Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Henry Miller - H Λάμψη Του Ελληνικού Κόσμου (1891-1980)

Από τον πρόλογο του "Κολοσσού του Μαρουσιού" 
 "Λίγους μήνες πριν από τον πόλεμο, είχα πάρει την απόφαση να κάνω πολύκαιρες διακοπές. Από καιρό είχα την επιθυμία να επισκεφθώ την κοιλάδα της Ντορντόνης ανάμεσα σ' άλλα μέρη
(...) Mεγαλοφυής ήταν η έμπνευση που είχα να εξερευνήσω την κοιλάδα της Ντορντόνης πριν βυθιστώ στη λάμψη του ελληνικού κόσμου.
(...) Στη Μασσαλία πήρα το καράβι για Πειραιά. Ο φίλος μου ο Ντάρελλ θα με περίμενε στην Αθήνα για να με πάει στην Κέρκυρα.
Στο βαπόρι πολλοί ανατολίτες. Τους ξεχώρισα αμέσως προτιμώντας τους από τους Αμερικανούς, τους Γάλλους και τους ΄Αγγλους.
(...) Είχα πολύ όρεξη να φλυαρίσω με Άραβες, Τούρκους, Σύρους και παρόμοιους"

ME 2 ΣΚΙΤΣΑ...

ΛΑΡΙΣΑ -ΠΙΕΡΙΚΟΣ 0-0 . Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ !


Η ΑΕΛ δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε στο δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι της, με αποτέλεσμα να παραχωρήσει λευκή ισοπαλία στον Πιερικό και να προβληματίσει τους περίπου 10.000 οπαδούς της που βρέθηκαν στην AEL FC Arena.

Η Λάρισα δυσκολεύτηκε πολύ στο πρώτο μέρος να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Πιερικού και ενδεικτικό είναι ότι η καλή της ευκαιρία, ήρθε από στημένη φάση. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που αρχικά απείλησαν με

Ερώτησή του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής ΑλλαγήςΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ

 Κύριε Υπουργέ,
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε δέκτες έντονων παραπόνων από την πλευρά των αγροτών του νομού που έχουν δρομολογήσει τις διαδικασίες και κατέθεσαν φακέλους για επενδύσεις φωτοβολταικων.
Μια σειρά προβλημάτων που αφορούν τους επενδυτές αγρότες αλλά και ιδιώτες, επιγραμματικές, σας αναφέρω παρακάτω:
  1. Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας δόθηκαν από τις 295 περίπου αιτήσεις που κατατέθηκαν στη ΔΕΗ, εγκρίθηκαν οι 85 και από αυτές μόνο 15 μέχρι στιγμής έχουν πληρώσει τους όρους σύνδεσης.
  2. Σε 210 περιπτώσεις η ΔΕΗ  με το αιτιολογικό του κορεσμού των δικτύων της δεν προχωρά στην έγκριση.
  3. Επιπρόσθετα, και σε ο,τι αφορά τις ιδιωτικές επενδύσεις ενώ το πρόγραμμα προέβλεπε την επιδότηση των επενδυτών για το ποσό των 480.000 ευρώ εντελώς αναιτιολόγητα η εν λόγω επιδότηση πλέον αποφασίστηκε να υπολογιστεί επί του ποσού των 320.000 ευρώ.

  1. Η αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Ανάπτυξης, αρνείται να δώσει την έγκρισή της στους πλήρεις φακέλους που υποβλήθηκαν, με το αιτιολογικό ότι καθυστέρησε η κατάθεση των περιβαλλοντικών όρων, διαδικασία όμως για την οποία δεν ευθύνονται οι επενδυτές αλλά οι αρμόδιες  υπηρεσίες των Περιφερειών, επαναλαμβάνω, χωρίς υπαιτιότητα των επενδυτών. Με τους ίδιους όρους και μόνο με αριθμό πρωτοκόλλου κατόπιν εντολής της τότε υπουργού αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, έγιναν δεκτές αιτήσεις.

  1. Επί 1,5 χρόνο τα έργα εκτελέστηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία με ίδια κεφάλαια και δανειοδότηση από την πλευρά των επενδυτών. Όφειλε η Γνωμοδοτική Επιτροπή εντός εξαμήνου να γνωμοδοτήσει και σε 12 μήνες να τους εγκριθεί η  επιδότηση.

  1. Οι φάκελοι τον Οκτώβριο 2011 από τη Γνωμοδοτική Επιτροπή με ένα χρόνο καθυστέρηση και με αποφάσεις κατά πλειοψηφία απορρίφθηκαν με το αιτιολογικό ότι έλειπαν οι περιβαλλοντικοί όροι. Να τονίσω ότι ενώ υπήρχαν αριθμοί πρωτοκόλλου από τις 12-1-2010 και οι φάκελοι κατατέθηκαν έως 29-1-2010 σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και τους παρέλαβε το υπουργείο τους φακέλους ως πλήρεις.

  1. Θα πρέπει να σημειωθεί τέλος ότι η απόφαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής  δεν είναι δεσμευτική.

Ένα χρόνο μετά την υποβολή των αιτήσεων των αγροτών για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, αδυναμίες και προβλήματα έχουν καθυστερήσει σημαντικά την ολοκλήρωση αυτών των επενδύσεων.
Την ίδια στιγμή διαδικασίες για φωτοβολταικά αγροτών σε άλλες περιφέρειες της χώρας, έχουν προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς.

Κύριε Υπουργέ,
Οι αγρότες, στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία, επένδυσαν στη διαδικασία και ήδη ξόδεψαν από το υστέρημά τους σεβαστά ποσά για την κατάθεση των σχετικών φακέλων.
Είναι τουλάχιστον άδικο να τυγχάνουν αυτής της αντιμετώπισης και η ίδια η πολιτεία που τους έστρεψε σε αυτές τις επενδύσεις να τους αφήνει κυριολεκτικά απροστάτευτους.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Θα αποδεχθείτε την απόφαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής που απέρριψε άδικα και αδικαιολόγητα τις αιτήσεις των επενδυτών;
-Για ποιο λόγο δεν προχωρά η διαδικασία και ποια είναι τα προβλήματα που καθυστερούν τις επενδύσεις  εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων και άλλων μορφών Α.Π.Ε.,  ιδιαίτερα των αγροτών;
-Πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σε σχέση με τον κορεσμό δικτύων της ΔΕΗ ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις των επαγγελματιών αγροτών κατά προτεραιότητα όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος;
-Τελικά, θα αποκατασταθούν οι αδικίες σε βάρος των επενδυτών που κατέθεσαν τους φακέλους τους και λειτουργούν εδώ και ένα χρόνο;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Γ. Κουκοδήμος 

ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΤΑ ΣΚΗΝΙΚΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ "ΤΟ ΝΗΣΙ"...!

Στα σκουπίδια κατέληξαν τα σκηνικά της πλέον πολυδάπανης παραγωγής της ελληνικής τηλεόρασης «Το Νησί», όπως αποκαλύπτει η Espresso της Κυριακής. Η φήμη της Πλάκας και γενικότερα της Ελούντας μέσα από τη σειρά ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα, ωστόσο για τους κατοίκους της περιοχής είναι ένα κεφάλαιο που έκλεισε πλέον οριστικά και αμετάκλητα.

Τα εξαιρετικά σκηνικά που είχε φιλοτεχνήσει ο μετρ του είδους Αντώνης Χαλκιάς και αποτελούσαν πόλο έλξης για τους τουρίστες που συνέρρεαν κατά χιλιάδες στη Σπιναλόγκα δεν υπάρχουν πια.Οι καμωμένες από γύψο προσόψεις και επενδύσεις στις εξωτερικές όψεις των σπιτιών στον κεντρικό δρόμο του οικισμού Άνω Ελούντας, στην περιοχή της Πλάκας, έφυγαν και τα σπίτια απέκτησαν τον παλιό τους σοβά, που σε τίποτα δεν θυμίζει εκείνη την ιστορία που υπάρχει στη μνήμη των παλαιότερων και συγκλόνισε όσους παρακολούθησαν την τηλεοπτική σειρά.Δαπανηρή η συντήρηση 

«Διαλύθηκαν όλα. Εμείς δεν είχαμε καμία απαίτηση, ούτε θέλαμε για λόγους υστεροφημίας να έχουμε ένα σκηνικό στημένο για χρόνια εκεί, για να μην εκτιθέμεθα κάθε φορά που συνέβαινε κάτι. Εάν θέλανε να κρατηθεί λίγο παραπάνω, θα έπρεπε να τηρηθούν αυτά που λέγαμε. Δηλαδή, να εμποτιστεί το σκηνικό με λάδι, να γίνουν κάποιες κατασκευές, ώστε να μπορεί να αντέξει για όσο χρόνο θέλανε. Φαίνεται τελικά ότι δεν θέλανε κι έφυγε» δήλωσε ο σκηνογράφος της επιτυχημένης σειράς, Αντώνης Χαλκιάς. «Δεν έχω κάποιο λόγο να κλαίω και να λυπάμαι για ένα σκηνικό που έφυγε. Για πρώτη φορά όμως ένα τέτοιο θέμα που θυμίζει παλιές και δύσκολες εποχές του Ελληνισμού αγαπήθηκε στην ουσία και στο εικαστικό μέρος». NEWSIT.GR

Ομολογία αποτυχίας δια στόματος αντιπροέδρου


Ομολογία αποτυχίας από τον Θ.Πάγκαλο που σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής παραδέχεται ότι το μνημόνιο απέτυχε γιατί η κυβέρνηση Παπανδρέου απέτυχε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Πυρά σε Παπουτσή, Σαμαρά.

Στην εφεδρεία με το καλημέρα αύριο το πρωί 16.000 ΜΌΝΙΜΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ. Δεκάδες "καμουφλαρισμένες" ...Κομματικές "διώξεις".


Σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας τίθενται από αύριο το πρωί περίπου 16.000 µόνιµοι υπάλληλοι...
Από αυτούς, περίπου 4.000 θα συνταξιοδοτηθούν άµεσα, καθώς έχουν συµπληρώσει τα συντάξιµα χρόνια, ενώ οι υπόλοιποι (περίπου 12.000) θα τεθούν σε ένα ιδιότυπο «προσυνταξιοδοτικό καθεστώς» που θα διαρκέσει ως τα τέλη του 2013.
Υπενθυμίζεται πως το πρώτο κύμα εξόδου αφορά τους μόνιμους υπαλλήλους που έχουν συμπληρώσει τα 35 έτη εργασίας, αλλά και το 55ο έτος της ηλικίας τους.
Με την αποχώρησή τους, καταργούνται και οι θέσεις που καταλαμβάνουν στο Δημόσιο.
Στη δεύτερη κατηγορία υπαλλήλων, περιλαμβάνονται όσοι ζήτησαν και έγινε δεκτή η αίτησή τους να παραμείνουν στην εργασία μέχρι το 60ο έτος, παρά το γεγονός ότι είχαν συμπληρώσει 35ετια και το 55ο έτος της ηλικίας τους.

Η τρίτη κατηγορία υπαλλήλων που από Δευτέρα τίθενται υποχρεωτικά σε εφεδρεία είναι οι υπάλληλοι ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, αλλά και υπάλληλοι Ν.Π.Δ.Δ. που στα τέλη Δεκεμβρίου συμπληρώνουν 35 χρόνια και το 55ο έτος της ηλικίας.

Δεκάδες ςίναι οι καταγγελίες εργαζομένων, για τις "διακρίσεις" που γίνονται αναφορικά με τις εξαιρέσεις και τισ σκοπιμότητες παράνομων μετακινήσεων και "εφεδρικών"...απολύσεων.newscode.gr

ΣΟΜΠΕΣ ΠΕΛΕΤ...ΟικοΛΟΓΙΚΗ θέρμανση με μεγάλη απόδοση.

Πέλετ: Τα πλεονεκτήματα
Οι σόμπες πέλετ είναι πολύ αποτελεσματικές και μπορεί να έχουν απόδοση από τέσσερις έως πέντε φορές μεγαλύτερη από το ξύλο. Οι σόμπες πέλετ επίσης έχουν πολύ χαμηλές εκπομπές σωματιδίων – 50% λιγότερες από τις εκπομπές σωματιδίων των μη πιστοποιημένων ξυλόσομπων ΕΡΑ – καθώς και δύο με πέντε φορές χαμηλότερες εκπομπές σωματιδίων από τις πιστοποιημένες ξυλόσομπες EPA. Οι σόμπες πέλετ μπορεί να είναι μία καλή επιλογή για εκείνους που το σπίτι τους δεν διαθέτει τζάκι ή καμινάδα, διότι ο εξαερισμός μπορεί να πραγματοποιείται από μια μικρή τρύπα στο τοίχο αντί να πραγματοποιείται από τη καμινάδα. Τα πέλετ συχνά κατασκευάζονται από πριονίδι και άλλα μικρά σωματίδια ξύλου που είναι υποπροϊόντα της επεξεργασίας του ξύλου που σε διαφορετική περίπτωση θα πήγαιναν στα σκουπίδια.

Πέλετ: Τα μειονεκτήματα
Αρκετές σόμπες πέλετ απαιτούν ηλεκτρική ενέργεια για να λειτουργήσουν – περίπου 100 κιλοβατώρες το μήνα – η οποία προσθέτει περίπου 171 κιλά διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα, κατά μέσον όρο (αυτό εξαρτάται από τη πηγή της ηλεκτρικής ενέργειας που διαθέτει ο καθένας). Αυτό σημαίνει επίσης ότι αν για οποιαδήποτε αιτία σταματήσει το ρεύμα, ταυτόχρονα σταματάει να λειτουργεί και η σόμπα πέλετ, εκτός από μερικές σόμπες πέλετ οι οποίες διαθέτουν εφεδρική μπαταρία για να μπορούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Οι σόμπες πέλετ απαιτούν την αγορά του καυσίμου πέλετ. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που χρησιμοποιούν σόμπες πέλετ χρησιμοποιούν δύο με τρείς τόνους καυσίμου πέλετ το χρόνο κατά μέσο όρο. Αν και τα πέλετ δεν απαιτούν κάποια συγκόλληση για να συγκροτηθούν σε μορφή πέλετ, ωστόσο ασκείται πολύ υψηλή και έντονη ενεργειακή πίεση για να δημιουργηθούν κατά την διάρκεια της παραγωγής τους.

News247.gr Ελλάδα Ειδήσεις Τραγικό τέλος για τον θεατρικό παραγωγό Βαγγέλη Λειβαδά

Ο θεατρικός συγγραφέας και επιχειρηματίας Βαγγέλης Λειβαδάς ανασύρθηκε νεκρός, μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα του τρίτου ορόφου, σε πολυκατοικία στην οδό Κολοκοτρώνη 19 στη Γλυφάδα Αττικής.
Η σύζυγός του και ηθοποιός Σμαρούλα Γιούλη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και σε κατάσταση σοκ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά προκλήθηκε από αερόθερμο στο δωμάτιο του και λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε δεν μπόρεσε να απομακρυνθεί εγκαίρως.
Το θέατρο ήταν η ζωή του
Ο Βαγγέλης Λειβαδάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Η πρώτη του δουλειά ως παραγωγός ανέβηκε στο θέατρο το 1958, ενώ είχε στο ενεργητικό του πάνω από 360 παραγωγές.
Ίδρυσε το «Αμφιθέατρο» το 1975 και μετέτρεψε το Θέατρο Καλουτά σε αμφιθέατρο , για τις ανάγκες των έργων και εκεί παρουσίασε τον «Ερωτόκριτο», του Κορνάρου, την «Οδύσσεια» κ.α.
Στη συνέχεια και για πρώτη φορά την εποχή εκείνη ως θεατρικός παραγωγός ανεβάζει στο Θέατρο του Ηρώδου του Αττικού τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη με πρωτοφανή επιτυχία.
Ανέβασε δεκάδες πολυδάπανες παραγωγές και ήταν από τους πρώτους έφερε στην Ελλάδα μεγάλα μιούζικαλ, όπως «Hello Dolly», «Μάγκες και κούκλες», «Grease» κ.α.
Ανέβασε στα θέατρά του

ΠΙΠΕΡΑΤΑ:Ήθελε να απατήσει τη γυναίκα του με τη... γυναίκα του!

Συνέβη στη Χαλκίδα, πριν από μια εβδομάδα. Ο σύζυγος θέλοντας να ξορκίσει τη ρουτίνα του συζυγικού βίου, άρχισε να αναζητά ερωτική σύντροφο στο διαδίκτυο...
Ο 45χρονος, πατέρας δύο παιδιών αγόρασε laptop, έφτιαξε προφίλ στο facebook και ξεκίνησε την αναζήτηση...
Ωστόσο, όπως αναφέρει το evianews.gr η γυναίκα του υποψιάστηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά, από την ξαφνική στροφή του συζύγου της στην... τεχνολογία και αποφάσισε να μάθει τι συμβαίνει. Δημιούργησε λοιπόν ένα ψεύτικο λογαριασμό στο facebook, βάζοντας μια σέξι φωτογραφία, έκανε αίτημα φιλίας στον συζυγό της και ξεκίνησε να τον φλερτάρει και να τον προκαλεί.

Ο 45χρονος δεν κατάλαβε την παγίδα και ανταποκρίθηκε στο φλέρτ της -όπως νόμιζε- άγνωστης γυναίκας...

Οι δύο τους έκλεισαν ραντεβού σε ένα ξενοδοχείο της Αττικής...

Ο άντρας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ: "Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΛΛΑΓΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΥΣ"


Κριτική  στο κόμμα του και τον Θεόδωρο Πάγκαλο άσκησε μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης. Σχολιάζοντας την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ και τα πρόσωπα τα οποία προτείνονται για την αλλαγή, ο κ. Αμοιρίδης δήλωσε πως η αλλαγή δεν γίνεται με ...
αλλαγμένους κ μεταλλαγμένους, «πως είναι δυνατόν άτομα τα οποία υποστήριζαν όλα αυτά τα οποία μας πήγαν πίσω να φέρεται ότι αλλάζουν κ να υποστηρίζουν νέες απόψεις» είπε χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του αντιπροέδρου του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Πάγκαλου στην Καθημερινή της Κυριακής ο κ. Αμοιρίδης δήλωσε: «Ας μην ξεχνάει ο κ. Πάγκαλος ότι ήταν συντονιστής αυτής της κυβέρνησης».

Focus...για των 700 Ευρώ επίδομα εκτίθενται εν γνώσει τους στο Aids oι Έλληνες...!


Σε ένα ακόμη δημοσίευμα που θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων προχωράει η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Focus...


Μετά την Αφροδίτη της Μήλου και τα πρωτοσέλιδα που κατακρίθηκαν παγκοσμίως, το γερμανικό περιοδικό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσιάζει, αποκαλύπτει ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες εκτίθενται εν γνώσει τους στον φονικό ιό του AIDS, επιλέγοντας με αυτόν τον τρόπο να τύχουν καλύτερης «φροντίδας» από το κράτος.

Όπως σημειώνει τοπ περιοδικό, εξαιτίας της οικονομικής κτίσης, οι Έλληνες προτιμούν να εκτεθούν και να μολυνθούν από τον ιό του AIDS, προκειμένου να λάβουν το επιπλέον βοήθημα που προβλέπεται, 700 περίπου ευρώ, αντί να περιμένουν στις ουρές της ανεργίας για ένα επίδομα της «πείνας»!

ΟΔΥΣΣΕΑ ΜΗ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ. "ΧΟΡΟΣ" - ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, 2011.


   Χορός
Φιγούρα θελκτική, αέρινη νεράιδα, θαρρείς απόκοσμη,
 μελαχρινή ψιλή,
 λυγερή καλλονή,
μεγάλαυχος ο χορός σου,
χορεύεις -κορυφαία του χορού,
 αρχαίας τραγωδίας,
ανατολίτικα χορικά,
αγγίζεις με την αύρα σου τα εξημμένα πάθη,
στο χαμαιτυπείο  της  πολυανδρίας,
με μάτια κλειστά, βλέπεις τους εξιδρωματικούς πόθους μες στο σκοτάδι,
χαμόγελο στα ηδονόχαρα χείλη,
περιπαιχτικό,
κορμί πολυπόθητο, εκφραστικό και μεγαλόπρεπο,
σιωπηλή φιγούρα
ανθισμένη αμυγδαλιά
στου χειμώνα το κρύο,  ζεστή ελπίδα,
πιο ζεστή από το κόκκινο κρασί και από τη φλόγα στο δαδί,
τα άνθη σου, μηνύματα  ερωτικά,
 με προσήνεια καλοδεχούμενα, μόνη γητεύτρα,
 τη νύχτα περικοσμείς, στο χοροστάσι του γλεντιού,
αλησμόνητη, σα μέγκενη τον πόθο, θα σμιλεύεις, 
σε κάθε  όνειρο θα μείνεις,
και στ΄ όνειρο
θα αντρώνεται ξανά το κάθε παλικάρι. 

Το καράβι της ζωής."Οδυσσέα μη γυρίσεις στην Ιθάκη".(ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, 2011)
Το καράβι της ζωής

Πολλά ταξίδια κάναμε,
σε θάλασσες φουρτούνες
και σε λάδι τα νερά
με τα ποντοπόρα μας σκαριά!
Με την πυξίδα στην Ιθάκη στραμμένη,
 περάσαμε Συμπληγάδες
με σπασμένα κατάρτια, σκισμένα πανιά,
πιάσαμε απάνεμα λιμάνια,
χωρίς ναυαγούς, χωρίς συντρίμμια.
Βουλιάξανε πλάι μας εν πλω,
πολλά καράβια,
 αλλά εμείς διασωθήκαμε, 
νικώντας το θυμωμένο Ποσειδώνα και τις άφιλες Χάρυβδες
που μας πρόδωσαν –όπως και οι φίλοι-στην πρώτη ευκαιρία.
Με πίστη
 παλέψαμε σκληρά,
ζώντας κάθε ταξίδι για τον προορισμό:
το όνειρο να μη μας κλέψουν,
το όνειρο να σώσουμε και ας μη το πραγματοποιήσουμε ποτέ…

ΟΔΥΣΣΕΑ ΜΗ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ. ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, 2011.


Άγκυρες

Σου ανοίγομαι σαν
πέλαγος
να ταξιδέψεις στα απύθμενα νερά
των
 αισθημάτων μου
κι εσύ
αρνείσαι το ταξίδι: ρίχνεις άγκυρες…στην τρικυμία που σου προσφέρω.

"Καθρέφτης Ψυχής" της Μάγδας Παπαδημητρίου - Σαμοθράκη

Μια παγιδευμένη εκρηκτική σιωπή γίνεται λέξεις, μετατρέπονται σε φωνές και ακολουθούν την πένα της Μάγδας Παπαδημητρίου – Σαμοθράκη που συνεχίζει το παιχνίδι με τις λέξεις στην πέμπτη της ποιητική συλλογή “Καθρέφτης Ψυχής” από τις εκδόσεις “Άνεμος εκδοτική”.
Γράφει ο Βασίλης Μόσχης
Συνεχίζει να ερωτοτροπεί με αυτή τη μυστική διεργασία του νου που ακολουθεί διαδρομές σε μυστικά περάσματα και αγναντεύει απόμακρες συναντήσεις.

Πλημμυρίδα εικόνων ξετυλίγεται μπροστά μας και αναζωογονεί αισθήματα, χρώματα, χαμένες υποσχέσεις και ακούραστες αναλαμπές από ξεχασμένες χαρές και λύπες. 

«Η πόλη των νεκρών γυναικών» του Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη


Έτοιμο να ξεκινήσει το ταξίδι του το δεύτερο βιβλίο του κατερινιώτη συγγραφέα Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη, με τίτλο«Η πόλη των νεκρών γυναικών». Το μυθιστόρημα παρουσιάζει τέσσερις κεντρικούς χαρακτήρες τους οποίους με περίτεχνο τρόπο η πλοκή της ιστορίας φέρνει κοντά. Εικόνες από μέρη μακρινά και σκέψεις, άλλοτε οικίες και άλλοτε προκλητικές, ωθούν τους ήρωες και τους αναγνώστες σε διαρκή αναζήτηση.

Τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα εξάπτουν τη φαντασία, σύντομα όμως οι απορίες θα λυθούν. «Η πόλη των νεκρών γυναικών» αναμένεται το επόμενο διάστημα στις προθήκες των βιβλιοπωλείων. Παρακάτω ακολουθεί μια μικρή περίληψη των όσων διαδραματίζονται στις σελίδες του, ως μια πρώτη γεύση εν αναμονή της κυκλοφορίας του.

Νίκου Σαλπιστή: «Εθνικός διχασμός και ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ελλάδα (1916-1917),η περιπέτεια της περιφέρειας Κατερίνης»
Το ενδιαφέρον βιβλιόφιλων και μη συγκέντρωσε το βράδυ της Παρασκευής η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Σαλπιστή με τίτλο «Εθνικός διχασμός και ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ελλάδα (1916-1917),η περιπέτεια της περιφέρειας Κατερίνης». Το βιβλιοπωλείο Νέστωρ γέμισε ασφυκτικά από κατερινιώτες που τίμησαν το μέλος της Ν.Ε. Πιερίας του Κ.Κ.Ε. και δημοτικό σύμβουλο Κατερίνης.

Τα στοιχεία που περιέχονται στο έργο αυτό έχουν μεγάλη ιστορική σημασία για την πόλη της Κατερίνης. Μια περιοχή της Ελλάδας που είχε πρόσφατα απελευθερωθεί, περνούσε μια νέα δοκιμασία με τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο να μαίνεται και να χωρίζει τη χώρα και τους έλληνες σε δυο στρατόπεδα.

«Χιλιάδες χρώματα στα μάτια της…» του Βασίλη Μόσχη
Η Στέλλα Φλωρά, η Ευρυδίκη Αμανατίδου και ο Βασίλης Μόσχης από την παρουσίαση στο Μαρούσι
Στα βιβλιοπωλεία ΦΛΩΡΑΣ, στον Πειραιά και το Μαρούσι, βρέθηκε ο Βασίλης Μόσχης για την παρουσίαση του βιβλίου του «Χιλιάδες χρώματα στα μάτια της…»  στις 12 Νοεμβρίου.

Για το βιβλίο μίλησε η γνωστή συγγραφέας Ευρυδίκη Αμανατίδου και τη συζήτηση που ακολούθησε συντόνισε η Στέλλα Φλωρά. Μεταξύ άλλων στην παρουσίαση παραβρέθηκαν και οι συγγραφείς Νικόλ- Άννα Μανιάτη, των εκδόσεων Ψυχογιός, και Angela Pitlinger, των εκδόσεων Χατζηλάκος. 

Οι συμβουλές του Ιωαννίδη στον ΛοβέρδοΩς το καλύτερο σούτινγκ γκαρντ υπουργό υγείας στην ευρώπη χαρακτήρισε το Α. Λοβέρδο, ο Γιάννης Ιωαννίδης. Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε μάλιστα πως έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στο σκοράρισμα σε σχέση με άλλες χρονιές. Από την πλευρά του ο Α. Λοβέρδος ευχαρίστησε τον «κόουτς» για την σημαντική βοήθεια που του πρόσφερε για να βελτιωθεί στο μπάσκετ.


Όλα αυτά έγιναν στο παρκέ, κατά την διάρκεια της αναμέτρησης της ομάδας μπάσκετ της βουλής με τους παλαίμαχους της ΑΕΚ.

"ΘΕΡΙΖΕΙ" ΤΟ AIDS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2011 ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ.

Καμπανάκι κινδύνου για τη δημόσια υγεία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, έκρουσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος για τις μεταδιδόμενες ασθένειες λόγω της παράνομης μετανάστευσης, τονίζοντας ότι «ξεχασμένες ασθένεις», όπως η ελονοσία και η φυματίωση, κάνουν την επανεμφάνισή τους, ενώ το AIDS παρουσιάζει τρομακτική αύξηση στους χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Όπως είπε ο υπουργός, το 2010 καταγράφηκε αύξηση των κρουσμάτων AIDS κατά 580%, ενώ το 2011 η αύξηση αγγίζει έως σήμερα το 1.000%. Οι αφορμές του πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων του AIDS στην Ελλάδα είναι η πορνεία από μη νόμιμα εκδιδόμενες αλλοδαπές και οι σύριγγες των ναρκωτικών.

Από τον Φεβρουάριο, ο υπουργός Υγείας έχει ενημερώσει όλους τους διεθνείς οργανισμούς για το πρόβλημα με τις μεταδιδόμενες ασθένειες, λόγω της παράνομης μετανάστευσης.

«Εδώ έχουμε εμφάνιση του προβλήματος, το οποίο θα περάσει στην ελληνική οικογένεια και από την Ελλάδα με τη μεταφορά αυτών των ανθρώπων, που είναι ο στόχος τους η υπόλοιπη Ευρώπη» τόνισε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, σημείωσε ότι ο υγειονομικός χάρτης της Ευρώπης θα αλλάξει και αυτή η αλλαγή θα περάσει από την Ελλάδα.

«Χτυπάμε μία καμπάνα κινδύνου» τόνισε ο κ. Λοβέρδος, καθώς οι μεταδιδόμενες με τις μη μεταδιδόμενες ασθένειες συνδέονται και χρειάζεται απαραίτητα πάνω απ' όλα η ευρωπαϊκή, αλλά και η διεθνής συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε το θέμα.

Η μάστιγα των Μη Μεταδιδόμενων Νοσημάτων

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Ευρωπαϊκού Γραφείου για τα Μη Μεταδιδόμενα Νοσήματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Το νέο γραφείο του Οργανισμού, που ιδρύεται στην Αθήνα, είναι αφιερωμένο στην πρόληψη και τον έλεγχο των Μη Μεταδιδόμενων Νοσημάτων (ΜΜΝ) στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Τα Μη Μεταδιδόμενα Νοσήματα αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου στη γηραιά ήπειρο. «Είναι υπεύθυνα για το 86% του συνόλου των θανάτων και για το 77% της συνολικής νοσηρότητας του ευρωπαϊκού πληθυσμού» επισήμανε η πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), Τζένη Κρεμαστινού.

Σε παγκόσμιο επίπεδο εκτιμάται πως κάθε χρόνο 36 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν την ζωή τους από Μη Μεταδιδόμενα Χρόνια Νοσήματα. Στην Ελλάδα, 40% του πληθυσμού πάσχουν από χρόνια νοσήματα (καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη, καρκίνο, χρόνια αναπνευστικά νοσήματα και ψυχικές ασθένειες) και περισσότερο από 50% των χαμένων χρόνων ζωής (Lost Life Years-LLY) αποδίδονται σε αυτά.

Τα νοσήματα αυτά έχουν προκύψει από την υιοθέτηση συνηθειών-παραγόντων κινδύνου, όπως η χρήση καπνού και αλκοόλ, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε χοληστερόλη και αλάτι και από την έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, ανέφερε η κ. Κρεμαστινού.

«Οι μη μεταδιδόμενες ασθένειες είναι η μάστιγα της εποχής μας» είπε ο υπουργός, «γι' αυτό οι πολιτικές υγείας στην Ελλάδα δίνουν ιδιαίτερη σημασία σήμερα στην πρόληψη». Προσθεσε δε: «Στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, υπήρχε η καταστροφική συνήθεια να θεωρείται ο υπουργός Υγείας υπουργός της ασθένειας και των νοσοκομείων. Οι μείζονες διεθνείς πολιτικές δημόσιας υγείας είναι μη νοσοκομειακές - ιατρικές».

Το Ευρωπαϊκό Γραφείο του ΠΟΥ για τα Μη Μεταδοτικά Νοσήματα θα επικεντρώνεται στην παροχή τεχνικής υποστήριξης των χωρών της Ευρώπης, «προκειμένου να αναπτύξουν εθνικές στρατηγικές και δράσεις για την αντιμετώπιση των Μη Μεταδιδόμενων Νοσημάτων, ειδικά σε επίπεδο πρόληψης», είπε η κ. Κρεμαστινού.

ΚΥΡΙΑΚΗ και KATERINI NEWS by Bikiropoulos.blogspot.com


Θ. Καρακατσάνης: Το μεγάλο αντίο του κορυφαίου ηθοποιoύ


Ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς αυτής της χώρας, ο Θύμιος Καρακατσάνης, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα ''Espresso'' μίλησε για το θέατρο και την απόφασή του να αποσυρθεί, την κόρη του και πολλά άλλα.

Θα εμφανιστεί κάπου αυτή τη θεατρική σεζόν; Τι δηλώνει για το θέατρο;

''Θα εμφανιστώ τη Δευτέρα Παρουσία Έχω ήδη αποσυρθεί... Δεν μπορώ πια να υπηρετώ το θέατρο, δεν μπορώ. Απέχω γιατί δεν γουστάρω. Όλη αυτή η αναξιοκρατία μ' έχει κάνει να αηδιάσω... Νιώθω την ανάγκη να αποτοξινωθώ... Μακάρι αν λείψω από το κοινό. Με το να λείπω όμως, εγώ, δεν λείπει τίποτα. Πρέπει να λείψουν πολλοί.''

ΚΟΙΤΑ ΕΔΩ..!

ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ: «Για να γίνουν θαύματα πρέπει να πιστεύουμε σε θαύματα»!!!Τον Οκτώβριο του 1942 μια ανήσυχη αγριόπαπια άνοιξε δυναμικά τα φτερά της και διέσχισε τον γκρίζο κατοχικό ουρανό της Αθήνας. Αφετηρία της το θέατρο Αλίκη της πλατείας Καρύτση. Προορισμός της το άγνωστο. Το ταξίδι της επρόκειτο να αποδειχθεί μακρύ και περιπετειώδες:

δεν θα επηρέαζε απλώς την πνευματική και κοινωνική ζωή της Ελλάδας, θα την άλλαζε για πάντα.

Η απόφαση του Καρόλου Κουν να ανεβάσει το συγκεκριμένο έργο του Ιψεν σίγουρα δεν ήταν τυχαία. Αποτελούσε ιδανική επιλογή για την εναρκτήρια παράσταση του Θεάτρου Τέχνης, της νεοεμφανιζόμενης ομάδας που είχε μόλις ιδρυθεί, το καλοκαίρι του 1942. Εργα όπως «Η αγριόπαπια» του νορβηγού συγγραφέα, που εξερευνούσαν την ψυχολογική αλήθεια των ηρώων, τα ψέματα και τις αυταπάτες πάνω στις οποίες οικοδομούν τις ζωές τους, επρόκειτο να συνθέσουν τη ραχοκοκαλιά του Θεάτρου Τέχνης στα πρώτα κρίσιμα χρόνια της πορείας του. «Σε αυτούς κυρίως βρήκαμε τους εαυτούς μας» έλεγε αργότερα ο Κουν για τον Ιψεν και τον Τσέχοφ, τους δύο συγγραφείς που αποθέωσε μέσα από την προσήλωση, τον θαυμασμό και την επίμονη σκηνοθετική ματιά του.

ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ "ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ"...ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ...

"ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΠΟΛΛΑ, ΔΕ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ..."

Μata kita rane

Το Νησί του Πάσχα βρίσκεται στο Νότιο Ειρηνικό...μεταξύ της Χιλής και της Ταϊτής.
Το νησί ονομάζεται από τους σημερινούς ντόπιους κατοίκους, ως "Ράπα Νούι" (Rapa Nui), το οποίο σημαίνει στην γλώσσα τους "Μεγάλο Νησί". Βρίσκεται περίπου 3.700 χλμ δυτικά από τις δυτικές ακτές της Νοτίου Αμερικής (Χιλή), και 3.200 χλμ νοτιοανατολικά από την Γαλλική Πολυνησία. Έχει τριγωνικό σχήμα, έτσι όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, και έχει τρεις κρατήρες από ηφαίστεια, έναν σε κάθε άκρη του.
Αν ρωτήσετε τους σημερινούς κατοίκους του νησιού, σχετικά με την ονομασία των αγαλμάτων, θα σας απαντήσουν ότι στην γλώσσα τους τα ονομάζουν: mata kita rane. Για να βρείτε ποιο είναι το περίεργο της υπόθεσης, εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να δείτε τι ομοιότητες έχει αυτή η ονομασία, με την ελληνική φράση:
Μάτια κοιτάνε ουρανό.
Δηλαδή: Τα μάτια που κοιτάνε τον ουρανό.


1100 ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ

1100 ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
Η επιστημονική υποψία ότι η πολιτιστική επίδραση των πανάρχαιων Ελλήνων θαλασσοπόρων στην Άπω Ασία, την Αυστραλία και την Πολυνησία – Μελανησία – Ινδονησία είναι υπαρκτή εδώ και αρκετό καιρό.Μία από τις σημαντικότερες αποδείξεις ήρθε από έναν ξένο ερευνητή, τον Γερμανό καθηγητή Γλωσσολογίας κ. Νόρς Σ. Γιόζεφσον (Nors S. Josephson), ο οποίος μετά από οκτάχρονη έρευνα συνόψισε τα πορίσματά του στο αγγλόγλωσσο βιβλίο «Greek Linguistic Elements in The Polynesian Languages – Hellenicum Pacificum» (= Ελληνικά Γλωσσικά Στοιχεία στις Πολυνησιακές Γλώσσες – Ελληνικός Ειρηνικός) εκδόσεως του ιστορικού Γερμανικού Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, 1987 στο οποίο παρέθεσε πίνακα από 808 αρχαίες Ελληνικές λέξεις, που οι ρίζες τους υπάρχουν στις Πολυνησιακές γλώσσες. Τον Νοέμβριο του 1999 κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του βιβλίου του κ. Γιόζεφσον και πάλι από το Γερμανικό Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης στην Γερμανική γλώσσα. Στο νέο βιβλίο παρουσιάζονται 300 νέες λέξεις με Ελληνική ρίζα, πολλές από τις οποίες αποτελούν ονόματα της βοτανικής και ζωολογίας. Εκτενέστερα είναι και τα κεφάλαια που αφορούν την γραμματική και τον πολιτισμό, ενώ περιλαμβάνεται και νέο κεφάλαιο πάνω στην επιρροή της Ελληνικής μουσικής στην μουσική της Νήσου του Πάσχα. Επί πλέον γίνεται εκτενής αναφορά στον ρουχισμό, στα μαγειρικά σκεύη, στην θρησκεία, στην μυθολογία καθώς και στην κατασκευή πλοίων. 

ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ», ΓΙΑ ΤΟΚΟΥΣ ΟΧΙ


Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και πάλι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές που προωθεί και η νέα κυβέρνηση, ώστε να εκταμιευτεί η 6η δόση από την τρόικα. "Ο εκβιασμός ότι δε θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις είναι μια αθλιότητα. Τα...
φορολογικά έσοδα για Νοέμβρη, Δεκέμβρη προϋπολογίστηκαν στα 12 δις. Μισθοί και συντάξεις στο δημόσιο είναι 3,5 με 4. Άλλα 3 οι επιχορηγήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, σύνολο 7. Συνεπώς τα φορολογικά έσοδα φτάνουν για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις", σύμφωνα με όσα είπε στην Free Sunday.
"Ενδεχομένως να μη φτάνουν για να πληρωθούν και οι τόκοι και τα χρεολύσια στους πιστωτές. Αλλά επιτέλους ας το πούνε έτσι στον ελληνικό λαό. Ότι πρέπει πάση θυσία να πάρουμε την δόση για να μη λείψουν οι τόκοι από τους πιστωτές μας. Καμία από τις δόσεις που πήραμε, δεν πήγε σε πληρωμή μισθών και συντάξεων. Ούτε καν στα ταμεία του ελληνικού κράτους δεν έφτασαν αυτές οι δόσεις. Πήγαν κατευθείαν στην αποπληρωμή παλαιότερων δανείων, τόκων και τοκοχρεολυσίων", υποστήριξε.
Για το θέμα της στήριξης του εγχώριου τραπεζικού κλάδου, ο κ.Τσίπρας σημείωσε ότι "Μέχρι τώρα δώσαμε 130 δις, δημόσιο χρήμα και εγγυήσεις, στις τράπεζες. Θέλουν να δώσουμε άλλα 60. Όποιος τραπεζίτης, λοιπόν, δεν μπορεί να εγγυηθεί τις καταθέσεις του κόσμου πρέπει να δώσει τα κλειδιά της τράπεζας στο δημόσιο, το οποίο με τη σειρά του οφείλει να εγγυάται τις καταθέσεις. Οι μικροκαταθέτες, οι απλοί άνθρωποι του μόχθου, είναι όμηροι του τραπεζικού συστήματος, εδώ και δεκαετίες. Υπεύθυνοι για αυτό είναι οι κύριοι Σημίτης και Παπαδήμος. Άξιοι συνεχιστές τους οι πρώην πρωθυπουργοί, Καραμανλής και Παπανδρέου. Σήμερα οι μικροκαταθέτες ζουν με τον τρόμο ότι οι καταθέσεις τους θα χαθούν, από το ίδιο το τραπεζικό σύστημα που δημιούργησε την κρίση και επιβιώνει με εγγυήσεις και ρευστό του "κακού" δημόσιου τομέα. Μόνη λύση και μόνη εγγύηση είναι να φορολογηθεί ο πλούτος και να μπουν οι τράπεζες υπό δημόσιο κοινωνικό έλεγχο", τόνισε.

NTOMINO...

Εκρηκτική η κρίση χρέους στην ευρωζώνη - Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Βέλγιο βγαίνουν στις αγορές μετά τις καταστροφικές δημοπρασίες

Κατερίνη: Τον απήγαγαν για να του κλέψουν τις γούνες

Συνέβη στην Κατερίνη. Τρεις δράστες, που φορούσαν κουκούλες, αφού γρονθοκόπησαν, αποβίβασαν 48χρονο οδηγό από το φορτηγό του που μετέφερε γούνες και στη συνέχεια τον απήγαγαν...

Οι δράστες επιβιβάσαν τον 39 χρονο οδηγό σε άλλο αυτοκίνητο, αγνώστων λοιπών στοιχείων και τον οδήγησαν σε αγροτική περιοχή του Κορινού Πιερίας, όπου τον εγκατέλειψαν. 
Στη συνέχεια έκλεψαν το φορτηγό του θύματος, μέσα στο οποίο υπήραν 92 γούνες, ιδιοκτησίας του οδηγού.

http://www.newsit.gr

ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑ...!

Τιμητική διάκριση για τον Μόργκαν Φρίμαν

Τιμητική διάκριση για τον Μόργκαν Φρίμαν

Βραβείο για την συνολική προσφορά του θα παραλάβει ο ηθοποιός Mόργκαν Φρίμαν,στις Χρυσές Σφαίρες.
Ο Μόργκαν Φρίμαν πρόκειται να τιμηθεί με το Cecil B. DeMille Award στο πλαίσιο της απονομής των Χρυσών Σφαιρών του επόμενου έτους.


Ο 74χρονος ηθοποιός που είναι ιδιαίτερα γνωστός από τους ρόλους του στις ταινίες «Driving Miss Daisy», «Million Dollar Baby» και «Invictus», θα βραβευθεί για την συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο στην τελετή που θα γίνει στις 15 Ιανουαρίου του 2012.
Να θυμίσουμε ότι το εν λόγω βραβείο έχει επίσης απονεμηθεί, μεταξύ άλλων, στους Στιβεν Σπίλμπεργκ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Γουόρεν Μπίτι.Ο Μόργκαν Φρίμαν έχει ήδη κερδίσει μια Χρυσή Σφαίρα με την συμμετοχή του στην ταινία «Driving Miss Daisy», ενώ είναι κάτοχος και ενός βραβείου όσκαρ για τον ρόλο του Έντι στο «Million Dollar Baby» του Κλιντ Ίστγουντ.
Ο τέσσερις φορές υποψήφιος για Όσκαρ Αμερικανός ηθοποιός πρωταγωνίστησε πρόσφατα στην ταινία «Dolphin Tale», ενώ σύντομα θα τον δούμε στη νέα ταινία του Μπάτμαν «The Dark Knight Rises».
Επίσης μέσα στο 2012 αναμένεται να ξεκινήσει στην Ιρλανδία τα γυρίσματα του «The True Confessions of Charlotte Doyle», της κινηματογραφικής μεταφοράς του ομώνυμου μυθιστορήματος του συγγραφέα παιδικών ιστοριών Άβι (Έντουαρντ Ίρβινγκ Γόρτις) με τον Πιρς Μπρόσναν
.