Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011

Θα κλείσουν και πάλι τα Τέμπη μεθαύριο Τετάρτη...

Κλείνουν την Τετάρτη τα ΤέμπηΘα κλείσουν και πάλι τα Τέμπη μεθαύριο Τετάρτη...
από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, καθώς θα εκτελούνται έργα καθαρισμού-συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αναδόχου εταιρείας του έργου, «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ».Όπως επισημαίνεται, την προηγούμενη Παρασκευή και στις 6.30 το πρωί σημειώθηκε πτώση βράχων εκτός της Κοιλάδας των Τεμπών, μικρής κλίμακας, η οποία όμως δεν επηρέασε καθόλου την κυκλοφορία. Ωστόσο, κατά την επιθεώρηση των πρανών που ακολούθησε, προέκυψε η ανάγκη εκτέλεσης των προαναφερόμενων έργων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, που εξέδωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας,

ΕΡΧΕΤΑΙΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ: «ΕΓΩ; ΕΣΥ…» Μια τολμηρή «μαύρη» ερωτική κωμωδία

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το δεύτερο αυτό θεατρικό έργο του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, γράφτηκε σε 52 ημέρες, είναι το πέμπτο κατά σειρά βιβλίο του. Διαπραγματεύεται την καθημερινότητα ενός άντρα, με τα όνειρα, τις χαρές και τις λύπες, τις διαπροσωπικές σχέσεις, τα προβλήματα, τα αδιέξοδα και τις προκλήσεις  της  σύγχρονης  εποχής.
Ο συγγραφέας, με τους ήρωές του,  μας ταξιδεύει  στο Βερολίνο, του 2008: Ο  Κούρτ και η Άννα, διανύουν  τον  έβδομο χρόνο έγγαμου  βίου. Στη ζωή του  Κούρτ, έχει μπει η  21χρονη φοιτήτρια Χάικε, με την οποία εκείνο  το απόγευμα, κάνει έρωτα.
Το ίδιο βράδυ, με τη σύζυγό του Άννα  στην κρεβατοκάμαρα  ο  Kουρτ, προσποιείται ότι θέλει να κάνει έρωτα μαζί της  και αρχίζει να τη χαϊδεύει και να τη φιλάει. Αυτή στην αρχή  ανταποκρίνεται, αλλά στη συνέχεια  βρίσκει διάφορες δικαιολογίες για να το αποφύγει. Αρχίζει τότε  ένας σκληρός διάλογος γεμάτος αποκαλύψεις, απωθημένα, αλήθειες και ψέματα.
 Τρεις   μήνες  μετά ο Κούρτ   κι ενώ η σύζυγος και τα παιδιά  του βρίσκονται στην Κολωνία, στα πεθερικά του, μιλώντας με τον Χέλμουτ, έναν  60χρονο γείτονα-φίλο του ηθοποιό, ανοίγει την καρδιά του, μετράει τα λάθη και τις επιλογές του, αναπολεί την ευτυχία της άγνοιάς του και προσπαθεί να βρει το κουράγιο και τη δύναμη, να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα που  του επεφύλασσε η τύχη.
Στη διάρκεια της εξομολόγησής του, ο Κουρτ αποκαλύπτει το πρόβλημα που τον απασχολεί. Ο  Χέλμουτ σκαρφίζεται ένα κακόγουστο αστείο με τη «μαιευτική» μέθοδο του Σωκράτη, βάζοντας σε δοκιμασία τον  Κουρτ που  θα τον οδηγήσει σε ένα προβληματισμό  για να  «δει» τη ζωή μέσα από ρεαλιστικούς προβληματισμούς και να πάρει τις αποφάσεις του.
Πριν επιστρέψει η Άννα από την Κολωνία, ο Κουρτ,  αποφασίζει να βάλει σε  «τάξη» τη ζωή του.
 Θα συγκρουσθεί  με τα διλήμματά του,  τις επιθυμίες και τους πόθους του κοιτώντας κατάματα την πραγματικότητα. Ποθούμενο η εσωτερική γαλήνη και η ευτυχία του. Μπροστά στο εφήμερο και το διαχρονικό, μπροστά στο ποθούμενο  και το «επιτρεπτό», η επιλογή είναι μια.  Η απόφασή του δύσκολη.  Άραγε θα  καταφέρει να βγει από τα αδιέξοδα;
Ο  συγγραφέας, μέσα  από τους διαλόγους, «περνά» μηνύματα, για την εργασία, τη φτώχια και την προσπάθεια για καλύτερη ζωή, τον έρωτα στον γάμο, τον εξωσυζυγικό  έρωτα, την ισότητα των δύο φύλων, τις αγωνίες για το αύριο, τους κινδύνους από σύγχρονες ασθένειες, το χάσμα των γενεών, τις ηθικές αξίες, τη λογική και το παράλογο, την υποκρισία και την αλήθεια στις ανθρώπινες σχέσεις, την τόλμη ή τους συμβιβασμούς,   τα όρια της ελευθερίας και του σεβασμού, τις συγκρούσεις ανάμεσα στα «πρέπει»  και τα «θέλω» μας.
Μια τολμηρή «μαύρη» ερωτική κωμωδία, με εκπλήξεις,  ανατροπές,  ρεαλιστική γλώσσα που προκαλεί,  πολύ γέλιο και …κλάματα.
Κάποιος εκ  των πρωταγωνιστών  θα ανακαλύψετε ότι  είστε… και εσείς!
Πρόκειται για ένα έργο που σίγουρα θα συζητηθεί.
Το έργο έχει επίσης άλλες δύο εκδοχές, τις οποίες –ίσως-  θα αποκαλύψουμε  σε  επόμενες εκδόσεις! Γιατί όπως έχουν πει, η αλήθεια δεν είναι ποτέ μια…

ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ

Είναι τα μικρά πράγματα που λέτε σε συγκεκριμένες στιγμές στη σχέση σας, τα οποία καθορίζουν την ευτυχία και την υγεία της συνύπαρξής σας με τον άλλον.
Η συνηθισμένη «σοφία» γύρω από τις σχέσεις των ζευγαριών, υπαγορεύει πως αν λέτε το σωστό πράγμα στις δύσκολες καταστάσεις που περνά ο σύντροφός σας, όπως μια απόλυση ή ο χαμός ενός αγαπημένου προσώπου, αυτή είναι η απόδειξη πως υπάρχει ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ σας. Αυτό όμως δεν είναι όλη η αλήθεια, απ' ότι φαίνεται.
Ερευνητές που μελέτησαν ποικίλες αντιδράσεις πολλών ζευγαριών μεταξύ τους, κατέληξαν πως τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια είναι αυτά που ανταποκρίνονται θετικά στις επιτυχίες του συντρόφου τους. «Αυτός είναι ο ισχυρότερος προγνωστικός παράγοντας της τωρινής αλλά και μελλοντικής ικανοποίησης σε μια σχέση», λέει η Shelly Gable, καθηγήτρια ψυχολογίας στο University of California της Santa Barbara, η οποία ηγήθηκε της μελέτης.

ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ


Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ανακοινώνει με βαθειά θλίψη το θάνατο του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη, Μιχάλη Κακογιάννη, Ιδρυτή και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του.
Ο γεννημένος Κύπριος, αλλά αυτοπροσδιοριζόμενος Φιλέλλην, ο πατέρας του διασημότερου Έλληνα, του Ζορμπά και της διασημότερης Ελληνίδας, της Στέλλας, μα περισσότερο, ο σκηνοθέτης που «έβαλε» τον Ευριπίδη στην οθόνη και ταυτόχρονα την Ελλάδα στην παγκόσμια ιστορία του κινηματογράφου έφυγε σήμερα 25 Ιουλίου 2011.

FACEBOOK ΚΑΙ... ΔΙΑΖΥΓΙΑ

Αυξάνονται τα διαζύγια λόγω Facebook Σημαντικός πλέον ο ρόλος του Facebook για τα αίτια ενός διαζυγίου. 
Πολλές φορές ένα... αθώο ψηφιακό φλέρτ εξελίσσεται σε κάτι παραπάνω, ενώ οι ειδικοί μάλιστα λένε πως δεν χρειάζεται στις μέρες μας να προσλάβει κανείς ντετέκτιβ για να διαπιστώσει αν τον/την απατά το έτερον ήμισυ, καθώς αρκεί μια επίσκεψη στο προφίλ του. Αρκεί να σημειώσουμε ότι ένα ποσοστό κοντά στο 80% των ζευγαριών που βρίσκονται ήδη σε διαδικασία διαζυγίου, έχει παραδεχθεί ότι χρησιμοποίησε το Facebook προκειμένου να απατήσει τον/την σύντροφό του.
Δικηγόροι διαζυγίων στην Αμερική χρησιμοποιούν κατά κόρον το Facebook ή το Google images για να μαζέψουν στοιχεία για τους άτακτους συζύγους. 'Το θέμα είναι ότι όταν έχεις 400 φίλους κάποιος δεν θα έχει τις σωστές ρυθμίσεις ασφαλείας, πράγμα που διευκολύνει το έργο μας', δήλωσε δικηγόρος στην Φλόριντα. Καθημερινά πολλές ιστορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μερικές μάλιστα έχοντας φτάσει ήδη στα άκρα


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Αυξάνονται τα διαζύγια λόγω Facebook http://24wro.blogspot.com/2011/07/facebook_25.html#ixzz1T81Frlq1

ΑΓΝΩΡΙΣΤΟΣ Ο Val Kilmer


"Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη"


Η ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΠΑΕΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ

Η καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει είπε σε συνέντευξή της ότι της φάνηκε πως είναι "τρελός" και της επιτέθηκε μόλις μπήκε στο δωμάτιο όπου διέμενε

Με αναφορές στην Ελλάδα, τη Μικρασιατική καταστροφή και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το μανιφέστο του 32χρονου που σκόρπισε το θάνατο στη Νορβηγία


Στο μανιφέστο του ανθρώπου που βύθισε στο πένθος τη Νορβηγία, σκορπώντας το θάνατο σε 93 ανθρώπους, υπάρχουν αναφορές στην Ελλάδα, τη Μικρασιατική Καταστροφή και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Συγκεκριμένα, ο Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ χαρακτηρίζει γενοκτονία των Ελλήνων τη Μικρασιατική Καταστροφή, μιλάει για την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς, ενώ κάνει και μια αναφορά στον Θουκυδίδη, μιλώντας για τη συνεισφορά του στον πολιτισμό.

Θερμό Φθινόπωρο στα πανεπιστήμια βλέπουν οι πρυτάνεις


ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Σε τροχιά σύγκρουσης με το υπουργείο Παιδείας οι πρυτάνεις. Ζητούν συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό. "Εμείς δεν κλείνουμε τα πανεπιστήμια. Το ίδιο το νομοθέτημα τα κλείνει", σημειώνουν.

Στην απομόνωση ο ψυχρός εκτελεστής της Νορβηγίας


ΚΡΑΤΗΣΗ 8 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ

Στη φυλακή οδηγήθηκε, ο δράστης της διπλής πολύνεκρης επίθεσης στη Νορβηγία. Κατά την ακρόασή του δήλωσε ότι έχει δύο ομάδες συνεργατών. "Πρόδωσες την πατρίδα μας" του φώναζαν οι συγκεντρωμένοι. Πέντε λεπτά σιγής κράτησαν οι πολίτες στο Όσλο

Στην απομόνωση ο ψυχρός εκτελεστής της Νορβηγίας


ΚΡΑΤΗΣΗ 8 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ

Στη φυλακή οδηγήθηκε, ο δράστης της διπλής πολύνεκρης επίθεσης στη Νορβηγία. Κατά την ακρόασή του δήλωσε ότι έχει δύο ομάδες συνεργατών. "Πρόδωσες την πατρίδα μας" του φώναζαν οι συγκεντρωμένοι. Πέντε λεπτά σιγής κράτησαν οι πολίτες στο Όσλο

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ...
ΕΥ ΖΗΝ . ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ "ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ" ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΟ ΟΛΥΜΠΙΟ

ΚΑΡΠΟΥΖΙ....ΓΕΥΣΗ 2500 ΕΤΩΝ..!

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το κατανάλωναν ως φρούτο...και το μετέφεραν μαζί τους ως αποθήκη νερού, μιας και το 90% του καρπουζιού αποτελείται από νερό. Τον 10ο αι. μ.Χ. καλλιεργείται στην Κίνα και τον 13ο αι. εμφανίζεται στην Ευρώπη. Η λέξη «καρπούζι» προέρχεται από την αντίστοιχη...
τουρκική «karpuz», η οποία ανάγεται στην περσική xarbuz(a). Στη, δε, Κύπρο, δανείζεται την αραβική ονομασία «πατίχα». Η ελληνική λέξη είναι «υδροπέπων». Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β6, C, λυκοπένιο, κάλιο και φυτικές ίνες, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που συμβάλλουν στην προστασία από διάφορους τύπους καρκίνου, αλλά θέλει λελογισμένη κατανάλωση, λόγω της περιεκτικότητας φυσικής ζάχαρης. 
Ισως γι' αυτό οι περισσότεροι προτιμούμε το εσωτερικό του μέρος, τη λεγόμενη «καρδιά». Η καρδιά είναι πιο γλυκιά, γιατί το καρπούζι ωριμάζει από μέσα προς τα έξω. Κι όσο περίεργο κι αν ακούγεται, αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αναπαραγωγή του. Οταν ένα ζώο σπάσει τη φλούδα για να γευτεί τον καρπό, τρώγοντας ανακαλύπτει ότι όσο πιο μέσα «σκάβει» τόσο πιο γλυκό είναι... Ομως, κατά τη διαδικασία αυτή, θα φάει και μπόλικα κουκούτσια. Κάποια από αυτά θα τα μασήσει και θα αχρηστευτούν. Κάποια άλλα όμως θα κατέβουν αμάσητα στο στομάχι και στη συνέχεια θα αποβληθούν με τα κόπρανα δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να φυτρώσουν καινούριες καρπουζιές. Αν η πρώτη στρώση ήταν πιο γλυκιά, τότε το ζώο θα έτρωγε το γύρω γύρω και το υπόλοιπο θα το παρατούσε.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Το καρπούζι απαντά σε αναφορές από το 2500 π.Χ. http://24wro.blogspot.com/2011/07/2500.html#ixzz1T78oqi9C

ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Τα μαχαίρια βγήκαν σε συμπλοκή ανάμεσα σε Έλληνες και Ολλανδούς στη Χερσόνησο του Ηρακλείου 

    Σύμφωνα με την καταγγελία των Ολλανδών, δύο Ηρακλειώτες ηλικίας 27 και 19 ετών, που κινούνταν με το αυτοκίνητό τους, χωρίς λόγο σταμάτησαν τράβηξαν μαχαίρι και τους επιτέθηκαν, ενώ αυτοί προχωρούσαν πεζοί  με αποτέλεσμα ένα Ολλανδός να τραυματιστεί ελαφρά στο χέρι.

    Οι Ολλανδοί κατήγγειλαν το περιστατικό στην ΕΛ.ΑΣ. και οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των δύο Ελλήνων. Ισχυρίσθηκαν ότι δέχτηκαν αναίτια επίθεση από τους Ολλανδούς που τους περικύκλωσαν με απειλητικές διαθέσεις και τότε αυτοί έβγαλαν μαχαίρι για να τους εκφοβίζουν αλλά δεν το χρησιμοποίησαν

ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ


η Ελληνίδα που θα μας εκπροσωπήσει τον Σεπτέμβρη στον διαγωνισμό ''Μις Υφήλιος''

Όπως είναι γνωστό, δεδομένης της οικονομικής κρίσης, τα καλλιστεία φέτος δεν διοργανώθηκαν τον Ιούνιο από τον Ant1, όπως κάθε χρονιά. Έγιναν όμως! Και η Ελληνίδα που θα μας εκπροσωπήσει τον Σεπτέμβρη στον διαγωνισμό ''Μις Υφήλιος'' βρέθηκε...

Πρόκειται για το μοντέλο Ηλιάννα Παπαγεωργίου, που στα 23 της χρόνια κέρδισε

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

Η καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel στη Νέα Υόρκη έδωσε για πρώτη φορα συνέντευξη , μετά τα γεγονότα της 14ης Μαίου και την καταγγελία της ότι ο Ντομινικ Στρος Καν αποπειράθηκε να τη βιάσει.  Η Ναφισάτου Ντιαλό έδωσε μάλιστα στο περιοδικό Nevweek και στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News την άδεια να την κατονομάσουν.

    «Έβλεπα το Channel 7, και λένε αυτός είναι ο τύπος -- και ότι θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας. . . Και σκέφτηκα ότι θα με σκοτώσουν», είπε. «Θέλω (να αποδοθεί) δικαιοσύνη. Θέλω να πάει στη φυλακή», ανέφερε η Ντιαλό σε αποσπάσματα της συνέντευξής της που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο χθες. 

ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

Νέο βαθμολόγιο στο Δημόσιο, το οποίο βέβαιο θα συνδέεται με το νέο μισθολόγιοεπεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Περιλαμβάνει 8 βαθμούς, τους πέντε που ισχύουν και σήμερα (Α-Ε) και 3 βαθμούς για θέσεις ευθύνης με σημαντικές διαφορές σε σχέση με το υπάρχον καθεστώς.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα "το Εθνος,δημιουργούνται

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ..

ΛΕΣ ΡΕ ΧΑΡΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ;;;

ΆΝΤΕ ΡΕ ΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΕ...
ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΕΒΑΖΕΣ "ΧΕΡΙΑ" ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΕΒΑΖΕΣ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ...
ΚΙ ΙΣΩΣ ΑΝ ΣΕ ΕΠΑΙΡΝΕ ΕΣΕΝΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ, ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΛΕΘΡΙΑ...
Ά ΡΕ ΧΑΡΗ...
Ά ΡΕ ΚΩΣΤΑΚΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕΣ ΠΟΤΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ....
ΛΕΣ ΡΕ ΧΑΡΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ;;;
pieria-gr.blogspot.com

ΑΠΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ένας στους δέκα χρήστες σε διαδικτυακές απιστίες…
Ο τρόπος γνωριμιών έχει αλλάξει κατά πολύ σε σύγκριση με όσα ίσχυαν παλαιότερα. Ο λόγος; Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τους επιστήμονες που μελετούν τη συμπεριφορά των ατόμων και των σχέσεων μεταξύ των δύο φύλων. Μπορεί σε περίοδο οικονομικών δυσκολιών η διαδικτυακή επικοινωνία να ενισχύει τη διαπροσωπική επαφή, οι ιστοσελίδες, όμως, που δίνουν την ευκαιρία για εύκολες γνωριμίες, μπορούν να οδηγήσουν επίσης πολύ εύκολα το χρήστη να παρουσιάσει έναν «ψεύτικο» εαυτό, παραπλανώντας περισσότερο τον ίδιο παρά το… συνομιλητή του.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας που δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής», σχεδόν το 10% των χρηστών έχει απατήσει το σύντροφό του με άτομο που γνώρισε μέσω Ίντερνετ, γεγονός που δημιουργεί εύλογες απορίες γύρω από τη συναισθηματική επικοινωνία των σχέσεων, με 2 στους 3 χρήστες να είναι άνδρες και 1 στις 3 γυναίκες.

Συγκεκριμένα:
-96,8% των χρηστών του Διαδικτύου έχει λογαριασμό στο Facebook.

-27,9% μπαίνει σε chat rooms και σελίδες dating.

-10% αναζητά αποκλειστικά ερωτική γνωριμία.

-45,7% θα έκανε σεξ με κάποιον που γνώρισε μέσω Διαδικτύου.

-46% έχει κάνει φιλίες μέσω Ίντερνετ.

-45,6% φλερτάρει μέσω Ίντερνετ.

-Οι άνδρες σε ποσοστό 56% και οι γυναίκες σε ποσοστό 35%.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.014 άτομα, άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18-54 ετών.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Μ' αρέσεις, έλα να κάνουμε chat... http://24wro.blogspot.com/2011/07/blog-post_364.html#ixzz1T6PxHtjO

Λονδίνο: Αποχαιρετούν την Amy Winehouse

Με το δικό του τρόπο ο καθένας αποχαιρετούν συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και θαυμαστές την 27χρονη Βρετανίδα τραγουδίστρια Amy Winehouse, η οποία βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λονδίνο το Σάββατο.
Οι θαυμαστές αφήνουν τσιγάρα, αλκοόλ (μπίρα, ποτά) και κεριά αναμμένα, στον αυτοσχέδιο τόπο προσκυνήματος μπροστά από το διαμέρισμά της, ενώ οι γονείς της δήλωσαν: «Η οικογένειά μας από την απώλεια της Εϊμι έχασε κυριολεκτικά την περιουσία της, ήταν η Eϊμι όμορφη κόρη, αδελφή, ανηψιά. Καταλίπει ένα πολύ μεγάλο κενό στις ζωές μας». Παράλληλα, ζήτησε «σεβασμό της ιδιωτικής ζωής».
«Εκπληκτικό καλλιτεχνικό ταλέντο»
Η εταιρεία στην οποία η Whinehouse ηχογραφούσε, η Metropolis music, στην ανακοίνωσή της γράφει ότι «αγωνίζεται να συνειδητοποιήσει πώς έχασε για πάντα τη φίλη, τη συνάδελφο, αυτό το πιο εκπληκτικό καλλιτεχνικό ταλεντο». «Πάντα θα φέρνουμε στη μνήμη μας τη σφύζουσα από ζωή Amy, γεμάτη κέφι. Χάσαμε ένα πολύ ξεχωριστό πρόσωπο, ένα μέλος της οικογένειάς μας».
Ο ηθοποιός Ράσελ Μπράντ, ανάμεσα σε ένα πλήθος επωνύμων που εκφράζει τα συλλυπητήριά του για το αδόκητο γεγονός, ο ίδιος αντιμέτωπος επίσης με εθισμό στις ναρκωτικές ουσίες, έγραψε στο ιστολόγιό του: «Επί σκηνής έβλεπα με δέος την Amy, αυτό το δέος που προκαλεί η ιδιοφυία... Από τη σαχλο-αρρώστεια αυτή, χάσαμε μία όμορφη, ταλαντούχα γυναίκα».
Η Winehouse τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.
H νεαρή τραγουδίστρια είχε ακυρώσει όλες τις δημόσιες εμφανίσεις της του Ιουνίου, λίγο μετά το φιάσκο συναυλίας της στη Σερβία, όπου εμφανίσθηκε στη σκηνή τρεκλίζοντας και αδυνατώντας να θυμηθεί τους στίχους των τραγουδιών της.
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως τα αίτια του θανάτου της Winehouse παραμένουν αδιευκρίνιστα, εν αναμονή της ιατροδικαστικής εξέτασης, η ημερομηνία διεξαγωγής της οποίας θα οριστεί τη Δευτέρα.

Γιόρτασαν Κατερίνη και Μόουσμπουργκ

Τα 15 χρόνια ειλικρινούς φιλίας, γνήσιου δεσμού αλληλεγγύης και συνεργασίας, γιόρτασαν Κατερίνη και Μόουσμπουργκ, στη διάρκεια των ετήσιων εκδηλώσεων Arnulfsfest, που πραγματοποιήθηκαν 14-17 Ιουλίου στον αυστριακό Δήμο.Το Δήμο Κατερίνης, μετά από επίσημη πρόσκληση του Δημάρχου του Μόουσμπουργκ Herbert Gaggl, εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Ζήνων Σατραζέμης , ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Πρόνοιας Θωμάς Παπαδημητρίου και  οι δημοτικοί Σύμβουλοι Χρυσόστομος Κυραϊλίδης και Γιώργος Κυριακίδης.
Τα 15 χρόνια ειλικρινούς φιλίας, γνήσιου δεσμού αλληλεγγύης και συνεργασίας, γιόρτασαν Κατερίνη και Μόουσμπουργκ, στη διάρκεια των ετήσιων εκδηλώσεων Arnulfsfest, που πραγματοποιήθηκαν 14-17 Ιουλίου στον αυστριακό Δήμο.Στη διάρκεια της επίσκεψης στον Αυστριακό Δήμο, η αντιπροσωπεία του Δήμου Κατερίνης είχε μια σειρά επαφών με τη δημοτική αρχή του Μoosburg και με άλλους τοπικούς φορείς, ενώ με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων αδελφοποίησης, οι δύο πλευρές ανανέωσαν τη δέσμευσή τους   ότι η μία πόλη θα στηρίζει και στο μέλλον την άλλη, και ότι θα συνεχίσουν να επιδιώκουν από κοινού, το άνοιγμα καινούργιων δρόμων συνεργασίας σε κάθε τομέα.

Οι δύο αιρετοί τόνισαν πως η Αδελφοποίηση εξακολουθεί να αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να συναντιούνται οι Ευρωπαίοι πολίτες πρόσωπο με πρόσωπο, να ανταλλάσσουν πληροφορίες και απόψεις για την καθημερινότητα και να επωφελείται ο ένας από την εμπειρία του άλλου σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, την κοινωνική συμμετοχή, τον πολιτισμό, την εργασία και άλλα σημαντικά θέματα.

Τα 15 χρόνια ειλικρινούς φιλίας, γνήσιου δεσμού αλληλεγγύης και συνεργασίας, γιόρτασαν Κατερίνη και Μόουσμπουργκ, στη διάρκεια των ετήσιων εκδηλώσεων Arnulfsfest, που πραγματοποιήθηκαν 14-17 Ιουλίου στον αυστριακό Δήμο.«Για την πόλη  της Κατερίνης, η αδελφοποίηση με το Μόουσμπουργκ σηματοδότησε την απαρχή μιας γόνιμης και ουσιαστικής σχέσης που ενισχύεται με την πάροδο του χρόνου με την ίδια αφοσίωση και το ίδιο ενδιαφέρον τόσο από την πλευρά του Δήμου μας όσο και από τον Αυστριακό Δήμο» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Ζήνων Σατραζέμης  και πρόσθεσε: Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η Αδελφοποίηση παραμένει ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης πόλεων και πολιτών της Ευρώπης, ώστε να γίνει η έννοια του ευρωπαίου πολίτη πραγματικότητα».

Ο κ. Σατραζέμης εξήρε την πολύχρονη συμβολή στην επίτευξη των παραπάνω στόχων, του συμπολίτη μας Δημήτρη Ασαρίδη, ο οποίος υπήρξε συνδετικός κρίκος και αρωγός στις αδελφοποιήσεις του Δήμου μας με το Μόουσμπουργκ και το Μάινταλ.

Τα 15 χρόνια ειλικρινούς φιλίας, γνήσιου δεσμού αλληλεγγύης και συνεργασίας, γιόρτασαν Κατερίνη και Μόουσμπουργκ, στη διάρκεια των ετήσιων εκδηλώσεων Arnulfsfest, που πραγματοποιήθηκαν 14-17 Ιουλίου στον αυστριακό Δήμο.«ΠΟΛΗ ΕΙΡΗΝΗΣ» ΤΟ ΜΟΟΥΣΜΠΟΥΡΓΚ ,ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων υπογράφτηκε επίσημα και το πρωτόκολλο αποδοχής για την ανάδειξη του Μόουσμπουργκ ως πόλη Ειρήνης. Μέσω του Πρωτοκόλλου, οι άρχοντες των δύο πόλεων, δεσμεύονται οι νέοι τους να γίνουν Πρεσβευτές Ειρήνης, σύμφωνα με τη Δράση UNITEDPOLEIS for Peace through SPORT, και σε συνεργασία με το UNDP – WAP, που προωθεί Παγκοσμίως την καταπολέμηση της πείνας και των διακρίσεων.

Η δράση, στην οποία συμμετέχουν απευθείας ως πρωταγωνιστές νέοι, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, λειτουργεί με βάση  την Ολυμπιακή φιλοσοφία.
 

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Δήμος Κατερίνης  ήταν ο πρώτος Δήμος στη χώρα που υιοθέτησε αυτή την πρωτοβουλία στα τέλη του 2010, προτρέποντας παράλληλα τους μαθητές των σχολείων της πόλης να γίνουν εθελοντές πρεσβευτές ειρήνης.

Τα 15 χρόνια ειλικρινούς φιλίας, γνήσιου δεσμού αλληλεγγύης και συνεργασίας, γιόρτασαν Κατερίνη και Μόουσμπουργκ, στη διάρκεια των ετήσιων εκδηλώσεων Arnulfsfest, που πραγματοποιήθηκαν 14-17 Ιουλίου στον αυστριακό Δήμο.«Σε μία δύσκολη εποχή, όπου οι εχθροπραξίες και η συνεχής καταστροφή του περιβάλλοντος, είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα για την ανθρωπότητα, η πόλη μας και η αδελφή πόλη του Μόουσμπουργκ, γίνονται πομπός μηνυμάτων αλληλεγγύης, οικουμενικής ειρήνης, φιλίας και συναδέλφωσης των λαών, ελπίδας και δημιουργίας» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Ζήνων Σατραζέμης ,ενώ ολοκληρώνοντας τον κύκλο των επαφών τους, οι αιρετοί των δύο πόλεων διατύπωσαν αμοιβαίες υποσχέσεις να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα, στην υποστήριξη της επιτυχίας αυτής της σημαντικής δέσμευσης για ειρήνη, πρόοδο και ευημερία.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις εκδηλώσεις του αυστριακού Δήμου παρέστη και ο πρώην Δήμαρχος Κατερίνης Θεόφιλος Καμπερίδης. Επίσης, μετά από πρόσκληση της δημοτικής αρχής του Μόουσμπουργκ , στο Arnulfsfest, συμμετείχε μουσικοχορευτικό συγκρότημα της Μορφωτικής Ένωσης Καταφυγιωτών, σκορπίζοντας παραδοσιακό  ελληνικό χρώμα στις εορταστικές εκδηλώσεις.
Τα 15 χρόνια ειλικρινούς φιλίας, γνήσιου δεσμού αλληλεγγύης και συνεργασίας, γιόρτασαν Κατερίνη και Μόουσμπουργκ, στη διάρκεια των ετήσιων εκδηλώσεων Arnulfsfest, που πραγματοποιήθηκαν 14-17 Ιουλίου στον αυστριακό Δήμο.  Τα 15 χρόνια ειλικρινούς φιλίας, γνήσιου δεσμού αλληλεγγύης και συνεργασίας, γιόρτασαν Κατερίνη και Μόουσμπουργκ, στη διάρκεια των ετήσιων εκδηλώσεων Arnulfsfest, που πραγματοποιήθηκαν 14-17 Ιουλίου στον αυστριακό Δήμο.

THANK YOU pieria-gr.blogspot.com

http://pieria-gr.blogspot.com/2011/07/blog-post_7787.html

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ο πληθυσμός της Πιερίας και των Δήμων της σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της απογραφής

 Πιερία:
Πληθυσμός: 127.400
Μεταβολή πληθυσμού: - 2.446
Άνδρες: 62.860
Γυναίκες: 64.540
Πληθυσμιακή πυκνότητας ανά τετραγωνικό χλμ: 84,00


Δήμος Κατερίνης:
Πληθυσμός: 86.170
Μεταβολή πληθυσμού: + 2.406
Άνδρες: 41.920
Γυναίκες: 44.250
Πληθυσμιακή πυκνότητας ανά τετραγωνικό χλμ: 126,37

Δήμος Δίου - Ολύμπου:
Πληθυσμός: 25.870 
Μεταβολή πληθυσμού: - 1.767
Άνδρες: 13.380
Γυναίκες: 12.490 
Πληθυσμιακή πυκνότητας ανά τετραγωνικό χλμ: 52,23

Δήμος Πύδνας - Κολινδρού:
Πληθυσμός: 15.360
Μεταβολή πληθυσμού: - 3.085
Άνδρες: 7.560
Γυναίκες: 7.800
Πληθυσμιακή πυκνότητας ανά τετραγωνικό χλμ: 45,24