Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

Ο ανώτατος άθλος του ανθρώπου


Αρχικώς θα τονίσουμε ότι αφενός το ισχυρότερο όπλο του ανθρώπου, η σημαντικότερη δυνατότητα, που του δόθηκε στον αγώνα του να προσεγγίσει του “Είναι” (όντως ύπαρξη), την τελειότητα & το όλον, είναι ο Έρως : Άλλωστε όπως λέγει ο Σωκράτης του «Συμποσίου, 192.e.10 – 193.a.1» : «Του ολοκλήρου η επιθυμία και η ορμή έχει το όνομα έρως – τοῦ ὅλου οὖν τῇ ἐπιθυμίᾳ καὶ διώξει ἔρως ὄνομα»!.

Άλλωστε ο αιώνας του σύμπαντος αισθητοποιεί την κίνησή του απάνω στην διαδοχική ταλάντωση που ενεργεί το φαινόμενο του αφανισμού και της ξαναδημιουργίας. Έτσι το σημείο που σχεδόν συναγγίζεται η ανθρώπινη ύπαρξη με έναν απο τους βαθύτερους νόμους της φύσης είναι το ενικό γεγονός του έρωτα και του θανάτου. [1]

"Ελευσίς και Ελευσίνια Μυστήρια" – Γ.Ε. Μυλωνά

Η παρουσία γραφικών που ισχυρίζονται οτι γνωρίζουν περί δήθεν υπογείων κατασκευών στην Ελευσίνα, που μπερδεύουν δεξαμενές, φρέατα και κρήνες με υπόγειους θαλάμους (!), που αποδεικνυουν την γραφικότητα τους με το να ισχυρίζονται ότι εχουν δεί με τα μάτια τους τον Ηλιο του Μεσονυχτιου(!) - που λόγω αγνοιας δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι αυτή ειναι καθαρά αλληγορική έκφραση που αναφέρεται στο νοητο επίπεδο- που ισχυρίζονται ότι γνωριζουν περί των τυπικών των μυστηρίων και άλλων φαιδρών ισχυρισμών, δεν έχουν λείψει διαχρονικά και ούτε φυσικά θα λείψουν ποτέ μιας και πάντα θα υπάρχουν αφελείς που θα πιστεύουν τέτοιες φαντασιώσεις και ευσεβεις πόθους.

Ας δούμε λοιπόν τι λέει ο Γεώργιος Μυλωνάςδιεθνώς αναγνωρισμένοςσαν ένας από τους πλεόν έγκριτους και σοβαρούς μελετητές καιανασκαφείς της΅Ελευσίνας στο βιβλίο του "Ελευσις και Ελευσίνια Μυστήρια" :

"Επί χρόνια, από τότε που ήμουν νέος, προσπαθούσα να ανακαλύψω τα γεγονότα. Ηλπιζα να κατορθώσω το αδύνατο παρά την έλλειψη στοιχείων. Η πεποίθηση ότι θα έρχονταν στο φως επιγραφές όπου οι Ιεροφάντες θα είχαν καταγράψει το τυπικό της λατρείας και το νόημα του έχει σβηστεί εντελώς.
Η αποκάλυψη μιας υπόγειας αίθουσας γεμάτης με τα αρχεία της λατρείας, πράγμα που κυριαρχούσε στην ύπαρξη μου στον καιρό της νιότης μου, αποδεικνύεται ένα άπιαστο όνειρο, αφού στην Ελευσίνα δεν υπάρχουν ούτε υπόγεια δωμάτια ούτε αρχεία της λατρείας. Ο τελευταίος ιεροφάντης πήρε μαζί του στον τάφο τα μυστικά που μεταδίδονταν προφορικά επί αμέτρητες γενεές από τον ένα αρχιερέα στον επόμενο.

Ενα πυκνό και αδιαπέραστο πέπλο εξακολουθεί να καλύπτει τις ιεροτελεστίες της Δήμητρας και να τις προστατεύει από τα περίεργα βλέμματα των συγχρόνων σπουδαστών.

Πόσα μερόνυχτα έχουν περάσει διακεκριμένοι μελετητές πάνω στα βιβλία, επιγραφές και έργα τέχνης προσπαθώντας να παραμερίσουν αυτό το πέπλο!

Πόσες εξωφρενικές και ευφάνταστες θεωρίες έχουν διατυπωθεί σε μια υπεράνθρωπη προσπάθεια να εξηγηθούν τα Μυστήρια!
Πόσες νύχτες πέρασα όρθιος στα σκαλιά του Τελεστηρίου, λουσμένος στο μαγικό ασημένιο φως του Μεσογειακού φεγγαριού, ελπίζοντας να συλλάβω την διάθεση των μυστών, ελπίζοντας ότι η ανθρώπινη ψυχή θα μπορούσε ίσως να διακρίνει φευγαλέα αυτό που ο λογικός νους δεν μπορύσε να ερευνήσει!

Μάταια όλα- ο αρχαίος κόσμος κράτησε καλά το μυστικό του και τα Μυστήρια της Ελευσίνας εξακολουθούν να μην έχουν αποκαλυφθεί".
"Ελευσίς και Ελευσίνια Μυστήρια" – Γ.Ε. Μυλωνά, Εκδόσεις Κυκεών Tales σ.376-377

Oι αρετές της Ιδανικής Πολιτείας - ΠΛΑΤΩΝ


Οι απόψεις του Πλάτωνος για την ιδεώδη πολιτεία, η οποία διασφαλίζει στον πολίτη της τον άριστον βίον, εκθέτονται στον διάλογό του που τιτλοφορείται Πολιτεία. Με το παρόν θα εξετάσουμε το χωρίο 427c-445e από το τέταρτο βιβλίο της «Πολιτείας» και θα επιχειρήσουμε, σε πρώτη φάση, να προσδιορίσουμε τις αρετές της πόλεως και το περιεχόμενό τους. Έπειτα θα σκιαγραφήσουμε τα μέρη της ψυχής και θα ασχοληθούμε με την παραλληλότητα των αρετών της πόλεως με αυτές της ψυχής. Τέλος, θα αναφερθούμε στην πλατωνική εικόνα της δικαιοσύνης, τόσο στην κοινωνική όσο και στην ατομική της διάσταση, σε συνδυασμό με την ευδαιμονία πόλεως και ατόμου. Η ανάπτυξη θα γίνει σε τρεις ενότητες. Θα ακολουθήσουν τα συμπεράσματα.

ΟΙ ΑΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥΣ

Στον στίχο 427e10 της Πολιτείας η ιδεώδης πολιτεία ενσαρκώνει τις τέσσερις θεμελιώδεις αρετές. Χαρακτηρίζεται από ΣοφίαΑνδρείαΣωφροσύνη και Δικαιοσύνη. Η πόλη είναι σοφή, επειδή οι άρχοντές της (οι φιλόσοφοι-βασιλείς) είναι σοφοί και την καθοδηγούν προς το Αγαθόν. Είναι επίσης ανδρεία, για τον λόγο του ότι οι φύλακες-επίκουροι είναι

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ....

Π.Καμμένος: "Ας αφήσουμε τους νεοφιλελεύθερους, τους προσκυνημένους και όσους έχουν γονατίσει στις αγορές, να πάνε μαζί"

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: 1,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ....ΚΙ ΕΣΥ ΛΑΕ...

Το wi-fi βλάπτει σοβαρά την ανδρική γονιμότητα

Μπορεί να μας εξυπηρετεί, αλλά τελικά δεν μας κάνει καλό… Το wi-fi, σύμφωνα με μελέτη του περιοδικού "Fertility and Sterility", έδειξε ότι κάνει κακό στο σπέρμα.
Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Fertility & Sterility", η ακτινοβολία από το Wi-Fi ενός laptop προκαλεί ενδεχομένως προβλήματα στο σπέρμα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, 29 άνδρες εκτέθηκαν σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από ένα φορητό υπολογιστή με ανοικτό το Wi-Fi για τέσσερις ώρες, με αποτέλεσμα το σπέρμα τους να παρουσιάσει βλάβες στο DNA και μειωμένη κινητικότητα.
Όπως αναφέρει το Reuters, το 25% των σπερματοζωαρίων είχαν σταματήσει να κινούνται μετά την τετράωρη έκθεση στην ακτινοβολία, ενώ μόλις το 14% αυτών είχαν πρόβλημα κινητικότητας μακριά από αυτόν. Επιπλέον, το 9% όσων είχαν "εκτεθεί" στο Wi-Fi παρουσίασαν βλάβη στο DNA του σπέρματος.
“Εικάζεται ότι η τοποθέτηση ενός laptop που συνδέεται ασύρματα στο internet κοντά στους όρχεις μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένα επίπεδα γονιμότητας για τον άντρα. Θα πρέπει να διεξαχθούν νέες μελέτες προκειμένου να ερευνηθεί σε βάθος το ζήτημα…” τονίζουν οι επιστήμονες
Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο:  http://24wro.blogspot.com/2011/12/wi-fi.html#ixzz1fUChDzCj

Από άνεργος… μικρομεσαίος με 1 ευρώ!


Την δική τους εταιρία για να δουλεύουν θα μπορούν πολύ σύντομα να δημιουργήσουν όσοι έχουν ιδέες και όρεξη για δουλειά, αλλά δεν έχουν τα κεφάλαια που κανονικά θα απαιτούνταν σύμφωνα με το νόμο.

Πρόκειται για την Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία, μια μικρή ΕΠΕ δηλαδή, για την σύσταση της οποίας δεν θα απαιτείται να συγκεντρωθεί κεφάλαιο 18.000 ευρώ που προβλέπει ο νόμος για τις Περιορισμένης Ευθύνης εταιρίες.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που ετοίμασε το υπουργείο Ανάπτυξης και ενδεχομένως να συμπεριληφθεί στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, θα πρόκειται για ένα ευέλικτο σχήμα για τη δημιουργία του οποίου...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-0


Ο Πάντελιτς με πέναλτι στο 61' έδιωξε το άγχος από το Καραϊσκάκη και ο Τζιμπούρ (από θέση οφσάιντ) στο 74' "κλείδωσε" τους τρεις βαθμούς της νίκης (2-0 τον Παναιτωλικό) πριν από το κρίσιμο ραντεβού με την Αρσεναλ. Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι. 

KANTO ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ....!

WomenOnly.gr,

Με την πολυάσχολη ζωή που ζούμε, είναι δύσκολο να βάλουμε το σεξ μέσα στο πρόγραμμα! Κι όμως αν νομίζεις πως δεν υπάρχει χρόνος για σεξάκι γρήγορο και ωραίο κάνεις λάθος.
Ακόμα κι αν έχεις μόνο πέντε, δέκα και δεκαπέντε, μπορείς να απολαύσεις το πιο ξεσηκωτικό σεξ της ζωής σου και μην ανησυχείς, ακόμα κι αν ο οργασμός σε επισκέπτεται αργά, η σωστή προετοιμασία θα απογειώσει τα πάντα, ακόμα και σε 5 λεπτάκια.
Διαθέτετε πέντε λεπτάκια ακριβώς!
Το να σου έρθει ο οργασμός πακέτο σε πέντε λεπτά είναι κομματάκι δύσκολο και σχέδιο αισιόδοξο αφού η πλειοψηφία των γυναικών χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο. Αν λοιπόν διαθέτεις μόνο πέντε λεπτά για σεξάκι στα γρήγορα, προετοιμάσου από νωρίς:
Σκέψου πονηρά και πρόστυχα: βάλε μπρος το πονηρό σου μυαλουδάκι και φαντάσου πως θα γίνει το ερωτικό σκηνικό. Μπορείς και να του στείλεις ένα καυτό μηνυματάκι για να του εξηγήσεις πως ακριβώς θα τον περιποιηθείς όταν βρεθείτε οι δυο σας.

Μην περιμένεις στα πέντε λεπτά που διαθέτεις να

Μένης Κουμανταρέας - “Βιοτεχνία Υαλικών”/Kέδρος, 1975

το γκάζι
Σάββατο βράδυ, η Μπέμπα Ταντή κατηφόριζε την Πειραιώς φορτωμένη τιμολόγια και αποδείξεις Ένιωθε άκεφη και κουρασμένη. θα προτιμούσε να τριγύριζε με τα χέρια ελεύθερα σαν άντρας. Από τότε που κληρονόμησε το μαγαζί του πατέρα της κι αποφάσισε να πάρει σύζυγο και συνεταίρο, έχασε το βάδισμα του νέου κοριτσιού, το στήθος της είχε μεγαλώσει, τα μαλλιά της θαμπώσει.
Τους κροτάφους φώτιζαν ασημένιες τούφες και ανάμεσα τρεμόπαιζαν κάτι άρρωστες φλεβίτσες. Άφηνε την τσάντα της παράμερα και καθόταν κοντά του. Μιλούσαν για τις τελευταίες παραγγελίες, τοποθετούσαν κατά ημερομηνία τα γραμμάτια, έκλειναν ταμείο. Έπειτα κατέβαζαν τα ρολά και με βήμα αργό ξεκινούσαν για το σπίτι.
Βιοτεχνία Υαλικών (μυθιστόρημα)
Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 1976
Αθήνα, Κέδρος 1975
17η έκδοση 1996, Σελ. 178
Κατοικούσαν λίγα τετράγωνα παρακάτω. Τραβούσαν μεσ' από τα στενά του Ρούφ, σταματώντας η Μπέμπα να ισιώσει την κάλτσα της, ο Βλάσης ν' αγοράσει τσιγάρα. Φτασμένοι σπίτι, ο Βλάσης βούλιαζε στην πολυθρόνα, η Μπέμπα ξυπολιόταν και, μ' ένα άνοιγμα του φερμουάρ, άφηνε τη φούστα της να κυλήσει μπρος στον καθρέφτη. Η πρώτη γνωριμία στους διαδρόμους της Σχολής, ο Βλάσης τρέχοντας στη γραμματεία να διεκπεραιώσει κάποιες διατυπώσεις του πτυχίου, η Μπέμπα δευτεροετής με τις μικρές φροντίδες των υπογραφών. Έσμιγαν στα ζαχαροπλαστεία της οδού Σίνα, παρέα με συμφοιτητές της που συνδικαλίζονταν, οργάνωναν απεργίες και προβαίναν σε διαβήματα. Οι λέξεις φασίστας, δολοφόνος, χαφιές έπεφταν σαν πιστολιές. Αργότερα, Κυριακές στην Κόρινθο, του έφερνε αλλαξιές εσώρουχα, γλυκά, βιβλία κοινωνιολογίας τυλιγμένα σ' εφημερίδες της δεξιάς.
Άλλα έργα του Μ. Κουμανταρέα
Δυό φορές Έλληνας (μυθιστόρημα)
Αθήνα, Κέδρος
Περνούσε τα δέματα μπροστά απ' τους σκοπούς προκλητικά, κι εκείνοι την έγδυναν με το μάτι. Φορούσε φορέματα ανοιχτά στο στήθος, την ίδια πάντα άσπρη κορδέλα στα μαλλιά, χτενισμένα πίσω, να φανερώνουν ένα μέτωπο λευκό κι ανάλαφρα προτεταμένο. Έπειτα ήρθε ο καιρός της απόσπασης· τα σαββατόβραδα κλεισμένα σε κάμαρες επαρχιακών ξενοδοχείων, τα τζάμια φραγμένα μ' εφημερίδες, το ίσο πάντα φόρεμα παρατημένο στην άκρη του δωματίου δίπλα σ' ένα ζευγάρι άρβυλα ξεχαρβαλωμένα. Όση ώρα η Μπέμπα άλλαζε φόρεμα, αφήνοντας τα μαύρα της μαλλιά ξέπλεκα μες στον καθρέφτη, ο Βλάσης άλλαζε κανάλι στην τηλεόραση, σταθμεύοντας στις ειδήσεις. Ήταν αυτές, κάθε βράδυ, κομμένες και ραμμένες στα ίδια μέτρα, και μόνο αραιά και που το βλέμμα του ζωήρευε όταν άκουγε για κάποιο πραξικόπημα, μολονότι κι αυτά, τον τελευταίο καιρό, είχαν καταντήσει κοινός τόπος.
Με κινήσεις αργές φορούσε τα βραδινά της, φώναζε τον Βλάση να της κλείσει το φερμουάρ, εκείνος έπαιρνε τα κλειδιά του σπιτιού, εκείνη του αυτοκινήτου, έμπαιναν στη μικρή Σκόντα κι η Μπέμπα καθόταν στο τιμόνι. Ακολουθούσαν το ίδιο δρομολόγιο, Αγίου Κωνσταντίνου, Σταδίου, Φιλελλήνων, Συγγρού, για να καταλήξουν στο ίδιο πάντα κεντράκι με τις μαρίδες. Καθόνταν στ' ορισμένο τραπέζι, έπαιρναν στην αρχή μεζέ μεμφιαλωμένο κρασί Δεμέστιχα, κι άρχιζαν τις ατέρμονες συζητήσεις. Ποτέ απευθείας οι δύο τους, μα πάντα διασταυρωμένοι μεσ' από τις κουβέντες της παρέας. Τα μέλη της παρέας ήσαν ο Βάσος Ραχούτης κι ο Σπύρος Μαλακατές, που τους περίμεναν φτασμένοι πρώτοι στο ραντεβού. Ήσαν κι οι δύο σαρανταπεντάρηδες, κατά τι μεγαλύτεροι από τον Βλάση. Ο Βάσος παχύς, ασθματικός, με μάτια τριγυρισμένα από σκάμματα και χείλη γραμμένα σαν κοριτσιού.
Είχε τελειώσει μια σχολή τεχνικών επαγγελμάτων και είχε καταλήξει ιατρικός επισκέπτης σε φαρμακευτική εταιρεία. Μιλούσε αδιάκοπα για φάρμακα και ήταν σωστή αυθεντία στα χάπια για τα νεύρα. Ο Σπύρος ψηλός, στεγνός, με άσαρκα χείλη, είχε μια τάση να κουτσαίνει από τ' αριστερό πόδι. Είχε ταξιδέψει στην Αμερική, ανακατευτεί με αλογοτροφεία, κάνει κι ένα διάστημα στην Κορέα με το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα, για να καταλήξει στην Ελλάδα ανέστιος και πένης. Τα μπάλωνε τώρα με δουλειές του ποδαριού.
Bargain Sale banner for BetterWorldBooks.com
Βάσος και Σπύρος ήσαν και οι δύο εργένηδες, κατοικούσαν στη Νέα Σμύρνη, στον ίδιο όροφο πολυκατοικίας, σε διαμερίσματα του ενός δωματίου, αντικριστά. Τους δυο φίλους συντηρούσε το ζεύγος Ταντή, αναθέτοντάς τους δουλειές πλασιέ σ' επαρχιακές πόλεις. Περιόδευαν για λογαριασμό της βιοτεχνίας στην Πάτρα, στο Βόλο και στη Θεσσαλονίκη, σέρνοντας τις ξεπατωμένες βαλίτσες τους δεμένες με σπάγκο. Ταξίδευαν πάντα με νυχτερινό τρένο, καθισμένοι σε κουπέ, ο ένας απέναντι στον άλλο, ο Σπύρος καπνίζοντας σέρτικα, ο Βάσος Σαντέ. Η γνωριμία των δύο φίλων με τους Ταντήδες χρονολογείται από τότε που βρέθηκαν όλοι μαζί να παραθερίζουν στη Νέα Μάκρη - πάνε μερικά χρόνια.
Τις πολύ ζεστές μέρες, τις ώρες της μεσημβρινής ανάπαυσης, μπορούσες να τους δεις να τριγυρνάνε στην παραλία. ο Βάσος μ' ένα μαύρο μαγιό λαστέξ ξεχειλωμένο, ο Σπύρος ν' ακολουθεί ελάχιστα βήματα πιο πίσω, σκυφτός, μέσα σε άσπρο μπουρνούζι. Προχωρούσαν μέσα στην άχνη της μεσημεριανής ησυχίας, μετρώντας τα βήματα αμίλητοι, βουτώντας πότε πότε, δειλά σαν κοπέλες, τα πόδια τους στο νερό.
Τα βράδια, στις βεράντες του ξενοδοχείου, κάπνιζαν κάτι φτηνά πουράκια των περιπτέρων, ντυμένοι μέσα σε άσπρα κουκουλάρικα που πλέανε στα σώματά τους. Έμεναν με τα μάτια καρφωμένα στους Ταντήδες, καραδοκώντας για ένα βλέμμα τους, αρπάζοντας την καλησπέρα τους όπως οι πεινασμένοι την μπουκιά. Τις μέρες εκείνες η Μπέμπα φορούσε ένα κίτρινο φόρεμα με νταντελένιο γιακά, κρατούσε και μια βεντάλια από ξύλο αρωματικό, δώρο κάποιου μακρινού συγγενή της που ταξίδευε με τα καράβια. Τα μάτια της χάνονταν και ξαναφαίνονταν πίσω απ' αυτήν, μεγάλα και θολά, σαν φώτα στην ομίχλη. Με τις ψάθινες πολυθρόνες τους ν' αγγίζονται, οι δύο φίλοι κρατούσαν ως και την αναπνοή τους.

ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ...!!!!!!!!!!!1


Το σήμερα είναι το αύριο για το οποίο ανησυχούσες χθες. Μη πουλάς τρέλα… Μοίρασέ την.Αν δεν μπορείς να βρεις λύση βρες άλλο πρόβλημα.

Αν τα λάθη διδάσκουν τότε έχω μια καταπληκτική μόρφωση.

Αυτοί που νομίζουν πως τα ξέρουν όλα εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε.

Γελάει τελευταίος όποιος δεν κατάλαβε το ανέκδοτο.

Καλύτερα μια ώρας σκλαβιά και φυλακή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή

Μάθε από τα λάθη των άλλων γιατί η ζωή είναι πολύ σύντομη για να τα κάνεις όλα μόνος σου.

Μην προσπαθείς να μάθεις ένα γουρούνι να τραγουδάει. Χάνεις τον καιρό σου και ενοχλείς το γουρούνι.    

Δεν είναι παράξενο να τρέχει η μύτη και να μυρίζουν τα πόδια;

O μόνος τρόπος να αποφύγεις το στρατό, είναι να πας στο ναυτικό ή στην αεροπορία

Προτιμώ την ανωριμότητα , από την ωριμότητα που προσεγγίζει τα όρια του σάπιου.

Έχω φωτογραφική μνήμη, αλλά μου τέλειωσε το φιλμ.

Έχεις την ικανότητα να μαθαίνεις από τα λάθη σου. Σήμερα θα μάθεις πολλά.

Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο

Η καταστροφή των πραγμάτων είναι πάντα ευθέως ανάλογη με την αξία τους

Όταν διδάσκεις μαθαίνεις διπλά.

Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, δοκίμασε να διαβάσεις τις οδηγίες.

Να μην γίνεσαι αναντικατάστατος. Αν δεν μπορείς να αντικατασταθείς, δεν πρόκειται να πάρεις προαγωγή.

Είναι πολύ πιο εντυπωσιακό όταν οι άλλοι ανακαλύπτουν τα προτερήματά σου χωρίς τη δική σου βοήθεια.

Μην περιμένεις να εκτιμήσεις κάτι που έχεις όταν θα το έχεις χάσει.

Θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες αυτό, αλλά ποτέ δεν είπα ότι θα κάτσω να το ακούσω!

Δεν φοβάμαι να πεθάνω. Aπλώς δεν θέλω να’ μαι εκεί όταν γίνει. Woody Allen

Αν δώσεις σε έναν απαισιόδοξο ένα κουλούρι αυτός θα βλέπει μόνο… την τρύπα

Μη διαφωνείς δημόσια με έναν ηλίθιο μπορεί ο κόσμος να μην καταλάβει τη διάφορα

Η έκφραση «γυμνή αλήθεια» έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει.

Όταν αντιγράφεις κάποιον λέγεται «κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας», όταν αντιγράφεις πολλούς μαζί λέγεται «έρευνα».

Μπορεί η γνώμη μου να έχει αλλάξει, αλλά όχι και το γεγονός ότι έχω δίκιο.

Διασκέδαση – η τέχνη να κουράζεσαι τις ώρες της ανάπαυσης.

Πάσχιζε να σε αγαπούν και όχι να σε θαυμάζουν.

Μην κάνεις δυο φορές το ίδιο λάθος. Υπάρχουν τόσα πολλά

Το άσχημο με την θεωρία είναι πως σου λέει πως δουλεύει ένα σύστημα, όχι γιατί δεν δουλεύει.

Αν η ζωή είναι μια σκηνή, θα ήθελα λίγο παραπάνω φωτισμό.


ΠΗΓΗ: Ατάκες-αμπελοφιλοσοφίες! 

«Χρίσματα» από τον Νάνο Βαλαωρίτη NAFTEMPORIKI.GR

Τη νέα ποιητική συλλογή «Χρίσματα» του Νάνου Βαλαωρίτη θα παρουσιάσει τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου στις 20:00, στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι), η Ελληνοαμερικανική Ένωση, σε συνεργασία με την Κοινωνία των (δε)κάτων.
Η νέα ποιητική συλλογή του Νάνου Βαλαωρίτη εκδίδεται με αφορμή τα ενενηκοστά του γενέθλια και αποτελεί δώρο του ποιητή και εκδότη Ντίνου Σιώτη στον «πατέρα, αδερφό, φίλο, μέντορα, σύντροφο». Η συλλογή περιλαμβάνει 86 ποιήματα, γραμμένα από το 2005 ως το 2011, που διακρίνονται για τον χαρακτήρα έμμεσης επέμβασης στα τρέχοντα γεγονότα. Διαφέρει από τις προηγούμενες ποιητικές σειρές στο ότι έχει μια συντομογραφία σε ολιγόστιχα ποιήματα με λίγες συλλαβές.
Η ελλειπτική αυτή φόρμα επιτρέπει να διαφανεί το χιούμορ

Διαμαρτυρία για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ


ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και οι άνθρωποι με αναπηρία συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν στο κέντρο της πρωτεύουσας με πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου. Το παρών έδωσε και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Π. Κουρουμπλής

«Το Θείο Τραγί» του Γιάννη Σκαρίμπα στο Bios

Η Θ.Ε. Χορίαμβος επιστρέφει στο BIOS με την παράσταση «Το Θείο Τραγί» βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Γιάννη Σκαρίμπα. Η παράσταση θα παρουσιαστεί από την 1η Δεκεμβρίου 2011 μέχρι τις 13 Ιανουαρίου 2012. 
Ένας αλήτης, ένας προκλητικός, ένας εχθρός του καθωσπρεπισμού αποφασίζει να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη για μια παλιά του αγάπη. Αυτή, παντρεμένη τώρα πια μ' έναν πλούσιο αστό ζει την "ευτυχία" μιας "γεμάτης" ζωής. Ο αντι-ήρωας αυτός ραδιουργεί, σωτήρια και με πρόστυχο σκέρτσο, εναντίον μιας δοσμένης συνταγής που καθιστά τους ανθρώπους κοινωνικά "κανονικούς", "αδιαμφισβήτητα" τέλειους, απεγνωσμένα "υγιείς" και κάλπικα γεμάτους.
Πρώτο Θέμα.
****

Το θείο τραγί του Σκαρίμπα

..Όλοι οι άνθρωποι είναι καταγραμμένοι και ήσυχοι. Βρίσκονται καταχωρημένοι κανονικά στα βιβλία με ημερομηνίες και ονόματα.. Ενώ εμείς όλο από πάνω ερχόμαστε και δείχνουμ’ αόριστα. Είναι τα πιστοποιητικά μας αμφίβολα, είναι οι δρόμοι μας γρίφοι. Άγραφη είναι η ληξιαρχική μας σελίδα. Άγραφη αφού δεν μας γνώρισε και μήτε την ξέρουμε. Την αξιοπρέπεια, την τιμή, το δικαίωμα, τα κάνουμε εμείς λαθρεμπόριο γιατ’ είναι μονοπωλημένα τα είδη τους. Κυκλοφορούν χωρίς τα ένσημά τους στα χέρια μας τα’ απαγορευμένα αυτά πράγματα. Τάχουν αυτοί κάνει φίρμα τους. Τα βάζουν και στα εμπορικά τους ταμπέλα. Ο Θεός: είδος οικόσημοΗ αρετή. Σπεσιαλιτέ-ειδικότης… Μα ποιος θα μπόραε να ψήσει αντάμα τους κάστανα. Μητ’ ο διάολος…
Να. Για δαύτο γυρίζουμε. Είμαστε της ζωής μεις οι μούργοι..Εμείς καλλιεργούμε μόνο από έρωτα προς την ελευθερία το ψέμα-ένα ψέμα όλο ποίηση, μιαν αναποδιά όλην οίστρο-ενώ αυτοί είναι αυτόδουλοί του και σκλάβοι του…
Να, γι’ αυτό γκιζιρνάμε. Μήτε σπείρουμε, μήτε θερίζουμε γιατί για μας είναι τα χώματα μπρούτζινα και νικέλινη η γη μας. Τα Έθνη, οι πολιτείες, οι τόποι, δεν έχουmε σύνορα στον δικό μας τον χάρτη και τα δυο ημισφαίρια μας πέφτουνε λίγα. Η ζωή μας δεν ανέχεται όρια. Εμείς ένα σύνορο ξέρουμε: της ζωής και του θανάτου. Μια πατρίδα γνωρίζουμε: των σολών μας το πάτι. Είμαστε εμείς οι πολίτες του απείρου, κ’ έχουμε και μεις μια σφραγίδα: τον πάτο μας. Μ’ αυτήν σφραγίζουμε μεις τα πιστοποιητικά της τιμής των..
Και γιατί στα λέω όλα αυτά ενώ είχα καιρό να σου μιλήσω και παρότι χαρούμενος και χορτασμένος φίεστα, κρασί και κορμί; Γιατί πήγα και τον είδα, μετά απο δώδεκα χρόνια τον παππού τον Πλοίκα, και έπεσε πάνω μου σαν άσθμα ότι είδα. Αυτόν και τα 11 τραύματα και τα 50 χρόνια εξορία, και το στομάχι του τον τρύπιο που πεσε στην αυλή με τα αίματα και δεν περνούσε κανένας. Και η κυρά στο κρεβάτι κατάκοιτη με τα πόδια. Και την είδα ακόμα την φλόγα στα μάτια του ωστόσο. Και έκανε τις χαζοπουστιές της μπουρζουαζίας να δείχνουν άξιες μιας φάπας μόνο.
Αλλα με συγχωρείς. Υπόσχομαι να'μαι αντικειμενικός και να πω την ιστορία του μαζί με κάμποσες άλλες. Και πιο σημαντικό, να σου πω για κείνα που θαθελε να ακούει κι αυτός. Για την συντροφιά και τις γιορτές των τρελλών που κρατάν λίγο. Θα στα πω λίγο αργότερα. Γύρισα τώρα.

Κι όμως, είναι πραγματικές...

Υπάρχουν ορισμένες φωτογραφίες που κοιτάζοντας τις ο θεατής,…
θα ορκίζονταν ότι είναι βγαλμένες από το γνωστό πρόγραμμα επεξεργασίας Photoshop.
Στην εποχή που η αλλοίωση και η παραποίηση μίας εικόνας είναι εφικτή μόνο με μερικά «κλικ» που ο καθένας μπορεί να κάνει στον προσωπικό του υπολογιστή, η φωτογραφία κάθε άλλο παρά μπορεί να αποτελέσει αδιάψευστο μάρτυρα ότι όντος αυτό που απεικονίζει, πράγματι συνέβη.

Ωστόσο, έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί εικόνες που αν και εύκολα μπορείς κανείς να υποθέσει ότι είναι παραποιημένες, στην πραγματικότητα είναι πέρα για πέρα αληθινές και ο φωτογράφος είχε απλά την τύχη να βρεθεί την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο.

Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα τέτοιων φωτογραφιών που αν και φαίνονται προϊόν μοντάζ ή δείχνουν «περίεργες», είναι αληθινές.Στη ρετρό αυτή φωτογραφία απεικονίζεται ένα κοριτσάκι να ιππεύει έναν αλιγάτορα και αν και η προέλευση της δεν είναι γνωστή, δεν έχει αμφισβητηθεί η γνησιότητα της.Ο υδροβιολόγος Trey Snow ερευνούσε μαζί με την ομάδα του μία περίεργη συμπεριφορά λευκών καρχαριών οι οποίοι κολυμπούσαν κοντά στις ακτές. Κάποια στιγμή, ενώ βρισκόταν με ένα πλεούμενο, ένας καρχαρίας τον πλησίασε. Ο φωτογράφος άγριας φύσης Thomas Peschak που βρισκόταν στο σημείο με ένα άλλο πλεούμενο κατάφερε και απαθανάτισε τη στιγμή.

ΣΟΚ! 666! ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ BARCODE !!!

 Απλοποιημένη σύντομη ανάλυση!!!
Τα modules της κωδικοποίησης των αριθμών 0-9, του συστήματος UPC αρχικά, και 
του Ευρωπαϊκού προτύπου ΕΑΝ-13 τώρα, στη δεξιά πλευρά (EVEN PARITY)
Τα modules της κωδικοποίησης των αριθμών 0-9, του συστήματος UPC αρχικά, και του Ευρωπαϊκού προτύπου ΕΑΝ-13 τώρα, στη δεξιά πλευρά   (EVEN PARITY)
1234567123456712345671234567123456712345671234567123456712345671234567
0123456789
1110011110011011011001000010101110010011101010000100010010010001110100Πιο πάνω οι κωδικοί που αναπαριστούν τους αριθμούς από το 0 ως το 9 στη δεξιά πλευρά ενός γραμμωτού κώδικα (barcode). Αυτή η κωδικοποίηση αποτελεί ένα σετ, γιατί θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά, όπως πράγματι συμβαίνει στην αριστερή πλευρά που οι αριθμοί λαμβάνονται και από άλλα σετ κωδικοποίησης. Συνολικά χρησιμοποιούνται τρία σετ στο ΕΑΝ 13, τα A, B, C, αλλά δεν θα ασχοληθούμε με τη λεπτομέρεια της τυποποίησης, η οποία μάλιστα εξελίσσεται κατά καιρούς.

...φάε λάδι κι έλα ...βράδυ!


Το παραδοσιακό ελαιόλαδο αλλά και γενικότερα η μεσογειακή διατροφή αποτελούν το καλύτερο φάρμακο για καλή σεξουαλική ζωή λένε οι ειδικοί. 

Φάρμακο για την υγείας μας αποδεικνύεται τελικώς η μεσογειακή διατροφή καθώς δε μας προστατεύει μόνο από τον καρκίνο όπως δείχνουν οι έρευνες αλλά φαίνεται πως συμβάλει και στην καλή σεξουαλική ζωή ειδικά των ανδρών. Όπως έδειξε πρόσφατη μελέτη που πραγματοποίησαν ειδικοί του πανεπιστημίου της Νάπολη και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine, η μεσογειακή διατροφή θωρακίζει τους άνδρες από τη στυτική δυσλειτουργία. Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι άνδρες που