Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Αθάνατο ΠΑΣΟΚ! Μπράβο. Respect.Όλοι περίμεναν πως όταν απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι θα καταρρεύσει το ΠΑΣΟΚ, θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες και άλλα παρόμοια. Χθες λοιπόν οι πρώτοι 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι πέρασαν την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο και όμως δεν άνοιξε μύτη. Μέχρι δε το τέλος του έτους θα φύγουν άλλες 10.000. Και απ΄ ότι φαίνεται, το σύστημα της εφεδρείας θα συνεχίσει να...
δουλεύει χωρίς κανένα πρόβλημα. 

Γιατί όμως δεν υπήρξαν ιδιαίτερες διαμαρτυρίες από το οργανωμένο συνδικαλιστικά ΠΑΣΟΚ; Εμείς κοιτάξαμε λίγο τις προϋποθέσεις της εφεδρείας (δηλαδή ουσιαστικά της απόλυσης) των δημοσίων υπαλλήλων και είδαμε ότι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει 33 χρόνια εργασίας. Μετά κάναμε μια αφαίρεση. Δηλαδή, από το έτος 2011, αφαιρέσαμε 33 έτη και «ώ του θαύματος» πέσαμε στο 1978 και πίσω. Ποιος όμως κυβερνούσε το 1978, αλλά και πιο πριν;; Φυσικά η Νέα Δημοκρατία. Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην εξουσία περί τα τέλη του 1981 και από εκεί και μετά κομματικοποίησε το κράτος. Τι βλέπουμε λοιπόν; Ότι κανένας προσληφθείς μετά το 1981 επί ΠΑΣΟΚ δεν απολύεται.

Θέλετε και το καλύτερο; Για να φτάσουμε να αρχίσουν να απολύονται, με το θεσμό της εφεδρείας, δημόσιοι υπάλληλοι προσληφθέντες μετά το 1981, θα πρέπει να προσθέσουμε στο 1981 τον αριθμό 33 και τότε τι βλέπουμε; Ότι θα αρχίσουν να απολύονται δημόσιοι υπάλληλοι προσληφθέντες μετά το 1981, μετά το έτος 2014. Αλλά τότε, αφενός θα έχει ολοκληρωθεί η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων που έχει υπολογιστεί να απολυθούν, αφετέρου, τότε υποτίθεται ότι δεν θα είναι το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και επομένως άλλος θα τραβήξει το σχετικό ζόρι.

Αθάνατο επιστημονικό ΠΑΣΟΚ!!! Πελατειακό κράτος για πάντα. Σε ότι δε αφορά την Νέα Δημοκρατία, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί συναινεί σε όλα αυτά. Δεν έχει καταλάβει τι της γίνεται ή θέλει να συντηρήσει το κομματικό κράτος του ΠΑΣΟΚ; Αντίθετα, εκείνος που φώναξε λίγο, για την μη οριζόντια εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, ήταν ο κ. Βορίδης από τον ΛΑΟΣ. Η Νέα Δημοκρατία υπενθυμίζουμε, ήταν εκείνη που πέταξε μια ιδέα περί εφεδρείας, αλλά την εννοούσε διαφορετικά ισχυρίζεται. Πήρε όμως αυτή την ετικέτα το ΠΑΣΟΚ, που είναι αξεπέραστο στην προπαγάνδα και την χρησιμοποίησε έτσι όπως την χρησιμοποίησε. 

Γιατί άραγε το ΠΑΣΟΚ δεν απολύει τους 26.000 υπαλλήλους που προσέλαβε τα δύο τελευταία χρόνια, όπως είχε ζητήσει από τον κ. Βενιζέλο και ο κ. Σόϊμπλε;

Γιατί άραγε δυσκολεύεται το ΠΑΣΟΚ να εκποιήσει ή να διαλύσει ζημιογόνες ΔΕΚΟ και Οργανισμούς, που συντηρούμε εμείς, με τους δυσβάστακτους φόρους που μας επιβάλλονται, ξεπουλώντας τις περιουσίες μας και μειώνοντας τις καταθέσεις μας;;
Για σκεφτείτε λίγο;;

ΗΜΙΧΡΟΝΟ: ΤΟΤΕΝΑΜ -ΠΑΟΚ 1-2 !!!!!!!

KAΤΕΡΙΝΗ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...

Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΔΕΙΑ...ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ...ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΜΜΜ, ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ, ΤΟ ΚΤΕΛ... Η ΒΕΝΖΙΝΗ, ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ, Η ΚΡΙΣΗ, ΟΔΗΓΗΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΝΑ "ΑΦΗΣΟΥΝ" ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ....ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΜΗΝΕΣ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΗΤΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ...!

Στην Κατερίνη το μεγαλύτερο βιοκλιματικό πάρκο της Ελλάδας

Στην Κατερίνη το μεγαλύτερο βιοκλιματικό πάρκο της Ελλάδας 
Την ανέγερση βιοκλιματικού βγραμμικού πάρκου σε έκταση 71,5 στρεμμάτων και προϋπολογισμού 5,7 εκατομμυρίων ευρώ, σχεδιάζει ο Δήμος Κατερίνης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής. 

Με βάση τις μελέτες, το έργο θα περιλαμβάνει τη μετατροπή της οδού 19ης Μαΐου, από δρόμο κυκλοφορίας αυτοκινήτου σε πάρκο, πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο. 

Η ασφαλτοστρωμένη οδός θα μετατραπεί σε χώρο πρασίνου, ενώ θα δημιουργηθεί ένα τεχνητό κανάλι νερού και η διέλευση των πεζών θα πραγματοποιείται από 14 πεζογέφυρες. 

Παράλληλα προβλέπονται επτά γέφυρες για την κίνηση των οχημάτων, ενώ στην περιοχή ανάπλασης θα φυτευτούν πάνω από 1.500 δέντρα. 

Σημειώνεται πως με την κατασκευή του βιοκλιματικού πάρκου, αναμένεται μείωση της θερμοκρασίας κατά 2,5βαθμούς Κελσίου.

http://www.newpost.gr

Το 9% των Ελληνίδων σε παράλληλη σχέση

Περισσότεροι από ένας στους πέντε άντρες στην Ελλάδα δεν παραμένουν πιστοί στη σχέση τους, θέτοντας σε πιθανό κίνδυνο τόσο της δική τους υγεία, όσο και αυτή των συντρόφων τους, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε για εταιρεία προφυλακτικών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας το 22% των Ελλήνων αντρών που διατηρούν σχέση έχουν απιστήσει, περισσότερο από τους Ιταλούς (18%) και τους Γερμανούς (11%).
Παράλληλα, το 9% των Ελληνίδων σε μια σχέση δηλώνουν ότι έχουν σεξουαλικές επαφές και με κάποιον άλλο.
Ορισμένοι μάλιστα εκθέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο από το ξεκίνημα της σεξουαλικής τους ζωής. Περίπου ένας στους τρεις Έλληνες δήλωσαν ότι δεν χρησιμοποίησαν κάποιας μορφής προφύλαξη από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα κατά τη διάρκεια της πρώτης τους επαφής.
Σχεδόν οι τριπλάσιοι άντρες (28%) σε σχέση με τις γυναίκες (10%) δήλωσαν ότι όταν είχαν την πρώτη τους επαφή διατηρούσαν μια περιστασιακή σχέση, ενώ οι μισοί (33%) σε σύγκριση με τις γυναίκες (64%) είχαν μια σταθερή σχέση.
Σύμφωνα με την έρευνα το μεγαλύτερο ποσοστό (37%) των Ελλήνων που έκαναν σεξ χωρίς προφυλάξεις υποστήριξαν ότι ο λόγος που πήραν το ρίσκο ήταν η εμπιστοσύνη ότι η σύντροφος τους δεν ήταν φορέας κάποιου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος, παρότι ένας στους τέσσερις σε σχέση παραδέχονται ότι δεν ήταν βέβαιοι για το αν στο παρελθόν ο/η σύντροφός τους είχε μολυνθεί.
Σχεδόν ένας στους πέντε άντρες (18%) που πήραν το προαναφερθέν ρίσκο παραδέχεται ότι ήταν λάθος για το οποίο μετανιώνει, ενώ τα δύο τρία των Ελλήνων αντρών (68%) συμφωνούν ότι θα έπρεπε να είναι περισσότερο ενημερωμένοι σχετικά με το HIV/AIDS.
Οι Έλληνες δηλώνουν ότι είχαν κατά μέσο όρο 30 διαφορετικούς σεξουαλικούς συντρόφους – περισσότερους από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, όπως οι Ισπανοί (20), οι Γάλλοι (19) και οι Γερμανοί (17). Οι Ελληνίδες είχαν κατά μέσο όρο 10 συντρόφους, περισσότερους από τις Ιταλίδες (8), αλλά λιγότερους από τις Γερμανίδες (12). blog.gr

BBC: H Σαντορίνη, το καλύτερο νησί του κόσμουΔείτε ποιά είναι τα 5 καλύτερα νησιά του κόσμου και τις φωτογραφίες τους
Την πρώτη θέση ανάμεσα στα 5 καλύτερα νησιά του κόσμου καταλαμβάνει η Σαντορίνη στην σχετική λίστα του BBC. «Στη Σαντορίνη αισθάνεσαι όπως σε κανένα άλλο σημείο της γης. Εδώ, 120 μίλια νοτιοανατολικά από την υπόλοιπη Ελλάδα, τα πάντα είναι πιο φωτεινά. Τα άσπρα σπίτια, η θάλασσα και τα ηλιοβασιλέματα πάνω από την Καλδέρα», αναφέρει χαρακτηριστικά το BBC. Στο αφιέρωμα..
φιλοξενούνται επίσης το Bali της Ινδονησίας, το Cape Breton που βρίσκεται Καναδά, τα νησιά Borocay στις Φιλιππίνες, καθώς και το Great Barrier Reef στην Αυστραλία.
1. Santorini, Greece

2. Bali, Indonesia

3. Cape Breton, Canada

4. Boracay, Philippines

Great Barrier Reef, Australia

Πήραμε 8 δις και χάσαμε 14 δις ευρώ. ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΣΑΙΝΙΑ....!Σύμφωνα με δήλωση του Διοικητή της ΤτΕ κ. Γ. Προβόπουλου, τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο υπήρξε απώλεια τραπεζικών καταθέσεων ύψους 13-14 δις ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Προβόπουλο, η εκροή των καταθέσεων συνεχίστηκε και τον Νοέμβριο.

Δηλαδή την ώρα που ολόκληρη η χώρα αγωνιούσε και προσπαθούσε να πάρει την 6η δόση ύψους 8 δις ευρώ, την ίδια στιγμή...
έφευγαν από τις ελληνικές τράπεζες 14 δις ευρώ. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε ότι από τα 8 δις ευρώ της 6ης δόσης, περίπου τα 6,5 δις θα πάνε για εξόφληση τοκοχρεολυσίων και μόνο 1,5 δις ευρώ θα εισρεύσει στα κρατικά ταμεία (και ποιος άραγε θα πρωτοπάρει από αυτά;), αντιλαμβάνεστε για το ύψος της ζημιάς που υφίσταται συνεχώς η ελληνική οικονομία.  

Τα χρήματα που έφυγαν από τις τράπεζες μάλλον για το εξωτερικό,  προφανώς δεν είναι χρήματα μικροκαταθετών, αλλά ατόμων που γνωρίζουν καλά τι παίζεται. Αυτό το τελευταίο μας ανησυχεί ιδιαίτερα. 

Άνδρες τα περισσότερα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας

Τα ποσοστά... τόσο της σωματικής όσο και της ψυχολογικής ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα εμφανίζονται αυξημένα, σε σύγκριση με παλαιότερα στοιχεία και σε σχέση με τα αντίστοιχα τελευταία στοιχεία των άλλων ευρωπαϊκών χωρών». Αυτό προκύπτει από την έρευνα που πραγματοποίησε η Εταιρεία Ερευνών και Επικοινωνίας MARC, στη χώρα μας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ποσοστό που υφίσταται αυτή την «βία» είναι κυρίως άντρες, παρά γυναίκες, σε χώρες όπως η Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το 72% των ανδρών και το 70,7% των γυναικών δήλωσαν ότι σε διάστημα ενός έτους υπέστησαν ψυχολογική κακοποίηση τουλάχιστον μία φορά και το 31,7% και 23,4% σωματική επίθεση. Έως έναν βαθμό τα αποτελέσματα φαίνεται ότι επηρεάζονται από την οικονομική κρίση, ενώ στους θύτες περιλαμβάνονται άτομα όλων των μορφωτικών και οικονομικών επιπέδων.

Η βίαιες συμπεριφορές που απασχολούν την έρευνα αφορούν για παράδειγμα, την ελαφρά σωματική επίθεση, όπως το να τραβήξει κάποιος απότομα το χέρι του συντρόφου του, να τον σπρώξει, να του πετάξει κάτι ή να τον χαστουκίσει.

Ανάλογη μελέτη διεξήχθη και σε άλλες χώρες, μεταξύ κατοίκων όπως της Ισπανίας, της Ουγγαρίας, του Βελγίου, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σουηδίας, της Πορτογαλίας.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: http://24wro.blogspot.com/2011/11/blog-post_500.html#ixzz1fDg8mU7Y

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 6-0

http://www.redplanet.gr/podosfairo/champions_league_podosfairo/article1418865.ece/BINARY/original/osfp.jpg

Γιατί τιναζόμαστε στον ύπνο μας;

Στη μεταβατική κατάσταση μεταξύ εγρήγορσης και ύπνου, συμβαίνουν πολλά παράξενα πράγματα
. Πολλοί ζουν μια πτώση στο όνειρό τους η οποία τελειώνει με ένα χαρακτηριστικό τίναγμα λίγο πριν φτάσουν στο έδαφος. Άλλοι ισχυρίζονται πως βιώνουν εξωσωματικές εμπειρίες οι οποίες λήγουν πάλι με αυτό το τίναγμα.

Σε κάθε περίπτωση αυτός ο σπασμός έχει απασχολήσει πολλούς. Όμως στην πραγματικότητα δεν έχει κάποια σχέση με αυτά που βλέπουμε στον ύπνο μας. Πρόκειται για έναν τύπο ακούσιου μυοκλονικού σπασμού που φέρει πολλές ονομασίες: έναρξη ύπνου, υπνικός σπασμός, υπναγωγικός σπασμός είναι μερικές από αυτές.
Αυτό που ουσιαστικά συμβαίνει είναι ότι οι μύες συστέλλονται γρήγορα και χαλαρώνουν ξανά, προκειμένου να φέρουν το σώμα στην κατάλληλη κατάσταση για να κοιμηθεί.

World AIDS Day 1 December 2011


World AIDS Day on 1 December brings together people from around the world to raise awareness about HIV/AIDS and demonstrate international solidarity in the face of the pandemic. The day is an opportunity for public and private partners to spread awareness about the status of the pandemic and encourage progress in HIV/AIDS prevention, treatment and care in high prevalence countries and around the world.
Between 2011-2015, World AIDS Days will have the theme of "Getting to zero: zero new HIV infections. Zero discrimination. Zero AIDS related deaths". The World AIDS Campaign focus on "Zero AIDS related deaths" signifies a push towards greater access to treatment for all; a call for governments to act now. It is a call to honor promises like the Abuja declaration and for African governments to at least hit targets for domestic spending on health and HIV. 

Ο Έρωτας στα χρόνια του Facebook

Όταν τελειώσεις το απογευματινό σου νούμερο, κλειδώνεις το όπλο σου στον οπλοβαστό και μετά αναρωτιέσαι «θεέ μου τι κάνω τώρα; Άλλο ένα απόγευμα βαρετό μέσα στο στρατόπεδο». Ο Ν κάτι τέτοιο σκεφτόταν εκείνη την Τρίτη. Είχε κάνα πεντάμηνο ακόμα για να απολυθεί και η μόνη του διέξοδος –νόμιζε ότι- ήταν το laptop του.

Log in και στη συνέχεια «πίκι πίκι τσαν» και να μαστε. Μέσα σε λίγα δεύτερα βρέθηκε με 683 φίλους. Βέβαια μετά από ώρες liking, inboxing και youtubing έκανε add μια ξανθιά με προφίλ που προκαλούνε το ανασήκωμα του ενός φρυδιού. Τα κίνητρα του εδράζονταν στη δύναμη της «φυσικής». Αναπάντεχα όμως το αίτημα έγινε αποδεκτό και ξεκίνησε η κουβεντούλα. Είχαν κοινό επάγγελμα, κοινή αντίληψη του χιούμορ, ήταν και οι δύο αριστεροί και το «βασικό», ο Ν ανταποκρινόταν στις ζωδιακές ερωτήσεις της ξανθιάς. Μετά από ώρες πληκτρολόγησης

Λαϊκή βραδιά από τον Σύλλογο Φίλων "ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ" -ΥΠΑΡΧΩ


Του Σωτηρίου Δ. Μασταγκά
Στη συμπλήρωση, εντός του 2011, 10 χρόνων από τον θάνατο (2001) και 80 χρόνων από τη γέννηση (1931) του, ο Σύλλογος Φίλων ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ νομού Πιερίας δεν θα μπορούσε να μην τιμήσει τον σπουδαίο αυτόν λαϊκό τραγουδιστή, που έγραψε τη δική του μεγάλη ιστορία στο λαϊκό μας τραγούδι.

Δεν χρειάζεται να ανήκει κανείς στους σκεπτικιστές του «μύθου» και να ακούει κάθε βράδυ (σαν προσευχή) τα τραγούδια «Υπάρχω», «Οι μισοί καλοί» για να παραδεχθεί ότι ο Στέλιος Καζαντζίδης είναι η μεγαλύτερη σε έκταση και όγκο αντρική λαϊκή φωνή του τραγουδιού μας.

Πιστοί στο ραντεβού τους, για άλλη μια φορά τα μέλη και οι φίλοι του

Οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στον πρώην δήμο Παραλίας αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης

Για τα έτη 2007, 2008, 2009 και 2010Την απόφαση να ανατεθεί σε ορκωτό λογιστή ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος του πρώην δήμου Παραλίας για τα έτη 2007, 2008, 2009 και 2010 πήρε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης.
Το θέμα εισηγήθηκε ο αναπληρωτής δημάρχου κ. Ζήνων Σατραζέμης ο οποίος στην εισήγηση του περιέγραψε την εικόνα που υπάρχει σήμερα. Όπως είπε για δύο χρόνια δεν υπάρχουν απολογισμοί και ισολογισμοί, δεν έχουν εικόνα.

"Μας παρουσιάζονται οικονομικά προβλήματα συνεχώς, λαμβάνουμε αποφάσεις δικαστηρίων από εργολάβους και κρατικές υπηρεσίες. Έχουμε φτάσει στα 160 χιλιάδες ευρώ από πρόστιμα ενώ υπάρχει απόφαση από την Κτηματική Εταιρία ότι από το 1999 δεν έχουν αποδοθεί το 20% που αφορούσε τις ξαπλώστρες τα οποία είναι τα έσοδα του κράτους.

Το κλίμα είναι νοσηρό δεν έχουμε κάνει οικονομική παραλαβή από το δήμο, υπάρχουν ψίθυροι, υπόνοιες. Για να κλείσουν όλα αυτά θα ήθελα η απόφαση να είναι ομόφωνη. Να υπάρχει διαχειριστικός έλεγχος και όλα τα ευρήματα σύμφωνα με το άρθρο 168 θα τα στείλουμε στον Γενικό Γραμματέα της περιφέρειας με το ερώτημα να γίνει άλλος έλεγχος από το υπουργείο οικονομικών.

Ο κ. Μηλιώτης είπε ότι πρόκειται για ένα θέμα το οποίο είχαν επισημάνει από την πρώτη στιγμή και έπρεπε να είχε γίνει από καιρό. "Το κλίμα είναι νοσηρό είμαστε υποχρεωμένοι να απαντούμε τι γίνεται με το δήμο θα στηρίξουμε την προσπάθεια".

Την ικανοποίηση του εξέφρασε και ο κ. Καραφουλίδης καθώς όπως είπε μετά τον έλεγχο θα μπορέσει να ενσωματωθεί και ο πρώην δήμος Παραλίας αρμονικά. Ο κ. Μάντζιος συμφώνησε να γίνει έλεγχος σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου Κατερίνης για να είναι ακόμη πιο αξιόπιστο αποτέλεσμα.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μπογιατζής τόνισε χαρακτηριστικά ότι δέχονται τον χλευασμό όλων, και ντρέπονται να λένε ότι υπηρετήσαν στην αυτοδιοίκηση εκείνα τα χρόνια. Ο κ. Κήπου ζήτησε να γίνει ο έλεγχος από το 1998 με τη δημιουργία του Καποδίστρια.

Απαντώντας ο κ. Σατραζέμης ως προς το χρόνο ελέγχου είπε ότι σε πρώτη φάση θα γίνει ο έλεγχος για τη συγκεκριμένη περίοδο καθώς για τόσα χρόνια θα χρειαζόταν τουλάχιστον 2 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Στην Κατερίνη ο στιχουργός κορυφαίων Ελλήνων ερμηνευτών, Κ.Χαραλαμπίδης.

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ, ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΧΑΗΛ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4/12, ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΑΥΛΑΙΑ».

* ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΛΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΤΟΚΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ Ο Γ.ΝΤΑΛΑΡΑΣ, Ο Μ.ΜΗΤΣΙΑΣ & Ο Δ.ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ.
* Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΜΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΤΟΥ Γ.ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ Ο.Κ.Ο.Ε.

Στην Κατερίνη έρχεται την ερχόμενη Κυριακή ο μεγάλος Κύπριος ποιητής Κυριάκος Χαραλαμπίδης, στίχους του οποίου μελοποίησε ο αείμνηστος Μάριος Τόκας και ερμηνεύουν ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μανόλης Μητσιάς και ο Δημήτρης Μητροπάνος.
Ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης έρχεται στην Πιερία προσκεκλημένος του Κύπριου σκηνοθέτη Ανδρέα Μιχαήλ, ο οποίος είναι και πρόεδρος του συλλόγου Κυπρίων Πιερίας «Ο Ευαγόρας».
Συγκεκριμένα, την Κυριακή 4/12, στις 11.30 το πρωί, στον χώρο του θεατρικού εργαστηρίου «Αυλαία», γωνία Ορφέως και Ολύμπου 23, ο σύλλογος Κυπρίων Πιερίας «Ο Ευαγόρας» διοργανώνει εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο, προς τιμήν του σπουδαίου ποιητή.
Η όλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα των πολιτιστικών υπηρεσιών του υπουργείου παιδείας της Κύπρου, του γενικού προξενείου της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη και της ομοσπονδίας κυπριακών οργανώσεων Ελλάδας. Παρών θα είναι και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Κώστας Σταματάρης.
Η παρουσία αυτού του στιχουργού στην Κατερίνη αποτελεί τιμή για την πόλη και τον νομό όχι μόνο επειδή τους στίχους του τραγουδά όλη η σύγχρονη Ελλάδα, αλλά και επειδή αυτός ο καταξιωμένος ποιητής έρχεται σε μια κοινωνικά κρίσιμη στιγμή για την Πιερία καθώς και σε μια εθνικά σημαντική στιγμή τη χώρα, για να προσφέρει δύναμη και ελπίδα μέσα από τον πολιτισμό.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ακουστούν – ερμηνευτούν ποιήματά του από μαθητές τού θεατρικού εργαστηρίου «Αυλαία» αλλά και από τον ίδιο.
Τον ποιητή θα παρουσιάσει στο κοινό ο Ανδρέας Μιχαήλ, ο οποίος με δηλώσεις που παραχώρησε, απηύθυνε πρόσκληση «προς όλους τους συμπολίτες μας, να παραβρεθούν και να τιμήσουν τον Κυριάκο Χαραλαμπίδη, ο οποίος θα μιλήσει για την ποίηση ενώ στη συνέχεια θα κάνει διάλογο με το κοινό της πόλης και του νομού». 

Δυο Πιεριείς στην οργανωτική επιτροπή Προς το ιδρυτικό συνέδριο της Νεολαίας η Δημοκρατική Συμμαχία 
Με απόφαση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννη Οικονόμου, μετά από εισήγηση του Γραμματέα της Νεολαίας Βασίλη Τσιατσιάμη συγκροτούνται τα εξής όργανα:
Α) Προσωρινή Εκτελεστική Γραμματεία Νεολαίας
1. Τσιατσιάμης Βασίλης
2. Καραντώνης Δημήτρης
3. Κόκκινος Μιχάλης
4. Σιαφαρίκα Αθηνά
Η Προσωρινή Εκτελεστική Γραμματεία φέρει την ευθύνη για τη λήψη αποφάσεων και αναλαμβάνει όλα τα διοικητικά καθήκοντα που θα οδηγήσουν τη Νεολαία του κινήματος στη διεξαγωγή του Ιδρυτικού Συνεδρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου θα εγκριθεί το καταστατικό και θα εκλεγούν ο πρόεδρος και τα όργανα της Νεολαίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Η λύση στην κρίση χρέους: 1 ΔΡΧ = 1000 ευρώ


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 30, 2011
XRIMANEWS.GR…όπως Πούτιν;
Η “ελληνική κρίση” έχει πολλές κρυφές πτυχές τις οποίες εντέχνως όσοι, λιγοστοί, πολιτικοί αξιωματούχοι γνωρίζουν έχουν κρατήσει στη σκιά, εμποδίζοντας τη Βουλή και τον ελληνικό λαό να τις πληροφορηθεί. Κάποιες από αυτές αφορούν στη διαπραγματευτική δύναμη της Ελλάδας απέναντι στην Τρόικα και τους ιδιώτες δανειστές της.
Στο πρώτο τμήμα της τρέχουσας σειράς άρθρων αποκάλυψης των μεγαλύτερων μυστικών της ελληνικής κρίσης αναφέρθηκα στο δίκαιο που διέπει τα ελληνικά ομόλογα, ένα θέμα το οποίο είχα αναδείξει με το άρθρο “Το κρυφό διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας για το χρέος της” από τον Ιούλιο του 2010 (βρίσκεται στο βιβλίο “Υπόθεση Ελληνική Κρίση, Περίεργες Συμπτώσεις” εκδόσεις Λιβάνη), παρουσιάζοντας μία σειρά σχετικών με το θέμα εκθέσεων κορυφαίων πανεπιστημίων και νομικών εταιριών.
Οι αποκαλύψεις στο συγκεκριμένο άρθρο προκάλεσαν αίσθηση αλλά δεν ήταν παρά δεκαπέντε μήνες αργότερα που το θέμα έλαβε μεγάλες διαστάσεις, όταν σε μία σειρά άρθρων και δημοσιεύσεων στο XrimaNews.gr παρουσιάστηκαν

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Κατερίνης

Αυστηρό σύστημα είσπραξης τελών τραπεζοκαθισμάτων

Το σύστημα είσπραξης τελών τραπεζοκαθισμάτων απασχόλησε τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Κατερίνης που κλήθηκε να αποφασίσει για τον καθορισμό χρήσης κοινόχρηστων χώρων, πεζοδρομίων, πεζόδρομων, πλατειών και αιγιαλού.
Το θέμα εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ζ.Σατραζέμης, που αναφέρθηκε στη διαδικασία που θα ακολουθεί ο δήμος επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής.
Όσοι επαγγελματίες διαθέτουν πατάρια η έκδοση της σχετικής άδειας για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων θα πρέπει να γίνεται το αργότερο μέχρι 31 Ιανουαρίου κάθε έτους με αίτηση προς το δήμο. Κατά την υποβολή της αίτησης, θα πρέπει να καταβάλλει το 30% του τέλους τραπεζοκαθισμάτων, ενώ μέχρι τις 31 Ιουλίου θα πρέπει να έχει καταβάλλει και το υπόλοιπο 70%.
Εάν καταβληθεί το σύνολο του τέλους, ήτοι το 100% θα παρέχεται έκπτωση σε ποσοστό 10%.
Όσοι δεν διαθέτουν πατάρια στα καταστήματά τους (π.χ. πλατεία κ.α.,) αλλά και όσοι επιθυμούν να κάνουν μεμονωμένη χρήση θα καταβάλλουν το σχετικό αντίτιμο την ημερομηνία που θα χρειαστούν το χώρο.

Στην ίδια συνεδρίαση επίσης, συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν:
1. τον καθορισμό βοσκήσιμων εκτάσεων (θέση και εμβαδόν) τρόπου χρήσης αυτών και αριθμού ζώων μικρών και μεγάλων που επιτρέπεται να βόσκουν στο Δήμο Κατερίνης.

2. τον καθορισμό κοινοχρήστων χώρων για τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων και διαφημιστικών πλαισίων στο Δήμο Κατερίνης.

3. Τον καθορισμό αρδευτικής περιόδου, αριθμού θέσεων υδρονομέων, τομέων δράσης και αμοιβής αυτών στο Δήμο Κατερίνης για το έτος 2012.

Le Figaro:"H Ευρώπη χρωστάει εδώ και 2.500 χρόνια στην Ελλάδα!"


Για ένα χρέος που κρατάει εδώ και 2.500 χρόνια κάνει λόγο η Γαλλική Le Figaro, της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα, με άρθρο που  υπογράφουν δύο Γάλλοι καθηγητές Φιλοσοφίας, αναλύοντας και ποιο ειναι το χρέος της Ευρώπης αυτή την στιγμή.
Οι δύο καθηγητές Τιερί Φορμέ και Μαρτέν Στεφένς, του γαλλικού πανεπιστημίου του Μετς αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Μιλάμε διαρκώς για το ελληνικό χρέος. Χωρίς καν να επισημαίνουμε ότι η Ευρώπη είναι αυτή που, εδώ και 2.500 χρόνια, έχει ένα χρέος προς την Ελλάδα. Ενα χρέος αιώνιο, αφού αφορά τα θεμέλιά της».
Στη συνέχεια, οι δύο καθηγητές αναλύουν σε τι χρωστάει η Ευρώπη στην Ελλάδα  «Ευρώπη δεν είναι το όνομα μιας πριγκίπισσας της Φοινίκης;
Οι ακαδημίες δεν έγιναν στη μνήμη του πρώτου μεγάλου θεσμού της γνώσης που ιδρύθηκε από τον Πλάτωνα στον κήπο του Ακάδημου, στην Αθήνα;
Τα Ιδρύματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν φέρουν το όνομα που δόθηκε από τον Αριστοτέλη στη σχολή του, το Λύκειο; Τα παιδιά μας δεν μαθαίνουν ακόμη και πάντα τη γεωμετρία από τα θεωρήματα του Θαλή και του Πυθαγόρα;
Ο γιατρός δεν πρέπει να δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη; Τέχνη, λογοτεχνία, μυθολογία, τεχνικές κάθε είδους: ο κατάλογος αυτών που οφείλουμε στην Ελλάδα είναι μακρύς.»
«Πρέπει συνεπώς να έχουμε χάσει το νόημα του πολιτισμού και κάθε ευγνωμοσύνης για να μιλάμε χωρίς μέτρο για το “ελληνικό χρέος”» και θέοτυν το ερώτημα «πώς είναι δυνατόν ένα κράτος να μπορεί να απειλείται από τις τράπεζες, οι οποίες οφείλουν την ύπαρξή τους στο νομικό πλαίσιο που θέτουν τα κράτη».
Λίγο παρακάτω συνεχίζουν λέγοντας«Από τη στιγμή που οι τράπεζες απειλούν τη ζωή όλων, γίνονται εχθρός του λαού» και προσθέτουν ότι «το κράτος έχει καθήκον να τις ξαναβάζει στη θέση τους» γιατί το κράτος πρέπει να εξασφαλίζει τη γαλήνη των πολιτών οπότε «όλες οι άλλες δεσμεύσεις του, έστω κι αν πρόκειται για ένα κολοσσιαίο χρέος, πρέπει να περνούν σε δεύτερη μοίρα».
Τέλος οι δύο Γάλλοι καθηγητές, αναλύουν ποιο είναι το χρέος της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα αυτή την στιγμή «Αυτό που απαιτεί από μας σήμερα η Ελλάδα, είναι να τιμήσουμε το ανεξάντλητο χρέος μας προς αυτήν καθιστάμενοι αντάξιοι των θεσμών που μας κληροδότησε: η δράση που θα αναλάβουμε δεν μπορεί να είναι μόνον οικονομική».

"Διαμαρτυρία απέναντι στα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα της σημερινής Ελλάδας" γραφει ο Γιώργος Χ. Χανδόλιας

Η κωμωδία, η πολιτική σάτιρα, όπως και η σύγχρονη επιθεώρηση με άλλα θεατρικά είδη, ζουν φυσικά σαν αντιπολίτευση προς την παράταξη που κυβερνά και καθήκον τους είναι να δείχνουν τις αδυναμίες της κυβέρνησης. Αν όλα αυτά τα ανατρεπτικά από τη φύση τους είδη, μπουν στην υπηρεσία της, τότε εκφυλίζονται και παράγουν απλή προπαγάνδα.

Οι κωμωδίες του Αριστοφάνη γράφονται την εποχή που η Αθηναϊκή Δημοκρατία έχει γίνει εύθραυστη από τους πολέμους και κυρίως από τις εσωτερικές ελλείψεις. Ελλείψεις πολιτικές, κοινωνικές, που δημιούργησαν ένταση ανάμεσα στο λαό και στην άρχουσα τάξη.

Οι πολιτικές διαδικασίες, που μπήκαν σε κίνηση στην κοινωνία, έγιναν θέμα του νέου ποιητικού έργου του Αριστοφάνη και των συναδέλφων του. Η κοινωνία που με τόσο μεγάλη επιτυχία είχε «ξεχάσει», ή είχε απωθήσει το παρελθόν, εξαναγκάζεται να αντιμετωπίσει την ανημπόρια, την ανικανότητα, την ανισότητα, τον πλουτισμό των αρχόντων, που ο ίδιος ο λαός επέλεξε. Είναι η στιγμή που η κοινωνία ζητά δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια και κυρίως ελευθερία.

Βιοκλιματικός αστικός μετασχηματισμός της οδού 19ης Μαΐου ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με την επαναφορά της ιστορικής διαδρομής του ρέματος Μοσχοποτάμου και τον βιοκλιματικό αστικό μετασχηματισμό της οδού  19ης Μαΐου σε γραμμικό πάρκο, η Δημοτική Αρχή προχωρά στην υλοποίηση ενός ακόμη μεγάλου στόχου, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου ανάδειξης της Κατερίνης!
Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, προϋπολογισμού 5,7 εκατ. ευρώ, που κατατίθεται προς έγκριση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 207-2013» απ’ όπου και αναμένεται να χρηματοδοτηθεί εξ’ ολοκλήρου.

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2011 ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΟΝΟΓΛΟΥ

Έργα δικά του, καθώς και άλλων συνθετών ερμηνεύει ο Γιάννης Ανδρόνογλου - με κιθάρα κατασκευής του Ιταλού Stefano Robol (Rovereto-Italy)- το Σάββατο 03 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης(μικρή αίθουσα).

 Τίτλος ρεσιτάλ:
Γιάννης Ανδρόνογλου: Guitar Foundation of America Artist 2011

Πρόγραμμα Ρεσιτάλ:

1) Capricho Arabe (serenata)- FRANCISCO TARREGA (1852-1909)

2) Torre Bermeja- ISAAC ALBENIZ (1860-1909)

3) Passacaglia- ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΑΒΡΟΖΙΔΗΣ (1957)

4) Variationen uber ein anatolisches volkslied- CARLO DOMENICONI (1947)

5) Travelling- ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΝΟΓΛΟΥ (1979)

6) Mandilatos Impressions  – ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΝΟΓΛΟΥ


*Τα έργα 5,6 εμπεριέχονται στο cd ‘Yiannis Andronoglou-Travelling’ το οποίο κυκλοφορεί από την Legend Classics-Lyra Grecophon.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΟΝΟΓΛΟΥ

Θα πάω στο χωριό μου


Δημήτρης Καμπουράκηςτου Δημήτρη Καμπουράκη


Το ακούω όλο και συχνότερα: «Θα πάω στο χωριό μου. Θα βάλω πατάτες, ντομάτες, μαρούλια, κοτόπουλα, κουνέλια. Θα μαζεύω το λάδι μου. Θα ‘χω το κρασί, το τσίπουρο μου. Εκεί τα πράγματα είναι φτηνά. Κι έπειτα τι να κάνω στην Αθήνα χωρίς δουλειά; Εκεί θα επιβιώσω.»

Αμ, δεν θα πας. Κι αν πας, θα φύγεις γρήγορα.

Γιατί θα μπεις στο internet στην «καλλιέργεια πατάτας» κι όλα θα μοιάζουν απλά, όμως στην πράξη τίποτα δε θα μπορείς να εφαρμόσεις. Τότε θα πάς στο καφενείο και θα ρωτάς πώς καλλιεργούνται οι πατάτες κι οι θαμώνες θα σε δουλεύουνε. Θα σού εξηγήσουν βέβαια, αλλά θα χασκογελάνε με νόημα. Θα ψάχνεις πατάτες με μπόλικα μάτια για να τις φυτέψεις και δεν θα βρίσκεις. Κι όταν τα καταφέρεις, θα πρέπει να σκάψεις τις αυλακιές στο χωράφι κι είναι μεγάλος ο κόπος της τσάπας σε...

Βαρουφάκης: Η Γερμανία θα φύγει από το Ευρώ πριν από την Ελλάδα
Η Ελλάδα δεν θα φύγει από το Ευρώ. Η χώρα που πιθανώς θα αναγκαστεί να το κάνει είναι η Γερμανία, η οποία μάλλον θα δημιουργήσει μία δική της νομισματική ένωση, αφήνοντας έξω τη Γαλλία. Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να μην αγοράζουν γερμανικά ομόλογα που είναι σε ευρώ. Σε Βρετανία και ΗΠΑ αντιλαμβάνονται πλέον ότι ο μέσος Έλληνας δεν ευθύνεται για αυτή την κρίση και πως έχει υποφέρει περισσότερο απ’ όσο έπρεπε. Ο Γιάννης Βαρουφάκης, καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ερμηνεύει τις τελευταίες εξελίξεις και εξηγεί πού κατά τη γνώμη του βρισκόμαστε: κοντά στην κατάρρευση του Ευρώ.


Πληροφορίες οι οποίες επισήμως διαψεύδονται θέλουν τις χώρες της Ευρωζώνης με πιστοληπτική ικανότητα ΑΑΑ να προωθούν την έκδοση κοινών ομολόγων «ελίτ». Βρισκόμαστε κοντά σε ένα Ευρώ δύο ταχυτήτων;


Βρισκόμαστε κοντά στην κατάρρευση του Ευρώ. Και όσο πλησιάζουμε, οι διάφορες πιθανές μετά ευρωσυστημικές συμμαχίες αρχίζουν να προετοιμάζουν το έδαφος. Αρχίζουν να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους. Εγώ πιστεύω ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει, δηλαδή να υπάρξει μια γαλλογερμανική νομισματική ένωση στη μετά ευρώ εποχή. Θεωρώ πολύ πιο πιθανό η Γερμανία να δημιουργήσει τη δική της νομισματική ένωση μαζί με τις υπόλοιπες πλεονασματικές χώρες. Αφήνοντας τη Γαλλία απ’ έξω.


Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι ξένες τράπεζες μελετούν τις επιπτώσεις από μία επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή. Σε ποια περίπτωση, πλέον, θα βγει η χώρα από το Ευρώ; Πόσο πιθανό είναι σήμερα αυτό το σενάριο;


Οι τράπεζες, προφανώς, προσπαθούν να μελετήσουν τον τρόπο με τον οποίο εκείνες θα πρέπει να αντιδράσουν σε μια διάλυση του Ευρώ. Όχι σε μια έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ. Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι η έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ δεν πρόκειται να συμβεί. Πολύ πιο πιθανή είναι η κατάρρευση του ευρωσυστήματος, συνολικά. Όπως έχω πει εδώ και καιρό, δεν βλέπω την Ελλάδα να φεύγει, ούτε να την εκδιώκουν. Αυτό που βλέπω είναι ότι το Ευρώ θα εκδιωχθεί από το «κεφάλι» και όχι από την «ουρά», όταν το «κεφάλι» αποφασίσει να φύγει.


Με την έννοια δηλαδή ότι αρχίζει να συμφέρει τη Γερμανία η αποχώρηση από το Ευρώ;


Όχι. Αυτό δεν συμφέρει κανέναν. Μπορεί να οδηγηθεί, μέσα από την πεισματική της άρνηση, να αναδομήσει το ευρωσύστημα. Να βρεθεί σε μια «γωνία» από την οποία να μην μπορεί να ξεφύγει, παρά μόνο με τη δική της απόδραση από το ευρωσύστημα. Αλλά μία τέτοια δική της απόδραση δεν θα συμβεί επειδή τη συμφέρει. Θα αποτελεί επιλογή πανικού όταν πλέον ο,τιδήποτε άλλο θα είναι απλώς περισσότερο καταστροφικό.


Τι μας δείχνει η πρόσφατη αδυναμία της Γερμανίας να δανειστεί υπό τις συνθήκες τις οποίες επιθυμούσε;


Μας δείχνει ότι οι επενδυτές, ιδίως στην Ασία, έχουν αρχίσει να μην θέλουν να αγοράζουν ομόλογα της Γερμανίας τα οποία είναι εκπεφρασμένα σε ευρώ. Δεν έχουν πρόβλημα να δανείσουν τη Γερμανία. Απλώς, φοβούνται ότι αυτά τα ομόλογα, κάποια στιγμή, όταν θα δημιουργηθεί το μάρκο, θα υποτιμηθούν, επειδή θα είναι εκπεφρασμένα σε ευρώ και η ισοτιμία μάρκου - ευρώ θα αλλάξει σε βάρος του ευρώ, το οποίο θα υποτιμηθεί και απέναντι στο δολάριο.


Πρόσφατα κάνατε λόγο για αντιστροφή του κλίματος, στις ΗΠΑ και στη Βρετανία, απέναντι στην Ελλάδα.
Εδώ και δύο χρόνια βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με δημοσιογράφους κορυφαίων βρετανικών και αμερικανικών ΜΜΕ, εφημερίδων και ηλεκτρονικών μέσων. Μέχρι πολύ πρόσφατα, η αντιμετώπιση των Ελλήνων ήταν εχθρική. Όποτε οι Έλληνες ανοίγαμε το στόμα μας, αντιμετωπιζόμασταν με αυτόν τον τρόπο μόνο και μόνο επειδή είμαστε Έλληνες. Πλέον, παρατηρώ ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Βρετανών και των Αμερικανών δημοσιογράφων έχει κατανοήσει πως αυτή η κρίση δεν οφείλεται στην Ελλάδα. Και ότι η Ελλάδα είναι ένα σύμπτωμα, το οποίο έχει τιμωρηθεί αλύπητα στο όνομα μίας κρίσης για την οποία η ίδια δεν ευθύνεται. Θα συνέβαινε ανεξάρτητα από την Ελλάδα. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί μία μεγάλη «στροφή», αν θέλετε, ακόμη και στο συναισθηματικό επίπεδο. Είναι ένα είδος αποδοχής ότι ο μέσος Έλληνας υποφέρει πολύ περισσότερο απ’ όσο του άξιζε.
tvxs

ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ :ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΝΥΧΤΕΣ, 2011.& ΟΔΥΣΣΕΑ ΜΗ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ. "ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ"Μερίδιο στην ευτυχία

Θα φύγω τώρα, τώρα αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη,
απ΄ τη φυλακή των αμίλητων πολυκατοικιών
και τα ποτάμια
 των πολύχρωμων αυτοκινήτων,
 της γκρίζας πόλης,
γιατί στο πρόσωπό σου αντίκρισα
τον ήλιο
 της αληθινής ζωής.
Θα φύγω
σε βουνά καταπράσινα και σε λιβάδια ανθόσπαρτα,
θα τρέξω αμέσως,
αγριολούλουδα και παπαρούνες θα μαζέψω
 και από ανθοστόλιστες χωριάτικες αυλές,
θα κλέψω ζουμπούλια μοσχομυριστά και κρίνα και γαζίες.
Και όταν το σούρουπο
 η απουσία σου αβάσταχτη θα είναι,
 σαν άσπρο περιστέρι θα πετάξω,
 πάνω από θάλασσες,
δάση
και μέσα σε ουρανούς
και θα΄ ρθω μπροστά σου,
 όπου κι αν βρίσκεσαι, αγαπημένη
και όλα τα πολύχρωμα λουλούδια,
της πλάσης όλης, του κόσμου όλου,
μπουκέτο στα χέρια σου, θα αφήσω.
Για να χαμογελάς, συνέχεια,
 από ευτυχία,
ολόιδια μ΄ αυτή που ακτινοβολεί το βλέμμα σου.
Ολόιδια μ΄ αυτή που ψάχνεις στους ανθρώπους.
Θέλω πάντα να χαμογελάς
–είσαι πιο όμορφη όταν χαμογελάς από ευτυχία-
για να κλέβω κι εγώ,
 μερίδιο  από την ευτυχία σου.