Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ "ΠΑΙΖΕΙ" Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...!!!

Ένα από τα κορυφαία περιοδικά στο χώρο του κινηματογράφου, το Empire, ζήτησε από τους αναγνώστες του να καταχωρήσουν τη δική τους εκδοχή σχετικά με την κρίση στην ευρωζώνη.
Οι αναγνώστες έχοντας ως θέμα την ευρωζώνη κλήθηκαν να καταθέσουν τη δική τους εκδοχή για το πως βλέπουν την κρίση και τους ηγέτες της Ευρώπης, παραθέτοντας τις απόψεις τους μέσα από τις δικές τους μοναδικές "πειραγμένες" αφίσες γνωστών ταινιών.
Φυσικά από τις απίστευτες εμπνεύσεις τους δεν λείπει το πρόσωπο του Γ. Παπανδρέου το οποίο πρωταγωνίστησε σε αρκετές από αυτές αλλά και το ζήτημα της ελληνικής κρίσης γενικότερα.
Το News 247 επέλεξε μερικές από αυτές και σας τις παρουσιάζει.
*Για μια χούφτα ευρώ (Για μια χούφτα δολάρια)
Ο άνδρας χωρίς δουλειά που θα πυροδοτήσει μια νέα κρίση στην Ευρώπη, αναγράφει ο mrmarkb, αναφερόμενος στον Γ. Παπανδρέου.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΄83...

Τι τρέχει με τα Παιδιά του 1983;

Το Δεκέμβριο του 2005, η εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα Πύλες του Ανεξήγητου ανακίνησε το θέμα της πανεπιστημιακής έρευνας που έγινε γύρω από τα παιδιά που γεννήθηκαν τον Απρίλιο του 1983. Αυτό το θέμα το είχαμε παρουσιάσει για πρώτη φορά το 2002 στο περιοδικό Strange (τεύχος 44 και 45, Μάιος και Ιούνιος 2002), σε μια μεγάλη συνέντευξη του γνωστού συγγραφέα Ιωάννη Φουράκη. Αργότερα, στο τεύχος 48, δημοσίευσα ένα άρθρο στο οποίο, εκτός άλλων, προσπάθησα να δώσω τη δική μου ερμηνεία για το τι μπορεί να έψαχναν οι ακαδημαϊκοί ερευνητές στα συγκεκριμένα παιδιά: Ανθρώπους που αναπτύσσουν ένα διαφορετικό μοντέλο συμπεριφοράς ή ακόμη και ένα διαφορετικό γενετικό προφίλ από το συνηθισμένο του μέσου ανθρώπου.

Κάτι που δεν αναφέρθηκε -από όσο τουλάχιστον πρόσεξα- στην εν λόγω εκπομπή, ήταν ότι ο «θρύλος» των παιδιών που είναι «ιδιαίτερα» και κάτοχοι νέων ικανοτήτων και δυνάμεων και έρχονται για να σώσουν την ανθρωπότητα, είναι πανομοιότυπος με τον παγκόσμιο θρύλο περί των Indigo Children, των παιδιών που θα είναι «κάτι παραπάνω από άνθρωποι» και θα φέρουν τη Νέα Εποχή. Και φυσικά, δεν ακούστηκε ούτε ότι κι αυτός ο θρύλος έχει παλιότερες ρίζες. Υπάρχει παραδείγματος χάριν το μυθιστόρημα του Άρθουρ Κλαρκ Οι Επικυρίαρχοι (ο πρωτότυπος αγγλικός τίτλος ήταν The End of Childhood, Το Τέλος της Παιδικής Ηλικίας) το οποίο γράφτηκε το 1953(!) και μιλάει για μια γενιά παιδιών που αποκτούν απίστευτες ψυχοκινητικές ικανότητες και προκαλούν την μετατροπή της ανθρωπότητας σε ένα νέο είδος θεών...ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ.. http://tarahtiko.blogspot.com/2011/07/83.html

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Το Πάσχα τού 1900, στα ανοιχτά των Αντικυθήρων, ανακαλύφτηκε το ναυάγιο ενός αρχαίου ελληνικού πλοίου που ήταν γεμάτο αρχαία αγάλματα και προτομές. Μαζί με αυτά ανελκύθηκε και μια παράξενη μάζα από σκουριά, στην οποία κανείς αρχικά δεν έδωσε σημασία. Δύο χρόνια αργότερα, ο αρχαιολόγος Σπυρίδων Στάης πρόσεξε ότι στη μάζα φαίνονταν τα περιγράμματα γραναζιών και αποφάσισε ότι έπρεπε να τη μελετήσει καλύτερα...

Έτσι ανακαλύφθηκε ο Υπολογιστής των Αντικυθήρων, μια συσκευή που από ό,τι καταλαβαίνουμε σήμερα, την εποχή που κατασκευάστηκε, περίπου το 80 π.Χ„ μπορούσε να υπολογίσει τις κινήσεις των πλανητών. Το μηχάνημα αποτελούταν από μερικούς δείκτες που αντιπροσώπευαν τους πλανήτες, τονΉλιο και τη Σελήνη, δύο επιφάνειες στις οποίες αναγράφονταν οι μήνες του αρχαίου ελληνο-αιγυπτιακού έτους και διάφορες άλλες ενδείξεις, ένα σετ από 38 γρανάζια που κινούνταν μέσα στο κουτί της συσκευής, και έναν περιστρεφόμενο μοχλό με τον οποίο ο χρήστης έβαζε σε κίνηση το όλο σύστημα. 
Το μηχάνημα δούλευε με τον εξής απλό τρόπο: Ο χρήστης του τοποθετούσε τους δείκτες των πλανητών μιας δεδομένης ημερομηνίας στις σωστές τους θέσεις και μετά, γυρίζοντας τον μοχλό, μπορούσε να παρατηρήσει τι θα έκαναν οι πλανήτες καθώς θα περνούσε ο χρόνος προς το παρελθόν ή το μέλλον. Οι μελετητές του μηχανισμού, με πιο γνωστό ανάμεσα τους τον Δρ. Ντέρεκ Ντε Σόλλα Πράις, εντόπισαν ότι ο σχεδιασμός των γραναζιών περιελάμβανε «διαφορικά» γρανάζια, τα οποία θεωρούνται ως το σημαντικότερο βήμα προς τη δημιουργία μιας υπολογιστικής μηχανής, δηλαδή ενός κομπιούτερ. «Επίσημα», τα διαφορικά γρανάζια ανακαλύφθηκαν με τά το 1500 μ.Χ.!
Πρόσφατα (16-6-2005) παρευρέθηκα στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας στη Θέρμη της θεσσαλονίκης, στην ομιλία τού κ. Μάικλ Ράιτ, διευθυ ντή του Μουσείου Επιστήμης του Λονδίνου, που θεωρείται σήμερα ο πιο εξειδικευμένος μελετητής του Μηχανισμού. Η ομιλία είχε τον τίτλο Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, Μοντέλο Εργασίας και Λειτουργίας. 
Ο κ. Ράιτ τόνισε ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν θα μπορούσε να είναι μοναδικό στον αρχαίο κόσμο: «Λυπάμαι αν αυτό σας προσβάλλει, αλλά ο μηχανισμός δεν μοιάζει να είναι το μοναδικό δημιούργημα μιας μεγαλοφυΐας», είπε, νομίζοντας προφανώς όχι οι Έλληνες θέλουμε να αποδώσουμε τον μηχανισμό σε κάποιον αρχαίο Ελληνα σοφό. «Είναι ένα μηχάνημα το οποίο είμαι σίγουρος ότι είναι προϊ όν μιας μεγάλης παράδοσης. Σίγουρα δεν είναι το πρώτο ή το τελευταίο που κατασκευάστηκε». «Όλα τα κομμάτια του φαίνονται να είναι εξελιγμένα εξαρτήματα που έχουν χρησιμοποιηθεί και δοκιμαστεί και σε άλλες συσκευές», μας είπε αργότερα όταν μιλήσαμε από πιο κοντά. Άρα, σύμφωνα και με τη γνώμη αυτού του ειδικού, πρέπει να υπάρχουν κι άλλα παράξενα μηχανήματα στον αρχαίο κόσμο, τα οποία δεν κατάφεραν να φτάσουν στη δική μας εποχή. Και να έφταναν όμως, δεν είναι σίγουρο ότι θα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας. Κοιτάζοντας τα εύκολα να μεταφερθούν τεχνουργήματα για τα οποία μιλάω σ' αυτό το άρθρο, ο μηχανισμός είναι το μοναδικό που δεν έχει χαθεί και το μοναδικό που αποδέχεται η επιστημονική κοινότητα. Αν χανόταν όμως, να είστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα θα θεωρούταν urban legend και θα εξαφανιζόταν κάπου ανάμεσα στον θρύλο και την αδιαφορία - βέβαια, και σήμερα κάπου εκεί βρίσκεται...

Ο κατάλογος των μυστηριωδών τεχνουργημάτων δεν ολοκληρώνεται, φυσικά, εδώ. Υπάρχουν αντικείμενα απροσδιόριστης αρχαιότητας που μοιάζουν με αεροπλάνα, σχέδια σε σπηλιές και σε τοιχογραφίες που απεικονίζουν ανθρώπους να ταξιδεύουν στους ουρανούς, τρομακτικά κρυστάλλινα κρανία, απολιθωμένα σημάδια από ανθρώπινα παπούτσια 600 εκατομμυρίων ετών, αρχαία κείμενα που περιγράφουν με λεπτομέρειες την κατασκευή αεροσκαφών, όλα αυτά λιγότερο ή περισσότερο «χειροπιαστά» και αποδεδειγμένα από τα προηγούμενα... Τι υποδεικνύει αυτή η πληθώρα παράξενων τεχνουργημάτων που έρχονται στο φώς; Ίσως το μόνο ασφαλές συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε είναι οτι η ανθρωπότητα μόλις πρόσφατα άρχισε τη μεγάλη εξερεύνηση του σύμπαντος, και μόλις πρόσφατα άρχισε να συνειδητοποιεί τους περιορισμούς των ερμηνευτικών, ιστορικών και χρονολογικών συστημάτων της.Ίσως τα ανεξήγητα τεχνουργήματα να είναι η υλική προβολή των υποψιών μας ότι εμείς και ο πολιτισμός μας, για τον οποίο τόσο καυχιόμαστε, είμαστε μονάχα μια μικρή σταγόνα στον τεράστιο ωκεανό του χρόνου... 

Το άρθρο είχε δημοσιευτεί σε παλαιότερο περιοδικό "STRANGE"
http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/

Ο ΚΩΣΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΣΤΗΝ 'ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ"

Ένα πλανητάριο για τον Όλυμπο απο τη Π.Ε. Θεσσαλίας!


Τη δημιουργία Ψηφιακού Μυθολογικού Πάρκου στον Όλυμπο προωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέσω του προγράμματος ψηφιακής σύγκλισης ύψους 2 εκατ. ευρώ, το οποίο θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή. 

Συγκεκριμένα προωθείται η ιδέα να δημιουργηθεί ένα «Πλανητάριο» στην Ελασσόνα, που θα «ξεναγεί» τους επισκέπτες ψηφιακά, στο μυθικό βουνό αλλά και στην ιστορία του, ενώ προτείνεται και η δημιουργία ενός αντίστοιχου «Πλανητάριου» για τα Μετέωρα, στην Καλαμπάκα.
 

Η δημιουργία Μυθολογικού Πάρκου στον Όλυμπο

«ΑΡΧΑΙΟΣ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ» ΤΟΥ ΠΑΛΕΝΚΟΥΕ
Το 1952, στην αρχαία πόλη τού Παλένκουε, ο αρχαιολόγος Άμπερτ Λούιλιερ εντόπισε σε μια πυραμίδα τον νεκρικό θάλαμο του βασιλιά Πάκαλ Βοτάν που πέθανε το 684 μ.Χ. Η φωτογραφία του καλύμματος της σαρκοφάγου του βασιλιά έκανε τον γύρο του κόσμου, και έφτασε κάποια στιγμή στα χέρια του πολύ παράξενου Σοβιετικού συγγραφέα και επιστήμονα Αλεξάντερ Καζάντσεφ. Ο Καζάντσεφ δεν δίστασε να δηλώσει άμεσα ότι η εικόνα αυτή αναπαριστά έναν άνθρωπο που οδηγά ένα ιπτάμενο όχημα!

Μέσω του Καζάντσεφ, η φωτογραφία έφτασε στα χέρια τού Έριχ φον Νταίνικεν. Ο Νταίνικεν συγκλονίστηκε μόλις την είδε. Την αναφέρει, από τότε, στα περισσότερα από τα πολυάριθμα βιβλία του. Ο Νταίνικεν γράφει: «Βλέπουμε ένα ανθρωποειδές πλάσμα, με στολή αστροναύτη, σε στάση οδηγού αγωνιστικού αυτοκινήτου με τον κορμό του γερμένο μπροστά. Κάθε παιδί θα αναγνωρίσει αυτό που βρίσκεται γύρω από το πλάσμα:Ένας πύραυλος. Μπροστά είναι μυτερό... από την ουρά βλέπουμε να βγαίνουν φλόγες. Το πλάσμα χειρίζεται έναν αριθμό από απροσδιόριστα όργανα ελέγχου, η φτέρνα του αριστερού ποδιού πατά σε ένα είδος πεντάλ...» 
Οι αρχαιολόγοι απέρριψαν φυσικά τις πε ριγραφές του Νταίνικεν, και είπαν ότι «πρόκειται για μια συμβολική αναπαράσταση ενός ανθρώπου που στέκεται στα πόδια του θεού του θανάτου και κοιτά το συμβολικό δικέφαλο φίδι που αναπαριστά τη ζωή. Ο "πύραυλος" είναι θρησκευτικά σύμβολα και στυλιζαρισμένα άνθη καλαμποκιού...» Η απάντηση του Νταίνικεν σ' αυτές τις περιγραφές ήταν «Με διασκεδάζετε»... Κοιτάξτε προσεκτικά την απεικόνιση και βγάλτε τα δικά σας συμπε ράσματα. Ενδιαφέρουσες σκέψεις προκαλεί και η σύγκρισή της με το μονολιθικό μνημείο στο Ολμέκεν του Μεξικού, το οποίο έχει μια σχεδόν παρόμοια απεικόνιση ενός «πιλότου»...

Το άρθρο είχε δημοσιευτεί σε παλαιότερο περιοδικό "STRANGE"
http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/

Τελικό: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 74-70


http://www.onsports.gr/media/k2/items/cache/869b48cabebf66e8c948d3a5a70ce515_L.jpg

10 άτομα με ειδικές ανάγκες που διέπρεψαν.Τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο. Άτομα που στερήθηκαν ζωτικές ικανότητες επηρέασαν την ανθρωπότητα και απέδειξαν ότι το μόνο που τελικά χρειαζόμαστε είναι θέληση.

10. Σούντχα Τσαντράν

Το ταξίδι στο Τσενάι της Ινδίας είχε γίνει ψύχωση για την Σούντχα Τσαντράν. Η πολύμηνη απουσία της από την πατρογονική στέγη την είχε κάνει να επιθυμήσει την οικογένεια της. Έχοντας ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό της στο πανεπιστήμιο της Βομβάης η Σουντχά πραγματοποίησε το ταξίδι της επιστροφής που έμελλε να αλλάξει τη ζωή της. Ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα οδήγησε στον ακρωτηριασμό του δεξιού της ποδιού. Παρά τα γυρίσματα της μοίρας της η Τσαντράν δεν το έβαλε κάτω. Με τεχνητό πόδι κατόρθωσε να εξελιχθεί σε μια από τις σημαντικότερες χορεύτριες στην Ινδία. Σήμερα λαμβάνει προσκλήσεις για να χορέψει σε όλο τον κόσμο ενώ έχει τιμηθεί με μια πληθώρα βραβείων.

9. Μάρλα Ράνιαν


Διακρίνει μόνο σκιές. Στον κόσμο της τα πάντα είναι θολά και όμως η κοπέλα από το Γιουτζίν του Όρεγκον έγινε η πρώτη αθλήτρια με ειδικές ικανότητες που κατόρθωσε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000. Η Μάρλα Ράιαν αναδείχθηκε τρεις φορές πρωταθλήτρια Αμερικής στα 5000 μέτρα, κατέκτησε 4 μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992 και το 1996 προσπάθησε να προκριθεί μέσω του επτάθλου στους Ολυμπιακούς της Ατλάντας, χωρίς όμως δεν τα καταφέρει. Το 2001 εξέδωσε την αυτοβιογραφία της: «Καμιά τελική γραμμή. Η ζωή μου όπως την βλέπω». Η Μάρλα Ράνιαν μέχρι σήμερα είναι συνεπής σε ένα στόχο. Να ξεπερνά τον εαυτό της…

8. Βίνσεντ Βαν Γκογκ
Ένα σπίθισμα τρόμου εμφανίστηκε στα μάτια της πόρνης όταν έπαιρνε στα χέρια ένα κομμάτι από το αυτί του Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Στο μυαλό του ιδιοφυούς και απόλυτα συντελεστικού στην τέχνη της ζωγραφικής Βαν Γκογκ είχε βρει κατάλυμα η παράνοια, η οποία κατευναζόταν μονάχα όταν ζωγράφιζε. Στην δεκαετή του καριέρα φιλοτέχνησε περισσότερους από 900 πίνακες, οι οποίοι σήμερα κοστίζουν εκατομμύρια δολάρια. Οι «Ίριδες» στοίχισαν 53,2 εκατομμύρια δολάρια και «Το πορτρέτο του γιατρού Γκασέ» 82,5. Πρωτότοκος γιος πάστορα, ο Βαν Γκογκ ζωγράφιζε για να εξισορροπήσει μέσα του έναν κόσμο που έμοιαζε ξένος στα μάτια του. Βαθύτατα καταθλιπτικός επιχείρησε να βάλει τέλος στην ζωή του μετά από ανευόδωτο έρωτα. Με την τέχνη του κατάφερε να υπομείνει και να κάνει δικό του τον τόσο ξένο κόσμο που κινείτο. Η πολυώδυνη πορεία ζωής του σφραγίστηκε στις 29 Ιουλίου του 1890 με μερικές λέξεις. «Η λύπη θα κρατήσει για πάντα»!»

Tα 10 πιο "κακά" κορίτσια !

Τα 2/3 των ανδρών προτιμούν τα ... "κακά" κορίτσια !

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε τα 2/3 των ανδρών στη Μεγάλη Βρετανία προτιμούν τα “κακά” κορίτσια! Με άλλα λόγια θέλουν μια γυναίκα ισχυρή, δυναμική και ταυτόχρονα πολύ σέξι. Δεν τους αρέσει ο τύπος της γυναίκας που μένει μέσα στο σπίτι και δεν δουλεύει.
Το 35% είπαν ότι ως “κακά κορίτσια” θα χαρακτήριζαν την Angelina Jolie και την Megan Fox.
Δες τα 10 "κακά" κορίτσια !


1. Angelina Jolie
2. Megan Fox
3. Charlotte Church
4. Sienna Miller
5. Lily Allen
6. Christina Aguilera
7. Lindsay Lohan
8. Britney Spears
9. Paris Hilton
10. Nicole Richie
www.blog.gr         

26 ΜΗΝΕΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ...ΚΑΤΕRINI NEWS by Bikiropoulos.blogspot.com

12-9-2009..........12-9-2011.

ΝΑ ΠΩΣ ΤΟ FACEBOOK ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥΓια πρώτη φορά, το Facebook αποκαλύπτει λεπτομέρειες σχετικά με το πώς «ακολουθεί» τους χρήστες του σε όλο το διαδίκτυο.

Μέσα από συνεντεύξεις με τους Facebook engineering director Arturo Bejar, Facebook spokesman Andrew Noyes, Facebook corporate spokesman Barry Schnitt και Facebook engineering manager Gregg Stefancik, ο Byron Acohido του USA Today ήταν σε θέση να συγκεντρώσει την πιο πλήρη εικόνα μέχρι σήμερα για το πώς το κοινωνικό δίκτυο κρατά «φακελωμένους» τους 800 εκατομμύρια χρήστες του.

Να λοιπόν τι έμαθε ο Acohido:

Το Facebook δεν παρακολουθεί τους πάντες με τον ίδιο τρόπο. Χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους για τα μέλη που είναι συνδεδεμένα και χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς τους, με αυτά που είναι αποσυνδεδεμένα και τα μη μέλη.

Η πρώτη φορά που θα καταλήξετε σε οποιαδήποτε σελίδα Facebook.com, η εταιρεία εισάγει cookies στον browser σας. Εάν εγγραφείτε για έναν λογαριασμό, θα εισαγάγει δύο τύπους cookies. Εάν δεν δημιουργήσετε ένα λογαριασμό, τότε εισάγει μόνο έναν από τους δύο τύπους.

Αυτά τα cookies καταγράφουν την κάθε φορά που επισκέπτεστε μια άλλη ιστοσελίδα που χρησιμοποιεί το κουμπί Facebook Like ή άλλο plugin του Facebook – το οποίο συνεργάζεται με τα cookies για να καταγράφεται η ώρα, η ημερομηνία και ο δικτυακός τόπος που επισκέπτεστε. Μοναδικά αναγνωριστικά χαρακτηριστικά του υπολογιστή σας, επίσης, καταγράφονται.

To Facebook διατηρεί αρχεία καταγραφής των τελευταίων 90 ημερών των δραστηριοτήτων σας, τα οποία και διαγράφει μετά το πέρας των 90 ημερών.

Εάν είστε συνδεδεμένοι σε ένα λογαριασμό στο Facebook, το όνομά σας, η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι φίλοι και όλα τα άλλα δεδομένα του προφίλ σας στο Facebook επίσης καταγράφονται.

Δεδομένα σχετικά με αναζητήσεις στο διαδίκτυο και τις συνήθειες πλοήγησης μας θα μπορούσαν όμως να χρησιμοποιηθούν για να ανακαλύψουν τα πολιτικά μας πιστεύω, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, τις σεξουαλικές προτιμήσεις ή ακόμα και θέματα υγείας, με λίγα λόγια να μας διαβάσουν σαν ανοικτό βιβλίο.

Αν και η εκπομπή δεν κατεύθυνε το θέμα προς μία γενικότερη «κατασκοπευτική διάθεση» εκ μέρους του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, δεν παύουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε να αποτελούν γεγονότα.

Ανησυχίες σχετικά με την παραβίαση της προσωπικής ζωής από το Facebook, έχουν ακουστεί ουκ ολίγες φορές. Από την άλλη φανταστείτε ότι θα ήταν ένα αρκετά μεγάλο δέλεαρ για τον οποιοδήποτε να προσπαθήσει να εξαγοράσει τέτοιου είδους πληροφορίες.

Από τη μεριά του το Facebook, ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποιεί τα tracking cookies, για να βελτιστοποιήσει την παροχή ασφάλειας των χρηστών του, και πως δεν σκοπεύει να αλλάξει το προγραμματισμό του σχετικά με αυτό το θέμα.

ΠΗΓΗ: proho.gr

Ποιός θα διαδεχθεί τον Δ.Βαρτζόπουλο στην ηγεσία της ΝΔ Θεσσαλονίκης;Ο δικηγόρος Αντώνης Οικονόμου εμφανίζεται αυτή τη στιγμή στη Λεωφόρο Συγγρού ως ο επικρατέστερος για τη θέση του νέου πρόεδρου της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος θα διαδεχθεί τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο μετά τον ορισμό του ως υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Επίσης για τη θέση είχε προταθεί και ο..
πρώην γραμματέας Οργανωτικού Βορείου Ελλάδος Δημήτρης Τσάμης ο οποίος ωστόσο φαίνεται πως έχει βάλει πλώρη για την προεδρία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Τη θέση με αξιώσεις διεκδικεί και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κώστας Ταγγίρης. Στις γαλάζιες συζητήσεις έχουν ακουστεί και τα ονόματα των Τάσου Εμμανουηλίδη και Γιάννη Πάιδα. Σε κάθε περίπτωση επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τα επόμενα 24ωρα, πιθανότατα την Τετάρτη, και ο νέος πρόεδρος θα ειναι προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά.
Ο Αντώνης Οικονόμου ανήκει στον στενό “σαμαρικό” πυρήνα της Θεσσαλονίκης, εκλέχθηκε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ στο συνέδριο του 2010 και θεωρείται άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του προέδρου του κόμματος. Ωστόσο δεν έχει εμπειρία σε κομματικές θέσεις για αυτό και εκτιμάται πως, δεδομένου ότι ο μηχανισμός έχει μπει σε προεκλογικούς ρυθμούς, θα υπάρχει αρωγή από τον Δ.Βαρτζόπουλο. Πάντως με το άκουσμα του ονόματός του ως ένα από τα φαβορί, άρχισαν και οι εσωκομματικές γκρίνιες…
****ΚΥΡΙΕ ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΕ, ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΑΤΕ 
ΜΕ ΤΟ ΥΦ-ΥΠΟΥΡΓΙΛΙΚΙ ΣΑΣ...ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ  ΚΑΠΟΙΑ 
"ΠΟΥΛΑΚΙΑ" ΠΟΥ ΚΕΛΑΗΔΟΥΝΕ ΣΕ 
ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ ΚΑΦΕΝΕΙΩΝ...ΕΙΔΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΗΤΕΣ,
 ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ "ΧΩΝΕΨΟΥΝ" ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ 
ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ κ. ΚΑΘΗΓΗΤΑ.. ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ 
ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ...!!!!
ΚΕΡΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΕΝΑ
ΚΟΚΤΕΙΛ....ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΑ...!

Ω3 λιπαρά οξέα, συχνή κατανάλωση, ψυχοσωματική ισορροπία


Τα ω3 λιπαρά οξέα, τα συναντάμε κυρίως... σε λιπαρά ψάρια και σε ιχθυέλαια, σε φυτικές τροφές όπως η αντράκλα και σε φυτικά λίπη. Περιέχονται επίσης και σε ξηρούς καρπούς όπως τα καρύδια. Τα σημαντικότερα ω3 λιπαρά οξέα είναι τρία.

Το α-Λινολενικό οξύ : Είναι διατροφικώς απαραίτητο στον άνθρωπο, αποτελεί το κύριο συστατικό του λινελαίου, ενώ σε μικρότερα ποσοστά συναντάται στο κραμβέλαιο και στο σογιέλαιο.

Το Είκοσα-πεντα-εν-οϊκό οξύ(ΕPA): Περιέχεται στο σολωμό, στο μπακαλιάρο στις σαρδέλες και στα ιχθυέλαια. Διατροφικώς απαραίτητο.

Και το Εικοσιδυα-έξα-ενοϊκό οξύ: Αποτελεί προϊόν μεταβολισμού του EPA και βρίσκεται κυρίως στα ιχθυέλαια.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η κατανάλωση ω3 λιπαρών οξέων έχει αντιυπερτασική δράση, δρα ευεργετικά δηλαδή για το καρδιαγγειακό σύστημα, μειώνοντας τα επίπεδα της LDL χοληστερίνης και αυξάνοντας τα επίπεδα της HDL. Επίσης δρα αποδεδειγμένα στη σωστη ρύθμιση της γλυκόζης του αίματος βοηθώντας τα άτομα τα οποία πάσχουν απο σακχαρώδη διαβήτη. Τέλος έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν σε περιπτώσεις ψυχικών νοσημάτων όπως η κατάθλιψη και η σχιζοφρένεια.

Για λόγους υγείας και όχι απλά για εγκυκλοπαιδική γνώση, θα πρέπει να αναφερθεί ότι η ιδανική αναλογία κατανάλωσης ω6:ω3 λιπαρών οξέων κυμαίνεται απο 1:1 εώς 1:4 καθώς μεγαλύτερη αναλογία έχει αποδειχθει οτι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο καρδιαγγειακό σύστημα.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Ω3 λιπαρά οξέα, συχνή κατανάλωση, ψυχοσωματική ισορροπία http://24wro.blogspot.com/2011/11/3_20.html#ixzz1eGIZ575F

ΜΠΡΑΒΟ κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΕ...

Υποχρεωτικό, ξανά, το μάθημα των Θρησκευτικών
Πέρασε στα… ψιλά της επικαιρότητας, για την ακρίβεια, δεν καταγράφηκε παρά σε...
μερικά μονόστηλα ότι από τα πρώτα πράγματα που απαίτησε ο Αρβανιτόπουλος στο υπουργείο Παιδείας ήταν η επαναφορά ως υποχρεωτικού του μαθήματος των Θρησκευτικών.

«Συζητάμε για όλα αλλά πρώτα θα επανέλθουν τα Θρησκευτικά» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός. 

Παράλληλα, βρίσκεται σε συζητήσεις με πρυτάνεις και μέλη της Ακαδημίας Αθηνών ώστε από τώρα να ξεκινήσει η συγγραφή των νέων σχολικών βιβλίων με σημεία αναφοράς στην κλασική ελληνική λογοτεχνία και ποίηση καθώς και στην Ιστορία.

Θυμίζουμε ότι αυτό αποτελεί δέσμευση Σαμαρά διατυπωθείσα στην τελευταία ΔΕΘ ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί πλήρως η ελληνική παιδεία ώστε οι μαθητές να μάθουν για την Ελλάδα , την Ιστορία της και τον πολιτισμό της και όχι να συμπεριφέρονται ως … «μαθητευόμενοι διεθνιστές» όπως τους κατάντησαν η Διαμαντοπούλου και παλαιότερα η Γιαννάκου.

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Υποχρεωτικό, ξανά, το μάθημα των Θρησκευτικών http://24wro.blogspot.com/2011/11/blog-post_6998.html#ixzz1eFJSF26l

*** ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ? ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ, ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ...

ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ...Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014...!Μας ξενύχτησαν την Παρασκευή, αλλά γύρισαν με τον τίτλο. Η Μαρία Πασχαλίδου (πόσες κλήσεις έκανε το κινητό της;), η Άννα Ευθυμίου, ο Χρήστος Ελευθεριάδης και ο Μπάμπης Παπαϊωάννου.
Την ερχόμενη Τρίτη, 22 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ, στο φουαγιέ του νέου δημαρχιακού μεγάρου έχει προγραμματιστεί η γιορτή για την μεγάλη αυτή επιτυχία…
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ BRAGA:http://taxalia.blogspot.com

ΜΟΝΟ 4.900 ? ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΚΡΙΣΗ..!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΛΕΚΑ -"ΛΕΥΚΟ ΠΟΤΑΜΟ" & ΚΑΤΕΡΙΝΗ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ΠΕΛΕΚΑΣ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΑΣ...
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΡΩΤΕΣ....

FLERT STO INTERNET...

Το Διαδίκτυο σου δίνει την ευκαιρία να συζητάς με ανθρώπους απ' όλο τον κόσμο. Μη χάνεις...
λοιπόν την ευκαιρία!

Το ψηφιακό φλερτ με κορίτσια είναι πολύ διασκεδαστικό και τελικά, άμα το χειριστείς καλά, μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πιο χειροπιαστό. Αν ακολουθήσεις τις οδηγίες, στη χειρότερη θα «σερφάρεις» ευχάριστα, στην καλύτερη μπορεί στο τέλος να «φας» και τίποτα!

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΡΚΑ στο ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ...!

ME EΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


«Πανελλαδικές» γραπτές εξετάσεις θα προκηρύσσει κάθε τρία χρόνια το ΑΣΕΠ για την κάλυψη 20.000 θέσεων διευθυντών στο Δημόσιο. Το νέο «μοντέλο» για την προώθηση των αρίστων στην πυραμίδα των δημοσίων υπηρεσιών θα αρχίσει να...
εφαρμόζεται άμεσα από τις αρχές του 2012. Στις πρώτες εξετάσεις αναμένεται να συμμετάσχουν 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Για τους γενικούς διευθυντές και τους διευθυντές θα συνεκτιμώνται τα τυπικά προσόντα και η προσωπική συνέντευξη.

ΓΑΥΡΟΣ: ΔΕΝ ΕΜΠΑΙΝΕ ...

H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ...!!!!! ΕΞΥΠΝΟ?


Φόρουμ ιδεών που αξίζει να διαδοθούν


Αναρωτηθήκατε ποτέ τί θα βλέπατε αν βρισκόσασταν μέσα σε έναν κρατήρα ηφαιστείου, πώς λύθηκε το μαθηματικό θεώρημα του Nash, γιατί γράφει ένας 16χρονος στο περιοδικό Economist και πώς καινοτομεί η Μιcrosοft μέσω μικρών αναδυόμενων επιχειρήσεων; 

Καλωσήρθατε στο TEDx Athens, ένα φόρουμ καινοτομίας και δημιουργικών συζητήσεων που μοιράζεται γνώση και εμπειρίες από τους πιο εμπνευσμένους στοχαστές του κόσμου και δίνει την ευκαιρία σε μία κοινότητα από ανθρώπους που διψούν για το καινούριο να συναναστραφούν και να ανταλλάξουν ιδέες.
 
«Στη σημερινή Ελλάδα είναι επιβεβλημένο να δώσουμε το βάρος στις λύσεις και όχι στα προβλήματα, στην εξέλιξη και τη πρόοδο και όχι στη στασιμότητα. Ο ρόλος των νέων ανθρώπων είναι να ταυτιστούν με τις λύσεις και όχι με τα προβλήματα της κοινωνίας μας. Σε αυτό τον στόχο, δεν μπορώ να σκεφτώ πιο θετικό και δημιουργικό μονοπάτι από την καινοτομία, τη νεανική επιχειρηματικότητα και, τελικά, την ανατροπή», δηλώνει ο συντονιστής της εκδήλωσης, Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου.

Το φετινό ΤΕDxAthens θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος (Αίθουσα Αντιγόνη). 

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης είναι: «Η Τέχνη της Ανατροπής» (The Art of Disruption) και στο πρόγραμμα υπάρχουν ομιλίες από τον κόσμο της τέχνης, της τεχνολογίας, των μίντια και όχι μόνο, καθώς επίσης δρώμενα, αλλά και παράλληλες δράσεις, με στόχο το κοινό να βιώσει μία ολοκληρωμένη εμπειρία.

Μεταξύ των ομιλητών, ξεχωρίζουν ο Καλιφορνέζος Τζo Τρίπι, διεθνούς φήμης προσωπικότητα της Στρατηγικής Πολιτικής Επικοινωνίας και συγγραφέας του «The Revolution Will Not Be Televised: Democracy, the Internet, and the Overthrow of Everything», ο Γκλεν Λόουρι, διευθυντής του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, ο Χασάν Ελάχι, καλλιτέχνης και ακαδημαϊκός για θέματα ψηφιακής κουλτούρας, ο 30χρονος Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ένας από τους νεότερους καθηγητές του ΜΙΤ, ο Τζουλιάνο Τουμπίνο, παγκόσμιος διευθυντής της Microsoft για θέματα καινοτομίας και αναδυόμενων επιχειρήσεων, ο Τζορτζ Κουρούνης, ένας από τους διασημότερους κυνηγούς ακραίων φαινομένων στον κόσμο, ο Κλίμενς Γκουπτάρα, ένας 16χρονος χαρισματικός ομιλητής, συγγραφέας και σχολιαστής, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έχει αρθρογραφήσει για έντυπα όπως τα «Der Standard» και «The Economist». 

Η κάθε ομιλία διαρκεί έως 18 λεπτά. Παράλληλα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μουσικά δρώμενα. 

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί οι συμμετοχές της Καμεράτα Junior και των «Word of Mouth».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ν. Μπακοπούλου

Το φίδι ως παγκόσμιο σύμβολο της Ιατρικής

Το φίδι το γνωστό σύμβολο σήμα των γιατρών...
σχετίζεται με την ηρωο-λατρεία και με το φιδο-ήρωα Ασκληπιό. Ας τα δούμε όμως από την αρχή. Ο Ασκληπιός, ο "έξοχος ιατρός", ο γιος του Απόλλωνα "ιητρού" από την θνητή Κορωνίδα, φθάνει κάποτε στους τόπους λατρείας του, μεταμορφωμένος σε φίδι. Στην Σικυώνα λχ. «φθάνει από την Επίδαυρο τον 5ο αι. πάνω σε άμαξα, που την έσερναν δύο μουλάρια, μεταμορφωμένος σε φίδι» (Παυσανίας 2. 10. 3). Αλλά και στο ιερό της Επιδαύρου σε δύο περιπτώσεις θεραπεύει παίρνοντας τη μορφή φιδιού(Ι).

Κάποιος ασθενής - διαβάζουμε σ’ ένα ίαμα – «με τον του ποδός δάκτυλον υπό του αγρίου έλκεος», δηλαδή με ένα άγριο, «κακόηθες» έλκος στο δάκτυλο του ποδιού του, μεταφέρθηκε με φορείο απ' τους θεράποντες του Ασκληπιού στο άβατο και κει περίμενε.

Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ...


Έκρυθμη η κατάσταση μεταξύ Αλβανών και Σκοπιανών

Έκρυθμη η κατάσταση μεταξύ Αλβανών και ΣκοπιανώνΟι Αλβανοί που ζουν στην πΓΔΜ ,συμμετέχουν...στη κυβέρνηση των Σκοπίων και είναι το δεύτερο μεγάλο κόμμα στη γειτονική μας χώρα. 

Όραμα των Αλβανών είναι η δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας που θα ενώνει την Αλβανία , το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια.

Όλη η μάχη των Αλβανών γίνεται για δύο λόγους: πρώτον επιθυμούν και αυτοί όπως οι Τούρκοι να επανακτήσουν την Αλβανική κυριαρχία στα Βαλκάνια και δεύτερο, είναι πλούσιος ο ορυκτός πλούτος που υπάρχει στο υπεδάφος των Σκοπίων προκειμένου να τον εκμεταλλευθεί ο δισεκατομμυριούχος Αλβανός επιχειρηματίας Σαχίτ Μούτζα, στενός συνεργάτης του επίσης δισεκατομυριούχου Τζόρτζ Σόρος.
 


Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr 


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Έκρυθμη η κατάσταση μεταξύ Αλβανών και Σκοπιανών http://24wro.blogspot.com/2011/11/blog-post_3872.html#ixzz1eCbZHicR

Μυστηριώδεις γραμμές στην έρημοΜυστηριώδεις γραμμές στην έρημο
Δορυφορικές εικόνες που εντοπίστηκαν πρόσφατα στο Google Earth δείχνουν δίκτυα γιγάντιων γραμμών και άλλες μυστηριώδεις δομές στην έρημο Γκόμπι της Κίνας. Σύμφωνα με ερευνητή που συνεργάζεται με τη NASA, δεν πρόκειται για μηνύματα που απευθύνονται σε εξωγήινους, αλλά για σχέδια που χρησιμοποιούνται για τη ρύθμιση των κινεζικών κατασκοπευτικών δορυφόρων.

Οι εικασίες και οι θεωρίες

ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣΕ Η DEMI MOORE..? H ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ CNN...!


Μόλις χθες ανακοινώθηκε ότι η Demi Moore κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον επί έξι χρόνια σύζυγό της Ashton Kutcher και οι φήμες δίνουν και παίρνουν για τις αιτίες που οδήγησαν αρχικά στην απιστία κι έπειτα στον οριστικό χωρισμό...

«Είχαν ανοιχτό γάμο» είπαν οι στενοί κύκλοι του ζευγαριού. Μάλιστα, η κωμικός Chelsea Handler διακωμώδησε την κατάσταση στην εκπομπή του Piers Morgan στο CNN, λέγοντας ότι η Demi με τον Ashton έκαναν συνέχεια τρίο και τελικά όταν εκείνος αποφάσισε να πάει σόλο με άλλη γυναίκα, η Demi θύμωσε και αποφάσισε να ζητήσει διαζύγιο.
Πάντως πηγές του Χόλιγουντ αναφέρουν ότι όλοι γνώριζαν το είδος της σχέσης τους αλλά κανείς δεν μιλούσε. Απλώς, μετά τη δημοσιότητα που πήραν οι απιστίες του Ashton, η Demi θίχτηκε κι αποφάσισε να προχωρήσει, σύμφωνα με τηνDaily Mail.
Μάλιστα, λένε, τον ενθάρρυνε στις εξωσυζυγικές του σχέσεις γιατί λάμβανε κι εκείνη μέρος, αλλά δεν άντεξε τελικά όλη τη δημοσιότητα που πήρε η «δράση» του συζύγου της... 

Βρέθηκε πτώμα εξωγήινου στο Περού

Σοκ δηλώνουν έπαθαν και οι ίδιοι οι επιστήμονες...
που βρέθηκαν μπροστά στο απίστευτο εύρημα, που για χρόνια θεωρούσαν ακόμη και ίδιοι ... απίθανο! Όπως ανακοινώθηκε και μάλιστα επίσημα, ειδικοί ερευνητές κλήθηκαν να αναγνωρίσουν ένα πτώμα, το οποίο μοιάζει με άνθρωπο αλλά ...
επιβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται για γήινη μορφή ζωής.

Συγκεκριμένα ο ανθρωπολόγος Renato Davila Riquelme από το Περού βρήκε μουμιοποιημένο μικρό σώμα που στην αρχή νόμιζαν ότι πρόκειται για κάποιο μικρό παιδί.
 

Ισπανοί και Ρώσοι επιστήμονες πιστεύουν ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό αφού ισχυρίζονται πως δεν είναι γήινης προέλευσης.
 Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Βρέθηκε πτώμα εξωγήινου στο Περού http://24wro.blogspot.com/2011/11/blog-post_3580.html#ixzz1eC2pep6n

73,4% των πολιτών θέλει αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ


Αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ζητά το 73,4% των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της RASS για το Παρόν της Κυριακής