Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

OI ΣΟΦΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑΑνησυχητικά είναι τα στοιχεία για την πορεία της επιδημίας του AIDS στην Ελλάδα.

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την πορεία της επιδημίας του AIDS στην Ελλάδα.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών έχει αυξηθεί φέτος κατά δέκα φορές σε σχέση με πέρυσι. Διπλασιασμός αναμένεται και στα νέα κρούσματα στον γενικό πληθυσμό. Η επιδημιολογική "έκρηξη" αποδίδεται από τους επιστήμονες στην ανεξέλεγκτη πορνεία και την υστέρηση επαρκών προληπτικών μέτρων τα τελευταία χρόνια.

Το θέμα ανέδειξε το Σάββατο ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, στα εγκαίνια του ευρωπαϊκού γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τα μη μεταδιδόμενα νοσήματα. Το γραφείο έχει έδρα το κτίριο του υπουργείου Υγείας στη λεωφόρο Κηφισίας, και θα επικεντρώνεται στην παροχή τεχνικών υποστήριξης των χωρών για την ανάπτυξη εθνικών στρατηγικών.

Απευθυνόμενος στην περιφερειακή διευθύντρια του ΠΟΥ, κ. Σουζάνα Γιάκαμπ, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των λαθρομεταναστών:

"Ειδοποίησα προσωπικώς και εγκαίρως τον Φεβρουάριο όλους τους διεθνείς οργανισμούς ότι έχουμε πρόβλημα με τις μεταδιδόμενες ασθένειες, λόγω της παράνομης μετανάστευσης", είπε ο υπουργός Υγείας, για να σημειώσει: "Εχουμε πρόβλημα. Είμαστε το βασικό κανάλι της παράνομης μετανάστευσης. Η περιοχή του Εβρου υποφέρει. Οι μετανάστες είναι φορείς ξεχασμένων ασθενειών".ΝΟΟΖ

ΥΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ : "ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΑΣ ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ"!please wait 2 seconds for an uncompressed image, or press Ctrl+F5 for original quality page
Την απειλή στάσης πληρωμών επισείει το υπουργείο Μεταφορών προς τους εργαζόμενους για να σταματήσουν τις απεργίες...

**** ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΧΑΝΕ ΠΕΙ; ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ...ΦΑΣΙΣΜΟΥ; 

Επικίνδυνο σεξ για τους νέους


Η μελέτη με τίτλο "Clueless or Clued Up: Your Right to be informed about contraception" που πραγματοποιήθηκε για την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης (ΠΗΑ) σήμερα αποκαλύπτει πως ο αριθμός των νέων που κάνουν σεξ με ένα νέο σύντροφο χωρίς καμιά προφύλαξη αυξήθηκε κατά 111% στη Γαλλία, 39% στις ΗΠΑ και 19% στην Βρετανία, τα τελευταία τρία χρόνια.
"Σε όποιο σημείο του κόσμου και αν βρίσκονται υπάρχουν εμπόδια που δεν επιτρέπουν στους εφήβους να αποκτήσουν αξιόπιστες πληροφορίες για το σεξ και την αντισύλληψη και αυτός ίσως να είναι ο λόγος της μεγάλης διάδοσης μυθων και παρανοήσεων", τόνισε η Ντενίζ Κέλερ, μέλος της ομάδας κρούσης της ΠΗΑ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας.
"Όταν οι νέοι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες και υπηρεσίες αντισύλληψης, μπορεί να κάνουν επιλογές που επηρεάζουν κάθε πτυχή της ζωής τους και αυτός είναι ο λόγος που είναι σημαντικό να είναι εύκολοι η πρόσβαση των νέων σε ακριβείς και αμερόληπτες πληροφορίες", πρόσθεσε.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της φαρμακοβιομηχανίας Bayer με τη συμμετοχή 11 διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων. Περισσότεροι από 6.000 νέοι από 26 χώρες, ανάμεσά τους η Χιλή, η Πολωνία και η Κίνα, απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με το σεξ και την αντισύλληψη.
Οι απρογραμμάτιστες εγκυμοσύνες ανάμεσα στους νέους ανθρώπους είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, σύμφωνα με τους ειδικούς, που θεωρούν ότι η αύξηση του ποσοστού των νέων που έχουν σεξουαλικές σχέσεις χωρίς προφύλαξη, οφείλεται στην έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.
Στην Ευρώπη, μόνο οι μισοί από τους ερωτηθέντες έχουν κάποιου είδους σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, σε σύγκριση με τα τρία τέταρτα στη Λατινική Αμερική, την Ασία και τις ΗΠΑ.
Επίσης πολλοί από τους νέους που ρωτήθηκαν δήλωσαν πως ντρέπονται να ζητήσουν πληροφορίες από τους ειδικούς για θέματα αντισύλληψης.
"Αυτό που μας λένε οι νέοι είναι ότι δεν έχουν επαρκή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ή ότι λαμβάνουν λανθασμένες πληροφορίες για το σεξ και την σεξουαλικότητα", επισημαίνει η Τζένιφερ Γουντσάιντ από την Διεθνή Ομοσπονδία Προγραμματισμένης Αναπαραγωγής.
"Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι πάρα πολύ νέοι είτε δεν έχουν γνώσεις για την σεξουαλική τους υγεία και δεν αισθάνονται έτοιμοι να ζητήσουν πληροφορίες ή δεν γνωρίζουν πώς να συζητήσουν το θέμα της αντισύλληψης με τους συντρόφους τους για να προστατευτούν από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα", τόνισε η ίδια.
Περισσότεροι από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων στην Αίγυπτο πιστεύουν ότι το να κάνουν μπάνιο ή ντους μετά το σεξ προλαμβάνει την εγκυμοσύνη και περισσότεροι από το 25% στην Ταϊλάνδη και την Ινδία θεωρούν ότι το σεξ τις ημέρες της εμμηνόρροιας είναι η τέλεια αντισύλληψη.

Hurriyet άρθρο με τίτλο "Ο Ηρακλής επιστρέφει στη γενέτειρά του"


Με τίτλο "Ο Ηρακλής επιστρέφει στη γενέτειρά του", η τουρκική εφημερίδα "Hurriyet" δημοσίευσε άρθρο με αφορμή την επιστροφή ρωμαϊκού αγάλματος 1.800 ετών που 
αναπαριστά τον μυθικό Ηρακλή στην Τουρκία.
Το συγκεκριμένο άγαλμα είχε ανακαλυφθεί στα παράλια της Μικράς Ασίας και εδώ και 40 περίπου χρόνια βρισκόταν στο Boston Museum των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Το άγαλμα, όπως σημειώνεται στο άρθρο, επιστρέφει δικαιωματικά "στην πατρίδα του", ενώ  παρατίθενται και οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Ertugrul Gunay στο πρακτορείο Anatolia.
Συγκεκριμένα ο Ertugrul Gunay εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιστροφή του αγάλματος και δήλωσε ότι "η Τουρκία θα συνεχίσει να εργάζεται για την επιστροφή έργων τέχνης που έχουν κλαπεί από τη χώρα".
Το άγαλμα, που είχε κλαπεί από την περιοχή των παραλίων πριν από 40 χρόνια, επέστρεψε στην Τουρκία με το ίδιο αεροπλάνο με το οποίο γύρισε από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης είχε αποκτήσει το άγαλμα το 1981 μέσω Γερμανού εμπόρου αρχαιοτήτων και ένα χρόνο αργότερα εκτέθηκε κανονικά. Αυτό όμως ως το 2007, όταν και ξεκίνησε η διεκδίκησή του, οπότε το απέσυραν στις αποθήκες.
Το γεγονός ότι το υπόλοιπο μισό του αγάλματος είχε βρεθεί το 1980 στην Πέργη και έκτοτε βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αττάλειας ήταν καθοριστικό επιχείρημα για την διεκδίκησή του.
Το άγαλμα ανήκει στον τύπου του Ηρακλή Farnese ή "Ηρακλή κουρασμένου" όπως λέγεται και είναι ρωμαϊκό αντίγραφο του πρωτότυπου έργου του μεγάλου γλύπτη της αρχαιότητας Λύσιππου (4ος π. Χ. αιώνας), ο οποίος είχε φιλοτεχνήσει δύο γλυπτά με θέμα τον ήρωα. Και τα δύο όμως είναι γνωστά σήμερα μόνο χάρη στα ρωμαϊκά αντίγραφα.
Ο γλύπτης σε αυτά είχε φιλοτεχνήσει τα γλυπτά μετά από την επιτέλεση των δώδεκα άθλων, με τον Ηρακλή να ακουμπά πάνω στο ρόπαλό του κουρασμένος από την προσπάθεια.
Να σημειωθεί πως σε καμία από τις ανακοινώσεις για την επιστροφή του αγάλματος δεν αναφέρεται η ελληνική ιστορία του ούτε καν η σημασία της τοποθεσίας όπου βρέθηκε.