Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΡΘΙΟ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΧΡΥΣΑ ΡΩΠΑ...ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΑΛ ΤΣΑΝΤΗΡΙ....ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΑ...!Η PORSCHE...........ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Θα θέλατε μια Porsche; Μα φυσικά θα απαντούσατε μόνο που τα λεφτά δεν φτάνουν. Κι όμως... Πολυτελή αυτοκίνητα, αντίγραφα πολυτελών μοντέλων, κατασκευάζονται σε ελληνική βιοτεχνία που έχει ήδη κερδίσει διεθνείς διακρίσεις
Χειροποίητο, νοσταλγικό, γρήγορο αλλά ακόμη χωρίς την επίσημη ελληνική ταυτότητα. Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κατερίνη δραστηριοποιείται μια από τις μόλις τρεις ευρωπαϊκές βιομηχανίες, γιατί στην χώρα μας είναι βιοτεχνία ακόμη, κατασκευής αυτοκινήτων ρεπλίκα. Αμαξιών δηλαδή που είναι σχεδόν- και έχει τη σημασία του- πανομοιότυπα και αρκούντως λειτουργικά αντίγραφα σημαντικών, ιστορικών και συνήθως αρκετά γρήγορων αυτοκινήτων μεγάλων εταιρειών και «βαριών» σημάτων της αυτοκίνησης.
Μόνο που αυτά τα αυτοκίνητα δεν έχουν ακόμη την τυπική αναγνώριση κατασκευής από το ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου, όπως λέει στο “Βήμα της Κυριακής”, ο εμπνευστής της προσπάθειας, μηχανικός Ηλίας Γαγανέλης, «να διαπιστώνει η αλματωδώς διευρυνόμενη αγορά αυτοκινήτων ρεπλίκα ότι υπάρχουν τέτοιου είδους αμάξια, αποκλειστικά ελληνικής κατασκευής και προέλευσης, να τα αναζητεί, να τα εκτιμά και να τα επιλέγει».
Ο κ. Γαγανέλης έχει βρεθεί μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα. Δέχεται προτάσεις από την Ελβετία- που αναδεικνύεται ανάμεσα στις πρώτες αγορές της Ευρώπης αυτοκινήτων ρεπλίκα να μετακινήσει, όχι χωρίς κόστος ή επιβαρύνσεις, τη βιοτεχνία του εκεί. Και όπως επισημαίνει ο ίδιος, «στην Ελβετία, όπως και στη Γερμανία, μέσα σε επτά ημέρες μια επιχείρηση του είδους που δραστηριοποιούμαστε λαμβάνει πιστοποίηση και έγκριση τύπου, ενώ στην Ελλάδα, μιας και δεν υπάρχει η απαιτούμενη νομοθεσία κατοχύρωσης αυτοκινήτων ρεπλίκα, η διαδικασία για μια απλή διατύπωση και διαπίστωση τύπου των εργασιών μας βρίσκεται ήδη σε πεντάμηνη εξέλιξη στο υπουργείο Μεταφορών».
Παρ΄ όλα αυτά, η βιοτεχνία αυτοκινήτων ρεπλίκα δέχεται- και από ελληνικής πλευράς- συγχαρητήρια, κερδίζει διακρίσεις και έδαφος στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά και οι άνθρωποι της προσκαλούνται να παρουσιάσουν τη δουλειά και τα μοντέλα τους σε διεθνείς εκθέσεις όπως θα συμβεί τον προσεχή Μάρτιο, στη Στουτγάρδη και την Εσση της Γερμανίας.
Τι είναι όμως ένα αυτοκίνητο ρεπλίκα; Και θα μπορούσε ίσως μια βιοτεχνία τέτοιας δομής και παραγωγής να αποτελέσει αφορμή για την προώθηση ελληνικών αυτοκινήτων ακόμη και με οικολογικά αποδεκτό αποτύπωμα; «Την τεχνογνωσία για να προσαρμοστούν τα αυτοκίνητά μας σε φιλικότερης προς το περιβάλλον μορφής καύσιμα και κίνηση τη διαθέτουμε. Το θέμα όμως είναι να υπάρξει κατ΄ αρχάς η κρατική αναγνώριση του τι ακριβώς διαθέτουμε στην αγορά. Η ReplicarΗellas (η ονομασία της βιοτεχνίας) αυτή τη στιγμή διαθέτει ρεπλίκες, δηλαδή σχεδόν πανομοιότυπα αντίγραφα δύο δημοφιλών μοντέλων της Ρorsche της δεκαετίας του 1950, ακολουθώντας τις προϋποθέσεις κίνησης με βενζίνη, το σασί του πρωτοτύπου και τον αερόψυκτο κινητήρα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ορισμένες διαφοροποιήσεις που επιβάλλονται από τη νομοθεσία και τα δικαιώματα χρήσης σημάτων και κατοχύρωσης μοντέλων, αλλά αυτές είναι τόσο επουσιώδεις ή μικρές που ο επίδοξος οδηγός δεν τις αντιλαμβάνεται απαραίτητα και σε κάθε περίπτωση δεν επηρεάζουν την οδηγική συμπεριφορά και την “καρδιά” του αυτοκινήτου». 
Ολα τα μηχανικά μέρη, το σασί, το σαλόνι και το αμάξωμα κατασκευάζονται στην Κατερίνη. Τα τελευταία τρία χρόνια που ο κ. Γαγανέλης άνοιξε τη βιοτεχνία η παραγωγή αγγίζει τα 35-40 αυτοκίνητα τον χρόνο «και οι σκέψεις μας λόγω της αυξημένης ζήτησης είναι να υπάρξει η επέκταση εκείνη που θα αποδίδει ετησίως τα τριπλάσια». Και αυτός όμως ο σχεδιασμός εξαρτάται από την «τυπική αναγνώριση και ενίσχυση του κράτους, καθώς το κόστος δεν είναι ευκαταφρόνητο».
Οι παραγγελίες της βιοτεχνίας προέρχονται κυρίως από το εξωτερικό, τη Γερμανία, την Ελβετία, την Πορτογαλία, αλλά και τις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Πριν από την αποστολή τους στους πελάτες-παραλήπτες, τα αυτοκίνητα ρεπλίκες υπόκεινται σε έλεγχο από γερμανό ανεξάρτητο μηχανολόγο ελεγκτή προκειμένου αφενός να διαπιστωθεί αν όντως πληρούν τις προϋποθέσεις για να θεωρούνται απολύτως λειτουργικά αυτοκίνητα ρεπλίκες και αφετέρου ότι δεν ταυτοποιούνται σε καμιά περίπτωση με το αυθεντικό πρωτότυπο της εταιρείας. Γι΄ αυτό και όπως επαναλαμβάνει ο κ. Γαγανέλης «υπάρχουν πάντα ορισμένες διαφοροποιήσεις, αμελητέες για τον οδηγό, αλλά ουσιώδεις σε σχέση με τα μοντέλα της κατασκευάστριας εταιρείας προκειμένου να μην τίθεται θέμα παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, εμπορικού σήματος και ευρεσιτεχνιών».
Η ζήτηση πάντως είναι ήδη αυξημένη και εντός συνόρων. Μόνο το τελευταίο τετράμηνο από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη έχουν ζητήσει πληροφορίες ή έχουν επισκεφθεί την ιστοσελίδα της βιοτεχνίας για τα μοντέλα ρεπλίκες πάνω από 800 επίδοξοι πελάτες και οδηγοί που πρέπει όμως και αυτοί να περιμένουν να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια προκειμένου να αποκτήσουν, για περίπου 30.000 ευρώ, στην παρούσα και πρώτη φάση μια ρεπλίκα Ρorsche 356 Speedster ή μια 550 Spyder, που στις αυθεντικές τους εκδοχές κοστίζουν πλέον πάνω από 300.000 ως 340.000 ευρώ.

Η ΛΥΔΙΑ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ «ΔΕΣΜΟΥΣ»

«Ο,τι κλείνει στην Ελλάδα ξέρουμε ότι δύσκολα ξανανοίγει», λέει η τραγωδός Λυδία Κονιόρδου για την πρόταση του υπουργείου  να κλείσουν με το ενδεχόμενο να ξανανοίξουν «απορροφημένοι» από  άλλο φορέα «Ο,τι κλείνει στην Ελλάδα ξέρουμε ότι δύσκολα ξανανοίγει», λέει η τραγωδός Λυδία Κονιόρδου για την πρόταση του υπουργείου να κλείσουν με το ενδεχόμενο να ξανανοίξουν «απορροφημένοι» από άλλο φορέα
Αναγκάζεται να κάνει τα παραπάνω εξαιτίας του Κέντρου Αρχαίου Δράματος «Δεσμοί», που έχει να λάβει κρατική επιχορήγηση από το 2008 και σήμερα κουβαλά στις πλάτες του χρέος 150 χιλιάδων ευρώ.
Με μικρά «έναντι» που του καταβάλλονταν μία στο τόσο, χρωστάει μισθούς ενός χρόνου, ενοίκια δύο ετών και το δάνειο της Εθνικής Τράπεζας που πήραν για να μη βάλουν λουκέτο.
Πολυτέλεια
Δεν είναι επομένως μόνο το Θεατρικό Μουσείο που αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγω χρεών στο ΙΚΑ. Ιστορικές θεατρικές σκηνές, όπως εσχάτως και η θεσσαλονικιώτικη Πειραματική Σκηνή Τέχνης, κατεβάζουν ρολά ή ακυρώνουν παραστάσεις, όπως προσφάτως τρεις το ΚΘΒΕ, λόγω παύσης ή καθυστέρησης καταβολής της επιχορήγησης του ΥΠΠΟΤ.
Το υπουργείο γύρισε την πλάτη επίσης στην εκπαίδευση και την έρευν

Αποδεκτή από τον Παπανδρέου η παραίτηση Παπαδήμου!!!

papadimosgap 729320364 200x111 Αποδεκτή από τον Παπανδρέου η παραίτηση Παπαδήμου!!!Αποδεκτή έγινε τελικά από τον Γιώργο Παπανδρέου η παραίτηση του Λουκά Παπαδήμου…Ναι, ναι, όσο κι αν φαίνεται πρωταπριλιάτικο είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ανακοινώθηκε μάλιστα και στη «Διαύγεια», έστω και με καθυστέρηση 18 ημερών.trans Αποδεκτή από τον Παπανδρέου η παραίτηση Παπαδήμου!!!
Πρόκειται φυσικά για την παραίτηση του νυν πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου από τη θέση του συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, η οποία αν και είχε υπογραφεί στις 10 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε τελικά τη Δευτέρα 28.
ΑΧ Ελλάδα...!!!!

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1992-2011Προς ένταξη η μελέτη για την 19ης Μαΐου. "ΠΟΤΑΜΙ" ΜΕΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ..!
Προβλέπονται πεζόδρομος 4 μέτρων, ποδηλατόδρομος 2 μέτρων, 14 πεζογέφυρες και 7 γέφυρες οχημάτων
Η πρόταση του δήμου Κατερίνης για την ανάπλαση της οδού 19ης Μαΐου παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συνολικού προϋπολογισμού 5.700.000 ευρώ.
Η μελέτη θα κατατεθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 - 2013".Πρόκειται για μια περιοχή 71 στρεμμάτων στην οποία ουσιαστικά θα επανέλθει το ποτάμι στην πόλη και οι παρεμβάσεις θα αφορούν ποδηλατόδρομο, πεζόδρομο, πεζογέφυρες χώρους άθλησης και ξεκούρασης.
Προ ημερήσιας διάταξης
Πριν την παρουσίαση στα προ ημερήσιας θέματα συζητήθηκε το ψήφισμα για το "χαράτσι" της ΔΕΗ που είχε αποφασιστεί να συνταχθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση κι αυτό επειδή υπήρξε διαφωνία με τον συνδυασμό του κ. Σαλπιστή ο οποίος ζήτησε να συμπεριληφθεί στο ψήφισμα παράγραφος στην οποία θα αναφέρεται ότι ο δήμος θα στηρίζει όποιες δράσεις γίνουν από ομάδες πολιτών.
Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία για το εάν θα υιοθετηθεί ή όχι η παράγραφος που πρότεινε ο κ. Σαλπιστής, ή το ψήφισμα σου συνέταξε η επιτροπή που είχε οριστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση. Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η πρόταση του δημοτικού συμβουλίου.
Ο συνδυασμός του κ. Σαλπιστή κατέθεσε ερωτήματα για τους εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι στους παιδικούς σταθμούς, όπως επίσης και οι καθαρίστριες καθώς επίσης και για το εάν ο δήμος προωθεί την εργασιακή εφεδρεία παρά την απόφαση που πήρε το Δ.Σ. Τα ερωτήματα θα απαντηθούν από τον δήμαρχο Κατερίνης ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα και δεν παραβρέθηκε στη συνεδρίαση.
Η πρόταση για την ανάπλαση της 19ης Μαΐου
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έγινε η παρουσίαση της πρότασης του δήμου Κατερίνης για ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 5.700.000 ευρώ που αφορά στη βιοκλιματική ανάπλαση της οδού 19ης Μαΐου με αστικό μετασχηματισμό της σε γραμμικό πάρκο και επαναφορά της τοπικής διαδρομής του ρέματος Μοσχοποτάμου. Πρόκειται για ανάπλαση της περιοχής που ουσιαστικά θα επαναφέρει στην 19η Μαΐου το ποτάμι, με γέφυρες και πράσινο, συνολικού μήκους 1700 μέτρων.
Τα οφέλη από την παρέμβαση αυτή θα είναι η μετατροπή του δρόμου σε πεζόδρομο, ποδηλατοδρόμο και πάρκο χωρίς να εμποδίζει την κίνηση των οχημάτων ασφαλείας ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί ένας πόλος έλξης που θα φέρει επισκέπτες, και θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Θα δημιουργηθεί πεζόδρομος 4 μέτρων για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και για να κινούνται τα οχήματα ασφαλείας όπως ασθενοφόρα και πυροσβεστικά, και δίπλα ποδηλατόδρομος πλάτους 2 μέτρων και τεχνητό κανάλι νερού πλάτους 5 μέτρων. Κατά μήκος του τεχνητού καναλιού θα κατασκευαστούν 14 πεζογέφυρες και 7 γέφυρες για την κίνηση των οχημάτων πλάτους 8 μέτρων

Κ. ΘΕΟΤΟΚΗΣ — ΣΟΝΕΤΟ 28


Σα χάρβαλο η ψυχή μου είναι ρημάδι
Που σε μια του γωνιά φτωχό καλύβι
Έστησα χερομάχος σε λιβάδι Xέρσο:
μα ο χαλασμός ω πώς με θλίβει!

Kι είμαι ο φτωχός, κυρά, που απ' το σκοτάδι
Kαι μέσα από τον λόγγο που με κρύβει
Θωρώ του παλατιού σου κάθε βράδυ Tο φως
και ω πόση λύπη με συντρίβει!

Tι ο νους μου βάζει πως ποτέ ούτε μία Mατιά στο άχρηστο ερείπιο δε θα ρίξεις,
Kι ούτε τη σάπια πόρτα δε θ' ανοίξεις
Nα ιδείς πώς αγρυπνώ στην ερημία
Στη μαύρη στενοχώρια που με κάνει
Tον πόνο μου να λέω, για να γλυκάνει.

Η πολυπόθητη έκτη δόση θα εκταμιευθεί τελικά, καθώς το Eurogroup άναψε "πράσινο φως".

Εγκρίθηκε από το Eurogroup, η 6η δόση ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα, μετά από μια μεγάλη περιπέτεια, που παραλίγο να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ.
Το θρίλερ που ξεκίνησε με την αποχώρηση της τρόικας από την χώρα, μετά από διαφωνία με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και συνεχίστηκε με την εξαγγελία για το δημοψήφισμα και τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, είχε τελικά αίσιο τέλος.

Τα χρήματα αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα, τις πρώτες 15 ημέρες του Δεκεμβρίου. Είχαν προηγηθεί έγγραφες δεσμεύσεις από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τονπρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.
Το έδαφος είχαν προλειάνει με δηλώσεις τους ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος στη Σύνοδο του Eurogroup, δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας.
"Στην Ελλάδα έχουμε όλες τις απαραίτητες συνθήκες για να προχωρήσουμε με την επόμενη δόση, το νέο πρόγραμμα και το PSI", τόνισε ο κ. Βενιζέλος

Η «χρυσή συνταγή» της ευτυχίας στις γυναίκες!

Η «χρυσή συνταγή» της ευτυχίας στις γυναίκες! 
Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί αλλά απάντηση δεν έχεις βρει; Τι είναι άραγε αυτό που θα σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένη; Υπάρχει «χρυσή συνταγή» για την ευτυχία; Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως την βρήκαν! 

Ποια είναι η συνταγή της ευτυχίας;
Είναι τα πολλά λεφτά, η επαγγελματική καταξίωση ή μήπως η απόκτηση παιδιών και η οικογένεια που δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για έναν βίο… ανθόσπαρτο;
Η ευτυχία βρίσκεται σε όλα μαζί τα παραπάνω, αλλά ποτέ χωριστά! Σύμφωνα με Αμερικανούς μελετητές, για να είναι πετυχημένη η «συνταγή» της ευτυχίας, χρειάζεται μείγμα όλων των παραπάνω «συστατικών»!
Δεμένη οικογένεια, καριέρα, καλοί φίλοι και ένα υγιές εισόδημα είναι όλα όσα κάνουν μια γυναίκα ευτυχισμένη, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Αν λοιπόν

Το δημοψήφισμα τίναξε στον αέρα τις καταθέσεις!

http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/21d9bdea15ec8823704568e070b99cee_XL.jpg?t=943912800Αναλυτικά, ο κ. Προβόπουλος μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων...
της Βουλής είπε ότι «στην περίοδο Σεπτεμβρίου -Οκτωβρίου εξ' αιτίας των προβλημάτων στο πολιτικό σκηνικό είχαμε απώλεια 13-14 δισ ευρώ...

Διαβάστε περισσότερα στο
newsbomb.gr 

Με πόνο στη μέση το 50% των Ελλήνων


Της Αιμιλίας Σταθάκου

Σοβαρές επιπτώσεις στην ζωή, την υγεία και την ερωτική δραστηριότητα των ασθενών, έχει ο χρόνιος νευροπαθητικός πόνος στη μέση.
Πρόκειται για ένα σημαντικό σωματικό και συναισθηματικό πρόβλημα για πολλούς Έλληνες, σύμφωνα με τη έρευνα Back Pain, που πραγματοποιήθηκε σε 10 ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν ότι ο συγκεκριμένος τύπος χρόνιου πόνου στη μέση συχνά δεν διαγιγνώσκεται ή διαγιγνώσκεται εσφαλμένα, παρά το γεγονός ότι επηρεάζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού και έχει σημαντική επίδραση στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Όπως προέκυψε περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες ασθενείς που ερωτήθηκαν υπέφεραν από χρόνιο πόνο στη μέση για πάνω από 6 μήνες ενώ το 40% των ασθενών νιώθουν πόνο στη μέση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Ο Σταύρος Λυγερός με θέμα «Από την Κλεπτοκρατία στη Χρεοκοπία» στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


  28-11-2011 027Tην Δευτέρα 28-11-2011 στα πλαίσια της Σχολής Γονέων-Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης- σε μία κατάμεστη αίθουσα μίλησε ο γνωστός και καταξιωμένος δημοσιογράφος-συγγραφέας κ. Σταύρος Λυγερός με θέμα «Από την Κλεπτοκρατία στη Χρεοκοπία». Στην αρχή ο ομιλητής αναστοχάζεται με αυτοκριτική τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε όλοι και όπως προέβλεψε θα γίνουν ακόμη δυσκολότεροι. Απαραίτητη η αυτοκριτική για την ελληνική κοινωνία εφόσον με την παθογένειά της αποδείχτηκε ο πιο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης.
Μετά τη μεταπολίτευση δημιουργήθηκε ανομολόγητο και ισχυρό «συμβόλαιο» μεταξύ άρχουσας τάξης και μικρομεσαίων για πιθανή ίση κατανομή πλούτου-δημιουργήθηκε όμως μοντέλο πλαστικής ανάπτυξης εξαιτίας της αυθαιρεσίας ,της σπατάλης , του πλουτισμού και του παρασιτισμού.
  Με τη δανειοδότηση των ευρωπαικών κονδυλίων κι αργότερα με το εύκολο δανεικό χρήμα της ΟΝΕ ο Έλληνας βολεύτηκε κι η κοινωνία διολίσθησε. Η ελληνική κρίση είχε αρχίσει χρόνια πριν αλλά αποκαλύφθηκε χωρίς ψιμύθια το 2008 μαζί με την κρίση της Ευρώπης. Η κοινωνία δεν ήταν άμοιρη ευθυνών αλλά το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι , διότι τους κανόνες τους θέτει το πολιτικό σύστημα. Πού οφείλονται όμως οι κρίσεις ισχυρών οικονομικών κρατών όπως η Ιταλία και οι ΗΠΑ?
 
  28-11-2011 011

  28-11-2011 012
Η επόμενη ομιλία εκτάκτως προγραμματίστηκε για την Κυριακή 4-12-2011 με ομιλητή τον δημοσιογράφο-συγγραφέα κ .Κώστα Τσαρούχα με θέμα «Η Μασωνία στην Ελλάδα».

Εκδήλωση για την παχυσαρκία στο σχολείο της Καρίτσας   Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου του Δημοτικού Σχολείου της Καρίτσας έγινε πριν λίγες μέρες στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου με θέμα: «Η παχυσαρκία-Ο ρόλος της άσκησης και της διατροφής».
Ομιλητές ήταν ο διαιτολόγος-διατροφολόγος κ. Καπετανάκης Βασίλειος για το κομμάτι της διατροφής και ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Καραμανώλης Γιάννης για την άσκηση.

Δεν αυξάνονται τα δημοτικά τέλη το 2012 στην ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Σύμφωνα με την εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το δημοτικό συμβούλιο ΚατερίνηςΜε 18 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Κατερίνης.
Τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνεδρίαση αφορούσαν

Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου προς τον υπουργό Εργασίας για τα ΚΕΠΑ

Λειτουργία Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας-ΚΕΠΑ
Κύριε Υπουργέ,
Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Κεντρικής Μακεδονίας που αποτελεί το δευτεροβάθμιο φορέα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, διαμαρτύρεται έντονα για σειρά ζητημάτων που προέκυψαν μετά την εγκύκλιο του υπουργείου σας, που αφορά την ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας-ΚΕΠΑ.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν σε σχετικό

Αν λάβετε sms απο άγνωστο αριθμό εξωτερικού, μην το ανοίξετε... και μην απαντήσετε!


Μία νέα απάτη με μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό και η αστυνομία εφιστά την προσοχή των πολιτών.
Τα μηνύματα είναι γραμμένα στα αγγλικά και έχουν ως αποστολέα αριθμό κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό.
Στα μηνύματα αυτά αναφέρεται, ότι ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του παραλήπτη έχει κερδίσει δύο εκατομμύρια ευρώ.
Το περιεχόμενο του μηνύματος έχει ως εξής :

    "YOUR MOBILE NUMBER HAS WON 2,000,000.00 POUNDS IN THE BLACKBERRY UK MOBILE PROMO, FOR CLAIMS SEND EMAIL YOUR NAME, MOBILE NO & COUNTRY TO blackberryyou@europe.com"

Η νέα ηλεκτρονική απάτη είναι στην ουσία η αποστολή μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα και σκοπός των αποστολέων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών.
Σε ανακοίνωση του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ καλεί όσους παίρνουν τέτοια μηνύματα να αποφεύγουν να τα ανοίγουν, σε καμία περίπτωση να μην λαμβάνουν υπόψη το περιεχόμενό τους και να μην απαντούν στους αποστολείς. Παράλληλα, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προωθώντας το σχετικό μήνυμα στο e-mail ccu@cybercrimeunit.gr, αλλά και τηλεφωνικά στην 24ωρη γραμμή καταγγελιών 11012. 


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα απάτη με μηνύματα σε κινητά http://24wro.blogspot.com/2011/11/blog-post_6915.html#ixzz1f6tQWKlK

Ο Γκλέτσος, οι Κινέζοι και το ελληνικό λάδι


ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ο δήμαρχος Στυλίδας Α. Γκλέτσος κοιτάει μπροστά και έχει βάλει στόχο να προωθήσει το λάδι της Φθιώτιδας ακόμα και στη Κίνα. Συνάντηση με τον νέο πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας