Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

40ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 20:00.Το Φεστιβάλ αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό στα δρώμενα της Αθήνας, που οργανώνεται από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ), με συνδιοργανωτή τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων.
Το φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στο Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού και θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στα «Λογοκριμένα και απαγορευμένα βιβλία-περιοδικά και εφημερίδες την περίοδο της δικτατορίας 1967-1974″, ειδικό αφιέρωμα στον «Γιούρι Γκαγκάριν 1961-2011, 50 χρόνια από την πρώτη πτήση ανθρώπου στο Διάστημα», σε συνεργασία με το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της πρεσβείας της Ρωσίας και αφιέρωμα στην «Ιδέα Δωρεάς Οργάνων», σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).
Στο 40ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που διοργανώνεται στους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου από τις 2 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχουν περίπου 150 εκδότες σε 120 περίπτερα όπου θα παρουσιάσουν περισσότερους από 50.000 τίτλους και όλη τη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή.


Ο ζωγράφος Αλέξης Βέρουκας φιλοτέχνησε ένα έργο ειδικά για το Φεστιβάλ, που είναι και η αφίσα της έκθεσης και παραπέμπει στην κρίση που μαστίζει και το βιβλίο.


Στο πλαίσιο του έτους εθελοντισμού, ο ΣΕΚΒ σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, διοργανώνει την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου, από τις 10.00 έως τις 14.00 αιμοδοσία για τα παιδιά με μεσογειακή αναιμία.

Read more: http://news24plus.blogspot.com/2011/09/40.html#ixzz1WyZqQAsO

Το Facebook ετοιμάζεται να λανσάρει μουσική υπηρεσία

Το Facebook ετοιμάζεται να λανσάρει μια μουσική υπηρεσία μέσα στο επόμενο διάστημα, κατά πάσα πιθανότητα τον Οκτώβριο. Όπως όλα δείχνουν, το Facebook επέλεξε να συνεργαστεί με ένα μεγάλο όνομα στο χώρο του music streaming.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία δεν δημιουργεί μια υπηρεσία από το μηδέν, αλλά δανείζεται τεχνογνωσία και περιεχόμενο από μια δοκιμασμένη λύση. Οι φήμες κάνουν λόγο για συνεργασία με τις υπηρεσίες Pandora και/ή Spotify. Με άλλα λόγια, θα διατεθεί στο κοινό μια εφαρμογή, μέσω της οποίας οι χρήστες θα ακούν μουσική κατά την παραμονή τους στη σελίδα του Facebook. Δυστυχώς για τους Έλληνες χρήστες, πάντως, οι υπηρεσίες Pandora και Spotify δεν είναι διαθέσιμες στη χώρα μας, τουλάχιστον για την ώρα.
Μέχρι σήμερα, το Facebook λάμπει δια της απουσίας του από το χώρο της μουσικής κι αυτός είναι ένας λόγος που το MySpace έχει ακόμα μια κάποια απήχηση.

e-pcmag.gr
Read more: http://news24plus.blogspot.com/2011/09/facebook.html#ixzz1WyZQzwVl

O ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΝΤΣΟ..!

TOY KYP TO SEX...

Μπορείς να φας όση σοκολάτα θέλεις χωρίς να πάρεις θερμίδες! Τέλειο;


Λατρεύεις τη σοκολάτα! Έχεις εμμονή με τη σοκολάτα. Παχαίνει όμως και αναγκάζεσαι να καταπιέζεις τον εαυτό σου. Ή να παρασύρεσαι τελικά και μετά να γεμίζεις ενοχές....Σου έχω τέλεια νέα! Το πρώτο εισπνεόμενο επιδόρπιο σε μορφή σπρέι είναι γεγονός! Δεν την τρώς δηλαδή τη σοκολατίτσα σου, την εισπνέεις. Έτσι, και τη γεύση της δεν στερείσαι και θερμίδες δεν παίρνεις. Τέλειο;


Le Whif σημαίνει σοκολάτα του... αέρα!
Ένα μικρό φιαλίδιο που μοιάζει με εισπνοές που χρησιμοποιούν όσοι έχουν κάποια αλλεργία ή άσθμα, περιέχει όλη τη γεύση της σοκολάτας με μηδέν θερμίδες. Ψεκάζεις στο στόμα σου και μικρά σταγονίδια όλο γεύση πλημμυρίζουν το στόμα.
Η ιδέα είναι μια εφεύρεση του David Edwards καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Harvard σε συνεργασία με δεκάδες μαθητές του στο εργαστήριό του στο Παρίσι. Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι σε 32 διαφορετικές χώρες δοκίμασαν τη σοκολάτα σε μορφή σπρέι πριν αυτή βγει στην αγορά.
Έκτοτε ο "τρελός" επιστήμονας και η ομάδα του δημιούργησαν 3 διαφορετικές γεύσεις - σοκολάτα, raspberry-σοκολάτα και μέντα σοκολάτα - για κάθε γούστο. Τι θα έλεγες να έβαζες ένα φιαλίδιο για κάθε στιγμή στην τσάντα σου; Μπορείς να πάρεις τη "δόση" σου από λαχταριστή σοκολάτα όπου κι αν βρίσκεσαι χωρίς κανείς να σε καταλάβει.
tlife

Αδειάζουν και τα Γηροκομεία…


Παίρνουν σπίτι τους, τους ηλικιωμένους…


Το ακούσαμε από χείλη πολιτικού προσώπου που μάλιστα επικαλέστηκε ενημέρωση με στοιχεία τόσο σε τοπικό, όσο σε πανελλαδικό επίπεδο. Και αφορά στην… επιστροφή ηλικιωμένων στα σπίτια των παιδιών τους, λόγω κρίσης!Είναι ένα νέο φαινόμενο και παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, λόγω φυσικά της κρίσης. Πρόκειται για το σταδιακό άδειασμα γηροκομείων από τροφίμους επειδή πολλά παιδιά αποφασίζουν να πάρουν μαζί τους, τους ηλικιωμένους έτσι ώστε να κάνουν χρήση της σύνταξής τους.

Σεξουαλική ζωή από τα 12

Σεξουαλικά ενεργό από την ηλικία των 12 μόλις ετών είναι μεγάλο μέρος των εφήβων στην Ελλάδα, με δυσάρεστες, ωστόσο, κάποιες φορές επιπτώσεις, αφού μόνο ένας στους δύο δηλώνει πως φροντίζει να λαμβάνει τις απαραίτητες προφυλάξεις.Τα στοιχεία που ήρθαν στο φως από τη νέα έρευνα που πραγματοποίησε η Μονάδα Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" προκαλούν προβληματισμό, αφού αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι μπορεί ένα 20% να έχει ήδη ξεκινήσει τις ολοκληρωμένες επαφές με τον σύντροφό του μέχρι τα 16, από αυτούς όμως μηδαμινό είναι το ποσοστό που προφυλάσσεται τόσο από τα σεξουαλικά νοσήματα όσο και από τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.
Σύμφωνα με τη μελέτη, τουλάχιστον ένα 40% των εφήβων παραδέχεται πως είχε κάποια ερωτική εμπειρία εκτός της ολοκληρωμένης, ενώ 20 στα 100 Ελληνόπουλα δηλώνουν πως είχαν ξεκινήσει τη σεξουαλική τους ζωή μέχρι τα 16 τους χρόνια.
Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα "Αδέσμευτος Τύπος" δεν είναι μόνο οι έφηβοι που φαίνεται να έχουν ερωτικές επαφές, αλλά και οι προέφηβοι, καθώς βάσει της έρευνας ένα ποσοστό της τάξεως του 5,7 % ξεκίνησε τη σεξουαλική του ζωή μόλις στην ηλικία των 12, με την αναλογία να είναι ένα κορίτσι προς τρία αγόρια.


"Οι έφηβοι θα ήθελαν να έχουν επαρκέστερη ενημέρωση σε ό,τι αφορά το σεξ. Εκτιμάμε ότι θα ήταν καλό να υπάρξει μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία", αναφέρει η Άρτεμις Τσίτσικα, επιστημονική υπεύθυνη της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του "Αγλαΐα Κυριακού".
Παρά τη σεξουαλική τους ωρίμανση, πάντως, το ίδιο ώριμα δεν αποδεικνύονται τα Ελληνόπουλα και σε ό,τι αφορά τα μέτρα προφύλαξης που λαμβάνουν, καθώς ένα 10% δηλώνει πως κάνει σεξ χωρίς καμία αντισύλληψη, ενώ μόνο ένας στους δύο εφήβους χρησιμοποιεί προφυλακτικό και μάλιστα όχι πάντα με τον σωστό τρόπο.
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι τόσο ότι στην Ελλάδα γίνονται ετησίως 40.000 αμβλώσεις, από κορίτσια κάτω των 18 ετών, όσο και το ότι 23% αυτών βρέθηκαν θετικά σε σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα τύπου κονδυλωμάτων.
http://news247.gr/health/sex/seksoyalikh_zwh_apo
_ta_12.1353576.html

Αντίο στη φαλάκρα

Εμβόλιο και άλλα σκευάσματα κατά της φαλάκρας, τα οποία χρησιμοποιούν λιπώδη κύτταρα από την κοιλιά για να αναζωογονήσουν τους μηχανισμούς ανάπτυξης τριχών στο κεφάλι, θα είναι έτοιμα σε πέντε περίπου χρόνια σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Γέιλ.Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας,

Τρεις στους τέσσερις θέλουν να φύγουν

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣΤο 75% των νέων θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα. Ο εφιάλτης της ανεργίας τους κάνει να βλέπουν τη φυγή στο εξωτερικό ως μόνη λύση για ένα καλύτερο μέλλον

ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ


 • Σεπτέμβριος σαν Αύγουστος. Καλά κρατούν οι ζέστες και αυτό είναι καλό γιατί, όλο και κάποια έσοδα τσιμπάνε τα καταστήματα στα τουριστικά παράλια μας –κυρίως. Με 13 ή 23% δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι ο νέος  φορολογικός …μπουναμάς   που έρχεται εντός ημερών για να πέσει βαρυχειμωνιά…!
 • Οξύμωρο στο κλίμα της επικαιρότητας, είναι τα Κλαρίνα και τα λαικά που ακούγονται μέχρι τα ξημερώματα από την ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ!!!
 • Είναι να μην τρελαθούν οι Τροικανοί;
 • 5,1% μπροστά η ΝΔ  σύμφωνα με την MRB, γενέθλια 3ης Σεπτεμβρίου για το ΠΑΣΟΚ, αλλά τα μπαστούνια έρχονται από τις νεολαίας. Που είναι ταγμένες στην πλειοψηφία τους στις ιδεολογίες και όχι στις κάτω από το τραπέζι ΥΠΕΡκομματικές μπίζνες της γενιάς του Πολυτεχνείου….
 • Από τα ψιλά, τώρα πρωτοσέλιδο το θέμα των υποκλοπών των τηλεφώνων του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Άμα σου  παρακολοθούν   το τηλέφωνο και τη διαδρομή που ακολουθείς για να σε δολοφονήσουν, ΣΥΝ τις εσωκομματικές τρικλοποδιές  ΔΕΛΦΙΝΩΝ άντε να κυβερνήσεις. Που θα φτάσει η μελωδία της σιωπής και πότε θα ανοίξει το στόμα ΤΟΥ ;
 • ΔΕΝ ξεσηκώθηκε ακόμη ο λαός με  τόσα σκληρά μέτρα. Αλλά βλέποντας την αναποτελεσματικότητα και ότι οι θυσίες 2 χρόνων πήγαν κατά διαόλου, δε μας βλέπω καλά…και η ΔΕΘ πλησιάζει ολοταχώς.
 • Η ΔΩΡΕΑΝ δημόσια παιδεία…με φωτοτυπίες. Από τα;α 1000 βιβλία τυπώθηκαν μόνο 50 φέτος. Και οι μαθητές θα πρέπει να βγάζουν φωτοαντίγραφα που ούτε λίγο ούτε πολύ θα στοιχίζουν 5-7 ευρώ έκαστο…Τι έλεγε εκείνη η περιβόητη διακήρυξη του Ανδρέα για την παιδεία (και την υγεία;)….;
 • Ο ΣΜΠΙΡΟΣ μου από Αθήνα μου ψιθύρισε ότι τοι σενάριο για θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους, είναι κοινό μυστικό…Απλά το μεταφέρω.
 • Οι  Κυριακάτικες εφημερίδες  είναι γεμάτες με φωτογραφίες του Γιωργάκη να κάνει τα μπάνια του και κανό ΚΑΝΟνικά…και θυμήθηκα τις φωτογραφίες του στο Ακρωτήρι της Πιερίας τις μέρες που καιγότανε η Πελοπόννησος το 2007….Αλήθεια εκείνες οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν ποτέ; Μάλλον ΌΧΙ.
 • Ενώ οι αγρότες μας προσανατολίζονται σε νέες καλλιέργειες – στην Πιερία, σταφύλι, ρόδι και τώρα Ιπποφαές – οι εισαγωγές και τα βαφτίσια Κρεάτων Μποτσουάνας, Ελβετικού ελαιόλαδου και φρέσκων ψαριών Γκάνας και Σκοπίων, πατατών Αιγύπτου και λεμονιών Αργεντινής  συνεχίζονται ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Και μετά θέλουμε ανάπτυξη και εγχώριο πλούτο….
 • ΈΡΧΟΝΤΑΙ να επενδύσουν στον ήλιο και τη θάλασσα οι ξένοι –Γερμανοί-. Τόσα χρόνια οι σοφοί της γενιάς του Πολυτεχνείου, ούτε καν σκέφτηκε να αξιοποιήσει τους θησαυρούς της χώρας. Έπρεπε να ρθει το μνημόνιο και οι ξένοι για να ανοίξουν τα μάτια μας….Θα μου πείτε που να βρουν χρόνο οι έλληνες πολιτικοί, που τα γραφεία τους  ήταν και είναι ΚΕΠ (κομματική εξυπηρέτηση πελατών) με μοναδικό στόχο να διατηρηθούν στην γλυκιά καρέκλα της εξουσίας είτε στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση…
 • ΣΕΝΑΡΙΑ Γάμου –λέει η Real News – για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο. Να το πάρει το κορίτσι, να το πάρει..!
 • 10 κίτρινες κάρτες μας έδειξε η Τρόικα..! Με τα τσικό θα κατέβει η …κυβέρνηση στον επόμενο αγώνα;
 • Τι έκπληξη ήταν χθες αυτή!!!!! Να πας Θεσσαλονίκη με διόδια 2.80 και να επιστρέψεις το μεσημέρι Κατερίνη με διόδια 2.40 !!!!!  
 • Το κίνημα από τα διοδια τώρα πάει ΕΦΟΡΊΕΣ. Με την προτροπή να μην καταθέτουμε φορολογικές δηλώσεις για να μην πληρώνουμε την κρίση ΤΟΥΣ.
 • Μέχρι τώρα είχαμε Δημόσια νοσοκομεία με γιατρούς που «εξυπηρετούσαν» ΙΧ περιστατικά. Τώρα θα  έχουμε ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ πάλι για τον ίδιο σκοπό…ΑΛΛΑΞΕ ο Μανολιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς…!
 • Κακή εμφάνιση και βαριά ήττα για την Εθνική Ελλάδας από την ΠΓΔΜ με 72-58, στην 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Ευρωμπάσκετ. Άστοχη και με πολλά λάθη το σύνολο του Ηλία Ζούρου που έχασε με κατεβασμένα χέρια από τους μαχητικούς Σκοπιανούς. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!
 • Υποψήφιο για το βραβείο "Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2012" είναι το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, στη Μυρτιά Ηρακλείου . Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που διοργανώνει κάθε χρόνο το Φόρουμ Ευρωπαϊκών Μουσείων (EMF), υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στο διαγωνισμό μετέχουν 57 μουσεία.
 •           ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ…