Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

«Save Greece»

Επηρεασμένοι φαίνεται ότι είναι οι star του Hollywood από τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις των ...Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα, αφού έκαναν την δικιά τους εκστρατεία για να βοηθήσουν την οικονομία της χώρα μας.

«Save Greece» ονομάζεται το κίνημα. Ο δημιουργός παραμένει άγνωστος αλλά φήμες θέλουν να είναι ο ελληνικής καταγωγής κωμικός Ζακ Γαλιφιανάκης.


Το κίνημα έχει για λογότυπο τον χάρτη της Ελλάδας και φέρει την επιγραφή «Save Greece» σε συλλεκτικά t-shirt και πωλούνται προς $100, ενώ όλα τα έσοδα θα μπουν σε ειδικό λογαριασμό που θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας.
Και έγινε μόδα, αφού πολύ stars έχουν ήδη υιοθετήσει το μπλουζάκι, ανάμεσα στους ο Charlie Sheen, η Gisele, η Katie Holmes και ο Tom Cruise, ο Justin Bieber, η Shakira, o Bono, η Angelina Jolie και ο Brad Pitt, ο George Clooney και λίστα ανανεώνεται συνεχώς με ηχηρά ονόματα.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Το Hollywood βοηθάει την Ελλάδα http://24wro.blogspot.com/2011/07/hollywood.html#ixzz1RMMoOOxM

ΤΟΥ ΚΑΝΑ-ΠΕΩΣ

Από τον Χρίστο Λογαρίδη

Χρόνια τώρα, μας τα πρήζουν να σηκωθούμε από τον καναπέ.

Ο κόσμος, μας έλεγαν, δεν ενδιαφέρετε για τα κοινά και άλλα τέτοια όμορφα.

Μόλις όμως ο κόσμος σηκώθηκε από τον καναπέ και βγήκε στον δρόμο, τον πλάκωσαν στο ξύλο και στον χημικό πόλεμο. Δημοκρατικά πράματα.

ΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑ....

Δεν αντέχουν τον χλευασμό και εξαπολύθηκαν στα κανάλια να καταγγείλουν τις «εκδηλώσεις» αποδοκιμασίας των περισσότερων πολιτικών προσώπων από πολίτες. Τους προσάπτουν ότι ανήκουν σε πολιτικές παρατάξεις και δεν έχουν αντιληφτεί ακόμα ότι ο πεινασμένος δεν έχει κόμμα.

ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ...? ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ
Μέχρι τώρα δωρητής οργάνων ήταν αυτός που το είχε δηλώσει εν ζωή. Από τώρα θα είναι οποιοσδήποτε δεν έχει εκφράσει την αντίθεσή του να είναι δωρητής.

*Τί προβλέπει ο Νόμος 3984/27-6-2011. ΦΕΚ 150
Αρθρο 9
Παράγραφος 2
«Η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεση του, σύμφωνα με την παράγραφο 3».
Παράγραφος 3
«Στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων τηρείται αρχείο, όπου καταχωρίζονται οι δηλώσεις πολιτών περί αντίθεσης τους στην αφαίρεση οργάνων τους μετά θάνατο».

Πως σχεδίασαν και πραγματοποίησαν την ανατροπή Καραμανλή!


Μέσα από τα νέα άκρως απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το περιοδικό «Επίκαιρα», αποκαλύπτεται όλη η αλήθεια για τα σχέδια ξένων υπηρεσιών με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Μετά την αποκάλυψη-φωτιά του σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, τα «Επίκαιρα» αποκαλύπτουν μέσα από έγγραφα το σχέδιο της Τουρκίας για απόβαση στη νήσο Ρω το 2009. Το περιοδικό αποκαλύπτει μέσα από απόρρητα έγγραφα όλη την αλήθεια για τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008 και το....
ρόλο που έπαιξαν σε αυτά ξένες μυστικές υπηρεσίες.
Τα νέα αποκαλυπτικά και άκρως απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ αποκαλύπτουν το ρόλο φίλιων δυνάμεων στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας και εν μέρει εξηγούν το πώς οδηγηθήκαμε στη σημερινή ζοφερή κατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης» με θέμα την Τρομοκρατία, συντάχθηκε και κοινοποιήθηκε στους παραλήπτες του, λίγες μόλις ημέρες πριν την προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον Κώστα Καραμανλή, και αποκαλύπτουν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς κινδύνους που απειλούσαν την πολιτική σταθερότητα, την κοινωνική ειρήνη αλλά και την εθνική ακεραιότητα εκείνη την ταραχώδη περίοδο.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2011.ΛΙΤΟΧΩΡΟ _ ΟΛΥΜΠΟΣ


Πρωτεύουσα του "λουκέτου" η Θεσσαλονίκη

Σε πρωτεύουσα του "λουκέτου" τείνει να εξελιχθεί η Θεσσαλονίκη η οποία, μέχρι πρότινος, κρατούσε τον αρνητικό τίτλο της πρωτεύουσας της ανεργίας. Τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης αποκαλύπτουν ότι έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει το πρώτο εξάμηνο του 2011. Συγκριτικά με πέρυσι τα φετινά "λουκέτα" είναι αυξημένα κατά...
16% αφού το πρώτο εξάμηνο του 2010 είχαν κλείσει 481 επιχειρήσεις ενώ φέτος έφτασαν τις 558 και θα υπάρξει συνέχεια.
Για αυτό και ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως "η απώλεια επιχειρηματικού δυναμικού συνδέεται με απώλεια θέσεων εργασίας και εσόδων τόσο για το δημόσιο όσο και για τα ασφαλιστικά ταμεία".
Όσο όμως και να τα λέει εκείνος, οι αρμόδιοι υπουργοί εξακολουθούν να παριστάνουν ότι δεν ακούν. Είναι αυτό που λέει ο λαός μας: Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.

ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ:Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ


Στον απολογισμό της 6μηνης θητείας του με την εφαρμογή του Καλλικράτη προχώρησε σε συνέντευξη τύπου χθες ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, πλαισιωμένος από τους Αντιδημάρχους και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ.
Ο Δήμαρχος Κατερίνης αναφέρθηκε επιγραμματικά σε όλους τους τομείς καθώς και στους στόχους που έχει θέσει η διοίκηση που αφορούν στην οικιστική ανάπτυξη και στα μεγάλα έργα.

Ο δήμαρχος Κατερίνης
Όπως είπε ο κ. Χιονίδης ο Καλλικράτης λειτούργησε στο νέο δήμο, από τις πρώτες μέρες του 2011 όπου απορροφήθηκαν 165 νέοι υπάλληλοι από τους δήμους που συνενώθηκαν και από την πρώην Νομαρχία. Η Δημοτική Αστυνομία μεταφέρθηκε στο ισόγειο του δημαρχείου στις 8 Ιανουαρίου 2 μέρες νωρίτερα από τον προβλεπόμενο σχεδιασμό ενώ αμέσως λειτούργησαν η Οικονομική Υπηρεσία, η Πολεοδομία και ζητήματα καθημερινότητας όπως η αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλο το διευρυμένο δήμο. Επίσης έγιναν η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και το γραφείο του δημοτικού συμβουλίου ενώ τον Αύγουστο θα δοθεί προς χρήση και το γραφείο των δημοτικών παρατάξεων.
Μέχρι τον Ιούνιο όπως εξήγησε ο δήμαρχος τακτοποιήθηκαν θέματα οφειλών των πολιτών προς το δήμο σε μεγάλο ποσοστό, ενώ μπήκε τάξη στο "χάος" όπως χαρακτήρισε στην Παραλία με τις ξαπλώστρες.
Αναφερόμενος στη Δημοτική Αστυνομία είπε πως γίνεται συστηματική δουλειά στο θέμα των ελέγχων αλλά και της πάταξης του παραεμπορίου.
Στην Πολεοδομία λειτουργεί το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο ενώ ενισχύθηκε η υπηρεσία με υπαλλήλους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες. Στα τεχνικά έργα αυτά έχουν χωριστεί σε δυο αντιδημαρχίες που αφορούν στα εγγειοβελτιωτικά έργα έξω από τον αστικό ιστό και στην αντιδημαρχία που αφορά τον αστικό ιστό.
Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Χιονίδης η νέα Κατερίνη έχει 700 χιλιάδες στρέμματα και η παλιά είχε 95 χιλιάδες στρέμματα.
Ο δήμαρχος επανέλαβε ότι μέχρι τέλη Απριλίου που εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός η κατάσταση ήταν δύσκολη καθώς δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά πράγματα χωρίς προϋπολογισμό και για αυτό άργησαν κάποια ζητήματα όπως οι ναυαγοσώστες που τώρα όμως έχουν τακτοποιηθεί.
Οι μεγάλοι στόχοι του δήμου
Στους μεγάλους στόχους ο δήμαρχος κ. Χιονίδης είπε πως είναι η οικιστική ανάπτυξη με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Κατερίνης, η ανάπτυξη της Ολυμπιάδας, η εκποίηση των ακινήτων στην Παραλία.
Ο δεύτερος μεγάλος στόχος είναι όπως υπογράμμισε τα μεγάλα έργα.
Επιπλέον όπως ανακοίνωσε, κατατέθηκε και εγκρίθηκε η μελέτη για 3 δημοτικά σχολεία "πράσινα", κατατέθηκε η μελέτη του περιφερειακού δρόμου και είναι στη φάση αξιολόγησης και ένταξης, ενώ κατατέθηκαν επίσης μελέτες προϋπολογισμού 4,9 εκ ευρώ για αναπλάσεις στον αστικό ιστό της πόλης.
"Γνώμονας μας είναι το συμφέρον του τόπου με βάση τις συνθήκες που διανύουμε και να δώσουμε θέσεις εργασίας" σημείωσε ο κ. Χιονίδης.
Οι αντιδήμαρχοι
Οι αντιδήμαρχοι από την πλευρά τους αναφέρθηκαν συνοπτικά στο κομμάτι που υπηρετούν και στο τι έχει γίνει.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ζήνων Σατραζέμης επεσήμανε ότι η κατεύθυνση από τη αρχή του έτους ήταν να μπει σε λειτουργία όλη η διοικητική μηχανή και να προετοιμάσουν τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας . Όλοι οι υπάλληλοι 560 στο σύνολο, βρίσκονται στις θέσεις τους και στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο κατατέθηκε και ο εσωτερικός κανονισμός. Επίσης όπως είπε ο κ. Σατραζέμης πολλοί δημότες έχουν προσέλθει στο δήμο για να εξοφλήσουν οφειλές τους και έτσι έχουν αυξηθεί τα έσοδα του δήμου.
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Νίκος Μπουρονίκος αρμόδιος για έργα εκτός του αστικού ιστού της πόλης, αναφέρθηκε στα έργα που είναι στην αρμοδιότητα του όπως η συντήρηση του αρδευτικού δικτύου, η οδοποιία, λέγοντας πως είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Ευχαρίστησε όλο το προσωπικό για τις προσπάθειες και το έργο που καταβάλλουν και πρόσθεσε πως όσα προβλήματα υπάρχουν τα αντιμετωπίζουν.
Ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Νίκος Παπαζιώγας σημείωσε πως οι στόχοι της υπηρεσίας ήταν η εξυπηρέτηση των πολιτών και των μηχανικών και η λειτουργία ου ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου αποτέλεσε ένα στοίχημα για αυτούς. Επίσης στους στόχους ήταν και η ολοκλήρωση της διαδικασίας για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Κατερίνης κάτι που έγινε.
Ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ίτσιος αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία επεσήμανε ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο σε ότι αφορά την πάταξη του παραεμπορίου, ενώ ικανοποιημένος δήλωσε και αντιδήμαρχος κ. Βαινάς υπεύθυνος για την αποκομιδή των απορριμμάτων και την ανακύκλωση, λέγοντας πως ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη παραλιακή ζώνη την περίοδο αυτή. Η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Τζουμέρκα - Μπατάλα χαρακτήρισε ικανοποιητικό το επίπεδο και ευχαρίστησε το επιστημονικό προσωπικό και όλους εργαζόμενους.
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Αλέκος Γιουμίδης αρμόδιος για θέματα εντός πόλεως υπογράμμισε ότι γίνονται παρεμβάσεις μέσα στην πόλη αλλά δεν μπορούν να γίνουν ασφαλτοστρώσεις λόγω οικονομικής κατάστασης και ζήτησε την κατανόηση των πολιτών. Σημείωσε πως ο χρόνος διεκπεραίωσης ενός αιτήματος από τα συνεργεία της υπηρεσίας είναι περίπου μια εβδομάδα με έμφαση στην παραλία που είναι όπως είπε ο καθρέπτης του δήμου.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ
Τέλος ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Αστέριος Μπουσνάκης επεσήμανε ότι η ΔΕΥΑΚ κάνει προσπάθειες για να γίνει μια επιχείρηση όχι μόνο βιώσιμη αλλά και ανταποδοτική στους πολίτες. Αναφέρθηκε στα έργα που είναι σε εξέλιξη όπως το αποχετευτικό στον οικισμό του Σβορώνου, τα έργα αποχέτευσης στη Νεοκαισάρεια στη Γανόχωρα και στον Άνω Αγιάννη, η κατασκευή της δεξαμενής στο Σβορώνο και πρόσθεσε πως στόχος είναι ο οξορθολογισμός των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ.

Η συνέντευξη Σαμαρά στη WSJ, μετάφραση

Η συνέντευξη Σαμαρά στη WSJ, μετάφραση


Μετάφραση:

Η αντιπολίτευση στην Ελλάδα  κατά των αυξήσεων στους φόρουςΣαμαράς - Πιθανός ο επόμενος  Πρωθυπουργός - Λέει πως το σχέδιο διάσωσης είναι μια «αποτυχία»

Από τους Alkman Granitsa και Marcus walker

ΑΘΗΝΑ-Το διεθνές σχέδιο για την διόρθωση των οικονομικών της Ελλάδας αποτυγχάνει και χρειάζεται επανεξέταση, δήλωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδασε συνέντευξή τουΑντί να στραγγαλίζουν την ελληνική οικονομία με αυξήσεις στους φόρους, η Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να αφήσουν την Ελλάδα να μειώσει τους φόρους για να ξεκινήσει η ανάπτυξηδήλωσε ο Αντώνης Σαμαράςηγέτης του κεντροδεξιούκόμματος της Νέας Δημοκρατίας και ενδεχομένως, ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας.

Το πρόγραμμα λιτότητας για την Ελλάδα "είναι μια αποτυχία", είπε ο κ. Σαμαράς σε συνέντευξη του στην Wall StreetJournalτην πρώτη του σε διεθνή μέσα ενημέρωσης από τότε που έγινε ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα.Επικαλούμενος τα φτωχά 

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ"...

Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ στα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" που θα κυκλοφορήσουν αύριο Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011, αποκαλύπτεται ότι οι Τούρκοι ετοίμαζαν την κατάληψη της νήσου Ρω το 2009...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Συνάντηση  είχε η υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Α.Σαμαρά και τον  Α. Σπηλιωτόπουλο (τομεάρχη Παιδείας ΝΔ).

Αιμοστατικά από χρυσάφι Χαίνουσα πληγή για την οικονομία αποτελούν τα αιμοστατικά στα χειρουργεία των περισσότερων δημόσιων νοσοκομείων.


Ενώ τα αιμοστατικά τζελ μπορεί κανείς να τα βρει σε τιμές κάτω των 40 ευρώ στο εξωτερικό, στα ελληνικά νοσοκομεία χρεώνονται με περισσότερα από 500 ευρώ.
Σε κάθε χειρουργική επέμβαση, χειρουργοί φέρονται να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες του συγκεκριμένου υλικού, επιβαρύνοντας το νοσοκομείο και το Ταμείο με χιλιάδες ευρώ ανά επέμβαση.
Η σπατάλη μάλιστα στη χρήση υλικών χειρουργείου και ειδικά αιμοστατικών κάνει τη χρέωση για μια επέμβαση να ξεπεράσει τα 10.000 ευρώ σε έναν ασθενή, όπως προκύπτει από τις απαιτήσεις προμηθευτών προς τα νοσοκομεία.
Η λειτουργία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγείας επιχειρεί να βάλει φρένο στη σπατάλη, αλλά ορισμένοι προμηθευτές έχουν πληρωθεί ή πρόκειται να πληρωθούν από τα νοσοκομεία για τεράστιες ποσότητες υλικού που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ ή έχει καταναλωθεί σε τεράστιες ποσότητες, με σκοπό να ωφεληθούν όσοι εμπλέκονται.
Το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του "Έθνους", ερευνά καταγγελίες για περιπτώσεις πλαστών τιμολογίων για υγειονομικό υλικό, εικονικών χρεώσεων και υπερτιμολογήσεων υλικού μέσω υπεράκτιων εταιρειών (offshore).
Έχουν, επίσης, γίνει καταγγελίες για σύσταση εταιρειών, οι οποίες ανοίγουν και κλείνουν περιστασιακά, με σκοπό να ρευστοποιήσουν τα ομόλογα που παίρνουν από το κράτος.
Ενδεικτική της κατάστασης, είναι λίστα χρέωσης χειρουργικού υλικού σε

ΤΟ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ.ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ

Αν μέχρι σήμερα οι κάτοικοι του Χόλιγουντ και των πανάκριβων επαύλεων των ΗΠΑ γνώριζαν ελάχιστα -ή και τίποτα- για την περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, αυτό φαίνεται ότι θα αλλάξει! Πώς; Μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής EXTRA και συγκεκριμένα του ειδικού αφιερώματος «Mansions & Millionaires», που παρουσιάζει ο γνωστός ηθοποιός Μάικλ Κορμπετ("Ατίθασα Νιάτα"), στο αμερικανικό εθνικό δίκτυο των ΗΠΑ, NBC. 

Επταμελές συνεργείο της εκπομπής βρέθηκε

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΣΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ ΑΛΛΑ...

Η ελληνική μυθολογία συνεχίζει να εμπνέει τα στούντιο της Μέκκας του american cinema, αλλά αυτή τη φορά αποφάσισαν να αλλάξουν κυριολεκτικά τα φώτα στους 12 Θεούς του Ολύμπου κάνοντάς τους ένοικους σε μια πολυκατοικία...

Την αρχική ιδέα είχε η

ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ -ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ-ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΟΥ, ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ....ΞΑΝΑ.

ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΣΧΟΛΙΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ...?"
Η βία και η ιδεολογική τρομοκρατία δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία", τόνισε ο πρωθυπουργός στην εισήγηση του στο υπουργικό Συμβούλιο, προαναγγέλλοντας τη σύσταση διακομματικής επιτροπής που θα συζητήσει πολιτικές και μέτρα για τη διασφάλιση των θεσμών, τη συντεταγμένη λειτουργία του κράτους και την αποτροπή φαινομένων βίας.
"Η ιδεολογική τρομοκρατία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία", τόνισε, στηλιτεύοντας τις επιθέσεις κατά βουλευτών, που υποκινούνται, όπως είπε από "ακραίες πολιτικές δυνάμεις".

Ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι "οι βιαιοπραγίες, οι επιθέσεις, οι λοιδορίες παροτρύνονται και υποκινούνται από πρόσωπα που αποζητούν ρόλο". Και πρόσθεσε: "Η πολιτεία δεν μπορεί να ανεχθεί είτε αυθόρμητη είτε οργανωμένη βία. Η βία ακρωτηριάζει τη Δημοκρατία".

Ο πρωθυπουργός επισήμανε μάλιστα ότι "όποτε καλλιεργήθηκε ο αντικοινοβουλευτισμός δεν άργησε και η δημοκρατική εκτροπή".

Απήθυνε δε προσκλητήριο διαλόγου προς τους πολιτικούς, τους διανοούμενους και τους πολίτες. "Μαζί να διασφαλίσουμε την ανεμπόδιστη λειτουργία της Δημοκρατίας", καθώς "η πολιτεία έχει την ευθύνη, αλλά και η Δημοκρατία αποτελεί αγαθό όχι μόνο θεσμικό, αλλά και πολιτισμού".

βιβλία ΑΠΟ το Diavasame.gr 
ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΥΡΙΟ 

Από την Αφροδίτη Δημοπούλου
Η 16άχρονη Ταμάρα, πλούσια, κακομαθημένη και σκληρή, με την αυτοκαταστροφική σκληρότητα που διαθέτουν κυρίως οι έφηβοι, βλέπει τον κόσμο της να ανατρέπεται όταν ο πατέρας της αυτοκτονεί επειδή δεν μπορεί να καλύψει τα χρέη του. Μαζί με τη μητέρα της αναγκάζονται να μετακομίσουν στην επαρχία, στο σπίτι του θείου Άρθουρ και της γυναίκας του Ρόζαλιν. 

 
ΕΡΩΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ 

Από την Αγγέλα Γαβρίλη
Σε αυτό το αγωνιώδες ψυχολογικό θρίλερ, η Ίζαμπελ και ο Μάρκους είναι το τέλειο ζευγάρι. Ώσπου η Ίζαμπελ θα
ανακαλύψει με επώδυνο τρόπο ότι μοιραζόταν τη ζωή της με έναν άγνωστο. Καθώς τα πάντα γύρω της καταρρέουν και τα πτώματα πληθαίνουν, εκείνη θα αναγκαστεί να βρει μόνη της την άκρη του νήματος που θα την οδηγήσει από τη Νέα Υόρκη στην Πράγα... 

 
ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΝΘΙΖΕΙ 

Από την Ευμορφία Ζήση
Το 1923, στην κοσμοπολίτικη Καβάλα των αρχών του 20ού αιώνα, γεννιέται η Ηλέκτρα. Είναι το πρώτο μέλος από τη νέα γενιά μιας ελληνικής οικογένειας που ξεριζώθηκε από τις Σαράντα Εκκλησιές της Ανατολικής Θράκης κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων, αλλά κατάφερε να επιζήσει και να βρει καταφύγιο στην απελευθερωμένη Μακεδονία. 

 
ΝΕΡΟ 

Από την Τούλα Ρεπαπή
Ο Κώστας Παπαγεωργίου, στο βιβλίο αυτό με ένα θέμα γνωστό αλλά με τρόπο ευφυή και ασυνήθιστο, πραγματεύεται μια πνευματική “δυσλειτουργία”, αυτή του αποκλεισμού. Το «Νερό» είναι ένα βιβλίο με κέντρο τον άνθρωπο και τρόπο γραφής ποιητικό, που θα γοητεύσει και τον πιο δύσκολο αναγνώστη. 

 
ΑΣ' ΤΟ ΚΙ ΑΣ ΑΠΟΘΑΝΕΙ 

Από την Βασιλική Χρίστη
Η ιστορία ξεκινά από ένα ορεινό χωριό των Χανίων. Ο φαντασιόπληκτος πατέρας, η σκληραγωγημένη από τις δυσκολίες της ζωής μητέρα, η μεγαλύτερη αδελφή που ίσως αισθάνεται ενοχές γιατί κάποτε άφησε τη μικρή να πέσει από την ταράτσα και να χτυπήσει. Η Αντιγόνη μεγαλώνει δίπλα στη φύση και διεκδικεί τη δική της, ξεχωριστή ύπαρξη σε έναν σκληρό κόσμο. 

 
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ 

Από τον Στέφανο Ξένο
Μια οικογένεια. Τέσσερις ιστορίες. Μισός αιώνας διαδρομή. Τα μέλη μιας οικογένειας και η διαδρομή τους στο χρόνο και το χώρο, στις σχέσεις μεταξύ τους, στις λύπες και τις χαρές, την αγάπη και το μίσος και, τέλος, ο τρόπος που καθένας βιώνει το όνειρό του. 

 
Η ΜΑΓΙΚΗ ΦΑΣΟΛΙΑ 

Από την Ελένη Σβορώνου
Ο Τζακ ετοιμάζεται να κόψει τη φασολιά αλλά ο κακός γίγαντας ξεπροβάλλει από τη φασολιά και τον παρακαλεί να του χαρίσει τη ζωή. Υπόσχεται να γίνει πια ένας καλός γίγαντας κι ο Τζακ συμφωνεί. Τα χρόνια περνούν. Στο μεταξύ η πόλη έχει γίνει μια κανονική τσιμεντούπολη. Τι θα γίνει όμως όταν η φασολιά «θυμώσει» κι αρχίσει να βρέχει γιγάντια φασόλια; 

 
ΛΥΣΙΚΟΜΗ ΟΨΗ 

Από τον Κωνσταντίνο Μπούρα
Κάπου μεταξύ Σολωμού κι Ελύτη κινείται το ευσύνοπτο αυτό πόνημα του Λ. Χαζίρογλου, τυπωμένο άψογα και με επιμέλεια των συνεργατών του εκδοτικού τυπογραφείου Ιδεόγραμμα. Η στοιχειοθεσία στο χέρι, το πολυτονικό με βαρείες δίνουν στην ποίηση ένα άλλο βάθος και πλουταίνουν το ρυθμό των πονημάτων – παλαίμαχων και νεότευκτων εραστών της Μούσας Ερατώς. 

 
X-MEN prelude to SCHISM 

Από την Λαμπρινή Καραθανάση
Μια απειλή για το μέλλον των μεταλλαγμένων πλησιάζει. Πώς θα την αντιμετωπίσουν; Στην ιστορία αυτή ξεδιπλώνονται οι πορείες των πρωταγωνιστών μέσα στο χρόνο, ο ψυχισμός τους και οι αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον τους. Στο πρώτο τεύχος, η πορεία του Κύκλωπα ( Cyclops) αποκαλύπτεται μέσα από τα μάτια του καθηγητή Xavier.


πηγή: vivliolatreia: Ποια βιβλία διαβάσε τελευταία το Diavasame.

Οι Τούρκοι αγοράζουν 3 ελληνικά νησιά!

Ο πρόεδρος της τουρκική κατασκευαστικής εταιρείας FİYAPI Φικρέτ Ινάν ανακοίνωσε οτι ...σκοπεύει να αγοράσει τουλάχιστον 3 ελληνικά νησιά που θα βγουν προς πώληση. Ο ίδιος με προκλητικό τρόπο δηλώνει πως " σε περίπτωση που μας τονίσουν οτι δεν θα πουλήσουν τα νησιά σε Τούρκους, τότε θα ιδρύσουμε εταιρεία στην Ελλάδα και θα τα αγοράσουμε".
Ο Ινάν τονίζει οτι ήδη έχει κάνει προεργασία για την αγορά νησιών και ήδη μέσω κτηματομεσιτών έχει επιλέξει 6 απ'αυτά. "Εχουμε ετοιμάσει ένα ποσό 20 εκατομμυρίων Ευρώ για την αγορά 3 νησιών και οι επενδύσεις μας σ'αυτά θα ξεπεράσουν τα 80 εκατομμύρια δολάρια" υποστηρίζει ο ίδιος. Ο ίδιος κατονομάζει τα νησιά που ενδιαφέρεται τα οποία είναι το Λυχνάρι, Καλτσονήσι, Μικρή Αμοργός, Ναυσικά, Βούβαλος, Καρδιώτισσα.

 http://24wro.blogspot.com/2011/07/3_9149.html#ixzz1RJhX2gpq

ΒΟΤΑΝΑ 3 καλλιέργειες με κέρδη έως 2.000 € ανά στρέμμα

Τσάι του βουνού, χαμομήλι και μελισσόχορτο εμφανίζουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης
Η απόδοση της καλλιέργειας του μελισσόχορτου μπορεί να φτάσει τα 1.200 κιλά νωπό βάρος ή 400 κιλά ξηρά φύλλα ανά στρέμμα. Η παραγωγική ζωή της φυτείας είναι 5-6 χρόνια
Η απόδοση της καλλιέργειας του μελισσόχορτου μπορεί να φτάσει τα 1.200 κιλά νωπό βάρος ή 400 κιλά ξηρά φύλλα ανά στρέμμα. Η παραγωγική ζωή της φυτείας είναι 5-6 χρόνια
Τρία βότανα που φημίζονται για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, μοιάζουν να αποτελούν μια πρώτης τάξεως εναλλακτική πρόταση για νέα πηγή εισοδήματος. Το τσάι του βουνού, το χαμομήλι και το μελισσόχορτο, μπορεί να είναι ευρέως γνωστά σε όλους μας ως εξαιρετικά ροφήματα με ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες, ωστόσο η καλλιέργειά τους εμφανίζει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης με κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητες αποδόσεις που φθάνουν να ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ ανά στρέμμα. Τα τελευταία χρόνια σε όλες τις διεθνείς αγορές η ζήτηση για προϊόντα φυσικής προέλευσης είναι αυξανόμενη.
Η Ελλάδα έχει εξαιρετικά πλούσια χλωρίδα σε ποικιλότητα και είδη αρωματικών φαρμακευτικών φυτών και ευνοϊκές κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες για την καλλιέργεια των

Tα 41 νέα μέτρα του μεσοπρόθεσμου συνοπτικά σε έναν πίνακαenet.gr

Πεταμένα λεφτά στο μνημόνιο;

Κυβέρνηση και τρόικα επιμένουν στη συνέχιση αυτής της αδιέξοδης πολιτικής...
την ώρα που ακόμη και οι εξοχήν δυνάμεις τους λένε πως αυτή δεν οδηγεί πουθενά. Την ίδια ώρα, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων παγκοσμίως, η Blackrock, έβγαινε και έλεγε μέσω του διευθύνοντος συμβούλου της,Larry Fink, πως «ζητάμε από χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία να επιβάλουν ένα χαμηλότερο επίπεδο διαβίωσηςπροκειμένου την ίδια στιγμή να πληρωθούν τα ομόλογα της χρηματοοικονομικής κοινότητας. Αυτό δεν είναι δίκαιο, καθώς άλλες χώρες όπως η Ισλανδία είχαν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών. Το είδαμε να συμβαίνει στη Γερμανία μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η χώρα στέρεψε από χρήματα. Πρέπει να επικεντρωθούμε στον κοινωνικό ιστό χωρών όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία».


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο:  http://24wro.blogspot.com/2011/07/blog-post_5285.html#ixzz1RIz60F00