Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ, ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΑΡΙΜΠΑ(από τή συλλογή ΟΥΛΑΛΟΥΜ)


Πού τήν είδα; Συλλογίζομαι άν στούς δρόμους
τήν αντίκρυσα ποτές μου ή στ' αστέρια,
τούς χυτούς της φέρνει η ιδέα μου τούς ώμους
δίχως χέρια!


Δίχως χέρια . . . Τό μάτι της γυαλένιο
άς μή μ' έβλεπε – μ' εθώρει κι ήταν τ' όντι
ρόδο ψεύτικο τό γέλιο της – κερένιο –
καί τό δόντι.


Τήν στοχάζομαι. Η φωνή της, λές, μού εμίλει
ριγηλή σάν μέσ' σέ όνειρο – και τ' όμμα
ήταν σφαίρα. Σπασμός τρίγωνος τά χείλη
καί τό στόμα.


Τ' ήταν; πνεύμα; Μήν φτιαγμένη ήταν, ωϊμένα,
ύποπτεύομαι – καί τρέμω νοερά μου –
απ' τό ίδιο ύλικό πούναι φχιαγμένα
τά όνειρά μου; . . .


Αχ πώς τρέμω! ο νούς μου πάει σ' ιδέες πλήθος,
σέ μπαμπάκια καί καρτόνια – ο νούς μου βάνει
γεμισμένο της μήν ήτανε τό στήθος
μέ ροκάνι!


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Ώ Κυρά μου – Άγγελε – Σύ – των μειρακίων
πόχεις τό γέλιο, ώ χαύνη κόρη των πνευμάτων,
σέ μια βιτρίνα σ' έχουν στήσει γυναικείων
φορεμάτων. . .

Δεν έχουν θέση στις λίστες της Ν.Δ. όσοι ζήτησαν αναδρομικάΟι νυν και πρώην βουλευτές που ζήτησαν δικαστικώς αναδρομικά, αναμφίβολα, προκάλεσαν την κοινωνία.

Σε μια περίοδο που ακόμα και οι χαμηλοσυνταξιούχοι βλέπουν τις πενιχρές τους συντάξεις να περικόπτονται, οι πρώην βουλευτές, με παχυλές συντάξεις οι περισσότεροι,
ζητάνε, από ένα πτωχευμένο κράτος, χιλιάδες .....ευρώ.
Ουδεμία σημασία έχει οτι το σχετικό αίτημα υπεβλήθη προγενέστερα της κρίσης.
Γιατί δεν παραιτήθηκαν όταν ενέσκηψε η κρίση;
Οι αιτούντες τα αναδρομικά έδειξαν οτι είναι παντελώς αποκομμένοι από το κοινό αίσθημα.
Δικαίως προκάλεσαν την αγανάκτηση και την οργή της κοινωνίας.
Και το χειρότερο: τη χλεύη του απλού πολίτη.
Μετά απ’ όλα αυτά έχουν το ηθικό ανάστημα να είναι εκ νέου υποψήφιοι;
Κατά τη δική μας γνώμη όχι.

Αδέξιος Δεξιός
http://www.antinews.gr/2011/12/13/138387/

ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΠΟΨΕ..!
Οι πολιτικοί δύσκολα φυλακίζουν φοροφυγάδες, ενώ εύκολα κόβουν μισθούς

Γράφει ο Θανάσης Λυρτσογιάννης

Κοχλάζει η οργή για την απελευθέρωση των φοροφυγάδων που συλλαμβάνονται. Οι πολίτες είναι έτοιμοι να ξεσπάσουν γιατί πιστεύουν ότι εμπαίζονται με τον πλέον επαίσχυντο τρόπο και τη θεωρούν πρόσθετη απόδειξη της σαπίλας και της λαμογιάς που κυριαρχούν στον δημόσιο βίο.
Αν αυτό συμβεί, τότε η επιχείρηση «χειροπέδες» που με τόσο κόπο φέρνουν εις πέρας ΣΔΟΕ και οικονομική αστυνομία, θα γυρίσει μπούμερανγκ για το πολιτικό σύστημα.
Γιατί οι πολίτες τους πολιτικούς υποδεικνύουν ως υπευθύνους (πολλοί μιλούν για συνενοχή), γιατί με διάφορες υπεκφυγές αφήνουν ανοιχτά πόρτες και παράθυρα για τους φοροφυγάδες και συντηρούν την ατιμωρησία επωνύμων και ισχυρών οικονομικά.
Τη μία κρύβονται πίσω από την Αρχή προσωπικών δεδομένων, την άλλη από την ελαστικότητα δικαστών που σχεδόν προκλητικά στέλνουν στο σπίτι τους κλέφτες του δημοσίου χρήματος (γιατί τέτοιοι είναι όσοι παρακρατούν τον ΦΠΑ).
Αυτοί που τόσο εύκολα κόβουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα από τους απλούς πολίτες, καμώνονται πως δυσκολεύονται να βάλουν φυλακή εκείνους που ευθύνονται για την καταστροφή της χώρας. Οσο δεν το κάνουν τόσο θα κοχλάζει η οργή, τόσο θα πυκνώνουν οι υποψίες για συνενοχή (όμοιος ομοίω κλπ.), λένε οι πολίτες που πληρώνουν φόρους, εισφορές, χαράτσια και γονατίζουν από το βάρος που άδικα τους φορτώνουν οι πολιτικοί.
Επιτέλους, τόσο δύσκολο είναι να κλείσουν ερμητικά πόρτες και παράθυρα και να μην ξεφεύγει από τη Δικαιοσύνη ούτε ένας φοροφυγάς ή φοροκλέφτης; Ενας νόμος με ένα άρθρο είναι αρκετός. Αρκεί, βεβαίως, να υπάρχει πολιτική βούληση..ΕΘΝΟΣ

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για τον Έλληνα … άνδρα !!

Οι 9 στους 10 άντρες έχουν κάνει τουλάχιστον µία θυσία για να κερδίσουν µια γυναίκα!
Πάνω από το 44% παραδέχεται ότι έχει θυσιάσει αγώνα της οµάδας του για ένα ραντεβού, ενώ σχεδόν 4 στους 10 έχουν υποστεί τη δοκιµασία του…πολύωρου shopping, σύµφωνα µε τα αποτελέσµατα της 1ης Πανελλήνιας Έρευνας για τις Συνήθειες του Σύγχρονου Άντρα που έγινε για λογαριασµό της Pepsi MAX, η οποία αποκαλύπτει και άλλα εξίσου ενδιαφέροντα.
ΓΙΑΤΙ ΦΕΥΓΟΥΝ…
• Σε ποσοστό 60% η διάθεσή της να τον «τυλίξει»! Ένας στους 4 άντρες φεύγει όταν εκείνη αδηµονεί να ξεκινήσει η κοινή τους ζωή, µε τους άντρες ηλικίας 25-34 να… τρέχουν πιο γρήγορα.
• Σε ποσοστό 34% τροµοκρατούνται όταν οι γυναίκες παίρνουν το ρόλο τους, και κυρίως οι άντρες ηλικίας 35+.
FACTS
• Το 42% σκέφτεται το σεξ τουλάχιστον µία φορά την ηµέρα και συχνότερα οι άντρες άνω των 35.
• Ένας στους 4 οµολογεί ότι έχει ψάξει το κινητό της για ύποπτες κλήσεις ή sms…
• Σχεδόν 1 στους 5 άντρες γύρω στα 30 έχει κάνει σεξ µε συνάδελφο στο γραφείο.
ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ;
• Ένας στους 3 άντρες –ανεξαρτήτως ηλικίας– θα ένιωθε ότι ζει στο έπακρο οδηγώντας σε αγώνα Formula.
• Τέσσερις στους 10 φορώντας τη φανέλα παίκτη στο Champions’ League ή τη στολή κοσµοναύτη για ένα ταξίδι στο ∆ιάστηµα.
• Το 34% κάνοντας σεξ µε µια διασηµότητα, µε πρώτη τη Μόνικα Μπελούτσι και δεύτερη την Αντζελίνα Τζολί.
ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓMΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
• Σχεδόν 9 στους 10 άντρες παραδέχονται ότι κλαίνε και κουτσοµπολεύουν.
• Το 69% καταρρίπτει το µύθο ότι οι άντρες προτιµούν τις ξανθές.
• Ισοβαθµία 50%-50% παρατηρείται σχετικά µε το κατά πόσο είναι µύθος ή πραγµατικότητα ότι οι άντρες είναι το ισχυρό φύλο.
• Το 56% στην ηλικία 25-34 παραδέχεται ότι η µητέρα τους είναι η γυναίκα που θα αγαπούν πάντα περισσότερο.myworld.gr

Έλληνες, οι μεγάλοι χαμένοι της Ευρώπης...Στοιχεία σοκ από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία !Μία ακόμα αρνητική πρωτιά για τους Έλληνες που είδαν το εισόδημά τους να έχει υποστεί τη μεγαλύτερη πτώση στην Ευρωζώνη και γενικά την Ευρώπη των 27.
Μετά από τις συνεχείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις τα στοιχεία αυτά που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία το μόνο σίγουρο είναι πως δεν προκαλούν έκπληξη. 
Το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν υπολογιζόμενο σε μονάδες αγοραστικής δύναμης (ΜΑΔ) μειώθηκε το 2010 στην Ελλάδα κατά 4 μονάδες σε σχέση με το 2009, από 94 σε 90 (Ε.Ε.=100).

Σούπερ Λίγκα Λεβαδειακός - ΟΣΦΠ: 0-4. ΤΕΛΙΚΟ

Το πάθημα του λύκου (Μύθοι Αισώπου)


Μια φορά κι έναν καιρό, το λιοντάρι αρρώστησε βαριά.
Φοβήθηκε πως θα πεθάνει κι έδωσε διαταγή να συγκεντρωθούν όλα τα ζώα του μεγάλου δάσους μπροστά του, για να του πουν τι πρέπει να κάνει για να γιατρευτεί. Όλα τα ζώα είπαν τη γνώμη τους, ώσπου ήρθε και η σειρά του λύκου.
- Βασιλιά μου, είπε με σεβασμό, δε γνωρίζω κανένα γιατρικό για την αρρώστια σου, μα ούτε και όσα ζώα είναι συγκεντρωμένα εδώ, γνωρίζουν. Το μόνο ζώο που ξέρει από φάρμακα είναι η αλεπού! Μα αυτή σε περιφρόνησε και δεν ήλθε στο κάλεσμά σου. Άκουσα μάλιστα να λένε ότι χάρηκε για την αρρώστια σου και ότι δεν τη νοιάζει κι αν πεθάνεις.

Νέες αποκαλύψεις στα «Επίκαιρα»


Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τη διατήρηση της κυριαρχίας τους που έχει αποδυναμωθεί την τελευταία περίοδο λόγω των εσωτερικών προβλημάτων αλλά και λόγω της ανόδου τρίτων χωρών, όπως η Κίνα, που την απειλούν.

Οι Βουλευτές και τα «αναδρομικά» τους...

Του Δημήτρη Γαρούφα*
Με θλίψη διάβασα σε ΜΜΕ  ονόματα νυν  και πρώην Βουλευτών που κατέθεσαν αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου ζητώντας αναδρομικά περίπου 240.000 Ευρώ ο καθένας .Η ιστορία είναι παλιά: οι Δικαστές βρήκαν ότι ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών είχε αποδοχές υψηλότερες του προέδρου του Α.Π. Κατέθεσαν αγωγές διεκδικώντας εξίσωση, το «μισθοδικείο» τους δικαίωσε… και διεκδίκησαν «αναδρομικά» που δεσμεύθηκε νομοθετικά να τα   δώσει η  κυβέρνηση ενώ οι Βουλευτές περίμεναν  με τη σειρά τους να καταθέσουν αγωγές διεκδικώντας να πάρουν ότι πήραν κι΄ οι Δικαστές… .
        Το  αίτημα  τους  είναι νόμιμο αλλά δεν είναι ηθικό. Γιατί δεν μπορούν να ψηφίζουν νόμους επιβάλλοντας φόρους στον αγρότη  που παίρνει σύνταξη 360 Ευρώ μηνιαίως  και ταυτόχρονα να διεκδικούν για τον εαυτό τους 240.000 Ευρώ για «αναδρομικά»…Αναρωτιέμαι πως θα αντικρίσουν τον άνεργο εργάτη η τον αγρότη που παίρνει σύνταξη 360 Ευρώ μηνιαίως;
Σε περίοδο κρίσης, για να μην διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός, στις θυσίες πρέπει να συμμετέχουν εμφανώς    οι ηγετικές τάξεις  και πρωτίστως οι πολιτικοί. Δεν επιτρέπεται  να αμείβονται επιπρόσθετα για συμμετοχή σε συνεδριάσεις επιτροπών της Βουλής  οι Βουλευτές, ούτε να φορολογείται ο συνταξιούχος αγρότης των 360 Ευρώ μηνιαίως για να λειτουργεί  Γυμναστήριο στη Βουλή…

Ανώνυμη διαρροή σοκ για την πραγματική οικονομία και το έλλειμμα από ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος στο πρακτορείο Dow Jones Newswires

Στο 10% του ΑΕΠ θα φτάσει φέτος το έλλειμμα του προϋπολογισμού λέει ανώνυμα στο πρακτορείο Dow Jones Newswires υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος.
Ο ίδιος πολιτικός επέλεξε κρυπτόμενος πίσω από την ανωνυμία του να μας ''ενημερώσει'' πως πολύ γρήγορα ''κάηκε'' ο αναθεωρημένος στόχος για έλλειμμα στο 9% του ΑΕΠ.
Προσέξτε τις δηλώσεις του, που τις μεταφέρουμε αυτούσιες από το διεθνές πρακτορείο, για να ανιχνεύσετε τις αιτίες που επέλεξε να ακολουθήσει την ανεύθυνη στάση της ανωνυμίας:

Ο Δουλευτάρης κι ο Ακαμάτης (Μύθοι Αισώπου)


Κάποτε, στα παλιά τα χρόνια, ζούσανε στην Αίγυπτο δυο άνθρωποι, που τα σπίτια τους και τα χωράφια τους γειτόνευαν. Ο ένας όμως ήτανε δουλευτάρης και ο άλλος ακαμάτης.
Από το πρωί ως το βράδυ ο Δουλευτάρης όργωνε τα χωράφια του, έσπερνε, σκάλιζε, πότιζε, θέριζε, ανάλογα με την εποχή που ήτανε, κι όταν τέλειωνε τη δουλεία του στα χωράφια και γυρνούσε στο σπίτι του, κάτι έβρισκε κι εκεί να κάνει. Πότε διόρθωνε το αλέτρι του, πότε κάρφωνε κανένα παράθυρο που είχε σπάσει, πότε περιποιότανε τις κότες του, πότε σκάλιζε τα λαχανικά του. Όλο δούλευε κι όλο πρόκοβε και, σιγά - σιγά, έγινε ο πιο πλούσιος τους τόπου. 

Πώς να προστατεύσετε τα προσωπικά σας στοιχεία στο νέο Facebook

Πώς να προστατεύσετε τα προσωπικά σας στοιχεία στο νέο FacebookΤο Facebook θα αλλάξει μορφή σε λίγο καιρό και το timeline...
(χρονολόγιο) είναι βέβαιο ότι θα προβληματίσει τους περισσότερους χρήστες.
Τι πρέπει λοιπόν να προσέξουμε ώστε να προστατεύσουμε σωστά τα προσωπικά μας στοιχεία από κακόβουλους χρήστες;
Το Saferinternet με την αρωγή της Ευρωπαϊκής έδρας του Facebook στην Ιρλανδία ετοίμασαν ένα χρήσιμο οδηγό με πολύτιμες συμβουλές γι ατην προστασία της ιδιωτικότητάς μας (ο οδηγός είναι διαθέσιμος εδώ).
Πιο αναλυτικά, ανάμεσα σε άλλα, ο οδηγός αυτός μας ενημερώνει για τα εξής θέματα:

Για ασφάλεια κυκλωθήκαμε με τείχη - και γίνανε τα τείχη φυλακή μας.

                                                     Κώστας Ουράνης ( 1890-1953 , Ποιητής)

Ανδρέας Εμπειρίκος ( 1901-1975 , Ποιητής)

Και ιδού πως επιτυγχάνουμε και πάλι
αφού τα ζάρια πέσαν στην κοιλιά μιας γυναικός
μιας γυναικός γυμνής και κοιμωμένης
κατόπιν κολυμβήσεως στην άμμο.

Η ποίησις είναι ανάπτυξις στίλβοντος ποδηλάτου
Στην εναρμόνισι της ηδονής ξεχνά κανείς τις μαστιγώσεις
της βιοπάλης και της μοίρας.

Η πλάστιγξ κλίνει εκεί που προτιμάμε
Κατά την ερμηνεία που της δίνουμε
Κάθε φορά που επιτυγχάνουμε στα ζάρια.

Στο σφυρί το Όσκαρ σεναρίου της ταινίας «Πολίτης Κέιν»

Στο σφυρί το Όσκαρ σεναρίου της ταινίας «Πολίτης Κέιν» 
Η ταινία κέρδισε το Όσκαρ σεναρίου, το οποίο δόθηκε από κοινού στον Όρσον Ουέλς και τον Χέρμαν Μάνκιεβιτς. Η ιστορία αυτού του Όσκαρ έχει υπάρξει ιδιαίτερα επεισοδιακή. Το βραβείο θεωρείτο χαμένο μέχρι το 1994 και το είχε φυλάξει ένας κινηματογραφιστής στο Λος Αντζελες ως αμοιβή, επειδή εργάστηκε για τον Όρσον Ουέλς. 
Η κόρη του ηθοποιού και σκηνοθέτη, Μπεατρίς, έκανε μήνυση στον κινηματογραφιστή και στον οίκο Sothebys που προσπάθησε τότε να πουλήσει το αγαλματίδιο, μόνο και μόνο για να της κάνει μήνυση η Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών. 

Από το 1950 η Ακαδημία έχει θέσει ως όρο στα Όσκαρ να της δίνεται η δυνατότητα να τα αγοράσει για ένα δολάριο. Επειδή όμως Ο Πολίτης Κέιν βραβεύτηκε το 1942, αυτός ο κανόνας δεν ίσχυε τελικά. 
Το 2003 η Μπεατρίς Γουέλς πούλησε το Όσκαρ στον φιλανθρωπικό οργανισμό Dax Foundation, ο οποίος με τη σειρά προσπάθησε ανεπιτυχώς να πουλήσει το βραβείο το 2007. 
Θεωρείται, πάντως, ότι το βραβείο πρόκειται να πουληθεί σε αυτή τη δημοπρασία, επειδή η αγορά κινηματογραφικών αναμνηστικών θεωρείται πιο «δυνατή» σε σχέση με το παρελθόν.
πηγή: inews.gr

Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών Βουλευτών.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΠΡΟΣ:
 Τον Πρόεδρο της Βουλής Κο. Φίλιππο Πετσάλνικο
Θέμα : Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών Βουλευτών.
Κύριε Πρόεδρε,
Η δημοκρατία αποτελεί ύψιστο αγαθό και η θωράκιση της είναι πρωταρχική υποχρέωση κυρίως των μελών του κοινοβουλίου.
Το τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονη προσπάθεια αμφισβήτησης του  ήθους και του κύρους των Βουλευτών.
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα διαφάνειας , σας δηλώνουμε ότι είμαστε αρωγοί στην πρωτοβουλία που έχετε πάρει για το άνοιγμα των λογαριασμών όλων των μελών του κοινοβουλίου σε οποιοδήποτε πιστωτικό ίδρυμα της υφηλίου και έχουμε στη διάθεση σας κάθε σχετικό έγγραφο, υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση προς κάθε αρμόδια αρχή για την ουσιαστική και νομικά ισχυρή υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος.

Οι υπογράφοντες Βουλευτές:
ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΣΤΕΡΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ...!

ΠΗΓΑΔΑΚΙ, ΣΥΖΗΤΟΥΣΕ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.
ΜΕ ΠΙΚΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
*** ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ...είπε ο ένας.
*** ΕΧΩ 2 ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΒΡΙΣΚΩ ΔΟΥΛΕΙΑ...είπε ο άλλος...
*** ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ,....είπε ο τρίτος...
*** ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΦΑΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ...είπε ο σοφότερος και ΟΛΟΙ ΕΣΚΥΨΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ....

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ...ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΛΥΜΠΕ ΘΕΟΥΣ...

Απεικονίζεται τοπίο. Σε πρώτο πλάνο κάτω από ψηλό δέντρο φαίνεται να ξαποσταίνουν χωρικοί με τα ζώα τους. Πίσω ανοίγεται η φύση απέραντη και στο βάθος υψώνονται τα δύο βουνά ο Όλυμπος και η Όσσα. Η τοπιογραφία αποδίδεται με μικρογραφική λεπτομέρεια.
Δεν έχεις όλυμπε Θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα,
ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,
κούφιοι και οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχειά σου γλώσσα,
των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι...

Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι ζωίλοι,
και Μαμμωνάδες βάρβαροι, και χαύνοι λεβαντίνοι,
λύκοι ώ κοπάδια οι πιστικοί και ψωριασμένοι σκύλοι κι οι χαροκόποι
αδιάντροποι και πόρνη η Ρωμιωσύνη

Κωστής Παλαμάς

pieria-gr.blogspot.com

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ!


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δήμαρχος ήρθε στα χέρια με συνεργάτη του, για υπόθεση ναρκωτικών - Διαβάστε τις πρώτες του δηλώσεις από το νοσοκομείο...

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα. Ο Απόστολος Γκλέτσος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, μετά από άγριο καυγά και ξυλοδαρμό με συνεργάτη του. Αιτία, όπως είπε ο ίδιος στο lamiareport.gr, οι πληροφορίες που είχε για εμπόριο και χρήση ναρκωτικών, στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του δήμου Στυλίδας, την Παραμυθοχώρα.
Ο δήμαρχος Στυλίδας, είπε πως του κατήγγειλαν ότι αργά το βράδυ στην "Παραμυθοχώρα" κάποιοι είχαν κάνει χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών. ''Όταν ζήτησα να πάρω τα κλειδιά και τον λόγο από τους υπευθύνους, αντέδρασαν. Το κατήγγειλα

Μαζέψτε αποδείξεις για να γλιτώσετε το πρόστιμο!

Η έκπτωση φόρου για τη συλλογή αποδείξεων καταργήθηκε. Οι φοροκάρτες ουσιαστικά δεν χρησιμοποιούνται από κανέναν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι καταργήθηκε η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων. Μέχρι το τέλος του χρόνου, έχουμε την τελευταία ευκαιρία να μαζέψουμε «χαρτάκια». Όχι για να γλιτώσουμε φόρο όπως συνέβη με τη φορολογική δήλωση του 2011 αλλά για να μην πληρώσουμε περισσότερα.

Παρέμβαση Παπαδήμου μέσω του blog του

Ολόκληρη  η παρέμβαση του πρωθυπουργού έχει ως εξής:
Πριν λίγες  μέρες συμπληρώθηκε ο πρώτος μήνας αυτής της κυβέρνησης.
Στις πρώτες 30 ημέρες επιτεύχθηκαν σημαντικά πράγματα:
-Λειτουργεί μια κυβέρνηση ευρύτερης  διακομματικής στήριξης, που δημιουργεί  συνθήκες εθνικής συνεργασίας.
- Εξασφαλίστηκε η εκταμίευση  της 6ης δόσης από τους Ευρωπαίους  εταίρους και το ΔΝΤ.
- Ψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός  του 2012 με μεγάλη πλειοψηφία 258 ψήφων. Ο προϋπολογισμός αυτός  εφόσον υλοποιηθεί θα αλλάξει  ουσιαστικά τη δημοσιονομική  εικόνα της χώρας και θα  θέσει τις βάσεις για μια  σταδιακή ανάκαμψη από το επόμενο  έτος.
-Η κυβέρνηση προχωρά αποτελεσματικά στην εφαρμογή των μέτρων που περιέχονται  στο πρόγραμμά της.

Αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

«Όπου και να σας βρίσκει το κακό, αδελφοί όπου και νι θολώνει ο νους σας μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό και μνημονεύετε Αλέξανδρο Πα̟παδιαμάντη.»
Οδυσσέας Ελύτης

«Ο Αλέξανδρος Πα̟αδιαμάντης  ποιητής με τον ̟πεζό το λόγο, και κάποτε,μα  πολύ σπάνια, με το στίχο, ένας από τους ξεχωριστούς αρμονικούς αντιπροσώπους της νέας και άπουσης ακόμα σε  πολλά Ελληνικής ψυχής».
Κωστής Παλαμάς

«Εκείνος  πού θα δώσει μίαν ημέραν μακρινήν(...) την εικόνα του Παπαδιαμάντη, του πρώτου καί μοναδικού της εποχής μας, δεν πρέπει να χωρίσει ποτέ τον συγγραφέα από τον άνθρωπον (...). Ο Παπαδιαμάντης δεν είναι γραμματάνθρωπος, είναι ποιητής».

Παύλος Νιρβάνας 

TSOYNAMI ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ. ΤΑ ΚΟΒΟΥΝ ΟΛΑ....ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ....ΟΙ ΣΑΝΙΔΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΕΓΜΕΝΕΣ...

Αποτυχία στη δημοσιονομική εξυγίανση "βλέπει" το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επισημαίνοντας πως χρειάζονται νέα μέτρα για την επίτευξη των στόχων που θέτουν ο νέος προϋπολογισμός και η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου.
Στα στοιχεία αποτυπώνεται βαθύτερη ύφεση από αυτή που αναμενόταν, με την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να σημειώνει ότι οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν με αργούς ρυθμούς,
Οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν έχουν επιτύχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς επικρατεί μεγάλο χάσμα μεταξύ της νομοθέτησης και της εφαρμογής των νόμων που ψηφίζονται.
Στην έκθεση εκτιμάται ότι φέτος το έλλειμμα θα κυμανθεί στο 10% του ΑΕΠ, ενώ η ύφεση θα φτάσει το 6%. Βελτίωση της εικόνας της ελληνικής οικονομίας εκτιμάται ότι θα έρθει το 2012, όταν η συρρίκνωση του ΑΕΠ θα περιοριστεί στο 3%.
Θα χρειαστεί, όπως αναφέρεται, τουλάχιστον μία 10ετία για να καλύψει η Ελλάδα το χαμένο έδαφος ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΕΤΥΧΑΝ...ΖΗΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ -που θα αποτύχουν...!

Νέα μέτρα 25 δισ. προαναγγέλλει το ΔΝΤ

Αλλο ένα μνημόνιο με μέτρα ύψους περίπου 25 δισ. ευρώ (11,5% του ΑΕΠ) προαναγγέλλει η έκθεση του ΔΝΤ για το διάστημα 2012-2015, ενώ αποκαλύπτει ότι και τα πρόσθετα μέτρα ύψους 7,7 δισ. ευρώ που θα απαιτηθούν για το διάστημα 2013-2014 θα προέλθουν από συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα και αμυντικές δαπάνες. 
*** ΑΚΟΜΗ ΚΟΙΜΟΥΜΑΣΤΕ.....ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ...!!!!

ΠΙΕΡΙΚΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 21 ΔΕΚ 2011 ΩΡΑ 17.00

Αλλαγή της ώρας έναρξης του αγώνα της Δ΄ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ Πιερικού και Ολυμπιακού (θα διεξαχθεί την Τετάρτη 21/12 στην Κατερίνη) υπήρξε το μεσημέρι της Τρίτης.
Συγκεκριμένα, η ΕΠΟ αποφάσισε η αναμέτρηση της βορειοελλαδίτικης ομάδας με τους Πειραιώτες να ξεκινήσει στις 17:00 αντί για τις 14:00, που αρχικά είχε οριστεί.

Olympus Hills 90210: Γιατί ο Όλυμπος ήταν μεγαλύτερο κρεβάτι από το Beverly

Ο κωδικός 90210 πρέπει να αλλάξει άμεσα χώρα και να αποδοθεί στο ιερό βουνό του Ολύμπου και το Ελληνικό δωδεκάθεο

  Ο Dylan τα έφτιαξε με την Kelly αλλά υπήρχε και η Valerie που την ήθελε ο Brandon, ο οποίος έφτυνε την Άντρεα, η οποία δεν πήγαινε και πολύ την Brenda, η οποία το έπαιζε φίλη στην Donna, η οποία τα είχε με τον Steve. Σιγά τα αυγά. Πολύ πριν πατήσει άνθρωπος το πόδι του στην Καλιφόρνια, οι Θεοί του Ολύμπου είχαν στήσει το δικό τους τεράστιο κρεβάτι. Κάπου εκεί στην Πιερία.

Οι έφηβοι δεν ξέρουν να προφυλάσσονται στο σεξ

Την ανάγκη ενημέρωσης των εφήβων, για την προστασία της σεξουαλικής τους υγείας τόνισαν οι ειδικοί επιστήμονες, στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου, υπό την αιγίδα του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) και της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.), με θέμα: "Σεξουαλική Υγεία και Πρόληψη".

Από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν

ΘΟΡΥΒΟΣ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ :Οι συλληφθέντες φεύγουν, τα χρέη μένουν

Οι συλληφθέντες φεύγουν, τα χρέη μένουν
Για τα μάτια του κόσμου φαίνεται ότι πηγαινοέρχονται στο αυτόφωρο οι φοροφυγάδες...
επιχειρηματίες, που συλλαμβάνονται τις τελευταίες ημέρες.
Όπως διαπίστωσε το υπουργείο Οικονομικών, από τους 17 φοροφυγάδες που συνελήφθησαν από το ΣΔΟΕ για συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές από ΦΠΑ ύψους 5,6 εκατ. ευρώ, στο ταμείο απέδωσαν μόνο 50.000 ευρώ.
Το πρόβλημα επιτείνεται περαιτέρω, όταν προστεθούν και άλλες 32 συλλήψεις από την Οικονομική Αστυνομία για συνολικά χρέη 40 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, οι εισροές εσόδων δεν διαφοροποιούνται αισθητά, καθώς ακόμη και όσοι δήλωσαν πρόθεση ρύθμισης των οφειλών τους μένει να αποδειχθεί ότι θα τηρήσουν τον... λόγο τους.
Κανένας άλλωστε από τους 49 συλληφθέντες δεν πέρασε περισσότερο από 48 ώρες στα κρατητηρια. 24ωρο

Αλλαγές στην ενδεκάδα για ΠΑΟΚ με Ρόυμπιν

Με μία ανανεωμένη ενδεκάδα θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα έδειξε στην προπόνηση ο Λάσλο Μπόλονι, χωρίς να αποκλείεται να αλλάξουν τα δεδομένα μέχρι την Πέμπτη (14/12).

Δεδομένη θεωρείται

Δημοσκόπηση της ALCO για το ΚΟΝTRA CHANNEL δείχνει 8κομματική Βουλή


Προβάδισμα 13 μονάδων για την Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ, καταγράφεται σε δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, για λογαριασμό του KONTRA CHANNEL, σύμφωνα με την οποία στο κοινοβούλιο εισέρχονται 8 κόμματα.Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 30%, το ΠΑΣΟΚ 17%, το ΚΚΕ 12%, η Δημοκρατική Αριστερά 95, ο ΣΥΡΥΖΑ 8%, ο ΛΑΟΣ 7%, οι Οικολόγοι 4% και η Δημοκρατική Συμμαχία 3%.

"Τιμωρία" σε όσους δεν βγουν σε εφεδρεία

Σοκ για τους δημοσίους υπαλλήλους, των οποίων οι συντάξεις θα υποστούν νέες περικοπές. Σύμφωνα με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, όσοι δεν ενταχθούν σε εφεδρεία, παρά το γεγονός ότι πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος, θα πάρουν μειωμένη σύνταξη.
Το ποσό που θα παρακρατείται κάθε μήνα δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1/4 της καταβαλλόμενης σύνταξης.
Όπως προβλέπει η εγκύκλιος, αν ένας δημόσιος υπάλληλος δεν τεθεί για οποιοδήποτε λόγο σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότηταςπαρότι πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου, τότε κατά την συνταξιοδότησή του το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα διενεργήσει έλεγχο προκειμένου να του παρακρατήσει τα ποσά που εισέπραξε κατά τη διάρκεια, όπου κανονικά θα έπρεπε να είχε τεθεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.
Ολόκληρη η εγκύκλιος Σαχινίδη

ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.....ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ. 17,5 ΕΥΡΩ Η ΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΩΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ!!!!!

Σε περικοπές και "πάγωμα" των αποδοχών των εργαζομένων τους προσανατολίζονται επτά στους δέκα εργοδότες στην Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα του ΙΟΒΕ.
Επίσης, περίπου το 50% θα περικόψει τα πριμ και τα επιδόματα παραγωγικότητας, ενώ 1 στους 3 δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις, ώστε να αντεπεξέλθει στην παρατεταμένη ύφεση.
Συγκεκριμένα στην ερώτηση για το πώς προτίθενται να αντιμετωπίσουν την κρίση τους επόμενους 12 μήνες, το 69% των εργοδοτών, απαντά ότι θα προχωρήσει σε συγκράτηση ή μείωση αποδοχών των εργαζομένων.
Το 44% των επιχειρήσεων, θα προχωρήσει σε περικοπές στα πριμ και επιδόματα των επιδομάτων και το 43% σε περικοπές των έμμεσων παροχών προς τους εργαζόμενους.
Επιπλέον, το 34% των εργοδοτών, δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε προσαρμογή του χρόνου εργασίας και μείωση τιμών. Τέλος, μόνο το 28% απαντά ότι θα κάνει απολύσεις μέσα στον επόμενο χρόνο.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πανελλαδικής έρευνας τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις είναι η έλλειψη ρευστότητας σε προμηθευτές και πελάτες, ο περιορισμός της δανειοδότησης από τις τράπεζες, ο περιορισμός των εργασιών που πραγματοποιεί ο βασικός πελάτης (κυρίως στον κατασκευαστικό κλάδο), η μετατόπιση του κοινού σε φθηνότερες υπηρεσίες και προϊόντα (κυρίως στα ξενοδοχεία και στα εστιατόρια) και η πίεση από προμηθευτές του εξωτερικού για αμεσότερες πληρωμές.
Στην έρευνα του ΙΟΒΕ, που έγινε με πρωτοβουλία του ΣΕΒ πήραν μέρος 2.000 επιχειρήσεις  που απασχολούν πάνω από 317.000 εργαζόμενους.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΙΕΡΙΑ...