Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΙΝΟΚΙΟ: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.....ΔΕ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ (ΣΗΜΕΡΑ). ΑΥΡΙΟ ΙΣΩΣ!!!Παιδική Ηλικία


Υπάρχει πάντα στην παιδική μας ηλικία μια στιγμή που ανοίγει μια πόρτα και μπαίνει το μέλλον.
Η πραγματική μας πατρίδα είναι η παιδική μας ηλικία.
Ανώνυμος
Μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία είναι ανεπαρκής προετοιμασία για τις ανθρώπινες σχέσεις.
Αν ένας άνθρωπος υπήρξε το αδιαμφισβήτητα αγαπημένο παιδί της μητέρας του, διατηρεί σε όλη του τη ζωή το αίσθημα θριάμβου, την πίστη στην επιτυχία, που συχνά οδηγεί πραγματικά στην επιτυχία.
Παιδική ηλικία είναι όταν σου επιτρέπουν να μείνεις ξύπνιος μέχρι αργά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Γεράματα είναι όταν σε αναγκάζουν να το κάνεις.
Όταν τελικά επιστρέφεις στο πατρικό σου, διαπιστώνεις ότι δεν ήταν το σπίτι που είχες νοσταλγήσει, αλλά τα παιδικά σου χρόνια.
Ποτέ δεν είναι αργά για να έχεις μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία.
Δεν μπορώ να σκεφτώ καμιά άλλη ανάγκη στην παιδική ηλικία τόσο δυνατή όσο η πατρική προστασία.
Όταν η παιδική ηλικία πεθαίνει, τα πτώματά της τα λέμε «ενήλικες».
Η ζωή ενός ανθρώπου καθορίζεται από αυτά που του συμβαίνουν στην ηλικία ανάμεσα οκτώ και δώδεκα χρονών.
Ο άνθρωπος είναι το προϊόν των τραυμάτων της παιδικής του ηλικίας.
Όλα έχουν παιχτεί προτού γίνουμε δώδεκα χρονών.
Δεν υπάρχουν ίσως ημέρες της παιδικής μας ηλικίας που να τις ζήσαμε τόσο απόλυτα, όσο εκείνες που πιστέψαμε ότι τις αφήσαμε να φύγουν χωρίς να τις ζήσουμε, εκείνες που τις περάσαμε με ένα βιβλίο αγαπημένο.
Δεν υπάρχει τίποτε πιο θλιβερό σ’ αυτόν τον κόσμο από το να ξυπνάς τα Χριστούγεννα το πρωί και να μην είσαι παιδί.
  Ευφυολογήματα
Περνάμε τους δώδεκα πρώτα μήνες της ζωής των παιδιών μας μαθαίνοντάς τους να περπατάνε και να μιλάνε, και τους επόμενους δώδεκα λέγοντάς τους να κάτσουν κάτω και να βγάλουν το σκασμό.
O πατέρας μου μ’ έχει δείρει μόνο μια φορά. Άρχισε το Σεπτέμβριο του 1945 και τέλειωσε το Mάρτιο του 1956.

Τα βιβλία μου: 1992-2011
Τα βιβλία μου: 1992-2011

«Κάτι στιγμές» (1992), Eκδόσεις ΠΕΡΙ

«Ο κήπος με τα ρόμπολα» (2003).

«Η εξ-ΟΥΣΙΑ της Επικοινωνίας –Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων» (Eκδόσεις Παπαζήση 2005, Πρόλογος: Άρης  Σπηλιωτόπουλος)

Η Βαλίτσα, Eκδόσεις Σαββίδη 2008

Εγώ; Εσύ…,   Θέατρο, 2011. Εκδόσεις ΤίΤαρος.

«Αλκυονίδες Νύχτες», 2011. Εκδόσεις ΤίΤαρος

Υπό έκδοση:
¨      Mobbing, η κρυμμένη βία, εκδόσεις Όλυμπος –Γ. Ράπτης 2011(Πρόλογος: Γεωργία Σιδέρη).

¨       Αλκοόλ –Αλκοολισμός. Χρήση και κατάχρηση. Έρευνα για τις στάσεις και αντιλήψεις νέων 18-30 ετών στη Μακεδονία.


¨      Έρωτας και δακρυγόνα, 2011( μυθιστόρημα).


Emo και κύριος Ελληνάκης ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ

Σκόπια: Τσίρκο, κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου
please wait 2 seconds for an uncompressed image, or press Ctrl+F5 for original quality page
"Σουρεαλιστικό τσίρκο" χαρακτήρισε ο κροατικός τύπος το εξαιρετικά κακόγουστο πανηγύρι που έστησε η φασιστική κυβέρνηση των Σκοπίων, για να γιορτάσει τα εικοστά γενέθλια της ανεξαρτησίας του ψευδομακεδονικού κράτους. Το αποκαλυπτικό και σαρκαστικό ρεπορτάζ που ακολουθεί δε χρειάζεται σχόλια. Ίσως μόνο ενισχύει την...


πικρία για την απαθή στάση των μεγάλων ελληνικών μέσων ενημέρωσης.

ΚΕΙΜΕΝΟ: BOJAN STILIN στην Κροατική εφημερίδα tportal.hr
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΔΗΜΗΤΡΑ Γ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Με μια πομπώδη λαοσύναξη κατά το πρότυπο των σοσιαλιστικών πανηγυριών, που

ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝΕΓΩ; ΕΣΥ....

Η Ελλάδα παίρνει μέτρα υπό τον φόβο ενδεχόμενης χρεοκοπίας, γράφει ο ξένος Τύπος

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε την Κυριακή η κυβέρνηση απασχόλησαν τα ξένα μέσα...ενημέρωσης. Κοινή εκτίμηση είναι ότι ελήφθησαν μετά από πιέσεις και υπό τον φόβο ενδεχόμενης χρεοκοπίας

«Η Ελλάδα ανακοινώνει νέο φόρο, καθώς φουντώνει η ανησυχία» γράφει η Wall Street Journal.
Η Wall Street Journal αναφέρεται στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγ.Βενιζέλου σύμφωνα με τον οποίο υπάρχουν υστερήσεις στον Προϋπολογισμό και ότι υπολείπονται περίπου 2 δισ. ευρώ προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.
Ακόμη, αναφέρεται στην επιτάχυνση των διαδικασιών ψήφισης του Προϋπολογισμού 2012, αλλά και στις περικοπές των αποδοχών των αιρετών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα η ελληνική κυβέρνηση ήταν απρόθυμη να λάβει νέα μέτρα λιτότητας που θα εμβάθυναν την ύφεση. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει έλλειμμα της τάξης του 8,2% του ΑΕΠ για το 2011, και υποστηρίζει ότι τα υφιστάμενα μέτρα είναι αρκετά για να γεφυρωθεί το χάσμα, όταν η τρόικα βλέπει το έλλειμμα στο 8,8% το τρέχον έτος και ζητεί από την Ελλάδα να λάβει πρόσθετα μέτρα λιτότητας ύψους 1,7 δισ. ευρώ.
Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει πως ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η πτώχευση της Ελλάδας και να κρατηθεί η χώρα στην Ευρωζώνη ενέκρινε νέα μέτρα για να καλύψει το «τεράστιο χάσμα» του προϋπολογισμού. Αναπαράγει δε τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου ότι πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να βγούμε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση και ότι δεν πρέπει να δώσουμε κανένα πρόσχημα αναφορικά με τις οικονομικές μας επιδόσεις.
Το πρακτορείο εστιάζει στην αναφορά του υπουργού Οικονομικών ότι οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι «κολασμένοι», ενώ αναφέρεται και στη δημοσκόπηση της Public Issue σύμφωνα με την οποία 9 στους 10 Έλληνες είναι δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση και το χειρισμό αντιπολίτευσης της κρίσης.
«Η Ελλάδα αναλαμβάνει δράση στη διαμάχη για το δημοσιονομικό χρέος» αναφέρουν οι Financial Times.
Οι Financial Times εκτιμούν πως η εμπλοκή ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς δανειστές της μπορεί να επιλυθεί το συντομότερο αυτή την εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση νέων έκτακτων εισπρακτικών μέτρων. Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού ότι οι επιλογές που γίνονται αλλάζουν τις προοπτικές για το καλύτερο, σταθεροποιούν την χώρα και απομακρύνουν την αβεβαιότητα.
Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δια τού Όλι Ρεν δήλωσε πως τα νέα μέτρα θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και θα σηματοδοτήσουν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
  

«Η πίεση ήταν τεράστια. Με ένα νέο φόρο ακινήτων η Ελλάδα προσπαθεί τώρα να κλείσει τα τεράστια οικονομικά κενά της» σύμφωνα με το γερμανικό Spiegel.
«Η Ελλάδα κάνει μια νέα προσπάθεια, ύψους 2 δισ. ευρώ» γράφει η Le Figaro.
«Η κυβέρνηση έκανε λόγο για μια "νέα εθνική προσπάθεια" που απαιτείται για να αντιμετωπιστεί το επιζήμιο κλίμα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπου έχουν ξεσπάσει φήμες σχετικά με ενδεχόμενο κίνδυνο αδυναμίας πληρωμής, ακόμα και με την πιθανότητα εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ» συνεχίζει η εφημερίδα.
«Καθώς η Γερμανία προειδοποίησε για το ενδεχόμενο του χειρότερου σεναρίου της "συντεταγμένης χρεοκοπίας" της Ελλάδας, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανακοίνωσε μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος κατά δύο δισ. ευρώ» αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Σε αυτό το κλίμα, τα ασιατικά χρηματιστήρια άνοιξαν με πτώση -φτάνοντας στο χαμηλότερο σημείο εδώ και τρεις εβδομάδες-, εν μέσω ανησυχίας για «ντόμινο» της κρίσης.

  

Ο ΤΥΠΟΣ ΕΓΡΑΨΕ
Αγιασμός με γιουχαΐσματα κατά της υπουργού Παιδείας

ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΞΕΚΙΝΑ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΣε σχολείο της Αγ. Παρασκευής βρέθηκε η υπουργός Παιδείας Ά. Διαμαντοπούλου για τον καθιερωμένο αγιασμό. Φραστική αποδοκιμασία και γιουχαΐσματα από μαθητές. Αγώνας δρόμου στο Εθνικό Τυπογραφείο για την τύπωση βιβλίων

Έκτακτο ειδικό τέλος στα ακίνητα....Αρνείται να εισπράξει το τέλος η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Έκτακτο ειδικό τέλος στα ακίνητα, από πενήντα λεπτά ως δέκα ευρώ, ανά τετραγωνικό μέτρο, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αποφασίστηκε, ομόφωνα, στην άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου που συγκλήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου πλαισίου για το έλλειμμα του φετινού, αλλά και του επόμενου κρατικού προϋπολογισμού, που θα ψηφιστεί, όπως είπε, νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Η επιβολή του τέλους θα επιβληθεί σε συνάρτηση με τις αντικειμενικές αξίες κάθε περιοχής, τη χρήση του ακινήτου και κοινωνικά κριτήρια με ηπιότερη μεταχείριση ανέργων, πολυτέκνων και συνταξιούχων.
Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η κλιμάκωση του τέλους θα εξαρτάται από κοινωνικά κριτήρια και η είσπραξη θα γίνει σε δόσεις μέχρι τον Φεβρουάριο.
Με την εφαρμογή του μέτρου αυτού, αλλά και όλων των υπολοίπων, το 2012 θα έχουμε, για πρώτη φορά, πρωτογενές πλεόνασμα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι αυτό θα είναι "αποστομωτική απάντηση".
  Ποιος θα πληρώσει τη "λυπητερή"
"Το νέο τέλος θα επιβάλλεται στον χρήστη του ακινήτου, γιατί μετά μπερδεύεται το θέμα και δεν υπάρχουν περιθώρια χρόνου για να γίνουν διαχωρισμοί", ομολογεί υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει κόντρες μεταξύ ενοικιαστών και ιδιοκτητών για το ποιος θα επιβαρυνθεί τελικά με το νέο χαράτσι.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι την επιβάρυνση δεν θα κληθούν να πληρώσουν μόνο οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, αλλά και οι ενοικιαστές στον βαθμό που ο λογαριασμός ρεύματος εκδίδεται στο δικό τους όνομα.
Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Οικονομικών πάντως αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προβλεφθεί τελικά ότι το τέλος θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες.
Μεγάλο λοιπόν είναι το ερώτημα για το τι τελικά θα γίνει με το γεγονός ότι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ στα ενοικιαζόμενα ακίνητα αποστέλλονται στους ενοικιαστές.
Οι λεπτομέρειες θα δοθούν την Τρίτη και όπως δεσμεύτηκε ο κ. Βενιζέλος το νέο τέλος θα εφαρμοστεί αφού ληφθούν υπόψη και κοινωνικά κριτήρια.

    

Πως θα υπολογιστεί η έκτακτη εισφορά στα ακίνητα
Από μερικές δεκάδες ευρώ έως και 2.000-3.000 ευρώ, ανάλογα με την έκταση της δομημένης ακίνητης περιουσίας των φορολογούμενων και την αντικειμενική αξία της περιοχής που βρίσκονται τα ακίνητα θα κυμανθεί ο λογαριασμός της έκτακτης εισφοράς που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.
Παρότι η συγκεκριμένη κλίμακα υπολογισμού της έκτακτης εισφοράς δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε πολύ φθηνές περιοχές θα επιβαρυνθούν με έκτακτη εισφορά μισό ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ενώ στις πολύ ακριβές περιοχές θα πληρώσουν 10 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Αυτό σημαίνει ότι για ένα ακίνητο 60 τμ σε κάποιο χωριό της Ελλάδος με αντικειμενική τιμή έως 500 ευρώ η έκτακτη εισφορά θα ανέλθει σε 30 ευρώ ενώ αν το ακίνητο αυτό έχει έκταση 100 τμ θα καταβληθεί εισφορά 50 ευρώ.
Στις ακριβές περιοχές όπου η έκτακτη εισφορά θα είναι 10 ευρώ το τμ ο λογαριασμός θα φθάσει τα 1.500 ευρώ για ένα ακίνητο 150 τμ και 2.000 ευρώ για ακίνητο 200 τμ.
Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για περιοχές όπως η Εκάλη, η Κηφισιά, η Φιλοθέη και γενικά όλα τα ακριβά προάστια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και κάποιων άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας.
Σε περιοχές που θεωρούνται μεσαίου κόστους σε ότι αφορά την τιμή ζώνης ο υπολογισμός της έκτακτης εισφοράς θα γίνει κατά μέσο όρο με 4-5 ευρώ το τμ. Αυτό σημαίνει ότι για ένα ακίνητο 100 τμ σε μια τέτοια περιοχή η έκτακτη εισφορά θα ανέλθει σε 500 ευρώ.


Στο υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείουν η έκτακτη εισφορά για το 2011 να καταβληθεί έως και σε δύο δόσεις μέχρι το Φεβρουάριο ενώ σε έως έξι δόσεις θα καταβληθεί η έκτακτη εισφορά για το 2012.

ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΚαμία συναίνεση στα νέα μέτρα δεν δείχνει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος. "Δεν θα γίνουμε φοροεισπρακτικός μηχανισμός" η πρώτη απάντηση. Εξετάζεται μπλόκο στην έκδοση λογαριασμώv.