Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Νέα Δημοκρατία 21,4%, το ΠΑΣΟΚ 12,6%, το ΚΚΕ 9,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,2%, ΛΑΟΣ 5,3%, η Δημοκρατική Αριστερά 5%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2,8%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5% και το Άρμα Πολιτών 1%.

Στη δεκαετία του 70' επιστρέφει το ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά τα ποσοστά του, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.
Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σταθερό προβάδισμα 8,8 μονάδων, ωστόσο την πρωτιά έχει η αδιευκρίνιστη ψήφος που αγγίζει το 29,5%.
Συγκεκριμένα, ως προς την πρόθεση ψήφου, η  Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 21,4%, το ΠΑΣΟΚ 12,6%, το ΚΚΕ 9,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,2%, ΛΑΟΣ 5,3%, η Δημοκρατική Αριστερά 5%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2,8%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5% και το Άρμα Πολιτών 1%.
Άλλο κόμμα δήλωνει ότι θα ψηφίσει το 4,4% των ερωτηθέντων.
Σύμφωνα με την έρευνα, αν στις επόμενες εκλογές δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 40,1% θα προτιμούσε για πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο και το 35,4% τον αρχηγό του πρώτου κόμματος.
Ο Λουκάς Παπαδήμος συγκεντρώνει τις περισσότερο θετικές γνώμες των ερωτηθέντων (66%), και ακολουθούν οι Φ.Κουβέλης (51,4%, Αντ.Σαμαράς (35%), Αλ.Τσίπρας (30,6%), Αλ.Παπαρήγα (26%), Γ.Καρατζαφέρης (22,2%), Ντ.Μπακογιάννη (21%) και Γ.Παπανδρέου (18,8%).
Εκλογές τον Απρίλιο
Σε ερώτηση σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, το 56,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν τον Απρίλιο, ενώ το 37,7% στο τέλος της τετραετίας.
Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, το 56,9% θεωρεί πως τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση πρέπει να συντονιστούν για σκληρότερη διαπραγμάτευση ενώ το 34,4% η διαπραγμάτευση να γίνει από κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.

Απίστευτα ευλύγιστες κοπέλεςΗ γλώσσα και η παράδοση - Στέλιος Ράμφος Πηγή: http://www.ellinikoarxeio.com/2011/04/ramfos-glwssa-kai-paradosh.html#ixzz1i23sQvNc


Ὁ ιδανικός μεταφραστὴς κατέχει τὴν γλώσσα τοῦ πρωτοτύπου κι ἐκείνη στὴν ὁποία τὸ μεταφέρει· γνωρίζει τὴν διάνοια τοῦ συγγραφέως καί, ἐὰν πρόκειται γιὰ ἔργο στοχασμοῦ ἢ ἐρεύνης, τὸ ζήτημα. Οἱ προϋποθέσεις αὐτὲς ἐγγυῶνται τὴν πιστότητα τῆς μεταφράσεως, ποὺ δὲν παύει νὰ εἶναι, ὅπως λέμε, προδοσία. Ἡ προδοσία δὲν ἀφορᾶ τὴν ἐσφαλμένη —αὐτὴ θεωρεῖται ἀνύπαρκτη— ἀλλὰ τὴν πιστὴ μετάφραση, καὶ τοῦτο σημαίνει ὅτι μετέχει τῆς οὐσίας της, ὅτι κρύβει δηλαδὴ τὸ μυστικό της.

Ηλιούγεννα - Το αρχαίο Ελληνικό έθιμο των Χριστουγέννων


Τα Χριστούγεννα η εορτή της ανάμνησης της γεννήσεως του Ιησού Χριστού δηλαδή, αποτελούν την μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού, αποτελώντας ημέρες χαράς για όλον τον Χριστιανικό κόσμο. Λόγω βέβαια της «οικονομικής εκμετάλλευσης» και του τεράστιου «οικονομικού τζίρου της εορτής» τα Χριστούγεννα εορτάζονται πλέον σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

Ιχνηλατώντας την ιστορικότητα της εορτής ανακαλύπτουμε ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν την ημερομηνία της εορτής, αλλά και συσχετίσεις με συνήθειες στον αρχαίο κόσμο.

Όλα αλλάζουν στα δελτία των οκτώ!

Όλα αλλάζουν στα δελτία των οκτώ! 
Όπως δείχνουν τα πράγματα, το 2012τηλεοπτικά δεν θα πλήξουμε. Θα φροντίσουν γι’ αυτό, τα δελτία των οκτώ και οι μετακινήσεις που προαναγγέλλονται  στο τηλεοπτικό σκηνικό. 

Όλα δείχνουν ότι άνκορμαν του ΑΝΤ1 (για τουλάχιστον 4 μέρες την εβδομάδα) θα είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου, ενώ στη «μάχη των οκτώ» ετοιμάζεται να επανέλθει ο Alpha, με κεντρικό παρουσιαστή τον Γιάννη Παπαγιάννη.

Το Alter βρίσκεται εκτός παιχνιδιού, το Star θα μαζεύει τα γνωστά νουμεράκια του, οπότε η πίτα θα ξαναμοιραστεί και ο ανταγωνισμός θα σκληρύνει.Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται

Η εκκλησία... ρίχνει την πίεση του αίματος!

Όσο περισσότερη ώρα περνάει ένας άνθρωπος στην εκκλησία και όσο πιο πιστός είναι στο Θεό, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να έχει μειωμένη πίεση αίματος, σύμφωνα με μια νέα νορβηγική επιστημονική έρευνα, η οποία έρχεται να προστεθεί σε άλλες που επίσης έχουν διαπιστώσει να υπάρχουν οφέλη για την υγεία από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τον εκκλησιασμό. http://www.real.gr 

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας και της Νορβηγικής Σχολής Θεολογίας, με επικεφαλής τον καθηγητή Γιοστέιν Χόλμεν και τον Τοργκίρ Σόρενσεν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο

ΤΙ "ΚΡΥΒΕΙ" ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ?

Εχει σχέση το περπάτημα των γυναικών με το σεξ;

Μια μελέτη (Brody, 2008) με παράδοξη ερευνητική υπόθεση, έφερε στο φως δεδομένα που προκαλούν ενδιαφέρον και απορία! 

Οι ερευνητές ζήτησαν από 16 γυναίκες στο Βέλγιο να συμπληρώσουν διάφορα ερωτηματολόγια που αφορούσαν τις σεξουαλικές τους συμπεριφορές και κατόπιν τους ζήτησαν να περπατήσουν μια μικρή απόσταση, ενώ ταυτόχρονα τις βιντεοσκοπούσαν. 

Η επεξεργασία των δεδομένων έδειξε πως το περπάτημα των γυναικών σχετιζόταν με την

ΒΙΒΛΙΑ...Αυτοί που διαβάζουν έχουν τον κόσμο κι αυτοί που βλέπουν τηλεόραση τον χάνουν. (Werner Herzog)Ένα καλό βιβλίο δεν είναι αυτό που διαβάζουμε, αλλά αυτό που διαβάζει εμάς.

Οι πιο sexy διαφημίσεις για το 2011!  Σε μια χρονιά που η Rihanna προκάλεσε όσο καμία άλλη pop τραγουδίστρια με τιςπροκλητικές πόζες της στα video της αλλά και στις φωτογραφήσεις της, βγήκε δικαιωμένη από κάποιους που δεν θεωρούν προστυχιά, τις σέξυ πινελιές στην τέχνη.

  Έτσι η διαφήμισή της καμπάνιας εσωρούχων του Armani, στην οποία η Rihanna ήταν και πρωταγωνίστρια, ψηφίστηκε ως η πιο sexy διαφήμιση του 2011!

  H ψηφοφορία έγινε στο περιοδικό US

  ΕΔΩ ΚΑΤΕΡΙΝΗ:Το Επιμελητήριο Πιερίας προσκαλεί δημοσιογράφους από όλη την Ελλάδα σ’ ένα τριήμερο φιλοξενίας, στις 13-15 Ιανουαρίου 2012

  Ενώνουν τις δυνάμεις τους  Κοινό μέτωπο ΕΒΕ Πιερίας και τουριστικών επιχειρηματιών για την ενίσχυση της τουριστικής προβολής του νομού μας.

  Ομόφωνα εγκρίθηκε η απόφαση φιλοξενίας δημοσιογράφων (εκτός Πιερίας) από το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου

  Με στόχο την τουριστική προβολή της Πιερίας, με εστίαση στον ορεινό τουρισμό, το Επιμελητήριο Πιερίας προσκαλεί δημοσιογράφους από όλη την Ελλάδα σ’ ένα τριήμερο φιλοξενίας, στις 13-15 Ιανουαρίου 2012. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη,

  Ο Ντανιελ με την Ντόρα στην Β' Αθήνας


  Ένα πρόσωπα ιδιαίτερα αγαπητό στους φιλάθλους και ιδιαίτερα σε αυτούς του Ολυμπιακού αλλα και της ΑΕΚ θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της Ντόρας Μπακογιάννη στην Β' Αθηνων.
  Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, πρόκειται για τον

  Εκλογική ώθηση προετοιμάζει η ΝΔ.

  Ντρίμπλα με την ημερομηνία των εκλογών...
  ώστε να πάρει εκλογική ώθηση, κάνει η Νέα Δημοκρατία, προσπαθώντας να λήξει από νωρίς το ζήτημα της αυτοδυναμίας. Μετά τις γιορτές θα θέσει σε εφαρμογή ένα modus operandi για εκλογές τον Απρίλιο, στον οποίο περιλαμβάνεται ένας ευρύς προγραμματισμός για άνοιγμα στην κοινωνία.
  Μάλιστα, θα εφαρμοστεί «αποκεντρωμένα», με ξεχωριστό πλάνο για κάθε περιφέρεια και στόχο την προσέλκυση όσο το δυνατόν παραγωγικών δυνάμεων στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά.
  Παρόλα αυτά συνεχίζουν να επιθυμούν οι εκλογές να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, πριν το Πάσχα, αλλά δεν πρόκειται να μπουν σε μια στείρα αντιπαράθεση για μια ή δυο εβδομάδες, καθώς ο βίος της κυβέρνησης δε φαίνεται μακρύς έτσι κι αλλιώς…
  prionokordela.gr  Οι 10 καλύτερες αφίσες ταινιών για το 2011

  Το poster μιας ταινίας είναι σίγουρα ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της. 
  To cosmo.gr ξεχώρισε 10 από τα πιο πετυχημένα για την χρονιά που φεύγει.Ένταση, μυστήριο, συναίσθημα: Παρόλο που είναι μόνο ένα κομμάτι χαρτί, μια αφίσα μπορεί να "αγγίξει" όποιον τη δει, μαρτυρώντας της πολλές φορές κάτι από την ταινία την οποία εκπροσωπεί. Τοentertainment weekly διάλεξε 25 από τις πιο εντυπωσιακές, εμείς πάλι δανειζόμαστε τις 10 που θεωρούμε καλύτερες (με τυχαία σειρά). 
  cosmo.gr
  1. Μπορεί η ταινία Human Centipede 2 να  απαγορεύτηκε στη Μεγάλη Βρετανία λόγω των πολύ σοκαριστικών σκηνών που προβάλει, παρόλαυτά το poster της -με την ανθρώπινη σαρανταποδαρούσα- παραμένει εξωφρενικά εντυπωσιακό.

  Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την Πρωτοχρονιά 2012

  Φίλες και φίλοι,


  με την ευκαιρία του ερχομού του νέου χρόνου, σας στέλνω μέσα από την καρδιά μου τις πιο θερμές και ειλικρινείς μου ευχές για καλή χρονιά, γεμάτη αγάπη, κοινωνική αλληλεγγύη, υγεία, προσωπική και οικογενειακή.

  Στο νέο έτος που ανατέλλει, παρά τις αντιξοότητες και την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα, είναι σημαντικό να ανακτήσουμε την πίστη μας, τη σιγουριά, την προσμονή και την  αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο.

  Στο Δήμο Κατερίνης, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο-πολίτη θα προσπαθήσουμε η νέα χρονιά να είναι χρονιά ελπίδας και προοπτικής για εμάς και τα παιδιά μας.
  Το 2012, να είναι για την Κατερίνη, ένας χρόνος δημιουργίας και ανάπτυξης, ένας χρόνος διεκδικητικός, που θα φέρει την περιοχή  μας πιο κοντά στο μεγάλο στόχο που τη θέλει σύγχρονη πόλη, με σημαντικά έργα και παρεμβάσεις. Με συλλογικότητα και ενότητα θα επιδιώξουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις  των καιρών.

  Χρόνια Πολλά και Καλή χρονιά.

  ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ"

  TΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ


  Παρουσία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, η Ακαδημία Αθηνών στην ετήσια συνεδρία της απένειμε εχθές το βράδυ της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου τα βραβεία και τους επαίνους του Ιδρύματος για το έτος που κλείνει..

  Για το σύνολο του έργου τους βραβεύτηκαν οι λογοτέχνες Μ.Γκανάς, Γ. Μαρκόπουλος και Δ.Πετσετίδης και ο ζωγράφος Π. Ζουμπουλάκης
  Για το σύνολο του έργου τους βραβεύτηκαν

  ΕΙΠΑΝ Ξ-ΕΙΠΑΝ...

  Η υπόθεση των οικονομικών εισαγγελέων κρύβει συναρπαστικό παρασκήνιο. Στην κυβέρνηση όταν κατάλαβαν ότι οι Πεπόνης και Μουζακίτης, ήταν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε αποκαλύψεις ονομάτων και διευθύνσεων, άρχισαν να ψάχνουν τον τρόπο για την μεγάλη κωλοτούμπα.

  ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ, Η ΣΥΛΛΟΓΗ "ΔΥΣΠΝΟΥΣ ΙΚΑΝΩ" ΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΗ Ν. ΝΕΣΤΟΡΑ..

  ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ...  Δικαίωμα αυτασφάλισης για τους απολυμένους

  Με αυτασφάλιση μπορούν να συμπληρώσουν ασφαλιστικό χρόνο και να κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα οι απολυμένοιηλικίας 55 έως 64 ετών, εφόσον παραμένουν άνεργοι για τρεις τουλάχιστον συνεχείς μήνες. 

  Η δυνατότητα αυτή παρέχεται με τον πρόσφατο νόμο για την "αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας" (άρθρ. 66 του ν.3996/2011), με τον οποίο επεκτάθηκε προηγούμενη ρύθμιση για την προαιρετική ασφάλιση των μακροχρόνια ανέργων. 

  Με τον προηγούμενο νόμο (άρθρο 10 του ν. 2874/2000),

  Ο Ashton Kutcher είναι στην Ελλάδα και διασκέδασε στον Κιάμο!

  Ο Ashton Kutcher είναι στην Ελλάδα και διασκέδασε στον Κιάμο!Ήρθε στην Ελλάδα και τα έσπασε τον Πάνο Κιάμο! Γιατί και το Hollywood θέλει τα... 
  μπουζούκια του!
  Άφωνοι έμειναν χτες όσοι βρέθηκαν στο μαγαζί όπου εμφανίζεται ο τραγουδιστής όταν, σε έναν από τους κεντρικούς καναπέδες, αντίκρισαν μπροστά τους τονAshton Kutcher, που τόσο έχει απασχολήσει τη Μέσα με την προσωπική του ζωή!  
  Διαβάστε περισσότερα στο gossip-tv.gr

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ...

  Σε κάθε επάγγελμα, αν θες να είσαι στην κορυφή, πρέπει να αντέχεις την πίεση. Την πίεση από στόχους, από προβλήματα, από κριτικές, από δυσαρέσκειες, από υπονομεύσεις, από απαιτήσεις.

  ΕΔΩ ΚΑΤΕΡΙΝΗ BlogNews ΕΠΙΛΟΓΕΣ -TO RADAR...

  ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ !

  Ένα αφεντικό προκαλεί φόβο, ένας ηγέτης εμπιστοσύνη. Ένα αφεντικό κατηγορεί, ένας ηγέτης καλύπτει τα λάθη. Ένα αφεντικό τα ξέρει όλα, ένας ηγέτης κάνει ερωτήσεις. Ένα αφεντικό κάνει τη δουλειά αγγαρεία, ένας ηγέτης διασκέδαση. Ένα αφεντικό νοιάζεται για τον εαυτό του, ο ηγέτης για την ομάδα.

  Η ΕΞΟΥΣΙΑ...

  Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν τις αντιξοότητες, αλλά αν θες να δοκιμάσεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσ’ του εξουσία.

  ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...

  Όποιος θέλει να κουμαντάρη τους Έλληνες πρέπει να βαστάη ένα δισάκι γεμάτο, ομπρός το Χριστό, πίσω τους διαόλους και στη μέση το χρυσάφι.

  Μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο

   Από Ιανουάριο 700.000 υπάλληλοι στην κρίση ξένων
  - Οι Γάλλοι θα αποφασίσουν ποιοι 80.000 υπάλληλοι θα φύγουν ως το 2015!
  - Ποιοι υπάλληλοι, ποιων οργανισμών κινδυνεύουν περισσότερο
  - “Αμερόληπτες διαδικασίες” υπόσχεται ο υπουργός

  Η εφεδρεία απέτυχε, πάμε σε απολύσεις. Αυτό είπε η κυβέρνηση στην τρόικα, οι δανειστές μας το δέχθηκαν και έτσι από τα μέσα Ιανουαρίου που έρχεται το νομοσχέδιο στη Βουλή ουσιαστικά αλλάζουν τα πάντα στο Δημόσιο, αφού Οργανισμοί, υπηρεσίες και φυσικά υπάλληλοι μπαίνουν στην “κρησάρα” των δανειστών που από την πρώτη στιγμή απαιτούσαν απολύσεις και μάλιστα μαζικές.

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΔΕΚ 2011.  Πέθανε ένας Έλληνας που μας έκανε υπερήφανους

  Ο Ελληνοαμερικανός καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Χάουαρντ της Ουάσιγκτον, Νικόλαος Σταύρου, έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών.


  Ο γνωστός ακαδημαϊκός, ο οποίος ήταν μια από τις λίγες «μαχητικές φωνές» του Ελληνισμού στον αμερικανικό πανεπιστημιακό χώρο, απεβίωσε μετά από καρδιακό πρόβλημα, σε νοσοκομείο της πολιτείας Μέριλαντ των ΗΠΑ. http://www.newsit.gr 

  Ο αποθανών είχε γεννηθεί στη Γριάσδανη της Βορείου Ηπείρου και έγραψε βιβλία και μελέτες για σειρά θεμάτων που αφορούν τη χώρα μας, αλλά κυρίως αρκετά άρθρα σε αμερικανικά ΜΜΕ για τα «δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, που καταπατήθηκαν βάναυσα από τις αλβανικές αρχές», όπως υπογράμμιζε χαρακτηριστικά.

  Ράινερ Μαρία Ρίλκε : Προσωπογραφίες Γυναικών

   Ζωγραφική : Gustav Klimt

  Η  Εταίρα

   Ο ήlιος της Βενετίας, επάνω στα μαλλιά μου
  χρυσάφι θα ετοιμάσει: έξοχο τέλος όλων
  των αλχημειών. Τα φρύδια, που τόσο μοιάζουν
  με τα γιοφύρια, φέρνουνε, καθώς το βλέπεις,
  πάνωθε από τον κίνδυνο τον σιωπηλό
  των ματιών, που τον κλείνει μια, προς τα κανάλια
  κρυφή επικοινωνία, έτσι, ώστε, η θάλασσα όλη
  μέσα τους ανεβαίνει και πέφτει κι αλλάζει.
  Όποιος μια φορά μ’ είδε, φθονεί το σκυλί μου,
  τι, απάνω του, πολλές φορές, σε κάποια σπάνιαν
  ανάπαυλα, το χέρι μου, που σε καμιά
  φωτιά δεν καίεται, άτρωτο πάντα, στολισμένο,
  γαληνεύει—. Κι αγόρια, παλιών τζακιών ελπίδες,
  στο στόμα μου βουλιάζουν όπως σε φαρμάκι.

   

  Κυρία σε μπαλκόνι


  Ξαφνικά, τυλιγμένη στον άνεμο, βγήκε
  φωτεινή μες στο φως, σάμπως
  ανάγλυφη, ενώ η κάμαρα, τώρα ως λαξευμένη
  γιόμισε πίσω της την πόρτα
  τη σκοτεινή, όπως βάθος δακτυλιολίθου
  που πετά ανταύγειες το διάγραμμά του∙
  κι όχι, δεν είχε βραδιάσει, λες, πριν βγει έξω
  για ν’ αφήσει, πάνω στα κάγκελα, ακόμη
  κάτι απ’ τον εαυτό της, το άγγιγμα μονάχα
  των χεριών της, αλαφρώτερη ακόμη για να γίνει
  και, σαν σπρωγμένη απ’ όλα, να πετάξει
  απ’ τις σειρές των σπιτιών κατά τα ουράνια.

   

  Κυρία μπροστά  στον καθρέφτη


  Σάμπως μες σε μια ζάλην από βαριά μύρα,
  λύνει σιγά-σιγά μες στον διαυγή, νερένιο
  καθρέφτη της, την κουρασμένη κίνησή της,
  ρίχνοντας πάνω του ακέριο το χαμόγελό της
  και περιμένει η νερένια επιφάνεια να φουσκώσει
  απ’ αυτό το χαμόγελον∙ ύστερα, τα μαλλιά της
  μες στον καθρέφτη χύνει κ’ ενώ τον εξαίσιον
  ώμον, από την βραδινή τουαλέττα βγάζει,
  Σιωπηλά πίνει απ’ την εικόνα της. Και πίνει
  ότι ένας εραστής θα έπινε, σε μια μέθη,
  ερευνητικά, δυσπιστία γιομάτος. Και δεν νεύει
  στην καμαριέρα της παρά μόνον όταν
  στο βάθος του καθρέφτη της βρει φώτα, ντουλάπες
  και τη θαμπάδα μιας νυχτωμένης ώρας.
  R a i n e r   M a r i a   R i l k e  (1875 – 1926)  Μετάφραση : Ά ρ η ς  Δ ι κ τ α ί ο ςΆρη Δικταίου, Εκλογή από το ποιητικό έργο του Rainer Maria RilkeΑθήνα, Κάδμος, 1957