Σάββατο, 23 Απριλίου 2011

ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ
Πάσχα και ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο

 Πάσχα στην Χίο σημαίνει ρουκετοπόλεμος, ένα έθιμο που ξεκινά από παλιά την εποχή της τουρκοκρατίας και είναι ένας "πόλεμος" ανάμεσα σε δύο ενορίες του Βροντάδου, την ενορία του Αγίου Μάρκου και την ενορία της Παναγίας της Ερειθανής.

  Απ' ότι λένε ξεκίνησε από τα παιδιά των δύο ενοριών που έπαιζαν πετροπόλεμο με σφεντόνες. Στην συνέχεια άρχισαν να εμπλέκονται και οι μεγαλύτεροι με αποτέλεσμα οι σφεντόνες να αντικατασταθούν απο τα κανονάκια.
 Στην αρχή, το βράδυ της Ανάστασης, με τα κανονάκια που έφερναν οι ναυτικοί από πλοία που παροπλίζονταν, έριχναν κανονιές από την αυλή της μίας εκκλησίας στην άλλη, για να γιορτάσουν την Ανάσταση και με τον δυνατό κρότο τους προσπαθούσαν να σπάσουν τα τζάμια της "αντίπαλης" εκκλησίας, χρησιμοποιώντας όμως μόνο πυρίτιδα. Αφού συνεχίστηκε για αρκετά χρόνια, την Ανάσταση του 1889 για αδιευκρίνιστους λόγους ο "πόλεμος" αυτός άρχισε να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με τους "αντιπάλους" να χαλάνε τις βοτσαλωτές αυλές των εκκλησιών για να γεμίσουν με βότσαλα τα κανονάκια και αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων. Μετά από επέμβαση των Τούρκων, επειδή φοβήθηκαν για την χρησιμοποίηση των κανονιών σε πιθανή εξέγερση των κατοίκων, τα κανονάκια κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στο κάστρο.
  Μετά από αυτό το περιστατικό οι ενορίτες των δύο εκκλησιών άρχισαν να σκέφτονται ένα νέο τρόπο για να συνεχίσουν τον "πόλεμο" με κάτι εντυπωσιακό αλλά που να μην τους το απαγορεύσουν οι Τούρκοι. Η λύση δόθηκε από τους ενορίτες του Αγίου Μάρκου και τον πυροτεχνουργό Κορακάκης που είχε το εργαστήριό του στην πόλη.
  Τους έφτιαξε μερικές ρουκέτες τις οποίες μετέφεραν στο Βροντάδο. Συγχρόνως οι ίδιοι άφησαν να διαρρεύσει το μυστικό τους και στους ενορίτες της Παναγίας της Ερειθιανής ώστε να συνεχιστεί ο "πόλεμος".
  Με αυτόν τον τρόπο άρχισε η νέα περίοδος του ρουκετοπολέμου. Στην αρχή έπαιρναν τις ρουκέτες από τον Κορακάκη, αλλά γύρω στο 1900 έμαθαν να τις κατασκευάζουν μόνοι τους. Στην αρχή η ρίψη των ρουκετών γινόταν από τις σκεπές των εκκλησιών αλλά μετά από μερικά ατυχή περιστατικά, η ρίψη συνεχίστηκε έως σήμερα από τα χωράφια γύρω από τις εκκλησίες.
  Ο στόχος για τους Παναγούσους (ενορίτες της Παναγιάς της Ερειθιανής) είναι ο τρούλος (κουμπές) και το Λιονταράκι του Αγίου Μάρκου (είναι το έμβλημα του Αγίου Μάρκου στην αγιογραφία πάνω από την κεντρική πύλη του ναού) και στόχος των Αγιομαρκούσων (ενορίτες του Αγίου Μάρκου) είναι το ρολόϊ της Παναγιάς της Ερειθιανής.
  Με εξαίρεση τα χρόνια της γερμανικής κατοχής που για οικονομικούς λόγους κινδύνεψε να σταματήσει και τα πρώτα χρόνια της δικτατορίας, λόγω απαγόρευσης το έθιμο συνεχίζετε μέχρι σήμερα συγκεντρώνοντας πολλούς επισκέπτες λόγω της μοναδικότητάς του και του φαντασμαγορικού θεάματος.
n.a.b.
http://www.hotelsline.gr/root/newhotel/mx/m_Xios_rouk.asp

ANAΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΧΙΟ
Η μεγαλύτερη πολύτεκνη οικογένεια στην Ελλάδα αριθμεί 170 μέλη!

Δύο γονείς, 14 παιδιά, 14 γαμπροί, 14 νύφες, 58 εγγόνια, 82 δισέγγονα!

170 μέλη έχει αυτή η μεγάλη οικογένεια, από τις μεγαλύτερες πολύτεκνες που υπάρχουν στην Ελλάδα! Η οικογένεια Ψαρομμάτη είναι μια τεράστια ευτυχισμένη οικογένεια που απλώθηκε σε όλο τον κόσμο! Οι 73 ζουν και διαπρέπουν στην Αμερική –και συνεχίζουν βέβαια την παράδοση των πολλών παιδιών.
  Ο πατέρας και διπλοπαππούς Παναγιώτης Ψαρομμάτης «έφυγε» πριν από λίγο καιρό στα 100 του και άφησε την κυρία Μαρία στα 95 μόνη της. Η καταγωγή της οικογένειας είναι από την Ελαφόνησο.
  Το 1937, οπότε το ζευγάρι παντρεύτηκε, μετακόμισε στα Ταμπούρια του Πειραιά. Τα μόνα τους έσοδα τότε ήταν από ένα καφενείο που διατηρούσε ο κύριος Παναγιώτης. Η μαμά μεγάλωνε τα 14 παιδιά στο σπίτι μόνη της, αφού η μητέρα της είχε πεθάνει και η πεθερά της είχε κλειστεί σε Μοναστήρι.
  Όπως δηλώνει η ίδια σήμερα, «κάθε παιδί που αποκτούσα με έκανε πιο πλούσια και μου έδινε δύναμη να κάνω κι άλλα, πάντα με τη βοήθεια του Θεού. Γιατί τα παιδιά είναι ευλογία Θεού».
  Ο γιος τους Κυριάκος επιβεβαιώνει: «Η μητέρα μου ήταν πάντα χαρούμενη και αισιόδοξη. Τη θυμάμαι που έλεγε πως το κάθε παιδί που ερχόταν έφερνε μεγαλύτερη ευτυχία στο σπίτι. Όσο πιο πολύ μεγάλωνε η οικογένεια τόσο πιο άφθονα ήταν τα πράγματα». Η κυρία Μαρία λέει με καμάρι: «Δε χρειάζεται πολλά πράγματα για να κάνει κανείς μια μεγάλη και καλή οικογένεια. Αρκεί να υπάρχει αγάπη και βλέπεις πως τα παιδιά κάνουν τα πλούτη. Όλα τα χωράει η αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά. Το σπίτι ήταν πάντα γεμάτο από φωνές και γέλια παιδιών. Τα μεγαλύτερα φρόντιζαν τα μικρότερα, ο ένας βοηθούσε τον άλλον. Αν αυτό δεν είναι ευτυχία, τότε τι είναι»;
  Αυτό το Πάσχα θα προσπαθήσουν να βρεθούν όσοι περισσότεροι γίνεται μαζί -γιατί πολλοί από αυτούς βρίσκονται στο εξωτερικό- για να γιορτάσουν την Ανάσταση του Κυρίου και την Ανάσταση που αισθάνονται κάθε φορά που είναι όλοι μαζί.
  Με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων του γάμου τους, την 1η Νοεμβρίου του 2007, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, βράβευσε το ζευγάρι για την πολύχρονη σχέση τους και τα πολλά παιδιά που μεγάλωσαν.
  Ο Πρόεδρος τους δεξιώθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και ευχήθηκε το παράδειγμά τους να προβληματίσει σοβαρά τα σύγχρονα φυγότεκνα ζευγάρια για να ανοίξουν την αγκαλιά τους και να χαρούν όσα παιδιά τους δώσει ο Πανάγαθος.
n.a.b.
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/45730/h-megalyterh-polyteknh-oikogeneia-sthn-ellada-arithmei-170-melh

Νέο ρετουσάρισμα για τη Scarlett JohanssonΠριν μερικές ημέρες την είδαμε να κάνει τζόγκινγκ με τον Sean Penn και να έχει πάρει τα κιλάκια της. Όμως η Scarlett Johansson είναι πολύ διαφορετική στην τελευταία της φωτογράφηση για το Mango. Όλοι μιλούν για νέο ρετουσάρισμα της ηθοποιού στις φωτογραφίες, όπου η κοιλιά είναι εξαφανισμένη. Αντίστοιχη συζήτηση είχε γίνει και για τις τελευταίες της φωτογραφίες για τον Dolce & Gabbana πριν από λίγες εβδομάδες, όπου επίσης οι φωτογραφίες είναι ρετουσαρισμένες.
n.a.b.

Ποιοι επώνυμοι «κλείστηκαν» σε μοναστήρι


Γνώρισαν τη δόξα και τράβηξαν για καιρό τα φώτα της δημοσιότητας. Η ζωή τους όμως άλλαξε από τη μια στιγμή στην άλλη. Προσωπικοί λόγοι, γνωστοί ή καλά κρυμμένοι στην ψυχή τους τους οδήγησαν σε ένα άλλο δρόμο. Αυτό του μοναχισμού! Γνωστοί καλλιτέχνες πήραν τη μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψουν τα εγκόσμια και να περάσουν την πόρτα μοναστηριών. Κάποιοι εξακολουθούν μέχρι σήμερα το μοναχικό τρόπο ζωής και κάποιοι άλλοι έχουν επιστρέψει στα εγκόσμια. Η Ναταλία Λιονάκη πήρε ξαφνικά την απόφαση να αφήσει το επάγγελμα του ηθοποιού και να γίνει μοναχή. Το γεγονός αυτό σόκαρε τους δικούς της και τον κόσμο της showbiz. Η υπόθεση της απασχόλησε τα Μέσα ενημέρωσης για αρκετό διάστημα. Τελικά το 2010 η όμορφη ηθοποιός αποφάσισε να επιστρέψει στα εγκόσμια.

  Η Αλεξανδριανή Σικελιανού, η ηθοποιός που έγινε γνωστή από τη σειρά «Πρόβα νυφικού» και στη συνέχεια έπαιξε στο σίριαλ «Παλίρροια». Πολλοί τότε έλεγαν ότι θα γίνει πρωταγωνίστρια… όμως έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους. Αντί να ακολουθήσει τα καλλιτεχνικά μονοπάτια, η ηθοποιός πήρε τον δρόμο του Θεού και έφτασε ως τα Ιεροσόλυμα. Αιτία για την απομάκρυνσή της από τα εγκόσμια λέγεται ότι στάθηκε μια απογοήτευση που βίωσε στην προσωπική της ζωή. Βέβαια η ίδια μόνο ξέρει τι τελικά συνέβη και εγκατέλειψε τα εγκόσμια. Ακόμα μια ηθοποιός που κατέφυγε σε μοναστήρι ήταν η Γεωργία Αποστόλου. Την είχαμε γνωρίσει μέσα από διάφορες τηλεοπτικές σειρές όπου με το μεγάλο της χαμόγελο κέρδιζε την προσοχή του θεατή αμέσως… Η Γεωργία Αποστόλου όμως συντετριμμένη από τον χαμό του πρώην συντρόφου της με τον οποίο διατηρούσε άριστες σχέσεις… την οδήγησε στο να τα παρατήσει όλα και να αφοσιωθεί στον Θεό...

Ο Ρούσης Στογιάννης έγινε στα 38 του χρόνια μοναχός. Άφησε το επάγγελμα του ηθοποιού και αποφάσισε μετά από καιρό να ασπασθεί τον μοναχικό βίο και να εγκαταλείψει την κοσμική ζωή και τα φώτα.. του Θεάτρου που υπηρέτησε από το Εθνικό Θέατρο σε θεατρικές παραστάσεις της Κάρμεν Ρουγγέρη.
  Η κόρη του Πέτρου Φυσσούν και εγγονή του Κώστα Χατζηχρήστου, Άννια είχε περάσει ένα διάστημα στη μονή του οσίου Μελέτιου, έξω από τη Θήβα.
  Τέλος, ο Νίκος Καραδημητρίου έγινε μοναχός… Ο ηθοποιός, που έγινε γνωστός ανά την υφήλιο με το ψευδώνυμο «Νίκολσον» -αφού ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη και συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ στην «Κλεοπάτρα»- έριξε... άγκυρα στο Νησί της Αποκάλυψης, στην Πάτμο.
n.a.b.
http://www.gossip-tv.gr/story/97532/poioi-eponumoi-kleistekan-se-monasteri

... του Θεοχαρη Μπικηροπουλου "ο κηπος με τα ρομπολα "

Μετάνοια

Θυμίαμα σπονδής
εξαγνίζει το σώμα
στην κοινωνία της γαλήνης .
Νότες βυζαντινής μελωδίας
βαπτίζουν το πνεύμα
στο περιθώριο της μετάνοιας…

ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΦΩΣ, "Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΜΠΟΛΑ" ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΗΜε κόπους στο σκοτάδι
Ανηφορίζεις το γολγοθά σου
με ελπίδα,
ένας άγγελος
να σου χαρίσει την Ανάσταση.

ΦΩΣ

Στο φως της Λαμπρής μας
δια-σκορπίζονται
οι εχθρικές ρυτίδες
στα πικραμένα πρόσωπα
με τον ιδρώτα των παθών βαμμένο ...

ακομα 2 νεα ατομα - θυματα βεγγαλικων

Έχασαν την ζωή τους δυο συνανθρωποι  μας από αυτοσχέδια εκρηκτικά στο χωριό ...Μαντρικό της Ρόδου. Tο περιστατικό συνέβη πριν από μια ώρα περίπου.
  Το ασθενοφόρο όταν έφτασε ήταν ήδη πολύ αργά οι δυο άντρες (ο ένας 35 ετών) διαμελίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη , στο σημείο αυτή την ώρα βρίσκονται άντρες της αστυνομίας και εξετάζουν τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν την ζωή τους οι δυο άντρες.
ν.α.β.
http://24wro.blogspot.com/2011/04/blog-post_4289.html#more

ενα ολοκληρο δωματιο σε κουτι

  Πως θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να πακετάρετε όλα τα βασικά σας ...έπιπλα σε ένα σχετικά μικρό κουτί, ώστε να τα μεταφέρετε μαζί σας όπου κι αν πάτε; Αρχίστε να ψάχνετε για μεγάλες βαλίτσες, γιατί τώρα μπορείτε.
  Μπορεί να μην του φαίνεται, όμως μέσα σ' αυτό το κουτί χωράνε ένα μονό κρεβάτι, με δύο κομοδίνα-σκαμπό, γραφείο με συρταριέρα και καρεκλάκι, δίφυλλη ντουλάπα, και βιβλιοθήκη. Ναι, μόνο αυτά.
  Το ριζοσπαστικό αυτό δημιούργημα ονομάζεται Casulo και σχεδιάστηκε από τους Marcel Krings & Sebastian Mühlhäuser, οι οποίοι βραβέυτηκαν με το "Abraham & David Roentgen Award" τον Νοέμβριο του 2007 για την χρήση πράσινων (οικολογικών) υλικών και για τον εξαιρετικά αποδοτικό σχεδιασμό του.
  Το Casulo έχει διαστάσεις 31''x 47'' δηλαδή περίπου 80εκ. x 120εκ. και η συναρμολόγησή του δεν απαιτεί εργαλεία και γίνεται μέσα σε 10 λεπτά. Όμοια και η αποσυναρμολόγηση. Έξυπνο, δεν μπορείτε να πείτε.
  Η κατασκευή απευθύνεται σε ανθρώπους που μετακινούνται συχνά (frequent movers) και μόνο. Δεν αφορά φοιτητές ή γονείς για να φροντίσουν το παιδικό δωμάτιο. Προβάλλεται για την εφαρμογή της ιδέας, και την ιδιότητα της σύμπτυξης, της απόλυτης εκμετάλλευσης χώρου, και της ικανότητας όχι μόνο συναρμολόγησης αλλά και αποσυναρμολόγησης.
n.a.b.
http://24wro.blogspot.com/2011/04/blog-post_5221.html#more

Στην Σαγκάη "αποκαλύπτεται" η νέα Mercedes-Benz A-Class

Δυναμικότερο αναμένεται να είναι το προφίλ της νέας Mercedes-Benz A-Class, παρά το γεγονός ότι η κίνηση θα μεταφέρεται στον μπροστινό άξονα. Για πρώτη φορά στην γκάμα των μικρομεσαίων προτάσεων της φίρμας θα προστεθούν υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες βενζίνης και ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη  

n.a.b.

http://auto.in.gr/news/world/article/?aid=1231103023

MINI INSPIRED BY GOODWOOD: Rolls-Royce σε σμίκρυνση

Με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα του Cooper S των 1,6 λίτρων αλλά χωρίς τη χαρακτηριστική εισαγωγή αέρα στο καπό θα προσφέρεται η περιορισμένης παραγωγής έκδοση του MINI που εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Rolls-Royce  
n.a.b.

O Brad Pitt μαθαίνει να μαγειρεύει

Σύμφωνα με την The Sun, o Brad Pitt κάνει μαθήματα μαγειρικής με τον Jamie Oliver. Διαβάσαμε στην εφημερίδα: "O Oliver ήταν στο Λος Άντζελες και δούλευε για ένα τηλεοπτικό show, όταν ο Βrad Pitt τον ικέτευσε να τον μάθει να μαγειρεύει. Ούτε αυτός, ούτε η Angelina έχουν ιδέα από μαγειρική. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να βάζουν γάλα στα δημητριακά. Δεν ξέρουν καν πως δουλεύει ο φούρνος.
N.A.B.
Y.Γ. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΑΡΣΕΝΙΚΟΥΣ " ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ BRAD ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΚΟΙΝΟ ...
http://www.queen.gr/CELEBRITY-SPOTTING/JUICY-NEWS/item/11886-O-Brad-Pitt-mathainei-na-mageireyei

LADY GAGA - OI ΘΕΟΣΤΑΛΤΟΙ ΣΤΟΙΧΟΙ

Συνοδευόμενοι από τα αγνά, ειλικρινή δάκρυα της παρεξηγημένης ποπ σταρ...Σε πρόσφατη συνέντευξη της Lady Gaga στο μουσικό περιοδικό NME, ο δημοσιογράφος ρώτησε το «φαινόμενο» της ποπ μουσικής σκηνής σχετικά με το γενικό κλίμα αμφισβήτησης που υπάρχει τον τελευταίο καιρό γύρω από το όνομά της και την κυκλοφορία του νέου της single «Born This Way» και την ύποπτη ομοιότητά του με το πασίγνωστο «Express Yourself» της Madonna.
  H Lady G όμως αρνήθηκε καθέτως και οριζοντίως οποιεσδήποτε κατηγορίες σχετικά με το θέμα και χαρακτήρισε την συγκεκριμένη άποψη «καθυστερημένη», καθώς και πως είναι μια εντελώς γελοία κατηγορία ώστε να της δώσει σημασία. Χαρακτηριστικά δήλωσε:
 «Η μόνη ομοιότητα ανάμεσα στα δύο κομμάτια είναι η εξέλιξη των συγχορδιών. Είναι η ίδια που υπάρχει στην disco μουσική τα τελευταία 50 χρόνια. Μόνο και μόνο επειδή είμαι ο πρώτος γ*****ος καλλιτέχνης που σκέφτηκε να την ενσωματώσει σε ένα κομμάτι, δεν σημαίνει πως είμαι λογοκλόπος, σημαίνει πως είμαι γ*****α έξυπνη. Συγγνώμη.»
  Όταν, μάλιστα, ρωτήθηκε σχετικά με το δεύτερο single κυκλοφόρησε, το «Judas», το οποίο έχει την ίδια θρησκευτική θεματολογία με τα παλιότερα κομμάτια της Madonna, η Gaga είπε πως πρόκειται απλώς για έναν φόρο τιμής στην βασίλισσα της ποπ και, μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, δήλωσε: «Ειλικρινά νιώθω πως ο Θεός μου έστειλε αυτούς τους στίχους και τη συγκεκριμένη μελωδία. Όταν νιώθεις πως έχεις ένα μήνυμα που πρέπει να περάσεις στον κόσμο και οι άνθρωποι αρχίζουν να του επιτίθενται...» και άφησε την πρόταση μετέωρη, ώστε να καταλάβουμε από μόνοι μας την τεράστια αδικία που έγινε απέναντί της.
  Για κάποιον παρανοϊκό λόγο, είμαστε σίγουροι πως ο Θεός θα έχει σίγουρα πολύ καλύτερα πράγματα να κάνει από το να στέλνει στίχους και μελωδίες στη Lady Gaga. Εκτός κι αν τις έκανε forward από το ίδιο mail που είχε στείλει πριν κάποια χρόνια στην Madonna, οπότε πάμε πάσο.
queen.gr
Ν.Α.Β.

TO MEΛΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

Η αμβροσία ήταν η τροφή των αθάνατων και δεν είναι τυχαίο ότι η βάση της ήταν το μέλι. Οι πολλές... ευεργετικές ιδιότητές του και τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά το καθιστούν σήμερα μια εξαιρετικά αντιγηραντική τροφή με...
πολυδιάστατα οφέλη για τον οργανισμό, το ανοσοποιητικό, την επιδερμίδα και τη γενικότερη υγεία μας, κρατώντας το χρόνο και τη φθορά μακριά μας.
Οι ευεργετικές του ιδιότητες
Βοηθά στην καταπολέμηση φλεγμονών, μολύνσεων και έχει αντιβακτηριδιακή δράση χάρη στα αντιοξειδωτικά του.
Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και σε σχέση με πολλά φρούτα φαίνεται να έχει παραπλήσια ποσότητα αντιοξειδωτικών.
Βελτιώνει την αντοχή, μειώνει την μυϊκή κόπωση και αυξάνει την απόδοσή μας στην άσκηση, λόγω της άμεσης πρόσληψης υδατανθράκων που παρέχει.
Βοηθά την κινητικότητα του εντέρου σε συνδυασμό με χλιαρό νερό και λεμόνι και καθαρίζει τις τοξίνες, ενώ η χολίνη που περιέχει καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα.
Είναι φυσικό γλυκαντικό. Αν και 1 κουταλιά μέλι περιέχει 65 θερμίδες, περιέχει πολύ περισσότερα θρεπτικά συστατικά σε σχέση με τη ζάχαρη.
Καταπολεμά τον πονόλαιμο ειδικά όταν καταναλώνεται με ζεστό νερό και λεμόνι ή με οποιοδήποτε ζεστό ρόφημα.
Βοηθά στην αϋπνία, αν το συνδυάσετε με χαμομήλι ή με ένα ποτήρι ζεστό γάλα.
Προστατεύει το δέρμα από την έκθεση στον ήλιο όταν περιέχεται σε κρέμες και άλλα καλλυντικά. Βοηθά το δέρμα να παραμένει ενυδατωμένο και σε συνδυασμό με το γάλα κρατάει την επιδερμίδα μας νεανική.
Απορροφά τις ακαθαρσίες από τους πόρους του δέρματος και αποτελεί ένα καλό συστατικό για τον καθαρισμό του προσώπου.
Είναι «φάρμακο» για το hangover Σε 80 ml χυμού πορτοκαλιού, ρίξτε μια κουταλιά της σούπας μέλι και λίγο γιαούρτι. Πιείτε το και αποφύγετε τον πονοκέφαλο της επόμενης ημέρας, τη δυσκολία στον ύπνο και όλα τα… παρελκόμενα του αλκοόλ.
Τα είδη του
Θυμαρίσιο μέλι Έχει αντισηπτικές και επουλωτικές ιδιότητες.
Μέλι πορτοκαλιάς Έχει καλλυντικές ιδιότητες, είναι αγχολυτικό και καταπραϋντικό.
Μέλι φλαμουριάς Έχει ηρεμιστικές ιδιότητες.
Μέλι καστανιάς Αντιμετωπίζει γαστρεντερικές διαταραχές.
Μέλι πεύκου Καταπολεμά τις παθήσεις του λαιμού.
Μέλι ελάτου Κάνει καλό στο στομάχι και στο έντερο.
Ρεικόμελο Βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης.
Το μυστικό
Τονώστε την επιδερμίδα σας με μέλι και μήλο. Ξεφλουδίστε ένα μήλο, κόψτε το και προσθέστε το στο μπλέντερ με 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, τοποθετήστε το στο πρόσωπό σας, αφήστε το για 15 λεπτά και ξεβγάλτε.
N.A.B.
http://24wro.blogspot.com/2011/04/blog-post_1287.html#more

Θετικά συναισθήματα και τρόπος επίτευξής τους

Η θετική ψυχολογία, το κύριο στοιχείο της οποίας είναι το θετικό συναίσθημα, και η ορθή διαχείρισή της, έχει πολλές πρακτικές εφαρμογές στην καθημερινότητα καθώς και ποικίλες θετικές συνέπειες στα άτομα, στην προσωπική, στην επαγγελματική ζωής τους και στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Η βίωση, ωστόσο, αρνητικών συναισθημάτων μας κάνει να βλέπουμε «το δέντρο και να χάνουμε το δάσος». Αντίθετα, τα θετικά συναισθήματα, διευρύνουν και εμβαθύνουν την προσοχή και την αντίληψή μας, κάνουν τη σκέψη μας πιο ευέλικτη και πιο δημιουργική, βελτιώνουν την υγεία μας και μας βοηθούν να υπερνικήσουμε τα αρνητικά συναισθήματα κάνοντάς μας πιο ανθεκτικούς απέναντι σε αυτά. Με ποιους τρόπους όμως μπορούμε να αποκτήσουμε τα τόσο πολύτιμα θετικά συναισθήματα;

 Υπάρχουν διάφοροι πρακτικοί τρόποι μέσα από τους οποίους μπορούμε να φέρουμε τα θετικά συναισθήματα στη ζωή μας.
  Ο πρώτος τρόπος σχετίζεται με τις τεχνικές χαλάρωσης. Αυτές οι τεχνικές περιλαμβάνουν το διαλογισμό, τη γιόγκα και τις ασκήσεις χαλάρωσης των μυών. Το κύριο θετικό συναίσθημα που «δημιουργείται» με τις συγκεκριμένες τεχνικές είναι η ευχαρίστηση. Η ευχαρίστηση αντιστρέφει τα αρνητικά συναισθήματα και κάνει το άτομο ανθεκτικό απέναντι σε αυτά. Συγγενικές δραστηριότητες του διαλογισμού και της γιόγκα είναι επίσης η προσευχή και οι επισκέψεις στο φυσικό περιβάλλον, δραστηριότητες οι οποίες έχουν σκοπό να ηρεμήσουν και να γαληνέψουν την ανθρώπινη ψυχή.
  Ένας άλλος τρόπος μέσα από τον οποίο διαμορφώνονται θετικά συναισθήματα αφορά στην ανεύρεση του θετικού νοήματος σε απλά πράγματα της καθημερινότητας. Αυτό λειτουργεί ευεργετικά στην κατάκτησηση καλής διάθεσης σε καθημερινή βάση και ενισχύεται ακόμα περισσότερο με τη στοχοθέτηση και επίτευξη ρεαλιστικών στόχων.
  Μια άλλη τεχνική έχει να κάνει απλά με το να χαμογελά κανείς. Οι ανθρώπινοι εγκέφαλοι δεν ξεχωρίζουν τη διαφορά μεταξύ ενός αληθινού και ενός ψεύτικου χαμόγελου. Έτσι λοιπόν, όταν κάποιος χαμογελά προσποιητά, ο εγκέφαλός του ανταποκρίνεται με τον ίδιο τρόπο που θα ανταποκρινόταν αν χαμογελούσε αληθινά (απελευθερώνει «θετικές χημικές ουσίες»).
  Ένας ακόμη τρόπος μέσα από τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να αποκομίσουν θετικά συναισθήματα είναι μέσα από την ενασχόληση με δραστηριότητες που τους ευχαριστούν. Η δημιουργικότητα, επίσης, η πραγματοποίηση δηλαδή δημιουργικών πράξεων αποτελεί πάντα μια συναισθηματικά ανυψωτική διαδικασία. Δημιουργικός μπορεί να είναι κανείς είτε κάνοντας μια όμορφη ζωγραφιά είτε μαγειρεύοντας ένα όμορφο δείπνο.
  Ένα άλλο στοιχείο το οποίο θα πρέπει να φροντίζουν οι άνθρωποι για να έχουν θετικά συναισθήματα είναι η φυσική τους κατάσταση. Η καλή και υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με την άσκηση κάνει τα άτομα πιο υγιή και κατά προέκταση πιο ευτυχισμένα.
  Επιπρόσθετα, η όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση των χρημάτων τους είναι ένας άλλος τρόπος μέσα από τον οποίο τα άτομα μπορούν να αποκτήσουν ευχάριστες εμπειρίες. Οι χρηματικές απολαβές των ατόμων θα πρέπει να προέρχονται, βέβαια, από επαγγελματικές επιλογές και από μια εργασία τις οποίες αγαπούν και έχουν επιλέξει συνειδητά. Τούτο θα τους εξασφαλίσει μεγαλύτερη εργασιακή ικανοποίηση, αλλά και γενικότερη ικανοποίηση στη ζωή τους.
  Πέρα όμως από την εργασία, τα άτομα θα πρέπει να φροντίζουν να διαχειρίζονται σωστά και τον ελεύθερο χρόνο τους. Μπορεί λοιπόν να επιλέγουν να παρακολουθούν ευχάριστα και ψυχαγωγικά προγράμματα στην τηλεόραση, ενδιαφέρουσες ταινίες στο σινεμά ή στο σπίτι τους, καθώς και θεατρικές ή μουσικές παραστάσεις που να τους διασκεδάζουν και να τους δημιουργούν ευχάριστα συναισθήματα.
  Η ενασχόληση με την πνευματική ανάπτυξη θα πρέπει να είναι στα πλαίσια των ενδιαφερόντων των ατόμων. Μέσα από την πνευματική ανάπτυξη τα άτομα έχουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν καινούργια πράγματα και να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες. Η πνευματική ανάπτυξη των ατόμων μπορεί να επιτευχθεί αν τα άτομα είναι φιλοπερίεργα και φιλομαθή, αν επιθυμούν δηλαδή να μαθαίνουν καινούργια πράγματα. Η φιλομάθεια των ατόμων είναι εξαιρετικά ευεργετική όχι μόνο γιατί διευρύνει τον πνευματικό τους κόσμο, αλλά και γιατί τους απομακρύνει από την ανία, τους εξιτάρει το ενδιαφέρον και τους χαρίζει την ευχαρίστηση να ξεφεύγουν από τη ρουτίνα.
  Οι άνθρωποι, τέλος, θα πρέπει να επικεντρώνονται στις θετικές εμπειρίες τους και στο πόσο καλά αισθάνονται με τον εαυτό τους. Μπορούν δηλαδή να θέτουν κάθε μέρα μικρούς στόχους, η επίτευξη των οποίων θα είναι σε θέση να τους προκαλέσει θετικά συναισθήματα. Καταφέρνοντας να πραγματοποιήσουν, λοιπόν, αυτούς τους στόχους όχι μόνο θα αποκομίζουν θετικά συναισθήματα αλλά και μια θετική αντίληψη για τον εαυτό τους. Παραδείγματα τέτοιων μικρών στόχων που γεννούν θετικά συναισθήματα μπορούν να είναι το να κάνει κανείς ένα ζεστό μπάνιο, το να ακούσει μουσική, το να χαλαρώσει στον ήλιο-το ηλιακό φως παράγει τη βιταμίνη D που φαίνεται να σχετίζεται με την εποχιακή κατάθλιψη-το να φάει ένα όμορφο γεύμα, το να προσκαλέσει έναν φίλο και άλλες τέτοιου τύπου δραστηριότητες.
  Πέρα από τους μικρούς στόχους, οι άνθρωποι μπορούν να στοχεύσουν και σε κάποιον μεγαλύτερο στόχο, η εκπλήρωση του οποίου θα τους επιφέρει χαρούμενα συναισθήματα. Η διαδικασία προς την επίτευξή του μπορεί να τους δώσει την αίσθηση τόσο του ότι αξίζουν οι ίδιοι όσο και ο στόχος που έχουν θέσει. Ο μεγάλος στόχος τους μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την πραγματοποίηση μικρότερων καθημερινών στόχων.
N.A.B.
http://fe-mail.gr/pages/posts/sex/sex6998.php

Τι προβλέπουν οι Ελληνες τραπεζίτες για το χρέος

Σίγουρες ότι τελικώς η χώρα δεν θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της εμφανίζονται οι ελληνικές τράπεζες. Οι κορυφαίοι αναλυτές τους, στα τελευταία, προ πασχαλινά reports τους, αποκλείουν το ενδεχόμενο κι επιχειρηματολογούν επ αυτού. Τελευταίο στη σειρά, αυτό της Alpha Bank, το οποίο κινείται στο ίδιο “πνεύμα” με τα υπόλοιπα.

  Βασικό επιχείρημα των επιτελών των μεγάλων χρηματοπιστωτικών ομίλων της χώρας, συνιστά το γεγονός ότι μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε τη χώρα αποδεδειγμένα στην απομόνωση για πολλά χρόνια. Και πως νοείται η “απομόνωση” για τους τραπεζίτες; Αποκλεισμός από τις ελεύθερες αγορές κεφαλαίων.
  Ως γνωστόν, το υπουργείο Οικονομικών, θεωρητικά, τοποθετεί μια τέτοια εξέλιξη για το τέλος του τρέχοντος έτους, αλλά πρακτικά για τα μέσα του πρώτου εξαμήνου του 2012. Δηλαδή, σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα. Ωστόσο, αυτή η πρόβλεψη δεν έχει καμία πιθανότητα να επαληθευτεί αν πράγματι η Ελλάδα προχωρήσει σε ένα haircut των ομολόγων της.
  Γιατί, σε αυτή την περίπτωση, πώς θα της δάνειζε, γνωρίζοντας ότι κινδυνεύει; Γι αυτό και το συγκεκριμένο ενδεχόμενο αποκλείεται. “Παίζει” όμως εκείνο της επιμήκυνσης του χρέους, κατά τα πρότυπα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ ευρώ, που επετεύχθη στις 11 Μαρτίου, στο πλαίσιο της τότε άτυπης Συνόδου Κορυφής. Μόνο που επισήμως, κανείς (κυβέρνηση και τράπεζες, δηλαδή) δεν το παραδέχεται κι αυτό, για ευνόητους λόγους, που δεν χρειάζονται περαιτέρω επεξήγηση.
Πηγή: newscode.gr
Ν.Α.Β.

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ!

Στα κάτω του σήμερα ο Γιάννης Πρετεντέρης. Ο φακός , τον εντόπισε με την σύζυγό του στην παραλιακή πλατεία της Ύδρας μαζί με φίλους και γνωστούς. Ο Παπανδρέου που βρίσκεται εκεί ασχολείται με το κανό του και δεν σηκώνει τα τα τηλέφωνα...

στον γνωστό δημοσιογράφο. Το ζεύγος Βαρδή και Μαριάννας Βαρδινογιάννη, ξεκουράζονται στο κότερο που έφτασε πριν από λίγο. Μόνος ένας επισκέπτης έδειξε ενδιαφέρον για την παρουσία του Πρετεντέρη στο όμορφη νησί. "Δεν ντρέπεσαι να έρχεσαι σε αυτόν τον ιερό τόπο!" του είπε και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση... Το επεισόδιο δεν είχε συνέχεια. Και ο Πρετεντέρης συνέχισε να πίνει τον καφές του...
N.A.B.
http://fimotro.blogspot.com/2011/04/blog-post_70.html#
Y.Γ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ "ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ "

Το μπαλκόνι της MPIGIONSE

Τύχη βουνό είχε ένας πελάτης του ξενοδοχείο Rirz στο Παρίσι. Το δωμάτιό του ήταν ακριβώς πάνω από αυτό της Μπιγιονσέ την οποία και απόλαυσε όταν βγήκε στο μπαλκόνι με ένα σέξι φόρεμα Μπαλκόνι με θέα… το στήθος της Μπιγιονσέ είχε ένας τυχερός πελάτης ξενοδοχείου στο Παρίσι.

Ο τυχερός μεσήλικας ούτε που φανταζόταν ότι ακριβώς από κάτω του βρισκόταν η διάσημη 29χρονη τραγουδίστρια με τις «δολοφονικές» καμπύλες που αναδεικνύονταν μέσα από ένα μαύρο φόρεμα και διακοσμημένο με παπαρούνες.
Η Μπιγιονσέ βρίσκεται στο Παρίσι αυτές τις μέρες μένει στο Rirz, το αριστοκρατικό ξενοδοχείο της γαλλικής πρωτεύουσας που κοστίζει μια περιουσία.
Το ξενοδοχείο με τα ιδιωτικά ασανσέρ, τα εξαιρετικά Ιταλικά μάρμαρο, τους προσωπικούς μπάτλερ και σεφ και τα όμορφα έπιπλα 19ου αιώνα κοστίζει περίπου 20 χιλιάδες δολάρια τη μέρα.

Ωστόσο άξιζε και με το παραπάνω τα λεφτά του γιατί ο κύριος της φωτογραφίας δεν είχε θέα μόνο τους κήπους Tuileries αλλά και την σέξι τραγουδίστρια.
Ν.Α.Β.
http://news247.gr/kosmos/zoi/mpigionse_parisi_ksenodoxeio.842726.html

Στην Ελλάδα το Άγιο Φως

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκε η Ελλάδα το Άγιο Φως που έφτασε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα στο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Με πτήσεις αεροσκαφών C-130 θα μεταφερθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας. Σε κλίμα κατάνυξης η τελετή αφής του Αναστάσιμου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Λίγο μετά τις επτά το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, έφτασε στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" το Άγιο Φως. Κατά την άφιξή του, αποδόθηκαν τιμές αρχηγού κράτους.

Το Άγιο Φως μετέφερε στην Αθήνα ο Έξαρχος του Αγίου Τάφου αρχιμανδρίτης Δαμιανός Θάνου και εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.
Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στον Πανάγιο Τάφο στην Πλάκα και στη συνέχεια θα μεταλαμπαδευτεί στους πιστούς και στους ενορίτες που θα το μεταφέρουν σε όλους τους ναούς στην Αττική.
Με ειδικές πτήσεις αεροσκαφών C-130 το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας.
Ν.Α.Β.
http://news247.gr/kosmos/news/texnikh_vlavh_to_aeroskafos_ths_ellhnikhs_apostolhs.842574.html

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ... ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ,ΣΤΗ ΝΕΤ

Αμέσως μετά την Ανάσταση, σε ρυθμούς εορταστικούς, με αγαπημένα τραγούδια... και εκλεκτούς καλεσμένους, η εκπομπή «Στην υγειά μας» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο θα κρατήσει συντροφιά στους... γλεντζέδες τηλεθεατές!   Ο Δημήτρης Μπάσης, η Γιώτα Νέγκα, ο Νίκος Δημητράτος, η Ειρήνη Τουμπάκη αλλά και γνωστοί ηθοποιοί αναλαμβάνουν το μουσικό μέρος της εκπομπής, με τραγούδια διαχρονικά και αξεπέραστα. Την παρέα εμπλουτίζουν ακόμη οι Χρύσα Ρώπα, Γιώργος Παρτσαλάκης Κρατερός Κατσούλης, Μαρία Σολομού, Σάββας Πούμπουρας και πολλοί άλλοι επώνυμοι της εγχώριας showbiz.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Γεγονoτα
1821: Η Μάχη της Αλαμάνας. Οι ελληνικές επαναστατικές δυνάμεις υπό τους Δυοβουνιώτη, Πανουργιά και Διάκο αντιμετωπίζουν στη γέφυρα της Αλαμάνας (περιοχή Θερμοπυλών) τις υπέρτερες οθωμανικές ορδές του Ομέρ Βρυώνη και του Κιοσέ Μεχμέτ και ηττώνται.
1848: Απόπειρα δολοφονίας του πρεσβευτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην Αθήνα Κωστάκη Μουσούρου Μπέη.
1962: Η τουρκοκυπριακή οργάνωση ΤΜΤ δολοφονεί τους Τουρκοκυπρίους Αχμέτ Μαζαφέρ Γκιουργκάν και Αϊχάν Μουσταφά Χικμέτ, δύο θαρραλέους επικριτές της τουρκικής διχαστικής πολιτικής στην Κύπρο.
1971: Οι Rolling Stones κυκλοφορούν το επιτυχημένο άλμπουμ τους «Sticky Fingers». Περιλαμβάνονται επιτυχίες, όπως το «Brown Sugar», το «Wild Horses» και το «Sister Morphine».
1973: Οι εφημερίδες «Βραδυνή» και «Θεσσαλονίκη» δημοσιεύουν δηλώσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή εναντίον της Δικτατορίας και οι αρχές αποφασίζουν την κατάσχεση των φύλλων τους.
1988: Ο έλληνας ποδηλάτης Κανέλλος Κανελλόπουλος, ακολουθώντας την πορεία του Ίκαρου, πιλοτάρει ένα αυτοσχέδιο αεροπλάνο που κινείται με πεντάλ (ποδηλάτου) και κατορθώνει να διανύσει 74 μίλια.
Γεννησεις
1858: Καρλ Ερνστ Λούντβιχ Πλανκ, γνωστότερος ως Μαξ Πλανκ, γερμανός θεωρητικός φυσικός και εισηγητής της θεωρίας των κβάντα. Τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ το 1918. [θαν. 4/10/1947]
1889: Βασίλης Ρώτας, λογοτέχνης, που μετέφρασε στα ελληνικά όλα τα έργα του Σαίξπηρ. [θαν. 30/5/1977]
1916: Γιάννης Μόραλης, διακεκριμένος έλληνας ζωγράφος.
Ν.Α.Β.

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

Όπως οι χωρίς περιεχόμενο ασκοί φουσκώνουν με τον αέρα έτσι και οι χωρίς πνευματική υπόσταση άνθρωποι διογκώνονται από την έπαρση, την αλαζονεία, και την εσφαλμένη για τον εαυτό τους γνώμη.

Το είπε...: Σωκράτης
N.A.B.

Τι σημαίνει ΟΚ;

Είναι άφθονες οι εξηγήσεις της δημοφιλέστερης συντόμευσης στον κόσμο.

Αλλά οι περισσότεροι ιστορικοί και γλωσσολόγοι συμφωνούν πως τα αρχικά ΟΚ προέκυψαν από την ανορθόγραφη φράση «oll korrect» (μτφρ. όλα σωστά) που κανονικά θα γραφόταν all correct και δεν θα είχε καμία σχέση με το ΟΚ. Αλλά στα τέλη του 1830 και στα 1840 αυτά τα λάθη στην ορθογραφία ήταν πολύ της μόδας. Μιας μόδας που ξεκίνησε από τη Βοστόνη το 1838 και εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Αμερική.
Αυτή είναι και η πιο ενδιαφέρουσα ετυμολογία των δημοφιλέστερων δύο γραμμάτων του πλανήτη.
http://www.queen.gr/QUIZ/item/11529-Ti-shmainei-OK
N.A.B.

Οι γυναίκες δύσκολα προσλαμβάνουν όμορφες γυναίκες

Τα αγόρια είναι πιο ανταγωνιστικά από τα κορίτσια ήδη από την ηλικία των τεσσάρων ετών και παραμένουν εξίσου πιο ανταγωνιστικοί ως ενήλικες, αποκτώντας έτσι συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των γυναικών, πράγμα που εξηγεί γιατί κατά μέσο όρο βγάζουν πιο πολλά χρήματα από αυτές, σύμφωνα με μια νέα γερμανική έρευνα.   Μια άλλη έρευνα αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες, όταν είναι εργοδότριες ή αρμόδιες για προσλήψεις, έχουν προκατάληψη σε βάρος άλλων όμορφων γυναικών που ζητούν δουλειά και προτιμούν να…τις αφήσουν στην ανεργία.
  Έρευνα από ισραηλινούς οικονομολόγους, που επίσης παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της βρετανικής Βασιλικής Οικονομικής Εταιρίας, διαπίστωσε ότι οι εμφανίσιμες γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να προσληφθούν σε μια νέα θέση εργασίας, αν ο υποψήφιος εργοδότης τους ή ο υπεύθυνος για την πρόσληψη είναι επίσης γυναίκα.
  Οι ερευνητές συμπεραίνουν ότι οι γυναίκες που κάνουν την αξιολόγηση της πρόσληψης, συνειδητά ή όχι, δεν θέλουν περισσότερο ανταγωνισμό στην επιχείρησή τους, αν προσλάβουν μια νέα όμορφη συνάδελφο, που θα τραβάει πάνω της την προσοχή των συναδέλφων. Δυστυχώς για όσες ψάχνουν για απασχόληση, η συντριπτική πλειονότητα (σε ποσοστό μέχρι και 96%) των αρμόδιων για τις προσλήψεις στα τμήματα ανθρωπίνου δυναμικού των μεγάλων κυρίως εταιριών είναι γυναίκες 20-30 ετών και ανύπαντρες…
Πηγή: (ΑΠΕ- ΜΠΕ)
N.A.B.

«Πονοκέφαλος» ο …πονοκέφαλος των αστροναυτών!

Έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, έδειξε πως διάφορα φαρμακευτικά είδη, χάνουν τις ευεργετικές τους ουσίες όταν αποθηκεύονται σε διαστημικούς σταθμούς, ή σε διαστημόπλοια. Αυτό ίσως έχει ως συνέπεια, κάποιος αστροναύτης που επιθυμεί να πάρει κάποιο φάρμακο για να καταπολεμήσει τον …πονοκέφαλό του, ίσως να μην το καταφέρει…

  Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό, σύμφωνα με το Johnson Space center της ΝASA, είναι και οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στο διάστημα, όπως οι ασθενέστερες τιμές της βαρύτητας και η μεγαλύτερη ακτινοβολία που παρατηρείται.
  Στη γη, τα φάρμακα είναι κατασκευασμένα για να αποθηκεύονται για ένα - δύο χρόνια συνήθως, μετά την παρασκευή τους. Ωστόσο, πρέπει πάντα να φυλάσσονται κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις (μακριά από τον ήλιο και συνήθως σε μέρη με δροσιά) για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους και να μπορέσουν να δράσουν όταν ο χρήστης τα χρειαστεί.
  Οι υπεύθυνοι της έρευνας, τονίζουν πως σε ταξίδια που διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, η ανάγκη των αστροναυτών να καταναλώσουν φάρμακα, αυξάνεται.
  Έτσι, η έρευνα εστιάστηκε στο κατά πόσο οι μοναδικές συνθήκες που επικρατούν στο διάστημα, (ακτινοβολία, δονήσεις , μικρή βαρύτητα και συχνές διακυμάνσεις της υγρασίας και της θερμοκρασίας), επηρεάζουν τη χρήση των φαρμάκων.
  Τέσσερα κουτιά με φάρμακα, τα οποία περιέχουν 35 διαφορετικά είδη, πέταξαν προς το διεθνή διαστημικό σταθμό. Παράλληλα, άλλα τέσσερα κουτιά έμειναν σε συγκεκριμένες συνθήκες στον διαστημικό σταθμό Johnson.
  Τα κουτιά επέστρεψαν στη γη, έπειτα από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Το ένα ήταν εκεί για μόλις 13 ημέρες, ενώ τα άλλα 3 παρέμειναν στο διαστημικό σταθμό για 28 μήνες.
  Η μελέτη, κατέληξε στο εξής συμπέρασμα: «Μια σειρά από φάρμακα που εξετάστηκαν, διαπιστώθηκε πως είχαν μικρότερη δραστικότητα μετά την αποθήκευσή τους σε διαστημικό σταθμό. Αυτή η μείωση της δραστικότητας στα δείγματα, έγινε πριν από την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξεώς τους. Έπειτα από την έρευνα, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως οι συνθήκες αποθήκευσης τέτοιων σκευασμάτων σε διαστημικούς σταθμούς ή διαστημόπλοια, απενεργοποιούν κάποιες από τις κύριες δραστικές ουσίες των φαρμάκων».
Ν.Α.Β.
http://www.newsbomb.gr/episthmh/story/44792/ponokefalos-o-ponokefalos-twn-astronaytwn

Όταν το google earth “ανακαλύπτει” τη μορφή του ...Ιησού σε λιβάδια!

Η πρώτη φωτογραφία που βλέπετε προέρχεται από το google earth και δείχνει ένα λιβάδι στην ανατολική Ουγγαρία.
Από τη στιγμή που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (mukundcreations.com) έχει διχάσει τους χρήστες του!
Όπως μπορείτε να δείτε, στη μέση του λιβαδιού σχηματίζονται κάποιες σκιές.
Για πολλούς, η εικόνα που δημιουργείται παραπέμπει ξεκάθαρα στην μορφή του Ιησού!Δεν είναι η πρώτη φορά, όμως που γίνεται κάτι τέτοιο. Η δεύτερη φωτογραφία (κλικ για μεγέθυνση) είχε αναστατώσει το 2005 μία ολόκληρη περιοχή στο Περού, αφού και τότε ήταν πολλοί εκείνοι που έβλεπαν το πρόσωπο του Χριστού στη δορυφορική εικόνα του google. Κάποιοι κάνουν λόγο για φάρσες, άλλοι για φαινόμενα παρειδωλίας που οφείλονται σε φωτοσκιάσεις, ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που μιλούν για θαύμα!

Ν.Α.Β.
http://www.newsbomb.gr/anexhghta/story/45690/otan-to-google-earth-anakalyptei-th-morfh-toy-ihsoy-se-libadia

Το κινητό που ‘μιλά’ τη γλώσσα σου…

Το Transducer Mobile Phone Concept φιλοδοξεί να αποτελέσει τον τέλειο… ενδιάμεσο ανάμεσα σε εσένα και έναν ξένο. Μια πολύ cool λειτουργία επιτρέπει όλες οι εισερχόμενες κλήσεις να μεταφράζονται στη γλώσσα που επιθυμεί κανείς και αντίστροφα. Μεταφράζει δε και κείμενα, αφίσες κ.ο.κ.

Ανάμεσα σε άλλα χαρακτηριστικά έχουμε και GPS, διαφανή οθόνη LCD και… εφέ με χρώματα. Το κινητό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επικοινωνία ανάμεσα σε άτομα με προβλήματα όρασης ή ακοής.
Ένα προχωρημένο concept που θα θέλαμε να δούμε…
Newscode.gr
Ν.Α.Β.

7 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ

Σύμφωνα με το μεγάλο Ινδό ηγέτη, Μαχάτμα Γκάντι... τα παρακάτω συνιστούν τα 7 αμαρτήματα της κοινωνίας. Στην κοινωνία που αυτός οραματίστηκε οι άνθρωποι δεν πρέπει να έχουν:
1. Πλούτο χωρίς μόχθο
2. Απόλαυση χωρίς συναίσθημα
3. Εμπόριο χωρίς ήθος
4. Γνώση χωρίς χαρακτήρα
5. Επιστήμη χωρίς ανθρωπιά
6. Λατρεία χωρίς θυσία
7. Πολιτική χωρίς αρχές
Ν.Α.Β.
http://24wro.blogspot.com/

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

YOUTUBE: ΠΟΙΗΣΗ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ. ΑΠΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΝΔΟΛΙΑΣ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ:  http://www.youtube.com/watch?v=lBGloR2qE4g

ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΝΑΒΡΟΖΙΔΗ
ΠΡΟΔΟΤΕΣ


Προδότες άνθρωποι
τριγύρω σου χαμογελούν, με άγριες διαθέσεις
Αρπακτικά που μοίρασαν
χιτώνες –σάρκες
να χορτάσουν
το
μίσος.
Φυλάξου .ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ


Και πώς να τολμήσω
στα μάτια σου
να σου
μιλήσω
που γκρέμισα τα όνειρα που έχτισες με ψέματα
που πίστεψες πως έπεισες;
Και πώς να τολμήσεις
στα μάτια μου
να μου μιλήσεις
που γκρέμισες τα όνειρα που έχτισες με ψέματα
που πίστεψες πως μ’έπεισες;

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !

"Τα blogs είναι η δημοσιογραφία των εκβιαστών"

Κατά της ανωνυμίας των blogs τάσσεται με άρθρο του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Κάνει λόγο για τους χειρότερους βιαστές της ελληνικής γλώσσας. Τονίζει ότι ο τρόπος λειτουργίας τους καθαγιάζει την ρουφιανιά και ουσιαστικά ζητά νομοθετική παρέμβαση.
Με σκληρούς χαρακτηρισμούς αναφέρεται στη δημοσιογραφία των blogs ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, με άρθρο του στην "Καθημερινή".

Ο κ. Πάγκαλος ζητά να ανοίξει δημόσιος διάλογος για ένα ζήτημα που όπως υποστηρίζει απειλεί τη δυνατότητα της ελεύθερης έκφρασης και τον χαρακτήρα της Δημοκρατίας μας.


http://news247.gr/