Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. !!!!!


Σε απόλυτους αριθμούς, οι απολαβές των μελών της Βουλής των Ελλήνων, οι οποίες κατά μέσο όρο κυμαίνονται γύρω στις 8.500 ευρώ μηνιαίως, βρίσκονται περίπου στον μέσο όρο των αμοιβών που απολαμβάνουν οι ομόλογοί τους σε άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.


Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχουν και πιο καλοπληρωμένοι αλλά και πιο κακοπληρωμένοι ευρωπαίοι κοινοβουλευτικοί, όπως άλλωστε συμβαίνει και με άλλους κλάδους στη χώρα μας.
Στο μεταξύ, σφαγή αναμένεται να γίνει μεταξύ των βουλευτών για την συμμετοχή τους σε όσο το δυνατόν περισσότερες επιτροπές, προκειμένου να ισοφαρίσουν το ψαλίδι που έπεσε στο μισθό τους.
Οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές ενός βουλευτή σύμφωνα με τα στοιχεία του "Τύπου της Κυριακής" ανέρχονται σε 8.500 χιλιάδες ευρώ.
Την ίδια στιγμή, οι Ισπανοί συνάδερφοί τους παίρνουν 4.000 ευρώ, οι Γερμανοί βουλευτές 7.668 ευρώ και οι πιο καλοπληρωμένοι είναι οι Ιταλοί βουλευτές με τις μηνιαίες τους απολαβές να φτάνουν τα 11.704 ευρώ.
Τα έσοδα των Ελλήνων βουλευτών
* Βουλευτική αποζημίωση 4900 (καθαρά) 5.200 ευρώ (μικτά)
* Έσοδα από επιτροπές (μ.ο.) 1.200 ευρώ
* Επίδομα γραφείου 936 -1.000 ευρώ
* Επίδομα κίνησης 364 – 607 ευρώ
* Επίδομα κινητής τηλεφωνίας 200 ευρώ
* Επίδομα σταθερού τηλεφώνου – ταχυδρομείου 834 ευρώ (10.000 ετησίως)
* Χωρίς εισιτήριο στα ΜΜΜ, ΟΣΕ, ΚΤΕΛ και ακτοπλοϊκά
ΣΥΝΟΛΟ: 8.400 – 8.700 ευρώ οι μηνιαίες καθαρές αποδοχές
Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε το ποσό των 3.000 ευρώ για ανανέωση ηλεκτρονικού εξοπλισμού για βουλευτές που έχουν πάνω από μία θητεία.
Επίσης, για τους βουλευτές της περιφέρειας προβλέπεται επίδομα ενοικίου ή πληρωμένο ξενοδοχείο της τάξεως των 1.000 ευρώ.
Ακόμη, οι βουλευτές της περιφέρειας που στην περιοχή στην οποία εκλέγονται υπάρχει αεροδρόμιο, δικαιούνται 104 αεροπορικά κουπόνια.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος με...αυθαίρετο


ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ Η ΕΞΟΧΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ

Τετρασέλιδο ρεπορτάζ φιλοξενεί η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" για την εξοχική κατοικία της μητέρας του υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, η οποία αναφέρει πως είναι παράνομη και ζητάει την αποπομπή του από την κυβέρνηση

ΑΠΟ ΥΓΕΙΑ .....ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ

Οι Έλληνες σε γενικές γραμμές είναι καλά στην υγείας τους, καθώς σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας το 75,33% του πληθυσμού ηλικίας 15 ετών και άνω δηλώνει ότι έχει πολύ καλή ή καλή υγεία, η πλειοψηφία των γυναικών κάνει προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο, έξι στους δέκα καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά καθημερινά, ενώ σε ποσοστό 70,80% δήλωσαν ότι περπατούν, τουλάχιστον, τρεις φορές την εβδομάδα. 

Αυτά που ...κοιτάζουν οι γυναίκες


Ποια είναι τα σημεία του ανδρικού σώματος που τραβάνε τα γυναικεία βλέμματα;

Έρευνα αποκαλύπτει πως σε ποσοστό 16% οι γυναίκες κοιτάζουν ερωτικά τα οπίσθια του ανδρικού φύλου.

Οι πιο ρομαντικές με ποσοστό 14% γοητεύονται από τα μάτια και το βλέμμα τους.

Μεγάλο ποσοστό, το 13%,  αποδεικνύει ότι το χαμόγελο διεγείρει ιδιαίτερα τις γυναικείες αισθήσεις.

Το μυώδες ανδρικό στήθος κατακτά με 9% τη γυναικεία καρδιά, ενώ με 8% ακολουθούν τα μακριά και μυώδη πόδια.

Τα χέρια,συγκεντρώνουν το γυναικείο βλέμμα σε ποσοστό 7%, ενώ οι δικέφαλοι μύες προκαλούν την προσοχή και τη φαντασία τους τους σε ποσοστό 5%.
Οι άντρες, από την πλευρά τους έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στο γυναικείο στήθος, σε ποσοστό 18%.

Τα μάτια, επίσης, τους γοητεύουν σε ποσοστό 14%, ενώ σε πολύ καλή θέση με 12% τους κερδίζει το γυναικείο χαμόγελο.

Τα μακριά και λεπτά γυναικεία πόδια κερδίζουν τη ματιά τους με 10%, τα οπίσθια με 9%, τα μακριά μαλλιά 8% και η λεπτή μέση το 7%.

Τραμπουκισμοί αστυφύλακα με πυροβολισμούς στην ΚατερίνηΜε τις κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη και άσκοπους πυροβολισμούς συνελήφθη χθες το βράδυ από συναδέλφους του,αστυφύλακας που υπηρετεί στη διεύθυνση Θεσσαλονίκης.
Ο αστυφύλακας ενεπλάκη σε φραστικό επεισόδιο στην Καλλιθέα Κατερίνης, με 34χρονο Έλληνα.Στη διάρκεια της συμπλοκής το αστυνομικό όργανο έβγαλε τοπτυσσόμενο γκλόπ και χτύπησε τον 34χρονο σε διάφορα μέρη του σώματός του. Στη συνέχεια πυροβόλησε για εκφοβισμό μία φορά στο έδαφος με το υπηρεσιακό του πιστόλι. Στο χώρο του συμβάντος βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας κάλυκας και η πτυσσόμενη ράβδος.
Ο 34χρονος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κατερίνης, ενώ ο αστυνομικός υπέβαλε σε βάρος του μήνυση για εξύβριση - απειλή και απλή σωματική βλάβη, ωστόσο, με προφορική εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.
Ο Αστυφύλακας, ο οποίος βρίσκεται σε κανονική άδεια, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, ενώ με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και, παράλληλα, σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Περιορίζονται τα δικαιώματα ενοικιαστών και ιδιοκτητών

Άκυροι είναι οι όροι στα μισθωτήρια συμβόλαια που περιορίζουν τα δικαιώματα του ενοικιαστή και του ιδιοκτήτη...
Αυτό έκρινε ο Αρειος Πάγος τονίζοντας στην απόφασή του ότι οποιοιδήποτε όροι συνεπάγονται περιορισμό των δικαιωμάτων των συμβαλλομένων μερών δεν μπορεί να περιλαμβάνονται στα σχετικά συμβόλαια εάν έχουν συμφωνηθεί κατά την έναρξη της μίσθωσης.

Παράλληλα, με αφορμή συγκεκριμένη υπόθεση, αποσαφηνίζεται, ειδικότερα, ότι εάν κατά την έναρξη της μίσθωσης συνομολογηθεί όρος που συνεπάγεται την αυτόματη λύση της μίσθωσης, πριν από τη συμπλήρωση της νόμιμης διάρκειάς της, είναι "ανίσχυρη και θεωρείται σαν να μην έχει γραφεί ποτέ".

Στην προκειμένη περίπτωση, ενοικιάστηκε αρτοποιείο για οκτώ χρόνια μαζί με τον εξοπλισμό του. Το μισθωτήριο συμβόλαιο περιείχε όρο, σύμφωνα με τον οποίο ο ενοικιαστής υποχρεούται να διαφυλάξει (με σκοπό να τα ανεβάσει σε υψηλότερο επίπεδο) την παραγωγικότητα, το πελατολόγιο και την εισπρακτική δεινότητα της επιχείρησης με επιμέλεια, ευγένεια προς τους πελάτες κλπ.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: http://24wro.blogspot.com/2011/07/blog-post_3112.html#ixzz1SM4hoY8C

"Εκανα σεξ με τον Σίλβιο"


Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα Libero,  η οποία πρόσκειται στην ιταλική κεντροδεξιά, η Πατρίτσια Ντ' Αντάριο, ανασκευάζει εν μέρει τα όσα έχει πει.
Επιβεβαιώνει ότι είχε σεξουαλικές συνευρέσεις με τον Ιταλό πρωθυπουργό, αλλά τονίζει ότι "την χρησιμοποίησαν, την εκμεταλλεύθηκαν και στην συνέχεια την πέταξαν. Δεν είμαι συνοδός πολυτελείας", δηλώνει τώρα.
"Το σκάνδαλο αυτό, σχεδιάστηκε σε όλες του τις λεπτομέρειες από τους εχθρούς του πρωθυπουργού", δηλώνει η 42χρονη Ιταλίδα, η οποία διαψεύδει τα όσα είχε υποστηρίξει η ίδια σε προηγούμενες συνεντεύξεις, ότι είναι, δηλαδή, συνοδός πολυτελείας.
Σε ότι αφορά, δε, το βιβλίο που έγραψε σε συνεργασία με την Μανταλένα Τουράντι, η Πατρίτσια Ντ΄Αντάριο, που πρώτη έκανε αναφορά, πριν δυο χρόνια, στο "σεξ γκέϊτ" με πρωταγωνιστή των Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δηλώνει ότι "τα κείμενα διορθώνονταν και αλλάζονταν τη νύχτα, χωρίς, κατά συνέπεια, να μπορεί να τα ελέγξει".
Όσο για την μαγνητοφώνηση των τηλεφωνικών συνομιλιών της με τον Καβαλιέρε, τονίζει ότι "το μαγνητόφωνο είναι ο φύλακας  -άγγελός της, από τότε που κατήγγειλε τον πρώην αρραβωνιαστικό της, όταν χειροδίκησε εναντίον της για να την υποχρεώσει να εκπορνευθεί".
Η Πατρίτσια Ντ' Αντάριο προσθέτει ότι "την κορόιδεψαν, διότι της είχαν πει ότι θα γινόταν διάσημη και θα έβγαζε χρήματα, ενώ δεν κέρδισε τίποτα και καταστράφηκε".
NEWS247.GR

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ : "EAN EΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩ"!


ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
ΝΕΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ
Τετ α τετ είχαν  οι Γ. Καρατζαφέρης και Κ. Καραμανλής. Στο τραπέζι του γνωστού ορθοπεδικούΜπιτούνη, οι δυο πολιτικοί άνδρες συνομίλησαν σε νέο τετ α τετ ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τις επόμενες ημέρες που θα συναντηθούν...μάλλον, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Από τις ατάκες που αξίζουν παρατήρησης; Αυτή του Γ. Καρατζαφέρη : "εάν επιστρέψεις σε ακολουθώ"! Τότε γιατί δεν τον ακολουθούσε όσο ήταν αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας;

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΙΝΤΟΝ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Για το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, η οποία έφτασε στη χώρα μας χθες, μετά από την επίσκεψή της στην Τουρκία. Στο επίκεντρο των συζητήσεων...
αναμένεται να βρεθεί η κρίση χρέους και η κατάσταση στην Ευρωζώνη. Η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον Έλληνα ομόλογό της, Σταύρο Λαμπρινίδη, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο καθώς επίσης και με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά. Παράλληλα, η Χίλαρι Κλίντον θα έχει «μια σε βάθος συζήτηση, η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής», όπως έχει δηλώσει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας. Ειδικότερα, αντικείμενα συζήτησης θα αποτελέσουν η κατάσταση στη Βόρειο Αφρική, στη Μέση Ανατολή και στη Λιβύη, οι εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και επιμέρους θέματα, όπως το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η πρόοδος της Αλβανίας, αλλά και το ζήτημα του Κοσόβου. Επιπλέον, θα εξεταστούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και η πορεία των διαπραγματεύσεων, οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, αλλά και η ενταξιακή πορεία της γείτονος.

ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΟΥΧΑΙΣΜΑΤΟΣ:Αφίσα έγιναν δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και στη Σύρο!

Με απορία κοίταζαν χθες οι τουρίστες στην Σύρο τις αφίσες που είχαν τοιχοκολληθεί σε όλο το νησί... Δεν πρόκειται για την διοργάνωση κάποιου πάρτυ. Οι πολίτες της Σύρου έφτιαξαν αυτοσχέδιες αφίσες με τα ... πρόσωπα των βουλευτών Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήκα και Γιώργου Παπαμανώλη και τις έβαλαν σε κάθε γωνιά του νησιού, δηλώνοντας την οργή τους για τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.
«Αυτοί ψήφισαν το Μνημόνιο, αυτοί ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο», έγραφε πάνω η αφίσα..


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: http://24wro.blogspot.com/2011/07/blog-post_5876.html#ixzz1SLt0mL5b

ΤΡΟΧΑΙΑ: Ποιοί είναι οι 16 νομοί με πρόβλημα ατυχημάτων

Δεκαέξι νομοί της χώρας χαρακτηρίζονται, σύμφωνα με έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης... ως οι περιοχές που έχουν πρόβλημα ατυχημάτων και η απόδοση της τροχαίας δεν είναι ικανοποιητική βάση των σχετικών στατιστικών στοιχείων τηςΤροχαίας για το 2010.

Η έρευνα, που...παρουσιάζει σήμερα «Το Βήμα», με τίτλο «Τροχαία αστυνόμευση και οδική ασφάλεια» πραγματοποιήθηκε από τους Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη, καθηγητή του Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης, Μιχαήλ Νικολαράκη, Διδάκτορα και Μιχάλη Δούμπο, Επίκουρο Καθηγητή.

Κατά την έρευνα από την μελέτη των στοιχείων προκύπτει πως όπου βεβαιώνονται ελάχιστες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σημειώνονται και πολλά τροχαία ατυχήματα ενώ όπου ο αριθμός των παραβάσεων είναι υψηλός μειώνονται τα ατυχήματα.

Οι νομοί αυτοί, κατά την έρευνα, όπου κατεγράφησαν πολλά τροχαία ατυχήματα και λίγες παραβάσεις είναι οι:

Θεσσαλονίκης,
Δωδεκανήσου,
Έβρου,
Εύβοιας,
Ζακύνθου,
Ημαθίας,
Θεσπρωτίας,
Καβάλας,
Καρδίτσας,
Κυκλάδων,
Λακωνίας,
Μεσσηνίας,
Πρέβεζας,
Φθιώτιδας,
Φωκίδας και
Χανίων.

Oι ερευνητές σημειώνουν πως στις περιοχές αυτές η αυξημένη αστυνόμευση δεν έχει φέρει αποτελέσματα και έτσι απαιτούνται άλλες λύσεις όπως βελτίωση του οδικού δικτύου, της κυκλοφοριακής αγωγής κλπ ενώ παράλληλα χρειάζονται ειδική μελέτη από συγκοινωνιολόγους.

Αντίθετα οι νομοί με τα λιγότερα ατυχήματα και τις πολλές βεβαιώσεις παραβάσεων είναι:

Κιλκίς,
Λασιθίου,
Πέλλας,
Πιερίας,
Ρεθύμνης,
Σερρών,
Φλώρινας και
Χίου.
Αυτές είναι οι περιοχές, όπως σημειώνεται στις οποίες η αυξημένη αστυνόμευση φαίνεται πως είχε αποτελέσματα.
Η Αττική ανήκει στη κατηγορία των νομών με τα πολλά ατυχήματα και τις πολλές παραβάσεις μαζί με την...
Αιτωλοακαρνανία,
την Αργολίδα,
την Αρκαδία,
την Αχαΐα,
την Βοιωτία,
την Ηλεία,
την Κορινθία και
την Χαλκιδική.

Οι υπόλοιποι νομοί (18) εντάσσονται στην 3η κατηγορία που είναι «λίγα ατυχήματα - λίγες παραβάσεις».

Οι περιοχές αυτές ανήκουν στην κατηγορία «χαμηλής επικινδυνότητας» όπου δεν απαιτείται, κατά την έρευνα, κατανάλωση πόρων και αστυνομικών δυνάμεων για βελτίωση της κατάστασης.

autocarnet.blogspot.com


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: http://24wro.blogspot.com/2011/07/16_17.html#ixzz1SLrTDdNx
Δεκαέξι νομοί της χώρας χαρακτηρίζονται, σύμφωνα με έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης... ως οι περιοχές που έχουν πρόβλημα ατυχημάτων και η απόδοση της τροχαίας δεν είναι ικανοποιητική βάση των σχετικών στατιστικών στοιχείων τηςΤροχαίας για το 2010.

Η έρευνα, που...παρουσιάζει σήμερα «Το Βήμα», με τίτλο «Τροχαία αστυνόμευση και οδική ασφάλεια» πραγματοποιήθηκε από τους Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη, καθηγητή του Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης, Μιχαήλ Νικολαράκη, Διδάκτορα και Μιχάλη Δούμπο, Επίκουρο Καθηγητή.

Κατά την έρευνα από την μελέτη των στοιχείων προκύπτει πως όπου βεβαιώνονται ελάχιστες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σημειώνονται και πολλά τροχαία ατυχήματα ενώ όπου ο αριθμός των παραβάσεων είναι υψηλός μειώνονται τα ατυχήματα.

Οι νομοί αυτοί, κατά την έρευνα, όπου κατεγράφησαν πολλά τροχαία ατυχήματα και λίγες παραβάσεις είναι οι:

Θεσσαλονίκης,
Δωδεκανήσου,
Έβρου,
Εύβοιας,
Ζακύνθου,
Ημαθίας,
Θεσπρωτίας,
Καβάλας,
Καρδίτσας,
Κυκλάδων,
Λακωνίας,
Μεσσηνίας,
Πρέβεζας,
Φθιώτιδας,
Φωκίδας και
Χανίων.

Oι ερευνητές σημειώνουν πως στις περιοχές αυτές η αυξημένη αστυνόμευση δεν έχει φέρει αποτελέσματα και έτσι απαιτούνται άλλες λύσεις όπως βελτίωση του οδικού δικτύου, της κυκλοφοριακής αγωγής κλπ ενώ παράλληλα χρειάζονται ειδική μελέτη από συγκοινωνιολόγους.

Αντίθετα οι νομοί με τα λιγότερα ατυχήματα και τις πολλές βεβαιώσεις παραβάσεων είναι:

Κιλκίς,
Λασιθίου,
Πέλλας,
Πιερίας,
Ρεθύμνης,
Σερρών,
Φλώρινας και
Χίου.
Αυτές είναι οι περιοχές, όπως σημειώνεται στις οποίες η αυξημένη αστυνόμευση φαίνεται πως είχε αποτελέσματα.

Η Αττική ανήκει στη κατηγορία των νομών με τα πολλά ατυχήματα και τις πολλές παραβάσεις μαζί με την...
Αιτωλοακαρνανία,
την Αργολίδα,
την Αρκαδία,
την Αχαΐα,
την Βοιωτία,
την Ηλεία,
την Κορινθία και
την Χαλκιδική.

Οι υπόλοιποι νομοί (18) εντάσσονται στην 3η κατηγορία που είναι «λίγα ατυχήματα - λίγες παραβάσεις».

Οι περιοχές αυτές ανήκουν στην κατηγορία «χαμηλής επικινδυνότητας» όπου δεν απαιτείται, κατά την έρευνα, κατανάλωση πόρων και αστυνομικών δυνάμεων για βελτίωση της κατάστασης.

autocarnet.blogspot.com


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: ΤΡΟΧΑΙΑ: Ποιοί είναι οι 16 νομοί με πρόβλημα ατυχημάτων http://24wro.blogspot.com/2011/07/16_17.html#ixzz1SLrTDdNx