Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

ΑΡΧΑΙΟ ΓΕΛΙΟ ΑΘΑΝΑΤΟ


ANDYINDY
Ο Διογένης βλέποντας κάποιον να δείχνει ερωτευμένος µε µια πλούσια γριά, είπε: «Σ’ αυτήν δεν κάρφωσε τα µάτια του, αλλά τα δόντια του». Κάποια άλλη στιγµή ζητούσε ελεημοσύνη από ένα άγαλµα κι όταν τον ρώτησαν γιατί κάνει κάτι τέτοιο, εκείνος απάντησε «εξασκούµαι στο να µην απογοητεύομαι από την αναισθησία των ανθρώπων».


Και κάποτε ζητώντας βοήθεια από κάποιον του είπε: «Αν έδωσες σε άλλον, δώσε και σε µένα. Αν δεν έδωσες σε κανέναν, τότε άρχισε από µένα».


Όταν ένας φαλακρός άρχισε να τον βρίζει ο Διογένης του είπε: «Δεν σου ανταποδίδω τις βρισιές, αλλά θα ήθελα να πω ένα “µπράβο” στις τρίχες σου, γιατί απαλλάχτηκαν από ένα κακορίζικο κεφάλι».


Ένας πατέρας ζήτησε από τον Αρίστιππο να διδάξει τον γιο του. Ο φιλόσοφος ζήτησε ως αµοιβή 500 δραχµές και ο πατέρας άρχισε τα παζάρια θεωρώντας το ποσό υπερβολικό. «Με τόσα χρήµατα θα µπορούσα να αγοράσω ένα ζώο» είπε. «Αγόρασε», του απάντησε ο Αρίστιππος. «Έτσι θα έχεις δύο».


Και όταν κάποιος του είπε ότι η Λαΐδα (η γνωστή εταίρα) δεν τον αγαπά αλλά προσποιείται, εκείνος του αποκρίθηκε: «Ούτε το κρασί ή το ψάρι µε αγαπούν, εγώ όµως τα απολαµβάνω».


Κάποιος κλώτσησε τον Σωκράτη, χωρίς ο τελευταίος να αντιδράσει. Οι σύντροφοί του ταράχτηκαν και τον ρώτησαν πώς ανέχεται, άπραγος, µια τέτοια συμπεριφορά κι εκείνος τους απάντησε: «Αν µε κλωτσούσε γάιδαρος µήπως θα έπρεπε να του ανταποδώσω την κλωτσιά;».


Κι όταν ρωτήθηκε αν είναι καλό να παντρεύεται κανείς ή όχι απάντησε «ότι από τα δυο κι αν κάνει κάποιος, θα μετανιώσει».


Κάποιος ταξιδιώτης ρώτησε έναν µάντη πώς είναι η οικογένειά του. Ο µάντης απάντησε «όλοι καλά, το ίδιο κι ο πατέρας σου». Ο ταξιδιώτης επισήµανε πως ο πατέρας του έχει πεθάνει εδώ και χρόνια. Και ο µάντης του είπε: «Μιλάµε για τον πραγματικό σου πατέρα…».


Ενας έβαλε πάνω σε µια ασπίδα τη νεκρή αλλά γλωσσού και καβγατζού όσο ζούσε σύζυγό του για να την πάει στο νεκροταφείο, οι φίλοι του αναρωτήθηκαν για την επιλογή της ασπίδας. Κι εκείνος απεφάνθη: «Της άρεσαν οι µάχες».


Ρώτησε κάποιος έναν δάσκαλο: «Πώς λεγόταν η µητέρα του Πριάµου;». Ο δάσκαλος βρέθηκε σε δυσκολία, αλλά έδωσε την απάντηση: «Εµείς πάντως, για να την τιµήσουµε, την λέµε κυρία».


Ένας φλύαρος κουρέας ρώτησε τον βασιλιά Αρχέλαο «πώς θέλεις να σε κουρέψω;» και ο βασιλιάς του απάντησε: «Σιωπηλός».


Μια μέρα ο Φωκίωνας διαφωνούσε όπως συνήθιζε άλλωστε µε όλους πάνω σε πολιτικά θέµατα. Εκείνη τη φορά όµως, όταν µίλησε στην Εκκλησία του Δήµου, όλοι ασπάστηκαν τις ιδέες του. Απορημένος γύρισε προς τους φίλους του και τους ρώτησε: «Μήπως είπα σήµερα κάποια ανοησία, χωρίς να το καταλάβω;»

Το γέλιο είναι υγεία ψυχική και σωματική. Αιματώνονται οι πνεύμονες, μπαίνει οξυγόνο, λειτουργεί καλύτερα η καρδιά, έρχεται ευεξία, ανεβαίνει το ηθικό, επιδρά καλά στις αρρώστιες, λιγοστεύει τις ψυχοσωματικές παθήσεις. Το πραγματικό γέλιο φέρνει χαρά, γαλήνη, ειρήνη, συμφιλίωση. Το γέλιο χαλαρώνει το στρες. Τα παιδιά γελάνε περισσότερο επειδή έχουν λίγες έγνοιες και αναπαυμένη ψυχή. Οι μεγάλοι άνδρες (πραγματικοί) ακόμα και μπροστά στο θάνατο είναι γαλήνιοι και γελαστοί. Ο Σωκράτης πριν πιει το κώνειο το χαρακτήρισε φιλικό ποτήρι, κέρασμα από τους Αθηναίους. Το γέλιο ταιριάζει στους πολιτισμένους, στους καλλιεργημένους, στους πνευματικά ανώτερους. Οι άγριοι λαοί δεν είχαν χιούμορ. Το Χιούμορ είναι απ’ την Ελληνική λέξη χυμόρ=χυμός (Αριστοτέλης Περί Ψυχής). HUMOR = από το χυμόρ = χυμός (Στην ευβοϊκή διάλεκτο, όπως αναφέρεται και στον Κρατύλο του Πλάτωνος, το τελικό ‘ ς ‘ προφέρεται ως ‘ρ’. Π.χ. σκληρότηρ αντί σκληρότης). Η πρώτη αναγωγή της προέλευσης του αγγλικού όρου humor γίνεται στην “ περί των χυμών του σώματος“ θεωρία του Ιπποκράτη. Βάσει αυτής της ιατρικής θεωρίας υφίστανται τέσσερεις κράσεις, που κάθε μία έχει σχέση με την επικράτηση ενός από τους τέσσερεις χυμούς του ανθρώπινου σώματος (χολή, φλέγμα, μέλαινα χολή, αίμα). Όταν υπάρχει αρμονική μίξη των χυμών του σώματος, ο άνθρωπος είναι υγιής και με καλή διάθεση. Από την ευβοϊκή διάλεκτο το χυμόρ πέρασε στη λατινική γλώσσα ως (h)umor και σήμαινε εκτός από το υγρό, την υγρασία, το χυμό, και τη διάθεση. Ο γέλως, ως ευεργετική δύναμη ελατρεύετο στην Αρχαία Ελλάδα. Ο Λυκούργος πρώτος έφτιαξε άγαλμα της Θεότητος του Γέλωτος στη Σπάρτη, αναφέρει ο Πλούταρχος. Και οι Θεσσαλοί τον ετιμούσαν τον γέλωτα αρκετά. Στο Βρετανικό Μουσείο εκτίθεται αγγείο του Γέλωτος με τη φράση «Γέλως καλός». Υπάρχει ένα καλό βιβλίο «Ο ΓΕΛΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ» (εκδόσεις Κόκκινη μηλιά) και σας το προτείνω.(Κεντρική διάθεση ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ.

ΟΛΥΜΠΟΣ OLYMPOUS GREECE
Στα δέκα καλύτερα εθνικά πάρκα της Ευρώπης κατέταξε τον Ολυμπο το έγκυρο βρετανικό περιβαλλοντικό περιοδικό Εcologist.Οι συντάκτες του ευρείας κυκλοφορίας περιοδικού επέλεξαν τον Ολυμπο από τα συνολικά 359 μεγάλα εθνικά πάρκα που υπάρχουν στην Ευρώπη.
Το θρυλικό βουνό των δώδεκα θεών έχει ανακηρυχθεί Εθνικός Δρυμός από το 1938, καθώς, πέρα από τον μύθο που το περιβάλλει, διαθέτει έναν μοναδικό φυσικό κόσμο με εκατοντάδες διαφορετικά είδη χλωρίδας και πανίδας. Είναι η πρώτη φορά που οι προστατευόμενες φυσικές περιοχές της Γηραιάς Ηπείρου αξιολογούνται και κατατάσσονται σε λίστα με κύριο κριτήριο την ποικιλία των ειδών χλωρίδας και πανίδας, καθώς και τη γενικότερη περιβαλλοντική τους σημασία.
Ο Ολυμπος χαρακτηρίστηκε από τις πιο πλούσιες περιοχές της Ελλάδας σε χλωρίδα, αφού διαθέτει 1.700 είδη και υποείδη φυτών - και ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 25% της ελληνικής χλωρίδας. Τα 187 από τα παραπάνω είδη έχουν χαρακτηριστεί σημαντικά, τα 56 είναι ενδημικά, ενώ από αυτά τα 23 βρίσκονται μόνο στον Ολυμπο και τα 16 είναι σπάνια. Η πανίδα είναι εξίσου πλούσια, με καταγεγραμμένα 32 είδη θηλαστικών, 108 είδη πτηνών, 22 είδη ερπετών και 8 είδη αμφίβιων.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το 1981 η UNESCO ανακήρυξε τον Ολυμπο «Διατηρητέο Οικοσύστημα της Παγκόσμιας Βιόσφαιρας», ενώ από τη μεριά της η Ευρωπαϊκή Ενωση τον έχει συμπεριλάβει στις «Σημαντικές για την Ορνιθοπανίδα Περιοχές της Ευρωπαϊκής Κοινότητας». Ακόμη, έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού Δικτύου NATURA 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος».


Χαράδρες και αλπικά λιβάδια
Το βουνό των θεών αποτελεί και ένα μοναδικό προορισμό όχι μόνο για τους λάτρεις της ορειβασίας, αλλά και για όσους θέλουν απλώς να το απολαύσουν περπατώντας. Το ανάγλυφο του Ολύμπου είναι ιδιαίτερα έντονο, με βραχώδεις και απόκρημνες κορυφές, βαθιές χαράδρες, αλπικά λιβάδια και πυκνά δάση. «Οι περιοχές του Ολύμπου που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον βρίσκονται διάσπαρτες σε όλη την έκταση και όλα τα υψόμετρα του βουνού, ώστε η επίσκεψη κάποιων να μην απαιτεί ιδιαίτερη φυσική αντοχή και προετοιμασία», αναφέρει ο δασολόγος και πρόεδρος του δ.σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, Παύλος Ανδρεδάκης.


Τα σημεία με ιδιαίτερη ομορφιά ανάμεσα στα οποία μπορεί να επιλέξει ο καθένας είναι πολλά. Ορισμένα από τα κορυφαία θεωρούνται η κοιλάδα στο Ξηρολάκι με το πλούσιο δάσος και με θέα που κόβει την ανάσα, αφού ο επισκέπτης αγναντεύει το εντυπωσιακό, βραχώδες αμφιθέατρο της δυτικής πλευράς των κορυφών, τα Μεγάλα Καζάνια.


Το ρέμα Ορλιά, όπου κανείς μπορεί να πάει ακολουθώντας το μονοπάτι που ξεκινά στο 4ο χιλιόμετρο του δασικού δρόμου Δίον - Κορομηλιά οδηγεί σε καταρράκτες, ενώ σε υψόμετρο 820 μέτρων, στη βόρεια πλευρά της χαράδρας «Ζηλιάνα», υπάρχει η Μονή Κανάλων, ένα φυσικό μπαλκόνι με θέα στον Θερμαϊκό Κόλπο. Δίπλα μάλιστα από τη χαράδρα μπορεί κάποιος να δει τα Λείβηθρα, τον αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται μέσα στο πλατανόδασος.
«Μια ενότητα 4 χιλιομέτρων ξεκινά από το χωριό Βροντού, σε υψόμετρο 350-400 μέτρων, μέσα σε ένα μαγευτικό και μυστηριώδες τοπίο, όπως αυτό στην Αγία Κόρη, με καταπληκτική θέα προς τις κορυφές με τις απότομες πλαγιές, αλλά και προς τον κάμπο της Κατερίνης» εξηγεί ο Π. Ανδρεδάκης.


Στη λίστα του Ecologist περιλαμβάνονται εντυπωσιακά εθνικά πάρκα σε Γαλλία, Ισπανία, Σκοτία, Γερμανία, Ελβετία, Πολωνία, Σλοβακία και Αγγλία. Δύο απ’ αυτά που ξεχωρίζουν είναι το πάρκο Σέβενες στη Γαλλία και το Τέιντ στην Τενερίφη.
Πηγή: Αγγελιοφόρος

TO ΠΟΝΤΙΚΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ...

Ροζ ταινία από την Ριάνα

Σε ταινία σεξ πρωταγωνιστεί και η Ριάνα; Αυτό το υλικό ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια του η εταιρία πορνό Hustler.

Στο βίντεο που αναμένουν όλοι οι θαυμαστές της πρωταγωνιστεί η 23χρονη με τον Τζ. Κόλ. Η εταιρία ενηλίκων ταινιών σύμφωνα με το RadarOnline.com ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή της ένα "οικείο βίντεο", στο οποίο ερωτοτροπούν οι δυο καλλιτέχνες.


Ένας εκπρόσωπος της Hustler δήλωσε με νόημα "Το έχουμε δει και δεν ξέρουμε τι πρόκειται να κάνουμε με αυτό ακόμα".
Από την πλευρά της, η Ριάνα κρατά σιγή ιχθύος, ωστόσο ένας εκπρόσωπός της εξέφρασε την έκπληξή του επειδή δεν υπάρχει ταινία σεξ με πρωταγωνίστρια την τραγουδίστρια.
VIDEO http://news247.gr/health/Celebrities/roz_tainia_apo_thn_riana.1340518.html

Βρες τη χαμένη σου φόρμα σε 8 βήματα

Το καλοκαίρι άφησε πίσω του όμορφες αναμνήσεις, ωραίες εικόνες αλλά και τη φυσική μας κατάσταση, που με αρκετή προσπάθεια είχαμε αποκτήσει. Οι καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν μια από τις ομορφότερες περιόδους του χρόνου που δύσκολα συνδυάζεται με το κλειστό περιβάλλον του γυμναστηρίου.

Το πρόβλημα που εμφανίζεται μετά τη διακοπή της προπόνησης είναι προσωρινό αφού εύκολα μπορούμε να επανέλθουμε στην αρχική μας κατάσταση. Το φάρμακο στην περίπτωση μας είναι το πρόγραμμα προσαρμογής.
Τα παρακάτω οκτώ βήματα ...

Οι χάκερ τρομάζουν την κυβέρνηση

Σε αυξημένη επιφυλακή έχει τεθεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, μετά από πληροφορίες, που διακινήθηκαν στο διαδίκτυο, για ενδεχόμενες επιθέσεις σε ιστοσελίδες δημοσίων οργανισμών και υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Νάκου για την ηλεκτρονική επίθεση που δέχθηκε η ιστοσελίδα της Βουλής www.hellenicparliament.gr την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Όπως ενημερώνει ο κ. Παπουτσής, μετά την

Μεθαδόνη και στα στρατιωτικά νοσοκομεία

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Το υπουργείο Υγείας ενώνει τις δυνάμεις του με το υπουργείο Άμυνας στη μάχη κατά των ναρκωτικών. Σε ποια στρατιωτικά νοσοκομεία θα γίνεται χορήγηση μεθαδόνης.

50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ


Ο λαϊκός αυθεντικός θεσμός της πόλης μας συμπληρώνει 27 χρόνια λειτουργίας
Με την τελετή των εγκαινίων ανοίγει την Κυριακή 04 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 20:00 στον καθιερωμένο χώρο, στην περιοχή της Ανδρομάχης, η αυλαία της 27ης Εμποροπανήγυρης του Δήμου Κατερίνης.


Περισσότεροι από 200 εκθέτες θα λάβουν μέρος με ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα στην φετινή διοργάνωση, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, που πλαισιώνουν την εμποροπανήγυρη, φέτος θα δοθεί έμφαση σε μουσικοχορευτικά δρώμενα πολιτιστικών συλλόγων, ενώ αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα, θα παρουσιάσει η Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.


ΘΕΣΜΟΣ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Σε χαιρετισμό του, με αφορμή την έναρξη της εμποροπανήγυρης, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης τονίζει μεταξύ άλλων:«..η Εμποροπανήγυρη συγκροτεί ένα τύπο οικονομίας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς είναι κάτι περισσότερο από ένα σημείο πώλησης καταναλωτικών αγαθών.
Στο πλαίσιο αυτό, η Εμποροπανήγυρη της Κατερίνης, θεσμός που αντέχει στο χρόνο, είναι όχι απλά ένας σταθμός στην εμπορική δραστηριότητα της τοπικής αγοράς, αλλά και μια διέξοδος από την καθημερινότητα των κατοίκων, μια ευκαιρία ανάδειξης της τοπικής παράδοσης και φυσικά, ένα μεγάλο λαϊκό πανηγύρι με ευρύτερη απήχηση.


Αυτό που διαχρονικά κρατά ζωντανό το θεσμό είναι η ταύτισή του με την ιστορία της πόλης, με τους κατοίκους όλων των ηλικιών, με τον εμπορικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής.
Παραδοσιακά η εμποροπανήγυρη συνθέτει ένα πολύχρωμο αντάμωμα, ένα σύνολο πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και ποικίλων ενεργειών ανάδειξης, συνεργασίας και προβολής των παραγωγικών δυνατοτήτων του τόπου.
Ανάλογες εικόνες, αποτυπώνονται και φέτος στο «πανηγύρι» δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να περιηγηθούν στους χώρους του και να ζήσουν ευχάριστες στιγμές ξεγνοιασιάς, έμπνευσης και φαντασίας.
Γενικότερα η εμποροπανήγυρη αποτελεί μια εβδομάδα ευχάριστης ψυχαγωγίας εν μέσω μιας στενάχωρης κατάστασης που έχει προκληθεί από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα.
Ο Δήμος Κατερίνης ακολουθώντας μια παράδοση ετών που προσελκύει πλήθος επαγγελματιών και κυρίως επισκεπτών, σας καλεί να συμμετέχετε και φέτος ενεργά στη λαϊκή, αυθεντική αυτή γιορτή».
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

ΜΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ...ΚΑΝΤΑΦΙ!«Πληροφορίες για το τοξικό ψάρι Lagocephalus sceleralus (Λαγοκέφαλος)»
Το Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας πληροφορεί τα εξής:


Σε θαλάσσιες περιοχές της χώρας μας έχουν εντοπισθεί ψάρια της οικογένειας Tetraodontidae (Τετραοδοντίδαι) με την κοινή ονομασία Λαγοκέφαλος ή Λαγουδοκέφαλος (ονομασία λόγω της μορφολογίας των δοντιών και του πρόσθιου τμήματος), των οποίων η κατανάλωση έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να προκαλέσει βλάβες στην ανθρώπινη υγεία.


Το επικίνδυνο αυτό ψάρι ζει στον Ειρηνικό και Ινδικό ωκεανό αλλά από το 2003 εισέβαλλε στην Ανατολική Μεσόγειο από τη Διώρυγα του Σουέζ, λόγω της αλλαγής του κλίματος και τις ωκεανογραφικές μεταβολές που επιφέρει αυτή.


Τα ψάρια της οικογένειας αυτής δεν έχουν εμπορική αξία και βάσει των διατάξεων του Κανονισμού 853/2004 απαγορεύεται να διατεθούν στην αγορά.


Ο πληθυσμός του είδους αυτού έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και αλιεύεται σε δίχτυα και τράτες μαζί με γόπες, αθερίνες και μαρίδες στις θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.


Από την υπηρεσία Αλιείας έχουν διανεμηθεί, κατά καιρούς από το 2007,αφίσες και έντυπο υλικό για την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων (καταναλωτικού κοινού και επαγγελματιών - ερασιτεχνών αλιέων). Επίσης έχει γίνει ενημέρωση με δελτία τύπου μέσω του έντυπου & ηλεκτρονικού τύπου.


Μέχρι σήμερα, στην περιοχή μας έχουν καταγραφεί από την υπηρεσία αλιείας δύο περιπτώσεις παρουσίας του είδους μετά την ενημέρωσή της από ενδιαφερόμενους και οι οποίες έχουν γνωστοποιηθεί στους αρμόδιους φορείς.


Με αφορμή ενημερώνουμε ότι έχει διεξαχθεί στην Κρήτη συνάντηση για την εισβολή Ξενικών Ειδών στην Ανατολική Μεσόγειο η οποία διοργανώθηκε από το Παράρτημα Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας & Γενετικής και τις τότε Νομαρχιακές Υπηρεσίες Αλιείας.


Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιακών παραγόντων και φορέων, η μεταφορά εμπειριών από διακεκριμένους ξένους επιστήμονες που ασχολούνται με το θέμα καθώς και η επιδίωξη δημιουργίας ενός εθνικού δικτύου παρακολούθησης του φαινομένου.


Το Τμήμα Αλιείας είναι στη διάθεση των ενδιαφερόμενων για οποιαδήποτε πληροφορία και παρακαλεί όπως ενημερώνεται για κάθε σχετική περίπτωση εμφάνισης ξενικών ειδών τα οποία πρωτοεμφανίζονται σε θαλάσσιες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Παναγιώτης Μπερεδήμας: «Το Δημοτικό Ωδείο θα συνεχίσει το έργο του με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης»

Τη διατήρηση - κατ'εξαίρεση των όσων ορίζει «ο Καλλικράτης» - της αυτοτέλειας του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης ως Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου αποφάσισε το Υπουργείο Εσωτερικών, αναγνωρίζοντας τη δραστηριότητά του, το εξειδικευμένο αντικείμενό του, τη μακροχρόνια απόδοση έργου και την γενικότερη καταξίωση της προσφοράς του.Παναγιώτης Μπερεδήμας: «Το Δημοτικό Ωδείο θα συνεχίσει το έργο του με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης»


Αναφερόμενος στη θετική αυτή εξέλιξη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης Παναγιώτης Μπερεδήμας τονίζει σε δήλωσή του:«Για άλλη μια φορά καταξιώνεται η λειτουργία του Δημοτικού μας Ωδείου ως προς τις δραστηριότητές του στις τέχνες και τον πολιτισμό, ως ο φορέας που έχει διαρκή και διακεκριμένη παρουσία στην πολιτιστική ζωή του τόπου».


Και ο κος Μπερεδήμας καταλήγει στη δήλωσή του ως εξής: «Όλα τα μέλη της μεγάλης οικογένειας του Δ.Ω.Κ. – η Διοίκηση, η Διεύθυνση, το Διδακτικό και Διοικητικό Προσωπικό, οι σπουδαστές με τις οικογένειές τους – δεσμευόμαστε ότι το Δημοτικό Ωδείο θα εξακολουθήσει με συνέπεια και με υψηλό αίσθημα ευθύνης την σταθερά ανοδική πορεία του και τη γενικότερη μουσική - πολιτιστική του προσφορά στην Κατερίνη και στην ευρύτερη περιοχή».


Με την συγκεκριμένη απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη έγινε δεκτή η εισήγηση – πρόταση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης για τη διατήρηση της αυτοτέλειας του ΔΩΚ. Σημειώνεται μάλιστα ότι στη λίστα - με τα 70 αυτοτελή Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου των Ο.Τ.Α. που δεν συγχωνεύονται - που έδωσε στη δημοσιότητα το αρμόδιο Υπουργείο, το Δημοτικό Ωδείο καταλαμβάνει την πρώτη θέση.ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΤΕΧΝΗΤΟΥΕρώτηση στο υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος μετά από ενημέρωση που είχε από την αντιπεριφερειάρχη Ν.Πιερίας Σοφία Μαυρίδου
Σοβαρός είναι ο κίνδυνος απένταξης του έργου κατασκευής τεχνητού υφάλου στο Λιτόχωρο, σύμφωνα με έγγραφα που περιλαμβάνει σχετική ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου προς το υπουργείο Οικονομικών.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: πάταξη του παράνομου εμπορίου

Νέες εξορμήσεις για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου στην Παραλιακή ζώνη του Δήμου, που είχαν ως αποτέλεσμα κατασχέσεις χιλιάδων λαθραίων προϊόντων διενήργησε – το περασμένο Σάββατο - μικτό κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας Κατερίνης, του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Λεπτοκαρυάς, της Ομάδας Δίας και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος.