Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

18 ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ …της Κυριακής

18 ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ …της Κυριακής


***  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ…Σύνθημα «σφαλιάρα» για αφύπνιση. Μέχρι να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να αποτινάξουμε τα δεσμά της «οικονομικής κατοχής» και να αναγεννηθούμε από τις στάχτες μας. Μα όταν μαθαίνεις ότι μας έχουν πει τόσα  ψέματα και παραφούσκωσαν τα χρέη για να μας … «υποτάξουν», οι ίδιοι που μας κυβερνούν, οργίζεσαι.

### Πλέον μιλάμε για πτώχευση…!!!! Ξανά με τόσα μέτρα ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ. Τι κάνει νιάου –νιάου στα κεραμίδια; 73% όχι ξανά Γιώργο…λέει δημοσκόπηση στο ΠΑΡΟΝ.

*** ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ το σύνθημα του λαού. Έχουμε καταντήσει ΟΜΗΡΟΙ των αριθμών.

### ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΕΝΤΟΝΑ ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ όταν εισήλθε και όταν αποχώρησε από το Βελλίδειο. Χειροκροτήθηκε από τους ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ. Όχι από τους υπονομευτές του, που καθότανε στις μπροστινές θέσεις. Κάποιοι υπουργοί του, το μόνο που έκαναν τότε(2004-2009) –ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ «αποκεφαλίσει»- ήταν η προσωπική τους ενδυνάμωση μέσα στο κόμμα, η προσωπική προβολή, ο ευδαιμονισμός,  αδιαφορώντας για το λαό, την κυβέρνηση και τον ίδιο τον …Καραμανλή.

###ΑΥΤΟΙ που έγλειφαν τον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ για υποψηφιότητα, για βουλευτιλίκι, υπουργία κλπ, οι ΙΔΙΟΙ γλείφουν τον ΣΑΜΑΡΑ, να στριμωχτούν στα ψηφοδέλτια.

*** ΤΟ άνοιγμα ΣΑΜΑΡΑ στον τ. πρωθυπουργό ήταν αναγκαίο …κακό. Γιατί θα έπρεπε να είναι 15 μονάδες μπροστά η ΝΔ αλλά …ΠΩΣ; ΧΩΡΙΣ ΦΛΕΡΤ δε γίνεται..!###  Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ που έρχεται θα είναι πιο κρίσιμη για την Ελλάδα. ΟΙ ΞΕΝΟΙ δεν πιστεύουν –και αυτοί- ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση ότι θα υλοποιηθούν !!!! Οι ξένοι βλέπουν ότι ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ο λαός. Πως θα λάβεις «παρά του μη έχοντος»;

*** ΟΛΟΙ εντός κι εκτός Ελλάδας, αναρωτιούνται γιατί ξεκίνησε για Αμερική ο ΓΑΠ, πήγε στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ότι δε θα πάει και επισήμως στην Αμερική  και ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ στο Λονδίνο…! Δεν πήγε για κανό, όχι…Λένε ότι παρέμεινε για να δει την κόρη του!!! Ή μήπως για ψώνια στα HARRONTS ?

### ΛΕΝΕ –και φαίνεται πια- ότι μας έχουν του κλώτσου και του μπάτσου. ΦΥΣΙΚΑ κανείς υπουργός ΟΥΤΕ ο πρωθυπουργός, ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ για την κατάντια…Γι αυτό πρέπει να φύγουν…PERSONA NON GRATA, η ηγεσία μας για τους ΈΛΛΗΝΕΣ.  


*** Ε.Ε. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ…αυτοί ήταν και είναι οι φίλοι μας Ευρωπαίοι…!


### EINAI ΑΛΗΘΕΙΑ πλέον ότι σήμερα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από το 2009, ΜΕΤΑ από τόσα μέτρα…

*** ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ την πραγματικότητα, αλλά ΤΕΤΟΙΑ μαυρίλα στα Δελτία Ειδήσεων δεν ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ …


### ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ –ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ –ΘΡΑΚΗΣ υποσχέθηκε ο ΣΑΜΑΡΑΣ. Για να αξιοποιήσουμε τα μεγάλα πλεονεκτήματα της χώρας. Το αυτονόητο δηλαδή. Μαζί με τον –ανεκμετάλλευτο πλούτο: ήλιο, αέρα, ορυκτά- .

*** Ξεκινάει το φεστιβάλ ταινιών ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ, στη Δράμα. Ένας θεσμός που αντιστέκεται με ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ νέων καλλιτεχνών, δίνοντας το στίγμα της επόμενης ημέρας στον ελληνικό κινηματογράφο. Και πάει καλά το φεστιβάλ γιατί έχουν συνηθίσει έτσι κι αλλιώς στην «πείνα»… ΟΧΙ πως δεν υπάρχει η κουλτούρα του συστήματος που επωφελείται των ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ και είναι χρόνια τώρα οι ίδιοι και οι ίδιοι….

### H TV Μακεδονία προέβαλε αφιέρωμα στη ΔΕΘ. Τι πιο λογικό..!!! Τα τελευταία χρόνια όμως τα φώτα είναι στραμμένα στα πολιτικά «εκθέματα». Τους αρχηγούς των κομμάτων. Έχει χαθεί ο δρόμος. Έχει χαθεί η μπάλα. Επιβάλλεται να θέσουμε νέους στόχους. Σε όλα.  Όπως και να βλέπουμε στη ΔΕΘ τους Έλληνες που μοχθούν, που δημιουργούν, που καινοτομούν. Αυτός δεν ήταν ο στόχος του θεσμού;

*** ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΑΜΑΡΑ…με καθαρές κουβέντες. Δεν κρύφτηκε στην ΑΠΟΘΗΚΗ, δέχθηκε τους ΕΠΑΡΧΙΩΤΕΣ δημοσιογράφους.*** Ο ΣΑΜΑΡΑΣ δεν είναι ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.

### Η ΕΡΩΤΗΣΗ του ΒΛΑΧΟΥ ταρακούνησε την αίθουσα..! Περί διαπλοκής, εκδοτών και πετρελαίου..! Αναφέρθηκε στο ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, αλλά και για την πραγματικότητα: για πολιτικούς που πέθαναν στην ψάθα και έχασαν από την ενασχόληση με τα κοινά…(Πόσοι είναι αυτοί; Λιγότεροι, από αυτούς που πλούτισαν και πλουτίζουν, που είχαν και έχουν τον τρόπο να παίρνουν επιδοτήσεις για τις επιχειρήσεις τους).

***  ΔΥΟ σχολές σκέψεις, ΔΥΟ απόψεις πολιτικής δράσης, σε Ελλάδα, Ε.Ε. και πέραν του Ατλαντικού. Στη μια πλευρά ο Σαμαράς, στην άλλη, οι … «άλλοι». Οι μεν και οι δε.

### ΔΥΝΑΜΙΚΗ παρουσία της ΠΟΛΑΝ στη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ…! Κακίες; ΌΧΙ. Αλήθειες…

***  ΚΟΥΡΑΣΕ με τις μεγάλες απαντήσεις ο ΣΑΜΑΡΑΣ. Μπορεί κανείς να διακρίνει την παιδεία του, τη λογοτεχνική του επάρκεια, τη διαφορά του από τον ΓΑΠ, αλλά, επικοινωνιακά….ήταν  άκρως χαλαρωτικός. Ισοηλεκτρική…! ΧΑΛΑΡΑ… ΑΝΕΥΡΟΣ…πολύ καθώς πρέπει. Εκνευριστικά «καθώς πρέπει»…!

### ΞΕΚΑΘΑΡΑ: ΜΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ για κάθε χρήση. Όσον αφορά τα Σκόπια.

*** ΟΙ ΕΠΑΡΧΙΩΤΕΣ δημοσιογράφοι, έβαλαν το δάχτυλο στην πληγή, όσον αφορά τα ουσιαστικά προβλήματα της ΑΛΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Τους τίμησε ο ΣΑΜΑΡΑΣ, (τους απέφυγε όπως ο διάολος το λιβάνι ο ΓΑΠ….).

### ΜΙΛΗΣΑΝ πολλοί δημοσιογράφοι. ΠΡΟΧΘΕΣ που ερώτησαν ΜΟΝΟ  οι κομματικοί εκπρόσωποι των ΚΑΝΑΛΙΩΝ δεν «άνοιξε μύτη». ΣΗΜΕΡΑ, η αλαζονεία ξεπέρασε τα όρια από τα «πράσινα» φερέφωνα…


Τα βιβλία μου: 1992-2011


Τα βιβλία μου: 1992-2011
«Κάτι στιγμές» (1992), Eκδόσεις ΠΕΡΙ

«Ο κήπος με τα ρόμπολα» (2003).

«Η εξ-ΟΥΣΙΑ της Επικοινωνίας –Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων» (Eκδόσεις Παπαζήση 2005, Πρόλογος: Άρης  Σπηλιωτόπουλος)

Η Βαλίτσα, Eκδόσεις Σαββίδη 2008

Εγώ; Εσύ…,   Θέατρο, 2011. Εκδόσεις ΤίΤαρος.

«Αλκυονίδες Νύχτες», 2011. Εκδόσεις ΤίΤαρος

Υπό έκδοση:
¨      Mobbing, η κρυμμένη βία, εκδόσεις Όλυμπος –Γ. Ράπτης 2011(Πρόλογος: Γεωργία Σιδέρη).

¨       Αλκοόλ –Αλκοολισμός. Χρήση και κατάχρηση. Έρευνα για τις στάσεις και αντιλήψεις νέων 18-30 ετών στη Μακεδονία.

Ποια είναι η σωστή θέση εργασίας στον υπολογιστή;

Η σωστή θέση στο υπολογιστή είναι πολύ σημαντική διότι μειώνει τις φορτίσεις που δέχεται η σπονδυλική στήλη και ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες τραυματισμού της. Αυτό είναι πολύ σημαντικό ειδικά σε μια κοινωνία στην οποία χρησιμοποιείται αρκετά ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και πολλές ώρες, χωρίς να έχουμε εκπαιδευτεί στην σωστή εργονομία.

Η κακή στάση μπορεί να είναι υπεύθυνη για πόνο στην μέση, πόνο στον αυχένα, πόνο στους ώμους, πονοκέφαλο κ.α.


Στην καθιστή θέση:

• Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείται μια εργονομική σωστή καρέκλα η οποία σας προσφέρει σταθερή και σωστή στάση της σπονδυλικής στήλης.


• Το ύψος της καρέκλας πρέπει να επιτρέπει στα γόνατα σας να βρίσκονται σε γωνία 90ο μοιρών (είναι πολύ σημαντικό τα γόνατα να μην ξεπερνούν το ύψος των ισχίων) και τα πέλματα σας να έχουν πλήρη επαφή με το πάτωμα.


• Η λεκάνη σας πρέπει να ακουμπά στην καρέκλα και να υπάρχει μια υποστήριξη για την οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης (εάν δεν διαθέτει η καρέκλα τον αντίστοιχο σχεδιασμό τότε χρησιμοποιούμε μια τυλιγμένη πετσέτα ή ένα μικρό μαξιλάρι).


• Οι ώμοι σας πρέπει να είναι προς τα πίσω και το πιγούνι σας προς τα μέσα.


• Καλό επίσης είναι οι αγκώνες μας να έχουν μια υποστήριξη.


Πως μπορώ να δημιουργήσω μια αρμονικά σωστή θέση στον υπολογιστή;

Ο στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε εργονομικά σωστά το περιβάλλον της εργασίας μας.


Τα παρακάτω στοιχεία πρέπει να ληφθούν υπόψιν:


• Το ύψος του γραφείο πρέπει να σας επιτρέπει να έχει τους αγκώνες σας λυγισμένους στις 90ο μοίρες.


• Το πληκτρολόγιο να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σας. Αν πρέπει να κοιτάτε τα πλήκτρα τότε ρυθμίζεται την απόσταση με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην χρειάζεται να σκύψετε το κεφάλι για να δείτε (χρησιμοποιείται μόνο τα μάτια).


• Το ποντίκι, το τηλέφωνο και ότι άλλο χρησιμοποιείται πρέπει να είναι κοντά σας έτσι ώστε να μην αναγκάζεται να σκύψετε η αλλάζετε την θέση σας για να τα χρησιμοποιήσετε


• Η οθόνη του υπολογιστή πρέπει να είναι ακριβώς μπροστά και ελαφρώς πιο χαμηλά από το επίπεδο των ματιών σας (όχι στο πλάι η πιο ψηλά από το επίπεδο των ματιών σας).


• Η καρέκλα σας πρέπει να βρίσκεται όσο πιο δυνατόν πιο κοντά στο γραφείο σας.


• Συχνά διαλείμματα για περπάτημα ή ασκήσεις πρέπει να γίνονται για την πρόληψη ενοχλήσεων.


ΠΗΓΗ: ygeiaonline.gr

«Ντεμπούτο» για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημαΗ πρεμιέρα του πρωταθλητή Ολυμπιακού στη SuperLeague «δεσπόζει» στο πρόγραμμα της σημερινής ημέρας. Οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούν την ομάδα της Ξάνθης, με τους Γέστε, Γκρίμπιτς και Μανιάτη να μένουν εκτός αποστολής. Η ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Εργοτέλη, ενώ ο ΠΑΟΚ δοκιμάζει τις δυνάμεις του στην έδρα του Πανιωνίου. Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα φιλοξενήσει τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ ο Άρης και ο ΟΦΗ έχουν ρεπό, αφού ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ποιες ομάδες θα αντικαταστήσουν Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα στη SuperLeague.

16:00
(NS2) ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

18:15
(NS3) ΑΕΚ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

18:15
(NS2) ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΟΚ

20:30
(NS1) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ

"Εκτός τόπου και χρόνου ο Σαμαράς"

Σκληρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά από τη Δημοκρατική Συμμαχία με αφορμή την ομιλία του στη ΔΕΘ. "Είναι εκτός τόπου και χρόνου" σχολίασε το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Στην ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας σημειώνεται:


«Ο κ. Σαμαράς πέρσι υποσχέθηκε να μηδενίσει το έλλειμμα σε 18 μήνες χωρίς θυσίες. Φέτος μας είπε πως θα το διπλασιάσει σε 18 μέρες μοιράζοντας υποσχέσεις πάνω από 20 δις ευρώ, για αυξήσεις δαπανών και μειώσεις εσόδων.  Μίλησε εκτός τόπου χρόνου σαν να μην έχει αντιληφθεί σε πια εποχή ζει.


Ο ακραίος και αναίσχυντος λαϊκισμός του, συμπληρώνει και πολλαπλασιάζει την απερίγραπτη ανικανότητα της κυβέρνησης, μηδενίζοντας τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας και οδηγώντας την Ελλάδα στην καταστροφή».
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=93289&catID=1

Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη

Η κρίσιμη οικονομική συγκυρία οδηγεί σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις, με έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό να πραγματοποιείται στις 15:30 στη Βουλή.
Υπενθυμίζεται πως το προγραμματισμένο ταξίδι του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ματαιώθηκε επειδή "η ερχόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου στην Ευρωζώνη και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η χώρα".
O Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η αναβολή της πρωθυπουργικής επίσκεψης δεν οφείλεται σε κάποιο έκτακτο οικονομικό γεγονός, ενώ χαρακτήρισε "ανεύθυνα και γελοία" τα σχόλια περί επικείμενης παύσης πληρωμών ή για χρεοκοπία.
Η κατάσταση, παραδέχθηκε, "είναι σοβαρή" υπό την έννοια ότι πρέπει να πάρουμε σοβαρές, οριστικές και πλήρεις αποφάσεις και για αυτό ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Αμερική.
Ο υπουργός Οικονομικών θα έχει τη Δευτέρα τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία ελέγχου της ελληνικής οικονομίας και η έγκριση για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου.
Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν δήλωσε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, κάτι που επιτείνει την αγωνία.

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ...στον κόσμο της

ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ