Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Sexus..Henry Miller"..Το γράψιμο, συλλογιζόμουν, πρέπει να είναι μια πράξη αποστειρωμένη από κάθε ίχνος θέλησης. Η λέξη πρέπει νάρθει στην επιφάνεια μοναχή της όπως ακριβώς συμβάινει με τα βαθιά ωκεάνια ρεύματα. Το παιδί δεν έχει ανάγκη να γράψει. Είναι αθώο. Ο άνθρωπος γράφει για να απαλλαγεί από το δηλητήριο πουχει συσσωρέψει μέσα του ο κίβδηλος τρόπος ζωής που κάνει. Με το γράψιμο πασκίζει να ξανακερδίσει την αθωότητά του κι ωστόσο το μόνο που καταφέρνει είναι να μολύνει τον κόσμο με τον ιό της απογοήτευσής του.
Κανένας δεν θα κατέφευγε στο γράψιμο αν είχε το κουράγιο να ζήσει τη ζωή σύμφωνα με τις αρχές του. Έτσι η έμπνευση του είναι από γεννησημιού της διαστρεβλωμένη. Γιατί αν αυτό που πεθυμά είναι να οικοδομήσει ένα κόσμο αλήθειας, ομορφιάς και μαγείας, ποιος ο λόγος να σωρέυει εκατομμύρια λέξεις ανάμεσα σ’ αυτόν και την πραγματικότητα του κόσμου μας; Γιατί αποφεύγει τη δραση-εκτός πια κι αν δεν επιθυμεί παρά ότι κι και οι άλλοι ανθρώποι, εκτος πια κι αν αυτό που λαχταρά είναι η δύναμη, η φήμη, η επιτυχία.
Ο τρεμουλιαστός και φευγαλέος κόσμος που στερεώνει στο χαρτί, είναι ο κόσμος του πληγωμένου αγγέλου. Ο πόνος. Το να βάζει κανείς τις λέξεις στο χαρτί είναι το ίδιο σαν να ποτίζει τον εαυτό του με ναρκωτικά…Το γράψιμο αυτό καθαυτό δεν το εκτιμούσα καθόλου, ακριβώς όπως δεν εκτιμούσα τον Θεό. Κανείς και τίποτα, κανένα ιδανικό δεν έχει και καμιά ιδέα δεν έχει την παραμικρή αξία αυτή καθαυτή. Κείνο που προσδίδει μια οποιαδήποτε αξία, είναι το πόσο όλα αυτά βοηθούν τον άνθρωπο να αποχτήσει συνείδηση της μοίρας του και του εαυτού του.
Λέξεις, προτάσεις, ιδέες αδιάφορο πόσο πρωτότυπες ή σπουδαίες είναι, τα πιο πρωτότυπα ποιητικά φτερουγίσματα, τα πιο βαθιά όνειρα, οι πιο δαιμονικές φαντασιώσεις, δεν είναι παρά σκληρά ιερογλυφικά χαραγμένα με πόνο και λύπη για να διατηρήσουν την μνήμη ενός γεγονότος που είναι αμεταβίβαστο.
Σ’ έναν έξυπνα οργανωμένο κόσμο δεν θα υπάρχει ανάγκη να κάνει κανείς τέτοιες παράλογες προσπάθειες για να καταγράψει τέτοια λογής θαυμαστά γεγονότα..Το μόνο που πετυχαίνει- ίσως -ένα μεγάλο έργο τέχνης είναι το ότι μας βοηθά να ξαναθυμηθούμε ή μάλλον να ονειρευτούμε όλα όσα είναι ρευστά, φευγαλέα κι άπιαστα..
Σκέφτομαι και καταλαβαίνω όλα τούτα πλαγιασμένος μες στηνσκοτεινή μνήμη μιας καλοκαιριάτικης μέρας χωρίς ναχω καταφέρει να μάθω ή τουλάχιστο να προσπαθήσω να μάθω την τέχνη των ιερογλυφικών.."

"Ή φεύγεις ή πεθαίνεις"

  Οι 242 ημέρες ομηρείας του Κώστα Καραμανλή

Με ευθεία απειλή δολοφονίας του εκδιώχθηκε από την εξουσία ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μετά από "ομηρία" 242 ημερών, αφ'ότου προειδοποιήθηκε ότι επίκειται η δολοφονία του λόγω της ανεξάρτητης ανάπτυξης ελληνορωσικών σχέσεων με επίκεντρο τους αγωγούς και της ελληνορωσική αμυντική συνεργασία.

Το βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου 2009, ο τότε πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, Προκόπης Παυλόπουλος του παρέδωσε τον φάκελο με τον εντοπισμό από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) του σχεδίου δολοφονίας τους.

Από τότε, ως το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς όταν η ΝΔ έχασε στις εκλογές, βρισκόταν, σύμφωνα με το περιοδικό Crash, ο Κώστας Καραμανλής βρισκόταν "υπό ομηρεία".


Το περιοδικό αποκαλύπτει πώς ο πρώην πρωθυπουργός οδηγήθηκε σε πρόωρη έξοδο από το Μαξίμου. Στα μέσα Μαρτίου του 2009 διαμηνύεται τελεσιγραφικά στον ίδιο από "δυτικό κέντρο" μέσω διαύλου της FSB και της ΕΥΠ ότι «πρέπει να δρομολογήσει την άμεση έξοδό του από την εξουσία».

Το μήνυμα ήταν σαφές: «Φεύγεις τώρα. Είναι αδιανόητο χώρα μέλους της ΝΑΤΟ να έχει ανεξάρτητες σχέσεις με τη Ρωσία».

«Όλο εκείνο το διάστημα έζησα σε καραντίνα. Δεν πίστευα βεβαίως ότι θα δολοφονούσαν έναν πρωθυπουργό δυτικής χώρας», φέρεται να είπε, σύμφωνα με το περιοδικό, σε στενό του φίλο ο κ. Καραμανλής.

«Τα πάντα άλλαξαν στο καθημερινό πρόγραμμά μου. Δεν είπα τίποτα στη Νατάσσα αλλά κατάλαβε ότι ξαφνικά αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας μέσα και γύρω από σπίτι».

«Κόκκινη» θα γίνει λίγο μετά τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου η Σελήνη, λόγω ολικής έκλειψης.

«Κόκκινη» Σελήνη το Σάββατο
Η ολική έκλειψη της Σελήνης είναι ένα από τα υπέροχα θεάματα που προσφέρει ο ουρανός. Γιατί στη διάρκεια που η Σελήνη βρίσκεται πλήρως στη σκιά της Γης η αντανάκλαση του Ηλιακού φωτός πάνω στον πλανήτη μας φτάνει στη Σελήνη και την «χρωματίζει» με μια παράξενη κεραμιδί απόχρωση που κάνει τον δορυφόρο μας να φαίνεται «κόκκινος».

Στις σεληνιακές εκλείψεις διακρίνει κανείς εύκολα το σχήμα της σκιάς της Γης πάνω στη Σελήνη γεγονός που φανέρωσε στους αρχαίους έλληνες φιλοσόφους το σφαιρικό σχήμα του πλανήτη μας.
Μία έκλειψη Σελήνης συμβαίνει μόνο κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου και μόνον όταν η Σελήνη τύχει να περάσει μέσα από τη σκιά που ρίχνει η Γη στο διάστημα, αφού οι Σεληνιακές εκλείψεις συμβαίνουν όταν ο δορυφόρος μας, στην τροχιά του γύρω από την Γη, μπαίνει στην περιοχή της γήινης σκιάς.
Για να διασχίσει τη σκοτεινή αυτή περιοχή χρειάζεται δύο σχεδόν ώρες, αφού διανύσει 10.000 περίπου χιλιόμετρα.ETHNOS

Τι κοιτάνε όσοι μπαίνουν στο προφίλ σας στο Facebook..?

http://www.digitallife.gr/wp-content/uploads/2010/12/Alexandre-Oudin.pngΤα προφίλ σας στο Facebook επισκέπτονται κάθε μέρα φίλοι σας, γνωστοί σας, συνάδελφοί σας ακόμα και..άνθρωποι που δεν έχετε γνωρίσει ποτέ στη ζωή σας. Αν είχατε την απορία τι κοιτούν αυτοί οι άνθρωποι στο προφίλ σας τότε το EyeTrackShop έκανε μια μικρή έρευνα με σκοπό να σας δώσει απαντήσεις.Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν κάμερες 30 συμμετεχόντων, οι οποίες κατέγραφαν τις κινήσεις των ματιών τους όταν αυτοί επισκέπτονταν διάφορα προφίλ στο Facebook μέσα στο διάστημα των πρώτων 10 δευτερολέπτων.Παρόλο που το δείγμα είναι μικρό (30 άτομα) στα αποτελέσματα της έρευνας περιλαμβάνονται κάποιες ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις. Η φωτογραφία του προφίλ (profile picture) είναι το πρώτο στοιχείο που «τραβάει» τους επισκέπτες στο Facebook.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους σε διάφορα προφίλ του Facebook έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στους φίλους του κάθε χρήστη που είχαν επισκεφτεί.
Τέλος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας διαπιστώθηκε πως όσα στοιχεία βρίσκονται στο τέλος της σελίδας του προφίλ είναι αυτά για τα οποία οι επισκέπτες αδιαφορούν. Οπότε αν θέλετε… να προσέξουν κάτι, μπορείτε να το βάλετε πάνω – πάνω.

Εκτός των νέων κανονισμών η Ελλάδα

Αισιόδοξος για την διάσωση του ευρώ και την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξη τύπου για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.
Ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι έγιναν σημαντικά βήματα προς την αντιμετώπισης της κρίσης και την αποτροπή ανάλογων φαινομένων και πρόσθεσε ότι ο τελικός σκοπός είναι να υπάρξει τροποποίηση της συνθήκης.
Ο κ. Παπαδήμος σημείωσε ότι στη Σύνοδο Κορυφής ελήφθησαν δύο δέσμες μέτρων, μία για την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης και μία για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Η πρώτη προβλέπει μεγαλύτερο συντονισμό στην οικονομική πολιτική και μεγαλύτερη πειθαρχία και η δεύτερη τη βελτίωση της λειτουργίας των μηχανισμών χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, η έκδοση ευρωομόλογου δεν αποκλείεται, ωστόσο μετατίθεται για το μέλλον.

DION ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ...ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ 36UHF

Συντονίστε τις τηλεοράσεις σας, για αναλογική λήψη, με την καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου στησυχνότητα 36 UHF 
Πιερία, Ημαθία, Πέλλα και Χαλκιδική βλέπουν τώρα καλύτερα τη ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ στη συχνότητα 36 UHF
Και σύντομα Ψηφιακά!

ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ...

....ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
mpikiropoulosxaris@gmail.com

Τα μεγάλα ...λάθη του Καραμανλή!

Τα μεγάλα λάθη του Καραμανλή!  
Πολλά τα λάθη που έκανε ο Καραμανλής. Μερικά από αυτά τα θυμηθήκαμε σήμερα εξ’ αφορμής των όσων είπε ο κ. Παπανδρέου στην Βουλή περί ευθυνών και αναπαρήγαγαν τα «παπαγαλάκια» του. 

Κατ’ αρχάς έβαλε βέτο στο Βουκουρέστι για το θέμα των Σκοπίων. Και μάλιστα σήμερα ορισμένοι γράφουν ότι η κίνηση αυτή άγγιζε τα 
όρια της εθνικής προδοσίας. Μάλιστα. 

Άκουσα επίσης ότι δεν πήρε μέτρα στα πέντε χρόνια γιατί αν θα έπαιρνε το 1/3 των μέτρων που πήρε το ΠΑΣΟΚ σήμερα θα είμαστε καλύτερα. Πολύ σωστά. ***Λάθος λοιπόν που δεν έκοψε τις συντάξεις, λάθος που δεν απέλυσε 200.000 δημοσίους υπαλλήλους, 
λάθος που δεν μείωσε τους μισθούς,
 λάθος που δεν απέλυσε όλους εκείνους τους συμβασιούχους που είχε το ΠΑΣΟΚ προσλάβει,
 λάθος που απασχόλησε χιλιάδες νέους με τα προγράμματα stage, 
λάθος που έκανε άνοιγμα στη Ρωσία και στην Κίνα, 
λάθος που αποζημίωσε τους πυρόπληκτους στην Ηλεία, 
λάθος που είχε καταργήσει την εισφορά για την γονική παροχή, 
λάθος που επιδοτούσε τις συγκοινωνίες, 
λάθος που έδινε τόσες παροχές στους τρίτεκνους, 
λάθος που δεν έκλεισε την ΕΡΤ, 
λάθος που μείωσε την στρατιωτική θητεία, 
λάθος που έκανε νομοθετικές ρυθμίσεις για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, 
 λάθος που μείωσε τις αμυντικές δαπάνες, 
λάθος που πούλησε την Ολυμπιακή,
 λάθος που όταν πήγε στην ΔΕΘ το 2009 μίλησε για την παγκόσμια κρίση και εξήγγειλε μέτρα και την ίδια ώρα ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν και ότι κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο δεν υπάρχει.
 Λάθος που όταν επιχειρούσε να πάρει κάποιο μέτρο και τον έβριζαν τα κανάλια δεν αντέδρασε ποτέ. 
Λάθος που δεν έβγαλε από την αρχή στο φώς τις απειλές που δεχόταν. 
 Λάθος που δεν ξεμπρόστιασε όλους εκείνους που από μέσα από το κόμμα του τον χτυπούσαν ενώ είχε τα στοιχεία. 

Λάθος που δεν ξεκαθάρισε ποτέ την θέση του με την οικογένεια Μητσοτάκη, άνθρωποι της οποίας έβριζαν με τα χειρότερα λόγια  και προπηλάκιζαν τόσο τον ίδιο όσο και τους πιο στενούς του συνεργάτες
http://www.newpost.gr

Σπανουδάκης - Ρέμος: «Κάνουν μια ευχή» για τα παιδιά!

 
Ενας σημαντικός συνθέτης κι ένας δημοφιλής τραγουδιστής θα ενώσουν τις μουσικές δυνάμεις τους για να βοηθήσουν τα παιδιά. 

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης και ο Αντώνης Ρέμοςθα συναντηθούν και πάλι μετά από χρόνια -ο συνθέτης είχε γράψει τραγούδια σε έναν από τους πρώτους δίσκους του τραγουδιστή- προκειμένου να δώσουν μια συναυλία, στις 13 του μήνα, στη σκηνή του «Παλλάς».

Τα έσοδα της ιδιαίτερης αυτής μουσικής βραδιάς θα διατεθούν για την ενίσχυση των σκοπών του φιλανθρωπικού οργανισμού Make a Wish (Κάνε μια Ευχή Ελλάδας), ο οποίος πραγματοποιεί επιθυμίες παιδιών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, δίνοντάς τους με αυτόν τον τρόπο χαρά αλλά και δύναμη για να αντεπεξέλθουν στους δύσκολους αγώνες τους.  
http://www.newpost.gr

Δελτίον Κρίσης του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Καθώς οι ηγέτες μας πηγαίνουν από την μία "σωτήρια" Σύνοδο Κορυφής στην επόμενη, και το τέλος της ευρωζώνης γίνεται όλο και πιο ορατό με κάθε "τελική λύση" που εφευρίσκουν, τόσο λιγότερα έχω να σας γράψω. Ό,τι ήταν να πούμε, επί της ουσίας, το έχουμε πει από καιρό.
 • Όσο η Ευρώπη αρνείται να κοιτάξει τον εαυτό της στον καθρέπτη και να του πει την αλήθεια (ότι δηλαδή το πρόβλημά της είναι δομικό και σε καμία περίπτωση δεν είναι πρόβλημα ελλειμμάτων ή χρέους), τόσο πιο κοντά στο τέλος του πειράματος της ευρωζώνης ερχόμαστε.
   
 • Όσο οι ευρωπαϊκές αρχές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αποσπασματικά (ως εάν να ήταν ζήτημα κάποιων υπερχρεωμένων κρατών, που πρέπει να αντιμετωπιστεί με περισσότερα διμερή δάνεια), τόσο πλησιάζει η μετα-ευρώ εποχή - μια εποχή εξ ίσου δυστοπική για πλεονασματικούς και ελλειμματικούς.
   
 • Όσο οι πλεονασματικές χώρες θεωρούν ότι τα πλεονάσματά τους αποκτήθηκαν δικαιωματικά και κατακρίνουν τους ελλειμματικούς για τα ελλείμματά τους (χωρίς να κατανοούν ή να παραδέχονται πως χωρίς τα ελλείμματα των ελλειμματικών θα ήταν αδύνατον να παραχθούν τα πλεονάσματα που τους κρατούν προς το παρόν "εκτός Κρίσης"), τόσο η Κρίση θα βαθαίνει.
   
 • Όσο η Ευρώπη παραμένει πιασμένη στην ιδέα ότι η λύση θα έρθει από μια διαδικασία ομοσπονδοποίησης που θα ξεκινήσει από την αλλαγή των Συνθηκών με στόχο την εισαγωγή πιο σφικτών κανόνων και μέσω πειθάρχησης των ελλειμματικών, τόσο πιο αδύνατη θα είναι η δημιουργία της σκιαγραφόμενης Ομόσπονδης Ευρώπης - καθώς η διαδικασία αναθεώρησης των Συνθηκών θα αφήσει την κατάρρευση του ευρώ ανενόχλητη, δημιουργώντας τα συντρίμμια που θα απομείνουν προς... ομοσπονδοποίηση.
Τι να περιμένουμε λοιπόν από την Σύνοδο αυτή; Ελάχιστα, από ό,τι φαίνεται. Γιατί; Επειδή, άλλη μία φορά, η μόνη χώρα που τολμά να παρουσιάσει ένα Σχέδιο Επίλυσης (η Γερμανία) είναι εκείνη που δεν θέλει να προτείνει ένα (πραγματικό) Σχέδιο Επίλυσης αλλά, αντίθετα, πασχίζει να καθυστερήσει την Επίλυση ελπίζοντας κάποια στιγμή να μπορέσει να τετραγωνίσει τον κύκλο. Δηλαδή; Δηλαδή να βρει έναν τρόπο να επιλύσει την Κρίση διατηρώντας για τον εαυτό της, για την Γερμανία, την δυνατότητα εξόδου από το ευρώ. Δυστυχώς, τέτοιος τρόπος δεν υπάρχει...
Όπως έχω πει και ξαναπεί, η τραγωδία της Ευρώπης είναι πως

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ : • Για όσους επαγγελματίες διαθέτουν πατάρια, η έκδοση της άδειας  κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων θα πρέπει να γίνει μέχρι την 31η  Ιανουαρίου 2012. Το αναλογούν ποσό για την χορήγηση της άδειας, θα πληρώνεται ως εξής : Το 30% μέχρι και την 31η Ιανουαρίου και το υπόλοιπο 70% μέχρι την 31η Ιουλίου τρέχοντος έτους.  
 • Όσοι επαγγελματίες δεν διαθέτουν πατάρια, θα υποβάλλουν  αίτηση για έκδοση άδειας κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, την ημέρα έναρξης χρήσης του χώρου τους και θα καταβάλλουν ταυτόχρονα την 1η δόση που αντιστοιχεί στο 30% του τέλους. Η 2η δόση (70%) θα καταβάλλεται μέχρι την 31η Ιουλίου τρέχοντος  έτους.
 • Όσοι αιτούνται άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων πέραν της 31ης Ιουλίου τρέχοντος έτους, θα πρέπει να εξοφλούν το αναλογούν τέλος ως εξής : α) 1η δόση μαζί με την αίτηση και β) 2η δόση εντός δύο μηνών από την 1η.
 • Με την πληρωμή της 1ης δόσης (30%) και έως την ημερομηνία εξόφλησης της 2ης δόσης (70%),  θα χορηγείται από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΔΕΙΑ Κατάληψης Κοινόχρηστου Χώρου.
 • Εάν καταβληθεί όλο το ποσό του τέλους χρήσης κοινόχρηστου χώρου την ημέρα υποβολής της αιτήσεως, τότε θα υπάρξει έκπτωση 10% επί του τέλους.

Δείτε καλύτερα…ΕΔΩ.

Βλέποντας για πρώτη φορά τις ακόλουθες φωτογραφίες, σίγουρα θα σκεφτείτε ότι είναι πολύχρωμες εικόνες φρεσκοκομμένων λουλουδιών. Ωστόσο, έχετε ήδη παραπλανηθεί! Αυτός, άλλωστε, είναι και ο σκοπός της Cecelia Webber.
perierga.gr - Αν βλέπετε λουλούδια, δείτε καλύτερα...
Να σας παραπλανήσει αρχικά για να σας εντυπωσιάσει στη συνέχεια.  Γιατί οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι ναι μεν εικόνες λουλουδιών αλλά σε καμία περίπτωση φυσικών… Είναι άνθη που δημιουργήθηκαν από εκατοντάδες γυμνά ανθρώπινα σώματα, τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο, αποδίδοντας στην εντέλεια τα πέταλα, τους βλαστούς, τα φύλλα και τα άνθη! 
perierga.gr - Αν βλέπετε εικόνες λουλουδιών, δείτε καλύτερα...

Έλληνες, οι δουλευταράδες της Ευρώπης!

Σύμφωνα με έρευνα  που πραγματοποίησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας για τις ώρες εργασίας σε χώρες της...Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποδεικνύεται πως οι Έλληνες εργάζονται τις περισσότερες ώρες στην ΕΕ ανά εβδομάδα (42,2 ώρες), έναντι 35,6 ωρών που εργάζονται οι Γερμανοί, 38 ωρών που εργάζονται οι Γάλλοι και 36,3 ωρών που εργάζονται οι Βρετανοί. 
Τις λιγότερες ώρες την εβδομάδα, εργάζονται οι Ιρλανδοί (35 ώρες).
Σύμφωνα με την έρευνα  οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης σε Ελλάδα και Αυστρία εργάζονται περισσότερες ώρες (43,7) από ό,τι οι εργαζόμενοι στην υπόλοιπη ΕΕ.
Όπως αναφέρει και η εφημερίδα The Guardian, με το μέλλον του κοινού νομίσματος να είναι αβέβαιο, είναι εύκολο να καταφεύγει κανείς σε στερεότυπα. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι τα στοιχεία αυτά εξηγούν γιατί οι Έλληνες πολίτες αισθάνονται πως δεν φταίνε για την κρίση. Μάλιστα, ο Guardian δεν διστάζει να αντιπαραβάλει τα στοιχεία Ελλάδας και Γερμανίας.
Σημειώνεται, όμως, ότι η εικόνα αυτή αντιστρέφεται από το δείκτη παραγωγικότητας, στον οποίο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Βρετανία βρίσκεται κάπου στη μέση της λίστας και η Ελλάδα ακόμα πιο χαμηλά (χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ο δείκτης παραγωγικότητας στην Ελλάδα είναι 76,3, ενώ στη Γερμανία 123,7).
Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας αφορούν το διάστημα Απριλίου - Ιουνίου 2011


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο:  http://24wro.blogspot.com/2011/12/blog-post_7069.html#ixzz1g2oQWFoQ

"Σήμερα δίνω τις πινακίδες, αύριο τα κλειδιά του σπιτιού;"

Όταν δεν έχεις για τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτου, φροντίζεις να απαλλαγείς από το αυτοκίνητο. Στην Ελλάδα της - έως πρότινος - απαραίτητης πολυτέλειας τουλάχιστον ενός ΙΧ για κάθε οικογένεια, το τρίτο, το δεύτερο ακόμη κι αυτό το ένα και μοναδικό «εξοστρακίζεται» πλέον έως περιττό έξοδο.

Οι πολίτες αδυνατώντας να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους, σπεύδουν να προλάβουν τις προθεσμίες,
παραδίδοντας τις πινακίδες κυκλοφορίας. Όπως, μάλιστα, δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τις εφορίες, φέτος η κατάσταση θα είναι χειρότερη σε σχέση με πέρσι, καθώς εκείνοι που θα αναγκαστούν να αποχωριστούν το αυτοκίνητό τους, εκτιμάται ότι θα είναι περισσότεροι.

Πολλοί επιλέγουν να παραδώσουν τις πινακίδες των «δεύτερων» ή «τρίτων» οχημάτων τους, αφού στο πρόβλημα επιβίωσης, αυτά αποτελούν περιττή πολυτέλεια. Οι περισσότεροι, ωστόσο, των χαμηλών και μεσαίων βγάζουν από τη ζωή τους το μοναδικό ΙΧ, που διαθέτουν.ΝΟΟΖ

Το... ανανεωμένο TwitterΤο Twitter ανανέωσε την ιστοσελίδα του για να κάνει τις υπηρεσίες του ευκολότερες στη χρήση και να βοηθήσει τις εταιρείες να αναδείξουν καλύτερα τα εμπορικά τους σήματα. Η νέα έκδοση του Twitter, η οποία εφαρμόζεται σταδιακά στους χρήστες από χθες, θα διαθέτει νέα εμφάνιση και αισθητική αλλά και αισθητά ταχύτερη απόδοση, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η επανασχεδιασμένη ιστοσελίδα έρχεται, ενώ το Twitter προσπαθεί να εισαγάγει περισσότερες διαφημίσεις, εκμεταλλευόμενο την τεράστια επισκεψιμότητα, η οποία μάλιστα σημειώνει συνεχώς άνοδο, σε μία προσπάθεια να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό από τους κολοσσούς του διαδικτύου, Facebook και Google.

«Πρέπει να παρέχουμε τον πιο απλό και γρήγορο τρόπο για να μπορούν να επικοινωνούν άνθρωποι με κοινά ενδιαφέροντα από όλο τον κόσμο» σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Dick Costolo.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ...


ΑΥΞΗΣΗ 40% ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2011

Πρώτη η Ελλάδα σε αυτοκτονίες στην Ευρώπη

Από την Ευρώπη των 27 στην Ευρώπη των 17+
H Rihanna άλλαξε μαλλιά... κράτησε τα ρούχα


Καινούριο μαλλί, ίδια ρούχα. Η Rihanna μπορεί να απολαμβάνει το νέο της ξανθό μαλλί, αλλά όταν πρόκειται για τα ρούχα της μένει αμετακίνητη… και δυστυχώς με την παλιά της γκαρνταρόμπα.

"ΧΤΥΠΗΣΑΝ" 200 ΠΡΟΦΙΛ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ FACEBOOK

Μία πρωτοφανής μαζική επίθεση εναντίον Ελλήνων χρηστών του Facebook, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορία που κοινοποιήθηκε στο SecNews.
Σύμφωνα με τον ανώνυμο αναγνώστη, ο οποίος απέστειλε τις λεπτομέρειες της επίθεσης, hacker με το ψευδώνυμο «Vib3s» κατόρθωσε να αποκτήσει τους κωδικούς πρόσβασης σε πάνω από 200 προφίλ Ελλήνων χρηστών του Facebook.
Σε κάποια από τα προφίλ αυτά προχώρησε και σε αλλοίωση των αναρτημένων από τους χρήστες φωτογραφιών.
Η επίθεση έρχεται λίγες ώρες μετά την αδυναμία που εντοπίστηκε στο Facebook από ερευνητές και επιτρέπει την πρόσβαση σε φωτογραφίες που έχουν χαρακτηριστεί από τον χρήστη ως ιδιωτικές- αδυναμία που χρησιμοποιήθηκε ακόμα και εναντίον του προφίλ του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.


O hacker με το ψευδώνυμο »Vib3s» δημοσιοποίησε το σχετικό μήνυμα σχετικά με τον τρόπο που πραγματοποίησε την επίθεση εναντίον των χρηστών. 
Πηγή: SecNews

Οργάνωση κατά του AIDS

Οργάνωση κατά του AIDS στο Λος Άντζελες, την "έδρα" των εταιρειών παραγωγής ερωτικών ταινιών, συγκεντρώνει υπογραφές, για να πιέσει και να εξασφαλίσει νομοθετικά τη χρήση προφυλακτικών στις ταινίες αυτές.

Σύμφωνα με το Reuters, το εκλογικό σώμα του Λος Άντζελες, ενδέχεται να κληθεί να αποφασίσει, για το εάν πρέπει ή  όχι να χρησιμοποιούνται προφυλακτικά κατά τη σεξουαλική επαφή μεταξύ των πρωταγωνιστών των ταινιών.

Εκ μέρους του Ιδρύματος Υγειονομικής Περίθαλψης κατά του AIDS ανακοινώθηκε, πως εάν συγκεντρωθεί  μεγάλος αριθμός υπογραφών, το ερώτημα θα τεθεί στην κρίση των ψηφοφόρων, τον Ιούνιο του 2012.

Τι απάντησε ο Παπαδήμος στον Γκρούεφσκι

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος απέστειλε απαντητική επιστολή στον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, με την οποία εκφράζει τη σταθερή επιδίωξη της Ελλάδας για την εδραίωση σχέσεων καλής γειτονίας, καθώς και την ετοιμότητα της χώρας μας για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με στόχο την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, στη βάση του erga omnes, δηλαδή μία ονομασία έναντι όλων.

Παράταση της προθεσμίας πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ

Λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας πληρωμές ασφαλιστικών εισφορών του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης χωρίς αναπροσαρμογή των ποσών των εισφορών αλλά με τις τιμές που ίσχυαν στις 30-11-2011, θα δεχτεί ο ΟΓΑ μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2011.


Ειδικότερα, οι ασφαλισμένοι του Δήμου - Δημοτικής Κοινότητα Κατερίνης (συμπεριλαμβανομένων του Ν. Κεραμιδίου, Ν. Χράνης και Ολυμπιακής Ακτής), θα μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους μέσω ΕΛΤΑ, με τις ειδικές ειδοποιήσεις που τους έχουν σταλεί, μέχρι και την Παρασκευή 16-12-2011. Μετά την ημερομηνία αυτή θα μπορούν να τις πληρώσουν μόνο μέσω της ΑΤΕ, με την προσκόμιση του ειδικού εντύπου για την ΑΤΕ (ΚΜΠ 639). 

Mε φόβους οι μισοί μαθητές στα ελληνικά σχολεία

Πανελλήνια έρευνα στους μαθητές εφηβικής ηλικίας για συμπεριφορές που συνδέονται με την υγεία που πραγματοποίησε το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής -ΕΠΙΨΥ (Έρευνα HBSC/WHO) δείχνει την τραγική εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα οι μαθητές στα ελληνικά σχολεία αλλά και την απογοήτευσή τους από το σύστημα εκπαίδευσης με συνέπεια να εμφανίζουν ψυχοσωματικά συμπτώματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.iatropedia.com

Συμφωνία των «17» για το δημοσιονομικό σύμφωνο

Οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία για την αλλαγή της Συνθήκης της Ε.Ε. και πλέον οι προσπάθειες για τη διάσωση του ευρώ επικεντρώνονται σε μία συμφωνία μεταξύ των «17» της ευρωζώνης συν έξι άλλων χωρών-μελών. Συμφωνία των 17 για το δημοσιονομικό σύμφωνο και την ισχυρότερη οικονομική ένωση.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Τα αντίγραφα των "Μαγεμένων" επιστρέφουν

Στις 4 Νοεμβρίου του 1864, ομάδα από οκτώ βουβάλια πορεύτηκε μέσα από πολυδαίδαλα σοκάκια της Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας στο λιμάνι της πόλης τις "Μαγεμένες". Τα τέσσερα αμφίπλευρα αγάλματα φορτώθηκαν στο μεταγωγικό πλοίο "La Truite" και μεταφέρθηκαν στη Γαλλία. Nooz

Πως πέταξαν… από την Ελλάδα στην Γερμανία χρυσά αντικείμενα!

Από την Ελλάδα στην  Γερμανία, φυγαδεύτηκαν χρυσά αντικείμενα από  ενεχυροδανειστές, αφού  προηγουμένως τα λιώσανε και τα έκαναν πλάκες χρυσού.
Αυτό προκύπτει από δημοσιεύματα  του τουρκικού τύπου (ιστοσελίδες του CNN Turk και NTV  και αρκετές εφημερίδες με πηγή το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu) , στην Ελλάδα εξακριβώθηκε πως χρυσά αντικείμενα που είχαν αφεθεί λόγω της οικονομικής κρίσης στα ενεχυροδανειστήρια , μετατράπηκαν σε πλάκες χρυσού – αφού προηγουμένως τα έλιωσαν -  και φυγαδεύτηκαν στην Γερμανία.
Επικαλούνται δε δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου  ότι με την κρίση που ξέσπασε στην Ελλάδα, αυξήθηκαν σαν χιονοστιβάδα οι ενεχυροδανειστές οι οποίοι προέκυψε από ελέγχους που έγιναν ότι το 80% αυτών ήταν φοροφυγάδες και ότι φυγάδευσαν παράνομα το χρυσό που μάζεψαν, στο εξωτερικό.

Η Βρετανία τίναξε στον αέρα τη Σύνοδο- Προχωρά το σχέδιο "17 plus"

Σε ναυάγιο οδηγήθηκαν οι ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, καθώς δεν επετεύχθη συμφωνία από τους "27" αναφορικά με την αλλαγή των Συνθηκών της Ένωσης, προκειμένου να εφαρμοστούν αυστηροί δημοσιονομικοί κανόνες στα κράτη- μέλη.            ΝΟΟΖ

Πλέον το βάρος πέφτει στους "17" της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης όποιας ακόμα χώρας- μέλους επιθυμεί να λάβει μέρος στο "Δημοσιονομικό Σύμφωνο". Ήδη 24 χώρες λένε "ναι", πλην Βρετανίας, ενώ Σουηδία και Τσεχία χρειάζονται κοινοβουλευτική έγκριση προκειμένου να λάβουν μέρος.

Ο λόγος της αποτυχίας για την επίτευξη συμφωνίας ήταν οι παραχωρήσεις που ζήτησε ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, με τη Γαλλία και τη Γερμανία να αρνούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΡΑΤΟΣ

Δομικές αδυναμίες και ανικανότητες καταλογίζει στην ελληνική κυβέρνηση και στη δημόσια διοίκηση ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), σε μια προσπάθειά του να εξηγήσει το λόγο για τον οποίο η χώρα δυσκολεύεται τόσο πολύ να προωθήσει τις "μεγάλες μεταρρυθμίσεις", που θεωρούνται απαραίτητες για να συγχρονίσει το βήμα της με τις άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες και κοινωνίες.
Οι εκτιμήσεις του διεθνούς Οργανισμού δεν αφορούν βεβαίως την παρούσα κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, αλλά τις μονοκομματικές κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.
Ο ΟΟΣΑ αποπειράται να εξηγήσει γιατί η Ελλάδα σύρθηκε στο χείλος του γκρεμού και οι Έλληνες πολίτες στην απόγνωση.
"Οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών δεν είχαν ούτε την ικανότητα ούτε τη γνώση να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα εκτεταμένων μεταρρυθμίσεων", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην έκθεση - καταπέλτη για τους Έλληνες πολιτικούς.
Μόλις δυο φορές το χρόνο...
Επικαλούμενη μελέτη που διενήργησε ο ΟΟΣΑ στην Αθήνα, η γερμανική εφημερίδα "Die Welt" αναφέρει ότι στα ελληνικά υπουργεία υπάρχει έλλειψη συστημάτων καταγραφής και επεξεργασίας δεδομένων και συστημάτων αρχειοθέτησης.
"Ο Έλληνας υπουργός συναντά τα ανώτατα στελέχη του υπουργείου του μόνο δύο φορές ετησίως, ενώ στη Βρετανία ή στη Γαλλία ανάλογες συναντήσεις λαμβάνουν χώρα κάθε εβδομάδα.
Επίσης τα υψηλόβαθμα στελέχη έχουν ελάχιστες επαφές με τους συναδέλφους τους σε άλλες υπηρεσίες του υπουργείου ή ακόμη και με στελέχη που εργάζονται στο ίδιο γραφείο μ' αυτά", αναφέρει η έκθεση.  
Λείπουν η κουλτούρα και τα εργαλεία
Και συνεχίζει: "Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν κεντρικές βάσεις δεδομένων στοιχείων, αλλά και όταν με κάποιον τρόπο κάποια δεδομένα είναι διαθέσιμα, δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει επεξεργασία των πληροφοριών που προκύπτουν από τα δεδομένα αυτά", σημειώνει η εφημερίδα, επικαλούμενη δηλώσεις της επικεφαλής του Τομέα Αποτίμησης Κυβερνήσεων του ΟΟΣΑ, Κάρολιν Βάρλεϊ.
"Τα 14 ελληνικά υπουργεία της ελληνικής κυβέρνησης στερούνται βάσεων δεδομένων, γνώσης για να επεξεργαστούν τα δεδομένα αυτά, οργάνωσης για να εκμεταλλευθούν τα ευρήματα από την επεξεργασία των δεδομένων, ενώ στερούνται και από την απαραίτητη μεταξύ τους συνεργασία", εκτιμά η αξιωματούχος.
Η Βάρλεϊ υποστηρίζει ότι "η ελληνική διοίκηση δεν παράγει έργο και εξ αιτίας της αδυναμίας της αυτής δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να προωθήσει διαρθρωτικές αλλαγές".
Όπως αναφέρει στη γερμανική εφημερίδα, "η Κεντρική Διοίκηση δεν διαθέτει τα πρακτικά εργαλεία, την κουλτούρα και την ικανότητα να σχεδιάσει, να εκτελέσει και να ελέγξει την εφαρμογή παραγωγικών πολιτικών".

ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑ...!