Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Τέλος η κυκλοφορία στην Κοιλάδα των Τεμπών

Τα Τέμπη κλείνουν από τις 14 Νοεμβρίου στις 06:00 μέχρι τις 25 Νοεμβρίου... και ώρα 20:00 λόγω έργων καθαρισμού και συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας. Η κυκλοφορία θα απαγορεύεται για όλο το 24ωρο το συγκεκριμένο διάστημα, σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.

Μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα γίνεται διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές. 

ΦΩΤΙΑ στα κόκκινα» η Angelina Jolie...!


Η Angelina Jolie έβαλε το κόκκινο φουστάνι και έμοιαζε με… 
«πυρκαγιά»! Κάτι «ήξερε» το εν λόγω άσμα της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, το οποίο ταιριάζει «γάντι» στην Angelina. Η διάσημη ηθοποιός, συνόδευσε με σύσσωμη την οικογένεια, τον σύζυγο της, στην επίσημη πρεμιέρα της νέας του ταινίας «Μoneyball», στην Ιαπωνία. Ντυμένη σε ένα κατακόκκινο στενό φόρεμα με βαθύ ντεκολτέ, η διάσημη ηθοποιός ήταν αυτό που λέμε «φωτιά στα κόκκινα».
Το όλο σύνολο, συνδύασε με κατακόκκινο κραγιόν και μπεζ γόβες στο χρώμα του δέρματος, που έκαναν την αντίθεση στο όλο σύνολο. Ο Brad Pitt από την άλλη, βλέπουμε πως έχει υιοθετήσει ένα πιο intellectuelle στυλ, καθώς έχει αφήσει μακρύ μαλλί και μούσι.
Οι δυο τους πόζαραν στις κάμερες και φωτογραφήθηκαν αγκαλιά, ενώ η εντυπωσιακή Angelina δεν σταμάτησε να υπογράφει αυτόγραφα στους θαυμαστές και τις θαυμάστριες της.
Και όλ’ αυτά, στη «σκιά» των κατηγοριών μιας πρώην υπαλλήλου τους, η οποία τους καταγγέλλει πως την απέλυσαν ξαφνικά και χωρίς λόγο, επειδή έλειψε αρκετές φορές από τη δουλειά της λόγω ασθένειας.
Τώρα, τους ζητά το ποσό των 61.500 δολαρίων για αποζημίωση. To θέμα, έχει πάρει ήδη την νομική οδό.


Πηγή: Star 

Πιο εύκολο να εξαπατηθούν οι άνδρες στο Facebook

Πιο εύκολο να εξαπατηθούν οι άνδρες στο FacebookΈρευνα που διεξήχθη με περισσότερα από 1500 άτομα…
σε ΗΠΑ και Βρετανία, απέδειξε ότι οι άντρες την «πατάνε» πιο εύκολα απ' ότι οι γυναίκες σε απατές στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook.


Αυτό δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι οι γυναίκες είναι από τη φύση τους πιο προσεκτικές σε ό,τι αφορά τη διαφύλαξη των προσωπικών τους στοιχείων, αλλά και σε έναν άλλο παράγοντα: το σεξουαλικό.
Τη μελέτη διεξήγαγε η εταιρεία λογισμικού ασφαλείας Bitdefender, η οποία αποφάνθηκε ότι οι άντρες είναι λίγο πιο δεκτικοί στο να θαμπωθούν από μία όμορφη παρουσία που θα τους προσθέσει ως φίλο. 
Έτσι μόλις, δεχθούν να γίνουν φίλοι, τότε απλόχερα προσφέρουν τις προσωπικές τους πληροφορίες, αφήνοντας τον εαυτό τους εκτεθειμένο.
Μελετώντας τη συμπεριφορά 1614 αντρών και γυναικών σε Αγγλία και Αμερική, αποκαλύφθηκε ότι οι άντρες ήταν πιο πιθανό να αποδεχθούν φιλίες, να κοινοποιήσουν την τοποθεσία τους, να αγνοήσουν τις ρυθμίσεις απορρήτου, να αφήσουν το λογαριασμό τους ανοιχτό για όλους και να μη διαβάσουν την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων οποιασδήποτε σελίδας κοινωνικού περιεχομένου.
Διαφορές υπήρξαν και σε ό,τι αφορά και τις ενέργειας στις οποίες προέβαιναν σχετικά με τους άλλους χρήστες του διαδικτύου. Η μελέτη έδειξε ότι το 64.2% των γυναικών απέρριπταν τα αιτήματα φιλίας από αγνώστους, ενώ μόλις το 55.4% των αντρών έκανε το ίδιο.
Επιπλέον οι Αμερικανοί φάνηκαν πιο ριψοκίνδυνοι από ότι οι Βρετανοί στη διαδικτυακή κοινωνική συμπεριφορά τους.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: http://24wro.blogspot.com/2011/11/facebook_8585.html#ixzz1dKjpNK1h

Αβραμόπουλος και Δήμας στο νέο σχήμα.


Ο Λουκάς Παπαδήμος ετοιμάζει τη νέα κυβέρνηση. 

O ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ ΣΤΟ ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 NOEMΒΡΙΟΥ
Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ
ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ
       ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ VPRC
 ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ   ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ
ΜΙΛΑ MEΘΕΜΑ:
 «Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ»
 IΔΕΟΔΡΟΜΙΟ, ΩΡΑ :20.00
                                        (ΠΠ ΓΕΡΜΑΝΟΥ 3-ΚΑΤΕΡΙΝΗ)

TA ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ....

Οι άνδρες τρώνε πολύ πιο γρήγορα από τις γυναίκες

ΝΟΟΖ

Οι άνδρες τρώνε με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό σε σχέση με τις γυναίκες, με αποτέλεσμα να καταναλώνουν στο μεσημεριανό φαγητό τους κατά μέσο όρο περίπου 80 θερμίδες ανά λεπτό έναντι 52 θερμίδων το λεπτό που καταναλώνουν οι γυναίκες.

Η ταχύτητα που τρώει κανείς σχετίζεται με το πάχος του,
 γι' αυτό οι παχύσαρκοι τρώνε κατά μέσο όρο πιο γρήγορα από τους λεπτούς, συνεπώς αν κανείς τρώει πιο αργά, μπορεί να χάσει κιλά.

Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα από δύο νέες αμερικανικές επιστημονικές έρευνες, που μελέτησαν τη σχέση ανάμεσα στην ταχύτητα που τρώμε, στο πάχος και στο φύλο.

Τρομακτική διαφήμιση που προωθεί την απιστία


Μια κατάφωρα ρατσιστική ιδέα είχε μια αμερικανική ιστοσελίδα γνωριμιών, προκειμένου να διαφημίσει τις υπηρεσίες του: χρησιμοποίησε τη φωτογραφία ενός παχύσαρκου μοντέλου - χωρίς την έγκρισή του -, με τη λεζάντα: Μήπως η γυναίκα σου σε τρόμαξε χθες βράδυ;

Πρόκειται για την Ζακλίν, η οποία υποστήριξε ότι η εν λόγω φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε στη διαφήμιση, είχε τραβηχθεί πριν από αρκετά χρόνια και πωλήθηκε - χωρίς η ίδια να το γνωρίζει - σε διάφορα πρακτορεία.

Από χέρι σε χέρι κατέληξε στην εταιρία Ashley Madison και έγινε διαφήμιση, η οποία εμφανίστηκε πρόσφατα στην εφημερίδα New York Metro.

Το παχύσαρκο μοντέλο

Κοντά στο ένα εκατομμύριο οι άνεργοι στην Ελλάδα


ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 295.000 ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΕΚΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στο ύψος ρεκόρ του 18,4% "εκτινάχθηκε" η ανεργία στη χώρα τον Αύγουστο, κατά 6 και πλέον μονάδες υψηλότερα από τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Πάνω από 20% το ποσοστό των άνεργων γυναικών

Πιο ευάλωτος στο αλκοόλ ο γυναικείος εγκέφαλος

ΑΘΗΝΑ 10/11/2011

Οι γυναίκες που πάσχουν από αλκοολισμό, παθαίνουν τρεις φορές πιο γρήγορα ζημιά στον εγκέφαλό τους σε σχέση με τους άνδρες αλκοολικούς, σύμφωνα με μία νέα σουηδική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι βλάβη αφορά κυρίως τη λειτουργία της σεροτονίνης και συνεπώς τις εγκεφαλικές περιοχές που σχετίζονται με την ψυχική διάθεση, τις ορμές και τον ύπνο.

Οι ερευνητές του τμήματος ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ και της Ακαδημίας Σαλγκρένσκα, με επικεφαλής τηνΚριστίνα Μπέργκλουντ, που κάνουν τη σχετική δημοσίευση στο εξειδικευμένο ιατρικό περιοδικό για θέματα αλκοολισμού «Alcoholism: Clinical and Experimental Research», διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες υφίστανται μια κατά 50% μείωση της λειτουργίας της σεροτονίνης στον εγκέφαλό τους μετά από τέσσερα χρόνια υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ (κατά μέσο όρο το ισοδύναμο 12 μπουκαλιών κρασιού την εβδομάδα).
Οι άνδρες, για να πάθουν αναλόγου μεγέθους βλάβη, πρέπει να πίνουν την ίδια ποσότητα επί 12 χρόνια, δηλαδή επί τριπλάσιο χρόνο.

«Η βλάβη προχωρά πολύ πιο γρήγορα στις γυναίκες», δήλωσε η Μπέργκλουντ. Η σεροτονίνη είναι μια ουσία (νευροδιαβιβαστής) που, μεταξύ άλλων, παίζει καθοριστικό ρόλο στην ρύθμιση της ψυχικής διάθεσης (για αυτό αποτελεί «στόχο» των αντικαταθλιπτικών και αγχολυτικών φαρμάκων), στον έλεγχο των ορμών, καθώς και στον κύκλο του ύπνου.

Οι ερευνητές μελέτησαν τους εγκεφάλους 42 ανθρώπων εξαρτημένων από το αλκοόλ, από τους οποίους το ένα τρίτο ήσαν γυναίκες, καθώς και - για λόγους σύγκρισης - τον εγκέφαλο 28 μη αλκοολικών. Οι αλκοολικοί αποδείχτηκε ότι είχαν σημαντικά μικρότερες λειτουργίες της σεροτονίνης σε σχέση με όσους δεν έπιναν πολύ, κάτι αναμενόμενο.

Οι επιστήμονες όμως, όπως δήλωσαν, δεν περίμεναν να βρουν ότι ο γυναικείος εγκέφαλος είναι τόσο πιο ευάλωτος στο αλκοόλ σε σχέση με τον ανδρικό. Από την άλλη, αν και με σημαντική χρονική υστέρηση, οι άνδρες τελικά παθαίνουν εξαιτίας του αλκοόλ παρόμοια με τις γυναίκες βλάβη στον εγκέφαλό τους. Λόγω του σχετικά μικρού δείγματος εθελοντών, νέες ευρύτερες μελέτες θα πρέπει να γίνουν.

Επίσης, σύμφωνα με τους σουηδούς ερευνητές, θα πρέπει να διερευνηθεί αν, εκτός από τη βιολογική διαφορά, υπάρχει επίσης διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών όσον αφορά τις ψυχολογικές επιπτώσεις της εγκεφαλικής βλάβης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

"Θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα, εφόσον είμαστε ενωμένοι και εργαζόμαστε συστηματικά"

Νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι και επισήμως ο Λουκάς Παπαδήμος, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης, στη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κ. Παπούλια

Το απόγευμα πραγματοποιείται σύσκεψη εκπροσώπων (Αθανασάκης, Σταμάτης, Γεωργίου) των κομμάτων που συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα, υπό την προεδρία Παπαδήμου, προκειμένου να σχηματιστεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. 

Η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Δήλωση Παπαδήμου
"Η πορεία δεν θα είναι εύκολη, τα προβλήματα θα λυθούν όμως αν υπάρχει ενότητα, συνεννόηση και σύνεση, αν όλοι συνδράμουμε", είπε ο Λ. Παπαδήμος στην πρώτη του δήλωση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. 

Τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι μεταβατική με ένα συγκεκριμένο έργο, την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και της οικονομικής πολιτικής που συνδέονται με αυτές.

Τόνισε ότι δεν τέθηκαν όροι προς κανέναν πολιτικό αρχηγό, ενώ ερωτηθείς για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, απάντησε ότι δεν έχει προσδιοριστεί ο ακριβής χρόνος, τόνισε ωστόσο ότι υπάρχει το πλαίσιο που αποφασίστηκε στην προηγούμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών (σ.σ: 19 Φεβρουαρίου). 

Πρόσθεσε ότι "η συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ είναι συντελεστής οικονομικής ευημερίας", καθώς και ότι "διευκολύνει την προσαρμογή της οικονομίας για την ανάπτυξη της". 

Επισήμανε ότι "η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι" και "οι επιλογές που θα γίνουν θα έχουν καθοριστική σημασία για τον ελληνικό λαό", ενώ συμπλήρωσε ότι "θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα, εφόσον είμαστε ενωμένοι και εργαζόμαστε συστηματικά".

Αρχικώς υπογράμμισε ότι αποδέχθηκε την εντολή του προέδρου της Δημοκρατίας, μετά την πρόταση των πολιτικών αρχηγών, να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας, καθώς- είπε- "όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης και την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας". 

"Η τιμή είναι μεγάλη και η ευθύνη που αναλαμβάνω είναι μεγαλύτερη", είπε και παρατήρησε ότι ο ίδιος δεν είναι πολιτικός, αλλά έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο τμήμα της επαγγελματικής του ζωής του στην άσκηση οικονομικής πολιτικής. 

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ "ΠΑΙΖΟΥΝ" ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...


Στη θέση μετά από απαίτηση και πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο καθώς πρέπει να υπάρξει συνέχεια στο οικονομικό έργο, θα παραμείνει και φαίνεται πως ήδη κλείδωσε ο κ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην θέση του θα παραμείνει και ο κ.Σαχινίδης αναπληρωτής υπουργός οικονομικών. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος θα αναλάβει το υπουργείο Άμυνας, αν και η Συγγρού επιμένει πως δεν θα είναι κοινοβουλευτικά στελέχη της στη σύνθεση. Άλλες πληροφορίες μιλούν ωστόσο για υπουργοποίηση του κ. Χηνοφώτη στο υπουργείο Άμυνας.


Πάντα σε επίπεδο πληροφοριών αναμένεται η υπουργοποίηση δύο στελεχών του ΛΑΟΣ, αναφέρονται μάλιστα τα ονόματα των κυρίων Βορίδη και Γεωργιάδη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κυβέρνηση πρόκειται να παραμείνουν η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου και οι υπουργοί Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, Υποδομών κ. Γιάννης Ραγκούσης και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης. 

Τα ονόματα για άλλα τρία υπουργεία:

Αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Γιάννης Μουρμούρας 
Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου 
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού Δημήτρης Παντερμαλής, εδώ κάποιοι λένε πως ο κ. Γερουλάνος αποχωρεί καθώς θεωρείται στενός συνεργάτης Παπανδρέου.

ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: "ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ"


Ως την «καλύτερη επιλογή» χαρακτήρισε ο Κωστής Στεφανόπουλος την υποψηφιότητα του Λουκά Παπαδήμου για την πρωθυπουργία, ενώ παράλληλα άσκησε σφοδρή κριτική στους πολιτικούς αρχηγούς, μιλώντας...
για «γελοιοποίηση».

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι «έπρεπε να αποφασίσουν αμέσως. Να μην εκθέσουν πρόσωπα και πράγματα» και πρόσθεσε: «Πέντε μέρες για να πουν ένα όνομα».

Ο κ. Στεφανόπουλος ζήτησε από τον κ. Παπαδήμο να μην βάλει νέους φόρους γιατί, όπως είπε, δεν αντέχει η κοινωνία.

****ΕΤΣΙ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ....!

ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ....

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ, ΤΩΡΑ.
"Η ΠΟΡΕΙΑ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΙΛΥΘΟΥΝ, ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ,  ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΗ..."


*** "ΔΕΝ ΤΕΘΗΚΑΝ ΟΡΟΙ ΠΡΟΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΡΧΗΓΟ..."

Νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Λουκάς Παπαδήμος.


Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μετά από διαπραγματευτικό θρίλερ για γερά νεύρα υπήρξε συμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Ο οδικός χάρτης και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

ΤΩΡΑ: Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...14.31 !!!!

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 2 Η ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ..!)

ΟΛΙΓΟΜΕΛΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

Τα ονόματα των νέων μελών της κυβέρνησης συζητούν τώρα στοΠροεδρικό Μέγαρο παρουσία του νέου πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου.

Τελεσίγραφο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Βρείτε πρωθυπουργό ή παραιτούμαστε!

Ομάδα περίπου 50 βουλευτών μεταξύ των οποίων ο υφυπουργός Μάρκος Μπόλαρης τηλεφωνούν σε κορυφαίους υπουργούς ζητώντας να βρεθεί λύση μέσα στην ημέρα, δηλαδή να έχει συμφωνηθεί πρωθυπουργός πριν περάσει το επόμενο 24ωρο. Σε αντίθετη περίπτωση, εφόσον δηλαδή συνεχιστεί η αβεβαιότητα και το πολιτικό χάος προειδοποιούν ότι θα παραιτηθούν ομαδικά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. 

Οι βουλευτές έχουν συνομιλήσει με τους κ.κ. Πάγκαλο, Λοβέρδο, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Σκανδαλίδη, στους οποίους και μεταφέρουν την απόφασή τους να παραιτηθούν εφόσον δεν επιλυθεί το πρόβλημα της παρατεταμένης ακυβερνησίας.

Η Ελλάδα τελείωσε, ασχοληθείτε με την Ιταλία!

Ένα μήνυμα που έχει γίνει σαφές από την αντίδραση των αγορών είναι πως όλες οι προσπάθειες της Ευρωζώνης να σώσει την Ελλάδα έχουν αποτύχει. 

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, η δουλειά που πρέπει να κάνουν τώρα Βερολίνο, Βρυξέλλες και Παρίσι είναι να σταματήσουν να ασχολούνται με την Ελλάδα και να στρέψουν τα βλέμματά τους στην Ιταλία για να μην παρασύρει μαζί της τη Γαλλία ή και ολόκληρη την Ευρωζώνη. 

Στην ανάλυση του ειδησεογραφικού πρακτορείου γίνεται σαφές σε κάθε τόνο ότι η Ελλάδα πλέον δεν «μετράει» για την Ευρωζώνη. Επισημαίνεται μάλιστα ότι εξ αρχής όλοι ήξεραν ότι τα μεγέθη της χώρας μας είναι πολύ μικρά, ωστόσο έδωσαν όλη αυτή την προσοχή υπό τον φόβο μετάδοσης της κρίσης. 

Ωστόσο τις τελευταίες δραματικές ημέρες όλα τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Πλέον οι περισσότεροι ευρωπαίοι ηγέτες εκτιμούν ότι είναι καλύτερο η Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, με πλέον χαρακτηριστική την «πρόβλεψη» του Νικολά Σαρκοζί , ο οποίος δήλωσε μιλώντας σε φοιτητές πως η πορεία που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση οδηγεί σε ένα «μοντέλο δύο ταχυτήτων»!

ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ

ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ...