Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΝΥΧΤΕΣ, 2011 (ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ)

Άβατο

Στης καρδιάς μου
το άβατο,
να μπεις πασχίζεις,
 με το κλειδί του πάθους
και τα θέλγητρά σου,
 της λαγνείας θηλυκό…
Μες τη  νύχτα
 στο βαθύ σκοτάδι
 κερκόπορτα
στις αδυναμίες μου ψάχνεις,
την ώρα που τα βλέφαρα βαραίνουν,
μετρώντας
τα’ άστρα που στον ορίζοντα «πέφτουν»,
στο άπειρο…
Δε θα αντισταθώ,
μη μαρμαρώσει
 η επικείμενη άλωσή μου
 τον αυτο-κράτορα της ψυχής μου.
Στα ερείπια
 της
πολιορκίας  σου
αναίμακτα θα παραδοθώ.
ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΝΥΧΤΕΣ, 2011
(ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ)

ΔΕΘ 2011Υγεία: Δεν πρέπει να κοιμόμαστε αμέσως μετά το φαγητO

104 Για μία ακόμα φορά, η μητέρα μας είχε δίκιο: δεν πρέπει να μπαίνουμε για ύπνο με γεμάτο στομάχι. Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει πως όταν μπαίνουμε για ύπνο το βράδυ αμέσως μετά το φαγητό, αυξάνεται ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου.
Τα καλά νέα είναι πως όταν μπαίνουμε για ύπνο κάνα δυο ώρες αργότερα, ο κίνδυνος μειώνεται σχεδόν κατά τα δύο τρίτα, κατά την ερευνήτρια Χριστίνα-Μαρία Καστορίνη, διατροφολόγο στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Τα ευρήματα αυτά προέρχονται από μελέτη με 1.000 εθελοντές, που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας.
Οι 500 από τους εθελοντές ήταν υγιείς, οι 250 είχαν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και οι υπόλοιποι είχαν παρουσιάσει οξύ στεφανιαίο σύνδρομο (είναι πρόδρομη κατάσταση του εμφράγματος).
Όλοι οι εθελοντές συμπλήρωσαν λεπτομερή ερωτηματολόγια για τις συνήθειες ύπνου τους και για το αν και τι έτρωγαν πριν από την νυχτερινή κατάκλιση.    
Σε σύγκριση με όσους έμπαιναν για ύπνο μέσα στην πρώτη ώρα από το δείπνο, όσοι περίμεναν 60-70 λεπτά είχαν 66% λιγότερες πιθανότητες εγκεφαλικού, ενώ όσοι περίμεναν από 70 λεπτά έως 2 ώρες, είχαν κατά 76% λιγότερες πιθανότητες εμφράγματος.
Για άγνωστους λόγους, από τις 2 ώρες και μετά, η μείωση του κινδύνου φάνηκε να ελαττώνεται σταδιακά.
Υπήρξαν επίσης ενδείξεις πως η αναμονή πριν από την κατάκλιση ελαττώνει και τον κίνδυνο οξέος στεφανιαίου συνδρόμου, αλλά η μείωση δεν ήταν τόσο σημαντική όσο αυτή του εγκεφαλικού.
Η ανάλυση έλαβε υπ’ όψιν όλους τους άλλους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου – από το φύλο και την ηλικία μέχρι το κάπνισμα – αλλά η προστατευτική συσχέτιση της αναμονής με το εγκεφαλικό παρέμεινε ισχυρή.
Οι πιθανές εξηγήσεις
Πως μπορεί όμως η αναμονή να προστατεύει από το εγκεφαλικό; Μία πιθανή εξήγηση, κατά την κυρία Καστορίνη, είναι πως ο ύπνος αμέσως μετά το φαγητό σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, η οποία με τη σειρά της σχετίζεται με την άπνοια του ύπνου, που αποτελεί παράγοντα κινδύνου για εγκεφαλικό.

Μία άλλη εξήγηση, κατά τον πρόεδρο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας δρα Ντέιβιντ Χολμς, είναι πως όταν τρώμε αλλάζουν τα επίπεδα σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα, καθώς και η ροή του αίματος.
«Όλες αυτές οι παροδικές αλλαγές μπορεί να επηρεάσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού», τόνισε ο δρ Χολμς, ο οποίος είναι καθηγητής Ιατρικής στο Κολέγιο Ιατρικής της Κλινικής Μάγιο, στη Μινεσότα.
«Αν και η παρούσα μελέτη συμπεριέλαβε σχετικά μικρό αριθμό ασθενών, τα ευρήματά της αξίζουν να διερευνηθούν περαιτέρω», πρόσθεσε ο δρ Χολμς.
«Έως ότου οριστικοποιηθεί το θέμα, ας θυμόμαστε πως οι συστάσεις των μητέρων και των γιαγιάδων μας, κατά κανόνα είναι σωστές».

Πηγή: Τα Νέα

Η σχέση πατέρα και παιδιού. Συμβουλές


Ο δεσμός του μικρού παιδιού με τον πατέρα είναι απαραίτητος για την ομαλή ψυχική του ανάπτυξη, καθώς η μητέρα δεν μπορεί να αναπληρώνει τα πάντα.
Η αλήθεια είναι πως το βρέφος και η επιβίωσή του κατά το πρώτο έτος είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την πλήρη και αποκλειστική φροντίδα που λαμβάνει από το πρώτο αντικείμενο αγάπης: τη μητέρα του. Εκείνη συμβολίζει την παντοδύναμη πηγή τροφής, ασφάλειας, ανακούφισης και σταθερότητας.

Από το δεύτερο έτος αρχίζει και εισχωρεί ο πατέρας στη ζωή του παιδιού. Μπορεί και συμπληρώνει τις ελλείψεις ή τις πιέσεις της μητέρας, δίνοντας π.χ. περισσότερο χρόνο για παιχνίδι, καθώς οι μαμάδες αναγκαστικά βουλιάζουν στις πρακτικότητες της καθημερινότητας, ενώ παράλληλα εκείνος αρχίζει σταδιακά και λειτουργεί ως πρότυπο.
Το παιδί «ρουφάει» από εκείνον τα χαρακτηριστικά αυτά της προσωπικότητάς του (π.χ. σεβασμός, υπομονή), τα οποία αναπαράγει σταδιακά το ίδιο ως κομμάτια της συμπεριφοράς του ή κινητοποιείται για να τα συναντήσει αργότερα στις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους ως επιθυμητές αρετές.
Συμβουλές

Το να είσαι μπαμπάς δεν είναι

Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών στην 76η Δ.Ε.Θ.


Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ, Θεόδωρος Σουμπάσης, σημειώνοντας ότι η παρουσία των πολιτικών στην Έκθεση του Σεπτεμβρίου «αποτελεί πια πολιτικό έθιμο με σημασία και πρέπει να διαφυλαχθεί».

Αναλυτικότερα, ...

Το άρωμα του έρωτα...

 ....Κολόνιες και αρώματα αποτελούν βασικά εφόδια της σαγήνης.
 Η ιστορία είναι παλαιά: ο Ιούλιος Καίσαρας αποκαλούσε τα αρώματα «φωτιά του έρωτα», ενώ η Κλεοπάτρα λέγεται ότι χρησιμοποιούσε συνδυασμούς αρωμάτων και οπιούχων για να... αποπλανεί του άνδρες. Στις μέρες μας οι κλινικές μελέτες επιβεβαιώνουν την αρχαία γνώση, αποδεικνύοντας ότι κάποιες μυρωδιές μπορούν να προκαλέσουν σεξουαλική διέγερση -τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι αυτό οφείλεται στη μνήμη κάποιων οσμών που σχετίζονται με έντονες αισθησιακές εμπειρίες. Γεγονός ικανό να πυροδοτήσει τη λίμπιντο.
 Στο ζωικό βασίλειο, οι σωματικές εκκρίσεις παίζουν κυρίαρχο ρόλο την περίοδο του ζευγαρώματος δημιουργώντας ερωτική έλξη. Υπεύθυνες για αυτό είναι οι φερoμόνες, χημικές ουσίες που εντοπίζονται και στο ανθρώπινο σώμα, κυρίως στο δέρμα και στον ιδρώτα. Οι φερομόνες, σύμφωνα με τους ειδικούς, διεγείρουν τα πιο πρωτόγονα κέντρα του εγκεφάλου προκαλώντας μια ενστικτώδη διέγερση.

Στην παλέτα των αρωμάτων που πιστεύεται ότι έχουν ερωτικές... παρενέργειες, συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων:

Πατσουλί: Από τα πολύ αρχαία χρόνια το χρησιμοποιούσαν στην Ανατολή ως αφροδισιακό. «Διεθνοποιήθηκε» από τους χίπις τη δεκαετία του '60, για να γίνει έκτοτε ένα από τα πιο γνωστά αισθησιακά αρώματα για άνδρες και γυναίκες.
Κίτρο: Το «μηδικό μήλο» όπως το αποκαλούσαν οι πρόγονοί μας, αποτελούσε στην αρχαιότητα σύμβολο γονιμότητας. Σήμερα χρησιμοποιείται σε όλες σχεδόν τις ανδρικές κολόνιες, επειδή πιστεύεται ότι ξυπνά την ερωτική διάθεση στις γυναίκες.

Περγαμόντο: Το υπέροχο άρωμά του είναι ικανό να ανεβάσει την ερωτική θερμοκρασία και στα δύο φύλα.

Λεβάντα: Μόνη, ή σε συνδυασμό με έλαια λουλουδιών, πατσουλί, ξύλο κέδρου, αποτελεί ένα από τα πιο αξιόπιστα αφροδισιακά. Εκτός των άλλων, βοηθά να απαλλαγούμε από το στρες που αποτελεί... βαρύδι στην ερωτική διάθεση.

Γιασεμί: Γνωστό για τη θετική επιρροή του στη διάθεση, το άρωμα του γιασεμιού δημιουργεί αισθήματα ευφορίας που αποτελούν το θερμοκήπιο της ερωτικής έλξης.

Σανταλόξυλο: Το άρωμά του έχει ισχυρή αφροδισιακή επίδραση με σχεδόν άμεσα αποτελέσματα. Σε πολλά μέρη του κόσμου, μάλιστα, χρησιμοποιείται αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό. Ειδικά στην Ινδία, πολλές γυναίκες αλείφουν τελετουργικά το σώμα τους με σανταλόξυλο για να ξυπνήσουν, όπως πιστεύουν, το πνεύμα της ερωτικής διέγερσης που φωλιάζει μέσα τους.

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/09/blog-post_8017.html#ixzz1XEsDsajo

Τα links για να κατεβάσετε τα σχολικά βιβλία

Τα links για να κατεβάσετε τα σχολικά βιβλία

Oι σύνδεσμοι είναι: (σχολικα βιβλια κατεβασμα download school books)

 ■Βιβλία Δημοτικού

■Βιβλία Γυμνασίου


■Παροράματα βιβλίων Δημοτικού – Γυμνασίου


■Προσχολική Αγωγή


■Βιβλία τα οποία διατίθενται σε ψηφιακή μορφή για το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο μπορείτε να ανακτήσετε επιλέγοντας τον σύνδεσμο του αντίστοιχου μαθήματος από την αρχική ιστοσελίδα του
Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Επίσης, βιβλία διατίθενται και από τον διαδικτυακό τόπο του Ψηφιακού Σχολείου. (
http://digitalschool-4.minedu.gov.gr/modules/auth/listfaculte.php )
alphafm

Nηστικοί θα μείνουν στην ΔΕΘ

Κλείνουν το Σάββατο, πρώτη μέρα της 76ης ΔΕΘ, τα καταστήματά τους...
στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά ενδεχομένως και σε άλλες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος, οι εστιάτορες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%
.

Αλλάζουν τα πάντα και αλλάζουν τώρα για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο

Αλλάζουν τα πάντα και αλλάζουν τώρα για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, μετά τις δραματικές αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου το απόγευμα της Τρίτης.
O υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επιτάχυνση των καταργήσεων και των συγχωνεύσεων φορέων.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ως άμεσα αναδιαρθρούμενες τις εταιρίες ΚΕΔ, ΟΔΔΥ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΕΟΜΜΕΧ, ΕΡΤ και άλλους φορείς που δεν κατονόμασε.
Τα παραπάνω καθιστούν επιτακτική την ανάγκη της εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας.
Το συγκεκριμένο μέτρο, θα εφαρμοστεί στον

ΜΙΑ ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ....

Σε μία εναλλακτική πρωτοβουλία προχώρησαν δύο άνθρωποι που ασχολούνται επαγγελματικά με την παρωδία και αποφάσισαν να διασκευάσουν το θρυλικό τραγούδι των Queen "Βοhemian Rhapsody", έτσι ώστε να μπορεί να περιγράφει... μελωδικά τη διακυβέρνηση Παπανδρέου. Η μπαλάντα όμως είχε τελικά πολύ μεγαλύτερη απήχηση από την αναμενόμενη και ο πρωθυπουργός μας έγινε διεθνώς ρεζίλι...
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Δημοκρατίας", αμέσως μετά την ολοκλήρωση του έργου τους οι μέτρ της ραψωδίας προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, ενώ έστειλαν το ομολογουμένως πρωτότυπο πόνημά τους στον Άλαν Μπεατί που εργάζεται στην εφημερίδα "Financial Times" ως συντάκτης οικονομικών θεμάτων.
 
Ο ίδιος το προώθησε στους αρχισυντάκτες της εφημερίδας και εκείνοι το πήραν ακόμα πιο σοβαρά και το δημοσίευσαν. Το νέο έργο έχει τίτλο "Η Μπαλάντα του Γιώργου" είναι πλέον στη διάθεση του κοινού και στα προσωπικά τους σχόλια.
Η συντακτική ομάδα της διεθνούς εφημερίδας δεν παρέλειψε πάντως να ζητήσει συγγνώμη από τον Μέρκιουρι, τον Μέι, τον Τέιλορ και τον Ντίκον, δηλαδή τα μέλη του συγκροτήματος Queen, για την αλλαγή των στίχων.
Προτού διαβάσετε τους στίχους του τραγουδιού για τον Έλληνα πρωθυπουργό δείτε την αυθεντική εκτέλεση του τραγουδιού:
 
Η μπαλάντα του Γιώργου για την ελληνική οικονομία
Είναι αυτό το ελληνικό μας χρέος;
Ή μήπως έζησα μία ψευδαίσθηση;
Εζησα έναν εκλογικό θρίαμβο
Τώρα απλώς ζω στη λιτότητα
Ανοιξα τα βιβλία και αναφώνησα "Με δουλεύετε;"
Κάναμε ό, τι κάναμε για να μπούμε στην ευρωζώνη
Δεν υπήρχε ποτέ η ανάγκη για ανάπτυξη
Το ευρώ ήταν ψηλά, τα επιτόκια χαμηλά,
Όσα έγινα για την είσοδο στο ευρώ, δεν είχαν καμία σημασία για την Ελλάδα, για την Ελλάδα

Πατέρα, πές μου την αλήθεια
Κανείς δεν πληρώνει φόρους
Και οι συνάδελφοί μου είναι σκιτζήδες
Πατέρα, η Ελλάδα είχε τα πάντα
Αλλά μετά ήρθαν οι τραπεζίτες και τα πήραν όλα

Πατέρα, η Goldman μάς είπε ότι όλα θα πάνε καλά
και τώρα κάθομαι εδώ σαν κόπανος
Έκαναν λάθος, έκαναν λάθος, η ψευδαίσθηση των σουάπς έχει καταστραφεί

Είναι πια πολύ αργά, η αγορά έχει συνθλιβεί
Η χώρα μου είναι στο χείλος του γκρεμού
Και τα επιτόκια των ομολόγων είναι για κλάματα
Εχε γεια καλή ζωή - πρέπει να την αποχαιρετίσουμε
Ποτέ δεν πίστευα ότι τα ομόλογα μας θα πέσουν τόσο χαμηλά
Κανείς δεν θέλει να τα αγοράσει
Και κάποιοι εύχονται να μην τα είχαν αγοράσει ποτέ.

Χρειαζόμουν μερικά ευρώ, χρειαζόμεμουν μερικά ευρώ άμεσα
Μύκονος, Σκιάθος, μπορούμε να τα πουλήσουμε στους Κινέζους
Στρος Καν και Ρεκλινγκ λένε ότι το χρέος μας είναι εξωφρενικό
Εΐ  Παπανδρέου, ο Παπανδρέου ανεβάζει το σόου αλλά έχει ξεμείνει από φράγκα

Είναι καθηγητής από τη Μινεσότα, είναι καθηγητής στην ηγεσία της χώρας
Που τώρα ανακάλυψε ότι οι Έλληνες μαγείρεψαν τα βιβλία

Πάρε εγώ, δώσε εσύ, έχετε λεφτά ΕΚΤ; Nein! Δεν θα σας δώσουμε δανεικά, δώστε μας τα λεφτά
ΔΝΤ: Δεν σας δίνουμε λεφτά, Δώστε μας τα λεφτά
PSI: Όχι δεν σας δίνουμε, Δώστε μας τα λεφτά, Ποτέ δεν θα σας δώσουμε λεφτά
Ω μάμα Μέρκελ, θα χρεοκοπήσουμε, μάμα Μέρκελ θα χρεοκοπήσουμε
Η γερμανική κυβέρνηση δεν δίνει δάνειο στην Ελλάδα

Κίνα: Νομίζετε ότι μπορείτε να μου τη φέρετε και μετά να την κοπανήσετε;
Νομίζετε ότι θα συνεχίσουμε να αγοράζουμε;
Θα μας πληρώσετε, θέλουμε περισσότερα από τον Πειραιά
Θέλουμε αεροδρόμια και τράπεζες
Όσο για τα σωματεία σας, δεν θα πάρουμε

Ου Ου Ου... Κάποτε είχαμε μία αυτοκρατορία
Αλλά αυτό είναι ιστορία
Πώς άλλαξαν τα πράγματα;
Εγώ θα γυρίσω στη Μινεσότα

Έχε γεια, ευρώ...
                                        NEWS247.GR

"ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ" ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΔΕΘ


Χωρίς ταξί Πέμπτη και Σάββατο

Δύο 24ωρες απεργίες πραγματοποιούν οι οδηγοί ταξί την Πέμπτη, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους. Εγκρίθηκε από τη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο

http://www.katerini.gr/

http://www.katerini.gr/


 

Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Κύριε Υπουργέ,
Ο δήμος Κατερίνης λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2010  νέο κυνοκομείο που κατασκευάστηκε  σε έκταση 10 στρεμμάτων δίπλα από το  βιολογικό σταθμό Κατερίνης.
Το έργο προϋπολογισμού 481.944 ευρώ ήταν συγχρηματοδοτούμενο  από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε ποσοστό 70%  και από  το Δήμο Κατερίνης σε ποσοστό 30%.
Από το πιστοποιημένο ποσό των 371.459,16 ευρώ που προέκυψε από τη δημοπράτηση του έργου το αρμόδιο υπουργείο ως δική του συμμετοχή έχει καταβάλλει μόνο το ποσό των 35.453,38 ευρώ στο δήμο Κατερίνης.
Ο δήμος προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο απρόσκοπτα και να λειτουργήσει ο νέος χώρος φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων προχώρησε στην πληρωμή ποσού πέραν της ίδιας συμμετοχής του, ύψους 270.606,80 ευρώ.
Επιπλέον εκκρεμεί ποσό ύψους 100.852.28 ευρώ για την αποπληρωμή του πιστοποιημένου έργου.

Κύριε Υπουργέ,
Ο δήμος Κατερίνης έχει ολοκληρώσει την κατασκευή ενός πρότυπου κυνοκομείου που όταν θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, θα παρέχει ουσιαστική βοήθεια στα αδέσποτα. Σήμερα όμως αδυνατεί να προχωρήσει σε εξοπλισμό και πλήρη κάλυψη των δαπανών του, αν το υπουργείο δεν καταβάλλει άμεσα τη χρηματοδότηση που του οφείλει.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός
-Πότε θα προχωρήσει στην καταβολή της χρηματοδότησης που οφείλει στο δήμο Κατερίνης για την κατασκευή του νέου κυνοκομείου;Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ


Καθήκοντα προέδρου στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης αναλαμβάνει η κα Μακρίδου – Παρτσαλίδου Παρθένα.

 Η εκλογή της  έγινε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας - στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου - στη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης και στο πλαίσιο της αναπλήρωσης του αποβιώσαντος προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας, Γελαστόπουλου Περικλή.

Παράλληλα, το συμβούλιο εξέλεξε Αντιπρόεδρο τον κο Παπαργυρίου Αλέξανδρο.

Στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης συμμετέχει πλέον ως μέλος ο 1ος αναπληρωματικός του επιτυχόντος συνδυασμού, Ζήσκος Σωτήριος, ο οποίος ορκίστηκε ενώπιον του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη.

EΓΩ; ΕΣΥ...

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:TO ACT OR NOT TO ACT?