Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ...Θα περίμενε κανείς, στις δύσκολες μέρες που ζούμε να ασκείται αντιπολίτευση «κατά ριπάς» από τις σοβαρές εφημερίδες και κυρίως του κεντροδεξιού χώρου. Της αντιπολίτευσης.
Τι εξυπηρετεί άραγε το σημερινό σχόλιο στο οπισθόφυλλο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ «Περί Πωλητικής» για τις …τρίχες του τομεάρχη παιδείας της ΝΔ, σήμερα που οι μαθητές τρέχουν για …φωτοτυπίες –αντί βιβλίων;
Λέτε να αντικατοπτρίζεται η «αντιπολιτευτική τακτική» της ΝΔ την ώρα που ζούμε σε μια οριακή και δραματική κατάσταση, την ώρα που δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, την ώρα που το χαμόγελο έχει παγώσει στα χείλη, την ώρα που το ένα χαράτσι διαδέχεται το άλλο, την ώρα που η κυβέρνηση κάνει ΝΤΟΥ από παντού στους Έλληνες λεηλατώντας τις περιουσίες και  προχωρώντας σε απολύσεις, μειώσεις μισθών, οδηγώντας  στην ανεργία, τη  φτώχια;
Την ώρα που υποτίθεται ότι το ΠΑΣΟΚ πέφτει στα τάρταρα με τα απανωτά ψέματα, κάποιοι φυσάνε τη στάχτη της εσωστρέφειας στη ΝΔ διοχετεύοντας σχόλια σαν το σημερινό.
Προτείνω να αφήσουν  τις τρίχες για τις κομμώτριες και να ασχοληθούν με τα ΜΟΥΣΙΑ της κυβέρνησης.

Σάββας Χιονίδης: «Φροντίζουμε για την ισόρροπη ανάπτυξη στον διευρυμένο Δήμο Κατερίνης»

Με γοργούς ρυθμούς και μεγάλη αποτελεσματικότητα συνεχίζεται το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΚ στον τομέα των δικτύων, ένα σύγχρονο πρόγραμμα υποδομών ικανοποιώντας τις ανάγκες των Δημοτών. Άλλωστε η έγκαιρη και αποτελεσματική αξιοποίηση όλων των ευκαιριών και  δυνατοτήτων που  παρέχουν τα διάφορα Ευρωπαϊκά προγράμματα είναι για την ΔΕΥΑΚ  βασική προτεραιότητα.
Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε ήδη και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2012, η κατασκευή του έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων οικισμού Άνω Αγίου Ιωάννη», ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.700.000 περίπου ευρώ, που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ.

Σάββας Χιονίδης: «Φροντίζουμε για την ισόρροπη ανάπτυξη στον διευρυμένο Δήμο Κατερίνης»


«Έργο πνοής για την περιοχή» το χαρακτήρισε

ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ


*ΣΕ ΣΥΓΧΙΣΗ οι έλληνες πολίτες, με όλα  όσα συμβαίνουν, με τις  επιλογές της σοσιαλιστικής μας κυβέρνησης.

*Ο ΠΙΝΟΚΙΟ στα πάνω του.


*93.000 .000 ΕΥΡΏ σε 2 χρόνια ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ από το φτωχαδάκι την Ελλαδα, σε Καραιβική, Αυστραλία. Χώρια τη βοήθεια σε Αλβανία, Σκόπια –που μας «πολεμάνε» και από πάνω….ΖΟΥΜΕ στη χώρα του παραλόγου. ΚΑΙ η ΝΔ στον κόσμο της…

*Δεν αντέχουμε άλλο ΡΕΖΙΛΙΚΙ…η κυβέρνηση μας κάνει ρεντίκολο σε ολόκληρη την Ε.Ε.. Αλλο που δεν ήθελαν οι ανθέλληνες, εντός κι εκτός συνόρων.  Ως εδώ και μη παρέκει…ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

*Τα μέτρα της κυβέρνσηης έχουν γίνει ΧΙΛΙΟμετρα. Έχουμε πολύ δρόμο σύντροφοι εμείς, αλλά οι φωστήρες της κυβέρνησης μάλλον πρέπει να μετρούν μέρες.

*Αξιοποιείται το Παλιό Νοσοκομείο Κατερίνης. Μετά την ΕΠΑ.Σ Νοσηλευτών και την Κινητή  Μονάδα του ΨΝΠΟ(στα πίσω κτίρια), θα μεταφερθούν, τα εξωτερικά ιατρεία του ΨΝΠΟ ενώ στην παλιά  πτέρυγα των ΤΕΠ –Εξωτερικών  ιατρείων,  θα λειτουργήσει Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.

* Γονάτισε η οικοδομή, λένε οικοδόμοι και μηχανικοί, αλλά καμιά ΕΚΠΤΩΣΗ στις τιμές δεν κάνουν. Αντίθετα, επικαλούνται βενζίνη, πετρέλαιο και οι τιμές είναι στα ύψη.

*ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά οι συνταγές φαρμάκων από το Νοέμβριο σε όλα τα νοσοκομεία. Με συγκεκριμένους  κωδικούς και έλεγχο από το ΥΥΚΑ, ξεκινάει το νοικοκύρεμα του Λοβέρδου.

*Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατ. ευρώ πρότεινε ο Ανδρέας Βγενόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τα διοικητικά του Παναθηναϊκού, ενώ παράλληλα άφησε αιχμές κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη σχετικά με την εμπλοκή του στα χρόνια της πολυμετοχικότητας της ομάδας. 

*Μέσω τραπεζών που συμμετέχουν στο σύστημα ΔΙΑΣ θα καταβάλλουν οι φορολογούμενοι (ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ) την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, την έκτακτη εισφορά για αυτοκίνητα, σκάφη, πισίνες καθώς και το τέλος επιτηδεύματος.

*ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ, η κυβέρνηση θα προσλάβει τον Τζορτζ Κλούνεη, (δείτε την ταινία ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ  -UP IN THE AIR ). Τι έκανε ο Κλουνεη στην ταινία: ήταν ένας γκουρού σύμβουλος «επαγγελματικής μετάβασης», μ’ άλλα λόγια ένα ειδήμον στις απολύσεις στέλεχος, εταιρίας. Ο οποίος στη διάρκεια της ανακοίνωσης της απόλυσης στους εργαζόμενους τους έλεγε: Συγχαρητήρια, σας δίνεται τώρα η δυνατότητα να αλλάξετε τη ζωή σας, να κάνετε μια νέα αρχή….!

*ΜΕ ROLEX και λιμουζίνες κυκλοφορούν ΚΑΙ στην επαρχία τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.  Αν είσαι ΕΞΟΥΣΙΑ, έχεις δικαίωμα να το ΔΕΙΧΝΕΙΣ. ΔΕΝ είσαι λαός. Είσαι ΕΛΙΤ και μπορείς να μιλάς για λιτότητα στους άλλους. ΕΤΣΙ δεν είναι;

**** ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ... τρίχες κατσαρές! ΔΕΝ κατάλαβα τι εξυπηρετεί το παραπάνω παραπολιτικό τησ σημερινής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, που ασχολείται με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, τη μέρα που οι μαθητές τρέχουν για...φωτοτυπίες. Την ίδια ώρα που ο λαός προσπαθεί να βγάλει από τη μύγα ξυγκι, να πληρώσει τα χαράτσια της κυβέρνησης, να αντιμετωπίσει την φοροεπιδρομή; Αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση (και) με   ...τρίχες  κατσαρές ΔΕ γίνεται...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ υπερβολή να αφιερώνεις τα 2/3 του οπισθόφυλλου για ...τρίχες; Εκτός κι αν υπάρχει απωθημένο του συντάκτη λόγω ...φαλακρίτσας ή είχε βάλει στο μάτι το καπελάκι του ΑΡΗ και  δεν το πρόλαβε...! ΑΣ αφήσουμε τις τρίχες για τις κομμώτριες... γιατί έχουμε πολύ πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε!
                  ΌΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΟ, Η ΛΗΨΗ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟΥ 2005...

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ ΤΣΑΛΟΠΟΥΛΟΥ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Του Αντώνη Κάλφα

Η πολιτιστική κληρονομιά και η τύχη κάποιων σοβαρών παρεμβάσεων στην πόλη απαιτεί, όπως συμβαίνει σ όλες τις δημοκρατικά σκεπτόμενες χώρες, και ανάλογη κινητοποίηση των ενδιαφερόμενων, των μελών δηλαδή της τοπικής κοινωνίας. Το κτήριο Τσαλόπουλου κόστισε στο ελληνικό δημόσιο 1,4 εκατ. ευρώ, ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο. Πέρασαν 30 χρόνια μέχρι να φτάσει στο σημερινό σημείο ώστε να είναι περίπου έτοιμο για να δοθεί στο κοινό της πόλης. (Ο ιδιοκτήτης ουδαμώς συνεισέφερε, συνεπώς η ονομασία του κτηρίου δεν πρέπει να περιέχει το όνομά του). Τα εγκαίνια που κακώς έγιναν το 2009 κατόπιν επιμονής του Δημάρχου και παρά την αντίθετη γνώμη του γράφοντος και του Νίκου Γραίκου (μελών τότε του ΔΣ του ΠΟΔΚ) να ενταχθούν τα εγκαίνια στα Αικατερίνεια 2009 υπηρέτησαν προσωπικές επιλογές της διοίκησης του Δήμου και τώρα, δύο χρόνια μετά, το εγκαινιασθέν κτήριο υφίσταται τη φθορά του χρόνου αλλά και το μειδίαμα για βιαστικές επιλογές.
Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Τι όμως θα περιλαμβάνει το ωραίο αυτό δείγμα αρχιτεκτονικής στην πόλη μας; Ποια θα είναι η χρήση του; Σε ποιους και με ποιους όρους θα αποδοθεί; Κατά καιρούς από τους διοικούντες το Δήμο εκφράστηκαν διάφορες απόψεις (ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, μουσείο, Πινακοθήκη κλπ) ενώ δεν λείπουν και αστείες έως ανιστόρητες προτάσεις να δοθεί δηλαδή το κτίσμα είτε σε συλλόγους είτε να στεγάσει γραφεία. 
Τελευταία απόφαση δηλώνει την προθυμία του Δήμου να παραδοθεί για τη δημιουργία ενός μουσείου εντύπων συμφερόντων Ε. Τσακπουνίδη. Ο Δήμος πλήρωσε για το σκοπό 18.000 ευρώ για τη σχετική μελέτη του ΑΠΘ και το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε την παραχώρησή του (για το ζήτημα των όρων χρήσης θα επανέλθουμε σε επόμενο σημείωμα). Δεν εξετάζουμε τώρα αν αυτή συλλογή είναι σπουδαία ή όχι, αν τα τεκμήρια δηλαδή καθεαυτά έχουν υψηλή αγοραστική αξία. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση του ΑΠΘ (σελίδα 3): «Η συλλογή Ε. Τσακπουνίδη αποτελείται από έναν μικρό σχετικά αριθμό βιβλίων, τα οποία προέρχονται από την συλλογή του Ο.Cromwell… Η παραχώρηση της συγκεκριμένης συλλογής θα αποτελέσει τη βάση για την δημιουργία του Μουσείου Παλαιών Εντύπων και Βιβλίων…». Δεν εξετάζουμε επίσης το γεγονός ότι από τα μέλη της προτεινόμενης από τον κ. Τσακπουνίδη επιτροπής συμπολιτών μας ούτε ένας έχει διακριθεί για την παραγωγή βιβλιογραφικού υλικού, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δημοσιεύσεων, μουσειακών προτάσεων, δράσεων φιλαναγνωσίας, μουσειολογικής παιδείας, διδακτικών επιμορφωτικών παρεμβάσεων κλπ. (αφήνω απέξω το γεγονός ότι η πόλη μας διαθέτει ιστορικούς τέχνης ή εξειδικευμένους στο πολιτιστικό μάνατζμεντ επιστήμονες—τα ονόματά τους μπορώ να τα δώσω αν χρειαστεί).
Αυτό που κυρίως μας ενδιαφέρει είναι αν η πόλη τη στιγμή αυτή, η πόλη που διαθέτει μόνο μία βιβλιοθηκονόμο για τη βιβλιοθήκη του Δήμου των 85.000 κατοίκων, η πόλη που στερείται ενός στοιχειώδους αντιπροσωπευτικού για την ιστορία της Μουσείου Τοπικής Ιστορίας (ενώ τέτοιο και μάλιστα λίαν πρωτότυπο διαθέτει η Κονταριώτισσα!) ή Διαχρονικού Μουσείου όπως προεκλογικά έγραφε το πρόγραμμα Χιονίδη, η πόλη που δεν έχει δική της ταυτότητα ενώ  διαθέτει (και καλώς) κτήρια στα οποία στεγάζονται η Ενωση Ποντίων, η Παναγία Σουμελά, οι Μικρασιάτες, η Εστία Πιερίδων Μουσών κλπ, η πόλη λοιπόν που στερείται παντελώς μιας ιστορικής και κοινωνικής ταυτότητας αποφασίζει να δημιουργήσει ιστορία μέσω της συλλογής …παλαιών εντύπων. Τέτοιες πρωτοβουλίες αρμόζουν σε πόλεις που ήδη έχουν μια οργανωμένη δημοτική βιβλιοθήκη, μια οργανωμένη Δημοτική Πινακοθήκη, ένα καλοφτιαγμένο λαογραφικό ή Ιστορικό Μουσείο (βλέπε για παράδειγμα την Κοζάνη που διαθέτει Μουσείο Χαρτών αφού όμως έχει βιβλιοθήκη στην οποία απασχολούνται 12 άτομα, διαθέτει Λαογραφικό Μουσείο με μεγάλη επισκεψιμότητα).
Τι πρέπει να γίνει λοιπόν; Καλό είναι επ’ αυτού να ακολουθήσουμε τη συμβουλή ενός ανθρώπου, του Γιάννη Τροχόπουλου, διευθυντή της παγκοσμίως γνωστής και βραβευμένης Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας (απασχολεί 25 εργαζόμενους σε μια πόλη των 40.000 κατοίκων). Σε συνάντησή μας στην Κατερίνη τον Ιούνιο του 2010, ύστερα από πρόσκληση του ΠΟΔΚ και με την παρουσία του τότε προέδρου του ΠΟΔΚ Λάμπη Καρατζόγλου, και σε σχετική ερώτηση για το τι μπορεί να γίνει η Αστική Σχολή, η απάντηση του διακεκριμένου βιβλιοθηκονόμου (συντόνισε πέρυσι στο Μέγαρο Μουσικής συζήτηση για το μέλλον των βιβλίων στον κόσμο με επιφανείς ευρωπαίους και αμερικανούς ειδικούς) ήταν απλή: χρειάζεται διαβούλευση. Χρειάζεται δηλαδή να καλέσει ο Δήμος ανθρώπους νέους, ειδικούς και μη, επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, καλλιτέχνες, πολιτιστικούς συλλόγους, πνευματικούς ανθρώπους, σπουδαστές, μαθητές, φοιτητές, ιστορικούς, νοικοκυρές, ακόμα και  γραφειοκράτες, προκειμένου να γίνει μία ευρεία συζήτηση και να ακουστούν όλες οι απόψεις. Ύστερα από αυτά μπορεί ο Δήμος να λάβει τις αποφάσεις του και να ψηφίσει ώστε η Αστική Σχολή να γίνει αυτό, το κτήριο Τσαλόπουλου να δοθεί για εκείνη την χρήση.
Διαβούλευση επομένως απαιτεί η δημοκρατική λογική πρωτίστως και ακολουθούν οι αποφάσεις. Διότι συλλογές αναξιοποίητες έχει ο Δήμος και στέκονται στα σκοτάδια (Γκόγκου, Τριανταφύλλου). Συλλογές ωστόσο έχουν και πολλοί συμπολίτες μας  (Μεγαλόπουλος, Μωυσίδης, Γιαννουλάκης, Γραίκος, Σκλιοπίδου κ.ά) και μπορούν να αξιοποιηθούν ποικίλς αν ο Δήμος το επιθυμεί. Τέλος, το έντυπο βιβλιογραφικό υλικό του 20ού αιώνα υπάρχει ήδη εκδεδομένο χάρη στην τοπική αυτοδιοίκηση (Νομαρχία 2000 και Δήμος 2011), βρίσκεται ολόκληρο στη συλλογή του γράφοντος (500 τεκμήρια) και περιμένει την αξιοποίησή του (περί αυτών όμως αργότερα). 

MHNYMA ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ MHNYMA ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, αγαπητοί εκπαιδευτικοί, αγαπητοί γονείς,  
απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου για μια επιτυχημένη και δημιουργική σχολική χρονιά. Το νέο σχολικό έτος αποτελεί το ξεκίνημα μιας εποικοδομητικής περιόδου για τη νεολαία του τόπου μας. Ένα ταξίδι στη γνώση, κοπιαστικό αλλά ωφέλιμο.


Γενικότερα, τα παιδιά μας καταβάλλουν καθημερινά μια μαραθώνια προσπάθεια που απαιτεί υπομονή και δύναμη, προκειμένου να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους, αλλά και τις προσδοκίες των γονιών τους. Στην προσπάθεια αυτή καθοριστικό είναι το υπεύθυνο παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών.Αποτελεί πεποίθησή μου ότι η εκπαιδευτική μας κοινότητα διαθέτει λειτουργούς με πίστη στα ιδανικά και τις αξίες της Παιδείας και δίψα για κοινωνική προσφορά στο σχολείο, την οικογένεια και την κοινωνία.

Ο Δήμος Κατερίνης αναλαμβάνει από την πλευρά του κάθε δυνατή πρωτοβουλία ώστε να πετύχει ποιότητα, ασφάλεια και στήριξη στη νέα γενιά που δίνει τη μάχη της γνώσης και της ελπίδας με το όραμα ενός καλύτερου αύριο. Παράλληλα, υποστηρίζει κάθε πρωτοβουλία της εκπαιδευτικής κοινότητας που επικεντρώνεται στη βελτίωση και αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην περιοχή μας.

Σας διαβεβαιώνω ότι σε αυτόν τον αγώνα, γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών θα είμαι συνοδοιπόρος, ώστε τίποτα να μην εμποδίσει την εκπαιδευτική κοινότητα του διευρυμένου Δήμου μας, και ιδιαίτερα τους μαθητές στο δικαίωμά τους να κοιτούν το μέλλον με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και αισιοδοξία. Είναι αλήθεια ότι η χώρα βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική θέση. Οι δυσκολίες αυτές δεν θα επιτρέψουμε να εμποδίσουν την πορεία των παιδιών μας προς τη γνώση. Με συστράτευση δυνάμεων, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλουμε  και φέτος στην εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Κατερίνης.  

 ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

MHNYMA ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

 MHNYMA ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, αγαπητοί εκπαιδευτικοί, αγαπητοί γονείς,  
απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου για μια επιτυχημένη και δημιουργική σχολική χρονιά. Το νέο σχολικό έτος αποτελεί το ξεκίνημα μιας εποικοδομητικής περιόδου για τη νεολαία του τόπου μας. Ένα ταξίδι στη γνώση, κοπιαστικό αλλά ωφέλιμο.


Γενικότερα, τα παιδιά μας καταβάλλουν καθημερινά μια μαραθώνια προσπάθεια που απαιτεί υπομονή και δύναμη, προκειμένου να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους, αλλά και τις προσδοκίες των γονιών τους. Στην προσπάθεια αυτή καθοριστικό είναι το υπεύθυνο παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών.Αποτελεί πεποίθησή μου ότι η εκπαιδευτική μας κοινότητα διαθέτει λειτουργούς με πίστη στα ιδανικά και τις αξίες της Παιδείας και δίψα για κοινωνική προσφορά στο σχολείο, την οικογένεια και την κοινωνία.

Ο Δήμος Κατερίνης αναλαμβάνει από την πλευρά του κάθε δυνατή πρωτοβουλία ώστε να πετύχει ποιότητα, ασφάλεια και στήριξη στη νέα γενιά που δίνει τη μάχη της γνώσης και της ελπίδας με το όραμα ενός καλύτερου αύριο. Παράλληλα, υποστηρίζει κάθε πρωτοβουλία της εκπαιδευτικής κοινότητας που επικεντρώνεται στη βελτίωση και αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην περιοχή μας.

Σας διαβεβαιώνω ότι σε αυτόν τον αγώνα, γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών θα είμαι συνοδοιπόρος, ώστε τίποτα να μην εμποδίσει την εκπαιδευτική κοινότητα του διευρυμένου Δήμου μας, και ιδιαίτερα τους μαθητές στο δικαίωμά τους να κοιτούν το μέλλον με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και αισιοδοξία. Είναι αλήθεια ότι η χώρα βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική θέση. Οι δυσκολίες αυτές δεν θα επιτρέψουμε να εμποδίσουν την πορεία των παιδιών μας προς τη γνώση. Με συστράτευση δυνάμεων, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλουμε  και φέτος στην εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Κατερίνης.  

 ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ UP IN THE AIRUP IN THE AIR 
του Τζέισον Ράιτμαν
με τους Τζορτζ Κλούνεϊ, Άνα Κέντρικ, Βέρα Φαρμίγκα, Τζέισον Μπέιτμαν, Μέλανι Λίσνκεϊ

Υπόθεση: Ένας γκουρού σύμβουλος «επαγγελματικής μετάβασης», μ’ άλλα λόγια ένα ειδήμον στις απολύσεις στέλεχος, ο Ράιαν, προσπαθεί μανιωδώς να συγκεντρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο μίλια πτήσεων, καθώς αυτό συνιστά τ’ ανομολόγητο πάθος του! Άλλωστε η ζωή του, λόγω επαγγέλματος, είναι σύμφυτη με συνεχείς μετακινήσεις, ξενοδοχεία, αεροδρόμια κι ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ενώ όλα του τα υπάρχοντα χωράνε σε μια και μόνη τροχήλατη βαλίτσα, οπότε η συγκέντρωση μιλίων είναι ένα παιχνίδι που γεμίζει την άδεια συναισθηματικά ζωή του, που παρουσιάζει επικίνδυνα πτωτικές τάσεις, καθώς δεν έχει κάτι σταθερό στη ζωή του! Όταν συναντά μια όμορφη γυναίκα που ταξιδεύει εξίσου πολύ με εκείνον, οι ισορροπίες της ζωής του ανατρέπονται, καθώς αρχίζει να αρέσκεται στη σταθερότητα και την έννοια του ανήκει κάπου, ενώ, συμπτωματικά, ακόμα και το επαγγελματικό του μέλλον μοιάζει επισφαλές…