Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

κατά το φετινό εορτασμό του Πάσχα γενικός σημαιοστολισμός

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, ορίζεται κατά το φετινό εορτασμό του Πάσχα γενικός σημαιοστολισμός σε όλη τη διοικητική Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας των Δημοσίων και Δημοτικών κτιρίων των ΝΠΔΔ, των Οργανισμών και Επιχειρήσεων του Δημοσίου και των Τραπεζών, από ώρα 08.00 της 22ης Απριλίου 2011 (Μεγάλη Παρασκευή) μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Απριλίου 2011 (Δευτέρα της Διακαινησίμου).


Οι σημαίες θα υψωθούν μεσίστιες από ώρα 08.00 της Μεγάλης Παρασκευής μέχρι ώρα 08.30 του Μεγάλου Σαββάτου.

**** ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ "ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ" ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΥ ...ΚΑΜΙΝΗ...!

ΣΕΜΝΟΣ ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

...ΜΕ ΔΙΑΚΟΣΜΙΤΙΚΑ ΚΕΡΑΚΙΑ, ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ. ΚΕΡΑΚΙΑ, ΜΕ ΤΗ  ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ...ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΕΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΛΩΝ....ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ Η ΧΩΡΑ....

Λύση Λατινικής Αμερικής για την Ελλάδα

ΣΧΕΔΙΟ "ΜΠΡΕΪΝΤΙ" ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ECONOMIST

"Κούρεμα" του ελληνικού χρέους κατά 50%, προτείνει ο Economist για την Ελλάδα, μέσω της λύσης "Μπρέιντι". Είχε εφαρμοστεί στο Μεξικό τη δεκαετία του 80'. Οι εκτιμήσεις για το ελληνικό χρέος και τα παραδείγματα προς αποφυγή.

****ΚΟΥΡΕΜΑ...ΓΟΥΛΙ, ΑΛΑ ΤΕΛΥ ΣΑΒΒΑΛΑ ή ΓΚΟΥΖΓΚΟΥΝΗ?

Πώς να βάζουν στόχους τα παιδιά μας

  Οι περισσότερες θεωρούμε ότι είμαστε εξοικειωμένες με την έννοια του καθορισμού ενός στόχου και - όπως είναι φυσικό – πολύ θα θέλαμε να μάθουμε και στα παιδιά μας, πώς να το καταφέρουν. Το πρόβλημα όμως είναι, ότι δεν είμαστε όλες απόλυτα εξοικειωμένες με τους πραγματικούς μηχανισμούς που χρειάζονται για την επίτευξη ενός στόχου, γεγονός που μπορεί να κάνει τη διδασκαλία αυτής της δεξιότητας δύσκολη ή ακόμα και μερικές φορές αδύνατη. Η σημασία του στόχου και ο προγραμματισμός του
Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο ακόμα και για εμάς να επιτύχουμε τους στόχους μας, γιατί ποτέ δεν μάθαμε πώς να προσδιορίσουμε αυτό που θέλουμε, να προβληματιστούμε και να πάρουμε τα αναγκαία μέτρα για να το πετύχουμε. Γι’ αυτό λοιπόν θα πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας από νωρίς, πόσο σημαντικό είναι να καθορίσουν ένα στόχο, πώς να καταλήξουν σ’ αυτό που θέλουν, χωρίς γενικότητες, αλλά με ακρίβεια. Έτσι, μεγαλώνοντας και φτάνοντας στην ενηλικίωσή τους, θα έχουν επιτύχει ήδη πολλούς από τους στόχους τους και πολλούς περισσότερους θα έχουν βάλει στο δρόμο για υλοποίηση.
Ας προλάβουμε τα γεγονότα
Αν και - όπως όλες μας ξέρουμε – στις περισσότερες περιπτώσεις η εμπειρίες της ζωή είναι ένα μεγάλο σχολείο, για τα παιδιά μας εμείς οι γονείς τους, μπορούμε να γίνουμε οι καλύτεροι δάσκαλοι. Αυτό ισχύει όταν πρόκειται για τον εντοπισμό ενός στόχου. Αν και μπορεί να φαίνεται σαν κοινή λογική ότι η ζωή θα μας διδάξει μέσα από την εμπειρία πώς να κατακτήσουμε ένα στόχος, για πολλούς ανθρώπους αυτό δεν είναι αλήθεια. Και φυσικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην δώσουμε στα παιδιά μας ένα πρώτο χέρι βοήθειας
Καταγράψτε το στόχο
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διδάξουμε στα παιδιά μας, το πώς καθορίζεις ένα στόχο, είναι να το κάνουμε πρακτικά μόνες μας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να μοιραστείτε με τα παιδιά σας κάποιο δικό σας στόχο και δείξτε τους πώς τον έχετε εντοπίσει. Στη συνέχεια, δείξτε τους την διαδικασία σαν ένα παιχνίδι, και ακολουθείστε την μαζί:
►Καταγράψτε ακριβώς αυτό που θέλετε, σε μία φράση.
►Ο στόχος σας πρέπει να είναι απλός και συγκεκριμένος.
►Ο στόχος πρέπει να είναι δικός σας. Δεν μπορεί να είναι αυτό που θα θέλατε να κάνουν οι άλλοι.
►Βάλτε στο στόχο σας ένα χρονικό πλαίσιο. Πόσο σύντομα το θέλατε να επιτευχθεί;
Πρακτικές συμβουλές
Σαν γονείς, έχουμε την υποχρέωση να μάθουμε στα παιδιά μας αρκετά πράγματα κι αυτά με τη σειρά τους θα διαλέξουν τί θα υιοθετήσουν απ’ όλα αυτά. Για να καταφέρετε λοιπόν να επικοινωνήσετε όσο το δυνατόν καλύτερα με το παιδί σας και για να τους μάθετε την διαδικασία επίτευξης ενός στόχου, θα πρέπει να κάνετε κάποια πράγματα και φυσικά να αποφύγετε κάποια άλλα:
►Ρωτήστε τα παιδιά σας, τι θέλουν ακριβώς.
►Αφήστε τα να σας εκφράσουν τις επιθυμίες και τα όνειρά τους.
►Οργανώστε μαζί τους τη στρατιγική που χρειάζεται. Ξεκινήστε από τα μικρά και απλά βήματα, που μπορούν να κάνουν από τώρα, έτσι ώστε να κάνουν το στόχο τους πραγματικότητα.
►Μην τους λέτε ότι ο στόχος τους δεν είναι ρεαλιστικός.
►Μην τα καθοδηγείτε για να υιοθετήσουν ένα στόχο, που θέλετε εσείς γι’ αυτά.
►Μην αφήνετε την πολυάσχολη ζωή σας να μπει εμπόδιο στην εξάσκηση για την επίτευξη των στόχων τους.
  Τελικά, έχετε την ευκαιρία να διδάξετε τα παιδιά σας ένα πολύτιμο εργαλείο. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τον εντοπισμό και την καταγραφή ενός στόχου. Αν και αυτό είναι κάτι που θα το μάθουν εκ των πραγμάτων με την πάροδο του χρόνου, αναλαμβάνοντας εσείς την πρωτοβουλία να τους το διδάξετε με παραδείγματα που αφορούν τον εαυτό σας, θα τους έχετε προσφέρει ένα μεγάλο βοήθημα, που θα τους φανεί εξαιρετικά χρήσιμο στη ζωή τους.
http://fe-mail.gr/pages/posts/relatioships_child_stoxos_/relatioships_child_stoxos_7104.php
Ν.Α.Β.

Δύσκολο μωρό, δύσκολος άνθρωπος

Όσα μωρά κλαίνε υπερβολικά και παράλληλα τρώνε και κοιμούνται δύσκολα, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν προβλήματα συμπεριφοράς, αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με διεθνή επιστημονική έρευνα.
Ν.Α.Β.

Bikiropoulos.blogspot.com ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ- ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, 24 ΩΡΕΣ, ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.....
ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ...!

Οι Prodigy στο Rockwave Festival

Έχοντας πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια δίσκους, οι "The Prodigy" αναδεικνύονται στους απόλυτους σταρς της ηλεκτρονικής σκηνής και αποτελούν ένα από τα καλύτερα rock live acts. Στο Rockwave Festival θα λάβουν τη θέση του επικεφαλής της 3ης Ιουλίου και θα κλείσουν την αυλαία του φεστιβάλ με την πιο χορευτική εμφάνιση της χρονιάς

Η Ελλάδα είναι της μόδας στη Ρωσία

Αύξηση Ρώσων τουριστών έως και 30% στη Θεσσαλονίκη


Ειδικά για την αγορά της Θεσσαλονίκης, αναμένεται αύξηση του αριθμού των Ρώσων τουριστών κατά 25%-30% στη φετινή σεζόν, με βάση τις μέχρι στιγμής κρατήσεις, τις αιτήσεις για έκδοση βίζας, αλλά και τα μηνύματα από τη ρωσική αγορά, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, αναπληρωτής πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ της πόλης.
Ο κ.Τζιτζικώστας, που τις προηγούμενες ημέρες είχε σειρά επαφών στη Μόσχα, επεσήμανε ακόμη ότι, μετά τα εξαιρετικά δυσάρεστα γεγονότα στη Λιβύη και την Αίγυπτο, δεν αποκλείεται μερίδα των Ρώσων τουριστών να μετακινηθεί προς τον ελληνικό Βορρά και ιδίως προς Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.
Άλλωστε, η αύξηση του αριθμού των Ρώσων τουριστών, που επισκέπτονται την πόλη, είναι ήδη μεγάλη. «Με βάση στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, το 2010 διανυκτέρευσαν στη Θεσσαλονίκη 25.000 Ρώσοι, έναντι 20.000 το 2009», υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι οι Ρώσοι τουρίστες προτιμούν τη Θεσσαλονίκη για τα πολλά βυζαντινά μνημεία και τα μουσεία της, τις αγορές στα καταστήματά της και τη νυχτερινή ζωή-διασκέδαση.
Ο ίδιος σημείωσε ότι οι αιτήσεις για βίζα στα ελληνικά visa centers στη Ρωσία είναι αυξημένες κατά 25%, ενώ γνωστοποίησε ότι στις αρχές του Απριλίου πρόκειται να επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη μεγάλος tour operator, που διακινεί 2,5 εκατ. Ρώσους τουρίστες προς Τουρκία, Ελλάδα, Τυνησία και Αίγυπτο. Ο τουριστικός πράκτορας, που μέχρι σήμερα δεν είχε στο πρόγραμμά του τη Θεσσαλονίκη, διαχειρίζεται -μεταξύ άλλων- 75 αεροπλάνα.

Καθημερινή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Μόσχας
Στο μεταξύ, ολοένα πυκνότερα γίνονται τα αεροπορικά δρομολόγια μεταξύ της Θεσσαλονίκης και ρωσικών πόλεων. «Από τον Απρίλιο-Μάιο, η ΑΕΡΟΦΛΟΤ θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Μόσχα δύο φορές ημερησίως, επτά ημέρες την εβδομάδα», επεσήμανε ο κ.Σαπουντζής. Άλλωστε, η ΑEGEAN ανακοίνωσε την έναρξη τεσσάρων πτήσεων Θεσσαλονίκη-Μόσχα εβδομαδιαίως, από τις 29 Απριλίου.
Την ίδια ώρα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια γραφείου Θεσσαλονίκης της "Μουζενίδης Travel ", Λίκα Ζωσιμίδου, «από τις 20/4 η εταιρία VIM AVIA θ΄αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των πτήσεων Μόσχα-Θεσσαλονίκη, οι οποίες στην πορεία της τουριστικής σεζόν θα γίνουν καθημερινές».
«Προσδοκούμε ότι η αύξηση των Ρώσων τουριστών προς Θεσσαλονίκη θα είναι μεγαλύτερη ακόμη και από το 25%», σημείωσε η κα Ζωσιμίδου, σύμφωνα με την οποία το ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά είναι μεγάλο, χάρη και στη διαρκή προσπάθεια προβολής, που καταβάλλουν τα ελληνικά πρακτορεία. «Το Mouzenidis Travel για παράδειγμα, πραγματοποιεί ασταμάτητα παρουσιάσεις για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, έχοντας πάει το 2010 σε περισσότερες από 50 μικρές και μεγάλες ρωσικές πόλεις», σημείωσε.

"Η Ελλάδα είναι της μόδας"
«Η Ελλάδα είναι της μόδας στη Ρωσία και τα τελευταία δύο-τρία χρόνια έχουμε μια συνεχώς ανοδική τάση, η οποία πιστεύω ότι δεν έχει εξαντληθεί ακόμη. Αρχισαν να φαίνονται τα αποτελέσματα της προσπάθειας που καταβάλουν τόσα χρόνια τα ελληνικά πρακτορεία», παρατηρεί, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εκπρόσωπος του πρακτορείου "Beleon Tours", Μπέλλα Αζοϊδου.
Η ίδια, δεν αναμένει πάντως, ιδιαίτερα θετική επίδραση για τον ελληνικό τουρισμό από τα απρόβλεπτα γεγονότα σε Αίγυπτο και Λιβύη («ίσως σε ένα μικρό ποσοστό»). Προσθέτει πάντως, ότι μεγάλες αυξήσεις στον αριθμό των Ρώσων τουριστών αναμένονται ιδίως στα ελληνικά νησιά.
«Αρκεί να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα», προειδοποιεί η κα Αζοΐδου, σύμφωνα με την οποία το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού και ο αρμόδιος υφυπουργός, Γ.Νικητιάδης «κάνουν πάρα πολλά για τον τουρισμό».

Στο μεταξύ, ο νομός Θεσσαλονίκης δεν αποκλείεται να είναι το 2012 η τιμώμενη περιοχή στη ρωσική έκθεση τουρισμού MITT, με την ευκαιρία και των εορτασμών για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωσή της.
Στη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο του ρωσικού εκθεσιακού φορέα, Αλεξάντερ Σταλένκοφ, ο κ.Τζιτζικώστας πρότεινε την επιλογή του νομού ως τιμώμενης περιοχής και η πρόταση βρήκε -σε πρώτη φάση τουλάχιστον- ευήκοα ώτα.
Κείμενο: Αλεξάνδρα Γούτα
Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανάγνωση γένους θηλυκού

Μειώνεται ο αριθμός των Ελλήνων που δεν διαβάζουν καθόλου, αυξάνεται ο αριθμός αυτών που διάβασαν 1-9 βιβλία, ενώ παραμένει σταθερός ο αριθμός αυτών που διάβασαν πάνω από 10 βιβλία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Γ' Πανελλήνιας Έρευνας Αναγνωστικής Συμπεριφοράς και Πολιτιστικών Πρακτικών που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) σε συνεργασία με την εταιρεία Metron Analysis.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 13 Δεκεμβρίου του 2010 σε δείγμα 1500 ατόμων άνω των 15 ετών σε ολόκληρη τη χώρα, το οποίο ήταν σταθμισμένο ως προς το φύλο, την ηλικία, την αστικότητα και το μορφωτικό επίπεδο.
Σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες έρευνες, του 1999 και του 2004 είναι περίπου ίδιος ο αριθμός αυτών που διάβασαν περισσότερα από 10 βιβλία τον τελευταίο χρόνο αντιπροσωπεύοντας το 8,1% των ερωτώμενων δηλ. περίπου 780.000 άνθρωποι. Παράλληλα αυξήθηκε το ποσοστό αυτών που διάβασαν 1-9 βιβλία τους τελευταίους 12 μήνες φθάνοντας το 34,2% του πληθυσμού έναντι 25,4% το 2004, δηλαδή περίπου 3,4 εκατομμύρια πολίτες. Ακόμη από την έρευνα φαίνεται ότι μειώθηκε το ποσοστό αυτών που δεν διάβασαν κανένα βιβλίο, παραμένοντας βεβαίως υψηλό, περίπου 40,7 % έναντι 43,8% το 2004.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας η ανάγνωση παραμένει γένους θηλυκού καθώς οι γυναίκες σε ποσοστό 9,4% διαβάζουν περισσότερα από 10 βιβλία έναντι 6,8% των ανδρών. Ωστόσο η υπεροχή των γυναικών γίνεται σαφέστερη σε αυτούς που διαβάζουν 1-9 βιβλία οπότε το ποσοστό τους φτάνει το 40,2 % έναντι 28% των ανδρών. Στις προτιμήσεις των αναγνωστών την πρώτη θέση κατέχει η ελληνική και ξένη λογοτεχνία και ακολουθούν η ιστορία, η ψυχολογία και η θρησκεία.
Τα καλά νέα για την ανάγνωση στην Ελλάδα είναι ότι το βιβλίο βρίσκεται στην υψηλότερη θέση προτίμησης μέσα στην τελευταία δεκαετία, σε σύγκριση με τις εφημερίδες και τα περιοδικά. Βέβαια η ανάγνωση εφημερίδων εξακολουθεί να προηγείται ισοβαθμώντας όμως σχεδόν με το βιβλίο 28% και 27% αντίστοιχα.
Τα κακά νέα είναι ότι ο μέσος όρος των αναγνωσμένων βιβλίων μειώθηκε σε 5,6 βιβλία το 2010 έναντι 7 βιβλίων το 1999. Αυτό το στοιχείο σε συνδυασμό με την αύξηση των ωρών εργασίας και τη μείωση του ελεύθερου χρόνου που είναι ο βασικός λόγος τον οποίο αναφέρουν οι πολίτες για την μη ανάγνωση, είναι μια εξέλιξη που μπορεί να ενταθεί τα επόμενα χρόνια.
Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΕΒΙ Τάκης Θεοδωρόπουλος, κατά την παρουσίαση της έρευνας τόνισε ότι στις χώρες που διαβάζουν, κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης διαβάζουν περισσότερο λόγω του ότι «το διάβασμα είναι μια οικονομικότερη διασκέδαση».
Παράλληλα τόνισε ότι το κρίσιμο εύρημα της έρευνας είναι «ότι η αναγνωσιμότητα στις νεότερες γενιές (15-18, 19-24 25-34) πέφτει, γίνεται δηλ. η σχέση της νεότερης γενιάς με το βιβλίο γίνεται χαλαρότερη ίσως και λόγω της επέκτασης του διαδικτύου».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΑΣ***
***                ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΑΣ
ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ...!

«Η Αθήνα χορεύει Tango».

Το τάνγκο, η νέα μόδα που κατακτά και τη χώρα μας, θα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σειράς εκδηλώσεων που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του 8ου φεστιβάλ TangoGreece. Αν θέλετε να βιώσετε λίγη από τη μαγεία αυτού του ξεχωριστού χορού, τότε μην χάσετε τα δωρεάν εισαγωγικά μαθήματα που θα προσφέρουν στην Τεχνόπολη οι καλύτερες σχολές τάνγκο στην Αθήνα, στις 8 Μαϊου, στην εκδήλωση «Η Αθήνα χορεύει Tango».
Το όγδοο Φεστιβάλ TangoGreece ξεκινάει με μία μέρα αφιερωμένη στο τάνγκο. «Η Αθήνα χορεύει Tάνγκο» είναι μία εξαιρετικού ενδιαφέροντος διοργάνωση καθώς μας προσφέρει τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε τη γοητεία ενός χορού που τείνει πλέον να γίνει μόδα και στη χώρα μας
Για πρώτη φορά η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων υποδέχεται και προσφέρει σε όλους τους Αθηναίους μία πρώτη επαφή με τον χορό της Αργεντινής, το τάνγκο. Πρόκειται για μία ανοιχτή πρόσκληση όπου δίνεται η ευκαιρία στους ενδιαφερομένους να παρακολουθήσουν δωρεάν εισαγωγικά μαθήματα τάνγκο από τις καλύτερες σχολές και τους δασκάλους της Αθήνας. Χορευτές και δάσκαλοι πλήρως καταξιωμένοι και έμπειροι, συγκεντρώνονται σε έναν μοντέρνο, άνετο χώρο προκειμένου να μυήσουν όσους παρευρεθούν στη μαγεία του τάνγκο. Κίνηση, επικοινωνία και αισθησιασμός συνιστούν το τρίπτυχο που έχει γοητεύσει εκατομμύρια λάτρεις του τάνγκο σε όλο τον κόσμο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βιώσουν δωρεάν μία μοναδική χορευτική εμπειρία, να κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε μουσικές τάνγκο, να δουν εξαιρετικούς χορευτές και δασκάλους και να επικοινωνήσουν μαζί τους στην αίθουσα Άγγελος Σικελιανός από τις 12:00 έως τις 20:00 της 8ης Μαϊου.
Πληροφορίες: «Η Αθήνα χορεύει Tango» στις 8 Μαϊου, Τεχνόπολις, Δήμου Αθηναίων, αίθουσα Άγγελος Σικελιανός, από τις 12:00-20:00.

ΕΛΠΙΔΕΣ...ΠΛΕΙ ΟΦ ΓΙΑ ΠΙΕΡΙΚΟ! (ΚΡΑΧΤΗΣ)

Η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ αποφάσισε να μην χορηγήσει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ της νέας χρονιάς σε Ηρακλή, Πανιώνιο και με αυτό το δεδομένο (αν η απόφαση διατηρηθεί), οι δύο ομάδες θα ...αγωνίζονται του χρόνου στη Β' Εθνική. Ηρακλής και Πανιώνιος έχουν δικαίωμα να προσβάλουν την απόφαση της Επιτροπής καταθέτοντας έφεση μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες. Το δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ θα κληθεί να αποφασίσει για την τύχη των εφέσεων αυτών μέχρι την έναρξη των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας (κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα)..
Αυτό σημαίνει ότι από τη Football League, σύμφωνα με την απόφαση της ΕΠΟ, θα ανεβούν πέντε ομάδες, δυο απευθείας και τρεις από τις τέσσερις που θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ ανόδου. Ο Διαγόρας όμως, διά στόματος του προέδρου του έχει δηλώσει αδυναμία συμμετοχής ενώ πολύ πιθανόν τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και ο ΟΦΗ που μαστίζεται από οικονομικά προβλήματα. Σε περίπτωση που Διαγόρας και ΟΦΗ δεν κατορθώσουν να συμμετάσχουν, τότε αυτόματα τις θέσεις τους θα καταλάβουν οι ομάδες που θα βρίσκονται στην 8η θέση και 9η θέση της βαθμολογίας. Πανθρακικός και Βέροια κατέχουν την 8η και 9η θέση με 41 βαθμούς ενώ ο Πιερικός βρίσκεται στη 10η θέση με 40 βαθμούς, με μόλις τρία παιχνίδια να υπολείπονται. Συνεπώς, αν οριστικοποιηθεί η μη συμμετοχή των Ηρακλή και Πανιωνίου στο νέο πρωτάθλημα της Super League αλλά και η αδυναμία των Διαγόρα και ΟΦΗ να συμμετάσχουν στα πλέι οφ, Πανθρακικός, Βέροια και Πιερικός έχουν σχεδόν ίσες πιθανότητες να πάρουν τις δυο θέσεις. Υπενθυμίζεται πως την τελευταία αγωνιστική ο

Πιερικός αγωνίζεται στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό, αγώνας που δεν αποκλείεται να κρίνει το ένα εκ των δυο εισιτηρίων ενώ στα άλλα δυο παιχνίδια, παίζει την 32η ημέρα με τον Εθνικό Αστέρα εκτός έδρας και υποδέχεται τον ΟΦΗ την προτελευταία αγωνιστική στην Κατερίνη.

Θα πρέπει ο Πιερικός να κυνηγήσει μέχρι τέλους τις όποιες πιθανότητες του αναλογούν και να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στα πλέι οφ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα του Σούλη Παπαδόπουλου με το δίπλωμά του του το οποίο δημιούργησε εμπόδιο στη χορήγηση του πιστοποιητικού συμμετοχής του Πιερικού στη Super League, έχει λυθεί μιας και ο τεχνικός του Πιερικού έχει ήδη αναβαθμίσει το δίπλωμά του.
Εξάλλου, παρά το γεγονός ότι ο προπονητής της ομάδας είχε υποσχεθεί ρεπό στους παίκτες καθ' όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας σε περίπτωση που κερδίσουν τη Δόξα, τελικά αυτό δεν ίσχυσε, προφανώς γιατί στην...άκρη του μυαλού τους, άπαντες στο πιερικό "στρατόπεδο" έχουν τη συμμετοχή στα πλέι οφ.
Όπωσδήποτε το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει κατά μεγάλο ποσοστό το διήμερο 30 Απριλίου-1 Μαΐου όταν αφ' ενός θα κριθεί σε δεύτερο βαθμό το θέμα της αδειοδότησης για Ηρακλή και Πανιώνιο αλλά και έχει γίνει και το παιχνίδι της Καισαριανής εκεί όπου η νίκη για τον Πιερικό είναι "μονόδρομος" για να μην "ξυπνήσει" πρόωρα από το όνειρο των μπαράζ. http://katerinisport.gr

ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Εκδοση κερμάτων για τους SPECIAL OLYMPICS - ΑΘΗΝΑ 2011

Κέρματα για τη διοργάνωση των ΧΙΙΙ Παγκόσμιων Θερινών Αγώνων SPECIAL OLYMPICS – ΑΘΗΝΑ 2011 θα εκδώσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Συγκεκριμένα πρόκειται να εκδοθούν:
1) Αναμνηστικό κέρμα κυκλοφορίας στην αξία 2€ με παράσταση της εθνικής όψης διαφορετική από τα κυκλοφορούντα ελληνικά κέρματα της αξίας αυτής. Η αναμνηστική παράσταση θα απεικονίζει το έμβλημα των Αγώνων, ένα λαμπερό Ήλιο.
2) Χρυσό συλλεκτικό νόμισμα ονομαστικής αξίας 100€
3) Αργυρό συλλεκτικό νόμισμα ονομαστικής αξίας 10€ σε δύο παραστάσεις.
4) Επιμελημένες σειρές ελληνικών κερμάτων ευρώ κοπής 2011 σε συσκευασία απλού blister, σε δύο εκδόσεις ανάλογα με το κέρμα 2€ που θα εμπεριέχεται.
5) Επιμελημένες σειρές ελληνικών κερμάτων ευρώ κοπής 2011 σε συσκευασία τρίπτυχου blister με αργυρό συλλεκτικό νόμισμα ονομαστικής αξίας 10€, σε δύο εκδόσεις ανάλογα με το αργυρό νόμισμα που θα εμπεριέχεται.
Η διάθεση των συλλεκτικών νομισματικών προϊόντων θα πραγματοποιείται από το Κεντρικό Κατάστημα και τα Υποκαταστήματα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ολυμπιακός: Πρόταση για διετές συμβόλαιο σε Τζιμπούρ


Διετές συμβόλαιο προσέφερε ο Ολυμπιακός στον Ράφικ Τζιμπούρ, καθώς οι Πειραιώτες έμειναν πλήρως ικανοποιημένοι με τις εμφανίσεις του Αλγερινού στο διάστημα της παραμονής του στο λιμάνι και θέλουν να τον κρατήσουν στον σύλλογο.

Ο χορός του προέδρου τρέλανε το διαδίκτυο

Οι χορευτικές κινήσεις του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ ο οποίος σε πάρτι παλαιών συμφοιτητών αφήνει τον εαυτό του ελεύθερο και λικνίζεται στο ρυθμό των 90's με τη γνωστή ποπ επιτυχία "American Boy", έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ξεπερνούν τους 700.000 οι άνεργοι

Εκρηκτική άνοδο εξακολουθούν να καταγράφουν οι δείκτες ανεργίας στη χώρα μας. Αύξηση κατά 3,2% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο σε σχέση με τον μήνα Φεβρουάριο. Αυξημένες και οι συμβάσεις ευέλικτης απασχόλησης.

ΚΙ ΟΜΩΣ ΔΕ ΜΑΣΗΣΕ...

Σήμερα ο Γιώργος Αυτιάς βγήκε κανονικά στην εκπομπή του «Καλημέρα» στο Alter, αλλa o δημοσιογράφος είχε κάποια σημάδια στο πρόσωπό του, εξ ου και τα μακρινα πλανα. Έπαθε αλλεργική αντίδραση,  έτσι το πρόσωπο γέμισε με εξανθήματα!

ΡΕΚΟΡ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ SEX AND ZEN VS AVATAR

Η ροζ ταινία που νίκησε το Avatar
Μέχρι και εισροή θεατών από την Κίνα προκάλεσε η ταινία "Sex and Zen: Extreme Ecstasy", που έκανε πρεμιέρα στο Χονγκ Κονγκ. Πρόκειται για 3D πορνό που ξεπέρασε σε εισπράξεις ακόμη και το Avatar

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΜΕ 15 ΚΡΙΤΗΡΙΑ

H «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη από το Θέατρο Ημέρας

Το έργο του Ν. Καζαντζάκη, «Ασκητική-Salvatores Dei», παρουσιάζει το Θέατρο της Ημέρας για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων από την Παρασκευή 29 Απριλίου.

Η διασκευή του φιλοσοφικού έργου «Ασκητική» σε θεατρική μορφή επιχειρείται για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά και προσεγγίζεται με τις σύγχρονες και πρωτοποριακές κατακτήσεις της θεατρικής γλώσσας, στηρίζεται δε στον απόλυτο σεβασμό της ακεραιότητας του κειμένου.
Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Πάνος Αγγελόπουλος με τη συνεργασία στη σκηνοθεσία της Ανδρομάχης Μοντζολή και μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου. Παίζουν οι Γιάννης Θωμάς, Θάλεια Αργυρίου, Δημήτρης Γρηγοριάδης, Σοφία Κομηνέα, Μαργαρίτα Νασιούλα, Μάρκος Πλευράκης.
Η παράσταση ανεβαίνει στo πλαίσιo αφιερώματος στη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη με διεθνή ακτινοβολία, Νίκου Καζαντζάκη και έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί σε Γαλλία, Γερμανία και Βέλγιο, καθώς και σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, με αφήγηση στη γλώσσα της χώρας που θα φιλοξενηθεί.

Πληροφορίες
Θέατρο της Ημέρας, Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι
Από την Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΦΩΤΙΑ Η ...ΑΜΟΛΥΒΔΗ

Στο 1,709 ευρώ το λίτρο διαμορφώνεται σήμερα, στις παραμονές της Πασχαλινής εξόδου, η μέση τιμή της αμόλυβδης με τις υψηλότερες τιμές ως συνήθως στα νησιά και τις χαμηλότερες στα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

2 ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ. ΣΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΦΙ

Με καλό καιρό η έξοδος για το Πάσχα

Με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό αναμένεται σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, και αύριο να κορυφωθεί η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, ενώ η τροχαία βρίσκεται επί ποδός για να διευκολύνει τους οδηγούς. Αυξημένη κατά πολύ είναι και η πληρότητα σε τρένα, αεροπλάνα και πλοία, σε ποσοστό που πλησιάζει και το 90%. Ανοιχτά ως τις 9 το βράδυ θα μείνουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα

ΜΗΝ ΠΟΣΤΑΡΕΤΕ STO FACEBOOK ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Oι ληστές μπορούν μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό με το που θα ανεβάσετε το ποστ...να εντοπίσουν την διεύθυνσή σας και να κάνουν το σπίτι σας... καλοκαιρινό!
Ο τρόπος είναι απλός: με το όνομα και το επίθετό σας αλλά και με τους συγγενείς σας οι επιτήδειοι μπορούν πολύ εύκολα να εντοπίσουν την διεύθυνση του σπιτιού.
Και θα είναι σίγουροι οτι λείπετε αφού μηνύματα όπως "μόλις προσγειωθήκαμε" και παράλληλα και ο ορισμός τοποθεσίας π.χ. αεροδρόμιο Ορλύ, τους βοηθούν πολύ στο να κάνουν ήσυχοι την δουλειά τους.

Σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα

   Πίσω απ΄την λέξη "ανεπαρκές", με την οποία χαρακτηρίζεται το επίπεδο ασφαλείας των δεδομένων υγείας των ασθενών στα νοσοκομεία, κρύβεται ο κίνδυνος για τα προσωπικά μας δεδομένα. Η Αρχή Προστασίας διαπίστωσε ελλιπή μέτρα ασφαλείας στα νοσοκομεία   Με το ανεπαρκές που χαρακτηρίζει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, το επίπεδο ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων υγείας των ασθενών στα νοσοκομεία, και ειδικά στα δημόσια νοσοκομεία, απλώς καταδεικνύει αυτό που όλοι σκεφτόμαστε και φοβόμαστε.

                   Πως τα δικά μας προσωρινά απόρρητα, κινδυνεύουν.
  Το παραδέχεται άλλωστε και η Αρχή, διότι κατά τους ελέγχους που διενήργησε, διαπίστωσε ότι στα νοσοκομεία είναι ελλιπή τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων, ενώ έκανε τις σχετικές συστάσεις.
  Η Αρχή διενήργησε δέκα ελέγχους σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, καθώς και σε κλινικές, προκειμένου να αξιολογήσει το επίπεδο ασφαλείας και προστασίας προσωπικών δεδομένων των πληροφοριακών συστημάτων τους.
  Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στη χρήση ηλεκτρονικών δικτύων και επικοινωνιών για τη διαχείριση των δεδομένων υγείας των ασθενών, στην λειτουργία των ηλεκτρονικών ιατρικών φακέλων των ασθενών, καθώς και στην εξασφάλιση του απορρήτου και της ασφάλειας της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων.
  "Τα συμπεράσματα από τους ελέγχους δείχνουν ότι το επίπεδο ασφάλειας ιδίως στα δημόσια νοσοκομεία είναι γενικά ανεπαρκές και οφείλεται κυρίως στην έλλειψη οργάνωσης και διαδικασιών παρά σε αμιγώς τεχνικές ελλείψεις".
  "Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι ανύπαρκτες ή ανεπαρκείς πολιτικές και σχέδια ασφάλειας, οι ελλείψεις κατά τη διαχείριση των πληροφοριακών αγαθών, των χρηστών των πληροφοριακών συστημάτων, του φυσικού αρχείου ιατρικών φακέλων". Διαπιστώθηκε επίσης "πως αν και τα περισσότερα πληροφοριακά συστήματα νοσοκομείων που ελέγχθηκαν διαθέτουν δυνατότητες ασφαλείας, αυτές δεν είχαν ενεργοποιηθεί επαρκώς".
N.A.B.
http://news247.gr/ellada/anoixta_ta_eyaisthhta_dedomena_ygeias_mas.840299.html

Κάθε τόπος και ένα έθιμο στην ελληνική επικράτεια.

   Στο Ηράκλειο της Κρήτης, σε κάποια χωριά, λίγο πριν την Ανάσταση φτιάχνουν ένα βουνό από ξύλα και στην κορυφή του στήνουν ένα σκιάχτρο που αναπαριστά τον Ιούδα. Με το «Χριστός Ανέστη» του παπά, βάζουν φωτιά στα ξύλα και καίνε το Ιούδα.
  Στη Θράκη από την άλλη πραγματοποιούν μία παρόμοια τελετή, που μοιάζει λίγο παγανιστική, αλλά η εκκλησία αποδέχεται απόλυτα και κατασκευάζουν το ομοίωμα του Ιούδα από κλαδιά δέντρων. Εκείνοι το καίνε τη Μ.Παρασκευή για να ξορκίσουν το κακό και να γιορτάσουν την επερχόμενη Ανάσταση.
  Στην Ύδρα η περιφορά του Επιταφίου καταλήγει κυριολεκτικά μες στο νερό και οι πιστοί που σπεύδουν να ζήσουν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία ελληνικού Πάσχα είναι πολλοί.
  Στο Λεωνίδιο της Πελοποννήσου τα βράδυ της Ανάστασης εκτός από βεγγαλικά ο ουρανός γεμίζει με φωτεινά αερόστατα που απελευθερώνουν οι κάτοικοι για να γιορτάσουν το χαρμόσυνο μήνυμα του Πάσχα.
  Ενώ τέλος, στη Σύρο που υπάρχει μεγάλο ποσοστό καθολικών χριστιανών οι επιτάφιοι της ορθόδοξης και της καθολικής εκκλησίας συναντιούνται στην κεντρική πλατεία και όλοι μαζί οι χριστιανοί γιορτάζουν την ημέρα αυτή.
Ν.Α.Β.

http://www.queen.gr/SYMBAINEI-STON-KOSMO/item/12015-Paschalina-ethima-apo-olh-thn-Ellada

"Παράνομες οι ενισχύσεις της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ"

  Παράνομες κρίνει ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζής όλες τις ενισχύσεις που κατέβαλε η ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, οι οποίες στο διάστημα 1999 - 2010 (μαζί με τα ποσά που αποδόθηκαν στον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της ΓΕΝΟΠ) έφθασαν στα 31,2 εκ. ευρώ.   Το πόρισμα του επιθεωρητή παραδόθηκε στην Υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, θα διαβιβαστεί και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, καθώς "προκύπτουν νομικά θέματα" ενώ η υπουργός ζήτησε από τη διοίκηση της ΔΕΗ να "παγώσουν" όλες οι καταβολές προς τη ΓΕΝΟΠ μέχρι την τελική διευθέτηση του θέματος.
Επίθεση ΓΕΝΟΠ σε Ρακιντζή για το πόρισμα
  Στα ευρήματα του ελέγχου που έκανε ο Γενικός Επιθεωρητής, ύστερα από αίτημα του ΥΠΕΚΑ, περιλαμβάνονται- μεταξύ άλλων- δαπάνες για στάθμευση και κίνηση αυτοκινήτων που ανήκουν σε πρώην εργαζόμενους ή παιδιά εργαζομένων στη ΔΕΗ, για εκδρομές ή φιλοξενία ατόμων, για εκτύπωση περιοδικών που δεν αποστέλλονταν στους παραλήπτες, για μελέτη που δεν πραγματοποιήθηκε, ή ακόμη αφορούν αγορές λουλουδιών, αρωμάτων, ποτών, ηλεκτρονικών υπολογιστών που δεν ελέγχθηκε για ποιο σκοπό αγοράστηκαν και ποιοι τους πήραν, κ.α.
  Παράνομο έκρινε ο επιθεωρητής και το δάνειο των 500.000 ευρώ που πήρε η ΓΕΝΟΠ από τη διοίκηση της επιχείρησης, ενώ από τον έλεγχο προέκυψε και φορολογικό ζήτημα αναφορικά με το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος που ισχύει για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση, για το οποίο ζητήθηκε η συνδρομή του υπουργείου Οικονομικών.
Το πόρισμα του επιθεωρητή εξετάζει όλες τις καταβολές προς τη ΓΕΝΟΠ και τον ΟΚΔΕ που έγιναν στο διάστημα 1999 - 2010. Αυτές είναι:
-Καταβολές βάσει της Συλλογικής Σύμβασης και αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου (14,1 εκατ. ευρώ): είναι παράνομες κατά τον επιθεωρητή επειδή σύμφωνα με το νόμο 1264 / 82 απαγορεύεται η ενίσχυση συνδικαλιστικών οργανώσεων από εργοδότες. Επιπλέον, η ΔΕΗ δεν προβαίνει σε έλεγχο των δαπανών με αποτέλεσμα πολλές φορές να δίνονται χρήματα για κινητοποιήσεις ή νομικές υπηρεσίες που πιθανώς στρέφονται κατά της ΔΕΗ. Στο κονδύλι αυτό περιλαμβάνονται και 5 εκατ. ευρώ που δόθηκαν το 2005 και το 2006 για προγράμματα Κοινωνικού και Αγροτικού Τουρισμού, στα οποία θα συμμετείχε το προσωπικό της Επιχείρησης, ως επιβράβευση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και τα κονδύλια αυτά κρίνονται παράνομα για τους ίδιους λόγους.
-Για χρηματοδότηση μελέτης της ΓΕΝΟΠ (300.000 ευρώ): διαπιστώθηκε ότι η μελέτη δεν πραγματοποιήθηκε, ωστόσο το ποσό δεν αναζητήθηκε ως αχρεωστήτως καταβληθέν.
-Για προβολή και διαφήμιση (1,3 εκατ. ευρώ). Σύμφωνα με το πόρισμα: "Το αιτούμενο ποσόν καταβάλλεται από την Επιχείρηση απευθείας στον πάροχο της υπηρεσίας, χωρίς ουσιαστική αιτιολόγηση και διασφάλιση της αυτόνομης και διακριτής παρουσίας της. Τα πιο πάνω φαίνεται να παραπέμπουν κατ' ουσίαν σε ενίσχυση της ΓΕΝΟΠ και καταστρατηγούν, κατά την άποψή μας, τις διατάξεις του άρθρου 5, παρ. 4 του ν. 1264/82."
-Για τον ΟΚΔΕ (11,2 εκατ. ευρώ): σύμφωνα με το πόρισμα είναι ότι ο οργανισμός αυτός "αποτελεί ένα νομικό κατασκεύασμα, η αυτοτέλεια του οποίου επιτρέπει την απευθείας χρηματοδότησή του από την Επιχείρηση, καταστρατηγώντας την απαγορευτική διάταξη του ν.1264/82". Ως προς το διαχειριστικό σκέλος, δεν υπάρχει πλήρης αιτιολόγηση των δαπανών και έλεγχος ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, "τα τιμολόγια αναφέρονται σε δαπάνες που παραπέμπουν σε πολυτελή ταξίδια, ακριβά γεύματα, δώρα κλπ, ή σε χρήση από μη δικαιούχους (π.χ. αγορά καυσίμων και στάθμευση αυτοκινήτων από τρίτους
-Παρακράτηση επί της μισθοδοσίας (4,18 εκατ. ευρώ). Ο επιθεωρητής λέει ότι "η παρακράτηση από τον μισθό των εργαζομένων της Δ.Ε.Η. οιωνδήποτε συνδικαλιστικών εισφορών υπέρ της ΓΕΝ.Ο.Π./Δ.Ε.Η. (και των λοιπών Ομοσπονδιών) και η απόδοσή τους απευθείας σε αυτές είναι αντισυνταγματική, παράνομη και καταχρηστική."http://www.nooz.gr/greece/paranomes-oles-tis-enisxiseis-pou-katevale-i-dei-pros-ti-genop
Ν.Α.Β.

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑΠΡΟΔΟΤΕΣ
Προδότες άνθρωποι
τριγύρω σου χαμογελούν, με άγριες διαθέσεις
Αρπακτικά που μοίρασαν
χιτώνες –σάρκες
να χορτάσουν
το
μίσος.
Φυλάξου .

ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, "Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΜΠΟΛΑ", 2003.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ

Tην Μεγάλη Πέμπτη αναβιώνονται στην Εκκλησία μας, τα γεγονότα της τελευταίας ημέρας της ζωής του Ιησού Χριστού στη Γη.


Όπως μας αναφέρουν τα Ευαγγέλια, ο Χριστός θέλησε πριν θυσιαστεί για την σωτηρία των ανθρώπων, να δειπνήσει για τελευταία φορά με τους μαθητές του. Ο δείπνος αυτός είναι ο γνωστός μας Μυστικός Δείπνος. Έλαβε χώρα σε ένα υπερώο (σε ένα πατάρι δηλαδή) κάποιου σπιτιού της Ιερουσαλήμ, στο οποίο κρυφά συνέφαγαν οι μαθητές και ο Ιησούς.
Πριν ξεκινήσει ο Δείπνος, ο Χριστός πήρε μια λεκάνη με νερό και έπλυνε τα πόδια των μαθητών του. Αυτό ήταν μια ενέργεια που έκαναν οι δούλοι της εποχής. Δηλαδή πριν από το φαγητό, έπλεναν τα πόδια των κυρίων τους. Με την πράξη του αυτή ο Ιησούς θέλησε να διδάξει τους μαθητές του και, μέσω αυτών, όλους τους ανθρώπους να είναι ταπεινοί και να υπηρετούν τους συνανθρώπους τους. Το γεγονός αυτό έχει λάβει στις μέρες μας το όνομα Ιερός Νιπτήρας. Σε πολλές περιοχές της χώρας μας, γίνεται αναπαράσταση του Ιερού Νιπτήρα το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης.
Κατόπιν ο Ιησούς κατά την διάρκεια του Μυστικού Δείπνου, και αφού είχε αποχωρήσει ο Ιούδας, παρέδωσε στους μαθητές του, το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Πρόσφερε άρτο λέγοντας: «λάβετε φάγετε τούτο εστί το σώμα μου» και κρασί «πίετε έξ αυτού πάντες τούτο γαρ εστί το αίμα μου το της καινής διαθήκης το περί πολλών εκχυνόμενον εις άφεσιν αμαρτιών». Η παράδοση της Θείας Ευχαριστίας τελείωσε με την εντολή: «τούτο ποιείτε εις την εμήν ανάμνησιν».

Μετά το πέρας του Μυστικού Δείπνου, ο Ιησούς και οι μαθητές του, μετέβησαν στο Όρος των Ελαιών. Εκεί ο Χριστός προσεύχεται στον Πατέρα του, και τελικά συλλαμβάνεται από τους Ρωμαίους, με την βοήθεια του Ιούδα.
Στον Εσπερινό της ημέρας έχουμε την Σταύρωση του Θεανθρώπου. Διαβάζονται τα 12 Ευαγγέλια που περιγράφουν τα Άγια Πάθη. Μετά το 5ο Ευαγγέλιο, βγαίνει ο Εσταυρωμένος. Στις εκκλησίες, όλο το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης μέχρι το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, παραμένουν κυρίως γυναίκες οι οποίες «μοιρολογούν», ψάλλοντας ύμνους, τον Χριστό. Σε πολλά μέρη, προετοιμάζουν τον στολισμό του Επιταφίου κατά την διάρκεια της νύχτας αυτής.


Στα σπίτια των Χριστιανών, την Μεγάλη Πέμπτη, βάφονται τα κόκκινα αυγά. Για τον λόγο αυτό, η ημέρα λέγεται και Κόκκινη Πέμπτη ή Κοκκινοπέφτη. Εκτός από τα αυγά, την μέρα αυτή, φτιάχνονται τα πασχαλινά κουλούρια και τα τσουρέκια. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, οι Χριστιανοί κρεμούν κόκκινα πανιά στα παράθυρα των σπιτιών τους.