίμενε μια απάντηση την οποία δεν θες να ακούσεις.
6. Μερικές φορές, δεν σκεφτόμαστε εσένα. Ζήσε με αυτό.
7. Μην ρωτάς τι σκεφτόμαστε, εκτός και αν είσαι έτοιμη να συζητήσεις θέματα όπως αεροπλάνα, ποδόσφαιρο κτλ.
8. Κυριακή σημαίνει αθλήματα. Είναι όπως η πανσέληνος ή η αλλαγή της παλίρροιας. Άστο έτσι.
9. Τα ψώνια δεν είναι άθλημα, και όχι, δεν πρόκειται ποτέ να τα σκεφτούμε έτσι.
10. Όταν πρέπει να πάμε κάπου, ότι απολύτως και να φορέσεις είναι μια χαρά. Πραγματικά.
11. Έχεις αρκετά ρούχα.
. Το κλάμα είναι εκβιασμός.

14. Ο πρώην σου είναι ηλίθιος.
15. Ζήτα ότι θες. Ας είμαστε σαφείς σε αυτό: Τα ύπουλα υπονοούμενα δεν έχουν αποτέλεσμα. Οι σθεναροί υπαινιγμοί επίσης δεν έχουν αποτέλεσμα. Απλώς ζήτα το!
16. Όχι δεν ξέρουμε τι μέρα είναι. Ποτέ δεν θα μάθουμε. Σημείωσε τις επετείους σε ένα ημερολόγιο.
17. Ναι, το κατούρημα στα όρθια είναι πιο δύσκολο. Λογικό είναι να αστοχούμε μερικές φορές.
18. Οι περισσότεροι άντρες έχουν τρία ζευγάρια παπούτσια. Τι σε κάνει να νομίζεις ότι θα είμαστε καθόλου καλοί στο να διαλέγουμε πιο ζευγάρι, από τα τριάντα, θα ταιριάζει με το φόρεμά σου;
19. Το ναι και το όχι είναι εντελώς αποδεκτές απαντήσεις σχεδόν σε όλες τις ερωτήσεις.
20. Έλα σε μας με κάποιο πρόβλημα όταν θες βοήθεια στο να το λύσεις. Αυτό είναι που κάνουμε. Η συμπόνεια είναι ένας λόγος που έχεις φίλες.
21. Ένας πονοκέφαλος που διαρκεί για 17 μήνες είναι πρόβλημα. Δες ένα γιατρό.
22. Άσε τις ξενόγλωσσες ταινίες στους ξένους.
23. Κοίταξε τα λάδια σου.
24. Μην τον προσποιείσαι. Προτιμούμε να είμαστε αναποτελεσματικοί παρά ξεγελασμένοι.
25. Δεν σε συμφέρει, ούτε εμάς, να απαντήσουμε το κουίζ μαζί.
26. Όχι, ανεξαρτήτως ποίου κουίζ.
27. Ότι είπαμε 6 μήνες πριν παραγράφεται σαν επιχείρημα σε μια συζήτηση. Όλα τα σχόλια διαγράφονται μετά από 7 μέρες.
28. Αν δεν ντυθείς σαν τα κορίτσια του VictoriaΆs Secret, μην περιμένεις να συμπεριφερόμαστε σαν τους τύπους στις σαπουνόπερες.
29. Αν κάτι που είπαμε μπορεί να ερμηνευτεί με δύο τρόπους και κάποιος από αυτούς σε κάνει δυστυχισμένη ή θυμωμένη, εννοούσαμε τον άλλο.
30. Αφήστε μας να ξενοκοιτάζουμε. Θα κοιτάξουμε έτσι και αλλιώς, είναι γενετικό.
31. Μην τρίβεις την λάμπα αν δεν θες να βγει το τζίνι.
32. Μπορείς να μας ζητήσεις να κάνουμε κάτι Ή να μας πεις πως το θέλεις να γίνει, ΟΧΙ και τα δύο.
33. Όπου είναι δυνατόν, περίμενε τις διαφημίσεις για να πεις κάτι.
34. Ο Χριστόφορος Κολόμβος δεν χρειάστηκε κατευθύνσεις, ούτε και εμείς.
35. Οι γυναίκες που φορούν Wonder bra και βαθιά ντεκολτέ χάνουν το δικαίωμα να παραπονιούνται που κοιτάζουμε τα βυζιά τους.
36. Περισσότερες γυναίκες θα πρέπει να φορούν Wonder bra και βαθιά ντεκολτέ, μας αρέσει να χαζεύουμε βυζιά.
37. Η σχέση δεν πρόκειται ποτέ να είναι όπως ήταν τους δυο πρώτους μήνες που βγαίναμε.
38. Αν κάτι σε τρωει, θα ξυστεί.
39. Η μπύρα για μας είναι το ίδιο συναρπαστική όπως οι τσάντες για σας.
40. Αφού είναι το σπίτι ΜΑΣ, δεν καταλαβαίνω γιατί τα πράγματά ΜΟΥ πετιούνται σε ντουλάπες, σοφίτες και υπόγεια.
41. Δεν διαβάζουμε μυαλά και ποτέ δεν θα το κάνουμε. Η ανικανότητά μας στο διάβασμα μυαλού δεν είναι απόδειξη του πόσο λίγο ενδιαφερόμαστε για σας.
42. Αν ρωτάμε ποιο είναι το πρόβλημα και εσείς απαντάτε .τίποτα., θα συμπεριφερόμαστε σαν να μην τρέχει τίποτα. Ξέρουμε ότι λετε ψέματα, αλλά δεν αξίζει τον κόπο.
43. Αν ακούσουμε νέα από παλιά κοπέλα μας, για σύντομο χρονικό διάστημα θα φανταζόμαστε ότι κάνουμε έρωτα μαζί της. Μην ανησυχείς, η φαντασίωση συμπεριλαμβάνει ΚΑΙ εσένα μαζί.ένας "βασιλικός" γάμος.

Στις 29 του απριλη θα πραγματοποιηθει άλλος ένας "βασιλικός" γάμος.

Ποιός θα πληρώσει τα έξοδα; Εσύ, και βέβαια εσύ. εμεις είμαστε αυτοί που θα πληρώσουν ολόκληρο τον λογαριασμό. "Αλλα ειναι η βασιλισσα που πληρώνει, οχι εμείς", ναι αλλα ποιός πληρώνει την βασίλισσα και την μοναρχία; Εμείς με τους φόρους μας.
τον προηγούμενο μήνα η TUC(Αγγλικό συνδικάτο), πλήρωσε στην αστυνομία όλα τα έξοδα περιφρούρισης της διαδήλωσής τους, γιατι πρέπει να πληρώσουμε εμείς για την γιρτή μιας άθλιας τάξης υπο εξαφάνηση, την στιγμή που ουτε καν είναστε καλεσμένοι.
Την ιδια στιγμη ο κυβερνητικος συνασπισμος δηλώνει οτι δεν υπάρχουν χρηματα και για αυτό περικόπτει τα ασφαληστικά ταμεια, την εκπαίδευση, τα μεσα μαζικής μεταφοράς, το συστημα υγείας.
τριπλασιάσαν τα έξοδα μαθητίας στα πανεπιστήμια κατα 80%, πράγμα που υποχρέωσε εκατοντάδες φοιτητές να εγκαταλήψουν τις σπουδές τους, και έκλεισαν πολλα πανεπιστημιακά τμηματα. η κυβέρνηση λέει οτι αυτές οι περικοπές είναι αναπόφευκτες, αλλα ποιός μπορει να τους πιστέψει;Η Lady Gaga πήρε τον κατήφορο

Σύντομα θα αρχίσει η κατρακύλα της Gagaloo αν δε φιλτράρει κάποιος τις δηλώσεις της.

  Κάποιος πρέπει να θυμίσει στη Gagaloo, γιατί αποκλείεται να μην το γνωρίζει, πως τα ΜΜΕ όσο γρήγορα σε ανεβάζουν στα ουράνια τόσο γρήγορα σε στέλνουν στα τάρταρα, γιατί σίγουρα με την τελευταία της συνέντευξη στο Harper's Bazaar δίνει πολύ υλικό για να την σχολιάσουν αρνητικά οι πάντες.
 Στη συγκεκριμένη, λοιπόν, συνέντευξη η Lady Gaga μεταξύ άλλων μίλησε και για τον αγαπημένο της σχεδιαστή Alexander McQueen. Η Gaga πιστεύει πως έχουν κάποια «κοσμική σύνδεση» και πως δεν είναι τυχαίο που η εταιρία της αποφάσισε το «Born this way» να κυκλοφορήσει ακριβώς την ημέρα που έκλεινε ένα χρόνος από το θάνατό του. Μάλιστα η τραγουδίστρια συνεχίζει λέγοντας πως ο ίδιος ο McQueen έγραψε το τραγούδι «Born this way» μέσω εκείνης.
Δεν ξέρουμε αν υπάρχει κάποιος αυτοσαρκασμός στις δηλώσεις της και δεν τον αντιλαμβανόμαστε, πάντως αν συνεχίσει η Lady Gaga να μη φιλτράρει τις δηλώσεις της και να υπερεκτίθεται στα μέσα, τότε σύντομα αυτά τα ΜΜΕ που την αποθέωσαν, θα την καταστρέψουν.


http://www.queen.gr/

Τα "κόκκινα" φανάρια

ΧΑΚΕΡ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΧΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΣΕ ΘΕΑΜΑ ΑΚΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

Τα "κόκκινα" φανάρια
Να ανοίξει η γη να τους καταπιεί θέλουν οι υπεύθυνοι κυκλοφορίας στην Ολλανδία καθώς ψάχνουν εναγωνίως να βρουν τους φαρσέρ που κατάφεραν να κάνουν πλάκα με τα φανάρια, τοποθετώντας τον κλασσικό "Γρηγόρη" σε... προσωπικές στιγμές

ΤΑ 10 ΒΑΣΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ

Ακολουθήστε τις 10 αυτές καθημερινές συνήθειες για να παρατείνετε την νεανική σας εμφάνιση.

1.Καταναλώστε μεγάλη ποσότητα νερού. Έως και τρία λίτρα την ημέρα είναι επιτρεπτό εφόσον η ενυδάτωση είναι εκείνη που αποτρέπει την δημιουργία ρυτίδων.
2.Χρησιμοποιείτε καθημερινά αντιηλιακή κρέμα με δείκτη προστασία ακόμα και τους χειμερινούς μήνες η ενυδατική σας κρέμα θα πρέπει να σας παρέχει ένα μίνιμουμ προστασίας
3.Επιλέξτε κρέμες ημέρας που περιέχουν στη σύνθεσή της Α- υδροξυοξέα ή ρετινοειδή είναι άριστα αντιγηραντικά μιας και αποτελεσματικότητα τους είναι αποδεδειγμένη. Βεβαιωθείτε όμως πως απλώνετε καθημερινά αντιηλιακό καθώς οι συγκεκριμένες συνθέσεις αυξάνουν την ευαισθησία της επιδερμίδας στον ήλιο.
4.Για τις ζώνες του προσώπου που εμφανίζουν αυξημένη τάση για γραμμές έκφρασης χρησιμοποιήστε ένα ειδικό προϊόν-στιλό που γεμίζει τα επιμέρους σημεία και λειαίνει την επιδερμίδα.5.Ποτέ μην παραλείπετε πριν το νυχτερινό σας ύπνο την διαδικασία του ντεμακιγιάζ όσο κουρασμένες και να είστε. Η επιδερμίδα πρέπει να είναι καθαρό από προϊόντα μακιγιάζ όταν κοιμάστε ώστε να αναπνέει ελεύθερα και να επιτυγχάνει την μέγιστη δυνατή ανανέωση των κυττάρων.
6.Χρησιμοποιήστε μια κρέμα νυχτός με αντιοξειδωτικές ιδιότητες και αντιγηραντική σύνθεση με υαλουρονικό οξύ.
7.Κάντε ένα καλό peeling μια φορά τον χρόνο σε έναν δερματολόγο ή πλαστικό ιατρό.
8.Προσέξτε η διατροφή σας να σας παρέχει τις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία απαραίτητα για την σωστή ανανέωση των κυττάρων εκ των έσω.
9.Αποφύγετε όσο μπορείτε το στρες, ακολουθήστε κάποιο πρόγραμμα χαλάρωσης και γιόγκα εάν είναι δυνατόν.
10.Τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, εξασφαλίστε ένα οχτάωρο ύπνου κάθε μέρα!