Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Πλούτος "εμιράτου" στην Κρήτη

Σαν ένα "εμιράτο" πλούσιο σε υδρογονάνθρακες που μπορεί να σώσει την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη περιέγραψε την Κρήτη ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και σύμβουλος της καναδικής κυβέρνησης Αντώνης Φώσκολος.
Μιλώντας στην ηγεσία της Περιφέρειας Κρήτης, σε βουλευτές και τεχνικούς, τους κάλεσε να κινητοποιηθούν άμεσα προς τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, ώστε να προταχθούν οι έρευνες υδρογονανθράκων κάτω από την Κρήτη.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, ο Αντώνης Φώσκολος, σύμφωνα με το cretalive.gr


, μίλησε ευθέως για συμφέροντα που μπλοκάρουν τις έρευνες στην Κρήτη.
"Σε τέσσερα χρόνια από σήμερα εγγυώμαι ότι μπορεί να επιστρέψει το χαμόγελο στον Έλληνα, αν άμεσα προωθηθούν οι έρευνες. Κοιτάζουμε τα ψίχουλα του Ιονίου και όχι το "μπον φιλέ" της Κρήτης.
Σας μεταφέρω στοιχεία που έχουν προκύψει από έρευνες Νορβηγών, Γάλλων και Αμερικανών, οι οποίοι επί χρόνια ερευνούσαν την Κρήτη και το Λιβυκό χωρίς να γνωρίζουν τίποτα οι ελληνικές κυβερνήσεις", σημείωσε ο Αντώνης Φώσκολος.
Ο καθηγητής, παρουσιάζοντας διαφάνειες, αποκάλυψε στους τοπικούς φορείς την αναλυτική χαρτογράφηση και τα στοιχεία των ξένων ερευνητών στον υποθαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης, όπου πιστοποιούνται τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου, αλλά και πετρελαίου.
Αναφερόμενος στην ενέργεια που "κρύβεται" στα υποθαλάσσια ηφαίστεια, έφερε το παράδειγμα της Κύπρου, που με 4 ηφαίστεια "έβγαλε" 3 τρισεκατομμύρια κυβικά φυσικού αερίου και της Αιγύπτου (8 τρισεκατομμύρια κυβικά, με 8 ηφαίστεια), τονίζοντας με νόημα ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 60 υποθαλάσσια ηφαίστεια, τα οποία έχουν εντοπιστεί και αποτυπωθεί σε χάρτες.
Τα κοιτάσματα νότια της Κρήτης, όπως σημείωσε, είναι τρεις φορές μεγαλύτερα από τα κοιτάσματα στη Νορβηγία, μια από τις χώρες που παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η Κρήτη από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων αυτών, όπως υπογράμμισε, θα μπορεί να ενισχύει την οικονομία της χώρας με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ σε μηνιαία βάση.
ΝEWS247.GR

ΤΕΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

«Είστε η ελπίδα για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου»


Ομιλία του προϊσταμένου του ΤΕΙ Κατερίνης στην ορκωμοσία αποφοίτων χθες στο ΤΕΙ Κατερίνης


Η ορκωμοσία του Τμήματος Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων του ΤΕΙ Κατερίνης πραγματοποιήθηκε χθες στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ, παρουσία καθηγητών, γονέων και φίλων και μέσα σε ένα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα.
Αποχαιρετώντας τους αποφοίτους ο προιστάμενος του ΤΕΙ Κατερίνης κ. Τριανταφύλλου επεσήμανε πως μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον που όλοι μας ζούμε καθημερινά, παρακολουθώντας  με αγωνία την εξέλιξη των γεγονότων για την  τύχης της χώρας μας, έρχεται η σημερινή ορκωμοσία των νέων πτυχιούχων ως ένα  αισιόδοξο γεγονός να δίνει χαρά και σε σας τους αποφοίτους και τους συγγενείς αλλά και στο διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του τμήματος, καθώς  βλέπουν σήμερα να ολοκληρώνονται  με επιτυχία οι σπουδές τους.

Η Πασχαλία Τραυλού και τα Ρόδα Της Σιωπής

Στις προθήκες των βιβλιοπωλείων

Γράφει η Μάγδα Παπαδημητρίου-ΣαμοθράκηΗ Πασχαλία Τραυλού είναι γνωστή πια στο πλατύ αναγνωστικό κοινό μετά από 9 πετυχημένα βιβλία που έχει εκδώσει στις εκδόσεις Ψυχογιός. Το βιογραφικό της αν είναι γνωστό στους περισσότερους αναγνώστες , υποχρεούμαι να το ξαναβάλω για εκείνους που δεν το γνωρίζουν. Γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Μέχρι τα δεκαοκτώ της έζησε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Το 1988

Επίσκεψη του βουλευτή Χρήστου Μαρκογιαννάκη στην Κατερίνη


Ο βουλευτής και στέλεχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας επισκέφθηκε χθες την Κατερίνη όπου είχε την ευκαιρία να συμμετέχει σε σύσκεψη με την τοπική οργάνωση της Κατερίνης αλλά και να μιλήσει με τους δημοσιογράφους στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης άσκησε δριμεία κριτική τόσο στο ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου για τους χειρισμούς του, όσο και στον Αντώνη Σαμαρά και τη Ν.Δ., τον οποίο μαζί με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη χαρακτήρισε «κωλοτούμπες».
Ο κ. Μαρκογιαννάκης, έκανε λόγο για ολέθρια λάθη στη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για άκρατο λαϊκισμό του τύπου «λεφτά υπάρχουν», μίλησε για τραγικά λάθη της κυβέρνηση Παπανδρέου η οποία όπως είπε φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας και στην… Πιερία

Παρουσίαση πολιτικού κόμματος στην Κατερίνη

Προπαραμονή της πολιούχου της πόλης μας,  παρουσιάστηκε το νέο πολιτικό κόμμα «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ». Πρόκειται για κόμμα που ιδρύθηκε κατ’ αρχήν με πρωτοβουλία αποστράτων αξιωματικών, άμεσα όμως έγιναν μέλη του άνθρωποι από κάθε επαγγελματικό χώρο.

Την εκδήλωση οργάνωσε ο κ. Ιωάννης Τσαμπάζης , ιδρυτικό μέλος του κόμματος με καλεσμένους ομιλητές τους  κ.κ.  Σακελλαρόπουλο  Σταύρο,  μέλος  του Ανωτάτου Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος και  Χαλκιά  Βασίλειο,  μέλος της επιτροπής εκλογικού σχεδιασμού. Παρουσιάστηκαν, το καταστατικό καθώς και  οι προγραμματικοί στόχοι του
κόμματος.
Τα βασικά σημεία των θέσεων του «ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ», όπως παρουσιάστηκαν από τους ομιλητές μιλούν για ένα νέο πολιτικό κόμμα πού ιδρύεται σε μια περίοδο  δοκιμασίας της Χώρας και της κοινωνίας με   τη γενικευμένη παρακμή σε κάθε τομέα και έκφανση του δημόσιου και κοινωνικού βίου να είναι αναμφισβήτητη. Οι πολίτες βιώνουν τη διάλυση και αποσύνθεση του κράτους και τον διεθνή εξευτελισμό και ανυποληψία του.

Χένρι Μίλερ – Ο τροπικός του καρκίνου

Ύστερα από εμάς, κανένα άλλο βιβλίο – για μια γενιά, τουλάχιστον. Ίσαμε τώρα σκάβαμε στο σκοτάδι, δίχως να μας καθοδηγεί τίποτε εξόν από το ένστικτό μας. Τώρα θα έχουμε ένα αγγείο όπου θα χύσουμε το ζωτικό υγρό…Θα βάλουμε πολλά μες στο βιβλίο, αρκετά ώστε να προσφέρουν στους αυριανούς συγγραφείς τις πλοκές τους, τα δράματά τους, τα ποιήματά τους, τους μύθους τους, τις επιστήμες τους.
Για τον Μίλερ [1891-1980] οι λέξεις έχουν σώμα και το σώμα έχει γλώσσα. Το πνεύμα δε μπορεί να υπάρξει χωρίς ένα ολοζώντανο παλλόμενο σώμα, και το σώμα δεν μπορεί να ανοιχτεί σε όλες τους τις διαστάσεις χωρίς ένα ανεπτυγμένο πνεύμα. Αυτό ήταν το στοίχημά του: να συνταιριάξει σωματικές και πνευματικές ηδονές σε μια ξεχειλισμένη ζωή. Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο αγωνιώδες και σκληρό ήταν ένα τέτοιο διηνεκές «αγώνισμα». Όταν συνειδητοποίησε πως είναι αδύνατο να ζήσει έτσι στην Αμερική, που άλλωστε αποστρεφόταν βαθιά, βρέθηκε στο Παρίσι κυνηγώντας ακριβώς τη ζωή που ήταν βέβαιος πως του αξίζει. Και ξεκίνησε αμέσως. Μας κατατρώγει του χρόνου ο καρκίνος. Ο ήρωας, το λοιπόν, δεν είναι ο Χρόνος, μα το Άχρονο.
Περιπλάνηση, έρωτες, σεξ, φίλοι, ακατάπαυστη γραφή. Παράλληλα με τα μεθύσια της καθημερινότητας o Μίλερ γίνεται ένας μέθυσος των λέξεων, ένας λεξομανής (χαρακτηρισμοί που δίνει στον Μόλντορφ, ένα από τα πρόσωπα του Τροπικού). Είναι πολλές οι φορές που μένει νηστικός, αλλά δεν περνάει μέρα χωρίς να γράψει. Όριο τροφής και αναπνοής του οι 30 με 50 σελίδες καθημερινά. Θέλει να γράψει τα πάντα για την αληθινή ζωή, να μην αφήσει τίποτα άγραφο και κρυφό. Ένα μονάχα μ’ ενδιαφέρει ζωτικά τώρα, κι αυτό είναι καταγρ

Λεμόνι: αποσμητικό, καθαριστικό, καλλυντικό και πολλές ακόμα έξυπνες χρήσειςΠεριβάλλον Ενέργεια Οικολογία:
Το λεμόνι είναι ο καρπός του υβριδικού δέντρου που ονομάζεται λεμονιά (επιστ. Κιτρέα η λεμονέα) και ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (εσπεριδοειδών).
Ο καρπός αυτός χρησιμοποιείται κυρίως για τον χυμό του, παρόλο που χρησιμοποιούνται επίσης το πιο σαρκώδες μέρος του καρπού και ο φλοιός του, ιδιαίτερα στη μαγειρική. Ο χυμός του λεμονιού περιέχει περίπου 5% κιτρικό οξύ, το οποίο δίνει στα λεμόνια τη χαρακτηριστική ξινή τους γεύση και pH από 2 μέχρι 3.
Τα λεμόνια σερβίρονται συχνά ως 

Γκορ Βιντάλ – η χρυσή εποχή

Ποιος είναι καταλληλότερος να μιλήσει για την ιστορική πορεία της σύγχρονης Pax Americana από τον Γκορ Βιντάλ; Ο περίφημος Αμερικανός συγγραφέας (και κάποτε σεναριογράφος και ηθοποιός, γεν. 1925) δεν είναι απλά μόνιμος και καυστικός επικριτής του αμερικανικού επεκτατισμού αλλά και δημιουργός μερικών συναρπαστικών ιστορικών μυθιστορημάτων, τόσο για την αρχαία και βυζαντινή εποχή (προσωπικά τον αγάπησα από τα Ιουλιανός και Δημιουργία) όσο και για την αμερικάνικη ιστορία. Εδώ ανήκει η Χρυσή Εποχή, έβδομο και τελευταίο βιβλίο στη σειρά των λεγόμενων Αμερικανικών Χρονικών του Η Χρυσή Εποχή αποτελεί το 7ο και τελευταίο βιβλίο στην σειρά των Αμερικανικών Χρονικών [Burr (1775-1840), Lincoln (1861-1865), 1876 (1875-1877), Empire (1898-1906), Hollywood (1917-1923), Washington, D.C. (1937-1952) και The Golden Age (1939-1954/2000)].
Στα ιστορικά μυθιστορήματα του Βιντάλ μυθιστορηματική και ιστορική αφήγηση βρίσκονται συνεχώς σε γόνιμο διάλογο, σε επική σύγκρουση, σε πεντακάθαρο αγώνα ισχύος. Κάτι τέτοιο συμβαίνει εδώ: μια εκπληκτική λογοτέχνηση του κλίματος της εποχής και της ατμόσφαιρας, με τους κανόνες του ντοκιμαντέρ και του μυθοπλασμένου ντοκουμέντου.
Η χρυσίζουσα 15ετία 1939-1954 είναι η αφετηρία της μονοκρατορίας των ΗΠΑ, από την ουδετερότητα μέχρι την εμπλοκή στον Β΄ Παγκόσμιο, και μετά στην Γιάλτα, τον Ψυχρό Πολέμο, τον Μακαρθισμό, και την πρώτη ήττα – βλέπε Κορέα, είναι η διαγράμμιση της πορείας με την οποία οι Πολιτείες αποκτούν και παγιώνουν αυτοκρατορικό προφίλ και αξιώσεις, επεκτείνονται στο εξωτερικό και καταπιέζουν στο εσωτερικό. Αν το σύνθημα του Ρούζβελτ φώναζε «όχι στον πόλεμο, εκτός κι αν μας επιτεθούν», τότε ίσως το Περλ Χάρμπορ ήταν θείο δώρο– κι αν ο αμερικανικός λαός έπρεπε να αποφασίσει για την τύχη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τότε κάποιος έπρεπε να τον καθοδηγήσει, κι ακόμα καλύτερα να τον πλάσει. Και μπορεί ο χαρακτηρισμός της εποχής ως χρυσής εμπεριέχει δόσεις σαρκασμού, δεν συμβαίνει το ίδιο για τον επιστημονικό και πολιτισμικό οργασμό της εποχής, με τις ανθοφορίες του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, της τζαζ.
Ο Βιντάλ όπως πάντα αντλεί απ’ όλες τις κατηγορίες των πρωταγωνιστών (εκδότες, πολιτικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, σκηνοθέτες, άνθρωποι των κρίσιμων ιστορικών αποφάσεων) και αναμιγνύει επινοημένες με ιστορικές προσωπικότητες όπως οι Ρούσβελτ, Τρούμαν, Μακάρθι, Χήρστ, Χούβερ, οι οικογένειες της παραδοσιακής διαδοχής της εξουσίας που ζούσαν κατά μήκος του ποταμού Πότομακ, η ιδρύτρια της «Ουάσιγκτον Ποστ», αλλά και συγγραφείς όπως οι Τένεσι Ουίλιαμς, Πολ Μπόουλς κι ο ίδιος του ο εαυτός, αυτόπτης παρών σε όλα εκείνα τα καθοριστικά χρόνια. Είναι αξιοσημείωτο ότι η ίδια η οικογένειά του είχε αντιτεθεί στην είσοδο στον πόλεμο μαζί με άλλες προσωπικότητες (βλ. κίνημα «America First») και κατηγορήθηκαν ως …ναζιστές και αντιαμερικανοί.
Ο συγγραφέας γνωρίζει καλά τους κανόνες και τις απάτες του Θεάματος. Δεν έχει απλώς βρεθεί στα πολιτικά και κινηματογραφικά παρασκήνια, αλλά και γνωρίζει εκ των έσω με ποιο τρόπο αυτό αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του Αμερικάνικου Πολιτισμού και μέγιστο διαμορφωτή συνειδήσεων του λαού. Θέαμα, σώου, παράσταση, πολιτική, εξουσία, επιβολή, η διαδρομή είναι πάντα η ίδια.
Μην φοβηθείτε το ανθρωπογεωγραφικό σχεδιάγραμμα στην αρχή του βιβλίου, στην πορεία τα αναρίθμητα αυτά πρόσωπα παίρνουν τις προαποφασισμένες θέσεις τους σε αυτό τον θίασο με σκηνή την Ουάσιγκτον και άβουλους θεατές όλους εμάς. Η Χρυσή Εποχή είναι ένα από τα 2 μυθιστορήματα (το άλλο είναι ο Υπόγειος Κόσμος του Ντον Ντελίλο) που μας παραδίδουν πλήρη «Μαθήματα Αμερικάνικης Ιστορίας», του πώς και ποιοι κινούν τους τροχούς της Ιστορίας και με ποιο τρόπο τους βοηθούμε εμείς οι απλοί άνθρωποι να γίνουν κυρίαρχοι του πλανητικού παιχνιδιού.
Ο Βιντάλ μέχρι σήμερα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αντιπολεμικού μετώπου (με δηλώσεις, άρθρα, πράξεις αλλά και σημαντικές εκδόσεις, όπως το Διαρκής πόλεμος για διαρκή ειρήνη. Πώς καταφέραμε να γίνουμε τόσο μισητοί, από τις ίδιες εκδόσεις). Ο ίδιος έχει δηλώσει πως η Χρυσή Εποχή είναι οριστικά το τελευταίο «ιστορικό» του μυθιστόρημα.
Συντεταγμένες: Gore Vidal, The Golden Age, 2000. / Εκδόσεις Scripta, 2003, μτφρ. Ρένα Χατχούτ, σελ. 608.
Πρώτη δημοσίευση σε πιο σύντομη μορφή: http://www.mic.gr/books.asp?id=15619

Κι όμως η Ελλάδα παράγει... αυτοκίνητα!

NOOZ.GR

Μπορεί σήμερα να εισάγουμε… πατάτες όμως κάποτε η Ελλάδα παρήγαγε ως και αυτοκίνητα. Σήμερα το «πρώτο ελληνικό όχημα» το θρυλικό «Pony» επιστρέφει καθώς ξεκινά και πάλι η παραγωγή στο εργοστάσιο της Θέρμης Θεσσαλονίκης.

Η ΝΑΜΚΟ (National Motor Company) αποφάσισε να επανεκδώσει το «Pony», το ελληνικό όχημα, που έγραψε ιστορία τη δεκαετία του 1970 - ‘80, με νέα «ελληνική» πλατφόρμα και νέα αντιρρυπαντική τεχνολογία.

Η εταιρεία αποφάσισε να ξαναβάλει μπροστά τη γραμμή της παραγωγής του και για τον λόγο ότι υπάρχουν φανατικοί φίλοι του παλιού «Pony», αλλά και για τον πρόσθετο λόγο ότι υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από χώρες του εξωτερικού για το «βιοτεχνικό πρότυπο»αυτοκινητοβιομηχανίας, που αντιπροσωπεύει η ΝΑΜΚΟ.

Έφαγαν τα μούτρα τους οι ΣλαβομακεδόνεςΤου ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Η ανατροπή του σχεδίου μελών του κοινοβουλίου της Βικτωρίας να σκαρώσουν κοινοβουλευτική επιτροπή «Αυστραλο-Μακεδονικής» φιλίας εμπεριέχει σειρά μηνυμάτων προς τον πολιτικό κόσμο της πολιτείας μας, τους Σλαβομακεδόνες και προς τον Ελληνισμό της Αυστραλίας.
Πρώτοι αποδέκτες των μηνυμάτων τα μέλη του πολιτειακού κοινοβουλίου, που δέχθηκαν καλοπροαίρετα ή ιδιοτελώς να στηρίξουν τον «αλυτρωτισμό» των Σλαβομακεδόνων με τη δημιουργία «κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φίλων «Μακεδονίας»».
Το σαφές μήνυμα που έλαβαν τα μέλη του πολιτειακού κοινοβουλίου είναι, ότι οι Σλαβομακεδόνες δεν αγωνίζονται για «εθνικά δίκαια», αλλά για την ετσιθελική επιβολή του ψευδεπίγραφου κρατιδίου τους.
Αντιλήφθηκαν οι πολιτικοί της Βικτωρίας, ότι το αποκλειστικό ενδιαφέρον των Σλαβομακεδόνων είναι ο σφετερισμός του ονόματος, της ιστορίας και του πολιτισμού του γεωγραφικού χώρου που, από αρχαιοτάτων χρόνων, ονομάζεται Μακεδονία. Δεν διεκδικούν οι Σλαβομακεδόνες κάτι που είχαν και το έχασαν εξ αιτίας της «ιμπεριαλιστικής», «εθνοκαθαρτικής» πολιτικής της Ελλάδας. Η διάλυση του πρώην Ομόσπονδου Κράτους Γιουγκοσλαβίας δεν τους στέρησε την πατρίδα τους, μήτε συρρίκνωσε τα σύνορά της, που δόλια μετακινούν για να καλλιεργούν τον αλυτρωτισμό.

ΜΕ ΛΕΝΕ ΒΑΓΓΕΛΗ...ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΑΠΟΨΕ!!!! ΟΜΩΣ...ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ?


Σε επείγον πρόβλημα εξελίσσεται η έλλειψη ρευστότητας του Mega. Για πρώτη φορά στα χρονικά, το κανάλι κινδυνεύει να μείνει χωρίς πρόγραμμα το επόμενο διάστημα καθώς οι εταιρείες παραγωγής διακόπτουν τα γυρίσματα σε τρέχουσες παραγωγές λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Στην «κόκκινη γραμμή» πατούν ήδη τα δύο νέα σήριαλ του Mega «Με λένε Βαγγέλη» και «Κλινική περίπτωση» . Σύμφωνα με πληροφορίες, η σειρά με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο επρόκειτο να μπει εκ νέου στο πλατό αυτές τις μέρες (τα πρώτα επτά επεισόδια γυρίστηκαν πέρυσι), ωστόσο η έναρξη των γυρισμάτων αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας καθώς η εταιρεία παραγωγής δηλώνει αδυναμία να χρηματοδοτήσει της συνέχιση του τηλεοπτικού πρότζεκτ. «Φώτα, κάμερες, στοπ!» ακούστηκε όμως πριν λίγες ημέρες και στα πλατό της σειράς με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο. Με το επιχείρημα «το ταμείον είναι μείον», η παραγωγή κήρυξε παύση ...γυρισμάτων στο ένατο επεισόδιο. 

Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι αν δε λυθεί το πρόβλημα χρηματοδότησης έως τα μέσα Δεκεμβρίου, οι δύο σειρές θα μείνουν στη μέση και άρα το Mega σύντομα θα ξεμείνει από νέα επεισόδια. Τα στελέχη του σταθμού δεν κρύβουν την αγωνία τους ενώ η εταιρεία παραγωγής «Γ. Καραγιάννης και ΣΙΑ» που έχει αναλάβει τα δύο σήριαλ, ασκεί πιέσεις προς το κανάλι να εξοφλήσει περυσινές παραγωγές ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτήσει τις τρέχουσες. Σε ανάλογη φάση σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται και το “Master chef 2” –παραγωγής Στούντιο ΑΤΑ- το οποίο ενδέχεται να διακόψει τα γυρίσματά του, μέχρι να βρεθούν πόροι για να συνεχίσει. Καθώς τα περιθώρια στενεύουν, πληροφορίες αναφέρουν ότι το Mega θα αναγκαστεί να βρει λύση έως το τέλος του χρόνου, είτε μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου είτε μέσω δανεισμού.

Πηγή: Real news

Ψάχνουν για βουλευτές με καταθέσεις στην Ελβετία


Στο ελληνικό Κοινοβούλιο έφτασαν οι καταγγελίες του Έλληνα βουλευτή της ελβετικής Βουλής κ.Ι. Ζησιάδη σε τηλεοπτικό σταθμό, ότι Έλληνες βουλευτές διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, αλλά δεν έχουν ανοιχτεί «γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις κωφεύουν εδώ και χρόνια».

Οι γαλάζιοι βουλευτές κ.κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος και Κώστας Τζαβάρας προχώρησαν σε αναφορά προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, αλλά και σε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι εγείρεται μείζον θέμα διαφάνειας των περιουσιακών στοιχείων Ελλήνων βουλευτών. 

Γκιουλέκας: Αδιαπραγμάτευτη η θέση μας για την πΓΔΜ

Η θέση της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την ονομασία της πΓΔΜ είναι αδιαπραγμάτευτη, τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της ΝΔ και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, υπογραμμίζοντας ότι «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».
Σε δήλωση που πραγματοποίησε με αφομή την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την προσφυγή των Σκοπίων κατά της Ελλάδας, που αναμένεται να εκδοθεί στις 5 Δεκεμβρίου, ο κ. Γκιουλέκας επεσήμανε ότι «αναμένουμε η απόφαση να βασιστεί στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και στην αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας».
«Η ιστορία και η ταυτότητα της Μακεδονίας δεν αντιγράφονται με αγάλματα, αψίδες και άλλες ψευδεπίγραφες δημιουργίες. Τα κατασκευασμένα σύμβολα και οι φιέστες με τις οποίες τα Σκόπια προσπαθούν να πείσουν τους πάντες για την δήθεν “μακεδονική” ταυτότητά τους το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελοιοποιούν τη διεθνή παρουσία τους και να βάζουν περισσότερα εμπόδια στην ενταξιακή πορεία τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», τονίζει, ενώ συμπληρώνει: «όσοι πιστεύουν ότι θα χρησιμοποιήσουν την οικονομική κρίση ως μοχλό πίεσης για να “κλείσουν” επώδυνα τα εθνικά μας θέματα τους διαβεβαιώνουμε ότι θα βρουν απέναντι τους ολόκληρο τον ελληνικό λαό».

Πηγή:Voria

Δεν υπάρχει πλέον ανησυχία για την 6η δόση λέει ο Σόιμπλε πριν το κρίσιμο EurogroupΜε τις αγορές ομολόγων να πιέζουν ασφυκτικά αυξάνοντας το κόστος δανεισμού ακόμη για χώρες του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης, τις φήμες για σκέψεις της Ισπανίας να προσφύγει σε εξωτερική βοήθεια και για συμφωνία Ιταλίας-ΔΝΤ για παροχή δανείου να οργιάζουν, τους οίκους αξιολόγησης να απειλούν με υποβαθμίσεις και την άποψη ότι ο κίνδυνος κατάρρευσης του ευρώ είναι πιο ορατός από ποτέ να εκφράζεται ακόμη και από επίσημα χείλη, που μέχρι χθες το διέψευδαν κατηγορηματικά, συνεδριάζει την Τρίτη το Eurogroup. 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ


Κατά των οριζόντιων περικοπών στο Δημόσιο τάσσεται η Δημοκρατική Συμμαχία, προειδοποιώντας ότι «με την ισοπεδωτική λογική και την άνευ κριτηρίων επιλογή», με την οποία εφαρμόζεται η εργασιακή εφεδρεία, το μέτρο οδηγείται σε αποτυχία. «Οι οριζόντιες περικοπές, απλώς διαλύουν...
τη δημόσια διοίκηση και το κράτος. Δεν επιτυγχάνουν τον περιορισμό του δημόσιου τομέα, αλλά ούτε την αποτελεσματική μείωση των δαπανών και των ελλειμμάτων του κράτους, που συνεχίζουν να αυξάνονται και να καλύπτονται από την άδικη υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Ζαφειριάδης.
Υπενθύμισε παράλληλα ότι η Δημοκρατική Συμμαχία έχει ζητήσει να σχεδιασθεί από μηδενική βάση ένα νέο μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας του κράτους, «όπου ένα μεγάλο μέρος των υπηρεσιών θα επιστρέψει στην ιδιωτική πρωτοβουλία και την κοινωνία των πολιτών»

Η ιστορία του καφέ Φραπέ και η παγκόσμια καθιέρωση του

Ο καφές φραπέ είναι ένα Ελληνικής επινόησης αφρώδες κρύο ρόφημα... Τα βασικά συστατικά του είναι στιγμιαίος καφές, ζάχαρη, νερό και παγάκια. Η εφεύρεσή του έγινε τυχαία το 1957 από τον...
Δημήτρη Βακόνδιο στη Θεσσαλονίκη. Η δημιουργία του φραπέ ήταν τυχαία. Κατά την διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη το 1957, ο αντιπρόσωπος της ελβετικής εταιρίας Νεστλέ στην Ελλάδα Γιάννης Δρίτσας παρουσίαζε ένα νέο προϊόν για παιδιά, ένα σοκολατούχο ρόφημα που παρασκευαζόταν στιγμιαία αναμιγνύοντάς το με γάλα και χτυπώντας το με σέικερ.

Δήμος Κατερίνης προχωρά στην απομάκρυνση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων

Με στόχο την αποκατάσταση της αισθητικής του πολεοδομικού περιβάλλοντος και κυρίως την ασφάλεια του πολίτη, ειδικά συνεργεία του Δήμου Κατερίνης προχώρησαν τις τελευταίες ημέρες στην απομάκρυνση πενήντα(50) διαφημιστικών πινακίδων, που είχαν τοποθετηθεί παράνομα στα διοικητικά όρια του Δήμου Κατερίνης. Τον συντονισμό της συγκεκριμένης επιχείρησης είχε η Δημοτική Αστυνομία.

Πρόκειται για πινακίδες που είχαν τοποθετηθεί στις περιοχές: Εγγλέζικος(Ν.Πλαστήρα), Διασταύρωση Παλαιού – Νέου Κεραμιδίου (δρόμος προς Νοσοκομείο), και Π.Ε.Ο  Κατερίνης – Ελασσόνας (στο ύψος της Ανδρομάχης).
«Βασικό μας μέλημα και άμεση  προτεραιότητα είναι η διατήρηση της ευταξίας στην πόλη μέσα από την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας και η αισθητική αναβάθμιση της εικόνας της», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ζήνων Σατραζέμης.
 Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ίτσιος επισημαίνει:«Είναι αδήριτη η ανάγκη απομάκρυνσης των αντιαισθητικών αλλά και των παράνομων πινακίδων. Με εντολή του Δημάρχου μας Σάββα Χιονίδη και με την ουσιαστική συνδρομή των εργαζομένων πιστεύω ότι κάνουμε σημαντικά βήματα προκειμένου να επαναφέρουμε την τάξη στο τοπίο καταπάτησης κοινόχρηστων χώρων».
Ας επισημανθεί, ότι ο Δήμος Κατερίνης προχωρά στην απομάκρυνση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 8. του Ν.2946/2001. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές περιπτώσεις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, μπορεί να γίνουν ακόμα και αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
Τα πρόστιμα μάλιστα που μπορούν να επιβληθούν στους παραβάτες κυμαίνονται από 1.400 έως 10.000 ευρώ, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα και την επικινδυνότητα.       


"Οι εργαζόμενοι του ALTER δεν είναι είλωτες.

ALTER: Διέκοψαν την ροή του προγράμματος οι απλήρωτοι εδώ και μήνες εργαζόμενοιΑπό τις 16.45 το ALTER σταμάτησε... να εκπέμπει το πρόγραμμα - «κονσέρβα» και στην θέση του "παίζει" μια κάρτα που γράφει: "Οι εργαζόμενοι του ALTER δεν είναι είλωτες. Απαιτούν ΤΩΡΑ τα δεδουλευμένα τους. ΤΕΡΜΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!"
.


ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2011: Morricone, M. Jarre, N. Rota, H. Mancini, N. Piovani, Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Β.Τσιτσάνη, Γ.Ζαμπέτα, Μ.Χιώτη, Μ.Λοίζο, Μ.Πλέσσα κ.α.

Mε όχημα αγαπημένες μουσικές και τραγούδια από τον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο, μια μοναδική μουσική παράσταση παρουσίασε - στο πλαίσιο των «Αικατερινείων» - η Ορχήστρα Νέων του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης αποσπώντας το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.

Οι φίλοι της μουσικής που το βράδυ της περασμένης Κυριακής κατέκλυσαν την  αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Φώτιος» είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πολλά και εξαιρετικά ακούσματα, που ακόμη και σήμερα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής σκηνής.
Πιο συγκεκριμένα,  η μουσική επένδυση μεγάλων και διαχρονικών δημοφιλών ταινιών, βρέθηκε στο επίκεντρο της βραδιάς. Ειδικότερα παρουσιάστηκαν συνθέσεις των  E. Morricone, M. Jarre, N. Rota, H. Mancini, N. Piovani, Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Β.Τσιτσάνη, Γ.Ζαμπέτα, Μ.Χιώτη, Μ.Λοίζο, Μ.Πλέσσα κ.α.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Ο.Π.Π.Α.Π. Γιώργος Κυριακίδης, ο οποίος απένειμε αναμνηστικό δίπλωμα στον καλλιτεχνικό διευθυντή του  Δημοτικού Ωδείου Χαράλαμπο Ναβροζίδη, για την  συμμετοχή της ορχήστρας στα φετινά «Αικατερίνεια».

Μένης Κουμανταρέας: Αλεπούδες και κοτοπόδαρα

Λίγο κουρασµένος από µια ασθένεια που τον ταλαιπωρεί, ντυµένος πολύ προσεκτικά, µας υποδέχτηκε στο σαλόνι του στο κλασικό αστικό διαµέρισµα της Κυψέλης που βλέπει απέναντι τη ∆ηµοτική Αγορά της Κυψέλης, µε τη χροιά του παρελθόντος να αιωρείται, και κρατώντας στα χέρια του υπέροχα µαρόν για να κεράσει. ∆ίπλα του µια µικρή στοίβα από το τελευταίο του βιβλίο Οι αλεπούδες του Γκόσπορτ.
Πρόκειται για ένα νεανικό γραπτό του που το επιµελήθηκε και πάλι. 

Αναφέρεται σε πραγµατικά γεγονότα, καθώς ο ήρωας είναι ο ίδιος ο συγγραφέας όταν, σε ηλικία 17 χρόνων, επισκέφθηκε το καλοκαίρι του ’49 ένα µικρό αγγλικό παραθαλάσσιο χωριό, το Γκόσπορτ, για να µάθει την αγγλική γλώσσα. Στο οικοτροφείο γνωρίζεται µε µια παρέα νεαρών παιδιών, αγόρια και κορίτσια, που δοκιµάζουν τις εµπειρίες του έρωτα, της φιλίας, της βίας, της αντίστασης στον κόσµο των µεγάλων. 

Η Πιερία έχει την πρωτοκαθεδρία στην καλλιέργεια ακτινίδιου

Ακτινίδιο, ο ακριβός μας πρεσβευτής στο εξωτερικό
Μία από τις πλέον δυναμικές καλλιέργειες θεωρείται το ελληνικό ακτινίδιο, η αξία του οποίου έχει εκτοξευθεί στα ύψη στο… διεθνές χρηματιστήριο τιμών των αγροτικών προϊόντων, κερδίζοντας διαρκώς έδαφος στις ξένες αγορές.
Ενώ το 2000 η τιμή παραγωγού για το ακτινίδιο δεν υπερέβαινε τα 0,05-0,07 λεπτά ανά κιλό, τα τελευταία δύο χρόνια η τιμή για τους Ελληνες παραγωγούς φθάνει έως και 0,50 λεπτά ανά κιλό.
Πρόκειται για ένα καθαρά εξαγώγιμο προϊόν, που βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη, με την εγχώρια παραγωγή να έχει διαρκώς αυξητικές τάσεις. Εκτιμάται ότι τα επόμενα χρόνια η παραγωγή θα φτάσει τους 150.000 τόνους και η Ελλάδα θα καταστεί μία εκ των σημαντικότερων παραγωγών χωρών στην Ευρώπη.
Η Πιερία έχει την πρωτοκαθεδρία στην καλλιέργεια ακτινίδιου παράγοντας περίπου το 40% της εθνικής παραγωγής, ενώ σημαντικές καλλιεργητικές εκτάσεις διαθέτουν οι Νομοί Ημαθίας, Πέλλας, Αρτας, Φθιώτιδας και Λάρισας.

Στην πορνεία στρέφονται κατά την τουρκική εφημερίδα Takvim οι Ελληνίδες

Με τίτλο "Η Ελλάδα βγήκε στον δρόμο", δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Takvim αναφέρει πως χιλιάδες Ελληνίδες πέφτουν στην πορνεία επειδή δεν μπορούν τα βγάλουν πέρα μεσούσης της οικονομικής κρίσης.
Ο αρθρογράφος της εφημερίδας υποστηρίζει πως 3.000 Ελληνίδες εκδίδονται είτε στον δρόμο είτε μέσω διαδικτύου.
Σε μία προσπάθεια να ενισχύσει το επιχείρημά της, η εφημερίδα επικαλείται ελληνικά δημοσιεύματα.
Αναφέρεται ακόμα στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, πως χρειάζεται εθνική προσπάθεια για να βγει η χώρα από την κρίση.
 NEWS247.GR

"Πρόβα" επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

Ειδικοί αναλυτές που επικαλείται η εφημερίδα Wall Street Journal, αναφέρουν, ότι οι ενδοτραπεζικοί μηχανισμοί προετοιμάζονται για την πιθανότητα κατάρρευσης της Ευρωζώνης και επιστροφής των χωρών μελών της στα εθνικά τους νομίσματα.
Μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, για της οποίας την επιστροφή στη δραχμή φέρεται να προετοιμάζεται η ICAP PLC, εταιρεία που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο σύστημα συναλλαγών συναλλάγματος μεταξύ τραπεζών.
Στο πλαίσιο αυτό, η ICAP δοκιμάζει τα

Η «καυτή πατάτα» του Σκοπιανού στα χέρια της κυβέρνησης ΠαπαδήμουΤο Σκοπιανό επιστρέφει στο προσκήνιο. Η αναµενόµενη – τη Δευτέρα 5 Δεκεµβρίου – απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης επί της προσφυγής της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δηµοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) εναντίον της Ελλάδος θα θέσει την ελληνική διπλωµατία ενώπιον σοβαρών διληµµάτων
Αν η ετυµηγορία δεν είναι ρόδινη για την Αθήνα, τότε η κυβέρνηση Παπαδήµου θα κληθεί να χειριστεί άµεσα ένα «καυτό» θέµα εν µέσω κρίσιµων αποφάσεων για το µέλλον της χώρας στην ευρωζώνη. Αυτό κατέστησε σαφές ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου µιλώντας στη Βουλή πριν από την παροχή ψήφου εµπιστοσύνης....
Σε µια αρνητική για την Αθήνα απόφαση, άβολη θα είναι και η θέση του κ. Αντ. Σαµαρά, λόγω όχι µόνο του ιστορικού φορτίου στο ζήτηµα αυτό (σε προσωπικό επίπεδο), αλλά και επειδή στο υπουργείο Εξωτερικών προΐσταται άνθρωπος του κόµµατός του, ο αντιπρόεδρος της Ν∆ κ. Στ. Δήµας. Και ας µη λησµονείται ότι ο ΛΑΟΣ του κ. Γ. Καρατζαφέρη έχει δηµοσίως ταχθεί κατά της σύνθετης ονοµασίας µε τον όρο «Μακεδονία».
Απόφαση στη «λογική του 50-50»

Νέα εγκύκλιο για την εργασιακή εφεδρεία εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Την εγκύκλιο υπογράφει ο υπουργός κ. Δημήτρης Ρέππας και απευθύνεται σε όλους τους φορείς του Δημοσίου.
Επισημαίνει δε την ανάγκη τήρησης των καταληκτικών ημερομηνιών για την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων έναρξης της εργασιακής εφεδρείας.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως προκειμένου να μην υπάρξουν προσκόμματα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, παρακαλούνται οι αρμόδιες Διευθύνσεις διοικητικού / προσωπικού να αποστείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία άμεσα και όχι μετά την 28η Νοεμβρίου 2011 αναλυτικές καταστάσεις με τα στοιχεία του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που υπηρετεί στο φορέα τους και έχει γεννηθεί κατά τα έτη 1958 και προγενέστερα και ενδέχεται να πληροί τα κατά περίπτωση έτη ασφάλισης για την ένταξη σε εργασιακή εφεδρεία.
Με τη σειρά τους τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει άμεσα να απαντήσουν στους διάφορους φορείς αν οι εργαζόμενοι που περιλαμβάνονται στην ονομαστική κατάσταση έχουν χρόνο ασφάλισης στο ταμείο για το χρονικό διάστημα πριν από την πρόσληψή τους στον φορέα που υπηρετούν σήμερα και εν συνεχεία να εκδίδουν κατά άμεση προτεραιότητα βεβαίωση για τον χρόνο ασφάλισης, η οποία και θα χορηγείται στους ενδιαφερόμενους, κατόπιν αίτησής τους