Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Οι πατάτες ρίχνουν την πίεση και δεν παχαίνουν


Τις θεωρούμε παχυντικές, γεμάτες λίπος και ανθυγιεινές και είναι από τις πρώτες που κόβει όποιος θέλει να κάνει δίαιτα. Μια νέα μελέτη, όμως, δείχνει πως οι πατάτες όχι μόνο δεν παχαίνουν, αλλά μπορούν και να ρίξουν την αρτηριακή πίεση – αρκεί να είναι μαγειρεμένες με τον σωστό τρόπο.

Ποιος είναι αυτός; Υπάρχουν τρεις επιλογές: στον φούρνο μικροκυμάτων, βραστές ή ψητές - δίχως βούτυρο, λάδι ή οποιαδήποτε σος, σύμφωνα με τον δρα Τζο Βίνσον, καθηγητή Χημείας στο Πανεπιστήμιο του Σκράντον στην Πενσυλβάνια που πραγματοποίησε τη σχετική μελέτη.
Ο δρ Βίνσον και οι συνεργάτες του επιστράτευαν 18 άντρες και γυναίκες, που έτρωγαν καθημερινά το μεσημέρι και το βράδυ έξι έως οκτώ πατάτες μεγέθους μπάλας του γκολφ. Έπειτα από ένα μήνα, η συστολική και η διαστολική τους πίεση (ο μεγάλος και ο μικρός αριθμός στη μέτρηση, αντιστοίχως) είχαν μειωθεί κατά 3,5% και 4,3%.
Επιπλέον, κανένας δεν είχε πάρει βάρος.
Οι περισσότεροι εθελοντές ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι και έπαιρναν φάρμακα για υπέρταση.
Όπως είπε ο δρ Βίνσον στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας, το οποίο διεξήχθη στο Ντένβερ, οι πατάτες προκαλούν κορεσμό της πείνας και με τη βοήθειά τους είναι πιθανό οι εθελοντές να περιόρισαν άλλα, ανθυγιεινά τρόφιμα.
Οι πατάτες που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη ήταν πορφυρές και τόσο μικρές ώστε κάθε μία περιείχε μόλις 12 θερμίδες, αλλά οι ερευνητές εκτιμούν πως ανάλογα οφέλη παρέχουν και οι κοινές πατάτες.
Όσον αφορά τον τρόπο μαγειρέματος, οι ερευνητές λένε πως το ιδεώδες είναι να μαγειρεύονται και να καταναλώνονται με τη φλούδα, η οποία περιέχει πολύτιμες χημικές ουσίες.
Το μαγείρεμα στον φούρνο μικροκυμάτων θεωρείται ιδανικό, διότι διατηρεί τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά τους.
 tanea.gr

Τι ελκύει άνδρες και γυναίκες στο facebook


Αυξάνουν την ελκυστικότητα των γυναικών οι σέξι φωτογραφίες στο facebook;
Μία από τις δυνατότητες του facebook είναι να προβάλλει κάποιος/α φωτογραφίες του/της. Είναι γνωστό δε πως οι γυναίκες πολύ περισσότερο από τους άνδρες αναρτούν φωτογραφίες ή υλικό με σεξουαλικό χαρακτήρα. Πώς αντιλαμβάνονται όμως οι άνδρες αυτό το υλικό;

Εγινε μελέτη σε ετεροφυλόφιλους άνδρες φοιτητές και αφού τους έδειξαν σχετικό υλικό στο facebook, τους ζήτησαν να εκφράσουν τις απόψεις τους (Moreno, 2011). Σχεδόν όλοι οι άνδρες που συμμετείχαν στη μελέτη είπαν ότι χρησιμοποιούν το facebook για να αξιολογούν πιθανές μελλοντικές συντρόφους.
Τρία ήταν τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης: 1) Οι αναρτήσεις που είχαν σεξουαλικά στοιχεία, με την έννοια ότι υποδήλωναν κάτι σεξουαλικό, μεγάλωναν τις σεξουαλικές προσδοκίες των ανδρών. 2) Οι αναρτήσεις αυτές μείωναν την επιθυμία των ανδρών να συνάψουν σχέση με τις γυναίκες αυτές. 3) Το υλικό που παρουσιαζόταν μέσω του facebook αξιολογήθηκε ως σημαντικό και πολύτιμο αλλά ελλιπές.
Τα πολλά likes στο facebook σημαίνουν επιτυχία των ανδρών στις γυναίκες;

Μία μελέτη (Whitchurch, 2011) θέλησε να διαπιστώσει εάν ισχύει πως «μας αρέσουν εκείνοι στους οποίους αρέσουμε». Η μελέτη στηρίχτηκε πάλι στο facebook. Εδειξαν σε κάθε γυναίκα που συμμετείχε στη μελέτη τα προφίλ τεσσάρων ανδρών και τους είπαν ότι οι άνδρες α) ελκύονται πολύ από αυτές, β) ελκύονται μέτρια ή γ) δεν είναι βέβαιο – ίσως ελκύονται πολύ, ίσως μέτρια (αβεβαιότητα).
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι γυναίκες αισθάνονταν μεγαλύτερη έλξη για τους άνδρες που ήταν αβέβαιοι! Κατόπιν, τους άρεσαν εκείνοι που ελκύονταν πολύ από αυτές και, τέλος, τους άρεσαν λιγότερο οι άνδρες που ελκύονταν μέτρια από αυτές.

Φαίνεται, λοιπόν, πως όταν η δραστηριότητα κάποιου άνδρα στο facebook κάνει ασαφές το ενδιαφέρον του για κάποια γυναίκα, τότε αυτό είναι πιο ελκυστικό ακόμη και από το έντονο ενδιαφέρον.

tanea.gr 

Οι δέκα γυναικείες εντολές που πρέπει να προσέχουν οι αντρες

Οι δέκα γυναικείες εντολές που πρέπει να προσέχουν οι αντρες

Για να ξέρουν οι άντρες τι θέλουν οι γυναίκες

Μια σχέση για να λειτουργήσει ιδανικά, πρέπει να υπακούσει σε μερικές άγραφες μεν, απαράβατες δε εντολές.Εμείς σου δίνουμε και τις δέκα εντολές και μένει να τις εκτυπώσεις, και να τις δώσεις στον αγαπημένο που θα τις κάνει εικόνισμα πάνω από το κρεβάτι του.

Πώς Να... Μετακομίσετε Εύκολα, Γρήγορα & Οικονομικά

Σε ποιον αρέσει η διαδικασία της μετακόμισης; Σε μένα πάντως όχι, αν και φαντάζομαι πως την ίδια άποψη συμμερίζεστε κι εσείς. Κι αυτό γιατί είναι μία διαδικασία κουραστική, βαρετή, πολυέξοδη, επίπονη και χρονοβόρα.

Με την κρίση που περνάμε και τις δυσκολίες της καθημερινότητας μας, δεν νομίζω πως κανένας επιθυμεί αυτή την εποχή να αλλάξει σπίτι. Αν όμως είστε υποχρεωμένες να το υποστείτε, μην πανικοβάλλεστε... Πάρτε μία βαθειά ανάσα και διαβάστε προσεχτικά τις παρακάτω συμβουλές.


Ίσως ένα από τα πιο δύσκολα σημεία μίας μετακόμισης είναι η ενημέρωση των στοιχείων σας με τα νέα δεδομένα. Κάντε μία λίστα με όλους τους φίλους, συγγενείς, δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες που θα πρέπει να ενημερώσετε για τα καινούρια σας στοιχεία. Ευτυχώς, το ταχυδρομείο σάς δίνει τη δυνατότητα προώθησης της αλληλογραφίας σας στη νέα σας διεύθυνση για ένα διάστημα, έτσι ώστε να μην χάσετε κανένα σημαντικό ή ασήμαντο φάκελο.
 Οι καλοί σας φίλοι στα δύσκολα φαίνονται. Γιατί να επωμιστείτε τα έξοδα της μεταφορικής, όταν σίγουρα η αγαπημένη σας παρέα θα δεχτεί να βοηθήσει; Ζητήστε από τις φίλες σας να σας βοηθήσουν στο πακετάρισμα, κάνοντας και το απαραίτητο κους-κους, κι από τους φίλους σας στη μεταφορά των πραγμάτων σας από το ένα σπίτι στο άλλο.

Μην ξεχάσετε πριν ξεκινήσετε τη μετακόμιση να έχετε καταναλώσει όλα τα ευαίσθητα τρόφιμα που υπάρχουν στο σπίτι. Μπορεί να σας ακούγεται ανόητο, αλλά πιστέψτε με είναι χάσιμο χρημάτων που δεν υπολογίζετε και δεν το καταλαβαίνουμε άμεσα. Γιατί λοιπόν να πάνε χαμένα; Κι αν είναι τόσα πολλά... Εεε τότε κάντε ένα πάρτι «από-σπίτισης»!


Μπορεί η δημιουργία λίστας να σας φαίνεται άσκοπη κι άχρηστη, αλλά δεν είναι. Μπορείτε να σημειώσετε όλα εκείνα τα πράγματα που πρέπει να γίνουν, ώστε να είστε σίγουρες ότι δεν έχετε ξεχάσει κάτι σημαντικό.Κατά το πακετάρισμα, μην ξεχάσετε να βάλετε σε ένα κουτί όλα τα είδη πρώτης ανάγκης που θα χρειαστείτε στο νέο σας σπίτι. Ή μήπως νομίζατε πως θα ξεπακετάρετε την ίδια κιόλας ημέρα; Αλλά και την επομένη η κατάσταση στο σπίτι δεν θα είναι και τόσο εύκολη, οπότε σε ένα κουτί βάλτε καφέ, σαπούνι, χαρτί κουζίνας κι υγείας, μερικές πετσέτες και σεντόνια για τον πρώτο ύπνο στη νέα σας κατοικία. Και μιας και ανέφερα το πακετάρισμα, να πούμε και δυο πράγματα γι’ αυτό. Αν θέλετε λοιπόν να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη, φροντίστε σε όλα τα κουτιά να γράψετε πληροφορίες εξωτερικά για το τι περιέχουν ή σε ποιο δωμάτιο ανήκουν αυτά που περιέχουν. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χάσετε χρόνο κι ενέργεια κατά το ξεπακετάρισμα.


Συνήθως όταν μετακομίζουμε μας πιάνει και μία τάση ξεκαθαρίσματος, βρίσκοντας έτσι την ευκαιρία να ξεφορτωθούμε όλα εκείνα τα άχρηστα που μας κούραζαν κι έπιαναν χώρο. Προσοχή όμως, μην πετάξετε χρήσιμα πράγματα και κρατήσετε τα άχρηστα. Γι’ αυτό τοποθετήστε τα αντικείμενα που είναι για πέταμα σε διαφορετικά κουτιά ή σακούλες από αυτά που χρησιμοποιείτε για τα πράγματα που μετακομίζετε.


Αυτά είναι μερικά από τα πιο βασικά στοιχεία για μία γρήγορη κι εύκολη μετακόμιση... Φυσικά, όσο εύκολα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.


Καλή επιτυχία! 
miss.gr

ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΤΕΩΡΟΥ!


Οἱ τοιχογραφίες βρίσκονται στὸν προαύλιο χῶρο τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Μεγάλου Μετεώρου. Εἰκονίζονται ὁ Σόλωνας, ἡ Σίβυλλα, ὁ Σωκράτης, ὁ Πυθαγόρας, ὁ Ὅμηρος, ὁ Θουκυδιδης, ὁ Ἀριστοτέλης, ὁ Πλάτωνας, ὁ Πλούταρχος καὶ δίπλα τους ὁ Ἅγιος Ἰουστίνος ὁ φιλόσοφος καὶ μάρτυρας τοῦ 2ου αἰώνα μ.Χ. Ἀντίστοιχες τοιχογραφίες ὑπάρχουν σὲ πολλὲς Μονὲς τοῦ Ἁγίου Ὅρους (π.χ Βατοπαίδι, Μεγίστη Λαύρα) καθὼς καὶ σὲ Μονὲς στὸ νησάκι τῶν Ἰωαννίνων:
Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΤΕΩΡΟΥ:

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: "ΡΩΜΑΙΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ".

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ


Με έναν κύριο είμαι πάντα ένας κύριος και μισός, με ένα κάθαρμα είμαι ένα κάθαρμα και μισό.
Αν δεν μπορείς να διαμορφώσεις τον εαυτό σου όπως ακριβώς θα ήθελες, πώς περιμένεις οι άλλοι άνθρωποι να είναι εξ ολοκλήρου όπως θα ήθελες εσύ να είναι;
Κανένας δεν αξίζει τα δάκρυά σου, αλλά όποιος και να τα ‘ξιζε, δεν θα σε έκανε να κλάψεις.
Πάντα με ενδιέφεραν οι άνθρωποι, αλλά ποτέ δεν μου άρεσαν.
Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει τη σιωπή σου, δεν μπορεί να καταλάβει ούτε τα λόγια σου.
Χαιρέτα καβαλάρης, για να σε χαιρετούν όταν ξεπεζέψεις.
Κάθε σχέση είναι υπό τον έλεγχο αυτού που ενδιαφέρεται λιγότερο.
Όταν κανείς θέλει να είναι αρεστός, πρέπει να καταδέχεται να διδάσκεται πολλά πράγματα που τα ξέρει από ανθρώπους που τα αγνοούν.
Προτιμώ να με κρίνουν γι’ αυτό που είμαι και να μ’ αγαπούν γι’ αυτό που δεν είμαι.
«Αγάπα τον πλησίον σου» καταρχήν σημαίνει: «Άφησε τον πλησίον σου στην ησυχία του». Και ακριβώς αυτή η λεπτομέρεια της αρετής συνδέεται με τις μεγαλύτερες δυσκολίες.
Το να σε θεωρούν δεδομένο μπορεί να είναι καλό. Σημαίνει ότι θεωρείσαι ένα βολικό και αξιόπιστο στοιχείο στη ζωή ενός άλλου ανθρώπου.
Μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία είναι ανεπαρκής προετοιμασία για τις ανθρώπινες σχέσεις.
Να θυμάσαι πως κάθε άνθρωπος που συναντάς κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει.
Αυτοί που φέρνουν τον ήλιο στη ζωή των άλλων, φωτίζουν εξίσου τη δική τους ύπαρξη.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ...ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ


ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ  

*   Τελειώνει το πανηγύρι και θα αρχίσουν τα πανηγυρια της ΔΕΘ. Παρόλη τη βροχή προχθές, η ζέστη καλά κρατεί.


*   ΜΑΞΙΜ γυρίσματα του Γρηγόρη Αρναούτογλου σήμερα στην Κατερίνη. Για τη νέα του εκπομπή….Με θεατές πολλούς περαστικούς, που θαύμαζαν  κυρίως το τζιπ του Γρηγόρη..!


*   Φωτιά έχουν πάρει τα μεσιτικά γραφεία, για τους φοιτητές. Ελάχιστη μείωση στα ενοίκια, κατώτερη των προσδοκιών και των συνθηκών. Γονείς, τα κεφάλια μέσα.


*   Το πρώτο κουδούνι θα ακουστεί στα προαύλια των σχολείων της χώρας τη Δευτέρα. Τη Δευτέρα της φωτοτυπίας!


*   Στην Ελλάδα, αναζητούμε τους υπεύθυνους, τους βρίσκουμε και μετά τους ξεχνάμε. Τα κλεμμένα πάντως ΔΕΝ τα βρίσκουμε ΠΟΤΕ.


*    Ακίνητη η αγορά ακινήτων. Όσοι έχουν ευρώπουλα στην άκρη, περιμένουν να τα χτυπήσουν στην …ώρα τους. Όταν δηλαδή, κάποιοι κατέχοντες, φτάσουν στο ΑΜΗΝ από τους φόρους που έχουν να πληρώσουν και να τους τα αγοράσουν μισοτιμής. Είναι αυτό που λέγεται: κάνουμε την κρίση ευκαιρία… Και οι έξυπνοι επενδυτές, αναμένουν το πότε θα γονατίσουν οι άλλοι να τα αρπάξουν.


*   Ξέφυγε ο Λοβέρδος. Για όλα φταίνε οι Δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν του βγαίνει η δουλειά στο Υπουργείο και του φταίνε οι υπάλληλοι; Ποιοι τους διόρισαν προ ΑΣΕΠ; Μην τα ισοπεδώνουμε όλα…!


*   Τώρα, πάλι έχουμε μια νέα τάξη. Όχι δημοσίων υπαλλήλων. Αλλά ανέργων. Επιδοτούμενων από τον ΟΑΕΔ. Ποιος θα φταίει αύριο μεθαύριο, οέο;


*   Η κίτρινη λάβα είναι εδώ. Τα ταχί στο δρόμο, με κατεβασμένη «σημαία». Ο Αγώνας συνεχίζεται.


*   Κάποιοι ακόμη και τώρα δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει, σε πια κατάσταση έχουμε περιέλθει σα χώρα και ως πολίτες. Μια κατάσταση, πώς να το πω: σα να αγοράζω 50 νούμερο σακάκι, ενώ δε μου κάνει ούτε το 54, αλλά επιμένω να πιστεύω ότι δεν έχω πάρει τα κιλά μου..!


*   Πολύ, ζήλεια, πολύ μίσος, πολύ μεγάλη κατάντια, στην Ελλάδα της παρακμής, του κουτσομπολιού και του ωχαδερφισμού. Μας μαστιγώνουν κι εμείς εκεί. Στον πάτο αραχτοί και light, νταήδες και εξυπνάκηδες

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ