Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟΝ ALTER ΤΩΡΑ... ΤΙ ΕΙΠΕ...!!! ΣΧΕΔΟΝ ΟΤΙ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ.

"ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ DEAL...ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ....ΕΝΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΕΝΑΖΕΙ...
ΑΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΟΠΙΡΟΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ..."

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟΝ ALTER ΤΩΡΑ...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟΝ ALTER ΤΩΡΑ...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ...! ΠΟΛΛΟΙ Μ...... ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ..!


Ένα βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο, άναψε φωτιές στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας.
Ο λόγος είναι ότι το έχουν ανεβάσει "φίλοι της ΝΔ", (αυτό αναφέρεται κάτω από το βίντεο).
Το βίντεο εμφανίζει την Ελλάδα υπό κατοχή, ενώ σύμφωνα με το σενάριο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παραιτείται και τα ηνία της χώρας αναλαμβάνουν ο "πρωθυπουργός" Μπαρόζο και ο "αντιπρόεδρος" Ρεν.
Με φόντο τις συγκεντρώσεις των "Αγανακτισμένων" και στο τέλος την εικόνα του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, το βίντεο καταλήγει με τη φράση "Και όμως υπάρχει ελπίδα στους Έλληνες που αντιστέκονται. Στους ηγέτες που αντιστέκονται".
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από κύκλους της κυβέρνησης, ενώ και η ΝΔ αναμένεται να κρατήσει αποστάσεις.
Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά δήλωσαν πλήρη άγνοια για το συγκεκριμένο βίντεο.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η διαχρονική καλοκαιρινή διαμάχη γονέων - παιδιών για άλλη μία φορά στο προσκήνιο με τη φράση «άνοιξε παιδί μου και κανένα βιβλίο». Οι καλοκαιρινές διακοπές για τα παιδιά αποτελούν μία ανάσα από τη σχολική καθημερινότητα και μία ευκαιρία να διώξουν το άγχος της χρονιάς.

Από την άλλη πλευρά για αρκετούς γονείς πρόκειται για σπατάλη χρόνου, αφού πιστεύουν πως μερικές ώρες την ημέρα ή την εβδομάδα μπορεί να αφιερώνονται στο διάβασμα ή την επίλυση ασκήσεων. Τι λένε όμως οι ειδικοί;

«Μετά από μία δύσκολη χρονιά με φροντιστήρια, μαθήματα και άλλες δραστηριότητες, είναι φυσικό για τα παιδιά να περιμένουν το καλοκαίρι προκειμένου να παίξουν, να ξεκουραστούν, να χαλαρώσουν και να αφήσουν για τα καλά πίσω τους βιβλία και διάβασμα. Τα παιδιά χρειάζονται χρόνο προκειμένου να αποφορτιστούν από την πιεστική πραγματικότητα και το απαιτητικό πρόγραμμα που καλούνται να φέρουν εις πέρας», λέει ο ψυχολόγος Γιάννης Ξηντάρας.

Ο πιο απλός και εύκολος τρόπος ώστε το μυαλό των παιδιών να κρατιέται σε φόρμα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι το διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων.

Όπως εξηγεί ο κ. Ξηντάρας: «Το βιβλίο στις διακοπές δεν χρειάζεται να είναι καταναγκαστικό, αλλά αντιθέτως ψυχαγωγικό. Πρέπει λοιπόν οι γονείς να βάλουν στη ζωή του παιδιού το βιβλίο, ως ένα μέσο ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Έτσι καλό θα είναι να διαλέγει το ίδιο το παιδί το βιβλίο που θεωρεί ενδιαφέρον, γιατί τότε είναι μία δική του πρωτοβουλία και όχι κάτι που είναι αναγκασμένο να κάνει».

Όπως και όλες οι άλλες δραστηριότητες έτσι και το διάβασμα χρειάζεται εξοικείωση. Οι γονείς να μην περιμένουν ότι αγοράζοντας μερικά βιβλία το καλοκαίρι τα παιδιά τους θα γίνουν βιβλιοφάγοι.

«Όμως με το να διαβάσει ένα παιδί ένα εξωσχολικό βιβλίο εξοικειώνεται γενικότερα στη διαδικασία της μάθησης και αυτό αποτελεί προθάλαμο για γόνιμο και εποικοδομητικό διάβασμα τη νέα σχολική χρονιά. Σίγουρα μπορεί να μαγέψει και να εξάψει την φαντασία του μικρού παιδιού ένα μυθιστόρημα ή ένα παραμύθι» αναφέρει ο κ. Ξηντάρας και συμπληρώνει: «στόχος είναι να βοηθήσουμε το παιδί να αγαπήσει το διάβασμα και να εξοικειωθεί μ’ αυτό και όχι να βαρεθεί και να το θεωρήσει σαν μία πιεστική και υποχρεωτική διαδικασία. Και επειδή το παιδί μιμείται τους γονείς μπορεί οι ίδιοι να αποτελέσουν ένα θετικό πρότυπο με το να βάλουν και αυτοί στη ζωή τους το βιβλίο».

100.000.000 EURO ΣΕ ΜΚΟ !

Πάνω από 100.000.000 ευρώ έχουν διατεθεί, "μέσα σε ένα νεφελώδες, θολό και αδιαφανές τοπίο" για επιχορηγήσεις σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ΜΚΟ, ενώ το ποσό αυτό εκτιμάται ότι είναι κατά πολύ μεγαλύτερο.

Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που "προσπάθησε", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Θανάσης Τσούρας, "να ασχοληθεί με το χώρο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων", και κατέγραψε στο πόρισμά της συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες θα κοινοποιήσει τόσο προς τον πρωθυπουργό όσο και την κυβέρνηση.

Η Επιτροπή κάνει λόγο για "ΜΚΟ δύο ταχυτήτων", για "διαπιστώσεις περί θολού και μη επαρκώς χαρτογραφημένου τοπίου δράσης και λειτουργίας τους", αλλά και για "περιπτώσεις χρηματοδοτήσεων με αμφισβητούμενη ή ακόμα και ελάχιστη δράση".

Σύνοδο Κορυφής

Παρά την ανακοίνωση νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, η ευρωζώνη πασχίζει να δώσει ικανοποιητικά κίνητρα στις αγορές ώστε να αποφύγει την μετάδοση της κρίσης στην Ιταλία και την Ισπανία, γεγονός που θα απειλούσε την ίδια τη νομισματική ένωση. Σε αυτό το κλίμα οι ηγέτες της ΕΕ προχωρούν σε Σύνοδο Κορυφής την προσεχή Παρασκευή με αντικείμενο την κρίση χρέους, σύμφωνα με ευρωπαίο διπλωμάτη, που επικαλείται το Reuters, χωρίς να τον κατονομάζει.NOOZ

Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. ο Κώστας Κουκοδήμος
Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. αναλαμβάνει ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος με απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά που χθες κοινοποιήθηκε σε όλα τα κομματικά όργανα.
Θυμίζουμε ότι ο κ. Κουκοδήμος διετέλεσε Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Ν.Δ. την περίοδο 2009-2010.
Ο κ. Κουκοδήμος με δήλωσή του επισημαίνει: «Είμαι αποφασισμένος να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά  να προχωρήσουμε δυναμικά για την πρόοδο του τόπου μας και την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων των συμπολιτών μας.
Με αίσθημα ευθύνης και βαθιά πίστη πως η πρόταση της Ν.Δ. αποτελεί τη μόνη διέξοδο για τη χώρα αναλαμβάνω με ιδιαίτερη χαρά τα καθήκοντά μου . Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά για την εμπιστοσύνη που δείχνει ακόμη μια φορά στο πρόσωπό μου».

Το Χάρβαρντ βραβεύει τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία

Μια μεγάλη είδηση για τη χώρα μας και τον ελληνικό πολιτισμό, με βαρύνουσα πολιτική σημασία, τόσο εξαιτίας της δύσκολης συγκυρίας που περνάει η Ελλάδα όσο και εξαιτίας της απειλής που δέχονται διεθνώς οι ανθρωπιστικές σπουδές και οι αντίστοιχες πανεπιστημιακές έδρες.
Το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ θεσπίζει Διεθνές Βραβείο Ελληνικού Πολιτισμού. Μια ελληνική νίκη επί αμερικανικού εδάφους, μια και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο για τα νεοελληνικά γράμματα και δη από κορυφαίο ίδρυμα των ΗΠΑ.

Το Διεθνές Βραβείο ανήκει στην Εδρα Σεφέρη του Χάρβαρντ, θα απονέμεται κάθε έτος αρχές Δεκεμβρίου στην Αθήνα και έχει τρεις κατηγορίες: Βραβείο Ποίησης, Βραβείο Πεζογραφίας και το Βραβείο Κριτικού Δοκιμίου-Επιστημονικής Μελέτης. Οι δύο πρώτες πρέπει να είναι αυστηρά στην ελληνική γλώσσα, ενώ η τρίτη μπορεί να είναι στην αγγλική, γερμανική, γαλλική, ισπανική ή ιταλική, όπως και ελληνική, αρκεί να αφορά τον ελληνικό πολιτισμό. Εκτός από το διαγωνιστικό μέρος των βραβείων, που θα συνοδεύεται και με χρηματικό έπαθλο (δεν ανακοινώθηκε), θα υπάρχουν και βραβεία «τιμής ένεκεν» για διεθνώς αναγνωρισμένους ελληνόφωνους ποιητές και πεζογράφους. Το βραβείο απευθύνεται σε συγγραφείς απ' όλο τον κόσμο, βάσει της αρχής της μη διάκρισης. Εμφαση πάντως δίνεται στους νέους δημιουργούς.
Τα πρώτα βραβεία θα απονεμηθούν τον Δεκέμβριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας), οπότε θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη παγκόσμια παρουσίαση της Harvard Early Modern and Modern Greek Library. Μια μοναδική διεθνώς εκδοτική σειρά για τη Μεσαιωνική και Νεότερη Ελληνική Γραμματεία. Ξεκινάει από τον 11ο αιώνα και φτάνει στον 21ο αιώνα.
Στα μέσα Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί στους εννιά επικρατέστερους (τρεις για κάθε κατηγορία) η πρόκρισή τους στην τελική φάση του διαγωνισμού και θα κληθούν να παρουσιάσουν το έργο τους στο κοινό, σε ειδική εκδήλωση του Χάρβαρντ.
Το 2012 θα θεσμοθετηθεί και Βραβείο Μουσικής-Μουσικολογίας για Ελληνα συνθέτη.
Η εγκυρότητα των βραβείων δεν εξασφαλίζεται μόνο από το φορέα του, αλλά και από την κριτική επιτροπή, στα μέλη της οποίας βρίσκονται ο νομπελίστας Σέιμους Χίνι, η πρώην πρόεδρος των βραβείων Πούλιτζερ και μέλος Συμβουλευτικών Επιτροπών για το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας Χέλεν Βέντλερ, ο σπουδαίος αρχαιοελληνιστής και ανθρωπολόγος αρχαίων κοινωνιών Μαρσέλ Ντετιέν, ο πρύτανης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και καθηγητής Γλωσσολογικής Ανθρωπολογίας στο UCLA Αλεσάντρο Ντουράντι κ.ά.
Σε εποχές παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που πλήττει και την αμερικανική οικονομία, το Χάρβαρντ αναλαμβάνει ένα φιλόδοξο και δαπανηρό πρότζεκτ υπέρ του ελληνικού πολιτισμού. «Η εικόνα της χώρας μας και των ανθρώπων της έχει τρωθεί όσο ποτέ στο εξωτερικό με βδελυρή δυσφήμηση. Καταφέραμε να στρέψει το Χάρβαρντ την προσοχή του στον ελληνικό πολιτισμό, σε αυτή την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία για τη χώρα, έπειτα από μεγάλες προσπάθειες μιας ομάδας ερευνητών, καθηγητών και διανοούμενων. Θέλαμε να αντιδράσουμε στη διάσπαση του κοινωνικοπολιτικού ιστού της χώρας» τονίζει ο καθηγητής και προέδρος της επιτροπής των βραβείων του Χάρβαρντ, Δημήτρης Γιατρομανωλάκης.
«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο γίνεται την κατάσταση, επειδή πιστεύουμε ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα να είμαστε απαισιόδοξοι. Ο πολιτισμός και η ελληνική τέχνη μπορούν να προσφέρουν πολλά. Μπορεί στη οικονομία να μην τα πηγαίνουμε καλά, αλλά υπάρχουν σημαντικότατοι τομείς που πρέπει να προβάλουμε. Πρέπει να διεθνοποιήσουμε τα ελληνικά γράμματα. Ηταν εξαιρετικά δύσκολο το Χάρβαρντ να δώσει το trademark του και στη σειρά Early Modern and Modern Greek Library, που συνεχίζει το τεράστιο τμήμα για την αρχαιότητα της Loeb Classical Library. Το καταφέραμε. Θα είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που η ελληνική λογοτεχνία, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, θα γίνει γνωστή στον αγγλόφωνο κόσμο» προσθέτει ο Δ. Γιατρομανωλάκης. Εδώ και τέσσερα χρόνια είναι συνδιευθυντής μαζί με τον καθηγητή Κριτικής Θεωρίας και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Χάρβαρντ, Παναγιώτη Ροϊλό, του προγράμματος Cultural Politics στο Weatherhead Center for International Affairs. Πρόκειται για το πρώτο πρόγραμμα διεθνώς στο οποίο οι ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες συνδέονται με τον πολιτισμό.
* Στη σειρά Harvard Early Modern and Modern Greek Library έχουν ήδη κυκλοφορήσει τα «154 ποιήματα» του Καβάφη, σε επιμέλεια-μετάφραση Τζορτζ Τσιόλις, ενώ αναμένεται να εκδοθούν τρεις τόμοι με επιλεγμένη ποίηση των Ελύτη, Εγγονόπουλου και Λιοντάκη, σε μετάφραση Ντέιβιντ Κόνολι.***

http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=291468

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ....Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ, ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΙΟΝ , ΤΟ ΙΕΡΟ ΤΟΥ.

Από χθες το απόγευμα το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου...
στήθηκε στο Αλεξάνδρειο στην περιοχή Ξηροκάμπι στο Λιτόχωρο. Πρόκειται για δωρεά του Γ. Καρατζαφέρη, τα δε αποκαλυπτήρια θα γίνουν στις 29 Ιουλίου. Από σήμερα το πρωί γίνονται οι εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, και ήδη έγινε και η πρώτη επίσκεψη από έναν μικρό μαθητή.
Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Ζει ο Μ. Αλέξανδρος στους πρόποδες του Ολύμπου http://24wro.blogspot.com/2011/07/blog-post_4352.html#ixzz1RuDKljfx

Tο ελληνικό δώρο που συγκίνησε τον Tom Hanks!Γνωστός ο έρωτας του Tom Hanks για την χώρα μας...
Αλλά ότι μία κάρτα γενεθλίων με «άρωμα» Ελλάδας θα τον έκανε να συγκινηθεί, ποιός το περίμενε; Ο γιός του γνωστού ηθοποιού, η σύζυγός του και η κόρη τους του έκαναν ένα δώρο που μάλλον δεν το περίμενε:


μια τεράστια κάρτα που απεικόνιζε τις πατούσες της μικρής και έγραφε «Happy Birthday Papou». «"Papou" είναι ο παππούς στα ελληνικά. Τέλειο δώρο γενεθλίων, σωστά;», έγραψε ο Hanks στο Twitter του και «ανέβασε» φωτογραφία της κάρτας για να μοιραστεί την συγκίνησή του!

Σημειώνουμε πως ο Tom Hanks είναι παντρεμένος με την ελληνικής καταγωγής ηθοποιό Rita Wilson, επισκέπτεται πολύ συχνά την χώρα μας και έχει σπίτι την Αντίπαρο. Μάλιστα, δεν κρύβει την αγάπη του για την χώρα μας και την διατυμπανίζει με κάθε ευκαιρία ακόμα και στις συνεντεύξεις του, σε μία από τις οποίες έχει πει ότι αισθάνεται πιο Έλληνας από τους Έλληνες!


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Tο ελληνικό δώρο που συγκίνησε τον Tom Hanks! http://24wro.blogspot.com/2011/07/t-tom-hanks_12.html#ixzz1RuCQynVN

Βούλγαροι αστυνομικοί θα περιπολούν μαζί με Έλληνες στη Θεσσαλονίκη και Καβάλα.

Βούλγαροι αστυνομικοί θα περιπολούν μαζί με Έλληνες στη Θεσσαλονίκη και Καβάλα. Άντε και με ...Αλβανούς στα Γιάννενα βρε!


Πρόγραμμα κοινών θερινών περιπολιών Ελλήνων και Βούλγαρων αστυνομικών θα αρχίσει να εφαρμόζεται στη Μακεδονία, όπου συχνάζουν αρκετοί τουρίστες από τη γειτονική χώρα. Το σχετικό κείμενο κανόνων που θα διέπουν τις κοινές αυτές περιπολίες θα υπογράψουν αύριο το μεσημέρι ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρης Οικονόμου και ο Βούλγαρος γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και αρχηγός της αστυνομίας της χώρας του, Γκαλίν Γκεοργκίεφ. Όπως έγινε γνωστό, στο πρόγραμμα των κοινών θερινών περιπολιών θα συμμετέχουν συνολικά έξι Βούλγαροι αστυνομικοί, οι οποίοι θα περιπολούν ανά δύο, μαζί με ισάριθμους Έλληνες συναδέλφους τους, στις πόλεις Θεσσαλονίκη και την Καβάλα. Ο αστυνομικοί από τη Βουλγαρία θα είναι ένστολοι, αλλά δεν θα φέρουν τον οπλισμό τους, αφού σκοπός του εν...
 λόγω προγράμματος είναι να μεσολαβούν σε τυχόν περιστατικά στα οποία εμπλέκονται ομοεθνείς τους και να βοηθούν όπου χρειάζεται.

Οι κοινές θερινές περιπολίες αποτελούν συνέχεια αντίστοιχου προγράμματος που εφαρμόστηκε τον χειμώνα στο τουριστικό κέντρο Μπάνσκο της Βουλγαρίας, με τη συμμετοχή Ελλήνων αστυνομικών. Θα δούμε και Τούρκους ή Αλβανούς αστυνομικούς;


 liako.gr 

Εγκαταλείπει το βουλευτικό αυτοκίνητο


ΕΠΙΣΤΟΛΗ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Την επιστροφή του αυτοκίνητου που του παρέχει η Βουλή, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε επιστολή του ασκεί κριτική στους συναδέλφους του που "μένουν στα λόγια"

ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ


Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Παιδείας δεν άλλαξαν την εικόνα των επιδόσεων των μαθητών στις Πανελλαδικές, ούτε και τις εκτιμήσεις σχετικά με την πορεία των βάσεων.

Τα βασικά συμπεράσματα είναι η "εξαφάνιση" των άριστων γραπτών και η αύξηση αυτών με βαθμολογίες κάτω από τη βάση.
Επίσης παρατηρείται μεγάλος αριθμός γραπτών με μέτριες και πολύ χαμηλές βαθμολογίες, κάτι που σημαίνει μεγάλη πτώση στις βάσεις.
Από το σύνολο των 86.600 υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων οι 55.191 απέσπασαν Γενικό Βαθμό Πρόσβασης πάνω από τη βάση, ενώ 30.409 υποψήφιοι από 0 μέχρι και 9,99.
Από τους 36.895 υποψηφίους της Θεωρητικής Κατεύθυνσης οι 24.178 είχαν Γενικό Βαθμό Πρόσβασης ίσο ή μεγαλύτερο από τη βάση, ενώ 12.717 υποψήφιοι δεν κατόρθωσαν να φτάσουν τη βάση. Στη Θετική Κατεύθυνση των 11.665 υποψηφίων, οι 9.745 ξεπέρασαν τη βάση, ενώ μόλις 1920 όχι.
Στην Τεχνολογική κατεύθυνση Ι από τους 777 υποψήφιους οι 629 απέσπασαν Γενικό Βαθμό Πρόσβασης πάνω από τη βάση, ενώ 148 κυμάνθηκαν από 0 μέχρι 9,99. Στην πολυπληθή Τεχνολογική ΙΙ των 36.263 υποψηφίων, οι 20.639 απέσπασαν Γενικό Βαθμό Πρόσβασης μεγαλύτερο από 10 και μέχρι το Άριστα, ενώ οι υπόλοιποι 15.624 από 0 μέχρι και 9,99.
Ελάχιστα τα άριστα γραπτά
Τα ιδιαίτερα αυξημένης δυσκολίας θέματα στις φετινές πανελλαδικές είχαν ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του ποσοστού των άριστων γραπτών σε μόλις 7,22% του συνόλου των υποψηφίων.
Αντιθέτως, η συγκέντρωση του 57,26% των Γενικών Βαθμών Πρόσβασης σε μεσαίες βαθμολογικές κλίμακες (10-17,99) ενισχύει, τις εκτιμήσεις για συμπίεση των βάσεων στο σύνολο των Σχολών και σε όλα τα επιστημονικά πεδία.
Αναλυτικότερα, 7,22% των γραπτών απέσπασαν το Άριστα (18-20), το 22,77% είχε Βαθμό Πρόσβασης από 15-17,99, το 34,49% βρέθηκε στις χαμηλομεσαίες βαθμολογικές κλίμακες (10-14,99%), το 26,56% Βαθμό Πρόσβασης από 5 μέχρι 9,99, ενώ το 8,99% των γραπτών είχε βαθμούς από 0 μέχρι και 4,99.
Τα στοιχεία σε κάθε κατεύθυνση
Στην Θεωρητική Κατεύθυνση το 6,27% των γραπτών απέσπασε Άριστο Βαθμό Πρόσβασης (18-20), το 23,51% από 15 μέχρι και 17,99, το 35,76% από 10 μέχρι και 14,99. Περισσότερο από 30% των υποψηφίων της Θεωρητικής δεν κατόρθωσε να αποσπάσει βαθμό πρόσβασης μεγαλύτερο από τη βάση καθώς το 25,55% βρέθηκε στην κλίμακα από 5 μέχρι και 9,99 και 8,92% βαθμό από 0 μέχρι και 4,99.
Ούτε και η Θετική Κατεύθυνση που μας έχει συνηθίσει σε υψηλές βαθμολογίες δεν γλίτωσε από τη φετινή "σφαγή" των υποψηφίων.
Οι άριστοι υποψήφιοι ανέρχονται στο πολύ χαμηλό για την κατεύθυνση ποσοστό 16,65% (βαθμό από 18-20), το 34,51% βρέθηκε στην κλίμακα 15-17,99, το 32,36% στην κλίμακα 10-14,99, ποσοστό 12,84% των γραπτών απέσπασαν βαθμούς από 5 μέχρι και 9,99, ενώ ένα ποσοστό 3,61 από 0 μέχρι και 4,99.
Στην Τεχνολογική Ι το 15,18% των Βαθμών Πρόσβασης απέσπασαν το Άριστα (18-20), το 32,82% των Βαθμών κυμάνθηκαν από 15 μέχρι και 17,99, 32,95% από 10 μέχρι και 14,99, 16,35% από 5 μέχρι και 9,99 κι 2,71% από 0 μέχρι και 4,99.
Στην πολυπληθή Τεχνολογική ΙΙ μόλις το 4,96% των Βαθμών Πρόσβασης ήταν Άριστο (18-20), το 18,06% κυμάνθηκε σε υψηλές βαθμολογίες (15-17,99), από τη βάση και μέχρι τη μέση της κλίμακας (10 μέχρι 14,99) το 33,89%, ενώ σημαντικό ποσοστό 32,21% από 5 μέχρι και 9,99, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό (10,88%) από 0 μέχρι και 4,99.

Ινδιάνικο Χωριό «Τζομάκουα»
Επνευστής αυτής της προσπάθειας είναι ο Τζόνυ, κατά κόσμον Γιάννης Τουλιαρής, με συνοδοιπόρο στην υλοποίηση του χωριού τον Μάκη Τσιγκαρόπουλο. Από τη συνένωση των ονομάτων τους προέρχεται και η ονομασία του χωριού...

Ο Τζόνυ από μικρός λάτρευε τους Ινδιάνους και είχε ως όνειρό του να δημιουργήσει το δικό του ινδιάνικο χωριό. Τριγυρνούσε στα ποτάμια και έφτιαχνε καλύβες στο χωριό του, το Ελατοχώρι. Οταν κατέβαινε στην Κατερίνη για να ψωνίσει για το μπακάλικο του πατέρα του, έβλεπε και καμιά ταινία με το ανάλογο περιεχόμενο. Στα 15 του έγινε ναυτικός έχοντας σκοπό να ταξιδέψει στον κόσμο και να γνωρίσει από κοντά ινδιάνικες φυλές. Πήγε στο Περού, στη Βραζιλία, στην Αργεντινή, στο Μεξικό.
Επέστρεψε στη γενέτειρά του και ύστερα από πολύ κόπο κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να δημιουργήσει το πρώτο ινδιάνικο χωριό στην Ελλάδα, το οποίο λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2009.
«Τζομάκουα»
Αγαπημένοι επισκέπτες του Τζόνυ και του Μάκη είναι τα παιδιά, στα οποία θέλουν να τους μάθουν την ιστορία των Ινδιάνων καθώς και τη σημασία του να αγαπούν τη φύση.
Το ινδιάνικο χωριό «Τζομάκουα» αποτελεί μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ιππασία στη γύρω περιοχή, μέσα σε καστανόδασος, να δοκιμάσουν το στόχο τους στην τοξοβολία, να κάνουν αναρρίχηση, να περιηγηθούν εντός του χωριού. Το χωριό μεταξύ άλλων έχει και ζωάκια και επιθυμία του Τζόνυ είναι να το εμπλουτίσει με περισσότερα, οπότε εάν θέλει κανείς να του χαρίσει κανένα ζωάκι είναι ευπρόσδεκτο.
Η ημέρα στο ινδιάνικο χωριό «Τζομάκουα» ολοκληρώνεται μ' ένα γεύμα στο εστιατόριο με ψητά της ώρας που ετοιμάζουν η σύζυγος του Τζόνυ, Λίτσα, ο υιός του Σωτήρης, και ο Βιτάλης.
Το Ελατοχώρι απέχει 103 χλμ. από Θεσσαλονίκη, ακολουθώντας την εθνική οδό για Κατερίνη και στη συνέχεια για χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου

- Δυο χιλιόμετρα πριν το χωριό θα συναντήσετε το ινδιάνικο χωριό «Tζομάκουα». Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6979 948333 (Τζόνυ)

ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ


Διευκολύνσεις σε οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο θα προβλέπει ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος είναι να δοθούν κίνητρα στους οφειλέτες που δεν είχαν υπαχθεί από την αρχή στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα να το κάνουν τώρα χωρίς να χρειασθεί να καταβάλουν όλες τις δόσεις που δεν έχουν καταβάλει από την έναρξή της.

SETI...ΚΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

ufo-alien-face
Το πρόγραμμα SETI έχασε πρόσφατα...ένα από τα βασικά του όργανα για την αναζήτηση εξωγήινων πολιτισμών, τώρα όμως ξεκινά μια νέα προσπάθεια: θα χρησιμοποιήσει ένα γιγάντιο ραδιοτηλεσκόπιο για να αφουγκραστεί 86 πιθανούς πλανήτες σαν τη Γη.

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ...ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΚΑΡΥΔΗ

Τους «Αγανακτισμένους» σχολίασε η Σμαράγδα Καρύδη, η οποία τόνισε ότι και η ίδια ανήκει σε αυτούς... τους πολίτες, παρότι δεν έχει πάρει ακόμα στο Σύνταγμα.
«Δεν πήγα στο Σύνταγμα, μπορεί κάποια στιγμή να το κάνω. Είμαι μαζί τους δεν είμαι εναντίον τους αλλά εγώ δεν είμαι στη φάση που θα βγω στους δρόμους πια. Είμαι και αγανακτισμένη και δυσαρεστημένη, δεν είναι μόνο στον δρόμο οι «Αγανακτισμένοι», μπορεί να ‘ναι και απ’ το σπίτι τους. Δεν θέλω και να το «πουλήσω». Μερικές φορές για μας τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά και μεταφράζονται αλλιώς», δήλωσε.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Δήλωσε «Αγανακτισμένη» η Καρύδη http://24wro.blogspot.com/2011/07/blog-post_5896.html#ixzz1RrbftHH3

ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΝΥΧΤΕΣ: ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ, του ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, 2011.

Μερίδιο στην ευτυχία

Θα φύγω τώρα, τώρα αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη,
απ΄ τη φυλακή των αμίλητων πολυκατοικιών
και τα ποτάμια
 των πολύχρωμων αυτοκινήτων,
 της γκρίζας πόλης,
γιατί στο πρόσωπό σου αντίκρισα
τον ήλιο
 της αληθινής ζωής.
Θα φύγω
σε βουνά καταπράσινα και σε λιβάδια ανθόσπαρτα,
θα τρέξω αμέσως,
αγριολούλουδα και παπαρούνες θα μαζέψω
 και από ανθοστόλιστες χωριάτικες αυλές,
θα κλέψω ζουμπούλια μοσχομυριστά και κρίνα και γαζίες.
Και όταν το σούρουπο
 η απουσία σου αβάσταχτη θα είναι,
 σαν άσπρο περιστέρι θα πετάξω,
 πάνω από θάλασσες,
δάση
και μέσα σε ουρανούς
και θα΄ ρθω μπροστά σου,
 όπου κι αν βρίσκεσαι, αγαπημένη
και όλα τα πολύχρωμα λουλούδια,
της πλάσης όλης, του κόσμου όλου,
μπουκέτο στα χέρια σου, θα αφήσω.
Για να χαμογελάς, συνέχεια,
 από ευτυχία,
ολόιδια μ΄ αυτή που ακτινοβολεί το βλέμμα σου.
Ολόιδια μ΄ αυτή που ψάχνεις στους ανθρώπους.
Θέλω πάντα να χαμογελάς
–είσαι πιο όμορφη όταν χαμογελάς από ευτυχία-
για να κλέβω κι εγώ,
 μερίδιο  από την ευτυχία σου.

ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΝΥΧΤΕΣ: ΓΕΥΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ, του ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, 2011.Γεύση Ελλάδας

Ντομάτα γαρύφαλλο,
τυρί κι ελιά
κάτω από το πλατάνι
στη σκιά και τη δροσιά,
κρυστάλλινο τσίπουρο της μέθης,
ψημένη καυτερή στο λαδόξιδο,
φέτες
ζυμωμένο στην πινακωτή
 ψωμί  μαύρο σταρένιο,
ζεστό  με ρίγανη και λάδι,
γεύση Ελλάδας,
γέλια και τσουγκρίσματα
«άντε γεια» και  «άσπρο πάτο…»
αστεία Αριστοφανικά και μουσικές του  Μάνου  Χατζηδάκη!
Μια  γατούλα χαϊδεύεται στα πόδια
με υπομονή
 στην άκρη περιμένει
με ψίχουλα ευτυχίας να μοιραστεί όλων τις χαρές …
Ελλάδα των γεύσεων…
Γεύση  του αέρα, του γέλιου, των στίχων
γεύση των ερώτων και των μυστικών,
γεύση των ποιημάτων και των εικόνων
σε μια υπαίθρια γκαλερί,
με θέα το πέλαγος,
με σκέψη στις αναμνήσεις
με τους παππούδες να θυμούνται
και τις κοπέλες,
με τα κοντομάνικα
να τραγουδάνε κάτω από τον ήλιο,
  με τα στήθη τους να τρέμουν από ζωή και
την προσμονή στους έρωτες.
Απέναντι, οι γλάροι σαν ζωγραφιά στον μουσαμά μέσα στο απέραντο γαλάζιο….
Πρόσωπα καθημερινά ρυτιδιασμένα
της βιοπάλης, με την αλμύρα στα φρύδια,
Ελλάδα αγνή
 μέσα από τις κίτρινες σελίδες
του άλμπουμ  της γιαγιάς  βγαλμένη…
Μια στιγμή στην αιωνιότητα,
Μια μέρα από τη ζωή μας,
σήμερα.
Κάθε μέρα…

ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΝΥΧΤΕΣ: Η ζωή που συμβαίνει, του ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, 2011.

Η ζωή που συμβαίνει

 Ένα φιλί αφήνει σημάδι.
Μια αμαρτία εγκαταλείπει τον παράδεισο.
Μια αγάπη μένει για πάντα.
Ένας έρωτας, διαδέχεται τον άλλο…
Ο χρόνος περνάει
βιαστικός μπροστά στα μάτια μας.
Τίποτα δεν είναι το ίδιο. Μέρα με τη μέρα.
Δεν ξέρουμε τι έρχεται .
 Ξέρουμε τι έφυγε
 Το παρόν  μπορείς να το προκάμεις.
Ο αιώνας
ένα λεπτό, ούτε λεπτό μη χάνεις.
Κάνε ότι είναι να κάνεις.
Όσα φέρνει η στιγμή  πρόλαβέ τα με τις δικές σου εκπλήξεις.
Τίποτα μην αναβάλλεις.
Είναι ζωή 
 όλα,
την ώρα που συμβαίνουν…ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ....