Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΣΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ;


Πόσες νύχτες;

Πόσες νύχτες, θα ξενυχτίσεις με ένα φίλο απ΄ τα παλιά
και τα καινούρια,
να πιεις δυο μπέρμπον χωρίς πάγο ή νερό,
ακουμπώντας
πάνω στη μπάρα τους αγκώνες και τα βάρη που σέρνεις ολημερίς;
Aνάμεσα στα θηλυκά αρωματισμένα κορμιά,
 βλέμματα ενδιαφέροντα ή αδιάφορα,
με αλκοολικές συζητήσεις επί παντός του… επιστητού
 για θέατρο,
 πολιτική,
 μουσική,
μπίζνες,
ποδόσφαιρο,
 ιππόδρομο
και γυναίκες,
 κοιτώντας τα μάτια, κατάματα την ξανθιά
και τα οπίσθια μιας μακρομαλλούσσας μελαχρινής ;
Πόσες νύχτες να απομένουν, να εξαγνίσεις τις δύσκολες ώρες της ημέρας,  αναδεύοντας εύκολα το μπέρμπον  μες στο ποτήρι
και τις σκέψεις σου να παρατηρείς μες στο διάφανο ποτό;
Πόσες νύχτες άραγε απομένουν,
με φίλους αγαπημένους και παρέες
 –που δεν γράφουν πλέον ιστορία-
να ταξιδέψεις στις μικρές αποδράσεις;
Πόσες νύχτες, πόσες μέρες;
Όσες κι αν μετρήσεις
το πρωί θα τις ξεχάσεις
ξεκινώντας
τη μέρα με αισιοδοξία και χαρά, με κέφι για δημιουργία,
μέχρι να σου τη «διαλύσουν»
τα τηλεφωνήματα,
οι διευθυντάδες,
οι ηλίθιοι
που σε προσερπούν με έναν περίεργο τρόπο ανεξήγητο,
σαν τους φελλούς που στον αφρό επιπλέουν,
νικητές ανίκανοι και ανίκητοι,
προκαλώντας θαυμασμό…
Με τόσους ηλίθιους τριγύρω
 πως να ναι ο κόσμος λογικός!
Ακόμα ένα ποτό, ακόμη μια ματιά, της λησμονιάς την ώρα
καλύτερα στις κίτρινες και τις ροζ λέξεις
να ξοδεύεις.
Σαν ξημερώσει με ένα σαρδόνιο χαμόγελο αντιμετώπισε την πικρή αλήθεια.
ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΝΥΧΤΕΣ, 2011. Του ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Περιμένοντας τους Βαρβάρους

  (απόσπασμα)
—Γιατί κ’ οι άξιοι ρήτορες δεν έρχονται σαν πάντα
 να βγάλουνε τους λόγους τους, να πούνε τα δικά τους;
        Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα·
        κι αυτοί βαρυούντ’ ευφράδειες και δημηγορίες.
— Γιατί ν’ αρχίσει μονομιάς αυτή η ανησυχία
 κ’ η σύγχυσις. (Τα πρόσωπα τι σοβαρά που εγίναν).
 Γιατί αδειάζουν γρήγορα οι δρόμοι κ’ η πλατέες,
 κι όλοι γυρνούν στα σπίτια τους πολύ συλλογισμένοι;
        Γιατί ενύχτωσε κ’ οι βάρβαροι δεν ήλθαν.
        Και μερικοί έφθασαν απ’ τα σύνορα,
        και είπανε πως βάρβαροι πια δεν υπάρχουν.                    
 Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
 Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις. 
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΒΑΦΗΣ

OINOΠNEYMATA...! ΣΑΜΙΩΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ...

Διακρίσεις για τα σαμιώτικα κρασιάΠολλές ήταν οι διακρίσεις και τα βραβεία...
για τα κρασιά της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (ΕΟΣΣ) έως τα μέσα του 2011. 


Τα κρασιά Samos Nectar 500 ml (2007) και Samos Vin Doux 500 ml (2010) βραβεύτηκαν με το χρυσό και αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα, στο διεθνή διαγωνισμό Θεσσαλονίκης 2011.
Στο δύσκολο διαγωνισμό Vinalies International, που γίνεται στο Παρίσι, τα ίδια κρασιά, αλλά σοδειάς 2006 και 2009 βραβεύτηκαν επίσης με χρυσό και αργυρό μετάλλιο.
Τα κρασιά Samos Anthemis (2005) και Samos Nectar (2007) πήραν χρυσό και αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα, στο διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles, που έγινε φέτος στο Λουξεμβούργο, ενώ στον πρωτότυπο διαγωνισμό Women and Wines of the World, το κρασί Samos Anthemis (2005) εξασφάλισε τη διάκριση diamond, την εξαιρετική δηλαδή διάκριση του διαγωνισμού και το Samos Nectar (2007) αργυρό μετάλλιο.
Οι διακρίσεις όμως συνεχίστηκαν και στην Μεγάλη Βρετανία και τα κρασιά Samos Anthemis (2005) και Samos Nectar (2007) εξασφάλισαν το αργυρό μετάλλιο, και βγήκαν πρώτα στην κατηγορία τους, ενώ τα κρασιά Samos Grand Cru (2010) και Samos Vin Doux (2010) πήραν αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα. Χάλκινο μετάλλιο εξασφάλισαν τα κρασιά Samos Anthemis (2005) και Samos Vin Doux (2010) στην Μ.Βρετανία ενώ τα ίδια κρασιά βραβεύτηκαν επίσης με χάλκινο μετάλλιο και στο γαλλικό διαγωνισμό Challenge International du Vin.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Διακρίσεις για τα σαμιώτικα κρασιά http://24wro.blogspot.com/2011/11/blog-post_7290.html#ixzz1caK2SaGv

Online η διάλεξη της Ιουλίτας για τον Ελύτη


Εκατό χρόνια συμπληρώνονται από την γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη. Τιμώντας την επέτειο αυτή, ο ιστότοπος blod.gr του Ιδρύματος Μποδοσάκη θα αναρτήσει τη διάλεξη με τίτλο "Οδυσσέας Ελύτης: Στοιχεία μιας ποιητικής ταυτότητας".

Τη συγκεκριμένη διάλεξη έδωσε στις 19 Οκτωβρίου η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου, σύντροφος του ποιητή και θεματοφύλακας του έργου του, στο Kotsen Hall της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, στην οποία φυλάσσεται μεγάλο μέρος του "Αρχείου Ελύτη".

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της διατρέχει με απλότητα, διεισδυτικότητα και ακρίβεια, την πορεία του Ελύτη στη ζωή και στην τέχνη, χρησιμοποιώντας σειρά αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών που καλύπτουν ολόκληρη τη ζωή του. Αναφέρεται στην παιδική ηλικία του ποιητή, η οποία καθορίστηκε από τη σχέση του με τη φύση.

Μιλά για την επίδραση που δέχτηκε από τον υπερρεαλισμό χωρίς να ασπαστεί ολοκληρωτικά τις αρχές του. Στέκεται στην καθοριστική εμπειρία που αποκόμισε πολεμώντας στα Αλβανικά βουνά το 1940-41.Ανιχνεύει τις συνιστώσες της ποιητικής του τέχνης και τη σημασία των εικαστικών του έργων. Και, τέλος, υπογραμμίζει τη σπάνια συνέπεια βίου και έργου που χαρακτηρίζει τη διαδρομή του ποιητή.

Ολοκληρώνοντας τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις τού "Έτους Ελύτη", ο ιστότοπος blod.gr θα βιντεοσκοπήσει και θα αναρτήσει, περί τα τέλη Νοεμβρίου, όλες τις διαλέξεις του συμποσίου "Ο Εικοστός αιώνας στην ποίηση του Ελύτη. Η ποίηση του Ελύτη στον εικοστό πρώτο αιώνα", που πραγματοποιείται την Τρίτη και την Τετάρτη (1-2/11) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συμμετοχή πολλών διακεκριμένων ομιλητών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ 5 και 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Με την ομάδα των Μπέμπηδων 2001 αγωνίζεται το ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑτης ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011, στις 12.00 η ώρα, στο γήπεδο Ιππικού Ομίλου της Ιωνίας για το πρωτάθλημα υποδομών της ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, στο οποίο συμμετέχειστον 4ο όμιλο.

και Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 στις 13.00 η ώρα αγωνίζεται  στο Ενωσιακο γήπεδο με αντίπαλο την ομάδα του ΓΑΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥ για το πρωτάθλημα της ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.

FAB 5...OLA TA ΛΕΦΤΑ, ΨΙΝΑΚΗΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ...!

 ΑΝΤ1.. Η νέα εκπομπή του καναλιού, όπου μία ειδική ομάδα αναλαμβάνει να «σώσει» κάποιους άντρες που χρειάζονται άμεση... επιδιόρθωση....
«Queer Eye»«Fab 4»,«Fab 5»,«Queer Eye»«Fab 4»,«Fab 5»

Κ. Καραμανλής: «Σταματήστε το δημοψήφισμα»


Ιδιαιτέρως ανήσυχος για τις εξελίξεις εμφανίστηκε ο Κώστας Καραμανλής στην συνεδρίαση της Κ.Ο της ΝΔ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr ο πρώην Πρωθυπουργός φέρεται να είπε «πρέπει να βρεθεί τρόπος να μην γίνει το δημοψήφισμα. Θα είναι καταστροφή για την χώρα.»

Ο πρώην Πρωθυπουργός τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών καθώς εκτιμά πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνο η κάλπη. «Δεν υπάρχει άλλη λύση» απάντησε σε πρώην υπουργό που καθόταν δίπλα του και τον ρώτησε αν συμφωνεί με το αίτημα των εκλογών που θέτει συνεχώς ο Αντώνης Σαμαράς.Εκείνο που τόνιζε σε κάθε ερώτημα των βουλευτών ήταν ότι η «ΝΔ πρέπει να βρει τρόπο να σταματήσει το δημοψήφισμα» χωρίς ωστόσο ο ίδιος να αναφέρει κάποια πρόταση με την οποία θα μπορούσε να αποφευχθεί.Ο Κώστας Καραμανλής που ήταν σκεπτικός και προβληματισμένος καθ όλη την διάρκεια της ομιλίας του Προέδρου της ΝΔ, δεν ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος όπως τον είχαμε συνηθίσει σε προηγούμενες συνεδριάσεις. Προτίμησε και πάλι τα ορεινά καθίσματα της αίθουσας της γερουσίας και κάθισε μαζί με τον Σπ. Ταλιαδούρο και τον Ευ. Αντώναρο. Κοντά του ήταν επίσης ο Κ. Πουπάκης αλλά και ο Ευ. Μειμαράκης. 
real.gr

Στον αέρα η έκτη δόση

Ασφυκτικές πιέσεις στην ΕλλάδαΗ ΕΕ και το ΔΝΤ δεν θα αποδεσμεύσουν την έκτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα ύψους 8 δισ. ευρώ πριν τη διεξαγωγή του προαναγγελθέντος δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση, σύμφωνα με δύο πηγές, από το Ταμείο και την ΕΕ, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ "ΠΟΝΤΙΚΙ"...!

Η ΓΡΑΦΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟTHTAΣ.....Γράφει ο Ανέστης Δ. Ίνεγλης

  Γράφει ο Ανέστης Δ. Ίνεγλης –Δικηγόρος – Δικαστικός Γραφολόγος
                                   Μάστερ γραφολογίας Πανεπιστημίου Ρώμης


Η Γραφολογία αποτελεί την πειραματική επιστήμη που μελετά την γραφή του ανθρώπου. Πρωταρχικό μέλημα των πρώτων γραφολόγων ήταν να αποδείξουν ότι ο γραφικός χαρακτήρας του ανθρώπου μπορεί να αποκαλύψει στοιχεία για της ψυχικής εσωτερικότητας του. Αυτή τη διαπίστωση την στήριζαν στο συμπέρασμα ότι  η γραφή αποτελεί εκφραστική συμπεριφορά, όπως για παράδειγμα το περπάτημα, οι χειρονομίες του ανθρώπου κ.λ.π.
          Μετά την ανάπτυξη της επιστήμης της Νευρολογίας και των συναφών κλάδων της(ψυχιατρική, νευροπαθολογία, νευροχειρουργική) και τις συναφείς κλινικές και πειραματικές έρευνες για τη δομή και λειτουργική δραστηριότητα του εγκεφάλου είναι πλέον γνωστό ότι η γραφική δραστηριότητα του ατόμου συνδέεται άμεσα με την εγκεφαλική του δραστηριότητα. Απομένει μόνο να διασαφηνιστεί πως συνδέεται η γραφή ενός ανθρώπου με τη νευρολογική δραστηριότητα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για

ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ

Εφηβεία είναι η ηλικία που τα παιδιά σταματούν να κάνουν ερωτήσεις επειδή ξέρουν όλες τις απαντήσεις.
Ανώνυμος
Έχω αποδυθεί σε ένα πολύ σκληρό αγώνα εναντίον των ιδανικών της νεότητάς μου.
Η σημερινή νέα γενιά δεν είναι χειρότερη από τη δικιά μου. Και εμείς ήμασταν εξίσου ανίδεοι και απαίσιοι με αυτούς, αλλά εμάς δεν μας άκουγε κανένας.
Όσο πιο πολύ ζω, τόσο πιο απληροφόρητη αισθάνομαι. Μόνο οι νέοι έχουν μια εξήγηση για το καθετί.
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι άνθρωποι θεωρούν την νεότητά τους σαν μια περίοδο ελευθερίας και χαράς. Ίσως επειδή ξέχασαν τη δική τους.
Οι καταιγίδες της νεότητας περιτριγυρίζονται από λαμπρές μέρες.
Ζήσε όσο θες. Τα πρώτα είκοσι χρόνια είναι το μεγαλύτερο μισό της ζωή σου.
Καλύτερα να χαραμίζει κανείς τα νιάτα του παρά να μην τα κάνει τίποτα.
Η νεότητα δεν είναι μια χρονική περίοδος, είναι μια πνευματική κατάσταση.
Δεν είμαι αρκετά νέος για να τα ξέρω όλα.
Τους νέους θα πρέπει να τους βοηθούμε, να τους προστατεύουμε, να τους αγνοούμε και να τους βαράμε μ’ ένα ρόπαλο στο κεφάλι όταν χρειάζεται.
Οι νέοι δεν έχουν πάντα δίκιο αλλά η κοινωνία που τους αγνοεί και τους χτυπάει έχει πάντα άδικο.
Ανώνυμος
Υπάρχει πάντα μια συγκεκριμένη στιγμή που συνειδητοποιούμε ότι η νιότη μας τελείωσε. Όμως μετά από χρόνια, ξέρουμε ότι αυτό συνέβη αρκετά αργότερα.
Πόσους νέους με μέλλον δεν είδαμε. Τι να γίνηκαν άραγε;
Είναι αυταπάτη ότι η νεότητα είναι ευτυχισμένη, μια αυταπάτη αυτών που την έχουν χάσει.
Όλοι στην Ιταλία είναι 20 ετών, εμού συμπεριλαμβανομένου.
Πρέπει να σεβόμαστε τους νέους. Πώς ξέρουμε ότι δεν θα γίνουν σαν και μάς στο μέλλον; Αν στα σαράντα τους ή στα πενήντα τους, ωστόσο, δεν έχουν αποκτήσει ακόμη καμιά φήμη, δεν είναι ανάγκη να τους σεβόμαστε πλέον.
Για τον νέο, που η ηλικία δεν του σημαδεύει το πρόσωπο, η νεότητα δεν έχει καμιά αξία.

ΤΑ ΝΕΑ...

ΟΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ

ΒΑΡΝΑΛΗΣ  

 - Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
- Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
- Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
- Φταίει πρώτ' απ' όλα το κρασί!
«Ποιος φταίει; ποιος φταίει;» κανένα στόμα
δεν τόβρε και δεν τόπε ακόμα.

Έτσι στη σκοτεινή ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί
σαν τα σκουλήκια κάθε φτέρνα,
όπου μας έβρει, μας πατεί:     
δειλοί, μοιραίοι κι' άβουλοι αντάμα
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα !

Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ

Εκλογές και νίκη της ΝΔ βλέπει η Credit Suisse

Εκλογές και νίκη της ΝΔ «βλέπει» η Credit SuisseΔεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδος να μείνει στην ευρωζώνη... υποστηρίζει σε έκθεσή της η Credit Suisse που εκτιμά ότι το πιο πιθανό σενάριο δεν είναι το δημοψήφισμα, αλλά οι εκλογές με νίκη της ΝΔ.
Σε επτασέλιδη έκθεση με τίτλο «Another Greek Surprise» (μτφσ. Άλλη μια ελληνική έκπληξη), η Credit Suisse αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να περάσει σε πρωτογενή πλεονάσματα. Τυχόν χρεοκοπία θα σημάνει περισσότερη λιτότητα, κάτι όμως που ισχύει και σήμερα.
Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr 

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο:  http://24wro.blogspot.com/2011/11/credit-suisse.html#ixzz1cZ0obTUf

Ελιξήριο μακροζωίας η ευτυχία


Οι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι όχι μόνο απολαμβάνουν περισσότερο τη ζωή τους, αλλά είναι επίσης πιθανότερο να ζήσουν πιο πολλά χρόνια, σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που έρχεται να επιβεβαιώσει ανάλογες διαπιστώσεις προηγούμενων μελετών.

Η νέα έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι έχουν γενικά καλή ψυχική διάθεση, έχουν 35% λιγότερες πιθανότητες κατά μέσο όρο να πεθάνουν μέσα στην επόμενη πενταετία.

Οι ερευνητές του Τμήματος Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του University College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον καθηγητή Άντριου Στεπτόου, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, μελέτησαν πάνω από 11.000 άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών.

Από τους 924 που δήλωσαν πιο δυστυχισμένοι, οι 67 (ποσοστό 7,3%) πέθαναν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ από τους 1.400 που δήλωσαν ότι ήσαν οι πιο ευτυχισμένοι, πέθαναν στο ίδιο χρονικό διάστημα μόνο 50 (ποσοστό 3,6%). Για όσους βρίσκονταν κάπου στην μέση από άποψη διάθεσης και ευτυχίας, το αντίστοιχο ποσοστό θνησιμότητας βρισκόταν επίσης στην μέση (4,6%).

Λαμβάνοντας υπόψη διάφορους άλλους παράγοντες, όπως την ηλικία, το φύλο, το εισόδημα, την μόρφωση, την κατάσταση της υγείας, το κάπνισμα κ.α, οι ερευνητές κατέληξαν ότι τελικά οι πιο ευτυχισμένοι έχουν 35% μικρότερο κίνδυνο θανάτου μέσα στην επόμενη πενταετία.

Ο Στεπτόου πάντως διευκρίνισε ότι η νέα μελέτη, αν και διαπιστώνει πως υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στην καλή ψυχική διάθεση και τα θετικά συναισθήματα και στην μακροζωία, δεν αποδεικνύει ότι είναι αυτή καθεαυτή η ευτυχία που αυξάνει το προσδόκιμο ζωής. Όπως είπε, άλλωστε, ''δεν πρέπει να κάνουμε τους ανθρώπους που δεν είναι πολύ θετικοί, να νιώθουν ένοχοι''.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Το κακομαθημένο παιδί έκαψε όλον τον κόσμο"


ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΕΣΑ "ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ" ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Επικριτικός είναι και ο τουρκικός Τύπος σχολιάζοντας την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού για διενέργεια δημοψηφίσματος. Για "σοκ" από τον "κακομαθημένο" Παπανδρέου κάνει λόγο η εφημερίδα "Turkiye"

ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ...ΠΑΣΟΚ.

Οι "αμαζόνες" που σήκωσαν το δόρυ της αντίστασης...

Άρωμα γυναίκας έχουν οι δημόσιες διαφωνίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για το δημοψήφισμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, δυναμιτίζοντας το ήδη φορτισμένο πολιτικό κλίμα ενόψει της ψήφου εμπιστοσύνης της Παρασκευής.

The Telegraph: «Είναι τρελός o Γιώργος;»


«Είναι τρελός;» αναρωτιέται για τον Γιώργο Παπανδρέου ο Ντάμιεν Ρις της εφημερίδας "The Telegraph" σε άρθρο του όπου σχολιάζει το δημοψήφισμα που ανήγγειλε ο πρωθυπουργός και τον κατηγορεί ότι απειλεί με χρεοκοπία τη χώρα. Αίσθηση προκαλεί η αποστροφή του και για «φορολογική κατοχή» την οποία πρέπει να δεχτούν οι Έλληνες.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ρις γράφει για τον Γιώργο Παπανδρέου: «Θέλω να πω, είναι τρελός; Τι κάνει ένας υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης αυτές τις μέρες με το να απειλεί με χρεοκοπία ένα καταχρεωμένο σύστημα ανακοινώνοντας δημοψήφισμα; Προτείνει να δίνουμε στους ανθρώπους το δικαίωμα λόγου; Γελοίο. Στο κάτω κάτω, αυτή είναι η ζώνη του ευρώ.
Για να είμαι ακριβής, δεν είναι σαφές ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα θέλουν ένα δημοψήφισμα. Σίγουρα δεν το θέλουν ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία απέκτησε τους δικούς της δημοκρατικούς μώλωπες στην Ομοσπονδιακή Βουλή την περασμένη εβδομάδα.
Τα χθεσινά γεγονότα έδειξαν πόσο ευάλωτο είναι το ευρώ στην κοινή γνώμη.
Λαμβάνοντας υπ' όψιν το χάος στην Ελλάδα και στη ζώνη του ευρώ, το πακέτο διάσωσης που συμφωνήθηκε την περασμένη εβδομάδα είναι ό, τι καλύτερο μπορεί να ελπίζει η Αθήνα και ας μην είναι δημοφιλές. Οι άνθρωποι εκεί το γνωρίζουν, αλλά γνωρίζουν επίσης πως αυτό είναι μια προσωρινή λύση.
Αν ο ελληνικός λαός θέλει να παραμείνει στη ευρωζώνη θα πρέπει να υποβληθεί σε μια μορφή φορολογικής κατοχής. Οι δαπάνες η φορολογία θα πρέπει να υπόκεινται στην αυστηρή πειθαρχία που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες.
Θα χρειαστούν κοινωνικές μεταρρυθμίσεις για να σταματήσει το αβάσταχτο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας και να μειωθούν οι μισθοί για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα, καθώς η χώρα θα φορέσει «οικονομικό κορσέ» για να συγκλίνει με τον βορρά.
Δημοψήφισμα; Τώρα το λες...»
Να σημειωθεί, ότι σχεδόν όλα τα σχόλια στο άρθρο είναι υπέρ του δημοψηφίσματος και του Γιώργου Παπανδρέου. Οι σχολιαστές θεωρούν πως το δημοψήφισμα είναι μία δημοκρατική πράξη ενάντια στον οικονομικό «στραγγαλισμό» της χώρας. Υπάρχει όμως ένα ερώτημα που έχουν όλοι, είτε συμφωνούν, είτε διαφωνούν: Γιατί τώρα;

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Europa League και ΑΝΤ1


ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Europa League και ΑΝΤ1
Απόψε (2/11) διεξάγεται το δεύτερο μέρος της τέταρτης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αύριο υπάρχει το Europa Leagueοι αγώνες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ και οι μεταδόσεις τους απ' τον ΑΝΤ1. Αναλυτικά:
Στις 20:00 Σάμροκ Ρόβερς- ΠΑΟΚ. Μετά την επικράτηση του ΠΑΟΚ με 2-1 της Ιρλανδικής Σάμροκ Ρόβερς στην Τούμπα, οι "ασπρόμαυροι" ταξιδεύουν στο Δουβλίνο για την πρόκριση, κόντρα στους πρωταθλητές Ιρλανδίας. Μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, ο Δικέφαλος ψάχνει το «τρίποντο» που θα επαναφέρει την ηρεμία στην ομάδα και παράλληλα, θα τον διατηρήσει σε θέση ισχύος, μπροστά από την Ρούμπιν Καζάν στη βαθμολογία του Ομίλου του.

Στην περιγραφή του αγώνα ο Μιχάλης Τσώχος και στο ρεπορτάζ ο Γιώργος Μπούζος.

Στις 22:05 ΑΕΚ- Λοκομοτίβ Μόσχας. Με 3 ήττες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, ο Δικέφαλος δεν έχει το παραμικρό περιθώριο για άλλη απώλεια και μόνο η νίκη, θα του επιτρέψει να διατηρήσει τις λιγοστές ελπίδες για την κατάκτηση της 2ης θέσης, απέναντι στους Ρώσους. Το ματς πραγματοποιείται, τρεις μέρες πριν το μεγάλο ντέρμπυ του Ελληνικού πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό και η επιτυχία της Ένωσης θα δώσει ένα επιπλέον κίνητρο.

Στην περιγραφή του αγώνα ο Τάσος Κολλίντζας και στο ρεπορτάζ ο Αποστόλης Νταλούκας.