Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Στο μηδέν ο ΠΑΟΚ με την Τότεναμ


Έβαλε πέναλτι, αλλά δεν μέτρησε... Eίχε τεράστιες ευκαιρίες, είχε και δοκάρι στο 92'. Ο ΠΑΟΚ τα έκανε όλα κι όμως έχασε την ευκαιρία να ξεκινήσει κόντρα στην Τότεναμ (0-0) με νίκη τις υποχρεώσεις στον όμιλο του Europa League.

Έβαλε πέναλτι, αλλά δεν μέτρησε... Eίχε τεράστιες ευκαιρίες, είχε και δοκάρι στο 92'. Ο ΠΑΟΚ τα έκανε όλα κι όμως έχασε την ευκαιρία να ξεκινήσει κόντρα στην Τότεναμ (0-0) με νίκη τις υποχρεώσεις στον όμιλο του Europa League.
Ο μεγάλος Ίβιτσα Όσιμ το είχε πει και πραγματικά δεν είναι λίγες οι φορές που έχει επιβεβαιωθεί, σχετικά με το πόσο πόρνη είναι η μπάλα. Σήμερα δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, αυτή η έκφραση φάνηκε για ακόμα μία φορά, μιας και οι

Το 74% των Ελλήνων έχει επηρεαστεί προσωπικά από την κρίση, ενώ το 77% αγωνιά για το αύριο.


Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας "The Boston Consulting", με τίτλο "Πλοήγηση στα Νέα Δεδομένα των καταναλωτών", που θα παρουσιαστεί στις 21 Σεπτεμβρίου σε ημερίδα του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, 6 στους 10 Έλληνες μείωσαν τις δαπάνες τους από το 2010 ήδη, ενώ από τους άλλους 4, οι μισοί τις έχουν μειώσει και φέτος.Η έρευνα διεξήχθη το διάστημα Μαρτίου - Απριλίου του 2011 σε 21 χώρες, όπου ερωτήθηκαν σχεδόν 25.000 καταναλωτές και για πρώτη φορά συμπεριελήφθη και η Ελλάδα, με 800 συμμετέχοντες.
Αγωνία για το μέλλον
Το 74% των ερωτηθέντων στην χώρα μας δηλώνει πως επηρεάστηκε προσωπικά από την κρίση ενώ το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 57% στις ΗΠΑ και στο 47% στις πέντε μεγάλες χώρες της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία).
Επιπλέον, το 77% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα απάντησε πως αγωνιά για το μέλλον του ενώ στις πέντε μεγάλες χώρες της ΕΕ το συγκεκριμένο ποσοστό κυμαίνεται στο 53% και στις ΗΠΑ στο 52%.
Στο ερώτημα πόσο ασφαλής νιώθετε στη παρούσα εργασία σας, το 24% των ελλήνων δηλώνουν ανασφαλείς ενώ τα ποσοστά στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είναι σαφώς μικρότερα αφού στην Ισπανία είναι στο 19%, στην Ιταλία 18%, στη Γαλλία 17%.
"Μαχαίρι" σε δαπάνες και τρόφιμα
Επίσης, το 60% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δηλώνει πως μείωσε τις δαπάνες του το προηγούμενο έτος ενώ ένα επιπλέον 53% ισχυρίζεται πως έχει μειώσει τις δαπάνες του περαιτέρω μέσα στο 2011 (έναντι 44% των ερωτηθέντων στις πέντε μεγάλες χώρες της ΕΕ και τις ΗΠΑ).
Ως προς τους τομείς καταναλωτικών αγαθών που πλήττονται, το 58% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα μειώνει τις δαπάνες του στα τρόφιμα έναντι του 7% που δηλώνει ότι θα τις αυξήσει και ενός 35% που δηλώνει ότι ούτε θα τις μειώσει ούτε θα τις αυξήσει.
Αυτά που πλήττονται περισσότερο είναι τα οινοπνευματώδη και οι μπίρες, όπου το 71% και 70% των καταναλωτών αντίστοιχα δηλώνουν πως θα μειώσουν τις δαπάνες τους.
Ευνοούνται φρέσκα φαγητά, γαλακτοκομικά προϊόντα και οικιακή κατανάλωση
Οι κατηγορίες στις οποίες παρατηρούνται οι μεγαλύτερες αυξήσεις δαπανών είναι τα φρέσκα φαγητά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπου το 17% δηλώνει πως θα αυξήσει τις δαπάνες του.
Το 65% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα σκοπεύει να μειώσει τις δαπάνες του στα μη-τρόφιμα έναντι του 8% που δηλώνει ότι θα τις αυξήσει και του υπόλοιπου 27% που λέει ότι ούτε θα τις μειώσει ούτε θα τις αυξήσει.
Οι κατηγορίες που φαίνεται πως πλήττονται πιο πολύ  είναι τα κοσμήματα-αξεσουάρ και τα fast food όπου το 76% και 71% των καταναλωτών αντίστοιχα δηλώνουν πως θα μειώσουν τις δαπάνες τους. Αντίθετα, οι μεγαλύτερες αυξήσεις δαπανών εμφανίζονται στα παιδικά ρούχα όπου το 16% δηλώνει πως θα αυξήσει τις δαπάνες του.
Παπούτσι από τον τόπο σου...
Οι Έλληνες δηλώνουν ότι αναβάλλουν μεγάλα έξοδα τα οποία μπορούν να περιμένουν, μειώσουν κατά πολύ τα έξοδα τους στα μη-απαραίτητα και δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για προσφορές, αγοράζοντας κυρίως τέτοια προϊόντα.
Η έρευνα καταδεικνύει επίσης ότι οι Έλληνες όταν ψωνίζουν, δίνουν πλέον μικρότερη σημασία στη μάρκα και ψάχνουν να εντοπίσουν κυρίως προϊόντα που αποφέρουν καλύτερα αποτελέσματα, με τη διείσδυση των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες προϊόντων, να είναι στα ύψη.
Προτεραιότητα στις αξίες της ζωής
Μεταξύ μιας σειράς αξιών της ζωής, στις πρώτες θέσεις για τον έλληνα καταναλωτή βρίσκονται κατά σειρά η αποταμίευση, η υγεία, η σχέση αξίας-χρημάτων (value for money) και η ευθυμία σε αντίθεση με τη πολυτέλεια και το πλούτο που βρίσκονται στις χαμηλότερες θέσεις της κλίμακας.
Παράλληλα, οι έλληνες καταναλωτές δήλωσαν πως για να εκτονώσουν το άγχος τους, προτιμούν να περνούν χρόνο με την οικογένεια τους και με τους φίλους τους.

ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ

ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ του ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, 15 -9-11

*** ΟΥΤΕ καλημέρα δε μπορούμε να πούμε πλέον. Κοιμόμαστε με την ελπίδα να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα και ξυπνάμε με μαύρη μαυρίλα με τα νέα μέτρα που αποφασίζουν ανά 2 μέρες, μεταμεσονύχτια…Κοιμόμαστε και η τύχη μας, μας δουλεύει…

*** ΜΑ να μην περάσουν ούτε 7 μέρες, ΜΙΑ εβδομάδα, και το νέο χαράτσι έγινε ΠΙΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ…?  ΔΙΠΛΑΣΙΆΣΑΝ το χαράτσι ακινήτων, σε 3 μέρες…Και σταθείτε. Τίποτα δεν είναι οριστικό: Αύριο μπορεί να το τριπλασιάσει ο ΓΑΠ με τον ΜΠΕΝΙ –χιλ…

***  ΠΟΥ είσαι αείμνηστε ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ…! Αφού πήραν το τυρί  από τους Έλληνες, τώρα παίρνουν και το ψωμί….ΜΕΧΡΙ να αρχίσουμε να τρωγόμαστε σαν Κανίβαλοι μεταξύ μας, αφού κανείς δε θέλει να …ΦΑΕΙ τους ψεύτες κυβερνώντες.

*** Η Ελλάδα, με τα πετρέλαια, το χρυσό, τον λιγνίτη, τα μάρμαρα, τους ήλιους και τους αέρηδες, τα βουνά και τις ακτές, τον τουρισμό…και την ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΔΟΞΑΣΜΕΝΗ ιστορία μας, να στέκεται απαθής και ρεζίλι του Πλανήτη; Επειδή δε φταίνε μόνο οι άλλοι, είμαστε ΑΞΙΟΙ  της μοίρας μας…

*** ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ με τη σημερινή κυβέρνηση, ότι οι σωστοί, τίμιοι κι εργατικοί Έλληνες, ήταν είναι και θα είναι οι μ@@@@ες και τα λαμόγια που πλούτισαν με επιδοτήσεις, μίζες, προμήθειες, φοροδιαφυγή, κλπ ραδιουργίες, και να πληρώσουν, δεν πονάνε. ΜΗΠΩΣ  τα έχουν δουλέψει; Μήπως έχουν ιδρώσει;

*** Μέσα σε αυτό το κλίμα με όλους  αυτούς τους δυσβάσταχτους φόρους, κάποιοι ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΟΥΝ, να αρπάξουν τους χιτώνες, να φάνε τις σάρκες των ιδιοκτητών. Είναι τόσοι οι φόροι, για τα ακίνητα που τα ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ πήραν φωτιά. ΠΟΥΛΑΝΕ, πουλάνε, αλλά τα κοράκια, περιμένουν να αγοράσουν μισοτιμής την ώρα της ανάγκης…


*** ΑΧ βρε ΑΛΕΚΑ μου, τόσα χρόνια αγώνες, χαμένα πήγαν….Ο ΦΟΡΕΣΤ ΓΑΠ, σε δύο χρόνια έφερε τον κομουνισμό στην Ελλάδα, χωρίς να το καταλάβουμε. ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, τι κι αν αγωνίστηκαν…στα βουνά και τα λαγκάδια! Δεν είχαν την ευστροφία του πρωθυπουργού να κομουνιστικοποιήσει τη χώρα με το γάντι..!!!!

*** ΠΕΡΙΕΡΓΟ: να μην είναι περασμένη η λέξη ΛΑΜΟΓΙΑ στην ορθογραφία των ηλεκτρονικών υπολογιστών…;


*** ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΧΟΡΕΥΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ τον ΓΙΩΡΓΑΚΗ, έπιασε τα επιτραπέζια τραγουδάκια και ….χαλαρά….ΚΥΡΙΛΕ…ΕΥΤΥΧΩΣ υπάρχει ο ΤΣΙΠΡΑΣ και ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ…και το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και  φαίνεται μια κάποια αντίδραση στο βιασμό του ΛΑΟΥ μας…

*** ΙΤΑΛΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ, πάνε για δανεικά σε Κίνα –Ρωσία. ΒΡΙΣΚΕΙ εναλλακτικές λύσεις. Κάνει ντρίμπλες τους δανειστές ΌΧΙ στους πολίτες.


*** ΟΛΕΣ οι εφημερίδες πλέον ΑΝΙΚΑΝΗ ανεβάζουν την κυβέρνηση, ανίκανη την κατεβάζουν. ΚΑΙ ΝΑ ΗΘΕΛΑΝ να τη στηρίξουν, δε μπορούν. Θα γινότανε γραφικές, στηρίζοντας τους ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ που μας κυβερνουν.


*** ΟΥΤΕ οι πιο σκληροί φίλοι μας του ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύουν αυτά που γίνονται. ΟΧΙ πως δεν υπάρχουν αφελείς που σε αυτές τις  δύσκολες μέρες ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ απλά να λένε, ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ και ας μας πάρει και τα βρακιά…!

*** ΜΕΣΑ σε όλα τα άλλα υπάρχουν και τα τηλεφωνήματα ενημέρωσης για τις νέες προσφορές κινητής τηλεφωνίας. ΔΕΝ σέβονται τίποτα και κανέναν. 3, 4  μεσημέρι τηλεφωνούν για  το καλό σου…!

*** …να μην πούμε για τις Τράπεζες ΜΕ ΤΟΥΣ τηλεφωνητές που σε ζαλίζουν και για ενημέρωση…και για να βάλεις τη δόση της κάρτας.  ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.


*** ΠΩΣ το είπε ο ΦΟΡΕΣΤ ΓΑΠ; Δε θα υπάρχει οικογένεια χωρίς ΕΝΑΝ εργαζόμενο…! ΔΗΛΑΔΗ, αν δουλεύει ο  άντρας, ή γυναίκα, ή το μεγάλο παιδί…ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα δουλεύει ΕΝΑΣ… για να πληρώνει ΡΕΥΜΑ, ΝΕΡΟ, πετρέλαιο, ενοίκιο, φόρους, φόρους, φόρους, με έναν μισθό που χάνει κάθε λίγο και λιγάκι κι έχει συρρικνωθεί τόσο που δε φτάνει ούτε για ψωμοτύρι.

*** ΑΚΟΥΣΟΝ –ΑΚΟΥΣΟΝ..!!!! 25.000 παράνομες προσλήψεις την ίδια ώρα που ανακοινώνονται και δρομολογούνται ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. ΘΕΛΟΥΝ να μας τρελάνουν, δεν εξηγείται αλλιώς. ΜΑ καλά ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ καθόλου;

*** ΑΠΟ την πείνα δεν πετάνε πλέον ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ οι πολίτες στους βουλευτές….Τα τρώνε.

*** ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ στα ΔΙΟΔΙΑ και στη Θεσσαλονίκη. ΔΕΘ και ΠΑΟΚ, γέμισαν την ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ...