Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

Μιλήστε στα παιδιά σας για την οικονομική κρίση

Μιλήστε στα παιδιά σας για την οικονομική κρίσηΣτις μέρες μας όπου τα σχόλια αναφορικά με την οικονομική κρίση...
αποτελούν το βασικό θέμα συζήτησης, τα παιδιά είναι πιθανό να τρομοκρατηθούν από τα όσα ακούνε γύρω τους. Λόγω αυτού, έχουν ανάγκη από υποστήριξη αλλά και διαβεβαίωση ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες η οικογένειά τους θα καταφέρει να βρει τη λύση.


Συζητήστε με το παιδί σας σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση

Εξηγήστε του, ανάλογα με την ηλικία του, τις αλλαγές που βιώνει η χώρα μας σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και δώστε του την ευκαιρία να σας μιλήσει σχετικά με τα όσα ακούει στο σχολείο αλλά και από τους φίλους του για την πορεία της χώρας μας. Συχνά, μπορεί να έχει αντιληφθεί με λανθασμένο τρόπο τα όσα ακούει ή να ανησυχεί υπερβολικά για έναν φίλο του, για παράδειγμα, που βλέπει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την προπόνηση στο αγαπημένο τους άθλημα λόγω οικονομικών δυσχερειών.
 

Καταδίκη Ελλάδας για το βέτο σε Σκόπια

Με ψήφους 15 υπέρ και 1 κατά το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έκανε δεκτή την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας για την υπόθεση της εφαρμογής της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, λόγω της αντίρρησης που προέβαλε η Αθήνα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008, στην πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων στη Συμμαχία.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η Ελλάδα παραβίασε το άρθρο 11, παρ. 1 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας. Στο σκεπτικό της απόφασης επισημαίνεται πως η ΠΓΔΜ έχει δικαίωμα να θέτει υποψηφιότητα σε οργανισμούς, όπου η επιλογή των μελών γίνεται με ψηφοφορία.
Η ετυμηγορία του ΔΔΧ ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του Δικαστηρίου κ. Χισάσι Οβάντα.
Επίσης, με 14 ψήφους υπέρ και 2 κατά το δικαστήριο δήλωσε αρμόδιο να εξετάσει την προσφυγή, ενώ η Ελλάδα είχε θέσει θέμα αναρμοδιότητάς του.
ΤΟ θέμα αναμένεται να πυροδοτήσει πολιτικές και διπλωματικές εξελίξεις, με τον Λουκά Παπαδήμο να συγκαλεί συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών της συμπολίτευσης.
Επί της ουσίας, οι 15 δικαστές που απαρτίζουν το ΔΔΧ αποφάνθηκαν ότι τον Απρίλιο του 2008, εκφράζοντας αντιρρήσεις στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, η Ελλάδα παραβίασε το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.
Η επίδικη παράγραφος αναφέρει ότι "το Πρώτο Συμβαλλόμενο Μέρος (Ελλάδα) συμφωνεί να μην αντιταχθεί στην αίτηση εισδοχής ή στη συμμετοχή του Δεύτερου Συμβαλλομένου Μέρους (FYROM) ως μέλους σε διεθνείς, πολυμερείς και περιφερειακούς οργανισμούς και θεσμούς στους οποίους η Ελλάδα είναι μέλος.
Η Ελλάδα, εν τούτοις , διατηρεί το δικαίωμα να αντιταχθεί σε οποιαδήποτε συμμετοχή από τις, προαναφερθείσες εάν, και στο μέτρο που, η FYROM πρόκειται να αναφέρεται σε τέτοιους οργανισμούς ή θεσμούς διαφορετικά από ό,τι στην παράγραφο 2 της αποφάσεως 817 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών".
"Η παράγραφος 1 του άρθρου 11 υποχρεώνει την Ελλάδα να μην φέρει αντιρρήσεις στην ένταξη της πΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς" παρατήρησε ο κ. Οβάντα.
Ερμηνεύοντας το άρθρο της Ενδιάμεσης Συμφωνίας που υπέγραψαν το 1995 οι Κάρολος Παπούλιας και Στέβο Τσερβένκοφσκι, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου της Χάγης σημείωσε ότι "τίποτα δεν περιορίζει την υποχρέωση της Ελλάδας να μην φέρει αντιρρήσεις" και επικαλούμενος το αποδεικτικό υλικό που υπέβαλλαν οι αντιπροσωπείες της Ελλάδας και των Σκοπίων επισήμανε ότι "η Ελλάδα έκανε σαφές πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2008 στο Βουκουρέστι ότι η επίλυση του θέματος της ονομασίας ήταν το βασικό κριτήριο για να συναινέσει".
Σύμφωνα με το σκεπτικό που υιοθέτησε το ΔΔΧ, η ελληνική πλευρά δεν εξέφρασε αντιρρήσεις αλλά παρατηρήσεις. Άλλωστε, όπως παραδέχτηκε ο κ. Οβάντα, η απόφαση του Βουκουρεστίου ήταν συλλογική απόφαση των ηγετών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και ελήφθη με ομοφωνία.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, "η Ελλάδα δεν δικαιολογείται να εμποδίσει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με επιχείρημα ότι - μετά την είσοδό τους στον Οργανισμό - τα Σκόπια θα χρησιμοποιούν το συνταγματικό τους όνομα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, η Ελλάδα έπρεπε να αποδείξει ότι οι αντιρρήσεις της ήταν εύλογες και ότι εξέφρασε αντιρρήσεις στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ως αντίδραση σε προηγούμενη συμπεριφορά των Σκοπίων.

Γιατί δεν μπήκε η FYROM στο NATO το 2008;Για να είστε πλήρως ενημερωμένοι, παραθέτουμε ολόκληρο το διατακτικό της απόφασης της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, της 3ης Απριλίου 2008.
Σε αυτή όλες οι χώρες του αμυντικού συμφώνου, ομόφωνα, χωρίς την προβολή επισήμως ελληνικού βέτο, αποφάσισαν μεταξύ άλλων ότι,


We recognise the hard work and the commitment demonstrated by the former Yugoslav Republic of Macedonia to NATO values and Alliance operations. We commend them for their efforts to build a multi-ethnic society. Within the framework of the UN, many actors have worked hard to resolve the name issue, but the Alliance has noted with regret that these talks have not produced a successful outcome. Therefore we agreed that an invitation to the former Yugoslav Republic of Macedonia will be extended as soon as a mutually acceptable solution to the name issue has been reached. We encourage the negotiations to be resumed without delay and expect them to be concluded as soon as possible.

Oμόφωνα λοιπόν, λοιπόν η συμμαχία αποφάσισε, ότι, παρά την "σκληρή δουλειά" της FYROM, η χώρα αυτή δεν μπορεί να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, αφού οι συνομιλίες για το όνομα δεν είχαν επιτυχή κατάληξη. "Γι' αυτό συμφωνούμε ότι μια πρόσκληση στη FYROM θα μπορεί να απευθυνθεί μόλις εξευρεθεί μια αμοιβαίααποδεκτή λύση στο ζήτημα του ονόματος".

Αυτή η είδηση από τη Σκοπιανή Dnevnik τα λέει όλαΕΚΛΕΙΣΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤ-1 ?

ΤΟ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ, ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2011. ΚΑΙ ΜΕΤΑ - ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ...!!!- ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ....ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤ-1, ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2012...
ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΟΙ ΦΗΜΕΣ....

Πιερικός-Εθνικός Αστέρας 0-0

Ισόπαλος χωρίς τέρματα με τον Εθνικό Αστέρα, αναδείχτηκε ο Πιερικός στην αναμέτρηση που έγινε στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Football League ΟΠΑΠ 2011-2012 στην Κατερίνη, μπροστά σε περίπου 1200 φιλάθλους.
Η ομάδα του Πιερικού αν και είχε την πρωτοβουλία σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν κατόρθωσε να διασπάσει την αμυντική γραμμή του Εθνικού Αστέρα που παρατάχθηκε με αποκλειστικό στόχο να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του.
Η κορυφαία στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στις καθυστερήσεις, όταν ο Ιντζόγλου έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Εθνικού Αστέρα, κύλησε κατά μήκος της γραμμής τέρματος και πέρασε άουτ.

ΤΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ...? ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το σωστό κούρεμα ανάλογα με το σχήμα προσώπου 
Διάλεξε ποιο κούρεμα σου ταιριάζει ανάλογα με τοσχήμα του προσώπου σου.  

Aν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, σου ταιριάζουν: 

- Τα φιλαριστά, ασύμμετρα μαλλιά 

- Η αλογοουρά στο ύψος των αυτιών 

- Πλάγια φράντζα. Η φράντζα τονίζει τα ζυγωματικά και τα μάτια σου 

- Καρέ το οποίο να κονταίνει προς τα πίσω. Το συγκεκριμένο κούρεμα χαρίζει γωνίες 

Αν έχεις οβάλ πρόσωπο, σου ταιριάζουν:
 

- Οι αφέλειες οι οποίες δίνουν την αίσθηση μήκους στο πρόσωπο 

- Χωρίστρα στη μέση σε μέτριου μήκους μαλλιά 
  
Αν έχεις τετράγωνο πρόσωπο, σου ταιριάζουν:
- Καρέ στο ύψος του σαγονιού 

- Κυματιστά μαλλιά από τα αυτιά και κάτω 

- Μακριά και ίσια.
 ΠΗΓΗ: myworld.gr

Η Θεσσαλονίκη τιμά τον Νίκο Γκάτσο


Η Μαρία Φαραντούρη και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης τραγουδούν στο Μέγαρο Μουσικής στη Θεσσαλονίκη Νίκο Γκάτσο στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, "ένας χαιρετισμός στο δάσκαλο κι ένα μικρό αντίδωρο στα συναισθήματα που μας προσέφερε εκείνος με τους στίχους του", όπως σημειώνει η μεγάλη μας ερμηνεύτρια.

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 100 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου ποιητή και στιχουργού Νίκου Γκάτσου, με ένα απάνθισμα τραγουδιών του μελοποιημένων από τους σημαντικότερους συνθέτες μας, καθώς και καινούριων, απόδημιουργούς της νεότερης γενιάς.

Περιλαμβάνει κομμάτια από περίφημους κύκλους τραγουδιών των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Χριστόδουλου Χάλαρη και Αλκίνοου Ιωαννίδη, χαρακτηριστικά του ποιητικού μεγαλείου του Γκάτσου. 

60.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΒΑΛΑΝ ΛΟΥΚΕΤΟ

Τουλάχιστον 60.000 επιχειρήσεις φοβούνται ότι θα βάλουν λουκέτο μέσα στο 2012, ενώ 900 με 1.000 επιχειρήσεις φοβούνται ότι θα έχουν πρόβλημα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Στο μεταξύ από το 2009 μέχρι σήμερα έχουν βάλει λουκέτο 60.000 εμπορικές επιχειρήσεις.
nooz

Μήνυμα στα Σκόπια ότι θα πρέπει να βρεθεί κοινώς αποδεκτή λύση για όνομα erga omnes υπό τον ΟΗΕ, έστειλε ο Ελληνας πρωθυπουργός

Παπαδήμος: Η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά κοινώς αποδεκτό όνομα έναντι όλων
Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ για ονομασία erga omnes υπό τον ΟΗΕ, σημείωσε ο Ελληνας πρωθυπουργός, «απαντώντας» στην απόφαση της Χάγης.
Δείτε το πλήρες κείμενο της απόφασης κάνοντας κλικ εδώ, καθώς και τις πρώτες αντιδράσεις στην ΠΓΔΜ, κάνοντας κλικ εδώ.
Η δήλωση Παπαδήμου
Στην επίσημη ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Λουκάς Παπαδήμος ήταν σαφής, επαναλαμβάνοντας τις πάγιες θέσεις της ελληνικής διπλωματίας.
«Η Ελλάδα σταθερά επιδιώκει την εδραίωση σχέσεων καλής γειτονίας με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα έχει υποστηρίξει την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων σε πολλές περιπτώσεις.
Προϋπόθεση, όμως, για την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων είναι η επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας. Οι συνεχιζόμενες προκλήσεις δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση σχέσεων καλής γειτονίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης.
Η Ελλάδα παραμένει απόλυτα σταθερή στις θέσεις αυτές και μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.
Η χώρα μας δηλώνει την ετοιμότητά της για συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας erga omnes υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών».
ethnos.gr

ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
6:30ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
7:00ΔΙΟΝ ΕΠΙ ΤΥΠΟΥ (Ε)
9:00πεΔΙΟΝ ΒΟΛΗΣ (Ε)
10:00ΤΗΛΕΠΩΛΗΣΕΙΣ
13:00ΔΕΥΤΕΡΑ: SURVIVOR ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΤΡΙΤΗ: ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ (Ε)
ΤΕΤΑΡΤΗ: ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ (Ε)
ΠΕΜΠΤΗ: ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ (Ε)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΤΣΟΥΚΑΛΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ (Ε)
14:30ΑΤΖΕΝΤΑ με τη Μαρία Τσιώνη
15:00ΔΙΟΝ ΕΠΙ ΤΥΠΟΥ με την Ελίνα Διαμαντοπούλου (κάθε Δευτέρα με τον Γιάννη Τσιμπονίδη)
17:00ΜΕ ΓΕΙΑ ΣΑΣ με την Σταυρούλα Μαυρίδου
18:00ΔΕΥΤΕΡΑ: ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΤΡΙΤΗ: ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ, εκπομπή της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας
ΤΕΤΑΡΤΗ: ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ: ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ- ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ με τον Κυριάκο Καλπακίδη
19:00(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ) ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ με τον Μπάμπη Πεϊδη
20:30ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
21:30πεΔΙΟΝ ΒΟΛΗΣ με τον Άκη Τάτση
22:30ΔΕΥΤΕΡΑ: ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ με τον Κυριάκο Καλπακίδη
ΤΡΙΤΗ: ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ με τον Γιάννη Τσιμπονίδη
ΤΕΤΑΡΤΗ: ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
ΠΕΜΠΤΗ: ΤΣΟΥΚΑΛΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ με τον Σεφ Ηλία Ιγνατιάδη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ με τον Σάκη Μουσδράκα
0:00 ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
FLASH NEWS στις 16:00, 17:00, 18:00
ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ  στις 15:30, 16:30, 18:30, 22:30, 23:30

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΚΑΝΕΛΛΗ...!!!!

Για άλλη μια φορά η Λιάνα Κανέλλη μίλησε έξω από τα δόντια δίνοντας την δική της απάντηση στα όσα είπε πρόσφατα ο Θ. Πάγκαλος, σε γαλλικό κανάλι, για "κομμουνιστές , φασίστες και μ…κες".
Η βουλευτής του ΚΚΕ, δήλωσε σε πρωινή εκπομπή πως αισθάνεται κάτι από την τριπλέτα του Πάγκαλου, λέγοντας πως αισθάνεται "μ...κας".
"Φασίστρια", είπαν το αποκλείουμε. "Κομμουνίστρια και αυτοκτονική διάθεση δεν πάνε μαζί", ξεκαθάρισε η ίδια η βουλευτής. Έτσι έμεινε το τρίτο..."Αισθάνομαι μ…κας", είπε. 
"Όταν μου λένε ότι θα πετύχει ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου. H ψηφοφορία είναι αυτοκτονική διαδικασία", τόνισε.
"Όταν κάνεις πιπί σου στο σπίτι σου δεν είναι πολιτική πράξη, όταν κάνεις στον τάφο της μάνας μου είναι. Άρα εξαρτάται όλα μπορεί να είναι και να μην είναι πολιτικά", σημείωσε δε προσθέτοντας πως σημασία δεν έχει η λέξη, σημασία έχει ποιος το λέει, πού το λέει και πώς το λέει.
Η Λ. Κανέλλη αναφέρθηκε και στον Γ. Παπανδρέου λέγοντας πως "δεν είναι κακό να παίζεις με ένα παπάκι αλλά σημασία έχει πού παίζεις με αυτό", σχολιάζοντας τη φωτογραφία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ , στο συνέδριο των Πρασίνων στη Γερμανία.
news247.gr

ΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΒΟΡΩΝΟ


Επίδοση ποσού ύψους 110.000  ευρώ στην ανάδοχο εταιρεία

            «Έργο ζωής για τον Δήμο μας, καθώς λύνει οριστικά το ζήτημα της επάρκειας νερού όχι μόνο στην πόλη της Κατερίνης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, στους γύρω οικισμούς και στις επεκτάσεις» χαρακτήρισε την κατασκευή της νέας δεξαμενής ύδρευσης στο Σβορώνο, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αστέριος Μπουσνάκης, στη διάρκεια επίδοσης επιταγής(στο πλαίσιο πληρωμής λογαριασμού), ύψους 110.000 ευρώ στον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας(ΕΝΙΠΕΑΣ), που έγινε  το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ.

«Το σημαντικό αυτό έργο υλοποιείται χάρη στις συστηματικές και αποτελεσματικές προσπάθειες της Διοίκησης, του προσωπικού, αλλά κυρίως του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη» επισήμανε στις δηλώσεις του ο κος Μπουσνάκης.

«Yiannis Andronoglou-Travelling»

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2011

Το γλυκό ηχόχρωμα της κιθάρας του Γιάννη Ανδρόνογλου ταξίδεψε το κοινό των «Αικατερινείων» στο φάσμα του χρόνου, με όχημα γνώριμα ακούσματα κλασικών ξένων και Ελλήνων δημιουργών, καθώς και δικές του συνθέσεις.
 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του περασμένου  Σαββάτου στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης. Ορισμένα μάλιστα από τα έργα που παρουσιάστηκαν περιλαμβάνονται στο cd «Yiannis Andronoglou-Travelling», το οποίο κυκλοφορεί από την Legend Classics-Lyra Grecophon.
 Με κολακευτικά λόγια για τον Γιάννη Ανδρόνογλου μίλησε σε σύντομο χαιρετισμό που απήυθυνε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου, η οποία απένειμε στον δημιουργό αναμνηστικό δίπλωμα για την συμμετοχή του στα φετινά «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ».
 Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων  ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης π. Ιωακείμ Οικονομίκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αναστάσιος Παπαζήσης και Γιώργος Κυριακίδης, ο καλ. διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Χαράλαμπος Ναβροζίδης κ.α.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ
Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Παπαδόπουλο Εμμανουήλ, μέλος του Δ.Σ. του Eurotaxi Κατερίνης που κατάφερε την επάξια εκλογή του στη θέση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου των ΤΑΞΙ Κεντρικής Μακεδονίας και του εύχομαι καλή θητεία στο δύσκολο έργο του.
Κώστας Κουκοδήμος
Βουλευτής Ν.Πιερίας 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ: ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου προς τον υπουργό Υγείας  και Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Ερώτηση στον υπουργό Υγείας με αφορμή καταγγελίες υπαλλήλων για αυθαίρετες μετακινήσεις από την ΕΠΑΣ Νοσηλευτικής στο Νοσοκομείο Κατερίνης κατέθεσε ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος, που επισημαίνει ότι το τελευταίο διάστημα τόσο πανελλαδικά όσο και τοπικά παρουσιάζει έξαρση το φαινόμενο των μεταθέσεων, αποσπάσεων, μετακινήσεων υπαλλήλων με πρόσχημα υπηρεσιακές ανάγκες, που όμως έχουν έντονα κομματικά χαρακτηριστικά σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες.

Με αφορμή το γεγονός αυτό ο κ. Κουκοδήμος τόνισε: «Ενώ οι ηγεσίες των κομμάτων προχώρησαν σε κυβέρνηση συνεργασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κρίσης που βιώνει η χώρα,  φαίνεται πως κομματικά στελέχη που κατέχουν διοικητικές θέσεις, δεν ενστερνίζονται το πνεύμα συνεργασίας και ομόνοιας, προχωρώντας αυθαίρετα  σε παράνομες ενέργειες που τορπιλίζουν αυτό το κλίμα.
Δεκάδες είναι οι καταγγελίες, για διοικητικές πράξεις με μεταθέσεις, μετακινήσεις, αποσπάσεις υπαλλήλων τις τελευταίες ημέρες , δήθεν για υπηρεσιακές ανάγκες, αλλά όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων,  πρόκειται  ξεκάθαρα για κομματικές διώξεις.
Παράλληλα τέτοιες ενέργειες καθιστούν τους υπαλλήλους έρμαια συκοφαντικής δυσφήμισης και κακόβουλων σχολίων.  
Κάθε εκδήλωση τέτοιων  συμπεριφορών, συνιστά «ηθική παρενόχληση» των εργαζομένων, με  αποτέλεσμα «την προσβολή της αξιοπρέπειας, ιδίως με τη δημιουργία εκφοβιστικού, εχθρικού, εξευτελιστικού, ταπεινωτικού ή επιθετικού περιβάλλοντος» σύμφωνα με το  Ν.3488/2006.
Ως εκ τούτω, επιβάλλεται, η  διακοπή όλων των διοικητικών πράξεων που προκαλούν αναταράξεις και προβλήματα τόσο στη εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών όσο και στην επαγγελματική και οικογενειακή ζωή των υπαλλήλων».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ:«Ειδικές οικονομικές ζώνες» (ΕΟΖ)

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου
κ. ΧατζηχρΙστοδούλου Ηλία
ΘΕΜΑ: «Ειδικές οικονομικές ζώνες» (ΕΟΖ)
Μια νέα ευκαιρία για την Πιερία;
Αγαπητέ Πρόεδρε,
Θερμά συγχαρητήρια σε σας προσωπικά και τους συνεργάτες σας για την επανεκλογή σας στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Πιερίας.
Αγαπητέ Πρόεδρε,
Ένας νέος θεσμός βρίσκεται στα πλάνα της κυβέρνησης, μετά την τοποθέτηση του αρμοδίου επιτρόπου για θέματα οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων κυρίου Ολι Ρεν, που χαρακτήρισε καλή ιδέα την δημιουργία ΕΟΖ σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ήδη η Γενική Γραμματεία στρατηγικών επενδύσεων έλαβε εντολή να διερευνήσει το θέμα και να καταρτίσει τον απαιτούμενο φάκελο προκειμένου να υποβληθεί σχετικό αίτημα στην κομισιόν. Το αίτημα πιθανότατα θα υποβληθεί στις αρχές του 2012 και αν η κυβέρνηση υιοθετήσει τη σχετική πολιτική απόφαση και εγκρίνει το φάκελο.
Στις προτεινόμενες περιοχές ΕΟΖ τα κίνητρα κατατάσσονται
Α. Σε φορολογικά με υιοθέτηση μειωμένου φορολογικού συντελεστή 8% -9% αντί 20% που ισχύει σήμερα.
Β. Απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης με χρονοδιάγραμμα έκδοσης των σχετικών αδειών από δύο έως πέντε μήνες και σε υπέρβαση αυτού του χρόνου να θεωρούνται σιωπηρά εκδοθείσες.
Γ. Ειδικό καθεστώς ταχείας επίλυσης δικαστικών διαφορών.