Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

1 ΣΤΟΥΣ 4 ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΝ ΣΤΟ FACEBOOK...!

Το Facebook χρησιμοποιεί ένα μεγάλο ποσοστό των χρηστών του διαδικτύου για να βρει ερωτικό σύντροφο. Το ποσοστό αντιστοιχεί σε έναν στους τέσσερις που έχουν λογαριασμό στον δημοφιλή ιστότοπο ενώ ένας στους δέκα είχε σεξουαλικές επαφές με άτομο που γνώρισε μέσω αυτού.Την έρευνα διεξήγαγε η Ομάδα Παρέμβασης Ομπρέλα: Ελληνική Εταιρία Μελέτης και Πρόληψης της Σεξουαλικής Κακοποίησης και του Εργαστηρίου Δυνητικής Πραγματικότητας, Διαδικτυακής Έρευνας και Εκπαίδευσης του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, που πραγματοποιήθηκε σ’ ένα δείγμα 327 χρηστών του facebook, ηλικίας 18-62 ετών, με μέσο όρο ηλικίας τα 28 έτη.
Σεξ και Facebook 
Αναφορικά με το φλερτ με αγνώστους από το facebook, τα αποτελέσματα τη έρευνας έδειξαν ότι στο 24,3% του δείγματος αρέσει να φλερτάρει με αγνώστους, το 20,1% έχει βγει ραντεβού με αγνώστους και το 10,6% είχε κάποιου είδους σεξουαλική εμπειρία με αγνώστους από το facebook.
Ποιοι χρησιμοποιουν το Facebook
Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι περισσότερες είναι οι γυναίκες, άτομα που ζουν κυρίως σε αστικές περιοχές και άτομα που είτε είναι έγγαμα, είτε έχουν κάποια σχέση.
Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι το 74,8% του δείγματος ήταν γυναίκες και το 25,2% άντρες, ενώ η περιοχή διαμονής ήταν αστική στο 79,7% του δείγματος, ημιαστική στο 14,9% και αγροτική στο 5,4%. Το 45,4% ήταν σε σχέση, το 41,3% δεν είχε σχέση, το 11,2% ήταν έγγαμοι και το 2,1% ήταν διαζευγμένοι.
Όσον αφορά το πώς κυμάνθηκαν οι σχέσεις των χρηστών facebook με άλλους ανθρώπους από τότε που «άνοιξαν λογαριασμό» στον ιστότοπο, το 34,3% του δείγματος δήλωσε ότι αυξήθηκαν, το 1,5% ότι μειώθηκαν και το 64,2% ότι παρέμειναν σταθερές.
Ένα ποσοστό 66,1% δεν ανέγραψε στο προφίλ του την κατάσταση της σχέσης του, ενώ ένα ποσοστό 33,9% προσδιορίζει αν είναι σε σχέση ή όχι. Στην κατάσταση σχέσης, ένα ποσοστό 28,3% έγραψε ότι βρίσκεται σε σχέση, ένα 17,2% ότι είναι παντρεμένος/η ,το 17,2% ότι είναι ελεύθερος/η και το 5,6% δεν προσδιόρισε.
Το 50,1% δήλωσε ότι έχει χρησιμοποιήσει το facebook ως μέσο απόδρασης από δυσφορική διάθεση (π.χ. θλίψη, στρες, ενοχή, αίσθηση ότι είναι αβοήθητος).
Το 55,09% δήλωσε ότι μένει συνδεδεμένο ενεργά με το facebook για περισσότερο χρόνο απ΄ όσο υπολόγιζε.
Το 22,99% έχει ανταλλάξει τηλέφωνα με άγνωστους/στες στο facebook, ενώ το 11,1% έχει προσθέσει στο προφίλ του εφαρμογές για φλερτ.
Τι κάνει ελκυστικό το Facebook
Από την έρευνα προέκυψε ότι προσδιοριστικοί παράγοντες για το αν κάποιος θα βγει ραντεβού με άγνωστο μέσω facebook είναι: η ελκυστικότητα του άλλου, η ανταλλαγή τηλεφώνων και το φλερτ με αγνώστους μέσω του ιστότοπου.
Τα κριτήρια με βάση τα οποία θα φλέρταραν με κάποιον άγνωστο στο facebook είναι η εμφάνιση, τα ενδιαφέροντα, οι φωτογραφίες (φυσικές και μη), η προσέγγιση, το chat, τα στοιχεία του προφίλ, η ευγένεια, η οικειότητα και η ασφάλεια.
Οι απαντήσεις που έδωσαν οι χρήστες του είναι: «η ταχύτητα διασύνδεσης», «η εμπιστευτικότητα και η ανωνυμία», «οι εφαρμογές», «η γρήγορη διακίνηση πληροφοριών, εικόνων και τραγουδιών», «μαθαίνω πολλές πληροφορίες από τα μηνύματα των άλλων», «κρατάω επαφή με ανθρώπους που είναι μακριά ή που τους είχα χάσει», «η επικοινωνία με πολλούς ανθρώπους, χωρίς να χρειάζεται να συμπέσουμε χρονικά», «το facebook είναι φτηνό και δεν χρειάζεται να ξοδέψει κανείς χρήματα», «η δυνατότητα να μοιράζεσαι με φίλους ανά πάσα στιγμή τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου», «με βοηθάει στη δουλειά μου» (επαφές με άτομα-συνεργάτες), «ο κοινωνικός σχολιασμός» (κουτσομπολιό), «ευκαιρία να πλασάρεις κοινωνικά τον εαυτό σου όπως εσύ θέλεις, να περάσεις προς τα έξω την εικόνα που εσύ θέλεις, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη πιθανότητα να βρεις ανταπόκριση από χρήστες που εσύ θέλεις», «είναι σαν ημερολόγιο όπου κάποιος άλλος βλέπει και διαβάζει πράγματα για μένα που έχω επιλέξει να τοποθετήσω εκεί», «το ότι είναι λίγο πιο ανώνυμο και απρόσωπο, οπότε μπορείς να ανοίξεις οποιαδήποτε συζήτηση», «το ότι κάνοντας ένα φίλο, μπορείς για κάποιο διάστημα να παρατηρείς τη συμπεριφορά του και ανάλογα να σχηματίσεις μια άποψη πιο διευρυμένη για εκείνον απ΄ό,τι θα σχημάτιζες, αν δεν είχες ούτε καν αυτή τη στοιχειώδη επαφή», «η διάδοση των απόψεών του», «είναι δωρεάν, μπορείς να φλερτάρεις οποιαδήποτε στιγμή, η προσδοκία για σεξ».
Η μελέτη έγινε με σκοπό τη διερεύνηση της εξάρτησης από το facebook, τις χρήσεις αυτού του δικτύου, καθώς και τις πεποιθήσεις και τις στρατηγικές που σχετίζονται με το φλερτ με αγνώστους.
Η έρευνα, την οποία εκπόνησαν οι ψυχολόγοι Γιώργος Τσουβέλας, Αφροδίτης Ραλλάτου, και Αλέξης Μπράιλας, παρουσιάστηκε πρόσφατα στο 2ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο e-life, το οποίο διοργάνωσε, στη Θεσσαλονίκη, η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.

ΕΙΠΑ ΞΕΙΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ...!


Ρεσιτάλ υποκρισίας από τον Γιάννη Μαγκριώτη, υφυπουργό Υποδομών για την δήθεν μείωση των διοδίων που θα έκανε η κυβέρνηση. Πριν από 4 μήνες ο υφυπουργός είχε προαναγγείλει μείωση διοδίων. Προφανώς δεν είχε... όσους εκμεταλεύονται τα διόδια γιατί βγήκε την Παρασκευή και ανερυθρίαστα είπε: «δεν έχω αναγγείλει ποτέ μείωση».
Παραθέτουμε  αυτούσιες τις δηλώσεις του για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας για την  αξιοπιστία και την ειλικρίνεια του πολιτικού ανδρός:
Μαγκριώτης 7 Φεβρουαρίου 2011: «Μιλάμε ακόμη και για περισσότερο από 50% μείωση, στα υπό κατασκευή τμήματα και σε κάθε περίπτωση θα έχουμε συνολικά μείωση των διοδίων και στα υπό κατασκευή τμήματα η μείωση αυτή θα είναι δραστική».
Μαγκριώτης 8 Ιουλίου 2011: «Δεν έχω αναγγείλει ποτέ μείωση. Δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι εμείς είχαμε πει ότι θα μειωθούν τα διόδια. Είχαμε πει ότι υπάρχει ετοιμότητα και μπορούν πριν το Πάσχα να μειωθούν, αλλά για να μειωθούν υπάρχει μία προϋπόθεση που απορρέει από τις συμβάσεις του 2007, ότι πρέπει να συμφωνήσει και η ιδιωτική πλευρά».

ΚΑΥΤΟΣ ΚΑΦΕΣ...ΜΕ ΡΟΖ ΑΡΩΜΑ


Μετά από εννιά μήνες έρευνα η αστυνομία των ΗΠΑ στο Έβερετ της Ουάσινγκτον κατάφεραν να συλλάβουν με τις κατηγορίες της πορνείας την ιδιοκτήτρια της καφετέριας Java Juggs Espresso και τρεις σερβιτόρες.
Οι αστυνομικοί υποδυόμενοι τους πελάτες περισυνέλεξαν πλούσιο υλικό
Οι κοπέλες (οι λεγόμενες "μπαρίστας") σέρβιραν φορώντας τα απολύτως απαραίτητα, πλησίαζαν τους πελάτες και τους έδειχναν τα κάλλη τους με το αζημίωτο φυσικά.
Μάλιστα πολλές φορές άφηναν τους πελάτες να τις αγγίξουν με αντάλλαγμα αδρά "φιλοδωρήματα". Οι αρχές ψάχνουν τυχόν άλλες παράνομες ενέργειες του καταστήματος καθώς συνεχίζει να λειτουργεί
 

Έρχεται το τσιγαρόσημο...! ΠΑΦ ΚΑΙ ΤΑΛΙΡΟ !

Έρχεται το τσιγαρόσημο


"Παφ και τάλιρο" θα ισχύει από εδώ και πέρα για τους επιχειρηματίες των νυχτερινών κέντρων αφού θα μπορούν να επιτρέπουν στους πελάτες τους να καπνίζουν και εκείνοι θα τη βγάζουν "καθαρή" πληρώνοντας ειδικό ετήσιο τέλος 200 ευρώ για κάθε τετραγωνικό μέτρο του καταστήματος τους. Με λίγα λόγια η ελαστικοποίηση του αντικαπνιστικού νόμου, για τον οποίο ο Γ. Παπανδρέου βραβεύτηκε πρόσφατα, πάει... περίπατο για χάρη των δημοσίων εσόδων και εμμέσως πλην σαφώς καταργείται.
Όπως δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα 99,5" ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Αντώνης Δημόπουλος, πρόκειται για ρύθμιση που στοχεύει στην ομαλή μετάβαση προς την πλήρη εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος.
Υποστήριξε, επίσης, ότι μέχρι τώρα αυτά τα μαγαζιά εξαιρούνταν από τον αντικαπνιστικό νόμο, ενώ τώρα εντάσσονται σταδιακά στο καθεστώς που ισχύει για τα υπόλοιπα κέντρα διασκέδασης. Ο κ. Δημόπουλος πάντως παραδέχθηκε δημόσι ότι παρά τα πρόστιμα, το κάπνισμα δεν έχει απαγορευτεί σε πολλά κέντρα διασκέδασης.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ H Αποχαιρετιστήρια Επιστολή του GABRIEL GARCIA MARQUEZ


- ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του GABRIEL GARCIA MARQUEZ
Παρατίθεται από Βλάση Γωγούση

Ο Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες έχει αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή για λόγους υγείας: καρκίνος στους λεμφαδένες. Η κατάσταση του μοιάζει να επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα. Η αποχαιρετιστήρια επιστολή που ακολουθεί εστάλη από τον συγγραφέα στους φίλους του:

Αποχαιρετιστήρια Επιστολή

"Αν ο Θεός ξεχνούσε για μια στιγμή ότι είμαι μια μαριονέτα φτιαγμένη από κουρέλια και μου χάριζε ένα κομμάτι ζωή, ίσως να έλεγα όλα αυτά που σκέφτομαι, αλλά σίγουρα θα σκεφτόμουν όλα αυτά που λέω εδώ.

Θα έδινα αξία στα πράγματα, όχι γι' αυτά που αξίζουν, αλλά γι' αυτό που σημαίνουν. Θα κοιμόμουν λίγο, θα ονειρευόμουν πιο πολύ, γιατί για κάθε λεπτό που κλείνουμε τα μάτια, χάνουμε εξήντα δευτερόλεπτα φως.
Θα συνέχιζα όταν οι άλλοι σταματούσαν, θα ξυπνούσα όταν οι άλλοι κοιμόταν. Θα άκουγα όταν οι άλλοι μιλούσαν και πόσο θα απολάμβανα ένα ωραίο παγωτό σοκολάτα!

Αν ο Θεός μου δώριζε ένα κομμάτι ζωή, θα ντυνόμουν λιτά, θα ξάπλωνα μπρούμυτα στον ήλιο, αφήνοντας ακάλυπτο όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή μου.
Θεέ μου, αν μπορούσα, θα έγραφα το μίσος μου πάνω στον πάγο και θα περίμενα να βγει ο ήλιος.

Θα ζωγράφιζα μ' ένα όνειρο του Βαν Γκογκ πάνω στα άστρα ένα ποίημα του Μπενεντέτι κι ένα τραγούδι του Σερράτ θα ήταν η σερενάτα που θα χάριζα στη σελήνη.
Θα πότιζα με τα δάκρια μου τα τριαντάφυλλα, για να νοιώσω τον πόνο από τα' αγκάθια τους και το κοκκινωπό φιλί των πετάλων τους...

Θεέ μου, αν είχα ένα κομμάτι ζωή... Δεν θα άφηνα να περάσει ούτε μια μέρα χωρίς να πω στους ανθρώπους ότι αγαπώ, ότι τους αγαπώ.

Θα έκανα κάθε άνδρα και γυναίκα να πιστέψουν ότι είναι αγαπητοί μου και θα ζούσα ερωτευμένος με τον έρωτα.

Στους ανθρώπους θα έδειχνα πόσο λάθος κάνουν να νομίζουν ότι παύουν να ερωτεύονται όταν γερνούν, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι γερνούν όταν παύουν να ερωτεύονται

Στο μικρό παιδί θα έδινα φτερά, αλλά θα το άφηνα να μάθει μόνο του να πετάει.

Στους γέρους θα έδειχνα ότι το θάνατο δεν τον φέρνουν τα γηρατειά αλλά η λήθη.

Έμαθα πως όλοι θέλουν να ζήσουν στην κορυφή του βουνού, χωρίς να γνωρίζουν ότι η αληθινή ευτυχία βρίσκεται στον τρόπο που κατεβαίνεις την απόκρημνη πλαγιά.

Έμαθα πως όταν το νεογέννητο σφίγγει στη μικρή παλάμη του, για πρώτη φορά, το δάχτυλο του πατέρα του, το αιχμαλωτίζει για πάντα.

Να λες πάντα αυτό που σκέφτεσαι και να κάνεις πάντα αυτό που νοιώθεις

Αν ήξερα ότι σήμερα θα ήταν η τελευταία φορά που θα σ' 'έβλεπα να κοιμάσαι, θα σ' αγκάλιαζα σφιχτά και θα προσευχόμουν στον Κύριο για να μπορέσω να γίνω ο φύλακας της ψυχής σου.

Αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα σ' 'έβλεπα να βγαίνεις από την πόρτα, θα σ' αγκάλιαζα και θα σου' δινα ένα φιλί και θα σε φώναζα ξανά για να σου δώσω κι άλλα.

Αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα άκουγα τη φωνή σου, θα ηχογραφούσα κάθε σου λέξη για να μπορώ να τις ακούω ξανά και ξανά.

Αν ήξερα ότι αυτές θα ήταν οι τελευταίες στιγμές που σ' 'έβλεπα, θα έλεγα "σ' αγαπώ" και δεν θα υπέθετα, ανόητα, ότι το ξέρεις ήδη.

Υπάρχει πάντα ένα αύριο και η ζωή μας δίνει και άλλες ευκαιρίες για να κάνουμε τα πράγματα όπως πρέπει, αλλά σε περίπτωση που κάνω λάθος και μας μένει μόνο το σήμερα, θα' ήθελα να σου πω πόσο σ' αγαπώ κι ότι ποτέ δεν θα σε ξεχάσω.

Το αύριο δεν το έχει εξασφαλίσει κανείς, είτε νέος είτε γέρος.

Σήμερα μπορεί να είναι η τελευταία φορά που βλέπεις τους ανθρώπους που αγαπάς.

Γι' αυτό μην περιμένεις άλλο, καν' το σήμερα, γιατί αν το αύριο δεν έρθει ποτέ, θα μετανιώσεις σίγουρα για τη μέρα που δεν βρήκες χρόνο για ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα φιλί και ήσουν πολύ απασχολημένος για να κάνεις πράξη μια επιθυμία.

Κράτα αυτούς που αγαπάς κοντά σου, πες τους ψιθυριστά πόσο πολύ τους χρειάζεσαι, αγάπα τους και φέρσου τους καλά, βρες χρόνο για να τους
πεις "συγγνώμη", "συγχώρεσε με", "σε παρακαλώ". "ευχαριστώ" κι όλα τα λόγια αγάπης που ξέρεις.

Κανείς δεν θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις.
Ζήτα απ' τον Κύριο τη δύναμη και τη σοφία για να τις εκφράσεις.

Δείξε στους φίλους σου τι σημαίνουν για σένα".

GABRIEL GARCIA MARQUEZ

Και για την αντιγραφή
Δρ Βλάσης Γωγούσης

"ΜΗΝ ΞΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ"

ΑΠΟ ΤΟ FIMOTRO

Τηλέφωνο στον Γ. Βουλγαράκη έκανε πριν από περίπου μισή ώρα στενότατος συνεργάτης και καθημερινός συνομιλητής του Κ. Καραμανλή με εντολή του ιδίου του πρώην πρωθυπουργού. Σύμφωνα με πληροφορίες του Fimotro, διαμήνυσε στονΓ. Βουλγαράκη να... 
σταματήσει να χρησιμοποιεί το όνομα του Κώστα Καραμανλή για τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα που αφορούν τη ν.Δ. Πριν από λίγο από το πολιτικό γραφείο του Κ. Καραμανλή έγινε γνωστό ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει ενημερωθεί με κάθε λεπτομέρειες για όσα ο Γ. Βουλγαράκης έχει γράψει στο διαδίκτυο αλλά και για όσα πει σε διάφορες συνεντεύξεις. Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι, ο Κ. Καραμανλής έγινε έξαλλος ..."****Ο ΟΦΣΟΡΙΤΗΣ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...ΤΩΡΑ ΤΙ ΨΑΧΝΕΙ ΜΕΣ ΤΟΝ FACEBOOK.

ΔΕΣΤΕ ΤΕΣ...ΟΛΕΣ ΕΝ ΛΕΥΚΩ !

Ολόιδιες σήμερα. Σαν να ψώνισαν όλες από το ίδιο μαγαζί. Τόσες ομοιότητες στα σακάκια την ίδια ημέρα παρουσίασης των δελτίων πρωτοφανής.

12 ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΙΕΡΙΑ, ΝΕΟΙ ΠΟΡΟΙ


ΝΕΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΚΑΣΤΡΟ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Οι παραλίες της Ελλάδας είναι ξακουστές...σε όλον τον κόσμο. Είναι επίσης και πάρα πολλές, κάτι που κάνει πολύ δύσκολο το να επιλέξεις την κατάλληλη για τις βουτιές σου.Σε κάθε νησί υπάρχει κι ένα πλήθος από μαγευτικές τοποθεσίες πάνω στη θάλασσα που...


περιμένουν τον κόσμο να τις επισκεφτεί στις διακοπές του. Εμείς επιλέξαμε τις δέκα ομορφότερες και δημοφιλέστερες από αυτές.Απολαύστε μερικές από αυτές… Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα 

 


Μύρτος, Κεφαλονιά 

 


Άγιος Προκόπιος, Νάξος 


Ναυάγιο, Ζάκυνθος 


Ζαχάρω, Ηλεία 


Σίμος, Ελαφόνησος 


Φαλάσαρνα, Χανιά 


Μπάλος, Χανιά 


Πρέβελη, Ρέθυμνο 


Κολυμπήθρες, Πάρος NASA: "Κύκνειο άσμα" για τα διαστημικά λεωφορεία

Το διαστημικό λεωφορείο "Ατλαντίς" εκτοξεύθηκε από το παραθαλάσσιο διαστημικό κέντρο της Φλόριντα για την 135η και τελευταία πτήση του αμερικανικού προγράμματος διαστημικών λεωφορείων που διήρκεσε συνολικά 30 χρόνια.

Μεταφέροντας τετραμελές πλήρωμα και σημαντικές προμήθειες για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, εκτοξεύτηκε γύρω στις 18:29 (ώρα Ελλάδας) για την 12ημερη αποστολή του μετά από μια γρήγορη επίλυση ενός τεχνικού προβλήματος της τελευταίας στιγμής.

Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα για να παρακολουθήσουν την ιστορική στιγμή. Σημειώνεται ότι τα αμερικανικά διαστημικά λεωφορεία έπαιζαν κατά τα τριάντα χρόνια υπηρεσίας τους κομβικό ρόλο στη λειτουργία του ISS (International Space Station). 

Live εικόνα από τη NASA Free desktop broadcasting by Ustream

Reuters: Οι Έλληνες πολιτικοί και η λαϊκή οργή ..και τα γιαούρτια!

Το γιαούρτι πάει σύννεφο στην Ελλάδα λέει εμμέσως πλην σαφώς δημοσίευμα του Reuters!Η κρίση χρέους έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των Ελλήνων πολιτών προς τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος της χώρας.

Αναρτήθηκε από τον/την economikos

Όπως αναφέρει, οι πολίτες εκφράζουν την οργή τους διοργανώντας ..επισκέψεις έξω από τα σπίτια πολιτικών, φωνάζοντας υποτιμητικά συνθήματα εναντίον τους και πετώντας τους ακόμα και γιαούρτια.
Μια άλλη συνηθισμένη μορφή διαμαρτυρίας εναντίον των πολιτικών, είναι η ρήψη γιαουρτιών. Ως τώρα, τουλάχιστον πέντε πολιτικοί έχουν δεχθεί επίθεση με γιαούρτια.
Όσο περισσότερο βαθαίνει η κρίση, τα επεισόδια εναντίον των πολιτικών γίνονται όλο και συχνότερα. Όπως παρατηρεί αρθρογράφος του Reuters, τα ελληνικά Μ.Μ.Ε έχουν καταγράψει περισσότερες από 80 λεκτικές και φυσικές επιθέσεις εναντίον μελών του ελληνικού κοινοβουλίου.

1992, KATI ΣΤΙΓΜΕΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΠΕΡΙ". ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΕΡΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ


Για να απαντήσω σε διάφορα δημοσιεύματα που καθημερινά διαβάζω κι επειδή βαρέθηκα στη χώρα αυτή να μιλάνε συνεχώς εκδότες με 3 σπίτια και πολιτικές αξιώσεις,  δημοσιογράφοι πολιτικών γραφείων με προσωπικούς αστυνομικούς φρουρούς, καναλάρχες τοπικής αυτοδιοίκησης επίσης με πολιτικές αξιώσεις και τα φερέφωνα αυτών παπαγαλάκια, ή επίσης κάθε είδους κρατικοδίαιτοι με επιχορηγήσεις και λεφτά της Ευρωπαικής Ένωσης, δανείζομαι τα λόγια του κυρίου Τατούλη. «Ας έχουμε το θάρρος να το πούμε ευθέως. Είναι μια μεγάλη μας επιτυχία, ημών των πολιτικών. Ατιμωρησία. Οι νόμοι δεν ισχύουν για εμάς. Ηθική και κανόνες δεν έχουν καμία θέση στα έδρανα της βουλής. Και βέβαια, επειδή το παιχνίδι δεν θα μπορούσαμε να το παίξουμε μόνοι, βάλαμε σε αυτό και τους λεγόμενους νταβατζήδες. Ατιμωρησία για τους καναλάρχες, για τους μεγαλοεκδότες, για τους κουμπάρους και τους φίλους μας. Ατιμωρησία για τους εθνικούς εργολάβους και τους προμηθευτές. Και βέβαια σε όλους αυτούς γερά μπαχτσίσια. Γερά μπαχτσίσια στους οσφυοκάμπτες, σε εκείνους που προσκυνούν την εξουσία μας.»

Τριανταφυλλίδης Παναγιώτης

Το Colmar είναι ΟΝΕΙΡΟ...!!!!

Το Colmar είναι μια μικρή πόλη στη βορειοανατολική Γαλλία, με πληθυσμό περίπου 65.000 κατοίκους. Είναι γνωστή για τα μουσεία της αλλά και για τα πολλά αρχιτεκτονικά της μνημεία.
Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το Colmar είναι η πιο όμορφη πόλη στην Ευρώπη. Και βλέποντας κανείς τις φωτογραφίες που ακολουθούν, είναι δύσκολο να διαφωνήσει με αυτό!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!

Ένα άνετο διαμέρισμα 46 τ.μ. !!!!!!!!

Η οικονομία, η λειτουργικότητα και η προστασία της ιδιωτικής ζωής ήταν οι βασικοί παράγοντες στο σχεδιασμό αυτού του διαμερίσματος-γραφείου.
Σχεδιασμένο λαμβάνοντας υπόψιν και την παραμικρή λεπτομέρεια το μόλις 46 τ.μ διαμέρισμα προσφέρει άφθονο χώρο αποθήκευσης, καθιστώντας το εξαιρετικά λειτουργικό.
Μια κρεβατοκάμαρα σοφίτα δημιουργεί χώρο για μια ευρύχωρη ντουλάπα από  κάτω, ενώ η «έξυπνη σκάλα» κρύβει μια σειρά ενσωματωμένων συρταριών. Κάθε εκατοστό του χώρου έχει πράγματι αξιοποιηθεί.
Το αποτέλεσμα είναι σύγχρονο, καθαρό και συνοπτικό, παρέχοντας τόσο τη ζεστασιά ενός σπιτιού και όλες τις λειτουργικές απαιτήσεις ενός γραφείου.
Το διαμέρισμα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και η κατασκευάστρια εταιρεία Jordan Parnass Digital Architecture (JDPA) κέρδισε εξαιτίας του το βραβείο αρχιτεκτονικής μικρών κατασκευών του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής για το έτος 2010.
Perierga.gr
Perierga.gr

ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΕΣ ...ΣΚΗΝΟΘΕΤΟΥΝ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ...!

Αν νομίζετε πως οι τουρίστες επισκέπτονται την Ελλάδα μόνο για διακοπές, μάλλον πέφτετε έξω…

Σε πολλές περιπτώσεις, η εξασφάλιση κερδών από κατοίκους της περιοχής με δόλιο τρόπο, είναι συχνό φαινόμενο, ειδικότερα με τις αλλοδαπές τουρίστριες.

Αποκαλυπτήρια αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον κόμβο Δίου – ΛιτόχωρουΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ανωτάτης Αρχής και ο Πρόεδρος και τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του «ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» έχουν την τιμή.. να σας προσκαλέσουν την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011 και ώρα 20.00 στα αποκαλυπτήρια τουαγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου που θα τοποθετηθεί στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος, στον κόμβο Δίου – Λιτόχωρου, στην Πιερία.
Το άγαλμα φιλοτέχνησε ο γνωστός γλύπτης καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ευγενή φροντίδα κ. Γεωργίου Καρατζαφέρη.

Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΜΠΟΛΑ.

Η ΑΥΡΑ ΣΟΥ

Η αύρα σου εκπέμπει
μόρια ερεθισμού
του δέρματος μου και των
μυών μου
κι αρχίζει να λαχανιάζει
η κόκκινη καρδιά μου
μην
κρύβοντας την αδυναμία της
να αντισταθεί
στα ηλεκτρισμένα σπινθηρίσματα
της αναμενόμενης
-απρόσμενα
επαφής.
Η αύρα σου
μουδιάζει τα κύτταρα μου
που διψούν
να ρουφήξουν απεγνωσμένα
τα γονίδια της νεανικής σου
ερωτικής προσφοράς
ως γύρη
στον πολυταξιδεμένο κηφήνα.


 ΔΕΣΜΑ
 Τα γόνατά σου λυγίζουν στο
αδυσώπητο βάρος
του πρέπει
του…θέλουν
του θέλει
του δε θέλω
του περίμενε
του θα δούμε
του ,άλλη μια ευκαιρία
του, άλλη μια υπομονή
του ,άλλη μια μέρα
του …
Πότε θα ξαναεπαναστατήσω
με τόσες αιτίες;
Τα γόνατά σου ματώνουν στο
αδυσώπητο βάρος
της δειλίας σου…


 ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ
 Ασυγκράτητος είναι ο θυμός
που μοιάζει χείμαρρος  αμαρτωλής λάσπης
που ξεχείλισε
από το βούρκο
του παρελθόντος σου.
Όχι γιατί ήσουνα πόρνη
μα αφελής ικέτης
της πρωτόγνωρης εμπειρίας.
Ζήσε,
μα τη ζωή που λάθος μέτρησες
στα δάχτυλά σου
πάρε στα χέρια.
Εξαγνισμός ,
η νέα σου πορεία
ενσυνείδητα κι ευσυνείδητα
Στην έμπειρη πλέον υπόσταση σου.
Να αντισταθείς στο νέο λάθος .
Εκτός κι αν άλλος πάλι θα είναι
ο φταίχτης…
 ΑΡΝΗΣΗ ΖΩΗΣ

Τη μήνη των αισθήσεων
προ-καλείς .
Η πάλη μέσα μου –ν’αντισταθώ-
με καταβάλει .
Το σπέρμα μου –γύρη ζωής –
το σώμα σου,  μου αρνείται…
Χαμένο
στους ψεύτικους διαδρόμους
της άρνησής σου

  
ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

Μες το λαβύρινθο σου θα μπω
θα το τολμήσω
Εσύ κρατάς το νήμα
κι αν το κόψεις θα χαθώ
του Μινώταυρου θα γίνω θύμα.
Μες το Λαβύρινθο σου
θα μπω
την πρόκληση να ζήσω…-το κουβάρι ξετυλίγεται-
κι εσύ κρατάς το νήμα
Αν θα το κόψεις θα χαθώ
μα θα αποδράσω -
ο μύθος είναι γνωστός!
Και πάλι θα κερδίσω…
Μόνο στο ταξίδι της επιστροφής
να θυμηθώ
πανιά να αλλάξω!

  

ΕΠΑΦΗ
Ακούω τα βογκητά σου και τα κύτταρά μου σαστίζουν
Τα νύχια σου γαντζώνουν τη γυμνή σάρκα μου
Τα πόδια σου τυλίγονται στο κορμί μου
Τα χείλη σου υγρά αναζητούν τα δικά μου
Η γλώσσα σου παίζει με τα απόκρυφα
και η κάμαρη γεμίζει αρώματα του έρωτα
Κολλάνε από τον ιδρώτα τα κορμιά
σφίγγουν τα χέρια και μουδιάζουν
σκύβουν οι νεράιδες να δουν
και δεν το κρύβουν πως ζηλεύουν!

«Ειρήνη» του Αριστοφάνη


Παρασκευή 15 Ιουλίου στο Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης
Σάββατο 16 Ιουλίου 
στο Ευρυπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας
Κυριακή 17 και Δευτέρα 18 Ιουλίου
στο Ανοιχτό θέατρο Παπάγου


Η Θεατρική Διαδρομή παρουσιάζει την κωμωδία του Αριστοφάνη, «ΕΙΡΗΝΗ»,

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ

«Ναι, αγαπημένη μου

Εμείς γι’ αυτά τα λίγα κι απλά πράγματα πολεμάμε
για να μπορούμε να’ χουμε μια λάμπα,
ένα σκαμνί
ένα χαρούμενο δρόμο το πρωί
ένα ήρεμο όνειρο το βράδυ.
Για να’ χουμε έναν έρωτα που να μη μας τον λερώνουν,
ένα τραγούδι που να μπορούμε να το τραγουδάμε…»

Ανοίγει τις πύλες του το 40ο Φεστιβάλ Ολύμπου-Το Σάββατο 9 Ιουλίου η επίσημη έναρξη
-Την Κυριακή η εκδήλωση ενίσχυσης της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Κατερίνης με θεατρική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη στο αρχαίο θέατρο του Δίου

ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ...

Ένα διδακτικό παραμύθι...

Ένα ποντικάκι κάποτε, παρατηρούσε από την τρυπούλα του τον αγρότη και τη γυναίκα του που ξεδίπλωναν ένα πακέτο. Τι λιχουδιά άραγε έκρυβε εκείνο το πακέτο; Αναρωτήθηκε.
Όταν οι δύο αγρότες άνοιξαν το πακέτο, δεν φαντάζεστε πόσο μεγάλο ήταν το σοκ που έπαθε, όταν διαπίστωσε πως επρόκειτο για μια ποντικοπαγίδα!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ...ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ

Με πρωϊνή προπόνηση ολοκληρώθηκε σήμερα το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού, ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς. Οι «ερυθρόλευκοι» προπονήθηκαν, ενώ υπεβλήθησαν σε ιατρικές εξετάσεις (Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τζιμπούρ και Ποτουρίδης) και εργομετρικό έλεγχο.

ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ....ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΙΣΑΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ

       Αν είστε από τις τυχερές που ήδη βρίσκονται σε κάποια παραλία ή αν όπου να' ναι ετοιμάζεστε για την καλοκαιρινή σας απόδραση, μη ξεχάσετε να βάλετε στο χαλαρό πρόγραμμα των διακοπών σας ένα μισάωρο περπάτημα στην παραλία.

      1. Μασάζ για τις πατούσες.Περπατήστε ξυπόλυτες στην απαλή άμμο κι απολαύστε το πιο ανανεωτικό μασάζ ποδιών. Η λεπτή άμμος ενεργοποιεί τη φλεβική και λεμφική κυκλοφορία. Αν μάλιστα περπατάτε ξυστά στη θάλασσα, τότε το κύμα που σκάει στους αστραγάλους, τους βοηθάει να ενδυναμώσουν.

      2. Περπατήστε με τα πόδια σας να βρέχονται μέχρι το ύψος των μηρών. Προσπαθήστε με κάθε βήμα να ανασηκώνετε ολόκληρο το πόδι έξω από το νερό. Είναι μια δύσκολη άσκηση αλλά τα αποτελέσματά της είναι άμεσα για τα πόδια και τη λεκάνη.

       3. Δωρεάν απολέπιση ποδιών. Όσο πιο συχνά περπατάτε στην άμμο, τόσο πιο απαλές θα είναι οι φτέρνες σας. 

       4. Για να απολαύσετε το περπάτημα στην αμμουδιά, μη ξεχάσετε το καπέλο, το αντιηλιακό, ένα μπουκάλι νερό και παρέα για να σας φαίνονται όλα πιο εύκολα. ΝΟΟΖ