Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

ΠΟΡΝΕΙΑ:Οι παράνομα εκδιδόμενες βλάπτουν σοβαρά την υγεία

Ενώνουν τα χέρια υπουργείο Υγείας και Δήμος Αθηναίων προκειμένου να καταπολεμηθούν στο κέντρο της Αθήνας φαινόμενα όπως παράνομη πορνεία, ναρκωτικά και AIDS.

Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφουν ο δήμος Αθηναίων και το υπουργείο Υγείας, για την αντιμετώπιση της παράνομης πορνείας, των ναρκωτικών και του AIDS στο κέντρο της Αθήνας. 
 Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σε σχετική εκδήλωση, από τις 20 χιλιάδες εκδιδόμενες γυναίκες μόλις οι 1.200 έχουν δηλωθεί στις αρμόδιες αρχές και έχουν ελεγχθεί, ενώ από τους 600 οίκους ανοχής μόλις οι 7 είναι νόμιμοι. 
 
Για την πορνεία αναμένεται να λάβει μέτρα και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο αναμένεται να εντοπίσει και να εκδώσει στη χώρα τους τις παράνομες αλλοδαπές εκδιδόμενες γυναίκες που είναι και φορείς του AIDS. 
 
Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, πρόκειται να δημιουργηθεί χώρος όπου θα συγκεντρώνονται οι χρήστες που δεν θέλουν να ενταχθούν στα προγράμματα απεξάρτησης, προκειμένου να παρακολουθούνται με στόχο την προστασία τους και την ψυχολογική τους προετοιμασία για πιθανή απεξάρτησή τους στο μέλλον.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το Δίκτυο Ανταλλαγών Πιερίας.Ανταλλακτικό παζάρι
 ΘΕΜΑ ΔΥΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ

Συνεχίζει να επεκτείνεται και να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές του Δίκτυο Ανταλλαγών στην Πιερία. Όπως κάθε Τετάρτη, έτσι και χθες πραγματοποιήθηκε το ανταλλακτικό παζάρι, αυτή τη φορά με παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων. Η προσπάθεια που γίνεται στην πόλη μας συγκέντρωσε πανελλήνιο ενδιαφέρον και έτυχε προβολής στα εθνικά δίκτυα ΣΚΑΙ και ALPHA.

ΠΑΟΚ-ΡΟΥΜΠΙΝ 1-1 ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΣΤΟΥΣ 32. ΕΞΩ Η ΤΟΤΕΝΑΜ..!

Αντιμέτωποι με την εφεδρεία κινδυνεύουν να βρεθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που έχουν 33 έτη ασφάλισης.

Οι κατηγορίες των δημοσίων υπαλλήλων που δεν απειλούνται
Αντιμέτωποι με την εφεδρεία κινδυνεύουν να βρεθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που έχουν 33 έτη ασφάλισης. Ωστόσο, υπάρχουν διαφορετικές ρυθμίσεις όσον αφορά τα όρια ηλικίας ανάλογα με το αν πρόκειται για μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους ή για αορίστου χρόνου (οι οποίοι καλύπτονται από το ΙΚΑ).
Στο μεταξύ την… πόρτα εξόδου θα ανοίξουν υποχρεωτικά οι δημόσιοι υπάλληλοι που ασφαλίστηκαν πριν από το 1983 και συμπληρώνουν 35ετία. Για τη συγκεκριμένη κατηγορία ασφαλισμένων η συνταξιοδότηση γίνεται ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

ΜΕΣΩ FACEBOOK ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ..!

Είναι η νεα υπηρεσία της KLM με τίτλο: meet and seat. Θα επιτρέπει στους επιβάτες κάθε πτήσης να τσεκάρουν το προφίλ των συνεπιβατών τους μέσω Facebook και Linkedin και με βάση αυτό να επιλέγουν που να καθήσουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια αεροπορική εταιρεία κάνει κάτι τέτοιο.
Η AirTroductions το 2006 υποσχόταν στους πελάτες της online γνωριμίες για εκείνους που ήταν τακτικοί.
Ωστόσο, μάλλον δεν είχε και πολλούς τακτικούς, αφού η εταιρεία έκλεισε..

Η Air Malaysia έχει υπηρεσία στο Facebook η οποία σου λέει αν συνταξιδεύεις με κάποιον γνωστό.

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ


Την Τετάρτη, 14/12/2011, και ώρα 6 μ.μ., έγινε στην Αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου η παρουσίαση του βιβλίου του τ. Υπουργού και Βουλευτή, Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου «Το Λυκόφως των Πολιτικών Ηγεσιών: Αιτία ή αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης;» 

Στην παρουσίαση, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Χατζηνικολάου, μίλησαν οι δημοσιογράφοι κ.κ. Γιώργος Δελαστίκ και Σταύρος Λυγερός καθώς και ο συγγραφέας του βιβλίου.
Ο κ. Χατζηνικολάου μεταξύ άλλων είπε:
Το βιβλίο είναι ζωηρό πολύ. Μην περιμένετε ότι θα πάρετε να διαβάσετε μια από τις συνήθεις αρλουμπολογίες που γράφουμε πολλοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι όταν θέλουμε να υποδυθούμε και τους συγγραφείς και να προσθέσουμε στο παλμαρέ μας ότι «γράψαμε και δύο βιβλία».Το βιβλίο παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα. Και ιδιαίτερα το κοινό που πρόσκειται πολιτικά και ιδεολογικά στο χώρο, με τον οποίο συνδέεται ο κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, πιστεύω ότι θα βρει πολύ ενδιαφέροντα και ερεθιστικά ερωτήματα αλλά και απαντήσεις που θα βοηθήσουν πάρα πολύ στον πολιτικό του προβληματισμό.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Παυλόπουλος. Δείτε ένα απόσπασμα της ομιλίας του:
Επειδή η συγκυρία είναι η ζυγαριά του ηγετικού τους διαμετρήματος, οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης, αν δεν ανακάμψουν το ταχύτερο δυνατό, θα κριθούν αυστηρά από την ιστορία ως αποκλειστικώς υπαίτιοι της διάρρηξης του κοινωνικού ιστού και της εξαθλίωσης των κοινωνιών που τους εμπιστεύθηκαν την τύχη τους. Υπό τα δεδομένα, λοιπόν, ενός τρίτου παγκόσμιου οικονομικού πολέμου οφείλουμε, ως Λαός και ως Έθνος, να στηριχθούμε περισσότερο στις δυνάμεις μας και στην αποφασιστικότητά μας και λιγότερο σε εξωγενείς παράγοντες. Έχουμε, άλλωστε, αποδείξει πως σε ιστορικές στιγμές μπορούμε ν’ αναλάβουμε και τις, αντίστοιχες, ιστορικές μας ευθύνες. Πάντα όμως με γνώμονα την ιστορική μας κληρονομιά και το διαχρονικό πολιτισμό μας, του οποίου οι ρίζες στηρίζονται στη Δημοκρατία και το Κοινωνικό Κράτος Δικαίο
υ.
http://www.apospasma.gr

ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ (Αρχείο)

Και η λέξη της χρονιάς είναι... ελληνική!

Και η λέξη της χρονιάς είναι... ελληνική!Το γνωστό λεξικό της αγγλικής γλώσσας Merriam-Webster επέλεξε τη λέξη της χρονιάς...
Και η επιλογή τους είχε καθαρά ελληνικά χρώματα.
Έτσι ως λέξη για το 2012 επέλεξαν το ''pragmatic'', το οποίο το χρησιμοποιούν οι αγγλόφωνοι για να δηλώσουν το  ''πρακτικός, ρεαλιστικός, δραστήριος'', και ήταν μια από τις λέξεις με τις περισσότερες αναζητήσεις στο online λεξικό τους την περίοδο αυτή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Μάλιστα υπεύθυνοι του λεξικού τονίζουν η λέξη αυτή εκφράζει όχι μόνο αυτό το οποίο θέλει να είναι πολύς κόσμος στην καθημερινή του ζωή, αλλά δηλώνει επίσης και τις θετικές και ρεαλιστικές πολιτικές τις οποίες περιμένει από τις αρχές.
Η λέξη προέρχεται βέβαια από το ελληνικό ''πραγματικός'' (πραγμα < πράσσειν), και βρέθηκε στην κορυφή ξεπερνώντας λέξεις όπως : ''austerity'' (αυστηρότητα) ή το ''occupy'' (καταλαμβάνω).


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: http://24wro.blogspot.com/2011/12/blog-post_9516.html#ixzz1gdNqSmv6

ΠΑΟΚ -ΡΟΥΜΠΙΝ 1-1

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΨΗΦΟΥ ΚΑΙ ΕΔΡΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ MRB ΓIA TO MEGA...!ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Η ΝΔ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 20 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΑΛΛΑ...

2 ΣΤΟΥΣ 3 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΚΛΕΓΟΥΝ!!!


MONO 53 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ Η NEA Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ MRB
Αυτή είναι η εκτίμηση εδρών της δημοσκόπησης "Εξαμηνιαίες Τάσεις" της MRB βάση της πρόθεσης ψήφου που δημοσιεύεται στην συγκεκριμένη έρευνα. Προσέξτε ότι το ΠΑΣΟΚ εάν τελικά τα πσοοστά αυτά αποτυπωθούν στις κάλπες, θα κρατήσει μόνο το 1/3 της...
κοινοβουλευτικής δύναμης που έχει σήμερα. Δηλαδή 2 στους 3 σημερινοί βουλευτές δεν θα εκλεγούν και πάλι!

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MRB ΓΙΑ ΤΟ MEGA...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ..?

Το άγχος προκαλεί σωματικά προβλήματα


Το συναίσθημα της ανησυχίας προκαλείται από τις αρνητικές σκέψεις και εικόνες που εστιάζονται στην αποφυγή μιας επερχόμενης απειλής που μας φοβίζει.

Τα καθημερινά προβλήματα (π.χ. οικονομικά, εργασιακά, υγείας, αλλαγές) τείνουν να δημιουργούν ανησυχία, ευερεθιστότητα, αίσθημα κόπωσης, αδυναμία συγκέντρωσης,κενά στην σκέψη, μυϊκή ένταση και διαταραγμένο ύπνο. Ο εγκλωβισμός σε έναν διαρκή φόβο για μια επερχόμενη «καταστροφή» κάνουν την επαγγελματική, κοινωνική και προσωπική ζωή να πάσχουν.

"Περάσαμε από την δικτατορία Παπανδρέου στην δικτατορία Παπαδήμου"Aπογοητευμένος και εξοργισμένος από την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας δήλωσε ο Παύλος Χαϊκάλης. Ο ηθοποιός μίλησε για τα δεδομένα που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση, καθώς και το πώς αυτή συνδέεται με το θέατρο.
«Θεωρώ ότι ζούμε μια επανάληψη των γεγονότων του ‘40. Ο κόσμος έχει πάρα πολλή μεγάλη ανάγκη να δει θέατρο. Το ζήτημα, όμως, είναι τί του προσφέρεις να δει. Δεν υπάρχουν συγγραφείς που να καθίσουν να γράψουν θέατρο, οπότε δεν υπάρχει και θέατρο», δήλωσε.
Και συνέχισε: «Ζούμε μια δικτατορία άλλου τύπου. Δηλαδή έχουμε περάσει από την δικτατορία Παπανδρέου στην δικτατορία Παπαδήμου, απλά υπάρχει και η συναίνεση των άλλων κομμάτων. Πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν είναι για συναινετικές κυβερνήσεις. Αυτά δεν ταιριάζουν σε μας. Το επόμενο διάστημα θα τελματώσουν πάρα πολλά πράγματα».

ΣΟΚ!!!Θα περικόπτεται η σύνταξη όσων κρύβονται από την εφεδρεία...


Από την σύνταξη θα παρακρατείται το ποσό του μισθού που ελάμβανε ο δημόσιος υπαλληλος παραμένοντας στην εργασία του για δύο επιπλέον έτη -ενώ θα έπρεπε να βγει στην εφεδρεία- είτε από λάθος της υπηρεσίας, είτε γιατί απέκρυψε την προϋπηρεσία σε άλο ταμείο (ιδιωτικός τομέας κ.α).
Αυτό προκύπτει με βάσει εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φ.Σαχινίδη. Σε αυτή προβλέπεται οτι...

"εάν υπάλληλος πληροί τις προϋποθέσεις του άρθου 33 του ν.4024/11 (εφεδρεία) δεν τεθεί για οποιονδήποτε λόγο σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, η Υπηρεσία μας κατά την συνταξιοδότησή του θα διενεργήσει αυτεπάγγελτα τον ανωτέρω έλεγχο και θα προβεί, σε συνεννόηση με τον εκκαθαριστή αποδοχών της Υπηρεσίας του, σε παρακράτηση από τη σύνταξή του των αχρεωστήτως εισπραχθέντων ποσών κατά τη διάρκεια που ο υπάλληλος αυτός έπρεπε να τελεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα".
Κοντολογίς, εάν κάποιος πετύχει και παραμείνει στην εργασία του σε αντίθεση με τις διατάξεις για το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς της εφεδρείας, όταν συνταξιοδοτηθεί και τότε παρουσιάσει πρόσθετο χρόνιο ασφάλισης (σ.σ. που εάν τον παρουσίαζε σήμερα θα έβγαινε στην εφεδρεία) τότε, θα του παρακρατηθεί από την σύνταξη (του ιδίου ή των κληρονόμων του). Πρόκειται για το 40% του βασικού μισθού συν τα επιδόματα για δύο χρόνια.

ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ...ΚΡΑΤΩΝ!!!


Ένας χάρτης της Ευρώπης, που απεικονίζει ποιας χώρας οι κάτοικοι είναι οι πιο… προικισμένοι κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. Ο «χάρτης του πέους» είναι μάλλον κολακευτικός για τους Έλληνες αφού τους εμφανίζει να είναι πιο προικισμένοι από τους Τούρκους, τους Σκοπιανούς και σχεδόν το σύνολο των Βαλκάνιων λαών.
Στην πρώτη θέση, όπως αναφέρει το iefimerida, συναντάμε την Ουγγαρία με μέσο όρο μήκους πέους τα 16, 51 εκατοστά, ενώ έπονται η Γαλλία, η Τσεχία και η Ολλανδία.
Ο χάρτης δημοσιεύεται από το MAPPING STEREOTYPES PROJECT, που χαρτογραφεί τον πλανήτη μέσα από τα στερεότυπα.
Δείτε τον χάρτη και την κατάταξη των ευρωπαϊκών κρατών βάσει… πόντων
1.Hungary – (16.51 cm)
2.France – (16.01 cm)
3.Czech Republic – (15.89 cm)
4.The Netherlands – (15.87 cm)
5.Italy -(15.74 cm)
6.Belgium – (15.65 cm)
7.Georgia – (15.61 cm)
8.Denmark – (15.29 cm)
9.Slovakia – (15.21 cm)
10.Slovenia – (15.13 cm)
11.Bulgaria – (15.02 cm)
12.Serbia – (14.87 cm)
13.Sweden – (14.80 cm)
14.Croatia – (14.77 cm)
15.Greece – (14.73 cm)
16.Albania – (14.73 cm)
17.Belarus – (14.63 cm)
18.Iceland – (14.56 cm)
19.Germany – (14.48 cm)
20.Switzerland – (14.35 cm)
21.Norway – (14.34 cm)
22.Poland – (14.29 cm)
23.Austria – (14.16 cm)
24.Turkey – (14.11 cm)
25.Skopia – (13.98 cm)
26.Ukraine – (13.97 cm)
27.United Kingdom – (13.97 cm)
28.Spain – (13.85 cm)
29.Estonia – (13.78 cm)
30.Finland – (13.77 cm)
31.Armenia – (13.22 cm)
32.Russia – (13.21 cm)
33.Portugal – (13.19 cm)
34.Ireland – (12.78 cm)
35.Romania – (12.73 cm)
gossip-tv.gr

ΠΑΟΚ-Ρούμπν Καζάν(20.00)

Πανηγυρική ατμόσφαιρα θα έχει το τελευταίο ματς του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League αφού ο Δικέφαλος του βορρά έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση και θα παίξει κόντρα στην Ρούμπιν Καζάν για την πρωτιά.

Ο ΠΑΟΚ θα παίξει για δύο αποτελέσματα κόντρα στους Ρώσους αφού αν δεν χάσει θα πάρει την πρώτη θέση του ομίλου, θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των ισχυρών και θα έχει περισσότερες πιθανότητες για μία καλή κλήρωση στους "32" του Europa League.
Η Ρούμπιν από την άλλη δεν είναι εξασφαλισμένη αφού θέλει τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας για να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης.
Ο Μπόλονι αναμένεται να παρατάξει τους: Κρέσιτς, Έττο, Μπαλάφα, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Αρίας, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Γεωργιάδη, ΑθανασιάδηΤην αποστολή συμπληρώνουν οι Γλύκος, Αποστολόπουλος, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Φωτάκης, Λαζάρ και Ρομπέρ. Εκτός έμειναν οι Κοντρέρας, Χαλκιάς, Παπάζογλου και Σταφυλίδης. 

Το ματς θα ξεκινήσει στις 20.00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον ΑΝΤ1

ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ: ΓΙΩΡΓΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ;


Ο Βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης μίλησε σήμερα στο Βήμα FM. Κατά την διάρκεια της ραδιοφωνικής αυτής συνέντευξης ρωτήθηκε από τους κ. Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για το αν  πρέπει να είναι υποψήφιος εκ νέου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου.

Και η απάντηση του κ. Αμοιρίδη, αφοπλιστική...:
Έχει δικαίωμα όπως κάθε μέλος του ΠΑΣΟΚ. Αυτό θα το αξιολογήσει ο ίδιος. Πώς μπορεί όμως κάποιος να διεκδικεί προεδρία σε ένα δημοκρατικό, λαϊκό κόμμα και να μην μπορεί να κατέβει στο πεζοδρόμιο να κυκλοφορήσει μέσα στον κόσμο;
 
http://www.apospasma.gr

Αλκοόλ μέχρι θανάτου


Κατανάλωση νοθευμένου αλκοολούχου ποτού είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 100 άνθρωποι σε πόλη της Ινδίας

Τουλάχιστον εκατό άνθρωποι πέθαναν από τροφική δηλητηρίαση και εκατοντάδες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στην πόλη Sangrampur, στην Δυτική Βεγγάζη της Ινδίας, από νοθευμένο με δηλητήριο αλκοολούχο ποτό, που κυκλοφορούσε παράνομα.
'Όπως μεταδίδει το Associated Press, το πρωί τουλάχιστον 70 άνθρωποι –κυρίως εργάτες και μικροπωλητές - έχασαν την ζωή τους από τοδηλητηριώδες ποτό και πάνω από 110 έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, όπου νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση . 
Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρισιμότητα της κατάστασης, στα νοσοκομεία της πόλης έχει φτάσει ιατρική βοήθεια και προσωπικό από την Kolkata , ενώ η κυβέρνηση εξέφρασε τα συλληπτήρια της και υποσχέθηκε αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων.

Γιώργος Κωστίκος: Έχει ευρωπαϊκό πρεστίζ πλέον ο ΠΑΟΚ

Ως κερασάκι στην τούρτα στο ευρωπαϊκό πρεστίζ που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια...ο ΠΑΟΚ, χαρακτήρισε ο Γιώργος Κωστίκος τη νίκη επί της Τότεναμ στο Λονδίνο. 
«Έχει πολύ καλή παρουσία τα τελευταία χρόνια. Εχει αποκτήσει πρεστίζ στην Ευρώπη. Μετά την πρόκριση με την Τότεναμ μπήκε το κερασάκι στην τούρτα. Αλλά πρέπει να συνεχίσει. Αν είναι σοβαρός και το θέλει, θα κερδίσει και σήμερα. Εχει δείξει σταθερότητα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και ανεξάρτητα αν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση θα πρέπει να είναι σοβαρός», είπε αρχικά στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sport 103 FM» ο Γιώργος Κωστίκος. 

Ο Ρέππας προανήγγειλε απολύσεις στο δημόσιο

Κριτήρια και αυστηρή αξιολόγηση πριν τις απολύσεις στο δημόσιο φαίνεται ότι θέτει επί τάπητος το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ είναι σίγουρο ότι πλέον το "ταμπού" των απολύσεων σπάει.
Aυτό που δεν διευκρίνισε, πάντως, ο κ Ρέππας είναι ποιοι θα αξιολογήσουν τους υπαλλήλους που θα οδηγηθούν στην ανεργία, με ποιες προϋποθέσεις και με ποια κριτήρια.
Στη διάρκεια ενημέρωσης, ο υπουργός άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά το "φιάσκο" της εφεδρείας, που όπως είπε, "έφτασε μόλις τις 10.000 υπαλλήλους, μετά από δύο εβδομάδες καταγραφής", ενώ σύμφωνα με τιςαπαιτήσεις της τρόικας πρέπει να φύγουν άλλοι 20.000.
Σύμφωνα με τον κ Ρέππα το ενδεχόμενο των απολύσεων είναι ανοιχτό, έπειτα από "αξιολογήσεις προσωπικού και κατάργηση οργανικών μονάδων και οργανισμών που αναμένεται να ξεκινήσει από τις αρχές του νέου έτους".

Τέλος στην "θαλπωρή" που προσέφερε στους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου το άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, έβαλε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου συλλαμβάνονται και διώκονται για μη καταβολή παρακρατούμενων φόρων και φόρου εισοδήματος, για ποσά άνω των 150.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή,  ο νόμος όπως είχε τροποποιηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο (ν.3588/2007, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 12 ν.4013/2011), ορίζει ότι αναστέλλεται κάθε διωκτικό μέτρο εναντίον των οφειλετών, ακόμη και εάν η δίωξη αφορά καθυστερήσεις απόδοσης φόρων στο Δημόσιο ή ασφαλιστικές εισφορές.
Πιο συγκεκριμένα, η διάταξη του νόμου, όπως αυτή τροποποιήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου, προβλέπει ότι "με την επικύρωση της συμφωνίας (για ένταξη στο άρθρο 99) αίρεται αυτοδικαίως η απαγόρευση ή το κώλυμα έκδοσης επιταγών που είχε επιβληθεί στον οφειλέτη πριν από την έναρξη της διαδικασίας εξυγίανσης.

To album της Amy Νο1 στο UK Chart!


Το album με τα ακυκλοφόρητα τραγούδια της Amy Winehouse, που επέλεξαν οι παραγωγοί Salaam Remi και Mark Ronson, βρέθηκε κατευθείαν στο Νο1 του UK Chart από την πρώτη κιόλας εβδομάδα κυκλοφορίας του.

Συγκεκριμένα το "Hidden Treasures" πούλησε
194.000 αντίτυπα, πλησιάζοντας το "21" της Adele (208.00 αντίτυπα) και αναμένεται να φτάσει ακόμα πιο ψηλά. Περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια και τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατίθενται στο Amy Winehouse Foundation, που ίδρυσε ο πατέρας της μετά το θάνατο της τραγουδίστριας.

Στη δεύτερη θέση του βρετανικού album chart βρίσκεται το "Christmas" του
Michael Buble, ενώ η Rebecca Ferguson με το "Heaven" κατέκτησε την τρίτη θέση. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το "In Case You Didn't Know" του Olly Murs.

Βενιζέλος: Άλλοι αποφασίζουν για την τύχη μας…ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ..!

Στην ομιλία του, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, στο 22ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα: «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας – Ώρα ευθύνης, αποφάσεων και δράσης», έριξε… βόμβα μεγατόνων.
Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, «όταν είπα ότι είμαι εξουθενωμένος, εννοούσα ότι ειλικρινά με βασανίζει πάρα πολύ το να βλέπω την ελληνική κοινωνία να πενθεί το χαμένο παράδεισό της και να βλέπω τον επιπόλαιο και ελαφρό τρόπο, με τον οποίο πολιτικοί, αναλυτές, διαμορφωτές της κοινής γνώμης, παράγοντες του οικονομικού και πολιτιστικού βίου αντιμετωπίζουν το φαινόμενο αυτό, που στην πραγματικότητα είναι μια άσκηση εθνικής αυτογνωσίας».
Έως εδώ, καλά… το καλύτερο το άφησε για αργότερα: