Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΔΕΘ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ"Δεν θα σας πω λεφτά υπάρχουν"

Εν μέσω εξελίξεων στην ελληνική οικονομία, μετά και την ακύρωση του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, πραγματοποιείται η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ. "Όταν είναι για το καλό της χώρας μας οφείλουμε να επιμείνουμε", σημείωσε για την αντίθεσή του σε πολιτικές που δεν πιστεύει....

"Γιώργο ψεύτη, τζαμπατζή, δεν τα φάγαμε μαζί"
Δυναμική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς τα γραφεία των βουλευτών ΠΑΣΟΚ Πιερίας στο κέντρο της Κατερίνης πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι πολίτες μετά από κάλεσμα της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Πιερίας.
Οι διαδηλωτές φώναζαν μεταξύ άλλων τα συνθήματα"Γιώργο ψεύτη, τζαμπατζή, δεν τα φάγαμε μαζί" και πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από 'δω" και κατόπιν απευθυνόμενοι στους
πολίτες ανέγνωσαν την εξής ανακοίνωση : "Αγαπητοί συμπολίτες, Βεβήλωσαν ασφαλιστικές κατακτήσεις, τσαλάκωσαν την αξιοπρέπειά μας, λεηλάτησαν τον εθνικό πλούτο και τα εισοδήματά μας, βύθισαν τη χώρα στη φτώχεια, την απόγνωση και τη δυστυχία. Διέγραψαν το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας!
 Μετά από όλα αυτά, τα κατοχικά στρατεύματα, ζητούν και τις προσωπικές μας περιουσίες.Ζητούν την πλήρη υποταγή μας! Οι ειδοποιήσεις για τη νέα εισφορά και για το νέο τέλος στα ακίνητα είναι ένα νέο βήμα οικονομικής εξόντωσης και κοινωνικής εξαθλίωσης. Στον πόλεμο αυτό, έχουμε την υποχρέωση να αντισταθούμε και να υπερασπίσουμε τις οικογένειές μας, τον τόπο μας, τη χώρα, την πατρίδα μας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και κάνουμε το φόβο δύναμη! Κανείς πλέον μόνος του! Ανοίγουμε μια νέα σελίδα αισιοδοξίας που θα βάλει τέλος στον εξευτελισμό της χώρας μας και των πολιτών της".
http://taxalia.blogspot.com/2011/09/blog-post_9562.html

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ...ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΔΕΘ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου δεύτερου του Ν.2645/1998 σύμφωνα με το οποίο  «καθιερώθηκε η 14η Σεπτεμβρίου, ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος και το Π.Δ. 304/2001 «οργάνωση εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου» (ΦΕΚ 207/τ.Α./21.9.2001), στο οποίο έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή, θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή.
      Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου και οι οποίες σύμφωνα με την απόφαση αρ.35567/01.08.2011 του Υπ. Ες.Δ.Δ. ορίζονται ως εξής:

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

Ώρα 10:00. Στον Καθεδρικό Ι. Ναό Θείας Αναλήψεως, μετά από το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ.κ. Αγαθόνικο.

Ώρα 10:30. Στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, από τον Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τον Ανώτερο Στρατιωτικό Διοικητή Π.Ε Πιερίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον  Αστυνομικό Δ/ντή Π.Ε Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής, και το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης. Επίσης στεφάνια θα καταθέσουν εκπρόσωποι Προσφυγικών συλλόγων, καθώς και εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων ή άλλων φορέων που θα θελήσουν να τιμήσουν τη γιορτή αυτή.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 11:00. Aίθουσα Ευκαρπίδη
Εκδήλωση για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
1.     Χαιρετισμοί Επισήμων
2.     Ομιλία από τον Διευθυντή του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού της Μητροπόλεως Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως και του Δήμου Συκεών κ. Κωνσταντίνο Νίγδελη με τίτλο «Εθιμικά στοιχεία... Στον αέναο κύκλο της ζωής»
3.     Παραδοσιακά Μικρασιατικά τραγούδια από τις χορωδίες του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Εφέσου ο «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ»
4.     Παρουσίαση παραδοσιακών χορών

Γενικά: Σε ότι αφορά την ιεροτελεστία παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.
      Τα θέματα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές..
      Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για την εγκατάσταση μικροφωνικής στο χώρο κατάθεσης στεφάνων και να διαθέσει τη φιλαρμονική.   
      Από την  Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τελετάρχης ορίζεται ο κ. Μιχάλης Συμεωνίδης.
Σύλλογοι και Σωματεία της Π.Ε. Πιερίας που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνια θα πρέπει να το δηλώσουν στην  Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας  (Γραμματεία Αντιπεριφερειάρχη) στο  τηλέφωνο :  2351351261 μέχρι την Παρασκευή 16-9-2011 και ώρα 12:00'.

      Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης.
   

17 & 18/9 η Γιορτή του Αγρότη

* ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ «9ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9 ΣΤΙΣ 7.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
* Η ΟΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΒΕΠ.

Το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο της Καρίτσας θα πραγματοποιηθεί η «9η γιορτή του αγρότη», μια γιορτή – έκθεση που καθιερώθηκε από τον τ. δήμο Δίου και που τη σκυτάλη της διοργάνωσης πήρε από φέτος ο καλλικρατικός δήμος Δίου-Ολύμπου.
Τα εγκαίνια της «9ης έκθεσης αγροτικών προϊόντων και αγροτικής τεχνολογίας» θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα.
Η όλη διοργάνωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, με την υποστήριξη της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της περιφερειακής ενότητας Πιερίας καθώς επίσης και του επιμελητηρίου Πιερίας.
Η «γιορτή του αγρότη» αποτελεί ουσιαστικά μια έκθεση αγροτικών δραστηριοτήτων, προϊόντων και μηχανημάτων ενώ η όλη διοργάνωση είναι και μια ευκαιρία αναβίωσης κάποιων ηθών και εθίμων που συνδέονται με το πέρας των αγροτικών εργασιών.
Σ’ αυτή τη διοργάνωση συμμετέχουν αγρότες, συνεταιρισμοί και εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, αγροτικοί σύλλογοι καθώς επίσης και πολιτιστικοί σύλλογοι που αναλαμβάνουν και το ψυχαγωγικό πρόγραμμα της γιορτής. 

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ στο Nομό ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΧ
Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ίδρυσε και θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 7 εκπαιδευτικά προγράμματα. H λειτουργία του έργου υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ).

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Αναλυτικότερα το έργο στοχεύει στο να :
·         Βελτιωθεί η επικοινωνία στην οικογένεια
·         Προαχθούν οι γνώσεις των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξης τους
·         Αναπτυχθούν δεξιότητες για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών τους
·         Ενθαρρυνθεί η συμμετοχή των γονέων στις σχολικές δραστηριότητες και να υποστηριχθεί συνεργασία τους με τους/τις εκπαιδευτικούς
·         Αποκτηθούν συγκεκριμένες ικανότητες προκειμένου οι γονείς να μπορούν να  βοηθήσουν τα παιδιά τους να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του νηπιαγωγείου,  δημοτικού,  γυμνασίου και  λυκείου
·         Ενημερωθούν οι γονείς σε θέματα υγείας των ίδιων και των παιδιών τους
·         Ενημερωθούν οι γονείς για τους τρόπους σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ανάλογα με την ηλικία των παιδιών τους
·         Γίνει κατανοητή η θέση των ατόμων τρίτης ηλικίας στην κοινωνία, την οικογένεια και τα κοινά
·         Γίνει ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους προφύλαξης των παιδιών από την χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και να προταθούν τρόποι παιδαγωγικής και λελογισμένης χρήσης τους
·         Βελτιωθεί η διαχείριση του οικογενειακού προγραμματισμού
·         Παρασχεθεί συμβουλευτική υποστήριξη και αγωγή υγείας στις οικογένειες των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων
·         Ενημερωθούν και να υποστηριχθούν ψυχολογικά γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες


Τα προγράμματα που παρέχονται στις Σχολές Γονέων είναι τα εξής:
1.   Η οικογένεια στην σύγχρονη εποχή, διάρκειας 50 ωρών
2.   Διαφυλικές σχέσεις, διάρκειας 25 ωρών
3.   Ανάπτυξη στην Τρίτη ηλικία, διάρκειας 25 ωρών
4.   Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας, διάρκειας 25 ωρών
5.   Ψυχολογική υποστήριξη και αγωγή υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, διάρκειας 25 ωρών
6.   Συμβουλευτική γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, διάρκειας 50 ωρών
7.       Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια, διάρκειας 25 ωρών
Η εκπαιδευτική διαδικασία έχει ως στόχο την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων, σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων (θεωρητικό μέρος, συζήτηση/ανταλλαγή απόψεων και βιωματικές ασκήσεις) και παρέχεται από εξειδικευμένους επιστήμονες.

 

Οι βασικές θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται στα τμήματα των παραπάνω προγραμμάτων είναι:
 • Δομή και λειτουργία της ελληνικής οικογένειας
 • Προσαρμογή του παιδιού στο σχολείο
 • Υγεία και  ασφάλεια στο χώρο της οικίας, του σχολείου και χώρων παιδικής αναψυχής.
 • Εξάρτηση από καπνό, αλκοόλ, ναρκωτικά
 • Οδική συμπεριφορά και ασφάλεια
 • Θέματα διατροφής
 • Σημασία της σωματικής άσκησης
 • Υγεία και ασφάλεια στο χώρο εργασίας
 • Σεξουαλική Αγωγή
 • Τρίτη ηλικία και οικογένεια
 • Διαχείριση ελεύθερου χρόνου
 • Χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών
 • Επαγγελματικός Προσανατολισμός
 • Κατανάλωση και Διαφήμιση
 • Οικογενειακός Προϋπολογισμός
 • Συνεργασία εκπαιδευτικού-γονέων- παιδιού
 • Εκπαιδευτικοί, οικογένεια και διάγνωση κλίσεων
 • Προώθηση της ισότητας των φύλων
 • Προβλήματα συμπεριφοράς μαθητών/τριών
 • Συνεργασία γονέων-μεταναστών
 • Ψυχολογική Υποστήριξη
 • Αγωγή Υγείας
 • Συμβουλευτική Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες
 • Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 18-20 ατόμων.
Για  πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην έδρα του Σ.Δ.Ε. Κατερίνης , που στεγάζεται στη Mητροπόλεως 2 ( 4Ο Ενιαίο Λύκειο), Κατερίνη (Υπεύθυνος Σχολής Γονέων Ρίντου Ελένη, Τηλ. 6944204478, Fax 2351026553)  

DR SEENGΟι θετικές και αρνητικές επιδράσεις του αλκοόλ στο σώμα

Οι θετικές και αρνητικές επιδράσεις του αλκοόλ στο σώμα
Εγκέφαλος - Μνήμη
- «Θα πιω για να ξεχάσω», έχουμε ακούσει πολλές φορές να λένε. Και μάλλον κάτι ξέρουν, αφού, σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση αλκοόλ ενισχύει την επιλεκτική μνήμη. Βρετανική μελέτη του Πανεπιστημίου του Σάσεξ έδειξε ότι το αλκοόλ μάς βοηθά να απωθούμε τις κακές αναμνήσεις της ζωής μας και να θυμόμαστε τις καλές. Αυτό, όμως, ισχύει όσο είμαστε υπό την επήρεια του αλκοόλ, καθώς σε βάθος χρόνου η υπερβολική και συστηματική κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, αλλά ακόμα και οι σποραδικές καταχρήσεις βλάπτουν τη μνήμη. Πειράματα, επίσης, δείχνουν ότι εκτός από τη μνήμη επηρεάζονται και άλλες γνωσιακές λειτουργίες, όπως η μάθηση, η δυνατότητα να σκεφτόμαστε πολύπλοκα, καθώς και ο χρόνος αντίδρασής μας σε ερεθίσματα του περιβάλλοντος. Αίσθηση στην επιστημονική κοινότητα είχαν προκαλέσει φωτογραφίες του ανθρώπινου εγκεφάλου με τρύπες, τις οποίες είχε προκαλέσει η χρόνια και υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Συγκεκριμένα, η υπερβολική χρήση αλκοόλ είχε ως αποτέλεσμα την απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων του εγκεφάλου, προκαλώντας το θάνατο των εγκεφαλικών κυττάρων και ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονταν στον προμετωπιαίο φλοιό, ο οποίος συνδέεται με τον έλεγχο της συμπεριφοράς. Η βλάβη του μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία ελέγχου των παρορμητικών συμπεριφορών, καθώς και σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης. Όταν μάλιστα η κατανάλωση γίνεται από εφήβους ή και νεαρούς ενηλίκους, τα πράγματα είναι ακόμα πιο σοβαρά, αφού η ανάπτυξη του εγκεφάλου τους δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
- Τα άτομα που είναι εξαρτημένα από το αλκοόλ (οι αλκοολικοί) συνήθως υποσιτίζονται, και αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το αλκοόλ παρεμποδίζει την απορρόφηση βιταμινών και ιδιαίτερα εκείνων του συμπλέγματος Β, οδηγεί συχνά σε βλάβη και εκφύλιση των περιφερικών νεύρων, προκαλώντας αλκοολική νευρίτιδα.

Νέα σημάδια αποκλειστικά για... εξωγήινους

Οι γραμμές της Νάζκα στο νότιο Περού, διεθνώς διάσημες από την εποχή (1968) που έγραψε ο Έριχ φον Ντένικεν γι' αυτές και τις συνέδεσε με τους εξωγήινους, καθώς είναι ορατές μόνο από το διάστημα, απέκτησαν παρέα.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν χιλιάδες παρόμοια "γεωγλυφικά" (κατ' αναλογία των σχετικών "αγρογλυφικών" στα χωράφια της Βρετανίας) στις ερήμους της Συρίας, της Ιορδανίας και της Σαουδικής Αραβίας, τα οποία επίσης δεν γίνονται αντιληπτά από το έδαφος παρά μόνο από ψηλά, για αυτό άλλωστε έγιναν ευρύτερα γνωστά μόλις τώρα.

 Η ανακάλυψή τους έγινε για πρώτη φορά το 1927 από τον πιλότο της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας (RAF) Πέρσι Μέτλαντ και είχε υπάρξει τότε μια σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Antiquity" (Αρχαιότητα).
Όμως η συστηματική εναέρια μελέτη τους ξεκίνησε πρόσφατα από τον καθηγητή κλασσικής και αρχαίας ιστορίας του πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας Ντέηβιντ Κένεντι, σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ" και το "Live Science", και πρόκειται να παρουσιαστεί στο αρχαιολογικό περιοδικό "Journal of Archaeological Studies".

 Οι δορυφορικές και λοιπές εναέριες φωτογραφήσεις, με τη βοήθεια και του Google Earth, αποκαλύπτουν μυστηριώδεις πέτρινους "τροχούς", πιο πολλούς, πιο παλιούς και απλωμένους σε μεγαλύτερη έκταση και από αυτές ακόμα τις πολυπληθείς γραμμές στο Περού, οι οποίες -στα μάτια του Ντένικεν- μοιάζουν με διαδρόμους προσγείωσης ή με μηνύματα προς άγνωστους αποδέκτες.
Οι γεωγλυφικές δομές στην Μέση Ανατολή χρονολογούνται πριν από τουλάχιστον 2.000 χρόνια, αν και μπορεί να είναι χιλιάδες χρόνια παλαιότερες, ενώ οι αρχαιολόγοι και ιστορικοί προβληματίζονται ακόμα για την αιτία κατασκευής τους.

 Τα γεωγλυφικά, που έχουν διαστάσεις από 25 έως 70 μέτρα, έχουν διάφορα σχήματα, συνήθως τροχών, αλλά επίσης ορθογωνίων και άλλων πιο τυχαίων γραμμών. Μερικά είναι συγκεντρωμένα δίπλα-δίπλα και μερικά είναι γεωγραφικά απομονωμένα.
Οι γραμμές δεν φαίνεται να σχετίζονται με τους αστερισμούς ή άλλα αστρονομικά φαινόμενα, ενώ εκτιμάται ότι θα ήσαν πολύ πιο καθαρές όταν πρωτοφτιάχτηκαν.
"Οι άνθρωποι πιθανότατα περπατούσαν πάνω τους, τις προσπερνούσαν, επί αιώνες και χιλιετίες, χωρίς να έχουν ιδέα για το σχήμα τους", δήλωσε ο Κένεντι. Μια τοπική νομαδική φυλή Βεδουίνων, που περιπλανιέται στην Μέση Ανατολή, ονομάζει αυτά τα πέτρινα σχέδια "τα έργα των παλαιών".
Κάποιοι αρχαιολόγοι στο παρελθόν είχαν υποθέσει ότι μπορεί να είναι τα απομεινάρια σπιτιών και νεκροταφείων, αλλά, κατά τον Κένεντι, καμία από αυτές τις εξηγήσεις δεν φαίνεται πλέον σωστή.
news247.gr

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, επ' ευκαιρία της 76ης ΔΕΘ και είχε συναντήσεις με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της πόλης.
Ο Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί το Σάββατο την 76η ΔΕθ, όπου θα έχει συναντήσεις με τις διοικήσεις της ΔΕΘ Α.Ε. και της Helexpo Α.Ε. και στη συνέχεια θα ξεναγηθεί σε Περίπτερα.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ, με πολλούς να περιμένουν τις θέσεις του και κάποια δέσμευση και για το νέο χαράτσι που επέβαλε η κυβέρνηση.
Την Κυριακή, στη μία το μεσημέρι, θα δώσει συνέντευξη Τύπου.
Μιλώντας την Παρασκευή διαδικτυακά με νέους, σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε μεταξύ άλλων, ότι "έχουμε την πίκρα της δικαίωσης για αυτά που δυστυχώς γίνανε σε σχέση με την ανάπτυξη" σε συνάρτηση και με την παιδεία, αλλά δήλωσε και την "ικανοποίηση" του για το ότι "υπάρχουν λύσεις που μπορεί να αποδώσουν".
"Βλέπουμε σήμερα μια χώρα η οποία είναι οικονομικά, σε μια φάση παραλυσίας. Δεν υπάρχουν επενδύσεις δεν υπάρχει αισιοδοξία" υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο Α. Σαμαράς, σε συζήτηση με δημοσιογράφους, αποκάλεσε "γονατογραφία" το νέο τέλος δομημένης επιφάνειας, καταλογίζοντας προχειρότητα ακόμη και σε επιμέρους προβλέψεις της ρύθμισης.
"Έξι φόροι για τα ακίνητα σε είκοσι μήνες. Ένας φόρος ανά τρίμηνο, τετράμηνο" πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Σχολιάζοντας το θέμα της γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι είναι ένα παράδειγμα χώρας, που σε αυτή τη συγκυρία αξιοποιεί το φυσικό της πλούτο.

Γιατί ο Ερντογάν δεν μπορεί να αγγίξει την Κύπρο

Η “διεθνής ομπρέλα” που θα προστατεύσει τις έρευνες για φυσικό αέριο στη Κύπρο και την οποί α επικαλέστηκε στις δηλώσεις του ο Κύπριος ΥΕΘΑ Δημήτρης Ηλιάδης,υπάρχει και θα αποδειχτεί εξαιρετικά αποτελεσματική.

Ο Ταγίπ Ερντογάν και η Τουρκία το έχουν καταλάβει ήδη και γι΄ αυτό προσπαθούν πλέον να φέρουν την ένταση στο Καστελόριζο και το Αιγαίο,όπου αυτή η “ομπρέλα” ακόμη δεν έχει ανοίξει.Πρόκειται για τα δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων που θα προκύψουν από την άντληση του φυσικού αερίου στη Ν.Α Μεσόγειο.

Και δεν είναι μόνο τα χρήματα που θα προκύψουν. Αν οι εκτιμήσεις για τις ποσότητες που υπάρχουν επαληθευτούν έστω κι εν μέρει ,τότε το ενεργειακό πρόβλημα της Ευρώπης θα επιλυθεί σχεδόν ολοκλρωτικά.Και βέβαια υπάρχουν τα τεράστια συμφέροντα των Ισραηλινών και της αμερκανικής Noble Energy.

Δεν είναι τυχαίο ότι τεράστιοι επιχειρηματικοί όμιλοι από Γερμανία,Γαλλία και Βρετανία σχεδίαζουν ήδη τους αγωγούς για τη μεταφορά του φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Μπροστά σ΄ αυτά τα μεγάλα ενεργειακά συμφέροντα τι θα μπορούσε να κάνει ο Ερντογάν; Να βομβαρδίσει το γεωτρύπανο;
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=96315&catid=7

''Βρισκόμαστε υπό γερμανική κατοχή.Μας έχουν για μπανανία''

Καταγγελίες ΣΟΚ από μέλος της ΕΛΣΤΑΤ που ''ξηλώθηκε'' από τον Βενιζέλο.''Δεν υπήρχε θέμα χρεοκοπίας.Το μεθόδευσαν για να μπούμε στο Μνημόνιο και να πάρουν όλα τα μέτρα που φορτώθηκε άδικα ο ελληνικός λαός''

Πρωτοφανείς καταγγελίες κάνει η καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά, μία από τα 5 μέλη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από τον Ε.Βενιζέλο.

Προσέξτε τι καταγγέλει η κυρία Γεωργαντά

- Δεν υπάρχει καμία Ελληνική Στατιστική Αρχή.
- Δεν συνεδρίασε ποτέ για την έκδοση στοιχείων, τα οποία έρχονταν έτοιμα-μαγειρεμένα.
- Αποκορύφωμα όλων ήταν το έλλειμμα του 2009 που σε μία νύχτα γιγαντώθηκε από τους Γερμανούς της Eurostat, με την ανοχή του τότε υπουργού Γ.Παπακωσταντίνου.
- Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουν τα σενάρια περί ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας και έτσι μπήκαμε στο Μνημόνιο, και έτσι ''πέρασαν'' και ''περνάνε'' τα άδικα μέτρα λιτότητας κατά του ελληνικού λαού
- Καμία ανεξαρτησία, μία σφραγίδα και μόνο η Στατιστική Αρχή.Εδώ και ένα χρόνο δεν έχουμε συνεδριάσει
- Για τα μάτια η περίφημη διαδικασία opengov.Μας επέλεξαν όλους επειδή είμαστε ΠΑΣΟΚ