Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011

Βρέθηκε νερό στον Άρη

Τα νέα ευρήματα τα οποία δημοσιεύονται στην επιθεώρηση ''Science'' αποτελούν ''προϊόν'' μιας αμερικανο-ελβετικής ερευνητικής συνεργασίας.
Οι φωτογραφίες, που ελήφθησαν από το διαστημικό όχημα Reconnaissance Orbiter της NASA, αποκαλύπτουν υδάτινα μονοπάτια ανάμεσα σε βραχώδεις πλαγιές επί εκατοντάδες μέτρα στα όρη του νότιου ημισφαιρίου του Άρη.

 Βρίσκονται σε σημεία που ζεσταίνονται από τον καλοκαιρινό ήλιο, χωρίζονται ή συναντιούνται, ωστόσο όταν ο χειμώνας φθάνει, χάνονται.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της νέας μελέτης καθηγητή Αλφρεντ ΜακΓιούεν από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα τα στοιχεία μαρτυρούν ότι το νερό που ρέει στον Άρη είναι αλμυρό. Η αλμυρότητα μειώνει τη θερμοκρασία στην οποία το νερό παγώνει.
Οι περιοχές όπου απαντώνται, ζεσταίνονται αρκετά ώστε να ρέει σε αυτές νερό σε υγρή μορφή το οποίο είναι εξίσου αλμυρό με εκείνο των ωκεανών της Γης.
Εάν το νερό δεν ήταν αλμυρό τότε θα ήταν μονίμως παγωμένο με βάση τις θερμοκρασίες που παρατηρούνται στον Κόκκινο Πλανήτη.

 Τα μονοπάτια νερού που εντόπισαν οι επιστήμονες έχουν μικρό πλάτος και μήκος εκατοντάδων μέτρων. Ο αριθμός τους όμως είναι μεγάλος.
Τα καινούργια στοιχεία ανοίγουν νέους ορίζοντες στην κατεύθυνση της αναζήτησης μορφών εξωγήινης ζωής. Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες είχαν εντοπίσει νερό μόνο σε παγωμένη μορφή κοντά στην επιφάνεια πολλών περιοχών του Κόκκινου Πλανήτη.
NEWS247.GR

ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΓΡΑΜΜΟΣ

ΕΓΩ; ΕΣΥ... ΜΙΑ ΕΡΩΤΙΚΗ "ΜΑΥΡΗ" ΣΚΛΗΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ, του ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ


«ΕΓΩ; ΕΣΥ…»
Μια  τολμηρή «μαύρη» ερωτική  κωμωδία

Το δεύτερο αυτό θεατρικό έργο του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, γράφτηκε το 2008 σε 52 ημέρες, είναι το πέμπτο κατά σειρά βιβλίο του. Διαπραγματεύεται την καθημερινότητα ενός άντρα, με τα όνειρα, τις χαρές και τις λύπες, τις διαπροσωπικές σχέσεις, τα προβλήματα, τα αδιέξοδα και τις προκλήσεις  της  σύγχρονης  εποχής.
Ο συγγραφέας, με τους ήρωές του,  μας ταξιδεύει  στο Βερολίνο, του 2008. Μέσα  από τους διαλόγους, «περνά» μηνύματα, για την εργασία, τη φτώχια και την προσπάθεια για καλύτερη ζωή, τον έρωτα στον γάμο, τον εξωσυζυγικό  έρωτα, την ισότητα των δύο φύλων, τις αγωνίες για το αύριο, τους κινδύνους από σύγχρονες ασθένειες, το χάσμα των γενεών, τις ηθικές αξίες, τη λογική και το παράλογο, την υποκρισία και την αλήθεια στις ανθρώπινες σχέσεις, την τόλμη ή τους συμβιβασμούς,   τα όρια της ελευθερίας και του σεβασμού, τις συγκρούσεις ανάμεσα στα «πρέπει»  και τα «θέλω» μας.
Μια τολμηρή «μαύρη» ερωτική κωμωδία, με εκπλήξεις,  ανατροπές,  ρεαλιστική γλώσσα που προκαλεί,  πολύ γέλιο και …κλάματα.
Κάποιος εκ  των πρωταγωνιστών  θα ανακαλύψετε ότι  είστε… και εσείς!
Πρόκειται για ένα έργο που σίγουρα θα συζητηθεί.

ΦΥΤΕΨΕ ΜΙΑ ΓΛΑΣΤΡΑ ΚΙ ΕΣΥ.ΜΠΟΡΕΙΣ...!

Με παραίτηση απειλούν οι Βουλευτές Μαγνησίας αν δεν δικαιωθεί ο Ολυμπιακός Βόλου


Την απάντηση ότι η υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου εκδικάζεται από την αθλητική δικαιοσύνη και όχι από το Υπουργείο πήραν από τον Παύλο Γερουλάνο οι πολιτικοί φορείς του Βόλου. Ακολούθησε ραντεβού με τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Οικονομίδη, στον οποίο οι βουλευτές Μαγνησίας ξεκαθάρισαν ότι αν δεν δικαιωθεί η ομάδα θα παραιτηθούν...!
http://pelekis.blogspot.com/2011/08/blog-post_9890.html

***** ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ !!!!!

Δικογραφίες σε βάρος δύο καταστηματαρχών και ενός γιατρού για μη έκδοση αποδείξεων

Δικογραφίες σχηματίσθηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος δύο ιδιοκτητών καταστημάτων και ενός ιατρού για τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, καθώς και άλλων συναφών φορολογικών παραβάσεων, μετά από καταγγελίες πολιτών στο τηλεφωνικό κέντρο 110112.

Απορρίφθηκε η αίτηση πτώχευσης της «Απογευματινής»


Το αίτημα της εφημερίδας «Απογευματινή» να τεθεί σε καθεστώς πτώχευσης απέρριψε το Πρωτοδικείο, με απόφασή του, η οποία ερμηνεύεται ως κρίση του δικαστηρίου υπέρ της βιωσιμότητας της επιχείρησης.
Το δικαστήριο έλαβε υπόψη του ότι οι περισσότεροι πιστωτές δεν συναινούσαν με την πτώχευσή της.
Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η εταιρεία οφείλει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της προς αυτούς, οι οποίοι πλέον νόμιμα μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΣΤΙΣ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ανοιχτοί θα παραμείνουν το βράδυ της 13ης Αυγούστου περισσότεροι από 60 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, ώστε οι επισκέπτες τους να απολαύσουν το αυγουστιάτικο φεγγάρι.
Ωστόσο, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν θα συμμετάσχει στη φετινή διοργάνωση. Θα παραμείνει κλειστός για λόγους προστασίας των μνημείων του βράχου αλλά και των ίδιων των επισκεπτών, καθώς σύμφωνα με την Α΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων οι προηγούμενοι εορτασμοί σημαδεύτηκαν από σοβαρά προβλήματα.

ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ FACEBOOK ΚΑΙ ΤΟΥ TWITTER

Το Πεντάγωνο θα παρακολουθεί τα social media για τρομοκρατικά χτυπήματα Το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας θα παρακολουθεί τα social media…
για τυχόν αναταραχές, τρομοκρατικά χτυπήματα αλλά και κυβερνο-τρομοκρατία, θέλοντας να εντοπίζει έγκαιρα σημαντικά γεγονότα όπως αυτό της ''αραβικής άνοιξης'' για παράδειγμα, το οποίο οργανώθηκε μέσω Facebook.
Η υπηρεσία DARPA (Υπηρεσία Έρευνας Προηγμένων Προγραμμάτων) με την εντολή του Πεντάγωνου θα ακολουθεί λοιπόν κρούσματα αποδεδειγμένης χρήσης του Facebook και του Twitter από μέλη οργανώσεων σε Αφγανιστάν και Ιράκ, αλλά και μετά την εμφάνιση κυβερνο-απειλών μέσα στις ΗΠΑ, όπως η ομάδα χάκερς Anonymous. Θα επιδιώκει να εντοπίζει αλλά και να σχηματίζει τα προφίλ και τις πιθανές προθέσεις των μελών αυτών των οργανώσεων και ομάδων.

Το πόσο βέβαια ασφαλές και νόμιμο θα είναι τελικά αυτό το διαδικτυακό ''φακέλωμα'' των social media από την υπηρεσία DARPA  αποτελεί θέμα συζήτησης.

ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ FACEBOOK

Το Πεντάγωνο θα παρακολουθεί τα social media για τρομοκρατικά χτυπήματα Το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας θα παρακολουθεί τα social media…
για τυχόν αναταραχές, τρομοκρατικά χτυπήματα αλλά και κυβερνο-τρομοκρατία, θέλοντας να εντοπίζει έγκαιρα σημαντικά γεγονότα όπως αυτό της ''αραβικής άνοιξης'' για παράδειγμα, το οποίο οργανώθηκε μέσω Facebook.
Η υπηρεσία DARPA (Υπηρεσία Έρευνας Προηγμένων Προγραμμάτων) με την εντολή του Πεντάγωνου θα ακολουθεί λοιπόν κρούσματα αποδεδειγμένης χρήσης του Facebook και του Twitter από μέλη οργανώσεων σε Αφγανιστάν και Ιράκ, αλλά και μετά την εμφάνιση κυβερνο-απειλών μέσα στις ΗΠΑ, όπως η ομάδα χάκερς Anonymous. Θα επιδιώκει να εντοπίζει αλλά και να σχηματίζει τα προφίλ και τις πιθανές προθέσεις των μελών αυτών των οργανώσεων και ομάδων.

Το πόσο βέβαια ασφαλές και νόμιμο θα είναι τελικά αυτό το διαδικτυακό ''φακέλωμα'' των social media από την υπηρεσία DARPA  αποτελεί θέμα συζήτησης.

«Two and a half men»

«Δύο και κάτι άνδρες» και μία «κηδεία» (του Τσάρλι Σιν) Την επομένη της μετάδοσης των βραβείων Emmy, το CBS θα μεταδώσει …το πρώτο επεισόδιο της πετυχημένης σειράς «Two and a half men» (στην Ελλάδα προβλήθηκε από το Star και τον Alpha με τον τίτλο «Δύο και κάτι άνδρες»).


Ομως, το σκανδαλοθηρικό TMZ εισέβαλε στο πλατώ όπου γυρίζεται η σειρά και αποτύπωσε σε αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό, στιγμιότυπα λίγο πριν από τα γυρίσματα των σκηνών της «κηδείας» του κεντρικού χαρακτήρα, Τσάρλι Χάρπερ. Kατά τη διάρκεια της κηδείας του,

Βράζει το ΠΑΣΟΚ για τον Κουτμερίδη

Οργισμένος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου... για τον βουλευτή του κ. Στάθη Κουτμερίδη χωρίς ωστόσο να έχει τεθεί επιτακτικά θέμα παραίτησής του.
Το γεγονός ότι ο Σερραίος βουλευτής έχει εμπλακεί στην υπόθεση με την ίδρυση ΜΚΟ η οποία θα αναλάμβανε να προσλάβει εργαζομένους στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος για την κοινωφελή εργασία και με τον τρόπο αυτό έχει δώσει το δικαίωμα στην ΝΔ να μιλά για «πράσινο μηχανισμό» που θα βολέψει τα «δικά τους παιδιά», έχει εξοργίσει το Μέγαρο Μαξίμου.

ΕΡΕΥΝΑ: ΡΟΖ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΤΆ ΤΗΣ ΒΙΑΣ...!

Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι  παρακολουθώντας πορνό μπορεί να μειωθεί ουσιαστικά η επιθυμία για σεξουαλική παρενόχληση και παρεκκλίνουσας σεξουαλικές επιθυμίες.
Η έκθεση έχει την υπογραφή του Christopher J. Ferguson, καθηγητής ψυχολογίας και ποινικής δικαιοσύνης του Πανεπιστημίου του Τέξας.Στη μελέτη έλαβαν μέρος  δύο ομάδες των 100 ανδρών.
Στη  πρώτη οι αγοραστές πορνογραφικών ταινιών στην δεύτερη οι μη αγοραστές.
Ο καθηγητής υποστηρίζει ότι, "τα ποσοστά των βιασμών και των σεξουαλικών επιθέσεων στις ΗΠΑ βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδά τους από το 1960.", εποχή που μπήκε στη ζωή μας το πορνό.
Η έκθεση  αναλύει περαιτέρω μια μελέτη του  περιοδικού Reason που δημοσιεύθηκε το 2007.  Σε αυτή παρουσιαζόντουσαν  στατιστικά από διάφορες χώρες όπου αποδεικνυόταν ότι όσο πιο ελεύθερη πρόσβαση έχει κανείς στο διαδίκτυο τόσο πιο μικρή είναι η πιθανότητα βιασμών

ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ blogs ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ...!!!

Το όνομα του Πάσχου Μανδραβέλη, δημοσιογράφου και κυρίως αρθρογράφου, είναι ανάμεσα στα υπόλοιπα στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή για το ηλεκτρονικό έγκλημα, η οποία συστάθηκε με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.
Ειδικότερα, η επιτροπή θα καταθέσει προτάσεις για το θέμα της ταυτοποίησης των διαχειριστών blogs και της διεύρυνσης του καταλόγου των εγκλημάτων για τα οποία θα επιτρέπεται η άρση του απορρήτου.
Η επιτροπή θα πρέπει να έχει καταθέσει τις προτάσεις της μέχρι τις 30-9-11 και για τα μέλη της δεν προβλέπεται καμία αποζημίωση.
Αναλυτικά:
Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κ. Αθανάσιος Ράντος και μέλη  οι Αθανάσιος Κατσιρώδης, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Μαχαίρας, πρόεδρος Εφετών, Εμμανουήλ Σφακιανάκης, αστυνομικός διευθυντής της υποδιεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Ηλίας Θεοδωράτος, νομικός σύμβουλος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, Ζωή Καρδασιάδου, διδάκτωρ νομικής, προϊσταμένη του τμήματος Ελεγκτών της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και Πάσχος  Μανδραβέλης, δημοσιογράφος.
Γραμματέας της επιτροπής ορίζεται η Μαρία Αδαμοπούλου, διδάκτωρ Νομικής
news247.gr

Ψάχνουν για τη σωτηρία


ΠΥΡΕΤΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΙΕΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ

Πάση θυσία πρέπει να βρεθεί λύση με την κρίση και αυτό το έχουν συνειδητοποιήσει όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι. Οι διαβουλεύσεις έχουν χτυπήσει κόκκινο με τις αγορές όμως να πιέζουν αφόρητα.

news247.gr

Ο Καστανίδης και το...πλυντήριο πιάτων


ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Κι όμως όσο απίστευτο και εάν ακούγεται ο υπουργός Εσωτερικών Χ. Καστανίδης αγόρασε με έξοδα του κράτους ...πλυντήριο πιάτων για το υπουργικό του γραφείο.

news247.gr

Υποβάθμιση των ΗΠΑ από Standard & Poors


Fed: Δεν επηρεάζονται τα κρατικά ομόλογα

Κατά μία βαθμίδα, από ΑΑΑ σε ΑΑ+, η Standard & Poors υποβάθμισε την αξιολόγησή της για το μακροπρόθεσμο χρέος των ΗΠΑ, επικαλούμενη «πολιτικούς κινδύνους», καθώς και τα προβλήματα χρέους και ελλείμματος. «Ερασιτεχνικός υπολογισμός» απαντά το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ.